Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Ááá... csak az intelligencia látszatát kelti, mint az AutoVoice, ha ügyesen használod.
Lényegében csak egy adatbázis építéséről szól, ami figyeli a szokásaidat (pl. elmenti, hogy a nap mely percében váltasz néma módra, majd több napos használat után megfigyeli a rutinokat), majd ezeket a statisztikákat kiértékelve magától végezne el olyan egyszerű feladatokat, melyekre jelenleg profilokat készítünk.
Ez a cikk ihletett meg, eddig nem is volt róla fogalmam, hogy hogyan működik egy MI.
De ha ezt MI-nek hívják, ami csak végig próbálgatja a lehetőségeket és kiértékeli a megoldás hatékonyságát, akkor ezt a koncepciót kis munkával át lehetne ültetni egy önmagától tanuló Tasker projektbe is.(#2195) Dottore
Másolás természetesen rendben lezajlik, csak utána elindítva a programot nem az fogad, amit szeretnék.
Viszont a manuális mentés pre ICS alatt, majd a visszaállítás ICS+ alatt nem végezhető el, mert hibát dob.
-
Teasüti
nagyúr
Ami most piszkálja a fantáziám, az az MI látszatát képező algoritmus fejlesztésének gondolata (Motorola Assist adta az ötletet, csak persze annál intelligensebben
), ami megtanulja a felhasználói szokásokat és a szerint automatizál. 
Még profilokat se kellene létrehozni, mert önműködően lemásolná a mindennapos rutinokat, mint a némítás, stb. egy felhasználói statisztika vezetésével. Az összes monitorozott Tasker változó és esemény adná az alapját a funkcióknak.
Majd egyszer...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Az egy átfogó telefon vezérlés, mint az utter!, nem?
Ilyen Tasker project-et (mert ez nem egy egyszerű profil) nem fogsz találni, leírást meg főként nem és ha mégis, az sem lesz magyar.Ha jól értem ezt az Ok Google témát (nem olvastam utána), akkor:
Ad1. Ilyen projekten csak én dolgoztam, senki más a legjobb tudomásom szerint.
Ad2. Hetekig tartott, mire összeraktam az utter! kb 23%-át magyarul AutoVoice plugin masszív használatával, saját - jobb - megoldásokkal.
Ad3. Erről soha nem írnék step-by-step leírást, már a súgó elkészítése is macerás volt.
Ad4. Bele is tört a bicskám - meg is untam és időm sincs rá -, kvázi alkalmazás fejlesztés szinten van csak értelme neki állni, hobbi Tasker-es szintjén messze túltesz.
Talán ezért találsz csak részleteket belőle - mint a tárcsázás mondjuk -, de ha vki ezt megcsinálta teljes egészében, arra én is kíváncsi lennék.

Amúgy ha megy az angol nyelv, akkor próbáld ki az utter!-t!

Ha a Moto X féle vezérlés csak ennyire képes, akkor ez nagyon kevés.Más:
Tud vki segíteni pre-ICS verzióról ICS+-ra költözésben?
Manual restore nem működik, egyszerűen nem tudja beolvasni a fájlokat. Próbáltam sima könyvtár másolást is, de csak a töredéke jelent meg az új telefonon a meglévőknek.
Egyesével biztos nem leszek hajlandó újra elkészíteni a profilokat, megszámlálhatatlan munkaórám van már benne.
-
Bozek
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
Akkor jól gondoltam. De mi köze van a dialer-hez? Ez úgy nem világos számomra.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
sanchomuzax
üzenetére
És mi ez az "Ok Google"?
-
sanchomuzax
aktív tag
Normális, világosan érthető, lépéseket át nem ugró leírást keresek az "Ok Google" beállítására. Nem igazán lelek olyat, amiben okosan benne van minden. Van, ami csak a dialert készíti el, van amelyikben meg átugrik lényeges dolgokat, és tökre nem világos, hogy melyik menüről is ír.
Létezik ilyen leírás?
-
válasz
Teasüti
üzenetére
1,2: Koszi az infot.
3. Nem zavar a lista, csak logikailag fura, hogy egy allapot nelkuli egyszer lefuttatando valamihez minek kell olyan profilot csinalni ami ki tudja meddig "aktiv", mikor semmi szukseg ra.
Nekem olyan egyertelmu lenne, hogy aminek van kezdo meg veg allapota, ahhoz legyen egy enter meg exit event is kulon.
De mindegy, ez mar csak ilyen szorszalhasogatas volt.
4. [link]
"Note: as of 23rd March, 2013, the direct-purchase version is no longer available"
Szoval ugy tunik igen, feluleten is irja Order Validationnel, hogy csak az ezen idopont elott vasarolt embereknek van fenntartva a validacio. -
Teasüti
nagyúr
+1
-
Teasüti
nagyúr
Hello Tasker 4.2!

(#2174) birno
... a profil deaktivalodasakor kilovi-e automatikusan a taskot ...
Nem. Fut tovább.
... Tehat nekem kell-e gondoskodni egy kilepesi feltetelrol ...
Egy ciklusnál minden esetben.
Van-e kulonbseg ebbol a szempontbol anonymus es nevvel ellatott taskoknal?
Nem tudok róla.2. Szerintem mindegy, hogy state vagy event.
A különbség, hogy state esetén ki kell kapcsolnod a beállítások visszaállítását.
Többi pedig egyéni preferencia.
Úgy tudom a profilok monitorozása egységes, nincs más ellenőrzési időköz state és event esetén.3. Ezt nem egészen értem. Ha csak a lista zavar ahol felsorolja az aktív profilokat, akkor ezt ki lehet kapcsolni a profilban.
4. Nem követtem az eseményeket. Direct purchase megszűnt?

-
wardemi
senior tag
Van valami mód kideríteni hogy mi generálja ezt a hibát?
-
válasz
Dottore
üzenetére
De ha mondjuk csengetesi hangerot allitasz a taskba az megy?
Csak mert egy olyat is hasznalok s nekem tokeletesen mukodik(mondjuk remlik, hogy vibrate-el szorakoztam s mintha az nem mukodott volna rendesen, gyors gugli is azt tamasztja ala, hogy pont azzal lehetnek gondok). -
Dottore
addikt
Csináltam egy egyszerű kis profilt, ami bizonyos telefonszámok hívásánál bekapcsolja (Event/ Phone ringing) a rezgő hívásjelzést. A hívás befejezésével egy másik eseményt (Phone Idle) pedig visszaállítja az eredeti állapotra, tehát kikapcsolja.
Úgy érzem ez nem annyira elegáns megoldás. Szeretném tudni ti hogyan csinálnátok.
-
Sziasztok,
2 napja kezdtem el hasznalni az appot, nehany leirast atolvasgattam, de van par dolog ami nem tiszta.
1. Van egy profilom, aminek a context-je, hogy a wifi be van kapcsolva es az otthoni halozatomra van csatlakozva, ehhez az lenne a task, hogy fel orankent csinaljon egy force syncet a Synker pluginnel az altalam kivalasztott providerekre, ugye addig, amig a context teljesul.
Ezt ugye tobbfelekeppen is meg lehet csinalni, a kerdes csak az, hogy ha mondjuk egy vegtelen ciklust csinalok, akkor a profil deaktivalodasakor kilovi-e automatikusan a taskot vagy a futo taskok allapotan nem valtoztat a profil allapotvaltozasakor?
Tehat nekem kell-e gondoskodni egy kilepesi feltetelrol, ami ugye nagy valoszinuseggel duplikacio lenne, mivel a feltetel megegyezne a context-ben megadott feltetellel(tudom, lehetne az is, hogy aktiv-e a profil s maris nem duplikacio
) vagy sem?
Van-e kulonbseg ebbol a szempontbol anonymus es nevvel ellatott taskoknal?
Pl. anonymust kilovi, mert ugyis csak profilon belul ervenyes masikat meg nem.2. Mondjuk van egy valtozom, ami 0 es 1 erteket vehet fel.
Ha 1-et vett fel vegreakarok hajtani egy taskot, ami csak egyszer fut le s nem kell visszaallitani a korabbi allapotot mikor 0 lett a valtozo erteke.
Van-e barmi kulonbseg akozott, hogy eventkent vagy statekent definialom a contextben a valtozo figyeleset?
Gondolok itt olyanra, hogy energia felhasznalas stb.
Azon kivul, hogy a states megoldas csunyabb, mivel ertelmetlen ebben az esetben, meg csak noveli az aktiv profilok szamat, de tekintsunk el ezektol a pelda kedveert.3. Lehet-e csak state-ben megtalalhato kategoriat eventkent hasznalni, anelkul, hogy mondjuk sajat valtozot gyartanek ra(mint a 2. kerdesemben)?
Gondolok itt arra pl, hogy csatlakozas egy wifi halozathoz, az csak state kategoriakent letezik, de nekem nagyon adna magat, hogy eventkent is letezzen, mert mondjuk akarok egy popupot ilyenkor, ami ugye csak pillanatnyi esemeny, nem allapotfuggo, szoval semmi ertelme statekent kezelni, nem akarnam, hogy aktivnak mutassa a profilt egeszen addig, amig le nem csatlakozik a wifirol.4. Jol latom, hogy most mar csak Play-rol lehet megvenni?
Ha nagyon hulye kerdesek akkor utolag is bocs.

-
efká
tag
Sikerült, köszi a segítséget! Teasüti, neked pedig külön köszönet a cikkért!
-
wardemi
senior tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez is egy megoldás, bár én anno mikor fix óráim voltak nem úgy mint most egyetemen nem nagyon calendároztam.
Mondjuk én egy nagyon puritán módszert vezettem be mert nekem suli alatt elég ha rezeg
autolocation-al beállítottam az egyetem körzetét +500m és rezegtet stb amit akarok rá. -
efká
tag
válasz
wardemi
üzenetére
Köszi, azzal volt a gond, hogy beta Greenify volt fenn :S Gyorsan vissza is raktam a stabil verziót! Nagyon kezdő vagyok még Taskerből és a következőt hogy tudnám megoldani a legegyszerűbben: van egy fix órarendem, fix csengetési renddel. Az hogy oldható meg, hogy az órák idejére lenémítsa a telefont, a szünetekre pedig váltson normálra?
-
-
-
efká
tag
Hello mindenki! Először is, kellemes ünnepeket kívánok!
Másodszor, van itt olyan, aki használ Greenify plugint a Taskerrel? Hmm? :-) -
Bozek
nagyúr
Én se leszek már hülyébb. Az Input - Type-al simán be tudom írni a szöveget, amit akarok és utána már csak a 650x100-as pontra kell kattintani, hogy elküldje a post-ot a telefon.

Mondjuk ezzel meg az a gond, hogy ha ékezetes karaktert akarok kiíratni, akkor a Type leáll és nem folytatja az írást. Hiába állítottam be a fizikai billentyűzetnél is a magyart... -
Bozek
nagyúr
Na, odáig eljutottam, hogy már tudok Tasker-ből FB-re posztolni a HootSuite segítségével. Elküldeni meg elküldöm a Run Shell-el: input tap 600 500.

Viszont FB-nél a Run Shell alatt kiadott input text 'Próba!' nem működik, így sehogy se tudok szöveget beírni. Erre valakinek nincs ötlete? -
Bozek
nagyúr
Na, Tasker guruk. Létezik megoldás arra, hogy Facebook-ra küldjek bejegyzést a Tasker segítségével? Tudom, hogy a Send Intent-el kellene megoldani, de nem találtam hozzá pontos leírást.
-
flash-
veterán
válasz
atillaahun
üzenetére
köszönöm szépen
-
atillaahun
veterán
Szia, kezdőképernyő, alsó sarokban nagy + gomb. Először jön a feltétel, amihez kötöd majd a feladatot. A feltétel a nap (day) lesz, ott a Month Day-t átteszed Week Day-re és megjelölöd, hogy kedd (Tue). Aztán kéri a feladatot, + gomb és megadsz neki valami nevet. Megint plusz gomb lent középen, majd Audio, ott pedig Silent Mode, azt beteszed On-ra. Aztán vissza gomb (kétszer). Visszajutsz a kezdőképernyőre, ahol már látod a felvett profilt. A lenyílt részére hosszan nyomsz és Add +, itt hozzáadod az időpontokat. Time, és begörgeted hogy mettől meddig. Aztán vissza gomb. Majd ugyanígy hozzáadod a második időintervallumot is, és kész. Innentől a Tasker indulni fog a rendszerrel együtt és aktív lesz a profilod. Ha ki akarod kapcsolni, akkor átteszed a rádiógombot Off-ra a profil végén.
-
flash-
veterán
sziasztok
nagyon szeretném a taskert megtanulni,de nekem csak úgy fog menni ha legelejétől lépésenként leírja valaki hogy mikor mire kell rámenni.
Egy egyszerűbb dologgal kezdeném:
szeretném beállitani hogy a telefonom minden kedden 09-11 ig és 17-19ig legyen néma.
ezt ha valaki leírná nekem lépésről lépésre akkor utána már kezdeném kapizsgálni a menetét a dolgoknak.
köszi előre is -
Alteus
csendes tag
Üdv! Kerülő megoldás, de én így csinálnám: készítenék egy hotspot toggle taskot, amiben lenne a secure settings - wifi hotspot + egy globális változót állítgatnék, és utána annak az állapotát lehetne figyelni kikapcsolt kijelző esetén. A taskhoz meg beállítanék egy parancsikont / widgetet a kezdőképernyőn.
-
LordRajZoL
aktív tag
válasz
LordRajZoL
üzenetére
Közbe rájöttem hogy nem ok

mivel te magad adod a netet -
SKri
újonc
Köszönöm, hogy időt szakítottál a problémámra. Közben én is próbálgattam, de eredmény nélkül.
Viszont eszembe jutott egy olyan dolog, hogy talán azt be lehet állítani, hogy ha IP cím vagy valami más alapján érzi hogy eszköz csatlakozott a telefonhoz akkor maradjon a 3g...majd próbálok totózni a lehetőségen -
glaci
őstag
Volt pár szabad percem, gyorsan teszteltem Neked.
Úgy tűnik, nem biztos, hogy működni fog ez, amit szeretnél!
Bekapcsoltam az internetmegosztást és rá is csatlakoztam a másik telefonomról.
Ilyenkor az én telefonom (SGS3LTE) nem jelzi, hogy a WIFI be lenne kapcsolva, sem az értesítéseknél, sem a beállításoknál. (A megosztásnak viszont volt értesítés, csak ahhoz nem értek, hogy azt a tasker miképp tudja vizsgálni, mert még nem volt rá szükségem soha.)
Nálam a WIFI változó "off" értéket adott, a WIFII pedig érték nélküli volt.Nézd meg, de lehet, hogy Nálad is hasonló eredmény lesz majd!
(Meg persze a Guruk még lehet, hogy tudnak valami jó ötletet!)
-
glaci
őstag
Ha már megvan a Display off -os profil, akkor:
Vagy az átváltásnál viszgálnám egy if -el, hogy aktív-e a hotspot. (Gondolom ez is látszik egy változóban.)
Vagy csinálnék egy másik profilt, ami "figyelil a hotspot -ot és ha aktív, akkor disabledre állítja a Display off -os profilodat.Ez utóbbi szerintem azért jobb, mert ha lelépsz a hotspltról, akkor elvileg egy idő után kikapcsolhat magától és akkor ezesetben a 2g -re leváltás is végbemegy egyből, míg az első esetben csak a képernyő újbóli kikapcsolásakor történne ez meg.
Szerk.:
Ránéztem a Taskerre (nem használom a hotspot szolgálltatást).
Nem találtam külön hotspot figyelést.
Szerintem a wifi status vagy a wifi info (WIFII a változó neve) azt nézd meg mit mutat bekapcsolt hotspotnál és annélkül.
Ez alapján tudsz feltételt adni.
Profilt is tudsz vele aktiválni, ha a state - variablest választod és ott beállítod rendesen.Remélem tudtam segíteni! (Egy visszajelzés azért majd jöhet, hogy bevált-e!)
-
SKri
újonc
válasz
LordRajZoL
üzenetére
CM10.2-t használok...Különben meg sem kérdeztem volna...(Amúgy azt honnan szedted, hogy normál ROM van a telón? Egy szóval nem említettem...
) -
SKri
újonc
Sziasztok!
Abban tud valaki segíteni, hogy a következő beállítást hogyan lehet megoldani?
Szóval: Ha Display Off, akkor csak 2G-t használjon a teló (ez eddig nem gond), viszont ha a hotspot aktív, akkor maradjon 3g-n. -
c16se__
csendes tag
-
atillaahun
veterán
válasz
Teasüti
üzenetére
CM11 alatt természetesen, ezt kifelejtettem.
Plusz most feltettem kizárólag az Airplane Mode miatt a Secure Settings-t, de határozottan meg se mozdítja a rádiókat. Simán feladatból kézzel indítva sem történik semmi. Akkor ezt bug-ként jelenti kell valahol a fejlesztőnek?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
atillaahun
üzenetére
Ez van. Majd vmi moddolt romon menni fog.
-
atillaahun
veterán
Sziasztok, ha Nexus 4 KitKat alatt abszolút nem tud a Tasker 2G/3G-t kapcsolni az miért lehet? Sok funkcióra azt írja, hogy Secure Settings kell hozzá, de erre csak simán azt, hogy el sem érhető a készüléken.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
c16se__
üzenetére
Na ezek érdekes felvetések, egyik megoldásában sem vagyok bizonyos.

Android-ot nem ismerem annyira, mint a Tasker-t, egyáltalán melyik Android verzió működik nálad?
Talán az újabbak kezesebbek, de csak tippelek.(#2133) norbszt
Nem találkoztam még dual sim-re utaló opcióval Tasker-ben.
Talán vmi Android intent, esetleg Shell parancs beválhatna (ha ismernénk).(#2132) cozmo
Elméletileg ez része lenne a BT profilnak már elég régóta, de speciális eszközöket (számítógéphez való BT kulcsok a gép lezárásához) leszámítva én még ilyennel nem találkoztam élőben. Régebben nekem is eszembe jutott, de zsákutcába futottam.
Amúgy passzolom, sztem Tasker nem foglalkozik a BT találati listával.
[link]
Ez alapján Pent már dolgozik rajta (tudom egy jövőbeni feature nem vigasztaló a jelenben). -
c16se__
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem ezt az alkalmazást és az lenne a kérdésem, hogy miként lehet a következőt megoldani:
Adott egy Z1-es telefon. (de eddig mindegyik így működött) Amikor fel van kapcsolódva a BT-re a kocsiban, hívást indítok és ha a partner foglalt akkor nem adja ki a foglalt jelzést, hanem egyet "csippan" és kiírja a telefonra, hogy foglalt. Na, miután a telefon a zsebemben van, soha sem tudom, hogy csak nem sikerült kapcsolni, mert valami gond van, vagy foglalt a hívó. Én azt szeretném, hogy ilyenkor szépen adja ki a foglalt jelzést az autó hangszóróira a BT-n keresztül. Semmit nem kell mondania, csak a foglalt jelzést adja. Ez nekem bőven elég lenne az agyvérzés elkerülése érdekében. Ha ehhez nem kell ez a program, csak hülye vagyok és simán be lehet állítani, arra is vevő vagyok, csak nagyon jó lenne valami megoldás.
Persze az lenne az ideális, ha BT-ről indított hívás esetén nem is kapcsolna le a képernyő zár, maradna sötét a telefon (zsebemben van ugye), mert az sem tesz jót a zsebemben. De ez csak hab lenne a tortán.
Előre is köszi a segítséget.
-
norbszt
tag
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni , hogy ezzel a programmal meglehet azt csinálni ,hogy egy dual simes telefonnál,
(az1-es sim mobilnet 2-es sim meg csak hívás,sms )
hogy ha bekapcsolom az mobil int.kap. akkor
aktiválódjon az 1-es sim és az legyen az adatszolgálati hálózat?mert normál esetbe nincs aktiválva a 1 sim, hogy ne fogyassza nekem +ba az energiát
-
cozmo
őstag
Olyat tud a tasker, hogy: Nem csatlakoztatott, csak a közelben levő BT eszközközelségét érzékelve aktiváljon egy profilt?
-
Dottore
addikt
Most kipróbáltam a Llama progival. Ezzel is működik.
-
glaci
őstag
válasz
Dottore
üzenetére
A régivel sem működik?
A füles ikont kirakja a droid?
Bár ha szól, akkor elvileg detektálta is.
(Aa tabletem csinálta, hogy némely füles csak akkor szólt, ha a gyári után dugtam be gyorsan.)Az mindenesetre 99% szerintem, hogy a hiba nem a Tasker -ben van.
A tippem az, hogy a droid nem ad állapotjelentést a fülesről, vagy nem szabványosan teszi.
(De mint már írtam, nem értek magas szinten hozzá!) -
glaci
őstag
válasz
Dottore
üzenetére
Hát ha így sem megy, akkor hajlok rá, hogy Nálad valami hardveres anomália van.
Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni.
Még azért várd meg Teasütit, hátha Neki lesz még valami jó ötlete. Én sajnos nem vágom annyira. (I am a beginner. Bár első dolgom volt kivenni mellőlle a pipát.
) -
glaci
őstag
válasz
Dottore
üzenetére
így adtad hozzá: State - Hardware - Headset Plugged, a Type pedig Any?
Mert nálam ez aktiválódik, ha bedugok egy fülest.
Készítsd el még egyszer, aztán lépj ki, hátha ...Egyébbként nekem meg pont a rázás volt, amit nem sikerült életre keltenem ... (Vagy csak nem próbáltam elég kitartóan, mert nem volt fontos ...)
-
Dottore
addikt
Nem aktiválódik. Rázásra megy, érzékelők működnek csak a csati nem. Azt gondoltam hardveres lesz, de letöltöttem egy kis appot és azzal meg működik. Következésképp vagy a Tasker, vagy nem tudom.
-
glaci
őstag
-
Dottore
addikt
Egy tök egyszerű headset plugged eseményt akarok. Nincs ezzel gond, de az istennek nem működik. Van valami ezoterikus varázslat esetleg vagy egyszerűen ez egy bug nálam?
-
Teasüti
nagyúr
Task flow control-ban (vagy hol - most nincs kedvem idézni) ez is le van írva szépen, hogy amíg fut a magasabb prioritású alprogram, addig malmozik a főprogram. Ha az alprogramban várakozol, akkor nyilván mindkettő malmozni fog ez idő alatt.
A párhuzamos futtatás nem itt érhető tetten, hanem mikor egyrészt azonos prioritású és kapcsolódó Task-ok futnak (több példány, vagy alprogram és főprogram), ekkor ugye felváltva futnak - egy sor itt, majd egy sor ott és így tovább N számú Task esetén.
A párhuzamos (de továbbra is egyszálú) Task futtatás az én értelmezésemben az egymáshoz nem kapcsolódó Task-ok esetén értendő, amikor két különböző profil futtat Task-ot.
Ez esetben nyilván nem fogja megakasztani az egyikben lévő wait a másikat. Szép is lenne.
(Meg ugye azonos profil Task-jának több példánya esetén sem, hiszen nincsenek kapcsolatban egymással a különböző példányok; hanem csak a profil szabályozza az ütközés kezelésnél az újabb aktivációkat.)
Konkrét példa nálam:
1. profil éjszaka kezdetén lefut, csinál vmit (ébresztő beállítása), majd wait paranccsal reggelig várakozik. Stimmt.
2. random profil eközben szabadon aktiválódhat és persze a hozzá tartozó Task is vígan lefut, függetlenül az 1. profil Task várakozásától.Aztán harmadrészt a flow control-ban írnak még parancs kategóriákról, de fejből ezt végképp nem tudom idézni.
Arról van szó, hogy adott típúsú parancsból egyszerre, csak egy futhat (pl egy időben csak egy Say parancs). Szóval típusonként nincs párhuzamosítás, inkább sorba állítás van: két egymást követő Say mondjuk, nyilván időbeli sorrendben. A wait egy önálló parancs típust képez, de úgy gondolom, ebben az esetben csak a kapcsolódó Task-oknál jön ez elő (főprgram wait vs alprogram wait). Úgy vettem észre, hogy - nagyon helyesen - több egymástól független Task-ban lévő wait nem gabalyodik össze. Vagyis amíg az 1. profil Task-ja reggelig vár nálam, addig semmi nem akadályozza meg a többi profilt, hogy azokban is fusson egy-egy wait parancs.A Guru az erős, természetesen én sem vagyok szakértője a Tasker-nek, sőt mostanában nem is foglalkozok vele egyáltalán.

Úgy tudom, ha csinálsz egy Get Location-t, akkor a releváns profilok is megkapják a friss koordinátát.
Meg úgy tudom ide kapcsolódik a %LOCN is, ami elvileg magától is frissül, ha monitorozva van, nem csak Get Location parancsra. -
glaci
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
A helyzet ennél kicsit bonyolultabb, a prioritásokra egyébként figyeltem. Az alap taské normál (5) alatti, a potenciálisan lefutóké pedig normál feletti. Azért potenciálisan lefutók, mert az alap task engedélyez több profilt is és hely és helyzetfüggő, hogy végül melyik aktiválódik és fut le a hozzá tartozó task. Viszont ezután az alap tasknak reagálnia kell még az "eseményekre" azért várakozik.
Azt, hogy az alap wait -nál miért nem megy azt nem értem. Gyanús volt, hogy a wait fogja, ezért minden taskot teleraktam rövid "állapot jelentésekkel", amiket Mariska szépen bemondott (kikapcsolt kijelzőnél dolgoztam), és így bukott ki, hogy abban a 2 percben, ami a műveletek végrehalytására volt megadva, nem történt semmi.
Aztán kicseréltem a már említett 12*10 mp -re, és mindjárt "jó" lett.Egyébbként Hozzád, ming Guru -hoz, lenne egy kérdésem.
Ha van egy profil, ami Location NET -re aktiválódik. Az alap, hogy kikapcsolt kijelzőnél az álltalános ellenőrzési időnként, bekapcsoltnál pedig a beállított ellenőrzési időnként nézi meg, hogy hol tartózkodom. A kérdésem az lenne, hogy ha futtatok egy Get Location NET parancsot, akkor ez a profil észreveszi és leellenörzi-e, hogy ott vagyok-e, ha már ott a friss adat, vagy csak és kizárólag a szabályos időközönként + a képernyő bekapcsolásakor.
Valahogy ugyanis rá kellene vennem, de nem akarok még azzal is szóranozni, hogy task -ban vizsgáljam, amire már van profilom. Így is elég bonyolult már az a projekt. -
glaci
őstag
válasz
Teasüti
üzenetére
Igen, nem tudom miért. Ha van egy pl. 2 perces wait -nál 2 percig nem fut semmi.
Ebbe akkor futottam bele, amikor egy task feltételfüggően indított másik taskokat, majd várt azok lefutásának "eredményére". Most egy 2 perces wait helyett 12 db. 10 mp -est futtatok egy ciklusban. Így kicsit több mint 2 perc az össz. várakozás, viszont a többi task is kap 36 "lépést". -
Teasüti
nagyúr
Ez nem volt kérdés.

(#2097) raziel01
Tudni fogja, hogy 8 és fél órát várjon és utána legyen hangos?
Nem. Megszakad a Task futása.(#2098) glaci
Amíg fut a wait parancs, addig tapasztalataim szerint semmi mást nem futtat. Jelen esetben ez azt jelenti, hogy 23 és 7:30 (remélem jól emlékszem az időkre) között semmit nem fog csinálni. Se GPS, se újraindulás. Esetleg utánna 7:30 -kor lefuttatja, amit betárazott.
Természetesen a párhuzamos Task-ok továbbra is futnak tovább.
Bővebben a User Guide/Taks/Task Scheduling résznél.(#2101) raziel01
Egy profilból nem fog menni, csak kettő esemény: az Enter és Exit.
Egy harmadik context alapú eseményhez - hogy egy reboot esetén is működőképes maradjon - kell még egy profil.
Nem is értem miért akarod az egész hóbelebancot belezsúfolni egy profilba.(#2103) raziel01
Context/Events/Display Unlocked
vagy
Context/State/Display state(#2091) Snoop-y
Ehhez K9 email kliensre lesz szükséged.
Nem volt feltüntetve súgóban, vagy megjegyzésben?
3rd Party: Email Received (K9) ([link]) -
Snoop-y
veterán
Engedelyezve van termeszetesen de nem akar lefutni email erkezeskor.
A task onmaga mukodik ha ranyomok es kiprobalom akkor szepen noveli a berkezett uzenetek szamat 1-el. Csak eppen akkor nem mukodik mikor elesben kene neki vagyis nem csinal semmit mikor email notifikacio tortenik. -
glaci
őstag
-
glaci
őstag
válasz
raziel01
üzenetére
Szerintem ne bonyolítsd ennyire.
Csinálj egy profilt, ami valamikor reggel visszakapcsolja, aztán kész. És akkor az újraindítás is maradhat.Szerk.:
Egyébbként ott az if már nem segít, mert az exitben voltál, azt már nem fogja újra lefuttatni a jelenlegi beállításaiddal.
(Persze ha egyáltalán újraindul, mert nekem amíg vár, addig minden áll!)
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman T4 Plus be quiet! 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

), ami megtanulja a felhasználói szokásokat és a szerint automatizál. 

(Új telefon.)
) vagy sem?
)