Hirdetés
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Például a snapchat. Azt szeretném megoldani, hogy adjon ki egy hangot a telefon, ha egy bizonyos személy írt és nem képet/videót küldött. Ahogy néztem az összesnek csak annyi a szövege, hogy from xy, viszont az ikon szövegnél kék, képnél piros, videónál lila. Innen tudnám, hogy mi jött.
De köszi a választ, akkor marad a java applet...
-
Márton
nagyúr
Nagyon köszi, de végül tegnap odáig jutottam, hogy egy egyszerű Connectbot-tal működik a dolog:
sleep 10 (ezalatt átváltok a nyomni kívánt alkalmazásra)
while true (mehet az idők végeztéig)
do
input touchscreen swipe 2100 890 2100 890 10000 (jobbra mozgás)
sleep 2
input touchscreen swipe 1700 890 1700 890 10000 (balra mozgás)
sleep 2
doneEz végül egy ide-oda mozgó gimbal, amolyan másodoperatőr
-
zelota33
csendes tag
Teljesen megértem a motivációd - illetve annak hiányát!
Mindenesetre ezt is nagyon szépen köszönöm - hogy egyáltalán vetted a fáradságot és foglalkoztál vele!
Eddigi tapasztalatok: ma reggel a SKODA-nál kezdtem, ők a HONOR márkaképviselethez irányítottak, akik szerint ezt csak a XIAOMI fogja tudni orvosolni. Persze XIAOMI szerint a SKODA-t kellene megkérdeznem....Igazából nem számítottam másra...
-
zelota33
csendes tag
Sajnos az órán meg sem jelenik, mint bejövő hívás. Egyből a TELEFON-ra megy (gyakorlatilag azt szimulálja, h a teló a fülemen van. Tehát még magán a telefonon SEM tudom kihangosítani.) Ilyenkor le kell vennem a töltőről, és kézben tartva a fülemhez tenni, s csak úgy tudok beszélni... Ha a kocsi fedélzeti computerén próbálom áttenni a hívást "bluetooth" csatornára, akkor hangosítja ki az órára (még ez sem spontán) Különösen kimenő hívásoknál bosszantó.
-
HREH
senior tag
Jogos, erre nem gondoltam
Én is most akarom beleásni magam a Join-UR-Eventghost-AutoRemote négyesbe, egész hasznos tud lenni.
Tesómnak úgy van megcsinálva, hogy a régi, betört kijelzős S7E folyamatosan töltőn + wifin lóg a gép mellett, és Taskerben figyeli hogy kap-e adott Join push-t az eszköz, ha igen, akkor elvégzi az ahhoz társított műveletet.
Nem túl energiatakarékos, meg kicsit macerás beállítani (+ kell hozzá egy régebbi telefon) de mivel a Join neten keresztül megy, ezért bárhonnan ki-be tudod kapcsolni a gépet.
Nyilván ez nem megoldás a fenti problémára, de gondoltam leírom -
HREH
senior tag
"Ezt PowerAMP-on belül nem lehet beállítani?"
De be lehet, csak nekem hol elindult, hol nem, ezzel a módszerrel pedig sokkal megbízhatóbb, pláne ha intentekkel van lekezelve.
A +2 gomb a navisávra tök jó (lenne nekem is, csak már nagyon rászoktam a gesztusvezérlésre)"Újabban ez már benne van az Androidban, Digitális jóllét néven."
A Pixeleken meg néhány más telón van, nekem OP5T-n nincs még hasonló sem.(#7249) nuri: átdobom majd, csak hajlamos vagyok elfelejteni
-
F.E.K..
senior tag
Arra egy teljesen üres ablak az eredmény, a címsorban csak ennyi van olyankor: //
Android 8, lehet hogy modell/gyártó/android/csillagállas függő
De ha a notification alapján is.tudom triggerelni akkor nekem az is jó (egyszerűbb lenne ha a file modified is menne, de ha nem hát nem. Mondjuk az fura hogy nálad meg tallózható, de az androidnál már megszokottak az ilyen különbségek)
-
-
rarki72
tag
hááááát...
azt nem ismerem, így sem előnyöket, sem hátrányokat nem tudok felvonultatni.
egyszerűen csak évek óta van Tasker-em, most lett ez a telefon így a probléma is most ütötte fel a fejét és a rendelkezésemre álló erőkkel, eszközökkel kiiktattam a problémát.
semmi világmegváltó késztetés, csak ennyi... -
hetn
tag
Én így csinálnám (csinálom):
A VariableConvert -nek h-n-éé óó:pp formátum kell.h: úgy ahogyan leírtad a %honapok változóddal
n: Tasker beépített változója: %DAYM
éé: ezt ki kell vágnod a %DATE változó értékéből (%year3), hogy a dec31-jan1 váltás is jó legyen, pl így:
. VariableSet: %year = %DATE
. VariableSplit: %year - => %year3 értéke az aktuális év lesz
ó: 00
p: 00tehát a VariableConvert "függvény" "bemeneti változójának" így adsz értéket:
. VariableSet: %datumom = %honapok-%DAYM-%year3 00:00A végeredmény (%datumom): az akárhonnan kiolvasott dátumod (Augusztus 15) 0:00 perc UNIX értéke.
4 sor a Taskerben, mindenféle Plug-in nélkül -
hetn
tag
múködik, kipróbáltam (saját task-jaimnál használom is):
08/15/18 0:00 -ből ad a Tasker 1534284000 -t..
A te konkrét feladatodon a "függvény" bemeneti dátumát abból ollózod össze amiből akarod. ... és nem lesz gondod az augusztus 30 - szeptember 1 -gyel sem, sőt a február 28 (29) - március 1-gyel sem
peace -
Mondjuk ebben az esetben figyelembe kell venned az évet is, hiszen december-január közt mi történne. Így már három dolgot kell ellenőrizni plusz van egy tömböd, ami sajnos a Taskerben mindenképp indexelt. Így plusz memória+számítás. Míg magát akár az oldalon található szöveget seperc alatt átkonvertál Neked a rendszer UNIX idővé, onnantól pedig egy kivonás+check szerintem mind olvashatóság, mind teljesítmény szempontjából elegánsabb. Ja és nem kell pluginekhez folyamodni, hanem a vanilla Tasker berkekben meg tudod oldani a műveletet. Bár egy jó ideje nem Taskereztem, ez érdekes dolognak tűnik, lehet összedobom én is, aztán összehasonlítjuk!
@Somatom
Volt egy befejezetlen ügyem errefelé, de egyébként igen ritkán van csak alkalmam felnézni.
De ahogy látom a reszponzív felület még mindig legenda.
-
Bohus
aktív tag
Én készítenék egy taskot ami ezt csinálja:
- oldal forrását lementi egy változóba
- abból split-tel kiemeli a releváns részt (aminek a változását figyelni szeretnéd)
- amit újfent bemásol egy változóba (pl. %friss)
- ez utóbbit pattern match segítségével összehasonlítja az előző állapottal, amit egy globális változó tartalmaz (pl. %Utolso néven, ez az első futásnál persze még nem létezik)
- kiértékeli az összehasonlítást: ha egyezik nem volt változás, ha nem, akkor volt
- változó (%friss) tartalmát beleírja a globális változóba (%Utolso)Persze ki kell még egészítened, hogy hogyan értesítsen, vagy mit csináljon ha éppen változás történt. A kész taszkot pedig lefuttatod x időnként egy profil segítségével.
-
Attila961
csendes újonc
Úgy zártam csak ki, hogy az okosórán kicsiben van minden, mellébökni könnyű
tehát a gomb lenne a tutiha csak nem egy külön app is van és egyszerűen elfelezi a kijelzőt pl zöld alul piros felül
vesztett pontnál a pirosra böksz nyertesnél a zöldre úgy még ok de nem záródik le, hozzáérsz beírja újra az nem szerencsés ezért jobb a gombhoppá neten böngészve ....
https://forums.geforce.com/default/topic/989699/usb-port-for-ir-receiver-/ilyenem valahol lapul valamelyik fiókban és működött PC-n anno kipróbáltam, de sose használtam....:-(
így ha ez lenne a tableten és lenne hozzá app akkor a távolság is megoldott csak egy egyszerű 2 gombos mini infra kell hozzá
-
Attila961
csendes újonc
rá lehet bökni, és meg is lehet venni a linken lévőt, de játék közben sokszor kérdezik a túloldalon, mennyi az eredmény,
át is lehet kiáltani...
de sokszor 3 pálya egymás mellett, ott nem szokás hangosodninyilván megoldás 4 óra, ami a linken volt és mindenki nyomkodja
és nézegeti de az vicces lenneTalán abból volt rossz az indítás, hogy azért nem jól fogalmaztam, mert nem adott cuccokat nem tudtam megoldani az elején
mert akkor írtam volna okosóra típusa, tablet típusa.....mivel Somatom írta nem tudta az óra nincs meg
olyat veszek hozzá, ami kell, ha kellLehet azt kellett volna kezdésnek, nincs tablet, nincs óra, semmi...hanem miként oldható meg?
Lehet induljunk innen???? És a távolság miatt a wifi az egyetlen megoldás.
Bogarászva a neten még elképzelhető, egy mini infra távirányító, de az amit eddig találtam az mobilról kifelé megy, kontrollálni pl. infrát, tv-t, stb.
https://www.cnx-software.com/2014/07/21/transform-your-smartphone-into-a-universal-ir-remote-control-with-zazaremote/Ez lenne jó visszafeé....
-
G@ben
addikt
Nekem az is jó lehet, tényleg csak erre kéne a program, hogy rezegjen, mert a MIUI néma módban nem teszi. Esetleg olyan beállítást tudjon, hogy megadhatom a rezgés hosszát, meg hogy hányszor rezegjen egymás után. Illetve ha nem néma módban van, akkor alapból is rezeg, meg hangot ad, azt ne piszkálja.
Ezt tudja az Autonotification?aprokaroka87: nekem megfelel, csak fogalmam sincs, hogyan kell csinálni.
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Vagy a Test File helyett lehet dolgozni az
ls -la
kimenettel is. JavaScriptben felbontja az ember egy tömbre, amibe csak azokat a fájlokat pakolja bele, ami a két időpont közt van. Majd ezt a tömböt vissza lehet adni a Taskernek, s egy for ciklussal végig lehet rajta szaladni. Vagy szebb megoldás objemktumba rendezni a fájlokat és a létrehozás idejét.Egyébként az, hogy Unix idővel tér vissza a Test file nem hátrány.
-
AcCEsS
senior tag
A Domoticz rendszer kialakítását most csinálom egy Raspberry PI 3-ra. Na pl. ha egy nem ellenőrzött ajtónyitás történik, vagy egy helyiség hőmérséklete X alá csökken/nő, a vezérlés végrehajtása mellet az eseményről már egy eccerű értesítést is tud küldeni nekem a Raspberry... És további előny, hogy a Pushover üzenetek nem vesznek el az értesítés törlése után, kategóriákra bontva visszakereshetők az applikációban.
-
AcCEsS
senior tag
Viszont ez 1.5$-al többért rengeteg egyéb 3party kiegészítőt is tartalmaz, pl. összedolgozás Domoticz okosotthon vezérlővel, vagy jobb egérgomb a kijelölt szövegen Chrome-ban és küldés a telóra értesítésként, vagy a Pushover fiókhoz automatikuson adott mail címre írt mail kiküldése értesítésként, vagy üzenetküldés a saját webes felületről, vagy üzenetküldés egyedi/csoportként összerendezett eszközökre, csendes órák megadása, az értesítések kategóriáihoz egyedi ikon, hang, prioritás, rezgés rendelhető stb. stb.
Állati nívós és komplex, sokféle mellékelt pluginnal és statisztikával a webes felületen, de nem kampányolok!
Nekem teccik, és nagyon régóta hiányoltam valami hasonló megoldást!
-
dzsordzs69
senior tag
-
Szia!
Mivel az Android a proximity szenzor és az objektum távolságát egy event értékeként adja át a Taskernek, így a profilos megoldásnál nincs nagyon szebb tudtommal. Az AutoTools plugin egy szürke folt nálam, de feltételezem, hogy Ő is az eventre iratkozik fel, szóval szinte ugyanazt kapod teljesítményben vele, mint a Taskerrel... A 8-as konstans értékből feltételezem, hogy az említett plugin is ugyan azon az elven működik, szóval cm-ben kellene visszaadnia alapértelmezetten a távolságot.
-
Szia!
Igen, itt is elég lassú a művelet. Van, hogy 3-4 másodpercbe telik neki.
Éppen ezért így szoktam megoldani a háttércserét.
Nálam ez egy pillanat alatt lefut, s a lockscreen hátterét sem állítja. Ha viszont Nálad állítaná, akkor a task negyedik elemében a 0 paraméter helyére próbáld meg az 1-et behelyettesíteni.
PS: Nagyon látványos ez a háttérváltás. Csináltam én is még anno egy taskot, ami innen sorsol egy képet, majd letölteti a rendszerrel, s berakja háttérnek. Naponta egyszer lefut, s teljes az öröm.
-
HREH
senior tag
PH!-n és egyéb magyar fórumokon magyarul írok, Redditen pedig angolul, ezért gondoltam arra, hogy amikor a Reddit app-ba belépek, akkor váltson angolra, amikor kilépek, akkor pedig vissza (a javaslatok miatt).
GBoard-ról van szó, de nem baj, ha nincs rá megoldás, kézzel sem nagy dolog átnyomni. -
Remek kérdés! Köszönöm, hogy felhoztad!
Tervben is volt, hogy kitérek erre, de sajnos elveszett az első hozzászólás vázlatom egy böngésző bug miatt, kifelejtettem másodszorra.
Az első indok, hogy ez csak egy felvezetés lenne. Ez nem túl kompikált feladat, de a segítségével szépen rá lehet érezni a dolog mikéntjére.
Illetve a plugin ilyen pitiáner dologra, mint egy értesítés, overkill. Azzal, hogy megírsz még egy plusz kiegészítő alkalmazást, ami telepítve van az eszközödre, jelentős plusz helyet foglalsz el. Pl. a TaskerPlugin és FireReceiver osztályokat minden pluginba implementálni kell (mondjuk utóbbit nem, csak Action plugin esetében). Plusz egy APK lefordulásakor a dex fájlba belekerül a Droid API, amivel forgattál. Ez is plusz 1-2 MB. Egy task pedig 5-6 kb. Ha pedig a Taskerrel natívan megoldható, minek szenvedjek pluginkereséssel/-vásárlással?
Fejlesztettem már nem egy alkalmazást és Tasker plugint Droidra (utóbbit mondjuk csak magamnak, mert érdekelt a mikéntje), így valamennyire átlátom a struktúráját fejlesztői szemszögből. A Tasker (vagy Locale stb.) egy intenttet küld a pluginodnak. Ennek hatására a rendszer a Tasker "folyamata" mellé betölt még egy szálat pluszban, a plugin adott "folyamatát". Ez lefut, a Tasker bevárja, megkapja az eredményt, majd visszatér, s futtatja tovább a taskot. Ahol pedig a bevárás és az új szál szavak szerepelnek egymás mellett, azt a helyzetet én szeretem minél messzebbről elkerülni. Aki nem így tesz, az optimalizálás szempontjából rossz fejlesztői felfogással rendelkezik. Tudom, hogy nem egetverően sok plusz idő pluginnal megoldani, de én akkor sem tennék ilyet (feltéve, ha van szebb megoldás - s én tudok róla), ha egy búlvárlap hangos felolvasásával kínoznának...
Plusz a pluginok és az App Factoryvel exportált appok nem szeretik egymást.
PS: Ez nem JS (JavaScript). De arról is tervezek majd írni később...
Ez a natúr Java nyelv "Taskeresítve", azaz a Java Functions opció.
-
Fall-N
veterán
De tudja, erre való ez a plugin:
Sound mode Tasker pluginMűködik nekem 7.0-án, használom is.
Igaz, hogy alapból nem tudja a Tasker, de ezért is jók a pluginok. -
bogil99
aktív tag
Olyasmire gondoltam, hogy most a wifi near feltételhez kötöttem azt, hogy milyen legyen a telefon hangereje. Viszont az a bajom, hogy hiába csökkentem a system hangerőt meg a media play hangerejét, ezzel a csengőhangok valóban halkabbak, de vannak olyan jelzőhangok, amik nem halkulnak le. Ezért gondoltam, hogy a "Hangprofil" appban rábökhetne a "csendes" opcióra ilyenkor, mert az nekem tökéletes beállításokat csinál.
Emlékszem, hogy van ilyen funkció a Taskerben, volt is róla valahol szó (talán pont itt?) de most nem találom és már nem emlékszem rá, hogyan (talán Scene-vel (?)) működik. -
-
Igen, de azok a másodpercek összeadódnak. S ha kereken egy másodperccel számolunk (az egyszerűség kedvéért), akkor 645 lefutás után kb. 645 plusz másodperdcet kell elkönyvelni. Nekem nem mindegy, hogy mennyi ideig marad ébren a telefon egy-egy taszk miatt, illetve mennyi ideig fut, ugyanis elég sok taskom van (gondolom ezzel nem vagyok egyedül), amik akár párhuzamosan is futhatnak...
Illetve sokat lehet tanulni/fejlődni a dologgal. Az ember egyszer ráérez, aztán a határ a csillagos ég!
-
Tudok róla, volt is korábban szó erről itt a topikban is.
Csak nem ismertem az előzményeket, s meglepődtem, hogy van erre natív Java API az Androidban, s nem csak a settings binárison keresztül elérhető a program.
Egyébként nem rosszak ezek a pluginek, de 'in-production' környezetben nehéz őket használni. Jobb szeretem a dolgokat Taskerrel 'natívan' megoldani, hogy ne kelljen egy csomó plusz appot feltenni ezekért a funkciókért. Hiszen Joao nem csinál mást, mint a Taskerből kimaradt Droidos Java függvényeket teszi elérhetővé egy egyszerű GUI-n keresztül. Viszont a funkciók 66%-át kb. meg lehet oldani Taskerrel is, Java függvények meghívásával (kivéve az Activityket), ami sokkal gyorsabb, mint a külső pluginek...
Meg a múltkor találtam szintén egy ígéretes projektet, amit feltéve tapasztaltam, hogy körülbelül hat darab plugint kellene telepítenem a futtatáshoz. Kíváncsiságból újraalkottam ezeket a részeket csupán Taskerrel, JS-sel, Javaval és Shellel és meglepő eredményeket kaptam. Az eredeti 2.38 ms alatt futott le az én módosításom pedig 0.83 ms alatt...
-
dzsordzs69
senior tag
Köszi, de nem gombokat, érintést szeretnék emulálni, hanem ha azt mondom bejövő hívásnál, hogy -mondjuk- igen, akkor fogadja.
Root van, Secure settings nincs. Megnézem, de nem hiszem, hogy jó lesz, mert más pirosnál hiányolja azt is, itt pedig csak annyit ír, hogy nem elérhető. -
-
-
Sziasztok!
Ha már így szóba került a kiterjesztésspecifikus áthelyezés, kérdezném, hogy nem tudtok valami elválasztóról, vagy esetleg arról, hogy pl regexet lehet-e használni? Konkrétan az a problémám, hogy nem sikerült rájönnöm, hogy egyszerre több kiterjesztést hogyan tudok figyelembe venni ezzel a megoldással.
Jelenleg úgy oldottam meg, hogy Javascriptben listázom a mappát, ami a listFiles függvényre szerencsére stringben adja vissza az összes fájt, egymástól sortöréssel elválasztva. Ezt feldarabolom a sortöréseknél, majd egyesével végigmegyek az így keletkezett tömb elemein, s ha pl. .jpg, .JPG, .PNG vagy .png a kiterjesztése, akkor máris mozgatom át a megadott mappába.
Hasonló logikával Taskerben közvetlenül is meg lehetne oldani a dolgot, ha külön csinálnék egy listFiles-t minden kérdéses kiterjesztésre, ezeknek a kimeneteit külön-külön tömbbe menteném, majd a végén egy appenddel összefűzném az egészet egybe, de ez nem valami elegáns megoldás, pláne, hogy rengeteg felesleges tömböm keletkezik, ami erősen zabálja a memóriát...
Ezért lenne jó, ha pl. reguláris kifejezést is meg lehetne adni, de arra nem sikerült rájönnöm, hogy működik-e.
Köszi!
PS: @aprokaroka87 a tömb első elemét pl. már gond nélkül tudod flashelni (ha egyáltalán van a tömbödnek első eleme, a %files(1) kiiratásával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- OLED monitor topic
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi haladó szinten
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Mozilla Firefox
- További aktív témák...
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest