- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
-
Bozek
nagyúr
Esetleg nézd meg a Zoom-ot, annak ugyanaz a fejlesztője, mint a Tasker-nek.
Nekem már csak egy kérdésem maradt: Lehet-e egy Task-ot elindítani megadott időben. Nem arra gondolok, hogy beállítom a 7 órát mondjuk, hanem arra, hogy a változó tárol egy időpontot (például 19:00) és onnantól indulna a Task, ami futna két órán keresztül, 2 perces ellenőrzéssel.
A többit már megoldottam rendesen. Szépen kikeresi a Variable Query-ben megadott csapat aznapi meccsét, majd visszatér a meccsre vonatkozó linkkel. Arról az oldalról meg kiszedi a két csapatot és az eredményt, ami ha változik Notify LED-el értesít.Mondjuk vannak érdekesen elrejtett dolgok. Például a Misc - Test résznél tudom meghatározni egy változó hosszát. Eltartott egy darabig, mire megtaláltam.
-
bacus
őstag
"Tudja valaki, hogy a Task-ok között, amikor hozzáadunk egy újat, akkor a "Settings"-en belül található sokminden setting mire való, hogyan kell használni? Bármelyik választom ki, csak annyi van bennük, hogy
If,
Label (optional)"A label az a goto miatt adható meg, de nyilván megy számra is, csak egy sor beszúrásnál nem kell újra átnézni a goto-kat.
if, egy sor lefutására lehet feltételt adni, ha több sort szeretnél, akkor arra már van komolyabb, külön if, meg else meg endif, a közte lévők lefutnak ha az ifnek megfelel, else ág, meg ha nem..A settingeknél még be lehet állitani, hogy mi legyen, ha mégegyszer lefutna a task miközben fut.
pl, leforditot, és mondja be, hogy milyen ügyesen leforditottad, és a pontos dátumot, de ha közben vissza és újra leforditod akkor mi legyen.abort new task - a már futó task marad, a másik el sem indul
abort existing task - leállitja az aktuálist és az új fog lefutni
run both together - mindkettő lefutkeep device awake - tartsa ébren a telefont amig a task fut, alapesetben kb 1 percet kap egy task az indulástól, hogy lefusson. Egy szép örökciklussal, királyul le lehet meriteni a telefon a lehető legrövidebb idő alatt
-
bacus
őstag
-
bacus
őstag
Nekem több problémám is van, az egyik, amikor a telefon indul, majd a tasker is elindul, akkor vagy initializálod az összes ilyen változót, vagy nem fog működni. Még nem teszteltem le, de ugye az is not set, az nem egyenlő a !=1 -el. Legalábbis normális esetben. A NULL érték nem alkalmas ugyanis az összehasonlitásra, mármint a nem 1-be nem tartoznak bele a nullok, ez a számitástechnikában alap.
A legegyszerübb az ilyen logikai változóknál azt vizsgálni, hogy is set vagy is not set, természetesen értéknek adhatsz 1-t, de utána ne 0-t adj neki, hanem clear variable.
A másik dolgot már leirtam, hogy amikor van event is a feltételeknél, akkor arra nem fog átváltani mint profilra. Lefut, és utána nem fut amig megint nem következik be az esemény. Amikor viszont csak state feltételek vannak, akkor az a profil aktiv lesz. (Ha nem egyértelmű, akkor ha tudsz exit taskot felvenni, akkor state profil, ha meg több taskot tudsz felvenni akkor event profil)
A változókat beállitani az enternél visszacsinálni meg az exitnél lehet. (hacsak nem egymást kizáró profilok vannnak), pl legyen hely alapú profilok 1. munkahelyen vagyok, 2. otthon vagyok 3. sörözőben vagyok. Ezek kizáró profilok, azaz egyszerre nem lehet kettő aktiv. Ha ezek közül az egyik MINDIG teljesül, akkor nem kell exit task, hiszen a profil váltással az enter taskok lefutnak és beállithatsz ott mindent, de az előbbi példa nem ilyen, hiszen lehetek 4. helyen, (pl szeretőnél), amire nem csinálok profilt (hátha lebukok vele
), de amikor ott vagyok, akkor nyilván a 3 profil egyike sem lesz aktiv.
A state profilok tulajdonsága még, hogy sok mindent (de nem minden beállitást), visszaállitanak az eredeti állapotra. Ezért csörög tovább a telefonod, mikor visszaforditod. Azaz ezt state profillal nem lehet megcsinálni.
Ha lefelé forditva azt szeretnéd, hogy a telefon elnémüljon, akkor neked maga az az event kell, amikor lefele forditod, ez beállit egy változot, hogy %Lenémitva, ami aktivál egy state profilt. Ennek a visszabillentése a state megváltoztatásával lehetséges, amit egy másik eventnek kell kiváltson. A te esetedben ez a phone idle kell legyen, azaz az a pillanat, amikor a telefon éppen felszabadul. Azaz az utolsó hivás is befejeződik. (ha közben volt még bejövő hivásod, és te váltogatsz, akkor mindent telefont befejeztél)
-
davtsik
tag
Mikor vissza fordítod a telód, azért jön vissza hang, mert a "Hívás némítása" nevű profil leáll, hiszen nem teljesül minden feltétel, ugyanis a "Face down" ÉS a "Hívás változó"-nak is teljesülnie kellene egyidejűleg.
A helyedben csinálnék 2 profilt.
Az egyik:
State: Orientation: Face Down
Event: Phone ringingEnter task: Variable Set: Name %Hívás To 1
Másik:
State: Variable Value Hívás Maths: Equals 1Enter task:
Ringer Volume: Level 0Hogy a változót a végén hol nullázd, azt most nem tudom, biztos van a taskerben olyan ami figyeli a hívás végét, annyira nem vagyok bent a témában.
-
törölt tag
A Tasker be tudja tölteni a képet? Mert ha nem, akkor meg kell hívjon másik alkalmazást is. Vagyis így két alkalmazásnak kell futni a zseblámpa -művelethez. Akkor nem egyszerűbb egy erre kitalált app, ami önmagában elvégzi a műveletet? Ha mégis Tasker, akkor egy hardvergombot nem lehet rendelni a kikapcsoláshoz? A lámpának csak úgy van értelme, ha fókuszban van. Pl. ha a HOME fókuszba teszi a launchert (vagyis a főképernyőt), akkor erre az eseményre be lehet állítani a lámpa kikapcsolását. Ha ez nem lehet, akkor esetleg a hangerőgomb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged