- Kikristályosodik a Razr 60
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ch003067
addikt
válasz
macilaci78 #26964 üzenetére
Én tudom milyen az
Van nekem is itthon
Már csak eszmei értéke van, ezért nem valószínű, hogy lesz jobb ajánlatod rá
-
ch003067
addikt
válasz
macilaci78 #26960 üzenetére
Engem érdekelne.
500 Ft-ért meg is venném darabját.
-
HuMarc
veterán
válasz
macilaci78 #26960 üzenetére
Azokban van ezüst, nem?
-
tixem
addikt
válasz
macilaci78 #26950 üzenetére
Brnoi +1 nagyon jó hely
-
válasz
macilaci78 #26941 üzenetére
Íme egy szép "méretes gumi" a roncs bicaj első sárvédőjére szerelve.
-
PowerBuldog
veterán
válasz
macilaci78 #26841 üzenetére
Én ajánlott levelet küldtem indonéziába, már aznap fent volt, hogy rögzítették a csomagot
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #26727 üzenetére
Tudom-tudom: éhes makkal disznókat álmodik az emberfia
-
válasz
macilaci78 #26708 üzenetére
Tudom, nem arra értettem (nekem megvan az önéletrajzod, tudod).
-
válasz
macilaci78 #26706 üzenetére
Hallottam erre egy nagyon jó mondást, hogy az ember azt a pénzt vigye a tőzsdére, amit nem sajnál akár kidobni az ablakon. Gondolom ez átlagemberre értendő, akinek nincs meg a hozzáértése meg a több éves rutinja, mert szerintem így belevágni ezek nélkül megélhetés céljából olyan mint a rulett.
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #26687 üzenetére
Mit értesz komoly tőzsdézés alatt?
Egyébként annyi az egész, hogy nyitsz egy értékpapír számlát, akár a bankodnál.
100-200e elég arra, hogy ilyen esetben ne legyen aránytalanul nagy az adás-vétel költsége (általában van egy minimum díja).
Egyrészt vannak osztalékfizető részvények (pl. Telekom), másrészt részvény mellett alapokba is be lehet fektetni. Utóbbi előnye, hogy a bankok általában kisebb díjat számolnak fel az alapjaik adás-vételéért.
Havi 50% nyereséged nyilván nem lesz rajta átlagosan. Ezért ekkora összeggel ebből nem is fogsz megélni. De nem is ezt írtam, hanem hogy elég ahhoz, hogy valaki elkezdjen foglalkozni vele.Például ha a fent említett telekomból bő egy hónapja vettél volna 200e-ért, 355 Ft/db áron, ma eladhattad volna 418-on, valamivel több, mint 30e Ft-ot keresve rajta (mínusz adó, ha kiveszed a számláról). Persze ehhez el kellett találnod a mélypontot.
Vagy megvárod az osztalékot és keresel rajta legalább ugyanennyit (és megmarad a részvényed a következő körre). -
válasz
macilaci78 #26689 üzenetére
én arra írtam, hogy - 100-200e Ft-tal érdemes tőzsdézni, de az kevés ... eljátszani el lehet de annál már a sör is jobb befektetés
...
úgy értettem, hogy veszel otp-t felmegy 50%-kal eladod kiveszel valamennyi pénzt veszed a következő részvényt az is 50%-ot hoz ... (persze ez csak álom ...)
-
válasz
macilaci78 #26687 üzenetére
8-10 értelmesebb részvényen legyen 50% hasznod havonta ... (akkor se élsz meg belőle ...) és igen durva haszonnal számoltam ...
amúgy nem kell tudtommal végzettség. Csak szálát kell nyitni (asszem 1 tranzakció min 3000 ft ... szóval egy vásárlás eladás 6000 ft ...) ha 100.000-rel kezdesz akkor máris ~ 6%-os haszon csak a váltás.
magyar törzsdézést fél millió alatt nem érdemes elkezdeni (és akkor még csak 1 tipusú részvényed van ami nagyon rizikós) külföldön meg millió körül ...
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #26679 üzenetére
100-200e már elég elkezdeni.
Persze ott a kockázat, hogy elbukod. De akkor meg nincs ami visszatartson a disszidálástól. -
fradi81
veterán
válasz
Évek óta ilyen, és még 5-6 évig marad is. Mondjuk akik kimennek külföldre, azoknak a helye felszabadul és lehet kicsit jobb lesz a helyzet.
-
tisn
addikt
válasz
A multkor nagyon nem akartal nekem hinni
-
LÁZ
addikt
válasz
naja
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #26674 üzenetére
Feltételezem, hogy a hirdetéseket magadtól is nézed.
Próbáld meg, hogy ha kb. tudod mit szeretnél dolgozni, akkor direktben megkeresed a szóba jöhető cégeket.
Esetleg ha van némi megtakarított pénzed, kezdj el tőzsdézni. -
válasz
macilaci78 #26596 üzenetére
És kit nem?!
-
error(HUN)
tag
válasz
macilaci78 #26466 üzenetére
-
válasz
macilaci78 #26466 üzenetére
Ha papíron váltod ki a tulajdoni lapot akkor 6250, ha elektronikusan veszi ki az ügyvéd akkor 3600 és az is hiteles. Sőt igazából bárki kiveheti elektronikusan, akinek van ügyfélkapuja, és egy online fizetésre alkalmas bankkártyája (nem hitelkártya kell hozzá). Majdnem félár és nem kell sorba állni a földhivatalban, ilyenkor a felek úgy mennek el az ügyvédhez hogy nem vesznek ki semmit, ott a szerződéskötés előtt 5 perccel az ügyvéd kiveszi (akár ugye este 6-kor) mert elektronikusan bármikor ki lehet venni.
Kár, hogy beadni nem lehet elektronikusan, az lenne a tuti, de szerintem előbb-utóbb az is meglesz. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #26479 üzenetére
Vicc/ugratas volt
Akinek kell, ugyis dob egy privit, es irok neki nev/telt... -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #26481 üzenetére
Láttad már a kiskarácsony mindenáron c. filmet? Ajánlom, jó szórakozás 2 órára. Nem mellesleg témába vág.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #26479 üzenetére
Valahogy csak meg kell mutatni, ki a tökös gyerek..
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #26411 üzenetére
ja, kérem ha ez baj akkor tényleg kilóg a "sorból"
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #26353 üzenetére
Khm.
Próbálj te eléldegélni mondjuk egy hónapig napi fél MRE adagon.
Valójában 1200-1700 kcal közt mozog az energiatartalma, hivatalosan 1200.
Ez erős fizikai igénybevétel mellett lófütty, épp ezért a jenki katonák ha csak ezt eszik, akkor naponta hármat simán felzabálnak belőle. -
válasz
macilaci78 #26332 üzenetére
De jó. Majd egy belső toldóval elrejtem a házban, hogy le ne törjön.
-
válasz
macilaci78 #26322 üzenetére
Szenzorhiba gondolom.
-
Rick4
félisten
válasz
Itt tudod megkérdezni tőlük: [link]
Egyébként arra gyanakszom, hogy ez nem melegszik, hanem hűl a használat során, a venti csak ráfújja a szobahőmérsékletű levegőt, és visszamelegíti fagypont fölé. Egyszerű user-ként nem is nekem kell számot adnom a működésről.
-
ebegab92
senior tag
válasz
Szerintem itt valami fagyállós/vizes hűtés van a háttérben
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #26240 üzenetére
na akkor munkaidőben majd kiugrok hozzájuk hátha megszerelik a technikát gazdagon
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #26234 üzenetére
és mi valuta lehet 1 szíj megrövidítés ???
sacc/kb. -
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #26165 üzenetére
75k nettót kapok.
Bocs, valamiert ugy gondoltam, hogy most munkanelkul vagy.
-
PazsitZ
addikt
válasz
macilaci78 #26126 üzenetére
32k lakás, rezsi, net, tömegközlekedés?
Hol, hányan együtt lakva? -
válasz
macilaci78 #26179 üzenetére
Senki nem mondta h legyél tulajdonos! Elég ha üzembentartó vagy, majd elsattyogsz egy neked szimpatikus benyakútig, ott az első nem visszataszító kutast megszólítod h neköd számla kő. Megalkusztok h mennyi az annyi és mehetsz érte heti -havi bázissal.
-
válasz
macilaci78 #26176 üzenetére
Sokkal jobb megoldás ha a neveden van egy autó, amit a munkaköri kötelességed használni üzemanyag számla és kiküldi pénz fejében. Tartósan 20% spórolható vele. Más kérdés hogy le kell NAGYON papírozni, mert a NAV sem hülye teljesen, de jobb mint a munkanélküli fekete fizetéssel, és/vagy ilyen-olyan fekete pézek.
-
válasz
macilaci78 #26135 üzenetére
Egyébként amit itt írsz azt sokan lehet hogy nemtetszőleg veszik, de a cégeknek is meg kell érteni, hogy mi a lényeg. Munkaerőt kapnak pénzért. Ez a munkaviszony esszenciája. Sokszor hallok olyanokat, hogy persze nálunk a munkavállaló megvalósíthatja önmagát, meg szakmailag kiteljesedik, de általában az ilyenekre olyan helyeken szeretnek előszeretettel hivatkozni, ahol fizetni valami bangladesi szinten akarnak. Nem tudom miért nem értik már meg a cégek, hogy ha minőséget várnak el a munkában (napi 10-12 óra, odafigyelés, maximális odaadás), akkor minőségileg ezt meg is kell fizetni.
Amúgy miért nem próbálkozol a közigazgatásban? Vagy önkormányzati valami. Most hekkelik össze ezeket a járásokat, tuti hogy csomó helyen lesz bővítés.
De ha nincs még gyerek, akkor én megpróbálnám a helyedben a külföldet. Úgy is rémlik hogy fiatalabb vagy mint én (bár ezt a kritériumot sajnos egyre könnyebb teljesíteni de ez az én hibám
). Még van esélyed megvetni valahol a lábad. Az első pár hónap a húzós, aztán fél év múlva már szerintem patentul megy.
Pest az szívás, de érdemes futni egy kört mert a 2-3x-os szorzó a szegedi fizetésekhez képest nem irreális elképzelés. Ebben csak a saját területemen tudok nyilatkozni, én dolgozok arra néha és ott nagyjából igaz kategória.
De ami még elhelyezkedésben a mai napig is rohadt sokat számít az az ismeretség valahol. Ezt kéne meglovagolni esetleg. -
válasz
macilaci78 #26161 üzenetére
Akkor "as much as I could" de inkább "as much as I did". De így tényleg jobb ha ezt akartad mondani.
-
válasz
macilaci78 #26167 üzenetére
Ez max arra jó hogy kikössenek egy határozott idejű szerződést v hosszú próbaidőt
Amint fizetni kell a jogászuk megdolgozik a pénzéért. Igazából -és ezt munkaadói oldalról mondom- sokat nem számít ez. Ha egy vállalkozásnak ilyen alacsony bérnél ez számít, akkor az csak ki fog használni Téged és utána igyekezni fog leépíteni valahogy.
-
sss
őstag
válasz
Nézd, én sem akarok elköltözni Szegedről, éltem egy évet Bp-n elég is volt. De ha nem sikerül helyben értelmes munkát találni, akkor muszáj lesz. Márpedig semmi nem utal arra, hogy a közeljövőben találjak itt valamit.
-
ST05
őstag
válasz
macilaci78 #26167 üzenetére
jól teszed, azt szeretik
-
válasz
br 168k itt kiszámolhatod. Viszont a munkaadónak ez 210k-ban lenne.
-
sss
őstag
válasz
macilaci78 #26162 üzenetére
Egyik haverom 65-70k-t fizet albi+rezsire, 1 szobás albi, főbérlő nélkül, normális környéken. Télen 5-10k-val többet. Mondjuk én is agyalok, hogy fel kéne költözni, egyrészt mert itt nem találok melót, meg kb. 50%-kal több lenne ott a fizetés így pályakezdőként.
-
tisn
addikt
válasz
Okes. Csak annyit akartam mondani, hogy 0 ft bevetellel eselyes, hogy nem tudod a havi 30-at sem kifizetni, es szogeden nincs nagyon irodai melo kozepfoku vegzettseghez.
-
válasz
macilaci78 #26139 üzenetére
I can't, as I could, but I'm learnig quit fast.
Szerintem tényleg nem jó, mert ezzel azt mondod hogy nem vagy képes rá annyira, amennyire képes lennél rá. Ennek így szerintem nincs értelme, de ha ezt akartad mondani akkor oké. Szerintem azt akartad volna mondani, hogy nem tudsz annyira amennyire kellene, és az should kéne hogy legyen szerintem.
-
válasz
macilaci78 #26146 üzenetére
Eh-eh. Nem is bírom amúgy. Még szilveszterkor sem ittam semmit.
Csak jól hangzott ezt írni ^^ -
válasz
macilaci78 #26144 üzenetére
Majd hozol viszkit, és akkor megyek én is
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #26117 üzenetére
Vv Veronika 100-ért csinálja, vv Annamari csak 7500-at kér. Mondj egy árat, aztán látjuk, tudok-e intézni neked valamit. Csövönpörgés, ilyesmi is megy?
-
martonx
veterán
válasz
Amikor tavaly tavasszal pesten nézelődtem konkrétan 2-4X-eséről volt szó az állásinterjúkon az itteni fizetésemnek, miközben az itteni is fölötte van az országos bruttó átlagnak. Aztán más kérdés, hogy nem lett belőlük semmi (volt ahol a cég bukott be időközben, volt ahol nem kellettem, és volt, ami végül nekem nem volt annyira vonzó,hogy ezért családosan elmenjünk).
De úgy tűnik idén újra hozzá kell fognom állás ügyben nézelődni, csak annyi nehezítéssel, hogy az asszony kikötötte,hogy Szegedről nem mehetünk el. Ez azért elég rendesen megnehezíti a dolgot.
Bár 3 kis gyerekkel, szegedi nagyszülőkkel végülis megértem az asszonyt. -
válasz
macilaci78 #26122 üzenetére
could helyett should és quit helyett quite
-
tisn
addikt
válasz
ott van munka, itt meg nem lesz (ha nincs ismerosod/szerencsed)
-
LÁZ
addikt
válasz
na igen, pest vicces egy hely, én is sz.p.k rendesen meló ügyben
-
tisn
addikt
válasz
Legalabb egy postre koltozozes szukseges lesz, ilyen jellegu melokra tobbszazas tuljelentkezesekrol hallottam.
-
válasz
macilaci78 #26122 üzenetére
Pedig nem hangzott el butaság: ott még nyomorogni is jobb mint itthon...
-
fradi81
veterán
válasz
Ha tudsz angolul, irányírország
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #26086 üzenetére
én ezt "mocskos"-sal olvastam
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #26083 üzenetére
fújmán itten gusztustalankodsz
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #26080 üzenetére
Pont erre gondoltam egybol, hogy az asszony kinezett egy kanapet, vajon bitpork kollega lehozna e egy csok/sor komboert
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #26002 üzenetére
Belső válaszfalaknál nincsen beton áthidaló, egyedül a bejárati ajtón kell faragni, de az mindenképp cserés lenne, a költségvetésbe meg belefér, mert van ahol sima ablak helyett ablak + francia ablak lesz, ahol eddig nem volt ablak, ott most lesz, ott most még áthidaló sincs.
szóval a falak, tető marad, minden más megy ki. Régi fal mellett menő fűtéscsövek, régi villanyvezetékek el lesznek tüntetve, új radiátoroknak a padlóból jön a cső, a villanyvezeték meg újra lesz vágva némi informatikai, riasztó, stb kábellel együtt.
Szóval pár áthidalótól nem ijedünk meg.
Padlástér feljáró is szélesítve lesz, szóval oda is kell már alátámasztás, feljáró másik irányból kell menjen, szóval a régi is kidobós.
De ez ilyen.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #25930 üzenetére
Franc se tudja már, de sörrel, csokival fizetve olyan lett amilyen.
-
válasz
macilaci78 #25849 üzenetére
ott az 1-2 hét -20 volt a gond mert ilyen hidegben a szőlő átfagy
...
amit írtál ma ránézek ...
-
válasz
macilaci78 #25847 üzenetére
de tavaly 1 vagy 2 hét -20 ... ami gajra vágta a szőlőket ....
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #25581 üzenetére
zörgésre szilikon tüskék
légzajra alulfeszelem vagy nemtudom még -
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #25555 üzenetére
Megnéztem egy 12 centis ventit. 12 volton 0,2A-t húz. Azaz 15 db párhuzamosan is csak 3A.
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #25551 üzenetére
Akkor majd számol
Gondolom nyóc elemi megvót
(tudom: négy első, négy második)
(#25552) maláj
Amíg nem füstöl a táp.
-
válasz
macilaci78 #25547 üzenetére
Ej, máma mindenki helikopter
-
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #25512 üzenetére
Ok! írok ha aktuális, most csúszik a dolog
-
Attix82
addikt
válasz
macilaci78 #25513 üzenetére
Persze, hogy ugyan arra, mivel így volt egyszerűbb . Minek csinálnának 5 fajta terhelésre, biztos vannak kivételek (100 emeletes), de egy panel nem. Viszont építész ismerősöm azt mondta, hogy akár 100 évig is simán jók ezek.
-
kispéé
senior tag
válasz
macilaci78 #25468 üzenetére
És az szerinted működhet a német hálózatokkal is? Félek, hogy zsákbamacska lesz.
-
válasz
macilaci78 #25469 üzenetére
Nálam az is lassú legtöbbször.
-
martonx
veterán
válasz
macilaci78 #25380 üzenetére
azért szeretnék biciklivel járni. Csak a biciklis tömegből nem akarok kilógni a kerékpár tárolóknál.
-
Rawulf
őstag
válasz
macilaci78 #25186 üzenetére
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #25182 üzenetére
kapott sokmindent
én pedig jobbkezes -
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #25173 üzenetére
bocs - életem párja kérte
én szeretek nyugodtan aludni rémálmok nélkül -
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #25173 üzenetére
Neki már csak ez maradt....
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #25064 üzenetére
Zárlatnál nem olyan "túl könnyű" érzés felkapcsoláskor, hanem kb. mintha "eltörne" miközben felnyomják.
-
válasz
macilaci78 #25064 üzenetére
Kösz, az előzőeknek is, az alap hogy mindent levettem az áramkörről, ami okozhatta (amúgy sincs rajta, csak egy laptop, egy hűtő, meg a másik szobában egy tv), a mikró az ami rendszeresen műveli ezt.
Hűtőhöz vittem áramot máshonnan.
Régi szar már ez a kapcsoló, szerintem az előttünk itt lakó is játszhatott vele, mert látszik, hogy kapcsolgatva volt.
Majd veszek egy lassú kioldásút, ha látok. -
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #25068 üzenetére
Hehe.
Hofinak volt régen egy mondása: ha ébren vagy, ne álmodj!
(#25070) LordVader80
Oké. Mindjárt.
-
SirRasor
addikt
válasz
macilaci78 #25063 üzenetére
Közben rájöttem, hogy mégse azzal a linkkel próbáltam, és ez tényleg jónak tűnik
-
válasz
macilaci78 #24990 üzenetére
Hát az nem nagyon kell nekem még kishiba nélkül sem...
Raklap Lindt étcsoki viszont játszhat
Egyébként itt a link az apróhoz: [link]
-
válasz
macilaci78 #24986 üzenetére
Mit adsz érte?
Az árazós topicban beárazták, de annál azért olcsóbban odaadom... -
válasz
macilaci78 #24899 üzenetére
Gondolod, hogy a háttérkép csere, álmatlanságot okozott volna nekem? Viszont az úttörő ott segít ahol tud
-
válasz
macilaci78 #24896 üzenetére
Olvasod a linket amit adtam?!
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78 #24894 üzenetére
Létezik valami upgrade kit, hogy Win7 Starter alá mehessen háttérkép? Tudom, Win7 Professional... Nem akarok komplett oprendszert frissíteni... Elégedett vagyok ezzel.
Bitpork: Nincs ilyen opció. A súgó azt írta, hogy a vezérlőpult keresőjébe írjam be. 0 találat, gyanús volt... Elkezdtem olvasgatni. Fentebb a link...
-
-
tisn
addikt
válasz
macilaci78 #24771 üzenetére
ezért szeretik a Steyr AUG-ot.
itthon lehet valahol ilyet probalni?
(utoljara az mhsznel lottem valamikor a 80-as evekben)
-
válasz
macilaci78 #24766 üzenetére
Ez komoly? Mert olyanról már hallottam hogy .45-ös colt magnum lőszert puskából kilőve használtak nagyvadra de maximum szarvas méretű vad esetén. Tényleg mennek vele kafferbivalyra? Úgy tudtam hogy arra a .338 winchester magnumot ajánlják és nem nagyon veszik a kafferbivalyt viccre. Ahogy emlékszem egy statisztika szerint a legtöbb halálos vadászbalesetért felelős.
-
Rick4
félisten
válasz
macilaci78 #24739 üzenetére
Egészalakos fotó (akár Agyasima stílusban) lenne a csajról? Gif is jöhet.
-
Agyasima
őstag
válasz
macilaci78 #24718 üzenetére
Lehet, hogy egy újrafelhasznált számot kapott. Fordult már elő. Szóval arra is készülj fel, hogy Kovács Gizikét is fogják keresni, mert egy éve a szám még hozzá tartozott.
-
boba6
senior tag
válasz
macilaci78 #24303 üzenetére
hol kapok ma Szegeden 17 óra után tortára rakható "tűzijátékot"?
illetve keresek hibátlan SATA 2,5" HDD-t 80-320GB között
-
válasz
macilaci78 #24231 üzenetére
Adja be az autót? És ha sajnálná?
-
Polemius
senior tag
válasz
macilaci78 #24148 üzenetére
+1 pont a katonainak
Van egy bundeswehr eje bakancsom, bár néhányszor látta cipész, a mai napig szoktam hordani.
Pedig még valamikor '90 körül vettem. -
válasz
macilaci78 #23986 üzenetére
Vezetésben sok öröm nincs a mai proli autók nagy részével szerintem.
Sport és versenyautókba kell kézi váltó, mert ott élmény, kihívás. Ha lenne járművem, én is automatást vennék.
Mondjuk valami ilyesmit. Na befejezem az álmodozást mára. -
válasz
Na ez egy az egyben egy barátom szövege. Egyszerűen nem értem, mi öröm van abban, hogy járom az országot, vagy a várost, és kuplungolok, váltogatok, pakolgatok, ebben nekem aztán egyáltalán semmi öröm nincs. De semmi. (Nekem.)
Amúgy én se gondoltam hogy van ennek értelme, aztán mikor először mentünk automata váltós kocsival körforgalomban, és indexelni kell hogy jössz ki, kormányozni mert jössz ki, és vissza kell váltani hogy ne rángasson a motor, ja tehát kormány-index-kuplung-gáz-fék kombó, akkor nagyon szuper volt mikor kezek a kormányon maradtak és csak a gázpedállal kellett szenvedni a fentiek helyett.
Meg tempomat automatával. Felérsz az autópályára / kiérsz a városból, szépen beállítod és intézi, nem majd az utolsó fokozatban kell bekapcsolni, hanem amikor úgy döntöttél hogy innen mehet egyenesen a dolog.
Kamion előzése országúton, kukucskálsz, indexelsz, visszaváltasz, gázd adsz, tükröt csekkolsz, tök poén ha ilyenkor van két kezed a kormányon és nem kell váltogatni mert az automata megcsinálja helyetted.Én úgy vettem észre, hogy ez a "vezetés öröme a váltás" azoknál jön elő, akik nem "kötelességként" vagy "munkaként" fogják fel a vezetést, hanem ezt örömmel élik meg. Aki napi szinten hajtja a kocsit muszájból, az szerintem minden olyan feature-nek örül ami ezt megkönnyíti. Hozzáteszem, hogy én abból a szemszögből nézem a dolgokat, hogy én pl nem szeretek vezetni. Ha anyagilag megtehetném simán felvennék egy sofőrt. És ha nagy távolságra kell menni akkor eléggé előfordul hogy megkérek valakit hogy vigyen el. Fel tudok készülni arra amire megyek, tudok nézelődni, kipihenem magam stb., szóval számomra a vezetés ha úgy vesszük alapvetően nemszeretem tevékenység.
Ha nálad ez pont fordítva van, hogy szeretsz vezetni, én ebbe nem tudom magam beleképzelni, lehet hogy akkor ez pont fordítva van.
Hozzáteszem sajnos automata kocsim nekem eddig még nem volt, csak vezettem ilyet. Mindig elhatározom, hogy a következő kocsi automata lesz, de aztán kiderül, hogy az rendszerint jóval drágább, és általában még az is drágítja, hogy jellemzően a nagyobb (2000-es feletti) motorokhoz lehet rendelni, így ár miatt sajnos mindig lemondok róla.
De talán a következő ....
-
válasz
Nekem meg ez ad szabadságot: tok matatni a jobb szabad kezemben telefonnal, meg a bal lábammal vakarózni
-
Syl
nagyúr
válasz
macilaci78 #23975 üzenetére
Ja, mint a "Wall-E" rajzfilmben
-
válasz
macilaci78 #23972 üzenetére
Minden kocsmai verekedés első három kérdése
? Hát kombisodtam. Múltkor is szégyenbe maradtam ,mert egymás mellé már alig fértünk be a passatba, mikor vittelek. Uh megszületett az ukász: nagyobb kocsi kell h ne égjen a pofám mert rálóg a hasam a kormányra
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #23828 üzenetére
és én ezt tudod milyen magasról terítem be bélsárral ???
-
maláj
addikt
válasz
macilaci78 #23826 üzenetére
a hazug rendőrön már nem csodálkozok
a muksót a 4-5 lopott biciklivel pedig könnyen + lehetne fogni ...- honnan vannak a gépek ember ???
× nem emléxem, vettem valakitől
- rendben, 25 év ... tehát honnan vannak a gépek, kitől vetted és hol, mikor ???
× nemtudom
- jó, 50 év ...ezután házat eladni, az abból szerzett pénzt elkobozni és kórházaknak + ilyesmi helyeknek adni és viszlát ...
-
pmheros
őstag
válasz
macilaci78 #23767 üzenetére
Értem? Tehát ha ott sem lehet, akkor itt igen ?
Nem akarok ezen pörögni. Elmondtam a véleményemet és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Szólánc.
- Kikristályosodik a Razr 60
- Eredeti játékok OFF topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen autót vegyek?
- OLED TV topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Eladó/Lenovo X240 Ultrabook/I5-4300U/8GB DDR3/Win 10Pro/12,5"!!!
- LG OLED55C9 prémium TV - 140cm, 4k, 120Hz - apró vizuális hibával
- Erős Gamer / Munka PC i7-14700, RTX 3070 Ti, 32GB RAM, 1TB SSD
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- AM5 Gamer PC - Ryzen 5 8400F / RX 9060 XT / A620M / 16GB vagy 32GB RAM 5600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
- iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3057, 95% Akkumulátor
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest