- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #94275 üzenetére
Y2k vírus.
Jogosítványt szereztem B kategóriára.Szvsz ez még nem világháború, legalábbis a fegyveres része. A gazdasági, politikai erőfitoktatás meg jó 10 éve már a laikusok, kisemberek számára is tetten érhető. A fegyveres része akkor lesz világháborús léptékű, ha valamely EU, vagy NATO tagállam területére is kiterjed. Amíg csak Ukrajna a játéktér, addig mindegy, hány nemzet van a homokozóban eszközzel, vagy emberanyaggal.
-
ShadowX
őstag
válasz
Gergello #94256 üzenetére
Azért a tőkés/kapitalista világrendnek van egy olyan velejárója, hogy a tőke és a szolgáltatások megtalálják az útjukat pénz beszél címszó alatt. Most mindenki pánikszerűen cselekszik, ez hosszú távon nem fenntartható.
Tudom, hogy ami most van az teljes apokaliptikus képet fest, de most egy nagy átrendeződés van kialakulóban megint, ami X emberöltőként megtörténik. Én pl. azt vettem észre magamon, hogy minél többet olvasok híreket, annál nagyobb szorongás kerít hatalmába. Le kell állni velük.
-
martonx
veterán
válasz
Gergello #93290 üzenetére
Az hagyján, nekem 2 évvel ezelőtt, ott derült ki, amikor 4 darab autó gumit akartam leadni, hogy ugyan fizetjük a szemétszállítást, de a közös képviselő 6 évvel ezelőtt nem íratta át a nevünkre a hulladék díjfizetést, amikor vettük a lakást az előző tulajtól. Így aztán az ember elkezdett kötözködni, hogy ő érti, hogy fizetjük a hulladékszállítást, de nem vagyunk benne a rendszerben, így nem adhatom le a 4 gumit.
Kérdeztem tőle, hogy jobban örülne-e, ha a hulladékudvar kapujába dobom, és elhajtok? Végül maradhattak a gumik
Fura, hogy mi, akik vesszük a fáradtságot, hogy odavisszük a szemetünket, ott szépen szelektíven önerőből lerakjuk a megfelelő kupachoz, még nekünk kell úgy éreznünk, hogy mi teszünk szívességet az ott unatkozó emberkének. -
-
válasz
Gergello #91806 üzenetére
Én 1991-ben hoztam az első autómat egy Fiat Ritmo 105 TC-t.
Már akkoriban is voltak érdekességek.Azon gyárilag távfényszóró volt és nem ködlámpa na ezt nem tudták egyszerűen felfogni meg azt sem,hogy gyárilag sport kipufogó volt az autón.
20 percig méregették a jel/zaj szintet meg vagy fél óra kellett mire előkerült valaki aki kimondta,hogy valóban távfényszóró van az adott típusú autón és nem egy szabálytalanul bekötött ködlámpa... -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #91586 üzenetére
Egyfelől értem, hogy minél jobban szeretnék a figyelem középpontjába tenni, másfelől dühít, hogy útakadályként van elhelyezve.
Jinxb1rd: simán lehet létjogosultsága. Lekésted a buszt, ami 30-40 percenként jár, de sietsz, az alternatív járatnak meg 3 saroknyira van megállója. A taxitól olcsóbb.
Éjszaka Jate Klubból hazamenni is kiváló.Szegedet már nem ismerem annyira. Budapesten a hagyományos rollerek terjedtek és akkor ugrott meg, amikor a minőségi elektromos rollerek még drágák voltak, vagy annak tartották őket. Aztán rájöttek, hogy aliexpressről is lehet elektromos rollert rendelni, terjedtek azok is. És ezt követően jött a Lime Budapestre.
Ha Szegeden amúgy nem divat rollerezni, akkor a Lime-nak még ezt a miliőt is meg kell honosítania ugyanúgy, ahogy a közösségi kölcsönzést is. -
tisn
addikt
válasz
Gergello #90972 üzenetére
amikor falun laktam, akkor engem pont par fasz urimurija zavart a legjobban. az eskuvok. hajnalig ordittatott zene. se kutyaugatas, se a malacrofoges, se a kakaskukorekolas nem zavart, ahogy a reggel 8 korul inditott flex es funyiras sem (akkor mar ugyis ideje felkelni)
es mivel a sarkanyosok sem ejszaka repulnek, az sem zavarna
-
válasz
Gergello #90964 üzenetére
Repkednek ott is. Meg pl. Forráskúton is, meg egy csomó helyen is. Nem lenne ingyen a terület sem. Látszik, hogy fogalmad nincs az egészről, egy "újságíró" agyszüleménye az összes információd, amit csont nélkül benyaltál, pedig fasság az egész cikk úgy, ahogy van.
Van pár falusi fasz, akit nem zavar, hogy folyamatosan mennek a kamionok az autópályán (10x hangosabban, mint a sárkányrepülők), egész éjjel ordítanak a kutyák (10x hangosabban, mint a sárkányrepülők), reggel üvöltenek a kakasok (10x hangosabban, mint a sárkányrepülők), majd elkezdik a flexelést meg a fűnyírást a szomszédok (10x hangosabban, mint a sárkányrepülők), de az nem baj, valamibe bele kell kötni... -
válasz
Gergello #90960 üzenetére
Én meg a falusiakat tiltanám, mi a fene, hogy csak úgy ott laknak kint a pusztába! Csomó termőföldet elfoglalnak tök feleslegesen, aztán meg autókáznak be a városba a teszkóba bevásárolni, feleslegesen szennyezik a környezetet meg zajonganak, alig lehet megmaradni a falvakba vezető utak mellett. Meg csomó felesleges kábelt kell kihúzni, hogy tudjanak internetezni, nettó környezetszennyezés. Költözzenek be a panelba mind! Nehogymá!
-
válasz
Gergello #90957 üzenetére
Most is repked a te házad fölött is sok minden, csak eddig nem vetted észre.
Egy motoros sárkányt kb. 150-200 méter alatt hallasz meg, ha pont feletted repül, (és ha fúj a szél, akkor még ott sem), és olyan alacsonyan nem fog bemenni a házak fölé, sőt, egyáltalán nem fog bemenni a házak fölé, mert minek menne. Szóval ez megint csak egy politikai csatározásra fölhasznált lufi, aminek semmi valóságalapja nincs, csak hangulatkeltés. Ha a másik lenne most a polgármester, aki a cikket íratta, akkor ő dícsérné a legjobban, hogy mennyire kell egy reptér a falunak... -
válasz
Gergello #90955 üzenetére
Ennyi butaságot egy cikkben összehordva, te jó ég!
Úgy írnak róla, mintha nemzetközi repülőteret terveznének oda napi többszáz óriásgéppel.
Közben meg sárkányrepülőknek lenne, amik egy szántásból is föl-le szállnak, ha kell, tök mindegy, hogy szikes vagy nem. Legfeljebb abban a két-három hétben nem repülnek, amíg vizes. LOL -
veze
őstag
válasz
Gergello #89054 üzenetére
én mőbelixen kb semmit nem veszek..
vettem forgószéket pár honapja, (70k+ volt) de az ott van minőségben is, nincs panasz rá. A melohelyemen olyat nyúzunk napi 24 órafolyamatos műszakban, (dxracer) 80-100 kilós emberek. és három év alatt semmi nem lazult , vagy hagyta el magát. Ezután esett a választásom rá, mert a korábbi otthoni möbelix minőségű székek mind összef@stak maukat rovid ido alatt.. -
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #88772 üzenetére
Értem én, csak az én szótáramban a szekrénysor legalább 2 elemből áll.
totya694: ki kell belezni: ajtólapok, fiókok, polcok külön, úgy már két költöztetésben járatos markos legény egy hevederrel elbírja.
Anno amikor a kamrapolcot vágattam, kimaradt egy kb 55×60 cm bútorlap, vettem alá 4 db görgőt, két ilyen egység a két vége alá és mehet a menet. Spaniferrel odahúzod a szekrényhez és a küszöböknél át lehet emelni. Ezzel az eszközzel a háromajtós ruhásszekrényt úgy vittem át felújításkor a szomszéd lakásba, hogy ki se pakoltam belőle. Csak oldalra billentettem, feleségem alátolta, kivette alóla a "guri-gurit" és gyönyörűen ment mindenhova. -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #88600 üzenetére
Ryzen 5 3600
Gagyibyte B450M DS3H
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT - minimum ilyen RAM ajánlott ezekhez
Alaplapról annyit, hogy elég sok hangkártyát, DAP-ot és DAC-ot hallottam már és ennek az alaplapija meglepően szépen szól, pedig csak egy Realtek ALC887 van benne. Lehet ennyit dobnak az aranyozott japán kondik
Holnap kipróbálhatok egy FiiO K5 Pro-tna ott lesz ám eargasm
-
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #88593 üzenetére
Nem gond, a februári Ryzenezésem kapcsán én is ilyet akartam, úgyhogy körbejártam a témát. De végül egy 10k-s (a fenti linkelt Arctic Freezer 33 eSports ONE) nyert.
Nem kell töltögetni bele vizet, azért is AIO.
Mivel ugyanúgy ventilátorral működnek, ezért olyan hangosak, ahogy éppen belövik őket. Azaz ha C°-ra nézik és nem OC-zol, akkor nagyrészt idlén fognak pörögni, tehát elég halkak. Illetve vannak kisebbek és nagyobbak. Nyilván amin nagyobb borda van (2 ventis, 3 ventis) az jobban fog hűteni, ezért nem kell annyira erőlködnie a ventinek.Előnyök:
-jól hűt (pláne a 14nm alatti procikat, amiket levegősen csak direct contactos hőcsöves megoldással lehet jó hatásfokkal)
-a radiátor a házon kívül van, nem a házba fossa bele a hőt. Viszont egyben ki is húzza a levegőt, tehát a hátsó házventi is megspórolható.Hátrányok:
-Egy normális de olcsó AIO annyiba kerül mint mondjuk a be quiet! Dark Rock 4, aminél nem kell félni, hogy elkezd ereszteni a víz...és kb. örök élet, ha tudsz rajta ventit cserélni...és ennél nem is hűt annyival jobban egy ilyen olcsó vizes cucc.
-Lehet hangos, ha éppen olyat fogsz ki
-a pumpának is kell áram, tehát nem 1, hanem 2 bekötési ponttal tervezz
-a pumpának is van hangja!Azaz összegezve annyi pénzért egy Dark Rockot vennék és az úgy ht, hogy nagyrészt HANGTALAN lesz és biztonságos. Persze ha befér a házba
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Gergello #87976 üzenetére
2 éve vittem haza szüleimnek egy komolyabb konfigot, 120k-ért vettem használtan. Otthon szembesültem, hogy a digitális kimenetekkel rendelkező VGA-t nem tudom az analóg monitorral összehozni, csak átalakítóval, drágán, várhatóan csak pár éves működéssel.
Modernebb monitor, nagyobb képátlóval vaksi Apámnak nem kellett 12-15k-ért, úgyhogy régi gépből GTX 750 Ti LP be az újba, a Radeon 380x, vagy mifene meg eladásra 35k körül... Persze a 35k-t tartsam meg, de a 120k-t meg kifizették, mert öcsémmel nem dobhattuk össze a gépre valót.
Azóta sem értem, de nem kell mindent érteni, néha elég csak csinálni. -
SirRasor
addikt
válasz
Gergello #87976 üzenetére
Arra is én vadásztam össze nagyon költséghatékony megoldást
(Ryzen 3600, 16GB RAM, Radeon 570, FSP táp meg gagyibyte alaplap). De ezekből nem nagyon lehet spórolni. Videókariból így is húztam, mert a 6GB-os GTX1660 110k és itt-ott 15-30%-al gyorsabb a Radeon 570-nél...de itt-ott meg ugyanolyan gyorsak, ez meg fele annyiba kerül.
Közben megvette az átalakítót.
Mondtam neki a használt monitort is...mind1, így döntött. Én csak segíteni tudok -
martonx
veterán
válasz
Gergello #87771 üzenetére
A kormánnyal, meg a koronavírussal szemben. Máris bejelentették tudósok, hogy a vírus mutálódik, ergo ez ugyanolyan lesz, mint az influenza. Lesz hozzá védőoltás idővel, de kb. minek
Az emberiség meg fog tanulni együtt élni vele, mint az influenzával, ráadásul a halálozási rátája se tűnik annyira vészesnek, miközben a vírus gyógyszerek között vannak egészen ígéretesek, amik tovább tudják csökkenteni a halálozási arányt.
Csak az iskolákat, óvodákat nyitnák már ki végre... -
válasz
Gergello #87436 üzenetére
Hali!
Bár nem nekem írtad, de ezeket az alkatrészeket rendeltem most. Nem mindet magamnak.- AMD Ryzen 5 1600 BOX (AM4) AF: 32.880,- 3 év gar
- ASRock B450M Pro4-F: 23.880,- 2 év gar
- 16GB 3200MHz DDR4 RAM G.Skill Aegis CL16 (2x8GB) (F4-3200C16D-16GIS): 26.880,- 3 év gar
-GIGABYTE GTX1650 Super WINDFORCE OC 4GB GV-N165SOC-4GD: 58.500,- 3 év gar
- Crucial BX500 240GB [2.5"/SATA3] CT240BX500SSD1: 12.990,- 3 év gar
- AMD Ryzen 3 3200G AM4 3.5GHz BOX: 28.990,- 3 év garUgyanitt nemsoká eladó lesz egy pár cucc. (ASRock B75 Pro3, Intel Core i5-3470, KFA2 GeForce® GTX 1050 Ti EXOC, Kingmax 2*4 GB 1333MHz DDR3)
Üdv!
-
solena
tag
válasz
Gergello #86293 üzenetére
Csak kérdés, a kíváncsiság hajt. Anno ezt vetted meg, hogy ugyanazt a képet használod, vagy csak random kerestél róla egy képet? 2017.01.19. hirdetés
(az érdeklődés onnan indult, hogy amúgy is passzív módon keresgélek olyan hi-fit, ami kazettára tud felvenni pendrive-ról, és kicsit kajtattam)
-
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #84432 üzenetére
A arra gondolsz, hogy a 3 hónapos villanyszerelő képzés helyett valami komolyabb szinte térnek át, azzal nincs semmi baj. Amúgyis ideje lenne a szakképzésre fektetni a hangsúlyt, és akkor 4-5 év múlva már lennének cselekvőképes, dolgozni akaró szakemberek is a piacon.
-
veze
őstag
-
Rick4
félisten
válasz
Gergello #80868 üzenetére
Na kezdem az elejéről.
Van kamerád, dvr-ed, egy épületen belül működik, azt már nem kell piszkálni.
A vodás neted egy apn átírással már publikus ip-t kap, tehát már azt is meg tudod oldani, hogy betegyél valahova egy régi gépet külső, távolban elhelyezett mentő szervernek, amit betörés esetén nem lehet a telephelyről ellopni, otthon egy egyszerű gép (én pl egy amd e 350 es lapra gondoltam paneltáppal pl) a szekrény tetején elzörög, és a lényeg, mivel van már publikus ip-d, mehet a dyndns is, ha a kamera ip kamera, és nem a régi analóg, a kamera tudja a dyndns-t frissítést, gondolom turkáltál a menüjében, ahol a figyelési területet, érzékenységet, kamera paramétereket álligattad, ott van ez is.
Ha az otthoni gépre felteszed a cms-t, az tudja a cloud általi keresést (ahogy az xmeye oldalon it ott van a by device fül alatt) tehát ott nem számít a szélmalom, a vodafone, az menni fog akkor is. -
Rick4
félisten
válasz
Gergello #80864 üzenetére
A vodafone apn kiválasztásánál lehet a publikus ip-hez eljutni, amennyiben az internet.vodafone.net helyett a standardnet.vonafone.hu-t állítod be, publikus lesz az ip-d, ezután már csak egy ingyenes dyndns reg és beállítás kell, de ezeknél a kameráknál kellene működjön a cloud szolgáltatás is, ami a kamera rendszám alapján enged a kamerára csatlakozni, függetlenül minden mástól. Szóval különösebb gond nélkül talán 10-15 perc megcsinálni, hogy minden működjön. Az xmeye oldal megy, ott is ott a 'by device' fül, ott kéri a kamera rendszámot, ez a serial no, kell még user/ pass, és már nézheted is a kamera képét.
De mondom, az, hogy helyben megy a rögzítés, egy dolog, ezzel a megoldással egy 5K-s régi gépből csinálhatsz külső felvevőt, ami akkor is megy, ha ott végzetes dolgok történnek.próbáltam ezt az activex.exe fájlt futtatni, nem sok kedve van kameraképet mutatni.....
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Bomba ár! HP ZBook 15 G3 - i7-6820HQ I 16GB I 256GB SSD I Nvidia VGA I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest