- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
Attix82 #62499 üzenetére
Láttam olyan autószerelőt, aki9nek a csavarhúzó sem álltó jól a kezében. Szóltam az én szerelőmnek, hogy vagy most átveszed, és te csinálod tovább, vagy elviszem innen a kocsit. Átvette, és utána már az a srác nem is dolgozott ott, biztosan nem véletlen, de sok ember nem alkalmas autószerelőnek.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Attix82 #62499 üzenetére
Könyvből nem lehet megtanulni, muszáj élesben gyakorolnia. Orvosnak, autószerelőnek egyaránt.
És igen, szarul esik, ha a szaki elbasz valamit, de inkább ha választanom kell, melyiket fizesse ki a szaki felelősségbiztosítása, akkor inkább a kocsim legyen az, mint egy belső szervem...
-
bb0t
őstag
válasz
Attix82 #62495 üzenetére
Ha értékeink megbecsüléséről van szó elmondhatom, hogy magasabbra rakom a lécet mint az emberek 90%-a. Ha te találtál megbízható szerelőt akkor valószínűleg nem rakod olyan magasra mint én vagy a hozzám hasonlóak.
Egy műtétnél hagyatkozhatok egy orvos jó hírére, statisztikájára. A szerelőket általában nem tartják számon név szerint. Az ő ellenőrzése munka közben folyik az orvosé előtte.
(B)dying star(/B): Nyilvánvalóan nem lenne jó, hogyha bent ácsorogna egy kisebb kirándulócsoport de ez nem is realitás. Sokan visznek céges, vagy munkaautót amihez nem igazán fűz érdek. Sokakat meg csak szimplán nem érdekel egy-két karcolás, vannak akik úgy vannak vele, hogy nem értenek hozzá és szabad kezet adnak a szerelőnek, és vannak akiknek az autó használati tárgy csupán, szóval összességében elég vékony réteg akarja ott helyben megvárni a szerelést az autója mellett. Esetünkben is csak mi voltunk ott. Félrehúzódtunk egy kieső sarokba nem zavartunk senkit, nem mászkáltunk nem szóltunk bele. Akkor hát ne hivatkozzon balesetvédelmi szempontokra, főleg úgy, hogy a beosztottját sem azért érte lecseszés mert megsérülhetünk hanem mert mi az, hogy nem bízunk bennük. Ez el is hangzott.
Tehát mindenféle rögzítetlen és irreleváns szabályra hivatkozva csinált presztízskérdést a bent tartózkodásunkból.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
Attix82 #62239 üzenetére
akkor se mindegy
Főleg a HL2-nek nagyon kell a sávszél. -
-
-
Vesztor87
senior tag
válasz
Attix82 #61285 üzenetére
Persze, én ismerem az oszkárt, én azt hoztam fel csak, hogy vannak akik ebből adómentes jövedelmet csinálnak. Az oszkár egy zseniális ötlet, de tényleg. Baj akkor van mikor üzletszerűen csinálják, és az ember kifogja, vannak akik pl az autó állapotát sem óvják. Mindenféle szemétrevaló Multiplával tolják (nem az autóval van bajom, mert bár randa szegény, de egy zseniális autó, 6 személyes, és szerintem nagyon is praktikus), van nem egy negatív értékelés a 0-ra kopott (slick
) gumiról, meg a minden pihenőnél meghúzott kerék anyáról stb...
Volt aki annyit elárult hogy többet keres vele tisztán mint anno mikor alkalmazottként hazavitte a nettó 3 kilót... -
-
törölt tag
válasz
Attix82 #59371 üzenetére
Win telepítővel elégnek kell lennie a teljes pucolásnak.
Különben jártam már így teljesen új vincsivel. Hibás volt az MBR-eleje azért nem tudott vele mit csinálni a telepítő, visszavittem kicserélték. Régebbi bios-okban tényleg volt opció az MBR védelmére, amíg aktív, volt nem is tudott települni a win. -
HaZse
őstag
válasz
Attix82 #58941 üzenetére
Szerintem vagyunk egy páran, akik tudják, hogy nem is olyan egyszerű ez.
De sokkal könnyebb azt mondani, hogy kimegyek külf9ldre és majd ott jobban fogok élni. (Ami részben igaz is), de azért szerintem ha olyan baromi jó lenne mindenkinek a külföldi munka, akkor már nem lenne szabad hely külföldön.
Ln ezzel a külföldi melóval úgy vagyok, hogy inkább itthon szívok és apránként lépkedek előre, minthogy kimenjek egy számomra idegen országba és ott kezdjek el mindent az elejéről.
Nekem a barátok/családok fontosabbak. Mert mi van akkor, ha kint valami baj ér? Ugyan hova és kihez tudsz majd fordulni? Esetleg egészségügyi problémád van, akkor meg az ember húz vissza Magyarországra és itt kezelteti magát, mert fizeti inkább havonta azt a pár ezer Ft-ot a TB miatt.
Nekem az ilyen emberek kétszínűek, mert baj esetén farok visszahúzva vánszorog vissza a betegségével, majd mikor kikezelték, akkor megint megy vissza.
(Sajnos ismerek ilyet párat).
A szememben az az igazi kivándorló, aki felvállalja a külföldi élet minden velejáróját.
És elnézést, hogy ha valakinek a lelkivilágába tiportam vona bele.
-
Syl
nagyúr
-
Xahsio
csendes tag
-
-
-
Archttila
veterán
válasz
Attix82 #55775 üzenetére
Igen ezkre mondom azt, hogy extreme peldak.
2012-ben ugyanitt (ED) vasaroltam parom szuletesnapjara egy Samsung fenykepezogepet. Termekregisztracio utan azt az uzenetet dobta a rendszer, hogy a termek nem hivatalos markakereskedesbol lett forgalomba hozva. Magyaran szurke import. -
Archttila
veterán
válasz
Attix82 #55762 üzenetére
Ennel joval extremebb esetek is vannak... sot ahogy neha elnezem a forumokon valakinek szinte mar ez a hobbija, en pedig a 11 ev alatt most eloszor eltem torveny adta jogommal. Korabban 2 alkalommal volt gariztatva muszaki cikkem /szumma
Termeszetesen te mint kereskedo a masik oldalat nezed ami ertheto is, hiszen ez a vasarlonak egyfajta biztonsag, nektek viszont csak bosszusag. Egyebkent ugy tudom ilyenkor outletbe ertekesitik a termeket amin meg igy is van egy minmalis hasznuk. (mondjuk ez inkabb csak eros tipp)
Idokozben sikerult elernem egy masik ugyintezot aki megsurgette a penzugyi osztalyt. Allitasa szerint minden rendben van csak annyi problemas eset gyult ossze nekik az unnepek alatt, hogy nem gyozik.A problemam a hozzaallassal van, nem az adott ceggel, kereskedessel. Felvenni egy telefont, irni 2-3 sort szerintem a minimum, ha mar egyszer kicsusztak a hataridobol.
ps.: Azert van egy olyan piszok magyar mentalitas a kereskedok reszerol ami undorito. Kifizetek egy adott termekert mondjuk tobb 10K-t es bontott termeket kuldenek. Jelen esetben nem ez tortent, de ha mar eloszeretettel csinalnak ilyet es ehez hasonlo mocskossagokat, legyen mar az embernek joga elallni. Persze itt megint felmerul a kerdes mit csinaljon a kereskedo ha valaki hobbi szinten cserelgeti ilyen technikaval a fejhallgatoit, mert olvastam mar olyat, hogy egyszerre vesz 3-4 tipust, tesztelgeti, nyuzza oket, aztan amelyik megfelel az igenyeinek megtartja... 50-70K-s fulesek.
(#55760) dying_star: Igen
-
-
-
-
_Petya_
őstag
válasz
Attix82 #52387 üzenetére
Bármi amin Linux fut (Router. NAS, RaspberryPi stb.. ) és elég a teljesítménye ehhez, rajta pedig ZoneMinder. Ez a legjobb választás, ha nem akarsz célhardverre költeni (rendes kamerák, digitális DVR box winyóval, távoli eléréssel..)
Petya
-
blt.62
őstag
válasz
Attix82 #52152 üzenetére
Rakatok majd rá utángyártottat,30 ezer ft állítólag. 95 év végén jár le a műszakim,de hamarább megoldom mert lehet,hogy komoly büntetés lenne ha észre vennék a közúti ellenőrzéskor. Gondolom ott hiába mondanám,hogy pár napja lopták el. Nem is szóltam a rendőrségnek mert ezeket soha nem fogják megtalálni.
A műszakin komolyan átnézik,mivel tudnám imitálni a katalizátort? Egyébként a katalizátor hiánya nem okoz gondot a motornak?
-
-
Attix82
addikt
válasz
Attix82 #50887 üzenetére
Rögtön átvehető, új bontatlan termékek: [link]
Canyon CNL-MBMSOW02 Wireless, Optical Black
Optikai, Cordless, USB, Black, 1600DPI
Gyártói cikkszám: CNL-MBMSOW02
Garancia: 24 hónap
Bruttó érték: 3 222 FtKingston 120GB 2,5 SATA3 V300 SV300S37A/120G
120GB, 2,5", 7mm, SATA III, Write:450MB/s, Read:450MB/s
Gyártói cikkszám: SV300S37A/120G
Garancia: 36 hónap
Bruttó érték: 17 628 FtCorsair 8GB DDR3 1600MHz Kit (2x4GB) Vengeance Pro Red
8GB, DDR3, 1600MHz, Dual Channel, 9-9-9-24
Gyártói cikkszám: CMY8GX3M2A1600C9R
Garancia: élettartam garancia
Bruttó érték: 26 924 Ft -
Agyasima
őstag
válasz
Attix82 #50730 üzenetére
Úgy nézem, az ilyenek 3 ezres körül mennek most a hardveraprón.
Más: hogy is van a mondás? Rossz szomszédság, török átok? Tegnap hazajött az egyik szomszéd, odaparkolt a garázsom elé. Van ugyan neki sajátja, de látom, nem száll ki, gondoltam vár valakire. Mennék egy óra múlva a dolgomra, állnék ki a garázsból, de a szomszéd kocsija mindig ott van, csak már a szomszéd nincs benne. Nyomom a kapucsengőjét: semmi. Felmászok hozzá a negyedire, rákönyökölök a csengőjére: semmi. Pedig hallom, ahogy szól nála a zene. Megkérdezem a másik szomszédot, tudja-e a mobilszámát. Amit ugyan nem tud, de mondja, hogy itthon van, hulla részegen jött haza, valószínű épp kómázik. Zsír.
-
-
SirRasor
addikt
-
bolcsodal
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- HP EliteBook 830 G5 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest