- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Persze, csak ugye akkor elkezdenek jönni a költségek.
Mármint, háború már hangkártya, kéne normális hangfal is, mert az akkoriban szokásos szürke jack dugós aktív hangfalpár az nem igazán használta ki a cuccot. Szóval hangfal... de akkor már lehet nem ilyen hülye pc hangfal kéne, mert az vagy szarul szól, vagy baromi drága. Akkor már legyen valami erősítő (denon, nad ment akkoriban nagyon), meg egy pár normális hangfal, de akkor már nem lenne hülyeség egy mélynyomó se, aztán eljutottunk oda, hogy 10k a hangkártya, fasza, a teljes rendszer, hogy értelme legyen meg minimum 250k, de inkább 350k. 2000-ben. Akkoriban ennyiből használható kocsit vettél. -
-=RelakS=-
veterán
Árukereső feltette a kezét, hogy nem talál ilyen házat.
Ugyanakkor Aquánál találtam egy érdekes Cooler Master-t. Na, ennek minden is az elején vanAlzánál meg ennek a tetejére rárakni a monitort, és majdnem retro
(fekvő ház)
-
koby11h
őstag
Én is azt gondolom. El szeretném adni és a leendő vevő kérdezi, de nem szeretné Lengyelországba küldözgetni én meg nem tudom, hogy a be quiet!-nél pl. neki kellene postáznia, vagy futárt küldenek érte...
Disztribútorként találtam a Compmarket-et, holnap megkérdezem őket, hogy rajtuk keresztül lehet-e intézni.
-
macilaci78
nagyúr
Egyik ügyfél elővett a táskájából egy köteg papírt iratcsipesszel összefogva. Furcsán vette elő, mintha a táskán belül egy dossziéból húzta volna ki.
Valamit faggattam a papír tartalmával kapcsolatban, aszondta, bekapcsolja a laptopot, amit ugyanabból a táskából vett elő.
A kijelző egyik szélén betörve, feketeség, onnan induló repedések, egy jó tenyérnyi darabon halott kijelző. Megszeppenve nézi, WTF, majd konstatálja, hogy ezt inkább elrakja.
Kikapcsolja a notit, a papírköteget csipeszestül ráteszi a billentűzetre, majd ráhajtja a kijelzőt és a tapipad felől összefogva teszi el a táskába... -
nullpoint
őstag
Igazságtalanok vagytok, ez a szakasz most lett megcsinálva, már majdnem kész. Persze kiváncsi vagyok medig bírja.
Mondjuk az m3-hoz és felett vezető útz az nem tudom mikor lesz megcsinálva. A vicc hogy ott van az Aston Martinnak a szalonja. Amikor onnan kijön egy autó, a futómű várható éllettartamának az egy százalékát már elveszti ezen a szakaszon.
-
-
-
Gyuri27
félisten
A vésztői gumis minden alakalommal megkérdezi. Nem kell-e szép alufelni olcsón. Tényleg szép és olcsó is jelzem.
Én meg megkérdezem tőle, hogy hol lakik. Mert ha itt akkor tudja, hogy nem az a kérdés, hogy acél vagy alu. Hanem az, hogy hogyan lehet lánctalpas harcjármüvet forgalomba állitani.
Hát ha csak a 44-47-es főutak állapotát nézem már az kritikus. A többi útról nem is beszélek. -
Az nem teljesen világos, hogy hogy tud spamet küldeni a te fiókod. Meghackelték? Ha visszavetted felette az uralmat, akkor gondolom már nem fog küldeni.
A másik irányú spamre pedig, amikor te kapod, nekem az a megoldásom, hogy az összes freemailes fiókomat átirányítottam a gmail-es fiókomra. Az teszi a dolgát, és SPAM-be tesz mindent, ami SPAM. Így teljesen használhatóak a freemail-es címek is - gmail-ből.
-
kisi
aktív tag
Azt hiszem, anno az enyém volt a legnehezebben mozgatható
Bár az igaz, hogy napi rendszerességgel kellett kompresszorral kifújni..
Annó, (úgy kb 10-12 évvel ezelőtt) egy bútorlap szabászaton dolgoztam, aminek a főnöke vett egy számítógép vezérelt táblafelosztó gépet. Mint akkor a számítógéphez legjobban értő embert, engem jelöltek ki , hogy dolgozzak rajta.... A linkelttől eltérően ennek egy porvédett fém dobozban volt kialakítva a gépház, és a (crt) monitornak hely. Egy - ha jól emlékszem - DELL kisgép volt benne, semmi extra, azon XP, pár speciális program, no meg net elérés, hogy az irodából fel tudják tölteni rá a munkát. az idő nagy részében azért meló ment, de volt, hogy volt pár szabad óra, maikor nem volt rá munka.. Akkoriban a lineage 2 nevű játékkal játszottam, talán a c3 ment...Ott a játékban a klánban pár ember közben elindult egy beszélgetés, hogy kinek milyen (drága) gépe van... egy darabig csak olvasgattam, nem foglalkoztam vele, de amikor már jöttek a vadabbnál vadabb árak, beírtam, hogy az enyém kb 10 milla... hatásszünet, és kb 4 tonna, 8x12 méter... és feltöltöttem róla egy képet a klánfórumba, ahogy fut rajta a játék -
-
-=RelakS=-
veterán
Én úgy nézem, hogy a gyárin a fém dobozhoz van egy nagy antenna foglalat csavarva, az meg ugyanolyan kis csatlakozókhoz megy, mint az intel kártyáján. Egy biztos, a rögzítéssel meg fogsz izzadni, ha ez kell egy sima pci-e wifi kártya helyett. ebay-en van hozzá doboz, csak Hungaryba nem szállít.
A linkek alapján viszont úgy tűnik, szabvány cucc, nem az Asus saját mókolása.
Elején mondjuk fura volt az m.2 forma, mert a csatlakozó inkább néz ki valami nagyon rövid pci expressnek, bár feltűnően sok a forrasztás alatta -
-=RelakS=-
veterán
Ruszki oldal, de lepuskázhatod a PN-t. Igaz, ez IX, nem VI.
VI-hez Linus Tech Tips oldalon ajánlják ezt megezt <- ez lehet, már nincs -
-
solena
tag
Az a bizonyos 6700k még csak nem is throttingolt, csak szimplán random kitalálta, hogy összeomlik (azon volt rendes hűtés, viszont a paszta csontszáraz volt, mikor szétkaptam), szerintem az elmúlt pár évben a takony is kiszáradhatott a kupak alatt. De eleve, a 6. generációval valami nemszázas. Volt megpusztult i3 is a mancsomban (gyárilag döglött volt), és főni is mondta, hogy ennyi intelt, mint a 6.genesek, nem garanciáztatott összesen.
Az AMD most nagyon jó. Nem véletlenül ketyeg otthon is a gépekben. De a főni valamiért nem szereti őket
Szerinte szar szerelni meg hisztis (oké, az tud lenni
), de szerintem meg csak jól kell összeválogatni hozzá a dolgokat.
-
azbest
félisten
Kevés neki a táp a hdmi-ről. Nem is tesz jót az olyan eszköz hdmi kimenetének, ami nincs felkészítve nagyobb terhelésre (talán újabb hdmi verziónál emelték a keretet, de hivatalosan talán csak 50mA -t kell tudnia leadni, az átalakító meg valahol 200mA körül fogyaszt). Annó az első néhány fajtánál a raspberry pi-ken konkrétan kiégett a trazisztor a túlterheléstől ilyenek miatt, ezért a későbbi változatoknál erősebbre tervezték.
Olyanom is van [link] , mint neked
, megpatkoltam. de helyette inkább mindig a másik szerzeményemet ajánlgatom [link] , aminek van tápbemenete, amelyet egy usb - dc kábellel lehet etetni.
Lehet barkácsolni, de az árak mellett érdemes akkor inkább egyel komolyabbat venni
Displayport -ról másra alakításnál más a helyzet. Az a port hivatalosan is erősebb terhelésre van kitalálva.
Passzív átalakítókból is beszereztem már szinte mindenről - mindenre változatot
Legújabb szerzeményem pedig displayport 1.x -> hdmi2.0 átalakító, amivel 4k megy 7 éves intel gpu val is dp1.1-ről, a kicsit jobbakkal meg 4k60Hz is dp1.2-ről. Most meg egy type-c displayport alternate mód -> hdmi 2.0 kábel van úton, mert a legújabb gépek intel gpu-ja sem tud 60Hz-et 4kban hdmi-vel alapból és ezért kell aktív átalakító, hogy meglegyen a hdmi2.0.
-
-=RelakS=-
veterán
Nekem is kétféle volt.
Type-C-s esetén USB3 volt rajta kimenetként
Type-A-s esetén csak USB2 kimenet volt rajta, de a bemenet az USB3 volt
Viszont mindkettőn ott volt a HDMI meg az ethernet, így tudtam 1 laptopról talán 4 külső monitort meghajtani (dock-ról 2, meg a két átalakító) -
azbest
félisten
persze, egy driver csinál egy virtuális videokártyát, ami a képet tömörítve kitolja a chipnek a dobozban, ami legenerálja a képet.
Nekem is van ilyen. Az usb3-as usb3 portba dugva már egész türhető. Ellenben usb2-be dugva csak 800x600-at visz. Az olcsófaja kegyetlenül terheli a procit gyors mozgásnál
Az usb2-esekből annó a drágább displaylink chipsetesek voltak az etalon, mert képesek voltak usb2-vel is fullhd-ra gyengébb procik mellett is.
-
törölt tag
Én a wap korszak óta nagyon sok fórum halálát láttam. Egy időben sokat kellett költözni is...
Meguntam. Ezért jöttem anno a PH-ra, jó pár sorstárssal egyetemben. Az eltelt idő szétszórt minket, már egymásra sem írunk, de lett helyette más. A változás nem rossz, csak éppen itt túl régóta van állóvíz, ezért rosszul esik. -
-=RelakS=-
veterán
-
Top cat
addikt
Van akinek a napi betevője ilyen.
-
-
dingdongkng
tag
Nem ez valami kínai OEM terméke. Nem annyira van rajta markajelzes. Amúgy nekem a nagykapacitasu 3.0as driveokkal elég rossz tapasztalatom van a megbízhatóság terén, nekem tuti nem éri meg a sebességkülönbséget. Mondjuk ez 2.0as drivenak is lassú, de csapasokat adunk, csapasokat kapunk
-
Gyuri27
félisten
Akkor az bios szinten szar. Most lehet rám köpködni de ezért nem voltam soha az asus-ért.
Nézd meg ennek a lanak a ram támogatottságát. Mennyi bios jött hozzá.
Néhh egy hasonszőrű asrock lapot. Ott kb mindennel kiprónálták ami bele ment a ram slotba: hidegvágó, faék stb-stb. Bios is min 2-3x ennyi van. -
-
-
quailstorm
félisten
Nem, az energiagazdálkodási beállításoknál van, főkapcsoló funkciójának megadása.
Úgy van kikapcsolva hogy powercfg -h off?
Mert akkor fast startup sincs. -
TESCO-Zsömle
titán
Ezekről mindig az a sztori jut eszembe, mikor az egyik nagy szerszámgép-gyártó cég szervezett egy fotózást vmi promóhoz/naptárhoz és elhívak egy tucat modell-t, aztán a helyszínen szembesültek azzal a problémával, hogy lehet az összes gépet szétszedni és kiheréni, mert a 40-50 kilós modellányok nem tudták megtartani a 20-40 kilós gépeket...
Ezt csak azért, hogy aki ezeket kitalálja, az gyakran ilyen alapvető dolgokba sem gondol bele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 3DMark 11 eredmények
- sziku69: Szólánc.
- Alkoholista nevelde
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest