- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
focvis #255955 üzenetére
Ezen is lilás. A Fortis azt mondja egy tutorial videóban, ha sérül az AR réteg, ingyen cserélik a komplett üveget. Kíváncsi vagyok hogy ez érvényes e masodkézből vett órára is.
A Fekete hibrid szíj még a FedEx raktárban ül, mert Svájcból jött, hiába van a számlán, hogy vámrendezett, be kellett küldenem egy csomó dokumentumot. 🤦 -
-
mqm
senior tag
válasz
focvis #255836 üzenetére
A tok olyan 43 körül van (nincs tolómérő itthon).
Összességében minőségi cucc, egyedül a szíj problémás.
Neten már láttam, hogy erre sokan panaszkodnak de találtam gyorsan megoldást. A képeken látszik ,hogy csak egy acél "tartó" van hozzá ami semmit nem ér és folyamatosan kicsúszik a szíj ami miatt elég szenvedős viselni.
Viszont gyorsan tettem rá egy gumi "szíj tartót" (nem tudom a hivatalos nevét), és volt gond nincs gond, Petike meg örül magának!
Nálad melyik Spinnaker lapul? -
válasz
focvis #255733 üzenetére
#255734bigmasterg
#255735@mriya@
#255736VeronKöszönöm a gondolatokat!
Magam is kábé erre jutottam, bizonyára lehet állítani, csak pepecs meló az órásnak, nem biztos, hogy lenne türelme. (Elvileg és gyakorlatilag is COSC, ugyanakkor hamarosan 18 éves.) Jobban örülnék, ha inkább napi 2 sec-et sietne, mint késne.
Tegnap a polcon pihent szinte egész nap, maradt nagyjából a -9 mp így 6 nap után is. Emlékszem, egyszer régebben mondta talán éppen a Hantos, hogy amikor kezd lejárni a rugó az automatákban, akkor a kisebb feszültség / feszítettség miatt sietni kezdenek.Most pár hétig nem engedem lejárni (2023.02.27-en, 11:00-kor lőttem be mp-pontosra).
-
válasz
focvis #255728 üzenetére
Egy Szigetszentmiklósi órást,. Kriston Karcsit ajánlották a Fortis csoportban meg a WDL,.mint hivatalos szervíz. Szerintem WDL ez 100e felett van, és mondjuk nekem náluk már volt rossz tapasztalatom egy Tag Heuer órával, amit 2012ben szervizeltek és poros maradt belül. A szigetszentmiklósi órás 60e mondott a komplett Eta 7750 szervizre, tömítéscserével, nyomaspróbával és beállítással. Első körben azt mondta, jarassam meg, de 8 év sok idő, be kell mérni a lengésszámot és ha be elillant az olaj, akkor gyorsabban kopik a szerkezet.
Végül egy hybrid cordura kaucsuk szíjat vettem rá a gyártó honlapjáról.
Szerintem ez nagyon vagány lesz a Panda Chrono számlaphoz, és a cordura szövés iszonyatosan vagány!
570e óra 55e szíj és kb 60e szervidíj, szerintem így is príma vétel volt. -
Quartz51
tag
válasz
focvis #255730 üzenetére
Azért mond mást az egyik, meg a másik, mert nem ugyanarról beszélnek. A régi, állati eredetü kenöanyagok besürüsödtek. A modern, szintetikus kenöanyagok elpárolognak.
Sokan a szívükhöz fognak kapni, de egy olyan órát, amit évente ténylegesen csak 5-10 alkalommal használnak, akár szárazon is össze lehetne rakni, 50 évet az is elmenne gond nélkül. Ezért mondta Hantos, amit mondott. Napi használatban ez nem érvényes természetesen. -
válasz
focvis #255730 üzenetére
Erről jut eszembe, pár napig nem hordtam, így hétfőre megállt az órám. Kivételesen másodperc pontosra állítottam be (előre szoktam 1-2 perccel, ha az "atomidőt" szeretném tudni, ránézek a telefonomra).
Átlagos használat mellett 5 nap alatt összehozott 9 másodperc késést, egyenletesen, napi kb. 2 mp-ével. Ezt - ennyi eltérést- be lehet szerintetek állítani?
(Hogy érdemes-e foglalkozni vele, költeni erre az más kérdés, tavaly tavasszal volt szervizen.)
-
-Ben-
veterán
válasz
focvis #255728 üzenetére
Ez azért (is) érdekes, mert kb. ahány ember, annyi véleményt lehet hallani/olvasni ebben a témában. Sokak szerint a fiókban állva is elillanhat vagy beszáradhat a kenőanyag… 🤷♂️ Persze Hantosnak lehet hinni, ha ő azt mondja, hogy jó állapotban van a szerkezet és egyelőre nem igényel karbantartást, akkor az nagy valószínűséggel úgy is van.
-
válasz
focvis #254360 üzenetére
És meg is van, a Rolexnek volt hasonló kísérleti órája...
[link] eredeti hivatkozás: [link]
Tsebacsi: A számlap tényleg totál más. Főleg oldalnézetben van deja vu-m, az a héliumszelep nekem nagyon sea-dweller.
Arra akartam kilyukadni, hogy számomra a halszem nélkül egy másik óra volna, amit nem vennék meg magamnak.
-
válasz
focvis #251887 üzenetére
5😝
...csak saját tapasztalatból beszélek
rozsgyi... tudom, azért is írtam oda, hogy nekem világos számlapos chrono bakancslistásom. Azt is írta kolléga, hogy mik ne, de nyugodtan rábeszélhetjük, érvelhetünk 😁
bigmasterg... igen a 41-es. Nem fogok és nem is tudok olyan órákat felhozni, amik nem az én stílusom, mivel nincs tapasztalatom velük. Én rábeszélni akarom az asztalbúvárra
meg a spring drivera
-
-
"_Maverick_"
kezdő
válasz
focvis #250116 üzenetére
Nem olyan nagy az az árrés. Számold hozzá a munkások bérét, az anyagok árát, a gépek cserealkatrészeit és működtetési költségét, egy típus kifejlesztésének és
tervezésének költségeit, stb...stb...
A 7750 legalább egy olyan szerkezet ami "viszonylag olcsón" szervizelhető. Egy inhouse Breitling generál költsége jóval magasabb. -
fagyalllo
őstag
-
-
hoffman_
nagyúr
-
busman
veterán
-
ronin s8
senior tag
válasz
focvis #62795 üzenetére
Család egyik fele vasi.
Nagymamám finom dödölét csinált (egy l-lel), zsírban sült hagymával.
Az utóbbi években a sok népi, műparaszti fesztiválokon csinálják több-kevesebb sikerrel, tejföllel. So-so...
Még mindig ehetőbb, mint a töki pompos/kemencés lángos nevű zsír-liszt-szalonna-hagyma összetételű borzadály... -
Laci0808
csendes tag
-
Dzsana
senior tag
válasz
focvis #60963 üzenetére
Meg kell, hogy védjem a mesteremet, nem azért tart egy számlap felújítás 1-2 hónapig, mert lusta, vagy nem akarja csinálni, hanem mert ilyen a technológia. És igen, sajnos kétszer, háromszor is újra kell csinálni, ha befoltosodik. És kis hazánkban nincs is más lehetőség, tehát nem nagyon tud válogatni az ügyfél, emiatt természetesen sok a munkája is. Ráadásul szegény két szívinfarktuson is túl van, muszáj időnként megpihennie. Jövő héten épp nem lesz. :-) Pista nagyon jó szakember, és ő valójában mester is, megvan neki a mestervizsgája, amivel nagyon kevés órás rendelkezik, továbbá vizsgabizottsági tag is az órás képzésben. Szóval nem kell ennyire leírni.
-
skx007
csendes tag
válasz
focvis #59930 üzenetére
Ez a folyamatos áremelés, ha más mértékben, szinte minden minőségi órát elért
, nemrég emelték a Stowák árát is, és szeptemberben lesz egy újabb emelés is. A minőségi svájci és német gyártók órái folyamatosan drágulnak, különösen azoké, akik egyre feljebb kívánják magukat pozícionálni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lexus, Toyota topik
- Kikristályosodik a Razr 60
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Nyaralás topik
- Starlink
- Eredeti játékok OFF topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3038, 94% Akkumulátor
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest