- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
válasz
fagyalllo #230176 üzenetére
Azért ennyire nem vagyok telhetetlen.
A szerkezetre, annyira nem vagyok háklis, ha már napi 10 mp. környéki pontosságot tud az adott szerkezet, az már nekem teljesen megfelel. Csak azért nem vennék lényegesen drágább órát, hogy csak napi 1-2 mp. legyen a járáseltérés.
-
-
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #230056 üzenetére
Sosem próbáltam még hullámost, a Kamasumon (RA-AA0005B19B) is cseréltem, amint megjött, nagyon furán nézett ki vele, szvsz. nem illik hozzá a gyári szíj. De lehet, hogy a Seikok hullámos szíja meggyőzőbb, ahhoz még nem volt szerencsém.
"Véletlenül" nincs információd arról, mikor lesznek itthon kaphatók az új Manták? -
dzsi23
addikt
válasz
fagyalllo #229894 üzenetére
Jobban vigyáztam a Mako 3-ra, mert azon karcolódhat az alu lünettabetét, a Tisellnél még meg sem néztem egyszer sem, hogy megkarcoltam-e a kerámiát, mert tudom, hogy nem.
#229898 ToBeY:
A neten minden van, de ahhoz, hogy törjön a kerámia, elég nagy ütés kell, ami akár az óra üvegét is betörheti, de az alu karcolásához (kis túlzással) elég egy tavaszi szellő is. -
ViTToRe
aktív tag
válasz
fagyalllo #229657 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Egyelőre nem vetném el a mechanikus óra lehetőségét mert a Seiko 5 sorozat tetszik színre, formára. Minnél több videót nézek meg az óráról, annál inkább
Elsődleges óraként állandóan hordanám (kivéve éjszaka), legfeljebb a szíjat cserélném öltözetnek megfelelően (hétköznapokra jó a nylon szíj vagy nyáron, de azért a fém szíj pluszba jó lenne, plusz láttam videót szilikonszíj szerelésről is...).
El kell fogadni, hogy mechanikus óra 2-5 mp eltérést szed össze / nap és hetente érdemes rápontosítani? Érdemes akár reggelente felhúzni vagy nem számít?
Hol javasolt utólagos, de jó minségű szíjat beszerezni?SSC721P1 a ltisztultsága miatt tetszik, amit linkeltél képen is nagyon ott van!
#229656dzsi23 Köszönöm Neked is! Keresve a Citizen órák közt is akad bőven esélyes darab. Keresés közben persze ráakadtam pl az Orien ray raven II típusra is
Minnél többet nézek, keresgélek annál inkább nehezedik a döntés
-
CrAzY88
aktív tag
válasz
fagyalllo #229584 üzenetére
Némileg hasonló van nekem, as4020.
Nekem pl ha sokáig van sötétben, kilövi a másodpercmutatót, aztán ha fényt kap, a megfelelő állásba pörgeti, és folytatódik minden tovább, mint ha mi sem történt volna. Nem csinál ilyen tömeges botrányt a mutatókkal.
Ott valami más lehet...
Kulu22, nem kapott vizet véletlenül az óra?
Esetleg valami bemutatótermi mód...? -
KKG
csendes tag
válasz
fagyalllo #229566 üzenetére
A 209-es és 213-as tényleg nagyon szép. Valami hasonlo számlaposat szolárosban szívesen kipróbálnék.
Mi fogja pótolni az SNN modellcsalád helyét a Seiko modellválasztékában, lesz valami új széria?
Taylor79: igen ez csalódás a politikájukat tekintve, engem még jobban Citizen pártivá tett, de ha van valami, ami nagyon tetszik és jó minőség, 200ig belefér, afölött már fejvakarós. De igen, az jó ár-érték arány nagyon a Seiko arculatához tartozott...
-
törölt tag
válasz
fagyalllo #229566 üzenetére
Szépek! Fura ez az egész... valahogy pár évvel ezelőtt még tényleg úgy éreztem, hogy a Seiko az, aki kihagyhatatlan árát, értékét, szépségét tekintve. Persze most is csodaszép óráik vannak, de valahogy egyre idegenebbnek érzem őket. Nyilván az áremelkedésük miatt. (Persze én vagyok a hibás, miért nem tanultam olyan szakmát, amivel gennyesre tudom keresni magam.) Én úgy látom most is gyártanak low end dolgokat, de szerintem korántsem olyan ár-érték arányban, mint régen.
Van erről a jelenségről egy érdekes videó. Persze nem mindenben értek egyet, amit állít, de nagy vonalakban egész jól rávilágít a dolgokra. -
válasz
fagyalllo #229420 üzenetére
Én pl. egy ilyenben betonozok, falat vések, és már legalább 5 disznóölésen van túl, azaz kb. 5 éves... Egy karc sincs rajta, de az illuminátor felirat már kopik és szíj apró réseibe már teljesen beült a csemperagsztó és még ki tudja mi. De ez is csak nagyon közelről látszik.
Na ilyenben lehet játszani aggodalom nélkül. Funkcionális időmérő, amit nem sajnálsz... máshova nem is hordom. Nyilván kb. tized annyiba került, mint a hivatkozott óra. Ami valóban szép. Az én példám másik véglet... Szerintem valahol félúton lenne az igazi játszós... max 70 eFt. Felette már nagyon sokan túlzottan is vigyáznak rá, úgy meg már nem játszós.De....!
... ha a B2000-ben fog építkezni, lakást felújítani, spartan-ra járni... akkor meg max tiszteletés hajrá... akkor joggal játszós.
Nekem is van olyan nem gazdag ismerősöm, akik imádják a drága porcelánt, de nem vitrinben vannak, hanem napi használatban... és ha egy eltörik... akkor eltört. Ők napi szinten élvezni akarják azt amiért rajonganak, mert a drága étkészlet is csak egy használati tárgy és kész. Nekem főleg ez a szemlélet a szimpatikus.
-
-
lenox
veterán
válasz
fagyalllo #228945 üzenetére
Igen, de ez pont az 'ellenkezoje', vagyis az SRPB41 (valojaban 47) szijara szeretnem az SRPA25K1 csatjat rendelni/felrakni.
A fenti ora egy SRPA27K1, tehat bor szijjal jott. Volt egy SRPB47J1-em, amin kulonfele valtoztatasokat kertem, masik szamlap, rotor, illetve vettem hozza egy SRPA25K1 szijat. Tehat itt a kepen az SRPA27K1 lathato az SRPB47J1 szijaval, de a csatja nem tetszik, az SRPA25K1 csatjat szeretnem ra. Ez vajon megoldhato? Melyik seiko szervizben kerdezted?
-
-
-
-
-
Kaci84
őstag
válasz
fagyalllo #228676 üzenetére
fagyallo, lenox: köszi
Igen automatát kért. Mivel annyira nem ért a témához ezért a saját ízlesem szerint választok. Az én szememnem sincs nagy értéke az elemesnek ennyi erővel okosóra is lehetne annak jobban kihasználná.
Felső-közép vezető, heti 5 nap hordás, napi 1-2 óra mozgás. Fél óránként óranézés. Pénz az van Rolexet is tudna venni de minek. Addig szeretnenk árba elmenni amíg kapjuk érte az arányosan több minőséget és tartosságot. Ha jó döntés elég a 150e is.Előbb a árkategóríát és márkát szűrnék. Egy-egy boltba legalább kiszűrjem a szemetet.
Valszeg bőr lesz és kerek visszafogottan elegáns vagy enyhén sportos elegáns.
Jó lenne zafír üveg és ne legyen műanyag alkatrészekkel illetve olcsósítótt vagy egykaptafa szerkezettel. -
Kaci84
őstag
válasz
fagyalllo #228656 üzenetére
Köszi, egy viszonylag jónak tűnő leírást találtam itt ami támpontot adhat, persze attól függően mennyire valós illetve elfogult. Így határozza meg a kategóriákat. Automatákról beszélünk:
Belépő: 170-250e
Közép: 300-500e (Albert Riele, Edox, Epos, Louis Erard)
Felső: 700-3M (TAG, Eterna)Teljesség igénye nélkül. Van esetleg véleményetek róla? Esetleg kiegészítés. Fogalma sincs melyik lenne jó a kedves hölgy ismerősnek. Nehéz megtalálni azt az egyensúlyt, hogy jó minsőg legyen és értéket is képviseljen esetleg egy minimális befektetés is legyen. Esetleg van-e olyan ami nagyon jó minőség és még nincs felkapva túlhájpolva ezért kedvező árú?
A fentiek alapján egy közép beleférhet, jó ár-érték arány vagy akció esetén a felső alja is.
Létezik-e az a jelenség, hogy esetleg egy nagy márka Pl. Tag, hiába nagy név az olcsóbb 1M alatti modellekbe esetleg gyengébb szerkezetet tesz mintha egy kisebb márka közép 400e, modelljét válasszuk. gondolom itt is jelen lehet ez, hogy lehet okosan meg kevésbé okosan is választani. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
fagyalllo #228627 üzenetére
Van itt 3 mutatós sweep second szerkezet is. Elterjedhetne már, hiányzik, amióta eladtam a Bulova "topikórám".
Jó napom van, elégedett vagyok a moddolásommal. Vosztok 21-es krómozott tokba került fekete 6-9-12 számlap, fekete dátumtárcsa 3-nál, Favinov mutatók és fekete búvár lünetta. 18-as Zulu, dupla rész levágva. Mintha vettem volna egy új órát, ugyanaz az élmény. I am very happy.
-
g0n21
senior tag
válasz
fagyalllo #228536 üzenetére
A Bamfordnak volt dealje a rolival egy ideig, ezért csinálhattak ilyet.
Már nincs, nem is csinálnak, csak LVMH márkákat, meg még néhányat...
#228545@mriya
Az a frankenrolex egy 40mm Milgauss és egy 36mm 1803-as sárgaarany Day-Date korcsa. Igaz, ízlésen nem vitatkozunk, ezért nem méltatom a készítője ízlését, csak közlöm, hogy szerintem a valaha volt legízléstelenebb összeállítás. Találkoztam már a készítőjével, írtó büszke rá.
Vagy várj csak... Te vagy az?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Eredeti játékok OFF topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- OLED TV topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Formula-1
- World of Tanks - MMO
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961)
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest