- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zez-zez
tag
válasz
5-ös kezelő #231518 üzenetére
5-ös kezelő, melyik számlapra terevzed a fehér mutató készletet?
-
zez-zez
tag
-
zez-zez
tag
válasz
5-ös kezelő #231518 üzenetére
Tessék https://www.ebay.de/itm/All-White-Classic-Amphibian-Diver-Watch-Hands-Vostok-2416b/153686940292?hash=item23c8749a84:g:U8cAAOSwNHldpzK1
Cseppet hosszabb a percmutató ami jó és még inkább a mpmutató ami nagyon jó. Lume gyenge közepes -
zez-zez
tag
válasz
#97571072 #228811 üzenetére
A forrasztással az a baj, hogy a lágyforrasztás nagyon gyenge, lehet erőltetni a dolgot, de azzal nő az esélye hogy az ember megégeti a számlap színét. A ragasztás pedig egy késnyszermegoldás amit lehet kulturáltan is kivitelezni. Ilyesmi munkákra én G-S hypot használok. és elégedett vagyok az eredménnyel.
-
zez-zez
tag
válasz
@mriya@ #228736 üzenetére
Az első képen lévő szerkezeterősen a Poljot 3017-re hasonlít, ami a Venus 150 tesója (hivatalosan, svájcból vásárolt gépsorral). Az Első Moszkvai óragyár által gyártott szerkezetek igencsak megközelítették a svájci minőséget, a krómozott tokok sajnos kevésbé.
A második képen lévő Poljot 3133 a Valjoux 7734-ből lett kialakítva minimális változtatásokkal (hivatalosan, svájcból vásárolt gépsorral). A szovjet gyártás alatt (krohohídon C3133 jelölés) ezek strapabíró minőségi szerkezetek voltak. Tudtommal a 90-es években a Maktime által gyártott szerkezetek (kronohídon P3133 jelzés) többnyire a szovjet raktárkészletekből lettek összerakva,
A harmadik képen látható Seagull TY19 pedig a Venus 175-ből lett kialakítva licenccel, gépsort nem tudom hogy vásároltak e a kínaiak. Nekem még nem volt, állítólag jó minőségben gyártják a kínaiak. -
zez-zez
tag
válasz
Redwoodtree #224649 üzenetére
A 420-as, a 710-es és a 960-as típusú tokonál beljebb van a korona, ezért az ezekre passzoló bezelek (aljánka) más a kialakítása. A 150-es típusra bármelyiket vásárolhatod.
Beírod az ebayen hogy vostok bezel vagy amphibian bezel és válogatsz. -
zez-zez
tag
válasz
@mriya@ #218391 üzenetére
Még csak az sem biztos hogy megcsinálná. Hatalmas gyűjteménye van, annó nyilvános kiállítás volt szervezve (lehet még most is), vannak órái amik egy vagy több alkatrészre várnak ...
Lehet hogy alkatrészbázisnak venné meg ... mit tudom én. Évek óta nem voltam nála mert sikeresen leszáltam a témáról, de velem mindig korrekt volt és én kifejezetten becsülöm az öreget! -
zez-zez
tag
válasz
Polarstar #208030 üzenetére
Íme, nem voltam rest: sonnenflasche=Juri Levenberg
Mostmár 99%-ban meg vagyok győződve arról, hogy abban az órában egy gyengébb minőségű kínai ETA 2824-2 másolat dolgozik.
-
zez-zez
tag
válasz
Polarstar #208030 üzenetére
A Buran SA egy svájci székhelyű vállalat és nem sok köze van az oroszokhoz. Abban sem vagyok biztos, hogy működik még a Molnia gyár oroszországban.
A linkelt órában biztosan nem Miyota szerkezet van, arra tippelnék hogy az egy kínai klón, magát az órát pedig egy Juri Levenberg nevű személy állította elő. Különben pedig meg kell kérdezni a poljot24.de tulajdonosát Julian Kampmannt. Ő egy úr és hiszem hogy őszintén fog válaszolni. -
zez-zez
tag
válasz
speedernet #207506 üzenetére
Tedd majd közé a válaszukat légyszi
-
zez-zez
tag
válasz
speedernet #207504 üzenetére
A StrapCode készít ilyeneket a Mako 2-höz. Olvastam olyan infót, hogy a mako 1-hez nem jók, de a Mako 3-al kapcsolatosan még nem találkoztam infóval.
Én a helyedben írnák nekik a honlapon található üzenetablak segítségével, megkérdezném hogy a fenti szíjak megfelelnek e a mako 3-hoz. -
zez-zez
tag
válasz
dzsi23 #199653 üzenetére
Szép óra, nem GMT, csak van 24 órás mutatója is, amely nem állítható külön. A 24xx szerkezetek gyártási minősége változó. Lehet jó is, lehet kevésbé az. Arról viszont nincs tudomásom, hogy a kissé drágább órákba válogatják e a szerkezeteket, azaz legalább tisztességesebben megolajozzák. Mert ezt is lehetségesnek tartom.
-
zez-zez
tag
válasz
5-ös kezelő #181427 üzenetére
Néhány éve ilyet vettem az USA-ból, ha jól emlékszem többszörös áron. Eddig még nem hibázott.
Az enyémnek a hátulján azt írja hogy Japánban gyártották. -
zez-zez
tag
válasz
Rundumdi Úr #133379 üzenetére
Ja vagy úgy történt
Nem volt miben megtámaszkodjon.
Azt viszont nem értem, minek kellett leengedni a rugót? -
zez-zez
tag
De, pontosan az a rugókar feszíti a tengelyt, csakhogy jelen esetben az automatika alatt található. Szerintem nem fog menni megbontás nélkül. Az lehetett a baj, hogy az új mp mutatón a lyuk kissé szűk volt. Kár volt erőszakoskodni vele, de így tanul az ember.
-
-
zez-zez
tag
válasz
condy #129076 üzenetére
Ahogy mondod, gurított. Sajnos későn derült ki.
@Mercutio nem vagyok hivatott megmondani melyik Japán vagy Svájci szerkezettel vannak egy színvonalon, elfogadott tény hogy jó minőségűek és strapabírók. Tetejében itthon még akad szakértője és némi alkatrész is. Legközelebb Bécsben nézegethetsz újakat tisztességes választékban.
@Sungoo Amfíbiákat csakis Oroszországból.
-
zez-zez
tag
válasz
condy #129070 üzenetére
Valószínüleg a sonnenflasche (Jurij Levenberg) eladóra gondolsz. Mérnök volt a poljotnál, '90-es évek elején kiköltözött NSzK-ba. Tudásával, ízlésével semmi baj, én azonban tőle többet biztosan nem vásárolok és másnak sem tudom ajánlani. Ezért linkeltem a másik Müncheni eladót, aki végtelenül tisztességes és még csak nem is drágább. Van a közelben még egy forrás http://www.poljot.at/oxid/Uhren/, viszont ezt az alakot mintha vasvillával szedték volna az anyjából
üzletet vele nem tudtam létrehozni.
-
zez-zez
tag
válasz
leximester #128817 üzenetére
A Jász utcában van az Orient hivatalos márkaszervize. Ha mégis megkarcolná. Illetve, má már szinte minden méretben beszerezhető zafír csereüveg.
-
zez-zez
tag
válasz
leximester #128811 üzenetére
Szép! Én még Orient szerkezetről rosszat nem igazán olvastam. Az üveg pedig pontosan annyira karcolódik mint bármelyik ásványi üveg.
-
zez-zez
tag
válasz
biokox #127194 üzenetére
Mindkettőben tökéletesen megbízható japán (alsó)középkategóriás szerkezet van, és mindkettő a gyártó saját szerkezete. A Sumo (6R15) előnye a nagyobb járástartalék, 50 óra vs 40 óra. A Pro Saturation (40N5A) pedig rendelkezik járástartalék kijelzéssel. És ritkább.
Mindkettő húzható koronáról és másodperc stoppos.
Véleményem szerint nyugodtan cseréld le, semmiképpen sem számít visszalépésnek. Sőt! -
zez-zez
tag
válasz
JDMKid #127132 üzenetére
A tokba igen, viszont ahogy fagyálló is írta a mp mutató beleér az üvegbe. Ezért kell azt lecserélni kívül-belül domború üvegre (zafírban kapható). A másik probléma a felhúzótengely-korona egység. A 7S26-é nem passzol a 4R36-hoz. Így vagy a SARB059,61-ét kell használni, vagy túrni kell a neten olyan koronát az SKX-hez, amiben cserélhető a felhúzótengely.
-
zez-zez
tag
válasz
Dzsana #125076 üzenetére
Természetesen nem vagyok tévedhetetlen. Azért szívesen megtapogatnám azokat az órákat, hogy egyik-másik esetében bizonygassam az igazamat, vagy lesüssem szememet. Képről azért nem lehet egyértelmúen megállapítani. Pláne nem egy csoportképről.
Tudtommal létezik speciális paszta krómra és filccel kell kenni. Nekem nincs, annyira nem érdekelt.
Az a bizonyos számlap márpedig kínai gyártmány amit az ukránok terjesztenek. Az ukránok teljesen teleszemetelték a szovjet órák piacát.
További diagnózist képek alapján nem teszek, csak ha a kezembe fogtam. Egyébként is lenne javítani való órám...Mutatózás: létezett Molnija 3017. Keresse ki a neten a képeit, meglátja.
-
zez-zez
tag
válasz
Dzsana #125066 üzenetére
Váááá! Ez igen! A szálhúzást pont a krómozás előtti polírozással szokták elcseszni. Maga mivel polírozza a króm bevonatot?
Ami a képen látható órákat illeti:
felső sor bal első: számlap kínai utángyártott a jellemző hibákkal, óra- és percmutató talán utángyártott ukrán származék, nem látom jól. másodpercmutató eredetinek tűnik - vagy Molnija. tok szép, de krómozott.
felső sor balról második: teljesen minden rendjén van, tok szép, nem látom jól
felső sor balról 3. és 4. nem ártana megcserélni a mutatókat, pont fordítva vannak
Alsó sor első: tök jó, milyen másodpercmutató az? és ennek van szérpolírozva a tokja
Alsó sor balról 2. teljesen eredetinek tűnik és nagyon szép!
Alsó sor balról 3. krómozott, Molnija mutatók, a segédszámlap mutatói számomra ismeretlenekMinden esetre gratulálok! Szép gyűjtemény!
-
zez-zez
tag
válasz
vadászcsiga #124927 üzenetére
Mindkét fórum maga a káosz! A többihez inkább nem szólok hozzá.
-
zez-zez
tag
válasz
vadászcsiga #124923 üzenetére
Nem szeretném kritizálni eme fórumot, jó hogy van.
Máshol például be tudom állítani a kép megjelenítési méretét.
Ha nektek jó, nekem tökéletes. Amúgy sem vagyok különösebben aktív ezen a fórumon. -
zez-zez
tag
Erre a fórumra csak linkelni lehet képet? Nem lehet feltölteni számítógépről?
-
zez-zez
tag
válasz
fagyalllo #122697 üzenetére
Ettől féltem, én is így saccoltam fellelt képekről. Egy ideig nagy kedvem volt ahhoz hogy egy ilyen házba valami szép kék számlapot építsek. Azt hiszem letettem róla. Most egy Komandirszkije átépítésen gondolkodom.
És az Alpinist valamivel több mint 38mm 6-12 között mérve. Istenem, ha valahol találhatnék SARB013-at
-
zez-zez
tag
válasz
vadászcsiga #122687 üzenetére
Nem kötelező.
-
zez-zez
tag
válasz
leon1977 #112381 üzenetére
A Vostok 2416-os egy igénytelen és tartós szerkezet. Nagy a szórás, kifoghatsz nagyon jót is, és gyakorlatilag beszabályozathatatlant is. De úgy általában igenis megérik az árukat.
Néhány megjegyzés. Az a számlap nem olyan narancsszínű mint a képen, inkább egy fajta átmenet a rószaszín irányában. Ettől függetlenül, nagyon szép. A dátumállítás büntet! -
zez-zez
tag
válasz
Ereshkigal #108569 üzenetére
Mielőtt még tönkretennéd azt a gyönyörű csörgőst, inkább add el nekem. Vagy cseréljünk. Tudok adni olyan mutatós órát. De mást is
-
zez-zez
tag
válasz
antocskin #105465 üzenetére
Meg az óraforgatótól!
Egy átlagos óraforgató kb. 5mp alatt tesz meg egy fordulatot (mármint a benne lévő óra - nem a forgató). Az automata szerkezeteknek napi 500÷1000 teljes fordulatra van szükségük típustól függően. Tehát, feltéve hogy a forgató folyamatosan dolgozik, kb. 1 és 1,5 óra közötti időszakról beszélünk. -
-
zez-zez
tag
válasz
rambustibi #93450 üzenetére
Általában csak olvasom a topikot, most azonban nem mehetek tovább szó nélkül
A Vostok Amfíbiát Csisztopoljban (Чистополь, Chistopol – Tatár Köztársaság) az Urálon erről, tehát Oroszország európai részén gyártják! Szovjet fejlesztésű szerkezet a ’60-as évekből, igen jó ár/érték aránnyal. Jellemzői: egyszerű, robusztus, pontatlan
A szovjet időkben nagyobb hangsúljt fektettek a minőségre!
A Vostok Europe Litván székhelyű társaság, egyes modelljeiben Vostok szerkezetek ketyegnek (melyek a csisztopolji gyárban alaposabb ellenőrzésen esnek át) . A Vostok Europe karórák mindenképen jobb kidolgozásúak, mint a Vostok karórák és egyértelműen magasabb kategóriát képviselnek! Sajnos árban is.
Vostok karórát én eddig itt és itt vásároltam, de az ebayen is megtalálható több eladónál. Eddig kb. 15/15-ből nem kellett fizetnem sem vámot, sem áfát. Gondolom a keleti nyitás végett
Ezt csupán azért említem, mert a kinti választék lényegesen gazdagabb...
-
zez-zez
tag
válasz
JackFeryll #78171 üzenetére
-
zez-zez
tag
válasz
kovacscsi #77849 üzenetére
Az egy komolytalan válasz volt. Persze hogy egy amerikai cég nem számolhatja fel a magyar vámot és ÁFA-t.
Egyébként majdnem biztos hogy fizetni fogsz. A beérkező küldeményeket még a posta nemzetközi kicsrélőjében ellenőrzés alá vetik. Egy EU-n kívülről származó és karórát tartalmazó csomag (pláne ha rendesen dobozában van ahogy az Amazontól elvárható) nagy valószínűséggel fennakad. Ezt onnan tudod meg, hogy ajánlott levelet kapsz a postától melyben felszólítanak (mármint a küldemény címzettjét) hogy add meg (és bizonyítsd) a küldemény tartalmát és értékét.
Nekem már csúszott át több, amcsiból is, de minden esetben egészen lapos volt a csomagolás. Lutri ...
Kb. 30% sarcot számítanak fel összesen. -
zez-zez
tag
válasz
vadászcsiga #76969 üzenetére
A szíj alakjára gondoltam jóember!
-
zez-zez
tag
válasz
vadászcsiga #76959 üzenetére
-
zez-zez
tag
válasz
Dzsana #76896 üzenetére
Nem Dzsana, nem nevezhető Amfíbiának. De még csak Komandirszkije-nek (parancsnoki) sem, habár nagyon hasonló kialakítású és nyílván 100m-es. Nagyon hasonlít Vostok Partner-re, de nekem ez a típus ismeretlen. A werk az minden bizonnyal 2409-es, a tok pedig valószínüleg krómozott valami.
-
zez-zez
tag
válasz
WiZARD #76084 üzenetére
Ha 9015, ha búvár és ha 600 dolcsi, akkor nekem sokkal jobban tetszik a Helson Spear Diver
Tudja-e valaki, az EU-ban melyik országban nem adóztatnak meg hasonló értékű apróságokat?
-
zez-zez
tag
válasz
JackFeryll #74108 üzenetére
-
zez-zez
tag
válasz
Zserno #74055 üzenetére
Azt hiszem ez sík üveg. Én innen kétszer vettem zafírüveget. Mivel saját magam cseréltem lényegesen kevesebbe fájt mint a fenti adat. Csakhogy, előbb az eredeti üveget ki kell venni és megmérni. Hogy tudd mit rendelj. Az is előfordulhat, hogy az ebayen nem találsz megfelelő méretet.
Mint ahogyan én is keresek 35,5/1,2/3,0 domborút. Ha tud valaki forrást kérem írja le. -
zez-zez
tag
válasz
entropy #74019 üzenetére
Van három használt és egy új 3133-om. A használtak mindegyikén így áll a dátum (picit késik). Kopás. Elejében engem is zavart de már nem.
Ha teljesen fel van húzva a rugó és tovább erőlteted akkor normális hogy egy picit visszaugrik.
A harmadik dolog: ki kell venni a felhúzótengelyt, sikattyúba befogni és jól rátekerni a koronát. Pár perc munka. Egy normálisabb órás ingyen megcsinálja, de én adnák neki 500 forintot. Ha véletlenül kecskeméti vagy, ingyen megcsinálom neked (nem vagyok órás).Végezetül: jelezd a hibát az eladónak, és ha minden másban megfelel az óra, csak ez a picike baj van vele, akkor szerintem reális lenne 5 euró visszautalása. Szerintem ennyiért München központjában is megoldódna. De kérlek ne menj arra hogy most lehúzd az eladót - hogy "tejeltesd" (mégegyszer: ha csak ennyi a probléma), így is elég sokan nem akarnak már szállítani magyarországra. Légy korrekt, és követeld meg a korrektséget.
Amennyiben végleg kiábrándultál volna az órából, jelzem átveszem annyiért amennyibe került. -
zez-zez
tag
válasz
Skyhunter #73657 üzenetére
Most hirtelen rákerestem és bizony kissé hiánycikk lett. De itt és még pár helyen találtam.
"sea-gull 1963 42mm" kifejezésre kerestem.
Egyébként az általatok már emlegetett singapuri illetőségű (seagull.sg) boltban volt minden féle aránylag jó áron, és egy korrekt figura üzemeltette. Tapasztalatból mondom. Kb egy hónapja vettem észre hogy az összes óra ára 0-ra van állítva. Valami nem stimmel, szerintem ismeretlen okokból a bolt nem üzemel.
További Sea-Gull beszerzési lehetőségek:
[link]
[link] esetleg
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Videós, mozgóképes topik
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó karcmentes Apple iPhone 12 128GB / 12 hó jótállással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest