- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SOAD19
addikt
Én is majdnem így jártam a pillangócsatos órámmal. Ha egy szemmel több volt, akkor simán befért az ujjam: [link] Ha meg egyet kiszedtem, akkor meg passzos volt. De észrevettem, hogy van két oldalanként 1-1 db minimálisan kisebb szemek, így végül, csak sikerült jó méretre belőni. Tényleg jobb a hagyományos csat, ahol van finomhanolásra lehetőség.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
dzsi23
addikt
Akkor nem tudom, így látatlanban... vidd el egy óráshoz, hátha megfejti.
Econ #230945:
"értem, hogy miért jobb egy okosóra"
Aminben jobbnak kellene lenniük, abban, sajnos, még nem elég jók, én még mindig nem látom értelmüket. Eddig a Garmin Instinct vásárlásához álltam legközelebb, de végül nem tudtam meggyőzni magam, hogy szükségem van rá. Bár az inkább sportóra, annak több értelmük van, mint a "hagyományos" okosóráknak. -
dzsi23
addikt
Lehet csavaros.
Vagy rossz irányba próbálod kiütni, vagy rossz eszközzel, vagy rossz felületen.
#230941 Econ:
Örülök, hogy van már köztünk divatszakértő is, csak lécci, ne használd annyit a buzi szót, mert még valaki azt hiszi, hogy elfojtasz valamit... ez mondjuk megmagyarázná, hogy miért ajánlasz ilyen ruhákat.Évfordulós ajándékot meg nem illik eladni.
-
-
nrg.960
tag
A stift kiszedő egyik vége egy tüske, ami egy fúrt tokfüles óránál csak be kell nyomni, a másik egy lapos csavarhúzó jellegű, háromszög alakban bevágva, hogy a stiftről ne csússzon le.
Fémszíj több féle van, csavaros, kiütős, mondjuk mással még nem találkoztam.
Ha esetleg egy Seiko amit méretezel, ott figyelj, mert kiütős és perselyes a szíj, sok hozzánemértő órás elvesztette már ezeket, darabja pedig kb. 2k. Kiütős esetén a stift cserélő, tüske végével megoldod a dolgot.
Sokszor találkozok vele hogy egy perselyes szíjba beleteszik a sima kiütős stiftet.. -
Caldera
senior tag
Egyébként pedig igen, Made in China, ha nem olyan aminek a hátlapjába az van gravírozva, hogy Made in Japan. Miért probléma ez? Pl. a Seiko-k jó része is Made in China (lásd típusjel végén K1 K2).
Tudomásul kell venni, hogy Kínában nem csak filléres sz@rokat gyártanak. Sok gyártó oda megy a már nem is olyan olcsó munkaerő miatt. Ott is gyártanak minőségi termékeket, de azoknak ugyanúgy megvan az ára mint máshol. -
Lev Abalkin
tag
Jaja. Az utolsó sort nézem, hogy hová, nem pedig honnan árazták le.
Amúgy meg már kezdem magam sz@rul érezni. Ha megveszek egy valamit (pl. órát) nekem tetsző áron, akkor valahol meghal egy kiscica...
Talán ezeknek a nem virtuális üzleteknek a létjogosultságát meghaladta az idő? Lehet azon filozofálgatni, hogy ez jó vagy rossz, de: ez. van.
Pl. könyvek. Min. 25 % kedvezménnyel rendelem őket, általában a kiadótól. És biztos, hogy előbb-utóbb bedőlnek a kicsi könyvesboltok, de hát eltűntek a fiákerek is, meg a jégárusok, meg a gyufaárus kislányok is... -
g0n21
senior tag
Undorító módon hazudozik az eMag, maradjunk annyiban.
Csak egy példa, Orient Helios (RA-AG0026E10B)
eMag 156.999 Ft HELYETT 70.990 Ft
Tutuora: 109.990 listaár, akció nélkül.Az eMag gyakorlatilag a kisker árrést engedi el. Azt a részt, amiből valaki boltot nyit, alkalmazottat fizet, és fenntartja, hogy be lehessen menni felpróbálni.
Viszont legalább széthazudja magát, hogy honnan akcióznak. SOHA nem kerültek annyiba, mint amennyit odahazudnak.Érdemes a márkaképviseletnél rákérdezni, hogy az emagon vásárolt holmikra él-e a garancia, mivel romániából jönnek, a román eMagtól.
-
5-ös kezelő
senior tag
Csalóka, mert ha a hátlap is domború, kevés az az ív. És csak az akció miatt ne vegyél egyébként fölösleges órát. Szerintem.
Jó példa az ívelt tokfülre a Certina DS Powermatic 80. 40 mm-es az óra, de pompásan simul vékony csuklóra. A Seiko Monster meg 42 mm, mégis passzol a rövid fülek miatt. -
g0n21
senior tag
Én már tudom mi az, és érdemes rá várni.. Megosztó lesz, de kifejezetten jó!!!
Miki, köszönöm!
Hagel: Úgy csinálsz mintha nem olvasnád a topikot... Mindig mutatja a hamis kínai szarokat, amikről levakarja a márkajelzést, és kicsinosítja őket, főleg a lumét. És kisérletezget a szemcseméretekkel, satöbbi.. Nagyon kemény... in the good way of meaning.
-
toughbook
csendes tag
nos, az ilyeneket tényleg nem túl szerencsés választás kempinggatyához és szörfpólóhoz felvenni
én úgy oldottam meg ezt a szituációt, hogy eldöntöttem nem veszek bivalybaszó márkát, (amúgy is a személyes véleményem, hogy nagyjából 300HUF fölött minden egyes pénzegység vegytiszta lehúzás) inkább a mikromárkavilág és utcaibb vonal felé fordultam és belőttem 8-10 példányt (stílust) szépen évenként újítva egyet, így mindig jól érzem magam a napi viselettel, persze az inges példány erősen pihen és évente egyszer mászik elő
szóval szerintem vegyél egy karakteresebb, hozzád illő (neked leginkább tetsző) műszert és egy ilyen báli darabot isamúgy a linkjeidből 1, 3, 5 ami tetszik
-
KelemenUhr
aktív tag
Ha nem szeretnél rá sokat költeni, érdemes esetleg vintage vonalon szétnézni. Én pl. vizsgákon használom dédnagyapa felújított óráját, megvan a hangulata, hogy ilyenkor reggel felkelek, felhúzom, beállítom.
Marvinok, Doxák, esetleg Poljotok (és még sorolhatnánk) is vannak nagyon szépek, egyszerűek, letisztultak.
-
-
Narakh
senior tag
-
Narakh
senior tag
-
Deskdiver
senior tag
-
szbalogh
addikt
2 ezer Ft volt a Föld másik oldaláról postázva. Nem tudom ez rajtam kívül kinek érte meg de nagyon örülök neki.
A dátumváltás nekem se ment csak a naptárcsa ugrott át, bár eddig mindkét reggel már állt. Tegnap nem hordtam eleget és este 11 körül állt le, ma reggelre pedig valamiért megállt a billegő, az óra rázásra sem indult de a billegőt meglökve szépen jár. Rá fog férni egy rendes tisztítás. -
resool
aktív tag
Ez még jogos is lenne, egy 1 eladásos ebayes arcnál. De ők naponta több 100-1000 órát adnak el. Konkrétan inkább visszautalnak több pénzt, mint amennyibe az óra került, csak, hogy nehogy valahova rosszat írj róluk. CVV-nél meg attól, hogy megadsz egy számot nem sokkal több (semmivel), mint egy számodra kicsillagozott password paypalnél.
-
jolti
senior tag
Igen, amúgy 2015-ben elég vicces a paypal hiánya, ebben igazad van. De azért inkább várok egy kicsit.
Vadászcsiga írta őket, meg a watchspree.(#124027) Lavie Köszi!
Szíjat az minden féle képen akarok rá venni, mert nagyon gáz az eredetije. Te milyet vettél rá?
Én ezt néztem ki egyelőre.
Majd, ha össze szedtem magam veszek egy fanyányosat. -
fagyalllo
őstag
Pedig van, bár azokat pont nem itt kell venni, hanem Japánból
-
jolti
senior tag
Azért mert nekem megér egy nap várakozást az a mínusz 30 ezer forint, amivel ott olcsóbb.
Sőt találtam egy lyen honlapot is , de nincs a három között. Persze attól még lehet jó, csak mivel nincs az ajánlottak között, így nem derül ki sosem, hogy jó-e, pedig itt még egy tízessel olcsóbb. Mondjuk egész jókat írnak róluk, ahogy olvasgattam.(#124006) fagyalllo Köszi a választ!
Csiga neked meg gratulálok a 007-hez! Ha nem lenne olyan kicsi, már nekem is olyan lenne!
A többieknek is gratulálok az új szerzeményekhez!
-
TimeCenter
tag
Ezek az UFH ( Ultra High Frequency ) szerkezettel ellátott órák legtöbbjének "folyik" a másodperc mutatója. Az automaták 5-8 lépést tesznek meg másodpercenként, míg ezek a BULOVA modellek 16-ot lépnek másodpercenként. A pontosságuk is kiemelkedő, mivel az UHF szerkezet eltérése kevesebb, mint évi 10 másodperc. ( Normál karhőmérsékleten
- nem letéve (!) )
-
fagyalllo
őstag
Alap mechanikus óra: videó
Seiko automatika: videó
Fényenergiás kvarc kép
Seiko kinetic (mozgási energiával termelt árammal tölti az akkut, ami egy szokványos kvarc szerkezetet hajt): kép
Spring Drive: videó
A hagyományos mechanikus órákhoz hasonló rugó tárolja az energiát és hajtja a mutatókat, azok leforgását elektromágnes fékezi, amit egy elektronika szabályoz, ami egy kvarckristálytól kapja a ritmust, és mindezeket szintén a rugó energiájából termelt áram táplálja. Agyrém -
Aladdin
aktív tag
-
@mriya@
őstag
Ez kvarc, a hangvillás nem az.
-
Ra3
őstag
Régebben voltak egyértelmű kategóriák, mert nem csak villantani/kedvtelésből hordták az órát hanem munkához, mára ezek a határok eléggé elmosódtak, sok esetben csak a dizájn és nem a funkció alapján rakják kategóriákba, de nagyjából jól hámoztad ki a dolgot.
Pl. a Steinhart oldalán ilyen kategóriák szerint vannak csoportosítva az órák, ha megnézed akkor nagyjából sejteni fogod hogy melyik mit akar jelenteni.
Nem is biztos hogy mindegyik kategória létezett korábban, lehet hogy csak az órák körül újraindult hype miatt találtak ki még pár hangzatos nevet.
fagyalllo egyik örökemlékű kommentje jól jellemzi ezt a helyzetet:
"Ma már minden búvár, pilóta, bányász és inszeminátor óra nagyrészt csak ékszer, menő és kész!" -
Macyke82
tag
Kb. 55-60 mm a szélessége (a fénykép persze mindig csalóka)
Szabikaa20: átlagban 250-300 EUR árban a különbség a 36mm és a 39 mm között.
Nem tudom miért, de a 36-os élőben valamivel "komolyabbnak" hatott, ezért is húz egy kicsit jobban oda a szívem.Azt hiszem nemsokára hasonló sorsra jut az SMPc-m, mint phranxinatra PO-ja...
-
Skimaster
senior tag
Ha neked probléma,hogy egy napot állíts,akkor te még nem értél meg az automata órára,szerintem vegyél egy kárcot.....az órázás nem úgy van,hogy gondolok egyet úúúú én most órafan leszek....ez jön valahonnan,és azt érzed,hogy imádod,hogy valami önálló életet él a csuklódon,ezt vagy érzed,vagy nem.Ha te ilyeneket nem érzel,akkor indulásnak vegyél egy kárcot,aztán,ha még mindig érdekel olvass,nézegess,okosodj éveket és ha benned van az amiről fentebb írtam,akkor lesz egy jó automatád,és akkor majd megérted,amit most írtam....
-
ronin s8
senior tag
Most csak egy kérdésre a válasz: Az ugyanolyan tudású, minőségű japán, az ugyanannyiba is kerül, mint a svájci. A különbség, amit az árakat böngészve láthatsz, az az, hogy a svájciak nem mennek le kutyába, és nem árulnak nagyon olcsó órákat. Náluk hiányzik a belépő szint.
-
Deskdiver
senior tag
Igen, többnyire. Ebben merül ki a "lélek", hogy foglalkozni kell vele és költeni rá mint egy gyerekre. Aztán idővel rájövünk ,hogy minden ép ésszel megengedhető órában ETA 2824-2, 7S26. 4R36, 6R15, 2892, 6497/98 stb. werk van. Csak a külső változik. Minőségben, vízállóságban, presztízsben, értékállóságban, fel és le.(svájciak esetén a szerkezet minőségi osztályozásában is. Drágább = pontosabb, jobb esetben
) Aztán hogyha jó "szelet" kapsz mész feljebb "Minőségben, vízállóságban, presztízsben, értékállóságban" amíg bírja a keret meg az ép ész. De hát ezért szép egy hobbi, mert semmi értelme mégis szórakoztató. Tartaléknak azért kell egy kvarc ,hogy legyen mihez állítani a mechanikust ha szünetel a net.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3018
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest