- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Peddy789
őstag
válasz
No.01 #226822 üzenetére
A Tissot powermatic 80 ugyan 3hz de 80 ora jarastartalek, es nagyon sok fele orajuk van, talan belefernek a sportos / elegans / mindenes keretbe.
Ahogy latom a gentleman most kijott egy csomo uj szinnel, arany/sotetkek, barna stb.
11.5mm vastagPersze ezek a 800 euro koruli orak (az arany bezel 1k), de azert tulzas azt mondani hogy nincsen 60+ jarastartalek 3000ig.
A seiko sharp edge line is 60 plusszos, bar furcsa modon nincs kint a weboldalon mennyi?
videobol nekem 80 ora remlik vagy 60.
-
nrg.960
tag
-
5-ös kezelő
senior tag
válasz
No.01 #226822 üzenetére
Nincs itt semmi ellenszenv a kvarcórákkal szemben. Kinek mi jön be. Praktikusabb a kvarc, ezt a másik tábor is elismeri. Csupán érzelmi okok szólnak a mechanikus szerkezetek mellett. De hogy órát is javasoljak, a Certina DS Powermatic 80 kibír 75 órát elég pontosan nálam, bár sokan leszólják a szerkezetet a műanyag alkatrészek miatt. Nekem eddig bejött. Méret és viselési komfort kiváló, kinézetre is kifogástalan, árban is belefér a keretedbe. De nem tudom, sportos-e, inkább elegáns.
Analóg kvarcból meg végtelen a választék, minap vettem 39 mm-es Lorus-t, melóba tökéletes.
Ha drága órához ragaszkodsz, az nem az én asztalom.Lauda : Persze h tölti, csak nem gazdaságos. Érted, "NAPelem".
-
válasz
No.01 #226822 üzenetére
Szerintem automata órákban, ha ennyire fontos a járástartalék, akkor ez a Chr. Ward verhetetlen LINK
Nekem Trident pro 600-om van SH21-es verkkel... isteni, imádom! 5 nap és atompontosEsetleg Tudor Pelagos MT5602 verkel (saját tapasztalat) 70 órás járástartalék, de 1 milla felett van
-
-
-
Empsepo
senior tag
válasz
No.01 #223975 üzenetére
Figy nem én leszek az aki erre az érdekes kérdésre válaszol, csak egy dolgot szeretnék kérni.
Valamennyire figyelj oda arra, hogy írsz.
Itt azért a nagy többség láthatóan igyekszik ilyen téren.Értem én hogy sietünk meg ilyenek, de egy ilyen hosszú hozzászólást gyötrelem kisilabizálni.
Néha kb gondolkodni kell, hogy mit akarsz vajon.
Kösz
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #223955 üzenetére
"divatoranak tunik"
Ezt mire alapoztad? Szerencsére semmi köze Lewishoz...
A Hamilton nagyon messze áll a divatóráktól: közel 130 éve létező amerikai-svájci óragyártó cég, egyértelműen a Tissot és a Certina felett áll. Ezen kívül ők mutatták be az első digitális karórát 1970-ben.(#223923) SOAD19:
Nincs baj a felbontással, és mással sem, "worn" esetén nem ír hőmérsékletet: mivel elvileg a csuklódon van, ahhoz igazodik (vagy próbál igazodni) az óra hőmérséklete, így felesleges tarthatták az app készítői a hő jelzését. -cobra- képén (amit linkeltél) nincs hordás közben mért érték, ezért nincsenek "elcsúszva" az oszlopok. Az más kérdés, hogy "skin"-t adott meg hőmérsékletként; gondolom, nem volt kedve átállítani (úgyis csak +4, +20 és +36 fokot lehet kiválasztani). -
No.01
addikt
válasz
No.01 #223931 üzenetére
Meg ami esetleg fontos es elfelejtettem: csak kerek ora johet szamitasba es lehet a fenti kepbol nem jon le de a letisztultabb design. ha esetleg van benne egy kis szin az meg jo lehet.
Rajong a roze (rose?) szinert, bar ez alapjan termeszetesen nemigen jutottunk elorebb.Ami korabbrol meg meg becsipodott az egy Hamilton volt, de sajna vagy kifutott vagy nemtudom, de nincs meg. Ezt talaltam, ami stilusra m,eg tetszene neki.
Egyebkent maga a Hamilton milyen marka hireben all?? -
-
Sir Pocok
őstag
válasz
No.01 #220591 üzenetére
Igen. Sőt ez 9F86 a legfejletteb mert GMT funkció is van benne.
-
SierraFox
tag
-
SOAD19
addikt
válasz
No.01 #220576 üzenetére
Furcsa ezt írni, de olcsó alternatívaként esetleg egy OCW-S100-1AJF: [link]
Különleges is, szín is van benne, a méret is passzol, minőséginek is tűnik. Ráadásul gondozásmentes is: tough solar, multi band6...
Amúgy én is szeretem, ha egy kis színnel meg van bolondítva a számlap, vagy legalább a mp. mutató végére kerül egy kis piros festék. -
Sir Pocok
őstag
válasz
No.01 #220576 üzenetére
Én Grand Seiko-ból az SBGP szériát javaslom, abba került a legfrissebb új kvarc fejlesztés a 9F85. Angliából ÁFA és Vám nélkül 950 - 1 milla. Ha kint vennéd meg Japánban akkor kb 100 eFt olcsóbb. Nyilván a mostani árfolyamon.
A chromaster a Citizentől neked kicsi lenne. Búvár GS-t 9F szerkezettel nem tudok.
-
csabulaxi
senior tag
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #216875 üzenetére
Nem Batman, ugye?
kronometer.hu videók Undone témában:
Edelwolle óraforgató & Undone Basecamp százezerért
IWC Spitfire & Undone Type 20 120 ezerért – Pilótaórák, másként -
csabulaxi
senior tag
válasz
No.01 #216875 üzenetére
szerintem ízlésesen tervezett órák, gondolom mint mindegyik itt is kínai tok valamilyen szerkezet, nálunk nem tartja szerintem az árát.
de itt jön a de, ahogy párszor belefutottam inkább a gegekre, poénokra , popkulturális dolgokra mennek rá, limitált kiadásban, azok keresettek, bár inkább amerikában , japánban van rá kereslet. -
-
Fall-N
veterán
válasz
No.01 #216470 üzenetére
Én is úgy vagyok vele, hogy a Casio azért annyira nem nagy név, hogy ennyire túlárazza az óráit. Ha műanyag helyett már fém tokos akkor már rögtön horror az áruk. A G-Shock órák is baromi sok pénzbe kerülnek. 170ezer Forintért meg már kisebb svájci márkák óráit is már meg lehet venni. Persze ezek még kvarc órák, de Casio nem gyárt mechanikus órát.
-
squir
aktív tag
válasz
No.01 #216184 üzenetére
Nincs baj az elvárásaiddal, kezdetben ebbe szinte mindenki belefut
Az ETA szerkezeteknek több kategóriája van (lentről felfelé): standard, elabore, top, cosc
Értelemszerűen minél magasabb kategória, annál kidolgozottabb, pontosabb, stb. És persze drágább is
Ha elárulod milyen óráról van szó, könnyen be lehet lőni a benne lévő szerkezet kategóriájátRacsnizd nyugodtan, automatát nem tudod túlhúzni. a 25 körüli lehet kevés
(meg aztán ha újonnan is vásároltad az órát, azt nem igazán lehet tudni, hogy előtte mennyit állt az üzlet polcán, vagy egy raktárban. Ha "besűrűsödött" a kenőanyag benne, akkor szervizelni kell. Mondjuk az üzletnek meg illik garanciában megcsinálni)
Ui: ez utóbbit a járástartalékra értem, a pontosság rendben van
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #214093 üzenetére
Nem tudom, mik az elvárásaid, és miért olyan rosszak azok az appok, de a WatchCheck is olyan egyszerű, mint a faék. Viszont én is azt használom Androidon, mert annál bonyolultabb dologra nincs is szükségem (nem is tudom, hogyan lehetne bonyolultabb). Amúgy a Toolwatch pont nem egycsillagos (ettől függetlenül nem állítom, hogy jó).
(#214094) Bicskás:
Olyan órát, amit (már) nem forgalmaznak, facebook órás csoportokban keresnék. -
petipetya
nagyúr
válasz
No.01 #208890 üzenetére
Pulsar PX3151
Csak azért az angol amazont linkelem, mert ott van eltéve listára, és tudom visszakeresni könnyen a pontos típust. -
fagyalllo
őstag
válasz
No.01 #208890 üzenetére
Csúnya lenne, ha pont az első kvarcóra gyártója nem készítene.
De ha igazán különlegességre vágyik az illető: The Citizen -
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #207723 üzenetére
Ez az óra értékétől függ. Vagyis hogy neked mennyit ér. Ha sokat, akkor bízd tapasztaltabbra, ha nem sokat, akkor gyakorolhatsz rajta. Bár nem egy történetet hallottam már, amikor egy órás rutinművelet közben karcolta meg az órát, de olyanhozz vidd, aki nem karcolja meg. :D
-
dzsi23
addikt
válasz
No.01 #207708 üzenetére
Érdemes játszani, de úgyis el fog fordulni, ha mozgatod a karod. Egyébként nekem direkt van úgy beállítva minden fémszíjam (ami jelenleg 0, szal nem tudom prezentálni, de volt már pár, és most is úton van egy felém... ideérhetne már
), hogy felül több szem legyen, mert így sokkal kényelmesebb, miközben mozgatom a kezem, vagy amikor gépelek, vagy csak lerakom a kezem az asztalra, mert nem nyomja a singcsontomat. De pl. nato/perlon szíj esetén is hosszabbra állítom a felső részt, hogy a csat az alsó tokfülekhez legyen közelebb.
-
petipetya
nagyúr
válasz
No.01 #207708 üzenetére
Helytálló kérdés, mert egyértelműen elbánázta aki csinálta (vagy túl sok szem van az egyik oldalon, és/vagy a csat van fordítva feltéve). Én is játszottam már ezzel párszor, muszáj próbálgatni, hogy melyik oldalra mennyi szem kell. Aztán ha egyszer be van állítva egy óraszíj, akkor a következő már könnyebb lesz.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
No.01 #206634 üzenetére
Igazából nem is tudom ,hogy Rolex homage-nak nevezhető ez a modell. Nyilván a GMT Master nem tagadható le, de a normál 3 mutatós modell szerintem erre a múltbeli kooperációra utal. Ki tudja ezt már követni ,hogy ki kitől lop. Szerintem nem is fontos.
Próbáld meg esetleg a Deep Blue-t is. “Amcsi”, van kerámiás ,ETA-s, színes stb. [link]
-
s4tch
veterán
válasz
No.01 #206626 üzenetére
Zelos Swordfish? Ebből van Seiko és ETA szerkezetes is, kerámia lünetta, amerikai brand, színes mutatók - csak az ár és a GMT nem stimmel.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
No.01 #206634 üzenetére
Tudom, bár a napokban láttam elkelni egyet “díler” áron. Sajnos követhetetlen náluk ,hogy egyes modellekből mennyi készül. Amúgy is kis darabszámban gyártanak és a múltjuk miatt van egy fanatikus rajongótáboruk is ,emiatt gyorsan kipucolják a készletet ha kijön valami “egzotikus” színösszeállítás.
-
-
válasz
No.01 #205465 üzenetére
Az én kedvencek listámon:
Gustav Gerlach - Lengyel (rendelés alatt az Otago)
E.C.Andersson Göteborg - Svéd (ajándékba fogok kapni)
Visitor watches - USA (Jelenleg feliratkozós - kb 1 évet kell várni.)Bejön még, kedveltek:
Colomer and Sons - Spanyol, Már vettem tőlük órát.
Gavox - Belga (Egy kiszivárgott formatervre várok - és már rendelem is ha listázzák! Erre várok!)Fél szemem rajtuk:
Aramar - Holland
Dekla - NémetSzívem csücskei:
Bornava - Holland (Igen szép kivetelezés, el lett verve a kezem rendelés előtt.)
Pelikaan timing - Holland a klasszikus vonulatAkik pedig lekerültek a listáimról:
a magyar Evolvens... sajnos.... kellene egy nagy hátraarc és szebb tervek.
Spinaker - USA
March Lab - Francia -
evilskati
aktív tag
válasz
No.01 #205465 üzenetére
Jóval 1000 EUR alatt nekem a Helm Vanuatu nagyon bejön.
-
5-ös kezelő
senior tag
-
válasz
No.01 #204633 üzenetére
Ha neki tetszik, ne próbáld meggyőzni az ellenkezőjéről, mert a világ nem így működik. Rajtam most egy 36-os óra van (20cm a csuklóm).
Húzz fel olyat, ami neked tetszik.
Asszony most kért (és kapott) egy 42-es órát a kisujjam vastagságú csuklójára. Sosem hordana olyan kis órát, mint ami nekem van.
-
s4tch
veterán
válasz
No.01 #204145 üzenetére
Sima C65 Trident, GMT nélkül?
Elképesztően sokféle órát lehet kapni hasonló áron. Nézd meg esetleg a topikban többször linkelt ML Aikont vagy Pontost, van klassz Davosa, szép Seiko, van tucatnyi színben Longines Conquest, Hydroconquest és Conquest VHP, a Hamilton kínálat zöme (pl, pl2), hogy a microbrandekről ne is beszéljünk. Végtelen a sor...
Egyébként a C65 GMT is jó választás, ha abba szerettél bele, azt kell megvenni.
Ha érdekel bárkit, én hasonló áron vagy a sima C65 Tridentet, vagy a szép Seikót, vagy ezt, vagy leginkább ezt venném. A Seiko itthon olcsóbb, mint a linkelt oldalon.
-
Deskdiver
senior tag
válasz
No.01 #203709 üzenetére
Nem is véletlenül kerül szóba olyan sokszor.
Certina-t érdemesebb használtan vásárolni ha bolti árat soknak tartod. Jelentőseket szokott esni az ára miután elhagyta a boltot. .
Azt szokták mostanában mondani ,hogy olyan 25-50k közötti összeggel érdemes számolni. Mondjuk amit te írtál az GMT werk szóval lehet az feláras. Hogy 5 év múlva mennyi lesz azt nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Háztartási gépek
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Könyvajánló
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac Surface üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gen. gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest