- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amatőr123456
csendes tag
válasz
@mriya@ #230192 üzenetére
A Jász u.-ból a 8. Kerületbe került az Orientek garanciális javítása. Október végén vittem hozzájuk egy Mako 1 - et, mert sietett perceket, gariban javították, de 3-4 hétre vállalták, addig ültek rajta. Az utolsó előtti napon hívtam őket, hogy holnap akkor megyek érte. Mondták, hogy még ne menjek, majd csak 3 nap múlva. Gondolom hozzá sem fogtak. Kérdem mi a probléma? Azt ő nem tudja, nem ő javítja. Egy hete vittem egy 2 éves Mako 3-at az is sietni kezdett 4-5 percet naponta, már nem garis. Az Orientekkel nekem úgy tűnik nincs szerencsém, bár mindkettőt használtan (újszerű állapotban) vettem. Korábban 3 db Seiko 5 automatát használtam kb. 7-7 évekig, soha nem kellett szervízbe vinnem egyiket sem.
Még mindig sok a szervíz munkája 3-4 hétre vállalták megint. Szétszedik, 15 eFt-ért vállalták látatlanban. Remélem így még lesz a karbantartásra, és nem kell évekig javítani. Korrektebb lenne ha inkább adnának időpontot, hogy 3 hét múlva vigyem be, addig használjam, mert úgy sem csinálnak vele semmit. Autószervízben ezt mindig így csinálják. Viszem időre, megvárom míg megcsinálják, és megyek utamra. -
5-ös kezelő
senior tag
válasz
@mriya@ #230034 üzenetére
FB-n már volt fenn a vicc kicsit másképp /"húje f##, már a bugyimat is levettem/, jó a poén. Carnival nekem tényleg bejött, szerencsém volt vele. Az a havi 0- +2 mp igen barátságos, és még mindig látom, pedig romlott egy dioptriát a szemem 3 év alatt kb. Talán kicsit magas, de hát kell a hely a csöveknek. Akit nem zavar a kvarc szerkezet, és jól látható órát keres, ár-értékben én nem találtam jobbat.
-
Empsepo
senior tag
válasz
@mriya@ #229954 üzenetére
A kinti hőmérő nálam is mínusz tíz fokot mutatott.
Kíváncsi voltam mit tud az óra hőmérője.
Hivatalosan-10 és +60 Celsius fok között mér.
Azóta behoztam, a szobahőmérsékletet pontosan méri.
Úgyhogy nem állítgatom, de jó tudni, hogy az ilyen hideggel nem tud mit kezdeni. -
válasz
@mriya@ #229804 üzenetére
A vám az aprópénz... Nem preferenciális származó esetén is gyakran csak 12%. Igazolt, megfelelő származás esetén lehet akár nulla vámtétel is.
De a vámeljárás nemcsak a vámról szól...Ott más közterhet is meg kell fizetni... pl. import áfa-t. Tehát már minimum az import Áfa-t kiszabása miatt kell a klasszikus vámeljárást lefolytatni, ahogy erre utaltak, mert a közösségen belüli Áfa-ból kiesik. Azaz +27% Áfa felszámításra kerül és az importáló bizonyos esetekben a vámhatározat alapján ezt később visszaigényelheti. (nyilván nem magaánszemély)
Ezért szerintem az órák nettó árára +27% Áfa-val kalkulálni kell. -
mufi
senior tag
válasz
@mriya@ #229728 üzenetére
Ő egy palóc magyar, aki nem MO-n született, így úgy tanulta a nyelvet, ahogy odaát tanították neki.
5-ös kezelő - ha valakinek búvár óra tetszik akkor az búvár?
dzsi23 - na. Ez. Igen. A Geckoták tényleg szépek, és ofc, akkor viselném amikor éppen utaznék valahova. A Poljot meg magáért beszél, eszméletlen sokat dob rajta a zöld szíj. Nagyon pöpec, nekem is fáj valami hasonlóra a fogam, vagy mondjuk Pobedára vagy Raketára.
-
Ruszki
senior tag
válasz
@mriya@ #229376 üzenetére
Pont valami hasonlót akartam kérdezni.
Szervizköltség, szervizintervallum?
Köszi mindenkinek az eddigi válaszokat!
Jöhet infó bőven!
Nehogy behúzzak egy ilyet CO42CYB!
fagyallo:
Milyen kínai szerkezetre gondolsz!?
Lehet, hogy tudatlan vagyok de ha ezt mondod, én csak a SEAGull-ra asszociálok. -
mr.perfect
tag
válasz
@mriya@ #229249 üzenetére
sajnos nem..
"Uniós jogharmonizáció eredményeként születtek meg a 2021. július 1-től hatályos elektronikus kereskedelmet szabályozó rendelkezések. A változásokban érvényesül az adminisztrációs és adófizetési ügymenet egyszerűsödése, valamint a rendeltetési tagállam szerinti adóztatás erősödése.
Főszabály szerint az uniós távértékesítéseknél a termék annak rendeltetési helye szerint adóztatandó.
https://www.severus.hu/index.php/adovaltozasok
Aztán, hogy ez tényleg így lesz-e az még kérdés.. de jelenleg ez a helyzet -
@mriya@
őstag
válasz
@mriya@ #229249 üzenetére
2021. július 1-jétől a 22 eurónál kisebb értékű, harmadik országból érkező küldemények áfamentessége megszűnik, ezekre az árukra vám-árunyilatkozatot kell benyújtani.
Ettől az időponttól az áfafizetés a 150 eurónál kisebb értékű küldemények importjánál egységesen kötelező lesz, a vámmentesség azonban megmarad (kivéve az alkoholtartalmú termékeket, a
parfümöket és a kölnivizeket, továbbá a dohányt és dohánytermékeket, melyek továbbra sem
vámmentesek). -
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #229127 üzenetére
Elvileg biztonsági okokból csak egy felé lehet forgatni. Méghozzá azért, hogyha valaki búvárkodás közben a palack kapacitását figyelte vele, elég gáz lenne ha vissza tudna állitódni az ellenkező irányba. Bár a véletlen tovább tekeredéstől így sem véd ha beaakad véletlenül valamibe és eltekeredik a lünetta, de ilyenkor is csak azt mutatná, hogy előbb fogy ki a palack mint valójában, így megintcsak biztonságos a dolog.
momcrew: Megintcsak azért KELL kattognia, hogy lehessen hallani, hogy véletlenül tovább tekeredett a lünetta, mikor te nem akartál tekerni rajta. Például beleakadt valamibe és elfordul egy negyed fordulatot. Elég gáz lenne ha te ezt nem éreznéd fizikailag (rezeg az egész egy kicsit) vagy nem hallanád. A legtöbb órabolond mint mi amúgy is szereti a hangját.
-
Kaci84
őstag
válasz
@mriya@ #229119 üzenetére
Pedig hidd el! Ezt nem úgy kell elképzelni, hogy a sarokba nagy vigyorral a képemen tekergettem és elégedten konstatáltam, hogy jól felhúztam. Mivel nem írtam be a googleba, hogy " mechanikus órák felhúzása" így ez kimaradt nem is gondotlam rá. kb. 30 éve húztam fel utoljára nagymamám karóráját (koronával) és azóta nem is volt a kezemben, sőt tudatosan erről a két nagy csoportról is csak kb 1 éve tudok így ezen dolgok teljesen kimaradtak.
Ellenben a YT videókon is mindenki ezt tekeregette meg magyarázta (idegen nyelven) és amikor én is nézegettem pont olyan ellenállása volt és hangja mint egy ilyen óra felhúzásának így teljesen olyan érzésem volt. Ez van, elhittem, hogy lehetséges. -
zez-zez
tag
válasz
@mriya@ #228736 üzenetére
Az első képen lévő szerkezeterősen a Poljot 3017-re hasonlít, ami a Venus 150 tesója (hivatalosan, svájcból vásárolt gépsorral). Az Első Moszkvai óragyár által gyártott szerkezetek igencsak megközelítették a svájci minőséget, a krómozott tokok sajnos kevésbé.
A második képen lévő Poljot 3133 a Valjoux 7734-ből lett kialakítva minimális változtatásokkal (hivatalosan, svájcból vásárolt gépsorral). A szovjet gyártás alatt (krohohídon C3133 jelölés) ezek strapabíró minőségi szerkezetek voltak. Tudtommal a 90-es években a Maktime által gyártott szerkezetek (kronohídon P3133 jelzés) többnyire a szovjet raktárkészletekből lettek összerakva,
A harmadik képen látható Seagull TY19 pedig a Venus 175-ből lett kialakítva licenccel, gépsort nem tudom hogy vásároltak e a kínaiak. Nekem még nem volt, állítólag jó minőségben gyártják a kínaiak. -
Fall-N
veterán
válasz
@mriya@ #228570 üzenetére
Nincs is ezzel semmi baj. Ahogy szoktuk írni, mindenki magának veszi az órát - normális esetben - nem villogni vele. Van egy réteg akik fake órákkal próbálják ezt elérni, az gáz.
A legózás bár nekem nem a világom, de semmi baj nincs vele. Nálam a modding odáig terjedne, hogy az üveget zafírra cserélném, egyébként nekem jobban bejön egy óra az eredeti állapotában. De bármikor vissza lehet alakítani eredeti állapotra egy órát, így egy esetleges eladásakor sem gond a modding, nem maradandó dolog.
-
-
válasz
@mriya@ #228387 üzenetére
Szia!
Ez a precibe való ha jól sejtem. Szétszedni nem merem mert komolyabb cuccnak érzem mint egy sima quartz-ot.
Itt a vartánál keresve sr621sw-t nem dob ki.Empsepo: már akár 135 Ft-tól van Maxell (ez volt benne most is). Csak webshop, sehol nem írnak átvételi helyet.
-
dzsi23
addikt
válasz
@mriya@ #228278 üzenetére
Ahhoz képest, hogy értéktelennek hitte, elég értékes, de nyilván nem egy Patek.
Chrono24-en 160-tól 300 dollárig terjednek az áraik, állapottól függően lehet ennél kevesebb, de akár több is. Bár nagyrészt ugyanaz az eladó, szal ha csak neki van, akkor ő diktálhatja az árakat.
És persze, más dolog valamit árulni, és más eladni, szal lehet, hogy senki sem viszi el. Látom, hogy vaterán is van most egy Exacto 10 ezerért, de én biztos nem adnám el annyiért... főleg, ha mondjuk családi örökség lenne, de akkor semennyiért sem.
De a kérdés úgyis csak arra vonatkozott, hogy mennyire jó a neve, nem az értékére, és ha azt nézzük, hogy egy ma is működő márka korábbi neve, amit csak pár évig használtak, és emiatt viszonylag ritka az ilyen óra, akkor elég jó szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Warships
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Synology NAS
- Milyen légkondit a lakásba?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest