- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
Amiknek latvanyos a trendje, arrol mar sajnos lecsusztunk, a rolex dragulasa huzta magaval az omegat (5eve), az omega dragulasa huzta magaval a breitlinget (2eve), de ezeknek mar beallt az aruk. Bretyok meg vannak 700k alatt, de alaposan at kell nezetni vasarlas elott. Jo kozelitessel nem fogsz rajta bukni, akar (nominalisan) pluszban is el tudod adni 1-2 ev mulva, de duplazni nem fog
-
GlitterJohan
csendes tag
Rövid válasz.
Minden férfi acél, arany acél Rolex 36 mm-től fölfele, Royal Oak, sport PP, F.P. Journe....Hatalmas tudás szükséges hozzá ha ilyen kis pénzből te befektetési órát akarsz venni.
Antik órák között lehet néha találni olyat, de elég lutri főleg egy amatőrnek.
Például az utóbbi években az Universal Geneve nagyon nagyot ment, például némelyik korábban ~fél milliós óra manapság több millióért kell el. -
hallador
addikt
Logikailag, ha azt nézem, hogy mi van az órára ráírva, akkor valahol igen, de ha mint felelősségteljes gondolkodású ember, akkor nem.
Mondom nekem mi a problémám, az ilyen órákkal:
- Nem tudjuk ki és mikor szervizeltette, és hol.
- Nem tudjuk, hogy mennyit voltak hordva.
- Nem tudjuk milyen rejtett hibái lehetnek.A mechanikus órákat 4 - 6 évente szervizelni kell, minél Svájcibb egy óra annál nagyobb lesz a számla a végén, ezért nem szokták márkaszervizbe vinni, aki pedig oda viszi, annak nem szokott szüksége lenni a pénzre, vagy tud mutatni számlákat, hogy igen ezekre az órákra rá volt szánva 4 - 6 évente az az összeg amit rá szoktak szánni.
Mert mi van ha nem?
Akkor bizony, ezeknek az óráknak a gyári szervize az óra árával fog vetekedni. Ha pedig órás mesterhez viszed, akkor ott egy Omega nem lesz triviális.
A Pontosságuk nagyban függ attól, hogy mennyire volt szervizelve, ha nem volt, akkor ezek az órák perceket siethetnek, vagy késhetnek egy járástartalék lejárta alatt. Az az a gyári értékektől nagyon messze lesznek.
A megadott járástartalék gyári értéke csökkenni fog, ami lehet pl: 36 óra helyett 26 - 28 is.
(Ezt egy órás meg tudja nézni, van hozzá műszere általában.)Nekem kettő régebbi órám, egy Marvin 560 ma már 6 - 7 percet téved egy felhúzással. És a gyári megadott egy felhúzással elérhető gyári értéktől kb 5 - 6 órával kevesebbet tud. Ez nem hiba, ez a mechanikus órák jellemzője, ha nincs karbantartva. A Marvin 560-at már nem is lehet, mert nincs hozzá alkatrész.
Egy Seiko 6602-es ezt sikerült felújítani, ez most jó, de ez sokkal jobb minőségű volt a kor svájci megfelelői. (Persze nem egy IWC, Rolex szint, de a kor Doxa. Tissot, Orosz óragyártást kenterbe verte, nem csoda, hogy ma is jó, nem is volt sokat használva.)Teljesen más a helyzet, ha egy ilyen óra mondjuk 40 - 50 000 Ft mint az én Marvin-om volt, mert ennyit megérhet a nosztalgia. De ha ez 1000 € akkor azért érdemes megnézetni, hogy mit kapsz a pénzedért.
-
5-ös kezelő
senior tag
Nekem van driver órám... A Carnival a legjobb vezetéshez. Olcsó - nem kell félteni, masszív acél és zafír, pontos kvarc, kiválóan látható éjjel-nappal.
És jó a történeted, R.I.P. Pista bácsi.Dzsi23 : Igen jó a bőrcuccokkal a Geckota!
Valamint ma reggel /12-e/ megjött az alkatrész-csomag Komandirskié-ről, kb. egy hónap sima orosz postával. Olvashatatlan ár van feltüntetve a címzésen. -
dzsi23
addikt
Köszi! Van neki egy Raketa párja is.
Már úton van egy másik 18 millis szíj, hogy ne ezen az egyen kelljen osztozniuk.
Bár volt egy ilyen CNS szíjam, de az kuka...
-
dzsi23
addikt
Éppen a Geckota lenne az egyik, amit ajánlanék, a másik a Dan Henry, aminél előfordul mecha-kvarc szerkezet, de ezek újonnan nem férnek az 50k-s keretbe, használtan meg nem tudom, mennyiért mennek. De ha úgyis használtban gondolkodsz, akkor eleve nehéz bármit is ajánlani. Bújni kell a használt órás oldalakat (pl. facebook órás csoportok, chrono24, jófogás, hardverapró), és majd szembejön valami, ami megtetszik.
Szerk.: Vagy facebook órás csoportokban fel is teheted a kérdést, hogy kinek van hasonló órája eladósorban. -
Az előbb említett márkák mellett még Hadley-Roma, Morellato amit nézegethetsz. Viszont a marhabőrt nagyon szeretik a kézművesek akik egészen szépeket csinálnak nem túl vad áron. Itt is akad egyedi szíjakat készítő, és ha kicsit beletúrsz a netbe, szebbnél szebbeket találni.
Hazai forrás. [link] -
Ez így megválaszolhatatlanul tág kérdés.
Pontosítsunk:
Milyen stílus legyen? Elegáns? Sportos? Vagy...?
Milyen legyen a kialakítása? Vékony/lapos? Vastag, jól kipárnázott?
Valódi bőr legyen? Netán ne csak valódi hanem eredeti is? Mert van pl. eredeti krokodilbőr és van ugyanúgy kinéző mintázott egyéb bőr.
Mennyit szánsz rá kb? Az ismertebb márkák (Rios, Hirsch) külföldről sem olcsóbbak számottevően.
A netes válogatást kevésbé ajánlom, főleg ha nem is ismered a kinézett modellt. Ugyanis még egy márkán belül is nagy eltérések vannak a modellek lágysága, rugalmassága stb. tulajdonságai között, amit csak kézbe véve megtapogatással érzékelhetsz. És nem biztos, hogy pont az lesz a legmegfelelőbb amit képekről kinézel magadnak. -
V-I-D-A
aktív tag
Remélem most ezzel nem foglak sokkolni, de sok embernek még a 100ezret sem éri el a fizetése.
Szerintem jól döntöttél az órával kapcsolatban, lényeg hogy neked tetszen, ne a fórumnak, hanem magadnak vegyél órát!
Én sem hallgattam a többiekre amikor megvettem az Eco-Drive [Citizent] , és elégedett vagyok a döntésemmel. Ugyanakkor nem zákózom el az automata óráktól sem, lehet az lesz a következő...
Használd egészséggel az órát!
-
Deskdiver
senior tag
-
b4zsi-
őstag
Nem baj, hogy kvarc? Nem automatát szerettél volna?
Én most gondolkodom egy szebb,letisztult órán. 100 000 Ft ért kapnék gyönyörű kvarc szerkezetű zeppelint, vagy automata steinhartot. Pontosság ugye hasonló, de ugye az automata órákat részesítitek előnyben, de 2 hónap topik olvasás után sem tudom miért. (Presztizs, halkabb, ez az igazi óra, stb.) -
chris-v
senior tag
Az árak mindig relatív drágák, vagy olcsók, hisz ez függ a fizetéstől is, na meg függ attól is kinek mi mennyit ér meg. Jó olyan pár több ezer dolláros óra van, amiért 10.000 Ft-ot sem adnék. Biztos komoly a belseje, de a külső ocsmány. Mert aki azt mondja, hogy csak a belső számít, az hazudik. A külső épp oly fontos, külön-külön nem sokat érnek, de együtt már komoly értéket képviselnek.
-
chris-v
senior tag
Nem olcsó, de nem "annyira" horror az ára. De lehet, hogy csak a fizetésem kevés, és akkor mindjárt olcsónak tünne.
-
KelemenUhr
aktív tag
Szegeden ajánlom a Babós óra-ékszer üzletet, nagyon nagy a választék, és sok ritkább márka is van, pl. Davosa, LumiNox stb.
Apropó, pont lőttem ma ott egy képet, tetszett az egyik Davosa, nem tudja valaki, melyik modell ez?
(a kép közepén lévő kis másodperces a kérdéses)Egyébként egyre szimpatikusabb ez a márka, szép kidolgozás, sokféle modell, árral sincsenek elszállva.
-
KelemenUhr
aktív tag
Amúgy olyank közt is nézelődj, ami nem chrono (stopperes), de vannak rajta segéd körök. Én is azok közé tartozok, aki szereti a kicsit logaréc jellegű segéskörös órákat, szóval megértelek.
Orientek közül ezt ajánlom figyelmedbe:
[link]
[link]
Szerintem az egyik legszebb Orient. (élőben még szebb) Ja és attól, hogy választhatsz 100k körül órát, nem feltétlenül muszáj annyiért, nyugodtan adj egy esélyt a picit olcsóbb daraboknak is, tényleg az a lényeg, hogy neked tetsszen!
-
squir
aktív tag
mufi:
ahogy én látom:Svájci órák között, ha ragaszkodsz az újhoz max. a mikro-brandek (új, max 10 éves kis gyártók) kategóriájának esetleg az alsó szegmensét súrolhatod. Mivel egy "igazit" szeretnél vásárolni, nem javaslom.
Használtak között nézelődni szintén nem javasolt. Vagy érteni kell a témához (szavaidból úgy veszem ki most ismerkedsz ezzel a világgal), vagy kell valaki, aki "fogja a kezed", mert könnyű megbotlani és nagyot lehet esni egy mellényúlással. Ha ért hozzá az ember, úgy is benne van a pakliban...Az európai kis gyártók, akik keleti szerkezeteket használnak szintén nem javaslom (pl Gerlach). Jó cuccok, szépek, de nem olcsón, nem igazán tartják az értéküket és idehaza a 90%-a nem kapható. Nem tudod megnézni élőben (gyakran még hasonlót sem), nincs szervizháttér, nehezen lehet garanciát érvényesíteni, ha mégis gond van.
Keleti vonalból (Seiko-Citizen-Orient) nézz körül inkább. Ezek közül a Seiko-t ajánlom elsősorban. Egy ilyen összegért már egy erős középkategóriát ki tudsz választani, a három felsoroltból a legnagyobb presztízzsel bíró és a legjobb minőségű (ezen a szinten). Nem kell megijedni a quartz, kinetic, stb szerkezeteitől, nagyon jó minőségűek és megbízhatóak. A Seiko-ról pl érdemes azt is tudni, hogy a 70-es évek végén ők alkották meg az első quartz szerkezetes analóg kijelzős chronogarphokat (7A28 és utóda a 7A38), amik a mai napig nagyon jól működnek és stabilan tartják az értéküket is. A Seiko egyik 7A28 quartz szerkezetes modelljét rendszeresítette a 80-as években a RAF. Mellette szól még a széles modellválaszték, a legtöbbjét meg tudod nézni és felpróbálni a hazai boltokban, stabil szervizháttér, hazai garancia. Jó minőségű anyagok, szép kidolgozás, ennyi pénzért már komoly acél tok, zafír üveg, jó szerkezet,stb. Ebben az árfekvésben már válogathatsz elég szabadon az automata és az egyéb spec. működésű szerkezetek között. Ami tetszik.
Mondom ezt úgy, hogy antik-vintage szigorúan mechanikus svájci órákat gyűjtök. Szerintem.
-
Wg5113
aktív tag
Olvastam ,hogy alakul a dolog.Én a helyedben nem ragaszkodnék az automatához,a kvarc olcsóbb és könnyebben találsz olyat ami nagyon megtetszik.Az a legfontosabb ,hogy mikor ránézel mindig örülj neki.Feltétlenül többet is meg kell nézni élőben, kézre tenni.Nagy valószinűsűggel minden boltban kapsz 10% kedvezményt azt előre lehet kalkulálni.Össze fog jönni csak keresgélj.
-
condy
senior tag
Mechanikus vonalon az automata kényelmesebb, mert a viselés során felhúzza saját magát. Ha viszont több órãd van (és nem vagy óraforgató párti
) akkor tök mindegy, hogy pusztán kézi húzós, vagy automata. Szerintem.
Az igazi talány, hogy elsőre svejci, vagy japcsi szerkezettel szeretnéd az órãt.squir: Szép.
Öltöny nélkül futni?
Ejjnye ejjnye!
-
-
g0n21
senior tag
Itt egy másik darab, hasonszőrűek.
Külföldön előbb el tud menni ennyiért egy óra, itthon nemigazán.
Főleg, ha nem tömör arany, hanem csak aranyozott. Máshol a solid gold megy 6-800k körül.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- sziku69: Szólánc.
- Milyen routert?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux Mint
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Alufelni 4 db., R16 méretű gumihoz (pl. Ford Galaxy II) (az ár 4 db-ra vonatkozik)
- EZVIZ CS-C3TN okosotthoni kamera 1080P 2.8MM
- Ikea mittzon íróasztal, 140x60
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Gamer egerek és billentyűzetek kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest