- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nekton
aktív tag
válasz
Deskdiver #188439 üzenetére
Dee! Látjuk, hogy teljesen felszívtad magad.
Félreértés ne essék, nekem nem szívügyem a Sinn védelme, esetleg előtérbe hozása. Van a két óra, amit néztem (Sinn és Damasko) és ennek kapcsán kérdeztem, hogy te mi alapján választottad. Aztán persze a sárba döngölted szegény Sinn-t és ezt nem hagyhattam szó nélkül.
Ezeknek a karcolgatásos kísérleteknek nincs semmi értelme. Gyakorlatilag minden acél és titán órát meg lehet karcolni keményebb szerszámokkal. Nem is állítja senki, hogy nem lehet.
Ennél tényleg hasznosabb egy hordásos teszt. Példaként álljon itt egy Damasko Ice hardened Stainless steel óra és szíj. A szíjon egy hónap után ugyanúgy vannak hordásnyomok: link
Itt egy kis táblázatocska a keménységekről Vickers szerint:
Stainless steel: approx. 200–240 HV
Titanium Grade 2: approx. 210 HV
Titanium Grade 5: approx. 350 HV
Hardened mineral glass: approx. 800–900 HV
Sapphire crystal glass: approx. 2,000 HV
Diamond: > 4,500–10,000 HVmriya@ topiktársnak:
Ezen jól látszik, hogy a Grade 5 titán alig keményebb az acélnál. Nem csoda, hogy karcolódik hétköznapi használat esetén. Keménysége harmada az üvegnek, ami szintén könnyen karcolható.A Damasko az Ice Hardened acélra 750 Vickers keménységi fokot ír, ezt bevonatolja egy 1500 Vickers-es réteggel és arra nyomja rá a 2500 Vickers keménységű PVD-t. Ez a Damest.
A Sinn Tegiment rétege mélyebb, ez 1200 Vickers keménységű és erre PVD-znek. Ők 2000-3000 Vickers keménységűnek mondják a PVD-t.
A fentiek alapján a két technológia nagyjából egykutya. A PVD-nélküli - vagyis a nem fekete - órákikat simán lehet karcolgatni szerszámokkal. De ki az a hülye, aki direkt karcolgatja?
Ki mondta, hogy ezt bírnia kellene? Ennyi reővel lehetne feltenni videókat zafírüveg karcolgatásról is.
Számomra egyébként a két cég ugyanabba az irányba halad fejlesztéseik terén. Szinte ugyanazokat a dolgokat csinálják ugyanazokkal az értékekkel. Lehet, hogy a Sinn egyik embere és Mr. Damasko valaha társak, vagy haverok voltak (vagy most is azok)?
De akkor én majd jól veszek egy Sinn 857 S UTC-t ETA szerkezettel és majd jól megmutatom.
Sőt, harcolhatunk is kezünkön az órával úgy, hogy csak az órák érhetnek össze.
Visszatérve a valóságba: Nagyon tetszik mind a két óra, de látatlanban 16,5-ös csuklóra mindkettőtől félek, hogy nagy lesz.
-
válasz
Deskdiver #188433 üzenetére
PVD ilyentől nem kopik. Az enyémen a késem nyomot hagy. De nem a bevonat sérül meg. Konkrétan kopik rajta a kés, meg tudom rajta fenni. Aztán letörölni róla a felkent acélt. Épp most próbáltam. Ha volna kedvem, csinálnék róla videót, olyan vicces. De ha odabas..m valamihez, akkor bizony megsérül. Mivel játszós óra, van rajta pár sebesülés.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Deskdiver #188418 üzenetére
Azt írtad, hogy ménökileg mindenben jobb. Az, hogy hol, hány fok van és hogy van-e argongáz az órásnál, mindegy. A teszteket kiállják ezek a mérnöki műtárgyak. Nekünk nyilván megtenné egy Casio MRW-300-is.
Ezt a karcolgatást kpróbálnám a Damasko-n is, de azért ez nem a rendeltetésszerű használat.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Deskdiver #188401 üzenetére
Khm...
Mérnökileg mindenben jobb? Ezt kifejtenéd?
Tegiment vs. Damest
2892 vs. 2836
saválló tömítések vs. Viton (ez lehet, hogy teljesen ugyanaz a zöld cucc)
dupra AR vs. dupla AR
stb. vs. stb.
...De!
A Sinn argontöltéses (nem oxidálódik az olaj, nincs páralecsapódás), nedvszívó kapszulás (beázásjelzéssel), -45 - +80 C fokig üzemképes spéci olajozás.
Nem rossz cucc az.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Deskdiver #188360 üzenetére
Deskdriver!
Köszi!
Kényelmes az óra?
Miért ezt választottad? Mondjuk egy Sinn 857 S helyett? Ezen kettő között vacilálok éppen.
Előny a Sinn mellett, hogy van hozzá fekete acélcsat.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Deskdiver #188279 üzenetére
Ez a "gazdaságos" Damasko a 980€-s DS30?
Árban nem tudom mennyire egy liga az "alap" prémium B-Uhr 44 540€
Persze még így is megérheti a plusszok miatt ami benne van, de igazán átemelhették volna legalább a piros másodpercmutató+12-óra jelzést, hogy kicsit látványosabb legyen a külseje.
-
Nekton
aktív tag
válasz
Deskdiver #188305 üzenetére
Sziasztok!
A hivatalos álláspont szerint az ETA nem ad ki csoporton kívülre ebauche-t, hanem csak készre szerelt szerkezeteket. Ettől drága, mert így eleve drágábban adja, valamint minden módosításhoz szét kell szerelni a szerkezetet majd újra össze. Ez kézimunka igényes folyamat.
Amúgy az ebauche-ből összeállított szerkezetet az óragyár maga is elküldheti a COSC-hoz, nem csak a szerkezetgyár.
Jelenleg a Sellita a fő ebauche szállító. Nem. Véletlen, hogy egyre több óramárka ezt használja.
-
SÖ
addikt
válasz
Deskdiver #188302 üzenetére
A francba
Beleszerettem ebbe a Damaskoba. Nagyon hülye neve van, de ez a tulaj neve. NÉMET MANUFAKTURA de olyan hogy a Stein sehol sincs hozzájuk képest. Saját szerkezetek, és ahogy néztem videón, olyan megoldások hogy leesett az álam. Az ETA-k még megfizethető áron is lennének, de Damsko szerkezetek $3000 felett indulnak. Spéci hajszál rugó, kerámia csapágyazás, tuti ütésálló megoldások, és maga a szerkezet is robusztus, látszik hogy komoly tudás van mögötte. (Összeszerelő videók a gyárban)
-
Veron
addikt
válasz
Deskdiver #188001 üzenetére
Értettem ám a poént, amúgy kösz a válaszokat mindenkinek.
Nem az enyém az óra, de tetszik. csak gondoltam előtte megbizonyosodom, hogy érdemes-e sérült darabot venni -nyilván olcsóbban-, és pénzt meg időt áldozni rá. Ahogy értettem, polírozni/feltölteni lehet, az talán segít rajta és utána homokfújni kell újra.
Azonban mivel ennek a műveletnek az anyagi vonzatáról nincs infom, lehet nem is éri meg ilyennek vesződni. de szóljatok, ha valahol hibás a gondolatmenet! -
BAti77
aktív tag
válasz
Deskdiver #187891 üzenetére
Én tavaly vettem melózni egy olyan Certina DS Action kvarcot feketében. Az indexeket eltalálja, csak attól függ, hogy tartom az órát, mert sajnos, mint a legtöbb kvarcnak, van egy bizonyos holtjátéka a másodperc-mutatónak a tengelyén. Mondjuk én egy ilyen olcsó, tucat (ETA F6.411) werktől nem várok csodát. A járása +1 mp/hó mióta megvan...
Szerk.: a most megjelenő automata, nagydátumos DS Action-ben ETA 2826-2 werk lesz a Certina válasza alapján, nem Powermatic 80 szerkezet...
-
bence0929
tag
válasz
Deskdiver #187891 üzenetére
Na ja, ez teljesen dettó nekem is, fel sem foghatom miért égetik magukat, haverom meg bement egy csináld magad építkezési boltba vett egy falióra órát 500Ft,- ért amit megcsinált faliórának és folyik a másodpercmutató, mint bulováéknál, kicsit én sem értem, de játszósnak ez a Victorinox Dive Master most nekem bevállt, olcsón jött és a PVD-t is ki szerettem volna már próbálni, ami szintén meglepően strapabíró
-
gipsztigris
addikt
válasz
Deskdiver #187867 üzenetére
Elvileg vízálló! Mondjuk annyi pénzért amennyibe kerül, lehet is.
Majdnem 17 eFt
Féláron megérte! -
-
Veron
addikt
válasz
Deskdiver #187771 üzenetére
köszi a választ!
a Zeno hova kerülhet a táplálékláncban? egyébként a Laco nekem is tetszik, de sajnos a 42-esek nagyok, a 36-ostól meg félek, hogy kicsi.
olyan pilóta/sportosabb órát keresek, ami átmérőben 36 és 39 mm közötti, automata és megáll 120-130e Ft körül - akár használtan, külföldről is. pontosítva stílusban a klasszikus pilóták mellett szóba jöhetnek még a Glycine Combat és Archimede Outdoor Protect szerű darabok is.
erre van esetleg ajánlásotok@gprspeter: szép az Airman!
-
Bling95
őstag
válasz
Deskdiver #187607 üzenetére
Tetszeni a Junghansok tetszenek (MaxBill, Meister szeria), a Hamilton Jazzmaster szériája, meg a Longines elegánsabb darabjai (ezek már kereten kívül vannak általában).
Frederique Constant úgy jött, hogy bár nagyon szépek a számlapjai de a márkát nem ismerem, ezért is érdekel hátha nektek van vele tapasztalatotok.
Viszont a mostani akcióval valószínüleg a Junghans veri a mezőnyt
-
-
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Deskdiver #187032 üzenetére
Nos, arra jutottam, hogy LLD.
Minden más úgyis csak pótlék lenne és persze jó móka cserélgetni az órákat, de minek, ha van olyan, amire évek óta vágyom és tökéletesen passzolna hozzám és minden szempontból tökéletes lenne számomra.
Jövőre valószínűleg elvégzem az orvosit, megkapom végre a diplomát, azt gondolom, hogy a diplomaosztó egy olyan jeles alkalom, amikor stílszerű lenne meglepnem magam valami maradandóval. Most még évről-évre volt annyi szabadidőm, hogy elutazgassam az összerakott pénzalapot, hát jövőre időm már nem lesz, így kárpótlásul előtérbe kerülhet az órázás. Illetve lehet, hogy a család is besegít egy kicsit a diplomaosztó alkalmából, esetleg gravíroztatjuk, ezt úgyis megtartom.
A dátumos/dátum nélkül dilemma lesz majd napirenden, mert én szeretem és használom is a dátumot az óráimon, viszont az LLD egyértelműen szebb és autentikusabb nélküle. Aztán ahogy olvasom, nem olyan egyszerű dátum nélkülit találni, szóval lehet, hogy a kérdés magától megoldódik.A múltkori G.Gerlach projectet mondjuk sajnálom, hogy meghiúsult, esetleg addig is egy ilyen Navigator-t vagy a Hamilton Traveller GMT-t, vagy bármit ami tetszik és könnyen, minimális buktával továbbpasszolható a megfelelő pillanatban - szívesen kipróbálnék, majd látjuk, hogy hozza az élet.
-
alphaville
aktív tag
válasz
Deskdiver #187039 üzenetére
Drága, jó M-Force! Az egyetlen óra, amelynek megbántam az eladását.
Illetve vérszegény Luminox-ra cseréltem. Így alakult, spongyát rá! Ismerősöm jóvoltából az új Subaru-limited dobozzal, papírokkal 100ezerért az enyém lehetne. Bár semmi szükségem még egy automatára, de számomra ez olyan, mint a komondor; kell egy a háznál. -
KelemenUhr
aktív tag
válasz
Deskdiver #187008 üzenetére
Na, gratula, szépek ezek a Landeronok.
Akkor kidolgozásra is gendben van gondolom (?)
Én is próbálkoztam ezzel a márkával, de sajnos nem akart összejönni, ráadásul voltak kifogásaim a minősége ellen is:
Mivel adott volt egy Miyota szerkezet, így egy anélküli csomagot vásároltam, de valószínűleg ETA-hoz készült verziót küldtek, mert sehogy sem állt össze, két órás is próbálkozott vele pedig. (A képet M1ó készítette.)
Ekkor untam meg és vettem a Debert-et. Kár egyébként, mert ez a dizájn hibátlan lenne.
De így sem panaszkodom...
Ráadásul ha minden jól megy, nemsokára tovább is fejlődik a dolog.A tiéd a kvarc verzió egyébként?
-
bence0929
tag
válasz
Deskdiver #186424 üzenetére
Köszönöm, gondoltam, hogy ezér a pézért nem adják
Ők se
@mriya@: jogos, csak mindig szeretne kicsit többet az ember a pénzéért, így nézelődöm, hátha valamely gyártó véletlen többet ad, mint kéne
ez nem jelenti azt, hogy a többi rosszabb, de csak van besorolás és némi különbségek is a kivitelben, ennyi.
t_a_m_a_s:
ennyire azért talán nem drámai, ha tudni szeretném mit veszek, ez nem a kapuzárási pánikos Ferrari vásárlás
-
squir
aktív tag
válasz
Deskdiver #186393 üzenetére
Egy jó kis alu lünetta betétet nem cserélnék le egy kínai kerámiára.
A kvarc szerkezeteknél szinte mindenki műanyag tartót használ a legtöbb esetben. Pl Breitling, Tissot, Seiko, Victorinox, stb, lehetne sorolni.
Jó kérdés, hogy miért írta akkor ezt a Costumer Service
Ez egy Conquest szerkezete:Mind a kettő L633.5 caliber elnevezést kapott és mind a kettőn látszik, hogy top grade
-
squir
aktív tag
válasz
Deskdiver #186387 üzenetére
Az aluminium lünettabetét nem feltétlen hátrány. Én pl hülyét kapok a kerámiától, nem értem mi a francnak erőltetni. Mellesleg azért kerámia és kerámia minősége között óriási a különbség.
Műanyag tokbetéttel még nem találkoztam, az említett modellekben egyáltalán.
Kidolgozottságra a Longines azért sokkal komolyabb, mint egy Stein (számlap-mutatók-szíj, stb).
Szerkezetre a Longines TOP és COSC ETA szerkezeteket használ, illetve ezek általuk (részükre) módosított változatait
A Steinhart/Davosa vonalba maximum elabore szerkezetek kerülnek (illetve a Stein esetében játszott még a "svájciasított" Seagull szerkezet is)alphaville: ippeg most pötyögtem.
Szép!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- Netfone
- Jelszókezelők
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest