- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nederlanden
senior tag
válasz
Fall-N #240901 üzenetére
Hát pedig a használt óra piac már csak ilyen..
nem tudsz mutatni mondjuk most per-pill 2db tizenéves eladó omegát aminek visszamenőleg 2 szervizét igazolni tudják..és viszik mint a cukrot
Ilyen “mese” állapotban minden gyári tartozékaikkal 2napig nem kellene áruljam a szerviz infó nélküli óráimat,,, de nem eladóak -
nederlanden
senior tag
Van egy viszonylag ismert órás az országban aki elválalná, ráadásul még közel is van, csak nála ott bizonytalanodtam el, mikor azt mondta, hogy most saját maga ellen fog beszélni, de neki is van hasonló órákból automataóra gyűjteménye, és neki (meg apjának) az a sok éves tapasztalata, hogy “teljesen felesleges a kenés tisztítás” míg nem mutatnak valamilyen eltérést/igényt arra, így a sajátjait sem “bontogatja”
, van köztük 25éve nem szervizelt is.
Ismerve magam, és mivel én mint “befektetés” is tartom őket, meg tervben sincs az eladásuk sem, beviszem az omegaba, hivatalos márkaszerviz garancia/számla sokat jelent bármi is történne idővel.
köszönöm mindenkinek. -
nederlanden
senior tag
válasz
Magnum_ #240887 üzenetére
Miután a környezetemben is történtek hasonló dolgok, és használati szokással simán és kényelmesen korigálható az említett nagyon minimális eltérés, nehezen veszem rá magam a “nagy szervízre”, de mindenképp pár hónapos tervben van. Kifizetném az omega márkaszerviz díját “általános órásmesternek” is ha tudom, hogy 100%-os munkát végez.
Nagyon szeretem a minőséget, és maga az órákat is, volt és van most is több db, köztük több db longines is, de valahogy idővel azon vettem észre magam, hogy a felső kategóriás casio-t, tissot/certina/longines-t nem veszem elő csak sokkal sokkal ritkábban mint pl. az omega-t breitling-et. Tudom, hogy presztízs/reklám…stb.., de itt vannak a kezemben, és érezhetően más érzés fogni/hordani/kezelni/érezni/nézni, mondjuk a breitling-től felfele. Számomra még a longines is “zörgősebb/pontatlanabb, szintekkel “gyengébb” minden tekintetben. Na a lényeg, hogy nekem nem kell más, és hajlandó vagyok a velük járó költségeket is elfogadni gond nélkűl, csak találnám meg, azt aki bizonyítottan 100%-os munkát végez, a legminimálisabb nyomok nélkűl. -
nederlanden
senior tag
válasz
fagyalllo #240882 üzenetére
Pár hónapja lettek bemérve, a 300m nyomáspróbázva is, 300-330 a lengésük. Alkalmanként kíméletesen használom mindkettőt, +gyönyörködök bennük itthon. Nem akarom eladni, ezért tisztában is vagyok vele, hogy le kell szervizeljem mindkettőt, csak nehéz eldöntenem, hogy 350.000ft-ért a jelenlegi omega márkaszervizben, vagy a baross utcában 250-300e körül, esetleg “mezei” ismerős órásnál 100-150e ft-ért, persze a 2db-ot.?!
-
nederlanden
senior tag
Köszi mindenkinek.
Úgy kerültem ide, hogy van 2db féltve örzött automata omegám, egyik a régebbi 2002-es diver 300m 41mm bond, másik a szintén legelső 2009-es 45.5mm planet ocean 2500 co-axial. Valmiért az megmaradt bennem nagyon régröl, hogy koronára fordítva rakjuk le az automata óránkat, viszont én azt tapasztaltam ennél a 2 tipusnál, hogy a 300m bondot mindegy hogy rakom le, minimálisan éjszakánként 1-2másodpercet siet, a planet co-axial meg átlagos napi használat melletg koronára letéve szinte másodperc pontos, koronával felfele meg késik egy éjszaka 2-3másodpercet is. A nagyobb “gondom” az, hogy a 2009-es planet ocean olyannyira ritka újszerű, hogy még bontva, így szervizelve sem volt, ami már eléggé értéknövelő ennél a tipusnál, mármint, hogy szinte “érintetlen” karcmentes. Tudom szervizelni kellene, de biztos vagyok benne, hogy annak nyoma marad, szerencsés esetben “csak” a hátlapon, de szinte biztos, hogy az AR rétegen is, és rossz esetben a tokon. Nem tudom mi lenne a legokosabb lépés?!
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok. Az lenne a kérdésem, hogy minden automata órára jellemző az, hogy ha nem a koronájára fordítva rakjuk le pl. éjszakára, akkor minimálisan késnek? Vagy ez “törvény”, hogy automata órát koronájára fordítva ajánlott tárolni?..persze ha nincs forgatóban..köszönöm.
-
nederlanden
senior tag
Koszi mindenkinek,du. megprobalom ahogy irtatok..koszi
-
nederlanden
senior tag
válasz
Sungoo #189524 üzenetére
Pedig most ha nagyon erosen dorzsoltem armoral uvegtisztitoval,mintha minimalisan halvanyulnanak es el is tunt 1-2folt....nem merem ennel erosebben nyomni,,nem tudtok vmi erosebb szert?
Shawo:vajon nem az a baj nalam,h nem torolgettem napokig wellnesek utan?
Fagyallo
k,megprobalom
-
nederlanden
senior tag
Egy wellness utan a z oram hardlex uvegerol nem birom letorolni sehogy (uveg tisztitoval sem) a halvany csepp foltokat,,,nincs erre vmi trukk?
-
nederlanden
senior tag
válasz
Rocketpocket #187804 üzenetére
Hasonloba mar en is gondolkodtam.Gondoltam hozzaertovel komolyan valogatva befektetesnek 2-3 rolex,par db omega,iwc-t tartok ,mint bankban a nullaert,,,de itt is jol felvilagositottak,h eloszoris a szervizek szepen elviszik a valamikori lehetseges "hasznot" amit valoszinuleg egyebkent sem eri meg lehet a gyerekem sem.Egyeduli sajat hasznalatra meg elkepzelni sem tudok tizen orat,legalabbis en jelenleg 4db-ot is sokallok.teljesen felesleges..fellangolas lehet,ja +1000emerbol kb 3 "latja meg" rajtad,akar egy rolexet is
-
nederlanden
senior tag
Rocknroller:a kornyezetemben 4db elso gazdas Tissot dobta be a torulkozot+jo par mutato berozsdasodas/beazas(regebbi prs 516),stb..
Ez amúgy mán simán elmén Seiko topiknak😆 -
nederlanden
senior tag
válasz
FrankMonzano #187112 üzenetére
Ezek eleg gyenge hamisitvanyok!(rado felirat,szin/feny,oramutato tullog a belso kor diszen,a tok a koronat “nem koveti”,stb..)
-
nederlanden
senior tag
válasz
TaylorPro #187024 üzenetére
Probaltam en is ezt de rajtam nagyon "viritott",,egyebkent nagyon szep az is.
csabulaxi:en nem tudom mi miert hogy van benne de az biztos hogy nagyon minosegi az egesz es szerintem megbizhato is.Mondom ezt ugy,hogy maniam-hobbim a minoseg/precizitas es vannak joval dragabb oraim is.Pl. nekem anyag/precizitasban a certina a legnagyobb csalodas (es itt most nem a beazottra gondolok)annak ellenere h nagyon sokan dicserik.
-
nederlanden
senior tag
válasz
becenevem #187017 üzenetére
Szia!Hmm,erdekes nekem Gst-W100g van irva..
igen,meg az sem zavar,h kicsit Hublot-os😀
Komolyan nem ugrott be elsore aznap mikor vettem csak majd 1-2nap utan,h bizony ez elegge hasonlit ra.Mindegy nagyon orulok,hogy elknyarodtam erre a nekem teljesen uj vonalra is,mar neztem is a legtetejet,az MRG-t kar,h teljes analog. -
-
nederlanden
senior tag
Lenne egy kerdesem meg casio g-shock ebresztojevel kapcsolatosan amit szinten nem talalok a leirasban😃Hogy lehet baallitani maga a hangjelzes idejet,mert ez csak 10masodpercig jelez?.
-
nederlanden
senior tag
Egyebkent ti hova sorolnatok a Steinhartot anyag/munka,megbizhatossagban a certina/tissot/davosa/roamerhez kepest..?esetleg a longinestol joval gyengebb lenne?
Az “ismertebbekbol” nagyon sokat probaltam/vizsgaltam,volt/van is egy par db mar,de Steinhartot meg csak nem is lattam eloben.. -
nederlanden
senior tag
válasz
@mriya@ #186324 üzenetére
Ahhoz kepest,hogy csak svajci oraim voltak/vannak nagyon minoseginek es atgondolt ak talalom ezt a casiot.Azon kivul,h tegnap teljesen belekavarodtam a beallitasokban,(megegyszer mondom soha egy gombnyomast nem tettem casion,a leirasahoz meg nincs turelmem sajnos)az itteni segitseggel hamar megszerettem ujbol😂
-
nederlanden
senior tag
válasz
Lauda #186319 üzenetére
Soha nem volt meg casiom de meg csak hasonlo sem,,Fel mondatokkal ir le tobb funkciot is,akkor miert ne kerdezhessek itt?!”az automata vilagitas indikator jelzi”,sehol nincs,hogy LT!!,Az orankenti hangjelzest leiras szerint szinten jelzi,csak epp azt nem irja,hogy a BIG-indikatorral,,RCVD jelzes szinten sehol nem szerepel vilagosan,,,
Mindegy,koszi neked is. -
nederlanden
senior tag
válasz
DJosef #186301 üzenetére
Lauda:nekem igy egyszerubb!
Szoval lenne meg egy kerdesem:reggelre az aktualis nap folott megjelent az RCDV felirat,,,erre leiras szerint automatara akartam azt is allitani de sehogy nem sikerul,egyszeruen nem jelenik meg az rcdv on/off,.Miert jelent meg reggelre?Mi lenne a helyes beallitas?koszonom
-
nederlanden
senior tag
-
nederlanden
senior tag
Ok..tenyleg Parizs-al jo...👍🏻Dst-t automata on vagy off-on legyen?(nagyon bena vagyok)
-
nederlanden
senior tag
válasz
nederlanden #186259 üzenetére
Teljesen kiakaszt ez a casio!!!!!segitsetek mar lszi beallitani az idot!!van hatszaz orszag csak magyar nincs,igy mindig 1h-val vagy elorebb vagy visszabb all!!hogy allitsam be ezt a binyolult lomot????
-
nederlanden
senior tag
válasz
nederlanden #186187 üzenetére
Egyebkent ezt a casio-t igy,hogy most vettem es ugye elvileg "gondozasmentes" solar, mikor vigyem legkozelebb szervizbe ha mondjuk evi 10/20 alkalommal vizben hasznalom??!illetve ok,hogy nem kell elemet cserelni,de kb hany evet birhat ki egy ilyen "napelem"?koszi elore
-
nederlanden
senior tag
válasz
bucsher #186121 üzenetére
Csak beugrottam vele egy kozeli nagyvarosba,talan holnapra keszen van....annyira jo volt a tortenet hogy mar nem merek nyugodtan a longines-el,breitling,tissottal sem strandolni...en nem fogom 1-2evente csereltetni a tomitest.
Nem tudtok valami nagyon tuti buvart ilyen stilusban? -
nederlanden
senior tag
Ok.koszi mindenkinek,azt hittem vmi “trukkel kiszarithato...de igy elviszem inkabb szakertohoz,persze ha arra jarok,ha nem birja addig,akkor igy jartam,,tanul az ember
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok.Mitol azhat be ennyire egy 200m vizallo 150e forintos ora 2.5evesen??Lesz vmi “maradando” baja emiatt?Eleg ha magatol kiszarad,vagy tisztittatni kellene?Igaz komoly elmeny csuszdazasban vett reszt,de sztem akkor sem kellene igy beazzon...eddig is lattam a gagyit minden certinaban,ezzel ki is abrandultam vegleg👍🏻
-
-
nederlanden
senior tag
válasz
vadászcsiga #185876 üzenetére
Koszonom.Sajnos ugy nez ki nem tudok azonosulni vele.1.,44mm de nagyon kicsinek mutat,min. 1-2mm-rel mint a 41mm longines hydroconquestem.2.,brutalisan vag/szur a csatja kikapcsolaskor tobb helyen is,3.,napi 2-3-4h hasznalattal idonkent reggelre megallva talalom.4.,szerintem nem er kozel fel millioval tobbet mint egy longines.
-
nederlanden
senior tag
válasz
KelemenUhr #185738 üzenetére
Ezen is (harmadik kep) el van csuszva szepen a szamlap balra a tokban ...,bar ilyen merteku elcsuszasok,a tag/longi.-ig mindben ott vannak..
-
nederlanden
senior tag
Fogtam/probaltam ma az Orient Mako xl-t,hat ez eloben is nagyon minoseginek tunik..nekem ez fura,hogy tudjak annyiert adni?!?!Gyenge /nem megbizhato lenne a szerkezete?Komolyan mondom a Longines hydro-mon a kapocs amin latszik egyertelmuen,hogy minosegibb,precizebb,...a tok-szamlap-gombok-korona-mutatok stb. total hibatlanok precizek az orienten is...
-
nederlanden
senior tag
Sziasztok!melos strapabiro oranak 50-100e korul seiko vagy orientet ajanlotok..?!orientbol konkretan a mako xl-t neztem ki 60e-ert..
-
nederlanden
senior tag
válasz
nederlanden #72086 üzenetére
Nehez a fejem....
A longinesnel lecsavarom a koronarol azt a kis tarcsat, majd semmi kihuzas benyomas nelkul elkezdem tekerni/felhuzni? -
nederlanden
senior tag
Kiaakasztó.
Szervizen volt az egyik automata oram(tissot prs516),és elmodasuk szerint oramozgaton napi 1masodperc kesese van,szoval tokeletes,de mar par napja fiokban allt.most hazahoztam es csak itthon hasznalva par oraja igan nem aktiv mozgassal de meg meg all,ahogy megmozgatom megindul.
Ezeknek nem eleg csak h kezen van esetleg minimalis mozgassal?
(Az biztos h a kovetkezo omega seamaster 300m qartz lesz)..unalmas 3-4evente tobbtizezer szerviz es nem megbizhato folyamatos pontossag -
nederlanden
senior tag
Meg egy kerdes,,,,art az automatanak ha hetekig all?ugye mindketto automata igy egyiket van h hetekig csak nezegetem a vitrinbe
-
nederlanden
senior tag
Köszönöm mindkettőtöknek!
-
nederlanden
senior tag
Automata órám állt kb 30h-t,majd felraktam 3-4h-ra utána ismét állt 15h és ezzeel meg is állt.Ez természetes?
A 45h alatt nem volt elég neki a 3-4h használat,hogy megint bírjon 2 napot? -
nederlanden
senior tag
Vélemény Tag vs Lngines?
-
nederlanden
senior tag
Miért látom én precízebb/átgondoltabb,és minőségibbnek is a Longines márka óráit mint a Tag hueuer-ét miközben a tag drágább kat...
-
nederlanden
senior tag
helo.kérdésem volna,,,mégpedíg egy Longines hydroconquest automata 4évesen hibátlanúl mit ér reálisan?
köszi -
nederlanden
senior tag
válasz
vadászcsiga #47840 üzenetére
Egyik üzlettársammal edz sokszor egy teremben azt mondja jó fej és teljesen normális,(én undorodom az eféle nagyarc magamutogatóktol)viszont az autói mind tartósbéreltek.
-
nederlanden
senior tag
válasz
vadászcsiga #47466 üzenetére
Hát szerintem ennek pocsék a logója,a márka hangzása,meg ez a konkrét óra is,úgy ahogy van.
Oaan iwc-s
-
nederlanden
senior tag
válasz
Gyufika #46238 üzenetére
Nem kell egyből betámadni,mert komolyan érdekel!
Ezesetben ki kinek fizet a reklámért?Hogy zajlik egy ilyen üzleti tárgyalás,ahol tényleg egy nem annyira ismert óramárkáról beszélünk?Ki kezdeményez?Vagy egyáltalán tud róla Ronaldó?
Egyébként biztos nem rossz,és érhet is pár tízezret mert nem az alja munka/minőség,csak nekem nagyon homályos egy ilyen limited dedikálás háttere. -
nederlanden
senior tag
válasz
Takiti #46077 üzenetére
Ha nem sikerűl korrekt áron,használt Omega seamastert vennem,ezt az órát fogom megvenni.
Szerintem nagyon szép,minőségi,jó óra.Sőt,ha jobban belegondolok ez az a kategória ami fölött értelmetlen pénzkidobás a "feljebblépés".
(ilyet használok 9 éve csak sajnos bőrszíjas,amit 2évente cserélnem kell..,azon kívűl hibátlan,karcmentes mindennapos használat mellett,és szervízelve sem volt) -
nederlanden
senior tag
válasz
nederlanden #45705 üzenetére
-
nederlanden
senior tag
válasz
nederlanden #45704 üzenetére
Nem sikerűl
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G5 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest