Hirdetés
- Yettel topik
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Disque
aktív tag
válasz
muchacoado #10195 üzenetére
-
ginola
addikt
Ki milyen headsetet használ hozzá, a Pistonról olvastam jólat, de 700 ft nem sok érte?
-
balewi
aktív tag
Én úgy jártam, hogy az ibuygou-n rendelten eredeti fóliát nem olcsón és egy rakás sz.. volt.
Aztán rendeltem itt az aprón pár száz forintért, az meg tökéletes lett. -
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #10186 üzenetére
@giola: Nem tudom, én nem innen rendeltem. Árából ítélve biztos jó és eredeti Xiaomi termék. Csak jó lehet. Bár esetemben nincs az a 'ZIsten, hogy egy fóliáért kb. 2500 Ft-ot adjak. 5 darab 830, kici, ócó, kínából, minősége pedig jó.
@szente: Nagyon frankón csúszik, semmi ilyesmi gond nincs vele. Jobban csúszik, mint a telefonok gyári érintőkijelzője. (Bár hozzá kell tenni, hogy az mi2s kijelzőjét soha nem érintettem meg puszta kézzel, mindig volt raja fólia. A gyárit levettem, egyből ment rá a linkelt fólia. Nem tapicskoltam össze.) Azonban az tény, hogy a színeket visszafogja. Ezt tudtam és láttam is, ahogy levettem a gyári fóliát, mert az is matt volt. Matt fólia nélkül sokkal szebbek, ragyogóbbak a színek. Viszont matt fóliával nem látom magam tükröződni, nem kell kézzel árnyékolgatni a telefont, nem látom az eget, fákat, felhőket; ja és nincs összetapicskolva a kijelző. Buborékmentesen felment rá. Nyáron szerintem nagyon hasznos. De tényleg annyi fajta fólia van, érdemes utánaolvasgatni. Valamelyik visszaadja a színeket, de tükröződéstől kevésbé véd; stb, stb., stb. Kinek, mi jön be.
@buca84: 4.50-kor kelek, ingázok. Egyszer sem hagyott cserben.
-
buca84
őstag
A gyári ébresztőben már meg lehet bízni, vagy inkább használjak rá másik app-ot?
-
Karavik
veterán
válasz
ginola #10186 üzenetére
Amit linkeltél fólia, attól jobb minőségűt biztosan nem tudsz venni sehol Mi2S-hez! Azt használom már több, mint egy éve. Tökéletes! Szinte észre se lehet venni, hogy van rajta fólia. Kollégámnak matt típusú van, de sokat visszavesz a kijelző adta vizuális látványból és 2-3 havonta cserélgeti.
(+ használok Xiaomi Flip típusú bőrtokot is. A kijelző/fólia állapota ennek is köszönhető...)
-
-
Zamasun
aktív tag
-
DrKapocs
őstag
válasz
ginola #10176 üzenetére
Matt fóliát én innen rendeltem, tényleg nagyon jó, tartós, semmi tükröződés. 5 db 830 Ft. Az 5 fólia túl fogja élni a telefon élettartamát szerintem. Semmi kopás, tökéletesen illeszkedik. Legalábbis az az egy, amit ezidáig használok. Nekem a matt nagyon bejött. A színeken persze fog vissza, de semmi tükröződés, az is tuti.
http://www.tinydeal.com/5-x-frosted-screen-protector-guard-for-xiaomi-m2-p-79856.html
De a tinydeal-en van fenn jópármás fajta fólia is mi2s-re. Még tükrös is, ha egy laza sminket dobnál fel. :-))))
-
r4z
nagyúr
válasz
muchacoado #10181 üzenetére
Pfúújj, de sorjás az a 400Ft-os
-
válasz
ginola #10176 üzenetére
Matt, félmatt, rubber...
www.aliexpress.com/w/wholesale-matte-case-for-xiaomi-mi2s-m2.html
www.aliexpress.com/item/UMI-m2-original-cover-m2-s-scrub-after-mi2-s-original-matt-back-cover/1088265701.html
www.aliexpress.com/item/New-arrival-Dreamfly-plastic-battery-back-cover-case-for-xiaomi-2-mi2-m2-2S-free-shipping/1206436110.html
www.aliexpress.com/item/Super-drop-resistance-protective-shell-tpu-case-for-xiaomi-mi2-mi2s-m2-m2s-smart-phone-retail/986905394.html
-
ginola
addikt
Fekete matt hátlapot, jó minőségű filiát, ill szilikon tokot linkelnétek?
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #10171 üzenetére
Simán elhiszem, történtek itt már egyéb furcsaságok is, nem ez az első. Azért nem árt az óvatosság:
"TrueDualBoot notes:
Enabling or disabling TDB will completely wipe your data partition" by M1cha(#10163) coal56:
Ez sajnos a heti frissítésű MIUI-ban is így működik... -
Zamasun
aktív tag
válasz
muchacoado #10168 üzenetére
Köszi, feltettem CWM-et, onnantól már okés a root jog
-
válasz
Karavik #10154 üzenetére
Többször írtam már, de nekem nem wipeolta az adataim anno a tdb... Nem tudom miért nem, de erről eskü alatt, poligráf mellett hajlandó vagyok nyilatkozni. ヅ
Meg is lepődtem a végén hogy nem kell semmit visszaállítani, pedig a teljes tárhelyet kimásoltam (ami mtp-n örökkévalóság). -
Lecs@
addikt
Áve mindenki ! Hol érdemes körülnézni, ha ilyen készülék vásárlásn gondolkodom egy kedves ismerősömnek ? Lehet új is, használt is. Mit kell / javasolt nézni, hogy ne véletlen fake legyen ? Köszke előre is !
-
Zamasun
aktív tag
válasz
muchacoado #10166 üzenetére
Romot az updater appból raktam fel, nem CWM-ből.
-
coal56
csendes tag
Van vkinek ötlete erre?
Csinálok egy calendar bejegyzést időpontra. Feljön amikor kell az emlékeztető popup - erre azt mondom snooze - és Soha többet nem emlékeztet...
Legújabb WIUI van fenn, a MIUI calendar app-ot telepítettem. -
Karavik
veterán
Úgy tűnik nem lesz MIUI4.5.16 verzióból javított kiadás Mi2/S -re, úgyhogy ez a verza szépen kimaradt, viszont érdekes, hogy ehhez a verzióhoz tartozó changelog preview videóban bemutatott új feature: "New - Incoming calls or messages will only show in the Status bar during a full screen task", nekem már pontosan így működik a 4.5.9 óta, ami ennek a verziónak changelog-jában fel sem volt tüntetve! Örültem is neki amikor érzékeltem a változást, hogy milyen f@sza, hogy játék közben most már nem lép ki automatikusan bejövő hívás esetén, így nem bakkerolja el az adott játék állásom...nagyon állat zsiradék!
-
Zamasun
aktív tag
Frissítettem Vagyula új romjára a telóm és most nincs root jogom. Hogyan tudok root jogot szerezni ?
-
wierra
senior tag
Tegnap jött meg a pénteken feladott MI2S-em ibuygou-ról. Az akksi a telefonban volt, csodálkoztam is...cserébe egyáltalán nem töltött....mondom ez faja, DOA-s lett, el is kezdtem utánaolvasni...majd hirtelen felindulásból szétszedtem a telót, és láss csodát, az akksi érintkező le voltak celluxozva
, így nem igazán tudott töltést felvenni.
Egyelőre még csak ismerkedek a MIUI-val, de a beállítási lehetőségek mélysége elsőre elkápráztatott.
Egyébként 4.1.1-es Android verzióval, 4.3.28-as MIUI verzióval érkezett a cucc.
Van értelme frissíteni? -
HanU
tag
válasz
Karavik #10154 üzenetére
Volt egy hét a telefonom életében amikor a haverom használta, jelenleg FCR romot használok ami OTA-n keresztül frissít. Nem gyári ROM. A haver lecserélte a gyári ROM-ot felrakot CWM-et, de már nem emlékszik rá, hogy dual boot-ot felrakott-e. OTA frissítések nem mindig voltak tökéletesek, de ha full wipe után raktam fel az FCR-t akkor minden jó lett. A file rendszerből én nem tudtam megállapítani a TDB meglétét, de Williamgrant doktor leírta szépen, hogy CWM-ben meg tudom nézni, hogy aktív vagy sem.
-
Karavik
veterán
-
HanU
tag
válasz
Williamgrant #10152 üzenetére
Köszi a mindenre kiterjedő magyarázatodat. Az alap kérdésemre is megkaptam belőle a választ. A TDB-vel tisztában vagyok bár nem használtam, ezért voltam kíváncsi arra, hogy a vasamon, hogy tudom megállapítani, hogy valamelyik buherátor haverom bekapcsolta-e. Erre korrekten meg is adtad a választ. Köszi :-)
Én is mostanában a CWM-es frissítést alkalmazgatnám, amit az OTA letölt downloaded_rom könyvtárba, de az e heti frissítés nem ment fel CWM-el (assert failed), és a keresztbe frissítési félelmem miatt nem mertem az OTA-n keresztül frissíteni.
-
Képzavarban vagy kicsit. A TDB nem arról szól hogy az OTA hogyan frissít, hanem hogy a két rendszeredhez külön adat partíciót kapsz. Tehát a két rom ugyanazon adatokkal fog működni. Ez azért jó, mert pl ha folyamatosan követed a heti frissítéseket a miuiandroid.com oldalról, akkor előfordulhat hogy az egyik romba valami bug kerül így vissza tudsz állni az előző jól működőre. Hátránya hogy így csak egymással közel hasonló romokat tudsz használni a két rendszeren (pl. week és WiUI).
A TDB olyan, mintha két külön telefonod lenne egy vasban, külön adatpartícióval. Tehát ami az egyiken megtalálható a másikon nem feltétlen. Így lehet pl CM-et és KitKatot összepakolni.
Szerintem az utóbbi megoldás ésszerűbb, ha rendszeresen cseréled rajta a romot.
Az OTA-ról egy erősen szubjektív vélemény: hülyeség.És IGEN, keresztbe frissít!
Valószínűleg eddig ezt tette, csak nem vetted észre, hiszen nyomott egy rebootot, bejött az új csecse romod, minden adatod a helyén volt...
A cwm sokkal logikusabb, egyszerűbb és kezelhetőbb megoldás. Ráadásul nekem már volt olyan, hogy keresztbe frissítéss után széjjelszabott valamit és mindkét rendszer FC-zett folyamatosan. CWM-nél meg minden frissítés előtt nyomok egy mentést, így egyszerű az élet.Szóval CWM a "zIsten", OTA pfúj, TDB enable ajánlott.
ui:
Wajk helyett: Ja és persze használd a keresőt
-
válasz
Oppenheimer #10143 üzenetére
Úgy könnyű ha EU-ból jön.
(#10150) muchacoado:
Ha friss a CWM rajta akkor "toggle Truedualboot [enabled]" estén bekapcsolt. Ha a régebbi van rajta, akkor "Enable Truedualboot" esetén kikapcsolt, "Disable Truedualboot " esetén bekapcsolt.
-
r4z
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10147 üzenetére
Nem baj, koxos, már megszoktuk
-
HanU
tag
Most egy érdekes problémám van OTA frissítéssel. FCR romot használgatok. A konkrét kérdésem az, hogy honnan tudom megállapítani, hogy a True Dual Boot be van-e kapcsolva a telefonomon. Amikor friss volt a telefon mindenkinek oda adogattam, mindenki buherálta, én tutira nem kapcsoltam be. De félő, hogy keresztbe frissítget, az előző frissítést full wipe-al csináltam system1-re és így jó, majd recovery-ből frissítettem az OTA letöltése után. Na most megint ezt akartam eljátszani de az OTA file-t (assert failed) hiba üzenettel nem engedi felrakni. Nincs kedvem megint full wipe-ot csinálni. Honnan tudom megállapítani a file rendszerből, hogy true dual boot-os vagy sem? A recovery-ben a mount és storage részben van unmount system és van mount system1. Az advanced részben az aktív rendszer system1. Mivel nem használtam még soha a true dual boot-ot így nem merem bekapcsolni a system2-t, nem is tudom, hogy van-e vagy nincs. Tehát arra vagyok kíváncsi, hogy hogy lehet megállapítani egy telefonról, hogy dual boot be van-e kapcsolva. Élek a gyanú perrel, hogy nálam be van kapcsolva azért szokott néha hülyéskedni az OTA frissítés. Úgy látja mintha az új verzó lenne fent de mégis valami nem kerek. Full wipe esetén viszont minden jó. De az OTA kényelmes :-) lenne.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Oppenheimer #10131 üzenetére
Be lehettem baszva mert oda is van írva, hogy az az EU warehouseból jön. Elnézést mindenkitől, akit megbotránkoztattam kérdéssel.
-
-
ginola
addikt
válasz
Williamgrant #10142 üzenetére
Mi volt a gond velük?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Williamgrant #10142 üzenetére
Jolvan na
a szereld magad gari még igy is jobb a nokia fele garinal, szoval nekem oke.
-
válasz
Oppenheimer #10141 üzenetére
Hány éves is vagy?
Én meg azt írom két "garoztatott" Mi2 után hogy a ló nemi szerve felől ne aggódj egyedül, mert az ingyenes lesz...
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Williamgrant #10140 üzenetére
Köszi a valaszt.
Viszont emailben ezt valaszoltak:
"Hello,please don't worry about that,if your phone is not have any human damage,to replace the hardware,you don't need to pay for it.About the shipping cost will bear your responsibility,thank you!"
-
válasz
Oppenheimer #10131 üzenetére
Hi!
Saját tapasztalat: nem lesz garos úgy sem, tehát te fizeted az alkatrész árat mindenképp. Munkadíjat többnyire nem számolnak fel, de az alkatrész árába és a postaköltségbe (nyugodj meg) benne lesz.
Szóval ha kínai cuccot rendelsz külföldről, akkor vedd úgy hogy nincs rá gar. Ha mikrofont, hangszórót, rezgőmotort, kamerát, kijelzőt stb. kell cserélni sokkal olcsóbban kijössz ha megrendeled magadnak az alkatrészt aliexpressről vagy ebayről, majd (ha ügyes kezű vagy magad, ha kevésbé ügyes mással) beszereled.Amúgy eddig úgy néz ki hogy az EREDETI xiaomi készülékekkel nem szokott fizikai behatásoktól mentes hiba előjönni. Tehát megveheted ahonnan szimpi.
Üdv: WG.
-
ginola
addikt
A 32GB-os13 Mp-es kamera jobb képeket készít mint a a kisebb 16GB-os 8 Mp-es?
-
Sziasztok!
Kicsit bizonytalan voltam, hol kérdezzek, de vhol el kell kezdenem, mielőtt vennék egy ilyen telót. Jelezném, nem volt még droidom soha, szóval lehet hogy lámákat kérdezek.....
Használ valaki hotmail/outlook.com-ot vagy outlok appot? Beállítható, hogy exchange-n keresztül (push) jöjjenek az email-ek? Naptár/kontaktok szinkronizálódnak?Navigációra mit használtok?
-
ginola
addikt
válasz
-Faceless- #10134 üzenetére
A Xioamiwebshop.hu-t ajánlom akkor neked! Ők elinttézik helyetted a garis problémákat, ha lesz.
-
-Faceless-
őstag
Az emberek javarészének nem az lenne a problémája, hogy van-e itthon bolt vagy forgalmazzák-e. A többségnek az is bőven elég lenne, ha lenne egy plázában vagy valahol 1 kis lyuk, ahol le lehet adni a telefonokat hivatalos gariztatásra, vagy szervizeltetésre.
Igen így is lehet kínába küldeni, de sokkal egyszerűbb, személysebb, és biztonságosabb egy küldöttséggel elintéztetni. Engem is ez tart csak vissza egy Mi-3 vásárlástól. Ha majd lesz itthon egy ilyen hely, nem maszek bolt, vagy hasonlók, hanem rendes küldöttség még ha egyetlen emberrel is, akkor is drámaian megugrana a vásárlók száma.
(a drámait úgy értem magyar nézetben, mert ugye a nemzetközi piacon mi még mindig csak senkik vagyunk) -
Tex
senior tag
válasz
muchacoado #10132 üzenetére
Köszi! Meg van oldva a problémám...
-
muchacoado
aktív tag
Meg annak is örülök hogy megcsinálta a 34-es verziót is!
-
Oppenheimer
nagyúr
Sziasztok! Xiaomishop.comos garancaiztatasnal jol latom, hogy az alkatreszek arat nekünk kell fizetni? Olyan rosszul irnak angolul, hogy alig ertettem meg, pedig mindent angolul nezek es hasznalok.
Mennyire megbizhatoak szerintetek?
Egyebkent mi3-mat szeretnek rendelni. Jol sejtem, hogy rendelesnel a legdragabb es leggyorsabb shippinget kell valasztanom, ha az europai warehousebol akarok telefont? Tenyleg minden onnan szallitott telefont bevizsgalnak es letesztelnek, mint ahogy a honlapjukon irjak?
-
Monyos
aktív tag
Innen: Miuiandroid.com
+ nagyon sok mindent találsz még itt , nézz körül.
-
szabz
tag
cm ből a 10.2 az elérhető legfrissebb?
-
buca84
őstag
Megéri venni Hongmi-t?
Olvastam, hogy vannak jó és rossz tapasztalatok is.
Ezt is az ibouygou-tól érdemes beszerezni? -
muchacoado
aktív tag
Gyors szerverek aki esetleg romot akar letölteni. A hivatalos linkek alig működnek.
-
cimp
senior tag
MiFlash-ben olyan verzió van amilyet letöltesz hozzá! [link]
De cwm-ből fel szokott menni előző verzió is. Csak wipe-olni kell előtte, meg cache-ekt törölni. De ha ennyire nem ismered a flashelést akkor inkább olvasgass előtte mert el fogod tolni a telót és lesz egy szép asztali díszed. -
cimp
senior tag
A MiFlash mindent újrahúz. Azzal nem lehet sys1re meg sys2re telepíteni. Vagy miui-ból a frissítéskezelővel, vagy cwm-ből tudsz így külön instalálni. MIUI-ból mindíg a másikra telepít, mint amin éppen vagy. Ha arra akarsz telepíteni amin vagy, akkor cwm-ből (gyáriban is át lehet) állítsd át, hogy a másikról boot-oljon.
-
Tex
senior tag
Üdv!
A miflash melyik partíciót állítja vissza?
Az egyesen a 4.5.9 van, a kettesen a JLB34 ide szeretném vagyula 29-ét felrakni. -
ginola
addikt
Innen aprón is többen hoznak be ilyen telót, kit ajánlanátok, akár privátban is.
-
ginola
addikt
Mennyire jó a hangminősége a telefonnak beszélgetés közben, kihangosítva ill. zenehallgatásnál?
Xiaomi Piston Updated headset mennyire jó, és még milyen headsettel (jó minőségi) működik kifogástalanul?
Netán van e köztetek, aki fejérben lakik, hogy lássak, kézbe tudjak venni egy ilyen telefont. -
cimp
senior tag
Sziasztok!
A heti-ben (lehet a múltheti kitkatban is volt de nem figyeltem) van nyomtatás a beállításokban, de ha rámegyek fc-zik. Mivel egy hete a nyomtatással kínlódok megörültem rendesen, hogy rendszer szinten bekerült, erre nem működik. Másnál se megy, vagy csak nálam?
-
muchacoado
aktív tag
válasz
muchacoado #10110 üzenetére
Valaki tudna csinálni egy telepíthető MiVideo.apk -ot amit egy root nélküli stock androidra fel lehet tenni?
Nagyon hálás lennék -
válasz
maalls #10112 üzenetére
Tényleg nagyon kevés cég gyárt LCD kijelzőket. Szóval ezt én is megtudom erősíteni. 2010-2012 között a Philipsnek melóztam. Egész konkrétan promóter voltam + a tehetősebb ügyfelekhez kellett kimennem TV-ket beüzemelni a vásárlást követően. Pl a Philips is az LG-től és Samsung-tól vásárolta akkortájt az LCD paneleket nagy részét.
-
Karavik
veterán
FYI:
Ma nem lesz frissítés Mi2/s-re, csak később...sajnos! Most szervezhetem át a péntek estémet (beszélek barátnőmmel, hogy mégis lesz szex ma este...) -
muchacoado
aktív tag
Lehetséges a gyári MiVideo alkalmazást kimenteni és felrakni egy stock androidra?
-
Karavik
veterán
Valóban jó paneleket ill. TV-ket gyártott a Sharp de nem tudott versenyképes maradni a Samsung és LG mellett, így kiszállt a piacról.
Edge háttérvilágítás mellett van már local dimming, amivel sokkal jobb fekete színt produkál, de a legjobb minden tekintetben az LG új OLED TV-je, amire csak annyit tudok mondani, hogy odab@sz! (az ára is sajnos... )
-
válasz
Karavik #10106 üzenetére
Eléggé le vagyok maradva..
Tényleg már csak 70" feletti méretben gyártanak panelt. Félre értések elkerülése végett nem vagyok Sharp b*zi..
Lényeg a lényeg 2010-ben amikor TV-t vettem, se az LG, se a Samsung LCD TVktől nem vágtam hanyatt magam (és itt most nem a designra gondolok hanem: képminőség, színhűség, felhősödés az edge led miatt). Nem tudom, hogy mi a helyzet mostanság, de én akkor azt mondtam, hogy legyen plazma és nem bántam meg. -
<Adamsky>
nagyúr
A 4.5.16-ot senki se tegye fel egyelőre! Valami gubanc van vele (link).
Jack@l, Karavik, maalls
Azt hiszem csak az LG-nek van passzív 3D-t támogató panele. -
Karavik
veterán
válasz
maalls #10102 üzenetére
Miért is?! A legjobb paneleket ill. TV-ket az LG gyártja!
Mára már szinte csak az LG és a Samsung gyárt paneleket, a többi gyártó csak megvásárolja tőlük és hozzáépíti az elektronikát, mint pl a Sony, aki mind a két gyártótól használ paneleket TV-iben. Honnan kéne hogy vegyen panelt a Xiaomi? Esetleg saját maga gyártson netán a nulláról?? Szerinted a Xiaomi telefonokban hány Xiaomi fő alkatrész van??? Elárulom, semennyi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 3 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest