Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Feldagadhat a Pixel 7a aksija, fizet vagy cserél a Google
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Yettel topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Neck
veterán
válasz
Williamgrant #8299 üzenetére
Nekem nagyon tetszik a miui, csak még mindig hiszem, hogy egy stock rommal menni fog az MTP kapcsolat a kocsiban a Pioneer fejegységgel...
-
-
Neck
veterán
-
r4z
nagyúr
Kapcsold be a home screeneden az elforgatást, és működni fog az auto rotate. Ismert hiba.
Én most a Mokee-féle KitKatet nyúzom, de az iszonyatosan zabálja az akkut. Használat közben egész takarékos, de sleep alatt Titanic-effektus. Mondjuk így is kibírja hazáig, de akkor se jó. Ezen kívül perfekt amúgy.
-
Neck
veterán
válasz
tom81042 #8291 üzenetére
Akkor 5%on kapcsoljam ki?
Ne már.
Tudom, hogy nem ROM függő a dolog, de MIUI alatt nem csinálta, ott tölt lemerült esetben is. Ráadásul a LOSP amúgy is zabál mint atom. Más bajom is van vele: az automatikus elforgatás nem működik kb sehol (galéria, Weblapok bármelyik böngésző esetén, YouTube, stb), valamint a grafikus teljesítmény se az igazi. A RR3 MIUI alatt hasít, itt meg néha meg-meg röccen, de antutu alatt is 6000 pont mínusz van.Tudtok egy jobb Stock android romot ajánlani?
-
-
törölt tag
válasz
Williamgrant #8279 üzenetére
szerintem igen mert gond nelkul frissitettem JLB 27 re,ill. a cpuz is azt irja aminek benne kell hogy legyen. :-) Azert erdekes volt hogy nem sikerult a recovery-s install.
Sorry az ekezet de mobilrol vagyok.
-
tom81042
tag
Igen, az a tanulsag hogy nem szabad hagyni 5% ala lemerulni
Nekem is majdnem megvolt tegnap, de 3-nal radugtam toltore.
Mas: Megjavultak maguktol a facebook appok, a pages manager is es a facebook messenger is azonnal elkuldi az uzeneteket
A rom ugyanaz, legfrissebb WIUI, ergo nem azzal volt a baj, hanem applikacio volt bugos, mert update utan javult meg.
Karc tema: Nekem zsebben van tartva a telo folia nelkul minden nelkul honapok ota, es nincs mellette a zsebben semmi mas. Egy nap sokszor ki-be teszem, szoval kapja a surlodast rendesen. kb 3 db micro karc van rajta, amit csak akkor vesz eszre az ember ha nagyon keres, es azok is valszeg az egyik farmerom zsebe folotti fem csat miatt lettek, parszor hallottam hogy koppent mikor kivettem, azota odateszem a kezem, es ovatosabban veszem ki.
-
Vagy még egy praktikus megoldás: nagy kapacitású akksi.
-
balewi
aktív tag
Megoldás: asztali töltő + pótaksi
-
Neck
veterán
Ezt az infót én is megtaláltam a neten, de semmit nem tölt úgy az akksin, kipróbáltam
Azért köszi!Sikerült végre bekapcsolni. Fél órát ki volt véve az akksi, aztán amikor visszatettem, megpróbáltam bekapcsolni, és sikerült! "Átvertem" a bootloadert, azt hitte van elég kraft bebootolni, és elkezdte tolni a boot logót. Na ekkor dugtam rá a töltőre, és ekkor piros villogással elkezdett tölteni, és innentől nyert ügyem volt.
Mondjuk ez eléggé mázli volt, és ez már a második alkalom, hogy teljes lemerítés után szívás visszakapcsolni...
-
Neck
veterán
válasz
Williamgrant #8284 üzenetére
Olvastam a neten, hogy valakinek hiába volt 4 órát töltőn, csak az segített, hogy gépre dugta.
Most megpróbáltam azt, hogy laptop USB-jéről töltöm. Remélem valahogy beindul.A legegyszerűbb egy másik Xiaomi teló lenne, azzal tuti fel tudnám tölteni. Bár ezt akkora baromságnak tartom, hogy töltőre dugva sem indul el a telefon
-
-
Neck
veterán
válasz
Williamgrant #8282 üzenetére
Ha nagyon hosszan, kb 10 másodpercig nyomom a power gombot, akkor ha elengedem, egy folyamatos piros led kezd világítani, ami egy idő után (kb 1 perc) elalszik.
Ez az egyetlen életjel amit kapok a kicsikémtől
Folyamatosan a gyári töltőn van a telefon.
Létezhet olyan, hogy ezzel a ROM-mal nem töltene kikapcsolt állapotban a telefon?
Kicsit kétségbe vagyok esve...
-
Szóval akkor pro és kontra is van elég fólia témában. Ha tudom hogy ilyen hamar kijelzőt fogok cserélni, biztos nem fóliáztam volna...
Hát nem is tudom, nekem anno az sgs2 zsebben irgalmatlanul karcolódott. Én sem rakok mellé semmit, egyedül ül a teló a zsebemben. Viszont ahogy írtam az s4 minin egy nyamvadt karc sincs.Tök jó lenne tudni hogy a Gorilla Glass 3 vs Dragontrail milyen lehet karc szempontból. A netes tesztek alapján (ha hinni lehet kétes eredetű képeknek), akkor töréstesztben a DT jobb. Viszont az érdekel a legkevésbé jelen esetben. Ez alapján a Dragontrail kb. a Gorilla Glass 2 szintjén van. Ami rossz hír, mert akkor bizony a zsebem karcolni fogja.
Más vélemények, más infók?
(#8255) peanar
Nem ügyetlen a csávó...(#8281) Neck
Másik micro USB-s töltővel próbáltad már? A gyárival töltenéd? Ha 5-10 mp-ig nyomod a power buttont akkor se villan fel a MI logó?(#8269) Wajk
>> ui: nem kell root...
Ja, de aztán a rootot úgy nézik mintha valami tűzzel vassal irtandó mágikus dolog lenne, amivel tönkreteszed a telefonod, stb. A Samsungos fórumban van 3-4 csávó aki esküszik rá hogy egyszer rootolt csak de mivel AZONNAL lassabb lett tőle a telefonjuk, vissza is rakták a gyárit simán mert kell nekik a powa... -
Neck
veterán
Eddig is fura volt, hogy LOSP alatt furcsán tölt a telefon. Értsd: tölteni tölt, de nincs charge led.
Hosszú napom volt sok telefonálással, amikor hazaértem akkor kapcsolt ki a teló. Dugom a töltőre, nincs led visszajelzés. Ez kb 15 perce volt, azóta is semmi.
Aki miskolci, vagy a környéken lakik, írjon már rám pls. Elvinném az akksit feltölteni valakihez
-
Szóval akkor pro és kontra is van elég fólia témában. Ha tudom hogy ilyen hamar kijelzőt fogok cserélni, biztos nem fóliáztam volna...
Hát nem is tudom, nekem anno az sgs2 zsebben irgalmatlanul karcolódott. Én sem rakok mellé semmit, egyedül ül a teló a zsebemben. Viszont ahogy írtam az s4 minin egy nyamvadt karc sincs.Tök jó lenne tudni hogy a Gorilla Glass 3 vs Dragontrail milyen lehet karc szempontból. A netes tesztek alapján (ha hinni lehet kétes eredetű képeknek), akkor töréstesztben a DT jobb. Viszont az érdekel a legkevésbé jelen esetben. Ez alapján a Dragontrail kb. a Gorilla Glass 2 szintjén van. Ami rossz hír, mert akkor bizony a zsebem karcolni fogja.
Más vélemények, más infók?
-
-
MarceeKa
tag
Üdv!
Kérem aki ibuygou-ról rendelt dobjon egy privátot, köszönöm
-
peanar
senior tag
válasz
#08054973 #8275 üzenetére
Ha felment a cwm, azzal tudsz backupot csinálni, ami jól jöhet, ha bármi balul sül el
A saját mentés appal is csinálhatsz egy mentést, ami arra jó, ha full wipe-al felteszel egy másik miui romot (kivéve FCR), akkor visszaállíthatod az alkalmazásokat, rendszer beállításokat, asztal elrendezését stb.stb. -
törölt tag
Na így már mindjárt más !
Érdekes,hogy a másik módszerrel nem ment.
<Adamsky> @ A telepítés végén (98%) -nál kiírja ,hogy nem talált Update.zip nevű filét,és hogy nevezzem át vagy rakjam a root direktory-ba. Na de oda raktam,átnevezve.!
A teló ebay-ről van és még nem frissítettem JLB20 van rajta és felajánlotta a 27-est. Addig nem mertem frissíteni amíg a CWM nincs fent. Gondolom ha frissíteném a google play -nak annyi lenne.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#08054973 #8272 üzenetére
Jaja. Tényleg ennyi lenne az egész, ahogy szente is írta Az "SD-kártya" gyökerébe kell bemásolni a CWM-et update.zip néven (lehetne ez éppen egy ROM is, azt is így kellene feltenni). Aztán "katt" az "Install update.zip to System One" (valami ilyesmi van arra a gombra írva).
Ja, és a legfontosabb! Mi az "error"? Így elég nehéz bármilyen tanácsot is adni.
Ja, muszáj megkérdeznem, hogy honnan van a telefon? Mikori ROM van rajta, ill. sikerült-e már egyszer is frissítened?Egy UP a #8261 -re. Tényleg érdekelne a (tapasztaltabbak) véleményetek.
-
-
törölt tag
Ok. Ezt olvastam,de lehet nem jó helyre másoltam a filét. Simán az Internal storage helyre húztam be ezt a filét. recovery-clockwork-6.0.3.2-aries-20131115-signed. Ha újra indítom és a Miui recoveryvel felakarom rakni a telepítés végén error ír. Valami ilyesmi nevezzem át a filét,vagy rakjam a root directory-ba. Sorry de ez az első nekirugaszkodásom.
-
Wajk
addikt
válasz
#08054973 #8268 üzenetére
Az Összefoglalóban megadott linken szerintem elég egyértelmű:
Installation:
Download latest recovery-signed-***.zip
Copy the file as “update.zip” in the root directory of your sdcard
Reboot into recovery and install the zip fileu.i.: nem kell root
-
törölt tag
Az összefoglalóban leírtak nem teljesen világosak számomra.
-
törölt tag
Sziasztok. Van valamilyen program amivel a CWM-et fellehet rakni a MI2S-re? Sajna nem root-olt. Vagy esetleg valami link ahol le van írva a menete?
Köszi
-
Neck
veterán
Futtattam egy Antutu-t LOSP-vel, 22700. Ugyanez a januári MIUI-val 28400. Durva.
-
<Adamsky>
nagyúr
Köszi! Azt sejtettem, hogy lehet, de abban amit írtam (tapasztaltam a Nexus-nál) az a nagy zsuga, hogy nincs előre megszabva, mire mennyi hely van. Van egy nagy közös terület oszt' csókolom. Ez annak is jó, aki zenél vagy filmezik (telepakolhatja akár az egész tárhelyet zenével és filmekkel), és annak is aki rengetek programot akar használni. Vajon a Mi3 tárhelye hogyan lehet felosztva?
-
<Adamsky>
nagyúr
Ááá, nem hiszem, hogy emiatt ne működne együtt a fejegység a telefonnal. Lehet a Nexus-al se menne.
Viszont ez a megoldás, amit az előbbi hsz.-ben írtam, egyre jobban izgatja a fantáziámat. Vajon ezt a Miui-ban is meg lehetne oldani? Nem hiszem, hogy ennek lenne bármilyen hw.-s korlátja.
-
<Adamsky>
nagyúr
+ (#8259) ®abstract®
Köszi srácok az infót! Asszem teszek majd vele egy próbát.
Kicsit más, talán off, de gondoltam leírom, mert ilyet én még nem láttam.
Szóval a Nexus 5-ön úgy van megoldva a tárhely kezelés, hogy nincs külön internal és external (emulált SD-kártya), hanem egyben van az egész. A Mi2-nél ugye az van (vegyük a 32 Gbyte-osat), hogy van 3,7 Gbyte internal (az app-oknak és a data-nak) + kb. 24 Gbyte extrenal / user storage ("SD-kártya"). Nos ez a Nexus-ban nincs így szétbontva. Egybe látszik az egész kb. 28-29 Gbyte.
Természetesen az "SD-kártya" úgy van fel-mount-olva, hogy onnan nem tudod elérni "véletlenül" a belső tárhelyet. Viszont az előbb említett 28-29 Gbyte-on egyszerre osztoznak a rendszerrel. Tehát - elvileg - a végletekbe gondolkozva akár 28 Gbyte-nyi programot is felrakhatunk a telefonra, de ilyenkor már nem marad semmi "külső" tárhelyünk, ill. fordítva. Nem mondom, hogy nekem ez a mostani 3,7 Gbyte ne lenne elég mindenre, de összességében jobban tetszik ez a rugalmasság, mint a fix "partíciók".
Az egész valahogy úgy működhet, mint a TDB-nél a közös data ... talán. Bár ez lehet nem jó példa.
Vajon ez a fenti megoldás a Nexus sajátja vagy ez a Kitkat-be ilyen lesz? Mondjuk a Mi2-es Kitkat-ek mintha nem ilyenek lennének. -
Speederer
senior tag
Sziasztok!
Vajon van arra vmi lehetőségem, hogy a galériából ne lehessen csak úgy képet törölni? Értem ez alatt, hogy vagy meg se jelenjen a törlés gomb, vagy törlésnél kérjen jelszót. Esetleg az engedélyeket úgy beállítani, hogy a galéria csak olvasni tudjon? Bár nem tudom, hogy a kamera teljesen független-e ettől, tehát mindenképpen szeretném ha fényképezni ezután is tudnék. -
®abstract®
őstag
válasz
<Adamsky> #8244 üzenetére
igen,ez az.okos program.a wsm tools apkt telepíted majd ezután restart,ki is írja.ezután kiválaszthatod a listából mit akar leszedni telepíteni.a mi tools javasolt és a reboot app.
a mi toolsba beállíthatod a szolgáltatód nevének rejtését,ikonra való cserét.a rom frissítés tiltását,az akku ikon rejtését vagy százalékos kijelzése bekapcsolható.
a reboot funkció is korrekt:bekapcsolhatod a hot rebootot,a truedualboot esetén a két system közti váltás pofonegyszerű.
ezeket a funkciókat kedvelem. -
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky> #8244 üzenetére
Igen, az , de itt van a fejlesztő oldala.
Sok mindent lehet állítani, módosítani vele, mint pl: állapotsor testreszabás, 4-way reboot, + akkuinfó a menüben, frissítés kuruttyolás eltüntetés stb.stb.
Két lehetőséged van:
1. Feltelepíted a wsm tools-t és annak függvényében hogy miket szeretnél testre szabni, külön-külön telepíted a hozzá való alkalmazásokat, vagy
2. Feltelepíted a wsm tools-t, majd azon belül a mi tools-t, ami magában foglalja az össze állítási lehetőséget (nincs csak +1 ikon az asztalon)
Bizonyos változtatások érvénybe lépéséhez újra kell indítani a telót! -
szuszinho
őstag
válasz
Williamgrant #8248 üzenetére
Sosem fóliáztam, Defyt sem, ezt sem. A Defy mondjuk kihúzhatós tokban volt, ez már csak simán a zsebben. Lehet nagyítóval találnék karcot, de szabad szemmel nem látok. (sosem értettem ezt fóliázós mizériát)
-
Karavik
veterán
válasz
A gyári Xiaomi fóliából több féle van. Én tavaly áprilisában vettem akkori akció keretein belül ezt 16USD -ért, és azt kell mondjam, ilyen jó minőséghez még nem volt szerencsém egyik másik telefonom esetében sem (pedig minőség orientált voltam már régen is
). Már majdnem egy éve használom a fóliát karc nélkül...
-
MarceeKa
tag
Üdv!
Komolyan már nem tudom mit gondoljak, 8 emailt biztos küldtem már az ibuygou-nak.. Semmi válasz, 14 napja rendeltem, és még mindig csak "Paid".. support@ibuygou.com címre kell írni nem?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
... én is, és nekem nincs (karc). Viszont nekem tényleg csak a telefon van a zsebembe, és vigyázok rá. A Desire-met is közel 3 évig hordtam így, és azon sincsenek karcok. Beba**na, ha ennyit se bírna ki a dragontrail.
-
Neck
veterán
válasz
Én. Nekem már vannak karcok rajta.
-
Értem én ezt, de azért azt gondolnám hogy ha már gyári Xiaomi fólia, akkor csak jobbnak kéne lenni. Jelen esetben a gyártónak vastag a bőr a képén. :-) Azon agyalok, hogy egyáltalán van értelme fóliázni? Lesznek rajta zsebkarcok? Érdekes hogy az sgs2-m zsebben karcolódik (mikrokarcok), az s4mini pedig nem. Valaki használja fólia nélkül?
-
<Adamsky>
nagyúr
-
sbazsi
veterán
-
Az eddigi telefonjaimon mindig Brando fólia volt, és éveket is kibírt(egyszer feltettem, míg megvolt a telefon rajta volt), itthon is lehet kapni(Mi2-re persze nem, mivel a telefont se, így a gyártól rendeltem), de ezzel már ott kezdődött a gond, hogy a szenzorok helye nem volt kivágva, és bezavarta a közelségérzékelőt. Megoldottam, kivágtam, erre 2 hónap után gyaloglás közben leszedem a zsebemben, pedig patentül fel volt rakva, se buborék, se por vagy szösz alatta, se semmi.. wtf
Mindegy, volt másik, ami ajándék volt, most fentlesz ez, míg le nem kapom ezt is véletlen -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
®abstract® #8237 üzenetére
-
Wajk
addikt
ezzel a sorral adhatod meg ha egyedi OTA-t akarsz a ROMnak.
Ha olyat írsz ami nem létezik vagy nincs friss cucc, akkor nem tölt le semmit.A "ro.product.mod_device=aries_mam" esetében az "aries_mam"
a multilang ROMnak az azonosítója.
(Az "aries_ma" pedig a MIUIandroid-os angol/kínai-nak)(#8238) Williamgrant: hiába, a Kínából hozott cuccoknál
nem mindig a drágább a jobb
nem fedi a valóságot az ár, hanem azt csak azt jelzi az eladónak
milyen vastag bőr van a képén -
tripy1000
újonc
xiaomi fanok.! www.xiaomishop.hu hamarosan...
-
peanar
senior tag
A 4.1.10 build.prop-ban alapból benne van a + 1 sor: ro.product.mod_device=aries_mam, vagy ez nem az?
Lordus, furcsa, hogy 2 héttel ezelőtti frissítést is letöltöget...nálam nem csinál ilyen hülyeséget.
®abstract, mondasz valamit, én is használom a WSM tools-t, igaz, ezt a funkcióját még nem vettem igénybe
-
-
Lordus
senior tag
válasz
Karavik #8232 üzenetére
hát ez az! a legfrissebb van fent, de ugyan úgy letöltötte a régebbit.
mindegy, mostmár leszedte, és nem tölt folyamatosan, de azért mókás, hogy mindenképp a downloaded_rom mappában ott kell lennie egy romnak, különben ő nekiáll és tölt mint a meszes... de akkor hagyom, nem törlöm, végül is elfér... -
-
válasz
Williamgrant #8224 üzenetére
Nekem a 3000Ft-os Brando fóliát sikerült levenni a telefonról úgy, hogy a farmer zsebemben volt, én meg sétáltam.
Azóta se jöttem rá, hogy ezt miként hoztam összeMost az üveg hátlaphoz kapott képernyővédő fóliát tettem fel. Érzékelőknek a helye kivágva, full átlátszó és nem matt. Eddig jó
-
Lordus
senior tag
válasz
redbiro #8223 üzenetére
nem használok semmi ilyesmit!
akkor kezdődött ez az adatforgalom mizéria, mikor kiírta a telefon, hogy elérhető frissítés van. Azt hittem, azt szedi vadul, de nem. tegnap frissítettem és nem változott semmi. ugyan úgy folyamatosan 1mb/sec körüli az adatforgalom, ha wifin vagyok... -
Mikor a kijelző csere után megjött a telefon, a késői dhl feladási kellemetlenségeket ellensúlyozandó kaptam két gyári fóliát ajcsiba. Szépen feltettem az egyiket, eddig bírta. Szerintem még a lehellet és az ujjlenyomat is karcnyomot hagyott rajta. Ma reggel sms pötyi közben úgy döntött hogy egy területen nyomkodom, restart után is. Fólia le, voilá minden oké. Anno vettem ebayen 10 db kínai gagyit rá 110 Ft / db áron. Na egy olyan megy vissza rá... ヅ
-
Lordus
senior tag
pár napja, ha wifire csatlakozok, folyamatosan van adatcsere. Nem is kevés, mert kb. 800kb/sec-et mutat.
És lefelé tölt valamit, az biztos, mert ha a tárhelyre kattintok, akkor az "egyéb" rész az, ami növekszik.
van valami program, ami meg tudja nézni, hogy mi a sz@rt tölt ez le folyamatosan?
-
Neck
veterán
Az az előnye, hogy a kutatásaim szerint ez a problémája az autóhifinek.
Amióta TDB ON, azóta más hibaüzenetet ír, mint simán 1db MIUIval.
Most szeretném az 1 DB LOSP-s felállást kipróbálni, ugyanis még mindig nem tettem le arról, hogy működjön a HIFI a telefonról MTP-vel. Galaxy Ace 3-mal ugyanis kiválóan működik.Az a teóriám, hogy eddig a MIUI miatt nem működött, most meg a TDB miatt nem működik.
-
r4z
nagyúr
Ha egy rendszert használsz csak, mi előnye van annak, ha kikapcsolod?
Karavik: Nem felezi. A teljes területe elérhető mindkét system alatt, akármilyen arányban lehet a két /data mérete. Nekem most csak egy aktív rendszerem van, és 2,3GB adat van a /datán ebből az egy ROM-ból.
-
parkasz
senior tag
A TDB-t érdemes bekapcsolni, vagy nem? Egyenlőre nem igazán jutottam vele dűlőre.
Gondolom az aktiválása gyalul mindent, így backup kell előtte ugye? -
parkasz
senior tag
Új háttérkép beillesztéséneél mekkora a kép ideális mérete?
A romolással már megbarátkoztam, most kezdődik a testreszabás -
®abstract®
őstag
valaki tud linket a weather bz időjárás appra?
4.9.9 beta 23 tól újabbat keresek.a fejlesztők oldalán 4.9.9 beta 28 at írtak de ott nincs fent..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest