- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wyzard
tag
Köszönöm a segítséget, várok akkor még a 'pánikkal'
. Újraindítást javasoltam első körben páromnak reggel, többet majd akkor tudok, ha este otthon leszek. Gondoltam én is rá, hogy ezek a folyamatosan futó IM alkalmazások lehetnek a ludasok, de nálam is fut jó pár és nincs ilyen méretű akksi csökkenés (ok, az én akksim jóval nagyobb, de a kijelző is).
A langyos hőmérsékletből gondoltam, hogy valami folyamatosan használja talán a CPU-t, de hogy mi meg miért ...
Vagy esetleg ahogy Te is írod mivel épületben volt (és sajna elég nagy a 'leárnyékolás') lehet, hogy folyamatosan hálózatot keresgélt ?
Megpróbáljuk első körben amit javasoltál aztán talán kiderül. Köszönöm még egyszer a hosszas segítséget. -
<Adamsky>
nagyúr
Most csak sebtiben néztem rá egy-két videódra ...
A "gond" az, hogy a többségük vagy gyorsított vagy lassított felvétel és -- ha jól értem -- mind a gyári szoftverrel készült. Nekem az a gondom, hogy mindenféle "effektezés" nélkül nem tud még 25 fps-t se. Ha bekapcsolom a HDR-t akkor a 30 is meg van, de a HDR .. hát, hogy is mondjam ... nem mindig ad szép eredményt. 3rd party app.-al -- legalábbis azzal a kettővel, amivel én próbáltam -- pedig még rosszabb a helyzet. Anno mikor ezt felfedeztem, vissza, ill. rákerestem itt a topic-ba, és több beírást is találtam a 22.25 fps-el kapcsolatban. Akkor egyetlen fórumtárs cáfolt rám (majd este megkeresem a hozzászólását). Neki valamelyik (jóval) korábbi ROM-al 25 fps-t tudott a masina (gondolom a gyári szoftverrel).
Egyébként a Te erdélyi felvételed is eléggé darabosnak tűnik nekem (mikor szép lassan fordul a kamera). Letöltöttem, és a Media Player Classic szerint 25 fps, de valahogy nem tűnik annyinak.
Egyébként kíváncsian várom a nagy videósok tapasztalatait. Én tartom, hogy egy ilyen cuccnak, minden körülmények között (gyárival és 3rd party-val is) tudnia kéne, szép folyamatos 30 fps-t 720p-ben.(#13794) Karavik
Köszi! Szomorú ...
Az XDA-s link nekem szimpla újraparticionálnak tűnik. Nekünk viszont nem ez kéne, hanem a data és az "SD-kártya" mount point-ját (remélem nem írok túl nagy hülyeséget) kellene úgy megváltoztatni, hogy "egy helyre dolgozzanak".(#13793) pokbubi
Szívesen megírnám (ill. feltenném a kérdést) nekik is, ha lenne egy olyan fórumuk, amin érdemi vitát lehet folytatni. -
zdanee
őstag
Szia! Beállítottam a jogokat és az UID-t. A névkülönbség csak azért volt a feltöltöttben, hogy a Dropboxban ugyanoda tudjam rakni. Sajnos így is ugyanazt csinálja. Kipróbáltam a teáltalad linkeltet is, de sajnos azzal is ez a szitu: nincs háttérkép, értesítési terület, task-váltó.
Root jogokkal Totalcommanderrel teszem be a megfelelő helyre, utána tulajdonságban a jogokat és az UID-t átírom és reboot. Esetleg ez a módszer nem jó? -
-
<Adamsky>
nagyúr
Kössz Wajk! Neked is egy nagy "+1"
Én közel sem voltam (vagyok) annyira a sűrűjében, mint Te, de mégis ezekre, ill. hasonló következtetésekre jutottam. Itt a "következtetéseken" van a hangsúly. Ezt páran a fejemhez is vágták, hogy nem úgy van az, hanem emígy, meg egyébként is ...
Egy szó, mint száz, -- szerintem is -- elmérték a f@rkukat. Az "indiai koki" pedig, ha nem rendezik azonnal, egy igazi rémálom lesz a számukra.
Plusz ugye arról is szóltak pletykák, hogy szakítanak az MTK-val." ... sok a rajongó - mint egy Dzsoni koncerten - és azokat nem érdeklik a fejlesztések meg hogy mi az Android verziószám, inkább egy új ikonnak örülnek ... "
Ez mindent visz! Sose voltam valami túl aktív az ottani fórumokon, de miután beleolvasva egy-két topic-ba le is tettem arról, hogy egyáltalán vala írjak oda. A normális felhasználók száma konvergál a nullához. Vannak még az általad is említett rajongók, akiknek a hét is páros, és egy-két hozzáértő / moderátor, akik igazi hangulatember módjára hol segítenek, hol nem, hol pedig még ők is jól leoltják az embert.
Én most úgy látom, hogy a HTC sorsára fognak jutni. Ahogy ők, a Xiaomi is lehetne nagy, de volt egy "pilanat", amikor valamit nagyon elcsesztek, és azóta csak megy a pingvinezés. -
-
vornia
senior tag
Hé..hé..hééééé
én nem utólag akartam okos lenni, csak eltűnődtem mi lett volna ha...
Mert így nagyon-nagyon szomorúak lettünk
Mondjuk én sem vágtam volna bele saját magamtól, egyszer cseréltem már egy K750i-n teljes külső keretet video alapján..háááááááááát...nem érzem 100% asnak..igaz mondjuk a megrendelt ház sem volt az szerintemKöszönöm az eddigi munkádat...
(azért írd meg mi lesz a következő szíved csücske..pláne ha romolgatod...hogy tudjam mire váltsak majd)
amúgy nem értem a TDB-t miért is nem támogatják?Ha egyszer ez a hatalmas képessége a telefonnak???
-
-
-
Zoja™
őstag
Természetesen, ha igény van rá, akkor szívesen írok majd róla.
Még folyamatban van a házilag készült sztereó bluetooth hangszóró/powerbank kombó, amihez már minden alkatrész megjött, az elektronika egyben is van, csak még a dobozolás (burkolat elkészítés) hátra van, amihez nem füllik a fogam.
-
Zoja™
őstag
Szerencsére nem okoznak problémát a telefon javítások, kis ideig főállásban ezzel foglalkoztam, ráadásul van is itthon pár bontott vibra motor, úgyhogy lehet még ma neki esek, hátha lesz köztük méretben is megfelelő.
Egyébként ez az első kínai csodám és valószínűleg nem az utolsó, nagyon bejött, azt hiszem a jövőben is maradok a Xiaomi vonalon.Közben le is sikerült tölteni a romot, de tegnap este és ma reggel még a mirrorokat sem listázta ki az androidfilehost.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
-
Karavik
veterán
Akkor tudtam meg, hogy CWM alól is meg lehetett volna oldani a MIUI6 telepítést, amikor már MiFlash-el feltoltam...
A kamerát sajnos most nem tudom tesztelni, mert már nincs hátoldali kamera a telómban! Amikor mondtam hogy sz@rakodik a közelítés szenzor, akkor a kalibrálás csak ideig-óráig volt megoldás mert újból és újból előjött a hiba. Azután is, hogy MiFlash-el feltettem a MIUI6-ot. Ezután úgy döntöttem szétszedtem a telót, hogy megtisztítsam az érzékelőt. De amikor szétcsavarozás után feszítettem le a műanyag házat az LCD panelről (nagy erő kellett hozzá) hirtelen megindult és kettészakadt a kamera szalagkábele, a kamera modul pedig a földön landolt. Aztán mondtam "szép" dolgokat, amit cifráztam rendesen, végezetül aliexpress-ről megrendeltem eredeti 13mpx-es kamera modult 30USD-ért.
-
-
Karavik
veterán
Igen változnak az értékek frankón attól függően, hogy van-e a szenzor közelében vmi, vagy sem. Kalibrálás sikeres és Pass-t nyomtam, így átvitt a köv. hardveres összetevő tesztelésére a kijelző alatti kapacitív gombokra...de itt már csak vissza gomot tudtam nyomni remélem jól csináltam, eddig úgy tűnik jól megjavult, de még tesztelem! Örök hála!!
Szerk:
Szerinted ha MIUI alatt bekalibrálom, akkor jó lesz a másik system partíción a CM11 ROM-al is? Vagy ott is kell kalibrálni? -
Karavik
veterán
Nem tudom mikor került bele, semmilyen beharangozás, előrejelzés nem volt ezzel kapcsolatban. Egyszer csak észrevettem (14.09.19-én) hogy működik...
#12271 Rawulf:
Amióta én használom a CM11-et, azzal sose volt gond! Szerintem te csak kiválasztottad/aktiváltad a képernyőn megjelenő gombokat, mert ilyenkor a képernyő alatt lévő gombok inaktívvá válnak! -
Karavik
veterán
Sajnos eddig még nem árulta el a titkot, bár én csak xiaomi.eu fórumon kérdeztem utána, de szerintem itt már nem követi az eseményeket, mert átvonultak az xda-ra. Ott pedig a developer topikokban nincs írás jogom, hiába regisztráltam (10 post kell hozzá!). Szerintem veled is szívesen megosztja az infót (neked biztosan van írási jogod az xda-n).
Ez már az újabb nightly kiadásokban így működik (hivatalos és publikus). Stabil, semmi negatív mellékhatása nincs...
-
vornia
senior tag
Node, ráfaragtak.. nem tehetek róla,de most büszke vagyok a magyarságomra, miattad, illetve neked hála Wajk!
Eszembe jutott a régi angol mondás..ha egy magyar utánad lép be a forgó ajtón biztos lehetsz benne hogy előtted lép ki belőle
és ezt elismerően nyilatkozták anno..Ez a kép jelent meg nekem ahogy olvastam a leírásodat, gondolták ,lépj csak be utánuk az ajtón..
de erre te -
<Adamsky>
nagyúr
Én nem találom ezt ennyire szórakoztatónak. Annak persze örülök, hogy Neked legalább sikerült. Viszont ezek után az embernek olyan érzése támad (vagy csak nekem?) mintha direkt szo**tnák a kedves felhasználót. De mire jó ez? Nem azt szeretnék, hogy minél több ember próbálja ki, és minél több visszajelzés legyen? És mi ez a CWM-es sztori? Abból a recovery-ből, amit a 6-os tesz fel, nem lehet CWM-et feltenni? A jó édes ...
A vége tényleg az lesz, hogy nem csak a GUI fog úgy néz ki mint egy ... hanem a telefon is szépen. Zárt bootloader, nuku root lehetőség.(#12246) Gerr'y
És ezt mégis mióta tapasztalod? Sokat segítene a probléma felderítésébe.
Tesztelted rendesen? Minden hívás halk? Nem lehet, hogy csak bizonyos számról történő hívás esetén halk: -
Karavik
veterán
Akkor itt az idő, hogy kipróbáljam én is a MIUI6-ot! Felteszem majd a CM11-helyett a sys2-re! (remélem nem csak fastboot verzió lesz belőle! Én próba nélkül nem látom értelmét véleményezni és messzemenő következtetéseket levonni, ezért is maradtam vitán kívül eddig. Saját bőrömön akarom érezni a különbséget
-
DrKapocs
őstag
A régi romoknál még simán vissza lehetett venni Conserve módra is a procit (JLB29, JLB33). Csak, ha normális teljesítmény kellett, akkor használtam a Normal-t. A Performance módot soha nem is használtam.
Most azért például a Conserve már nem elég, észrevehetően kevésnek tűnik (JLB39 alatt). Valahol JLB34-nél lett kevés a Conserve, legalábbis én így vettem észre.
-
tom81042
tag
En azert vettem ilyen telefont hogy kihasznaljam
Nekem csak a performance mod a kielegito, en megorulok ha csak egy picit is laggol, vagy varni kell valamire! Amugy meg neha mikor merult az aksi pl hosszabb uton, akkor visszavettem conserve-re, de nagyon idegesito volt, raadasul 2-3 szor annyi ideig tartott minden mire megjelent, tehat 2-3-szor annyi ideig volt bekapcsolva a kijelzo is - szoval sokkal nem lett jobb az aksi ido sem!
-
<Adamsky>
nagyúr
"Értelmesen, a legjobb tudomásom szerint próbáltam, erre kóstolgatsz."
Ha így érzed, akkor ezúton kérek elnézést! Ez nem volt a célom."lockscreen? válaszoltam. statusbar? válaszoltam."
Igen, de erre nem: "... leírtam a véleményem, konkrétumokkal. Fenntartom a tévedés jogát, de én ezt Tőled mintha nem láttam volna."
Barthezz2 ugyanezt írta / kérte a #12181-ben:
"De most őszintén, egy, azaz egy dolgot mondjatok(a felületi változásokon kívül), amiben többet tud, mint a v5."De, hogy ON is legyek: A foglalt hangjelzést ismeri-e a Miui 6 (izé, kezeli-e rendesen)? Ha igen, akkor dobok el mindent, és megyek frissíteni.
... ill. Milyen CPU governor-okat tud az új Miui vagy még inkább a(z) KK-s rendszer? Múltkor olvastam egy jó kis összefoglalót az XDA-n és abból az jött le, hogy az "ondemand" (gondolom normálban ez van), nem épp a legjobb / legmodernebb. Vagy épp lehet a 6-osban már van smartassv2 vagy vm. még jobb, és az lódít ekkorát az üzemidőn.
-
<Adamsky>
nagyúr
Wajk, most miért kell bevágni a durcit? Azt hittem tudunk normálisan vitázni. Barthezz2, és én is (igaz legfőképp az alapján, amit tőle, ill. más forrásokból tudok) leírtam a véleményem, konkrétumokkal. Fenntartom a tévedés jogát, de én ezt Tőled mintha nem láttam volna. Csak mindig az "apró finomságokkal" jössz.
Látom sokat javult az üzemidő. Ez nagy "piros pont". Más említésre méltó?
-
<Adamsky>
nagyúr
Sajnos annyi időm nincs, hogy kipróbáljam. Viszont az alapján, amit Barthezz2 kolléga írt róla még ha lenne is, akkor is sajnálnám rá az időt, mert egyszerűen tudom (igen, látatlanba), hogy nem jönne be, és nem lenne fönn 1 napnál tovább.
A külcsínt direkt nem feszegetem, mert míg Barthezz2nek az legalább tetszik, addig nekem az se. De erre mondom azt, hogy szódával elmenne. A CM11-el egyébként ugyanígy vagyok. Csak az meg a másik véglet a depis "két színű" színvilágával."1. lockscreen: ne nevetess plz, letöltesz egy lockscreent amibe bele van építve..."
Lemaradtam volna? Van testreszabható lockscreen Miui-hoz? Azt tudom, hogy a Play!-ről szedhetek le 3rd party-t, de ezzel a megoldással meg Te ne nevettess kérlek"Nekem a finom dolgok a gyengéim amikor apróságokra figyelnek és itt azt látom."
Hidd el én se vetem meg a jót.
Muszáj megint autós hasonlattal élnem: Hiába figyelnének oda az Audi-nál mondjuk az ajtócsukódás hangjára, vagy a piperetükör megvilágítására, ha az ülésfűtés csak két fokozatba lehet állítani (míg egy alsó-közepes autóban meg már három fokozat van, vagy több). A látványnak akkor van értelme, ha funkcionalitással párosul. Utóbbi nélkül merő öncélúság az egész. Erre az egyik legjobb példa (tudom már írtam) az a billegtethető óra. Minek? Mert megtehetem? Igen? Akkor lehessen már testreszabni a quick settings-eket vagy a lockscreen-t.Az egészből azt akarom kihozni, hogy ez az ötlettelenség, végtelenbe leegyszerűsített felület nem méltó a Miui-hoz. Főleg olyankor, mikor egy "noname" cucc ROM-jában már ilyen fejlett gesture vezérlés van. Mi meg annak örülünk, hogy végre elég a képernyő közepén suhintani egyet ahhoz, hogy megjelenjenek a notification-ök (vagy a quick settings).
Még tovább cizellálom a kérdést.
Kicsit olyan most a Miui 6-os, mint egy "szépike" az utcán. Nagyon szép, nagyon mutatós, csak tartalom nélküli. Addig jó, míg meg nem szólal. Használnád, de csak arra jó, semmi másra.ui: Remélem tovább viszed majd a v5-ös KK-s WIUI-t, mert az az egyik menekülési tervem
-
<Adamsky>
nagyúr
" .. .a v4-ről v5-re váltás volt szinte egy sima új téma ... "
Ehhez sajnos nem tudok hozzá szólni. Akkor még nem használtam Miui-t. De, ha még ez így is volt, ahogy írod, ez akkor sem menti a helyzetet. Mert itt nem arról van szó (némi képzavarral élve), hogy 6 = 5 + skin, hanem 6 = 5 - már kitalált működő dolgok + skin. Minden nagyobb verzióváltásnál nem kéne újra feltalálni a kereket."Egyszerűbb lenne konkrétumokról beszélni ...."
Barthezz2 itt is, a Mi4-es fórumban, ill. a Miui 6-ot bemutatóban is leírta szinte az összes problémát. Nekem is ezek fájnak: lockscreen, értesítési sáv, zenelejátszó, stb.
De, hogy valami újat is mondjak. A WSM tools funkciióit pl. egy az egybe be lehetett volna integrálni az új ROM-ba, ahelyett, hogy azzal töltik az időt, hogy az óra döntögethető legyen. -
DrKapocs
őstag
Remélem, hogy az én véleményem is meg fog változni.
Lehet, hogy a fő gond az, hogy egy kicsit magas volt az elvárásom, annyira beharangozták ezt a V6-ot. Én reméltem újabb funkciókat (tényleg örültem volna egy duplakoppos képernyőfeloldásnak vagy valami hasznos dolognak) és kicsit ezért lehetek szkeptikus. A sima felület nekem annyira nem jön be, de ez a legkevesebb; új téma és kész. De még mindig azt mondom a korábbi tapasztalatok alapján (Sony, Samsung), hogy a MIUI-tól kaptam a legnagyobb szabadságot az állítgatásokra.
-
<Adamsky>
nagyúr
Kicsit szomorú vagyok, hogy kezdesz megtörni ...
Én se vagyok az ellensége semmi szépnek, de ha választani kell (!), akkor nálam a funkcionalitás előrébb való.(#12154) Rawulf
Szerintem ott van a kavar a fejekbe, hogy mindenki azt hiszi, hogy vagy a pórnépnek fejlesztünk rendszert vagy a kockáknak. Ki mondta, hogy a kettő kizárja egymást? Miért nem lehet egyszerű kinézet, egyszerűsített felület és egy nagy szent 'advanced menu", ahol az olyan beállítás freak-ek mint amilyen én vagyok, megtalálják azt, amit keresnek.
Egyszerű példa: lock screen. Maradjon ilyen, de ha én szeretném, akkor tudjak kirakni 3-4-X darab tetszőleges shortcut-ot. Értelemszerűen, aki nem akarja buzgerálni, annak pedig ott a feloldás + a fényképező előcsalogatása.Srácok, ne hagyjátok, hogy bedaráljon a sok eye-candy fícsör!
-
Milestone2
nagyúr
Már leszedték. Már az eredeti oldal jön be a Te linkedre is...
Kérdés valaki vicces kedvében volt, vagy egy rövid ideig kitett figyelmeztetés, aki olvasta olvasta, aki nem, az nem...
Ez volt a szöveg, ami már nem látható a főoldalon:
XIAOMI.EU (Unofficial fan support site) closure notice
Due to recent actions by Xiaomi Corporation in China I have decided to mark the immediate closure of Xiaomi.eu. This is largely due to the fact that Xiaomi and its MIUI team have decided to take resources from our sites multi language project without any form of respect, credit or care. We have had no prior contact from Xiaomi to ask us if we wanted to help resource this work, they have simply bypassed us and took all the hard work of translators and absorbed it into the own workflow.
No one should be treated this way, im very sad to be writing this content today but this cannot go on another day. Xiaomi need to realise that actions have consequences and unfortunately for them this is the consequence.
File mirrors will be deactivated in DNS shortly so grab what you need NOW
I will leave a link open to the forum here for a few more days in case any one needs to get information but the board will be READ-ONLY
Thanks for all the support over the years, its been a fun, emotional ride, but its time to finally close the doors and say goodbye to a corrupted company with one thing in their sights... profit and greed
Kiderül, ha hamarosan tényleg READ-ONLY-vá válik az oldal, akkor nem vicc volt...
-
DrKapocs
őstag
Ez tényleg nem vicc:
"A T-shirt costs just 39 Yuan ($6) and shoes are just 99 Yuan ($15), thats a lot cheaper than most Chinese are expected to pay for big brand clothing from Nike, or even domestic sports brand Li-Ning who offer similar foot ware for 400 Yuan ($64)"Ma láttam a facebookon, először azt hittem, hogy kamu, illetve tervek szintjén létezik csupán. De nem, ez nem kamu, ez már létező dolog. Megértem, hogy a Puma, Adidas, Catepillar előszeretettel alkalmazza a márkakiterjesztést. Na de kérem, a Xiaomi?! :-))
Mondjuk, ha a talpába beépítenének valami bluetooth kütyüt, ami rezgéssel jelzi, hogy valahol elmaradt a telefonom, akkor lehet, hogy ... nem, akkor sem kellene. :-)))
Adamsky
Egy 4,3" vagy 4,5" -os Mi4 mini telefonnak én is jobban örülnék, mint egy tornacsukának. De egy V5 tudásszintű V6-ot sem vetnék meg. :-)))) -
<Adamsky>
nagyúr
Köszi! Ezt elteszem tarcsiba. Alkalom adtán majd kipróbálom.
(#11944) Disque
"... a CWM recovery is támogatja az otg drive-ot ..."
Nem semmi!Ezt nem is gondoltam volna.
(#11945) Tex
Jöhet az infó. Még nem dőlt el, hogy USB 2-es vagy 3-as lesz-e.(#11946) Rawulf
"Sajnos nem kompatibilisek a különböző OTG kábelek."
Nekem is van egy ilyen rossz érzésem, de majd utána nézek / olvasok (meg majd csinálok egy képet az itthoni kábelekről, ahogy ígértem). Ezeknek a kis USB-s OTG-s pendrive-oknak viszont mindennel kéne működniük. Szóval itt van némi ellentmondás.(#11950) Gabó75
Call Recorder - ACR. Ez az? CM alatt ezzel Neked szépen ment a felvétel? Esetleg próbáltad Miui alatt is?(#11951) Karavik
"CM11-ben nincs hívás közben hangfelvétel és szerintem nem is lesz, mert M1cha szerint illegális..."
Hát, ezt szomorúan hallom. Maximális tiszteletem M1cha-é, de ez butaság. Nem más beszélgetését akarom lehallgatni, ill. felvenni, hanem a sajátomat. Én nagyon sokszor használom ezt a funkciót. Nem kell papír cetliért kajtatni, vagy bepötyögni a telefonba, csak egyszerűen felveszem azt a nevet, telefonszámot, egyéb fontos dolgot, amit fel kéne jegyezzek.Más: Ki rakta már fel a tegnapi ROM-ot? Én ma reggel tettem meg. Nem emlékszem, hogy eddig mennyi hely volt a system-en, de eddig nem is okozott problémát a 976 Kbyte-os host file-om oda tétele, de most nem ment. Nem sok kellett volna hozzá (30-40 Kbyte talán), de nem. Kénytelen voltam kikukázni a gyári "scanner" app-ot.
Ezzel kapcsolatban volna két kérdésem:
- Mi lesz itt később, ha már most így csurig rakják a system-et?
- Hogyan lehet - legkönnyebben - symlink-et csinálni? Érdemes-e? Úgy gondolom, hogy az lenne ilyenkor a megoldás, hogy egy symlink-el kitenni a host file-t a data-ra, nem? Na, majd megguglizom a dolgot, de ha valaki nagyon keni-vágja a témát, akkor az ne tartsa magába! -
<Adamsky>
nagyúr
Nekem speciel az nem világos ebből az "ezt összekötöm ezzel, azt rövidre zárom amazzal", hogy ez most mire is jó? A készülék ugyanis ilyen "trükközés" nélkül is "Qualcomm HS-USB QDlaoder 9008"-nak azonosítja magát, nem?
Egyébként szemlátomást olyan, mintha a memória sérült volna. A MiFlash ugyanis -- ha hardveresen minden rendben van, akkor -- képes egy összekuszált partíciós struktúrát is helyre tenni, nem? -
kzrca
tag
Megpróbáltam a flashelést úgy, ahogy leírtad.
A telefon csatlakoztatásakor az Eszközkezelőben látja a Qualcomm HS-USB eszközt. A flashelés gyorsan megszakad hibaüzenettel, itt van a log tartalma:CEmergencyFlasher::IsQPSTServer(548): Nincs implementálva(0x80004001)
COM50 0.08 Open serial port "\\.\COM50"
COM50 0.08 Load programmer "C:\MiPhone\miui_MiTwo_3.6.28_fastboot_4.1\images\MPRG8064.hex"
COM50 0.08 Send parameters command
COM50 0.08 Write and verify address 0x2a000000, size 50804
COM50 0.30 Jump to flash programmer(0x2a000000)
COM50 0.31 Open boot file "C:\MiPhone\miui_MiTwo_3.6.28_fastboot_4.1\images\8064_msimage.mbn"
COM50 0.31 Send hello command 0
RobustWrite(32): Egy rendszerhez csatlakoztatott eszköz nem működik.(0x8007001f)
RobustRead(55): Elérte a fájl végét.(0x80070026)
ReceivePacket(238): Elérte a fájl végét.(0x80070026)
DownloadMiniKernel(551): Elérte a fájl végét.(0x80070026)
COM50 2.46 Send hello command 1
COM50 2.48 Enable trusted security mode
COM50 2.48 Open EMMC card USER partition
COM50 2.54 StreamWrite address 00000000, size 20480
ReceivePacket(281): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)
DownloadMiniKernel(631): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)
DownloadFlashProgrammerAndMiniKernel(758): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)
CSoftwareDownload::DownloadBySettings(1879): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)
CEmergencyFlasher::DoWork(525): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)
CDeviceReport::HasError(67): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)
CDeviceReport::GetStatus(124): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)
CDeviceReport::HasError(67): A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.(0x8007007a)Valami tipp, hogy hogy lehetne a hibán túllépni?
-
<Adamsky>
nagyúr
"Olyan szép sima volt és buborékmentes, mintha rajta sem lett volna a fólia, aztán elfogott a gyanakvás és jobban megnéztem és tényleg nem volt rajta a fólia..."
Sírva röhögős smily
Én is úgy vagyok a fóliával, hogy - nálam - esztétikailag csak ronthat az összképen. Maximálisan vigyázok a telefonra (kulccsal, éles tárggyal nem találkozik). Ha ennek ellenére megkarcolódik az ilyen-olyan glásszos kijelző, akkor az sz@r. Szerencsére ezt nem mondhatom el a saját Mi2s-emről, mert az ég világon nincs rajta semmi. (ahogy az előző telefonomon a Desire-n se) -
<Adamsky>
nagyúr
(#11821) Wajk
Ez így nem hangzik rosszul. Perpill. milyen a Z1C szoftveres támogatottsága? Én utoljára egy Xperia V-n néztem a gyári ROM-ot, és hát az erősen csere gyanús lett volna, ha az én telefonom.A srác akié volt, próbálkozott CM-el is rajta, de saját elmondása szerint rettenetesen instabil volt a rendszer. Miui nem volt (és azóta sincs) ha jól tudom. Valahogy úgy látom, hogy a Sony készülékei nem túl felkapottak a ROM főzők köreiben. Javíts ki, ha tévedek.
(#11822) tom81042
Ami eszembe jut így hirtelen: trim support (igaz, ez már 4.3-ba is volt), ART (ok, ez beta), Bluetooth MAP, low-power audio playback -
kzrca
tag
A "kómába" esés után többszöri próbálkozás után sikeresen lezajlott a flash, és megjelent a Mi logó. Rendszer akkor sem indult el, csak a logó. Ekkor viszont ment a recovery is, fastboot mód is. Itt próbálkoztam recoveryn keresztüli teljes wipe-al is, de a rendszer akkor sem indult el. Aztán próbálkoztam rendesen telefont fastboot módba állítva egy újabb flash-el, ami elsőre sikeresen megtörtént, majd be is jött a rendszer - ami hamar meg is halt, konkrétan a nyelvet még ki tudtam választani, de a google fiók adatainak megadása közben már jött a FC. Újraindítás után meg újra a nagy semmi. Itt tartok most.
Bár nem hiszem, hogy bármit számítana, de a telefon most pár napig egy 1A-es töltőn fog csücsülni a munkahelyemen. Szerdán jövök újra dolgozni, aznap este próbálkozok majd megint flash-el, egyebekkel.
Sajnos nekem is olyan érzésem van, hogy valamelyik központ HW részegység halt meg (cache, memória, CPU talán), ás a telefon menthetetlen.
Ha bármelyiktek úgy gondolja, hogy van még ötlete, esetleg kísérletezne a telefon újraélesztésével, amennyiben a szerda esti próbálkozás sikertelen lenne, az után szívesen átadnám/elpostáznám egy nálam sokkal jobban hozzáértőnek, hátha... De erről majd beszéljünk jövő csütörtökön.
(#11801) Karavik
Ki fogom próbálni ezt is, hátha...(#11802) <Adamsky>
A Device neve az volt, mint ami Karavik által is belinkelt módszer esetén feltűnik: Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 -
<Adamsky>
nagyúr
Bocs, de nem tudtalak követni
Hogyan néz ki a "flat"-esebb design Mi3/Mi4-en? Kinézetre olyan, mint a Miui 6-os lockscreen, csak a már korábban megszokott funkcionalitással (shortcut-ok)?".. de speciel én sokszor használom a többi gyorsikont is nem csak feloldok ... "
Én is. És nagyon régóta várom már a Miui-tól, hogy ezek a shortcut-ok testreszabhatóak legyenek (de hiába)Egyébként itt találtam viszonylag sok screen-shot-ot: MIUI 6 on Mi 3 Initial Impressions Itt pedig kicsit bekukkantott a tesztelő a motorháztető alá is.
Úgy látom a fain "kazettás magnónak" is búcsút inthetünk (az pedig inkább előhozta a wow-ot mindenkiből, aki látta)
A gizchina-s srác is készített egy mini review-t. A design-t illetően szemlátomást nem akart egyik oldalra se állni, viszont az új funkciókat ő is hiányolta,Ja, csak nektek, csak most: Xiaomi Ultrabook
-
<Adamsky>
nagyúr
Ja, biztos lesz téma, csak azért (is) nyavalygok, mert eddig nekem ezzel nem kellett vesződnöm. Tetszett a Miui úgy, ahogy van. Mindegy valamilyen megoldás (téma) csak lesz. Most őszintén? Hogy néz már ki ez az iránytű? Na, nem mintha olyan sokat használtam volna, de akkor is. Ilyet - mondjuk Corel-ben - 5 perc alatt csinálok. Notification menü és About? Jaj!
(#11647) Karavik
"... jönne végre KK alapú v6. Többen azt rebesgetik, hogy nem is lesz mi2s-re ... "
~ 17 millió emberrel csak nem babrálnak már ki. Hol olvastad?
Nem haragudnék meg, ha nekünk csak egy v5-ös KK jutna. -
r4z
nagyúr
Jó ez a V6 téma
XDA-ról ingyen szedhető.
-
-
-
-
-
Nekem is nagy volt,állandóan rettegésben éltem,nehogy összetörjem véletlen.Csupa stressz volt az életem.Lehet akkor nem is kell.Jó a Mi2s.
Teszteltem egy Z1 compactot,mielőtt megrendeltem a Mi2s - t.
Nagyon tetszett.A negatívum számomra a gyenge hangerő pl.,meg sokkal "szabadabb" Xiaomi.
Azért is nem azt vettem,pedig nagyon tetszik a mai napig.Lesz z3 compact?
-
<Adamsky>
nagyúr
Amíg lehet kapni Mi2s-t, akksit, kijelzőt, és hátlapot, addig nem aggódok.
Jó lenne persze majd valami még jobbra cserélni, de egyelőre ennek a legcsekélyebb esélyét sem látom. Ehhez képest még az is sanszosabb, hogy veszek egy MiPad-ot (persze arra sincs szükségem igazán).Kicsit más. Nem nagyon látom a nagy igyekezetet, hogy annyira be akarnának törni a nemzetközi piacra. Hozzájuk képest már több (akár kisebb) kínai gyártó már előrébb jár. Ha ez mégis megtörténne, akkor -- talán, esetleg -- csinálnak majd egy "kompakt" telefont. Addig inkább a helyi piacok diktálnak, ahol a minél nagyobb / több, annál jobb elv érvényesül.
-
<Adamsky>
nagyúr
+1
Hááát ... finoman szólva csalódott vagyok. Az egy dolog, hogy nekem ez már nem kicsit nagy, de a külső ill. a design is teljesen átlagos. Ez persze nem 100%, de ahogy látom SD-kártya, cserélhető akksi / hátlap nuku. Apropó hátlap! Ahogy nézem -- fehéré legalábbis -- ez a csúszós csillogós csicsa műanyag (a Mi2-nél ez volt az amit a kibontás után vágtam be a sarokba).
32 Gbyte-os model ebből se lesz (16 nekem kicsi, a 64 meg már feleslegesen sok). -
-
-
-
-
Asszem pont tőled nem vártam volna, hogy ilyen troll hangnemben kioktass arról, hogy hogyan fogadjak el egy olyan hibát (feature-t?), ami nálad sosem jelentkezett, és azt sem tudod, mennyire bosszantó.
Sosem szaroztam a telefont (az, hogy megjegyeztem, hogy olcsó húsnak híg a leve, nem hiszem, hogy egyenlő lenne a szarozással), de azt sem tudtam, hogy ebben a topikban csak jót szabad róla írni. Biztos ez az oka, hogy nem tudtam pár olyan gyári "feature"-ről, amiről ha tudok, nem veszem meg a készüléket.
Az, hogy a vonal túlvégén optimális körülmények közt sem hallják, amit mondok, vagy az, hogy a telefon néha önállósítja magát, nem hiszem, hogy olyan dolog, amivel könnyű megalkudni.
Ellenben megalkudtam a következőkkel:
- félig kivitelezett töltésjelzés
- a visszajelző led töltés közben nem értesít eseményekről, márpedig a telefon a nap egyik felében a töltőn van a fogyasztása miatt
- híváskor fogalmam sincs, hogy a hívás azért szakadt meg, mert a hívott fél foglalt, lefedetlen területen vagyok, vagy éppen újra kell indítanom a telefont, mert elveszítette a kapcsolatot a simkártyával (igen, ez is elő szokott fordulni)
- nem fogadtam el, de megoldottam, hogy ne égesse meg a kezemet a 43 fokra forrósodott kijelző, illetve ne merüljön le 3 óra használat után (WIUI + a te tweak-jeid segítségével)
- szívesen használnék CM11-et, mert eredetileg azért vettem MI2s-t, mert tudtam, hogy sok jó custom rom van rá, nyitott, könnyen hackelhető. De sajnos nem tudok CM-t használni, mert a beszédminőség még a MIUI-nál is rosszabb vele, és a kamera sem csinál olyan jó képeket, mint az eredeti MIUI driverrel, ezek talán később megoldódnak. -
Nekem a Ghost Touch azóta jött elő, mióta a kijelző ki lett cserélve. Fájdalmas, mert direkt azért vettem gyárit (vagy 7.000-el többért) mert tartottam tőle hogy az utángyártott vagy OEM nem lesz tökéletes.
Nem tudom mi okozza, de emlékeim szerint még nem látam más telefonon ezt a jelenséget (ami persze lehet mázli is). Szóval nálam kizárólag addig lesz a mi2, amíg nem lesz 4.3-as androidra MIUI port. Valaki csak megcsinálja a Z1C típusra, és akkor váltok.Szóval én a MIUI V6-ot várom, de nagyon!
-
muchacoado
aktív tag
"Nem szokott ennyi időt nálam teló időzni, már régóta nézek esetleges utódot, de eddig a látóhatáron is csak halványan tűnek fel esetleges alternatívák."
A számból vetted ki a szót, gondolkodok egy kjelző rendelésén, mivel egyébként is megjelent egy halvány törtfehér folt, ami csak a hófehéren látszik ha keresi az ember. Ez meg jó lenne pótnak.
-
<Adamsky>
nagyúr
Portolt? Ezekre a készülékekre mind van gyári KK, és azokon lett csak kicserélve a "felület" Miui-ra? Ez esetben némiképp érthető a dolog, de ez akkor is goromba...
Arról nem is beszélve, hogy lassan tényleg kezd a Xiaomi hátrányba kerülni. Pont ma, pont itt olvastam, hogy a JiaYu G4S-re is kijött a gyári KK.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Bluetooth hangszórók
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest