Xiaomi MI-2 - lehetetlen küldetés

Bevezető, tartozékok

A nemrég bemutatott Meizu MX2 után ma ismét egy különlegességet mutatunk be, melyet Magyarországon (és Kínán kívül bárhol) hivatalosan lehetetlen beszerezni. A Xiaomi újdonságát óriási figyelem övezte, a nagy külföldi lapok is elismerően nyilatkoztak a készülékről, így mi is boldogan fogadtuk az olvasói felajánlásra kapott telefont. A gyártó neve bizonyára sok, az androidos piaccal tisztában levő olvasó számára ismerősen cseng, ha nem is a portfólió miatt (pedig az M1 is igen jól sikerült), a MIUI szócskával bizonyára sokan találkoztak. Egy egyedi ROM-ról van szó, amely több, mint 30 eltérő androidos készülékre felrakható, a weboldal szerint tízmillió felhasználóval rendelkezik, és nem mellesleg a Xiaomi fejleszti.

Xiaomi MI2
[+]

Utóbbi miatt tesztalanyunk egy MIUI referenciamodellnek is tekinthető, hiszen míg a többi támogatott készülékre utólag kell feltenni a ROM-ot, az MI-2 gyárilag ezzel érkezik. A jelenleg a 4-es verziónál járó megoldás Android 4.1.1 alapokra épül, és bár nincs teljesen elfedve a zöld robot, az egyedi, a végletekig testre szabható felhasználói felület mellett rengeteg kisebb és nagyobb változást eszközöltek a Google mobil operációs rendszerében. Mindezt sikerült igen gusztusosan tálalni, a Xiaomi mérnökcsapata a ma elérhető legerősebb hardvert pakolták a borítás alá, az előlapon egy 4,3 hüvelykes képátlójú, HD felbontású IPS panel csücsül. Ráadásul az árcédula is barátságos, így nem csoda, hogy nagyon kíváncsiak voltunk a mobilra.

Xiaomi MI2
[+]

A telefon egy egyszerű kartondobozban érkezett, melyet mindössze egy MI felirat díszített. A tartozékok esetén felemás a helyzet, mindössze egy microUSB-kábel, egy töltő és egy tartalék akkumulátor lapul a dobozban, headsetet tehát nem kapunk a telefon mellé. Az extra akkumulátortért viszont jár a pluszpont, bizonyos helyzetekben életmentő lehet.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

  • Meizu MX2 - Android másképpen

    Bár a Meizu újdonságán teljes értékű Android fut, a gyártó ezt igen mélyen elrejtette a saját fejlesztésű Flyme OS alá. Android, ahogy még soha nem láttuk.

  • Xiaomi Phone M1 - Orient expressz

    Mai tesztalanyunkat sajnos nem lehet kapni Magyarországon, ami nagy kár, ár-érték arányban igen erős a Xiaomi versenyzője.

  • Android 4.1 Jelly Bean rendszerbemutató

    Június végén lehullt a lepel az Android 4.1 Jelly Beanről, melyet végre nekünk is volt lehetőségünk kipróbálni egy Nexus 7 fedélzetén.

Hirdetés