- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19688 üzenetére
Érdekes egyébként ez a sárgulás dolog. Nekem a Redmi 4 Prime is sárgult. Egyiket sem érte jelentős fizikai behatás. Nem lehet az ellenkezőjéről meggyőzni, gyenge minőségű ragasztót használnak vagy valami a panellel nem stimmel. Én egyébként nem ezt untam meg a Xiaomiban. A Redmi 4 Prime egy mostoha gyerek volt szoftveresen, szó szerint minden update csak rontott rajta. De minden update egy orosz rulett volt. Visszatettem a gyári romot, amivel kijött, azzal majd 10 óra SOT-ot tudott, hibátlanul. De nem is érdekelte a céget a felhasználók problémáival való foglalkozás. Mindig kellett valamit mókolni, amit egyszerűen meguntam. Egy év Samsung A50 után mondom, nem vennék újra a közeljövőben Xiaomit, pedig sok tekintetben jó. De már nem is elég olcsó. Én nem mondom, hogy az A50 hibátlan, de legalább betonstabil szoftveresen és gyönyörű a kijelzője. Más Xiaomi kütyüm továbbra is van, a dashcam hibátlan, a power bank is, szóval nem vettem Xiaomi ellenes.
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19685 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a készüléket.
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19683 üzenetére
A sárgulás nekem is megvan, fel is jött az eredeti síkból az üveg és belóg a proximity szenzor elé. De már évekkel ezelőtt. Én nem cseréltem benne kijelzőt. A Nohon akkum hozza a gyári szintet. Van egy "original" sárga színű is, na az nem. Ezen kívül felfőtt navigáció során a gyári és még egy másik is. A gyári fehér hátlapom is megvan még, az zsír új, karcmentes.
32 GB-os a tiéd vagy 16-os? Az enyém 16-os.
Én Redmi 4 Prime-ra váltottam, de azt eladtam. Az megvolt kb. 3-4 évig. Nem volt rossz, de fájt a szemem a kijelzőjétől. Most pedig egy Samsung A50-es készülékem van. -
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19632 üzenetére
Én pont ilyesmire használom. Navigáció, letöltés, edzőterembe vinni, backup. Szinkronizál a másik telefonnal, gyakorlatilag a Redmi tükörképe. Feltöltős sim van benne, 1+4 GB net, 80 perc beszélgetés 990 Ft-ért. Ezekre bőven sok. A minap olyan jól sikerült a Google szinkron, hogy 60 névjegyem sikerült eljátszanom. Nem volt gond, a másikban ott volt.
2 kérdésem lenne is:
- Hogyan tudnám a MiBöngészőből exportálni a könyvjelzőket?
- A Google címjegyzékben több ezer névjegyem van. Évek alatt sokan írtak nekem, munkából következően. Itt nincs telefonszám. A telefonomban van 310 névjegy, telefonszámmal. Hogyan tudnám megoldani azt, hogy a telefonban lévő, egyébként MiFiókba mentett névjegyeket feltoljam a Google Címtárba, de ne keveredjen az ott lévő több ezer névjeggyel. Én sima vcf exportot szoktam telefonon a MiFiókból sima SD kártyára, a Googlet nem szoktam belekeverni, de jó lenne ezt megoldani. Ja, és persze azt sem szeretném, hogy a több ezer névjegy a telefonra szinkronizálódjon. Szóval csak a telefonon lévő névjegyzék menjen fel a Google tárhelyre, onnan ugyan ezek a másik készülékre. Ez megoldható? -
-
Alex kettő
csendes tag
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19619 üzenetére
Nekem már régen Nohon akku van benne, komolyan mondom, legalább annyit bír, mint a gyári bírt. Az eredetinek árult sárga színű akkuk közül egy jó minőségű akkuval találkoztam és egy meglehetősen gyér minőségűvel. Navigálni elég sokat használom az mi2s-t, de bírja rendületlenül. Az akku persze nem nagy rajongója a navigációnak, nyáron, forróságban... A kijelzőn van egy sárga félhold, de nem zavar. A közelség érzékelő sem működik megfelelően a sárgult kijelző miatt (engedett a ragasztó annyit, hogy belógjon a szenzor elé a képernyő), de ez is belefér nálam. Proximity szenzor nélkül, sárgult kijelzővel is van élet.
-
Disque
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19622 üzenetére
Én a dev romot használom, abban a tisztító beállításaiban van olyan, hogy hirdetések fogadása, de az is ki volt kapcsolva, mondjuk bekapcsolás után sem jött hirdetés, de gondolom ha be lehet kapcsolni, akkor előbb utóbb jönne. Sőt olyan opció is van mellette, hogy betöltés csak wifi használatával. Nem tudom sable romba van-e kikapcsolási lehetőség, de ha nincs az azért elég gáz.
-
Disque
aktív tag
válasz
<Adamsky> #19619 üzenetére
Én MIUI 10 global dev romot használok, de reklámmal még nem találkoztam.
Korábbi MIUI verziókban talán a videók app néha küldött valami értesítést kínaiul, de soha nem néztem meg.
De MIUI 10-nél még ilyen sem volt, pedig az első verzió óta az van fent.
Milyen reklám volt amúgy?Ránéztem a MI videók appra ha már így eszembe jutott, van benne valami push üzenetek, de az nálam ki van kapcsolva.
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19615 üzenetére
Szerintem is tökéletes alternatíva lehet azok számára, akik ragaszkodnak az mi2s méretéhez, de az MIUI rendszerhez nem. Gyakorlatilag ugyan akkora házban 5,2" -os kijelzőt kap. Azért a cserélhető akku még mindig nagy előny. Felfőtt, nem baj, "ezeöccá"-ból jön a csere és már pattintom is bele.
-
Alex kettő
csendes tag
válasz
<Adamsky> #19612 üzenetére
Ha már GSMArena: itt egy nem teljeskörű szűkítés a saját igényemmel. A szűrés után nincs benne egy se az utóbbi 5 évben készült telefonokból. Ez jól szemlélteti a piacot, hogy az agymosott fogyasztókat hogy meg lehet vezetni a minél nagyobb kijelzővel, felbontással, CPU magszámmal, meg az egyéb semmire se jó (sőt) tulajdonsággal. Link.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19582 üzenetére
Mi Mix 2s fizikai méretét tekintve nem sokkal nagyobb:
P10: 145.3 x 69.3 x 7 mm / 5,1'' - 16:9 kijelző
Mi Mix 2s: 150.9 x 74.9 x 8.1 mm / 5,99'' - 18:9 kijelző...de kinek-hogy, számomra pl. Mix 2s is még bőven kompakt. Sőt személy szerint nagyobb kijelzőnek még jobban örültem volna. Külön öröm, hogy nincs notch (ez nálam is kizáró tényező volt).
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19580 üzenetére
Ide mindenki ritkán jár, úgyhogy ez no problem, P10 viszont időutazás 2 évet vissza (legalábbis megítélésem szerint) de Mi2s-hez képest mindenképp előrelépés...
Én is beújítottam, előrendeltem egy Mi Mix 2s 256/8GB változatot. Most tartok egy hónap várakozásnál, remélem ez esetben nem lesz 4 hónap, mint anno Mi5 rendelésemnél...Számomra egyértelműen Mi Mix 2s volt a legkompromisszummentesebb választás, csak az ujjlenyomat-olvasót szerettem volna még, ha az előlapra kerül, de ettől eltekintve fullos minden tekintetben. Ráadásul már Android P alapú MIUI fejlesztés is elkezdődött hozzá, már tesztelhetném, ha megjött volna a teló...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19558 üzenetére
Én is keresem az utódot, bár én az Mi5 utódját és nem összeszorított fogakkal, mert már most tudom, hogy Mi Mix 2s vagy Mi7 lesz az. Ezt a kérdést LTE B20 support fogja eldönteni nálam. Mi Mix 2s jó eséllyel támogatni fogja, ahogy ez előd (Mi Mix 2) is támogatja. Esetemben 18:9 képarány és 6" körüli kijelző előny, természetesen 80% körüli screen-to-body ratio-val. Én is remélem, hogy iPhone X -es félsziget nem lesz a kijelzőben - az Apple nagy mellényúlását (notch) nagy hülyeség lenne lemásolni, főleg úgy, köztudottan sok negatív kritika érte, szóval ezzel kapcsolatban van már visszajelzés amire lehet alapozni...innentől pedig csak józan ész kérdése...
Jack hiánya nem probléma számomra (sőt inkább előny) főleg, ha ennek van céltudatos indíttatása a vízállóság és aptX, aptX HD támogatás irányába.
Egyébként egy ilyen notch-al még kibékülnék: [link]
-
Nerazzurri95
tag
válasz
<Adamsky> #19564 üzenetére
Én egyébként épp P10-re váltottam még május végén, azóta is elégedetten használom. Ódzkodtam a méretétől, mert elég kicsi a tenyerem (és nem is tudok olyan jól fogni vele mint a legtöbb ember), de hamar hozzászoktam. Néha bekapcsolom a MI2s-t és elég furcsa ezek után már az a méret. Bár ha lenne/lett volna hasonlóan jó kompakt ajánlat, mint anno a MI2, akkor azt vettem volna. De sajnos nem volt. Mindenesetre annyi a lényeg hogy elég hasonló cipőben jártam mint Te, de végül nem bántam meg.
A szavazáshoz pedig annyit, hogy igaz ez EMUI és nem stock droid, de semmi sem hiányzik konkrétan MIUI alól. Sőt, ha nekiállnék újra romolni, amit már nem szeretnék, akkor is inkább a stock irányában nézelődnék, mert tényleg rengeteget fejlődött. Pedig amíg Xiaomim volt, főleg még V5 időkben, azt gondoltam ezentúl minden droidomra ezt pakolom, annyira tökéletes volt.
Változnak az idők. Félreértés ne essék, még mindig tetszik a MIUI, csupán már van annyira jó szerintem a stock is, hogy ne kelljen lecserélni.
-
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #19561 üzenetére
Az a baj, hogy erőltetni fogják a 4K-t.
Ha például olyan online stream-et akarsz nézni, amit fixen abban nézben, akkor jó lehet.
Igazából a kérdés az, hogy igazak lesznek-e a pletykák, hogy például stabilabb lesz vidéken majd az 5G, most az összes többi... Na meg, ha egységesek lesznek valamennyire az 5G szabványok, akkor ezt a B20-as mizériát is pár éven belül letudhatjuk. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19516 üzenetére
Magisk a system-hez valóban nem nyúl, de a boot.img fájlt módosítja és a data partíción is jó pár helyre beírja magát mélyen, olyannyira, hogy magisk unintaller sem pucolja ki teljesen, hagy némi maradványt a data-n. Ezért volt az többeknél, hogy korábban feltelepített a Magisk-t eltávolította magisk uninstaller-el, de ezt követően mégis megbukott a safetynet ellenőrzésen (safetynet checker kiszúrta a maradványt).
Én elvagyok root nélkül, szükség esetén TWRP-ből File manager használatával végzem el a módosításokat a system-en, vagy adb pull/push parancsokkal és notepad++ szerkesztővel....
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19513 üzenetére
Xiaomi.eu ROM biztosan átmegy a SafetyNet ellenőrzésen és Google Play Store is certified alapból minden készüléken, Magisk, SafetyNet patch vagy egyéb trükkök nélkül (lásd screenshot). Ez xiaomi.eu egyik sajátossága már egy ideje...
De, ha rootolod akkor SafetyNet-nek annyi, kivéve Magisk root +Safetynet patch + Hide Magisk
Nekem első a rendszerbiztonság, ezért soha nem használok root-ot (telefonom elsődleges paypass fizetőeszköz és számlakifizetéseket, egyéb OTP banki ügyeket is telóról intézem). Szükség esetén root nélkül is bármilyen módosítást végrehajtok a system partíción, ez nem akadály...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19494 üzenetére
Utolsó fejlesztői kiadásból (7.11.16) alábbi custom MIUI ROM-okat tudod kipróbálni:
Xiaomi.eu-t teszteltem EN US rendszer nyelven, stabilan működik, hivatalos MIUI kiadáshoz viszonyítva nem került semmilyen "zaj" a rendszerbe. A többit nem próbáltam, de állítólag azokkal sincs semmi gond.
Ha már a partíciók össze vannak vonva, akkor a tiszta telepítéshez elegendő egy Format Data-t nyomni TWRP recovery-ből. Ez mélyen kipucolja a teljes data partíciót tökéletesen, beleértve az internal storage-t is...
-
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #19498 üzenetére
Azért nem olyan rossz a Redmi 4X azoknak, akik a kisebb méretű telefonokat részesítik előnyben.
Persze vacakolni kell vele a bootloader nyitáshoz, viszont xiaomi.eu-sítva teljesen elégedett vele két családtag is.Most töltöm le éppen a baidu-s tárhelyemről azt a bizonyos decemberi xposed Mi2 romot egyébként.
Megnézem, hogy mire jutok vele... (úgy nézem Dolby Atmos is van benne). -
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #19496 üzenetére
Én áttértem egy Conquest S8 2017 ipari strapatelefonra, de kiváló állapotban még mindig megvan a Mi2s telefonom.
Ahogy az időm engedi, megpróbálom egy kínai nem hivatalos miui9 romot magyarítani és google-síteni, aztán majd itt referálok, hogy mire jutottam vele.
El fog tartani egy darabig.Egyébként neked is javasolnám, amit már nemrég írtam:
fastboot-osan feltolod az utolsó global developer hivatalos romot, aztán a legújabb TWRP-t (3.2.1.0 aries) és twrp alatt először nyomsz egy format-ot is (és bár nem biztos, hogy format után szükség van rá, de) egy wipe-olás után pedig mehet a legutolsó xiaomi.eu firmware, hátha... -
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19443 üzenetére
Redmi 4 Prime, csak ajánlani tudom. 10-11 óra körüli SOT, kb. 4 nap működési idő nálam... Az SD625 és 4000-es akku együtt, nem semmi amit tud. Számomra tökéletesen elég mindenre, még több is. Támogatás van, jönnek romok, de valóban kissé mostoha gyereke a Xiaominak. Tudni sem szeretnének róla, ahogyan látom. Szerintem túl jól sikerült a Redmi szériához, én ilyesmi okra tippelek. Béhúsz nincs. Frissíteni nem szabad, a 8.1.2.0 stabil messze a legjobb rom rá. Hibátlan, egyik rom sem tud hasonló SOT-ot, mint ez.
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19441 üzenetére
egyre jobb a telefon (redmi4x), már egyre jobban megszoktam a méretét. főleg, hogy jó vékony. csak ne lenne ilyen gömbölyű...
akku állat: 4 nap
egyébként mikor megrendeltem, a mi2-n megjelent a másik oldalon is a sárga folt...
Igazából azért vettem meg, mert éreztem, hogy a mi2-re már hiába jön ki új rom, sztem csak szarabb lesz. egy jó v5-tel, új kijelzővel, működő proximity-vel és új akkuval (mind eredeti) azonnal összeraknám és használnám boldogan! DE sehol nem kapok már hozzá eredeti alkatrészt... na ezért vettem meg ezt és most már azt mondom, nem bántam meg. mondom ezt úgy, hogy az első két-három nap még bántam! élesben is csak 4 nap után kezdtem használni, addig itt volt a polcon és nézegettem...
szóval megszokható az 5", pedig ha valaki, hát én nagyon ellene voltam!
még egy nagyon pozitív dolog: én éjjel sokat nyomkodom és a kijelző fényerőt olyan szinten le lehet venni, hogy éjjel ha bekapcsolod a kijelzőt, nem zavarja meg a szemed a hirtelen fény!
ez rohadtul tetszik!
Ja, szóljatok, ha valami használható frissítés érkezik még a kis mi2-re, mert tesztelném!
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19426 üzenetére
még mindig nem használati tapasztalat...
pro:
kijelző nem is rossz. nagyobb és ua az a felbontás, de nem rossz.
fényerő: OK
fényerő szabályzás nagyon durva!!! én éjszakai bagoly vagyok, tehát fontos a szupergyenge háttérvilágítás és ez a telefon tudja! tényleg csak pislákol, ha akarod!
pedig ebbg kijelzőm van, a többiek a boe-t tartják jobbnak.
nálam nincs gond színekkel, fénnyel, a mi2s kijelzője picit jobb. de az azért csúcs
akksi: állat!
működés: gyors, pörgős, jelenleg még stoc rom (8.5.2, android 6.0.1 - de jön rá a 7-es (miui9-es) érthető okokból most a dev romot még nem tettem fel, mert szükségem van a wifire, nem szeretném azt, mint a mi2-mel...kontra:
forma és fogás: na ez a baj, nagy, lekerekített mindene, ami nekem nem tetszik. nagyon nem. nincs rajta él, nincs rajta sarok, minden gömbölyű...
éjjel egy kézzel őgy fogom a telefont, mint amikor a mutató és hüvelyk ujjaddal 90 fokot mutatszt. na a mérete miatt ez hamar fájdalmat okoz. nem lehet sokáig így fogni. pontosabban ezt már sehogy nem lehet, mert itt a hüvelyk és a középső ujjammal kell fogni, a mutató nem ér el a végéig!meg kell szokni még, a kijelző méret nem is annyira gáz, bár epekedve tekintek még mindig a mi2s-re...
ez a bl nyitás, első lépések (twrp) kicsit kikészített, de megoldottam... most már egyszerűbb a továbblépés/frissítésmiui gyári átköltözés: állat, bár voltak kétségeim. szinte mindent átrakott, értelemszerűen egy két dolog nem megy (pl. régi twrp), de nagyon jó dolog! full az az ikonsorrend és beállítás fogadott, minta megszokott! ajánlom!
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19426 üzenetére
hát... ha egyszer lesz időm és beszerzési forráso, felújítom a jó kis mi2s-emet.
nem rossz ez a redmi 4x, de nekem ez a gömbölyített formavilág nem tetszik. vékony, kézreáll, de soha nem lesz olyan, mint a mi2.
mondom ezt 15 perc fogdosás után... majd még jelentkezem, csak bootloader nyitás, dev rom, root, kis használat és akkor már tudok valami képet adni a működéséről -
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19424 üzenetére
Nem, dehogyis, szó sincs erről... kicsit úgy érzem el is kapkodod ezt a váltást. Hol van még az Mi14-es modell?!
(Ne haragudj, nem rossz szándék és bántás, csak magas labda volt.)
Nem mellékesen az mi2s tényleg nem rossz még ma sem, éppen én is arról írok. Nagyjából mindenre elég még ma is számomra. Emellett nem bántam meg a Redmi 4 Prime váltást, nyilván, kényszerű dolog volt, bár az mi2s működőképes a hibáival. Persze Te tudod, de az 5" vállalható méret. Viszont, én a helyedben a 4X-et nem fogadnám el, nem egyértelmű előrelépés lenne a processzor miatt. Én valamiféle 5-ös Redmit néznék, ahol a processzor legalább 6-os számmal kezdődik.
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19424 üzenetére
nekem ilyen kétségeim nincsenek, tuti, hogy 4 évet nem fog kibírni úgy, hogy ne avulna el, ne romlana el, ne menne tönkre az akksija...
de már azt játsza az akksim, hogy 10%-nál kikapcsol a telefon, aztán vissza tudom kapcsolni, még megy egy ideig...
szóval minden tiszteletem a mi2s-é, ilyen telefonom soha sem lesz többet, ezt el kell fogadni, tovább kell lépni.
bírjon ki két évet és már boldog vagyok (hiszen 80E-ért vettem a mi2s-t, ezt meg 40-ért fogom) - akkor már rendben lesz
ha megvan, majd jelzek engedelmeddel, hogy milyen, mennyire elviselhető az 5" - én gyűlölöm, tehát ha azt írom majd, hogy elfogadható, akkor tényleg megszokható, mert még mindig attól félek, eladom 2 nap múlva, mert nem viselem el a méretét... -
törölt tag
válasz
<Adamsky> #19401 üzenetére
Egyenlőre nem tudom hogy merül tegnap raktam fel. Wakelock detectort nem használtam, de most felraktam.. Beszámolok róla mit mutat. Mondjuk az aksi nem áll a helyzet magaslatán. Most rendeltem meg a NoHont. Azzal remélem jobb lesz. Wifi nálam rendben megy. Nincs vele gond. Nem lép le a hálózatról.
(#19402) Lordus Mostmár jó, kikapcsoltam a közelségérzékelőt, így nem kapcsol le a kijelző.
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19391 üzenetére
azért "mókás", akarommondani siralmas, hogy előre nem lépünk, ellenben hátra minden frissítésnél 5-öt.
de persze "great job, thanks for the hard work..." olvasható a hozzászólásoknál.
nem bírtam magammal, múlt héten regisztráltam, és adom a mínuszt és a kommentet a siralmas romokhoz...
akárhogyis, nem tudom szebben mondani: 4 áéve használom ezt a telefont, de ilyen sz@r még soha nem volt... és senki se mondja, hogy ezt nem direkt csinálják!!!
korábban már a töltéshangot ki lehetett kapcsolni, de a miui9-ben újra nem lehetett, majd jött a "fejlesztés" és a nagy hurrázás, hogy ismét (mint már évekkel ezelőtt) ki lehet kapcsolni.
és még sorolhatnám... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
<Adamsky> #19384 üzenetére
Röviden: senkinek nem ajánlom a 7.10.12-t és a 7.10.19-et. Nálam - wakelock szempontjából - mindkettő ugyanúgy sz@r volt, és ahogy Lordus is írta, a wifi-vel is valami gond lehet, mert állandóan le-föl (de inkább le) lépegetett a hálózatról. A 7.9.21 egész használható, bár zenehallgatásnál nálam (ahogy azt korábban már írtam) be-be "recseg". Olyan mintha nem bírná a hw. ami vicces (ill. nem az
). Nálam az segített ha az 1-es magot fixen 549 Mhz-re vettem.
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #19382 üzenetére
sajna a 7.9.21 volt az utolsó "használható" - kis túlzással - 9-es miui...
nálam az októberiektől a wifi nem működik normálisan.
folyamatosan kiírja, hogy offline, pedig nem...
extra merülést én nem tapasztaltam.
de a wifi hihetetlen gáz, főleg, hogy nem javították, pedig más telefonon is jelezték a problémát...szerk: 7.10.12 - ugyan ez, sőt... az még laggol is jobban...
-
interstate76
addikt
válasz
<Adamsky> #19378 üzenetére
Persze: tőle rendeltem. A termék neve: "Black Touch Digitizer +LCD Display Assembly+Frame For Xiaomi 2 M2 M2S Mi2 Mi2s"
Ja, és korábban elírtam, szóval - mint az a linkből látható is - nem Aliexpress-es, hanem eBay-es volt a rendelés.
Kiegészítésképpen annyit, hogy a sztenderd minőség, mint olyan, az eBay-en ismeretlen fogalom, azaz kaptam már kézhez 1-1 eladótól szuper és használhatatlan cuccot is, ergo semmiféle gari nincs rá, hogy a fent linkelt arc most is használható cuccot küld (ha egyáltalán árul még ilyesmit). Innen (digitizer + lcd + keret) érdemes mazsolázni, ha valaki kevés szereléssel szeretné megúszni.
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19371 üzenetére
Nagyon régen nem mókoltam az mi2s-t, pedig használom, oké, második telefonként. Nekem a 6.11.10-es global van rajta. Talán mostanában érzek rajta egy-egy röccenést böngészés során. Egyetlen hibaüzenet sem volt ezen idő alatt. Nekem ez a rom nagyon bejött. Globalban ugye nincs magyar nyelv és root, de nekem egyik sem szükséges. Tiszta telepítés, MiFlash, fastboot rom, ahogy kell... semmi belepiszkálás (kivéve a helyesírás ellenőrzőt lőttem ki adb-vel). Annyira angolul szoktam meg az MIUI-t, hogy a Redmi 4 Prime-ot is így használom, pedig azon lenne már magyar nyelv. Szerintem próbáld ki ezt a globalt, nekem az eu-s romok nem jöttek be. Pont az ilyen apró, de bosszantó hibák miatt. Hallgatok rajta zenét is, rádiót is (bár vettem egy netrádiót, mert ugye mégiscsak kényelmetlen volt arra, otthon, lakásban, merült, hívás jön rá, stb.), de nem volt vele gondom. Esetleg még az jutott eszembe, hogy próbálj meg régebbi verziós TuneIn; nem azzal lehet gond?
Én az OGYouTube-ot használom, az a háttérben, kikapcsolt képernyővel is képes lejátszani a youtube-ról. Azt sokat használom, azzal nincs bajom.
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19368 üzenetére
Szia! Valóban régen... Nem tudom milyen adót hallgattál és mikor, de nem lehet, hogy mondjuk Rádió1, Music FM a reggeli órákban? Ilyenkor elő-előfordul, hogy beszaggat.
Emellett én próbálnék egy ilyet: security - app battery saver - TuneIn - No restriction & allow background location.
-
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #19219 üzenetére
Vezetéknélküli töltésről nem írnak a honlapjukon, csakhogy Fast charge 3 támogatása van. Rákérdezhetek majd, de nem hinném. Lehet ők is lassúnak tartják még egyenlőre.
A második kérdésedre ott a válasz, de a hátlapi dual kamerából csak az elsődlegesben van (a front kamerában nincs):
4 轴光学防抖 = 4-axis optical image stabilization
Kis szemléltető videót is tettek ki erről.Bár nem írnak róla, de a telefon elején a bal felső sarokban két "lyuk" látható, amik túl kicsik vakunak, szóval az egyik az elülső kamera, míg a másiknak az értesítő lednek kellene lennie.
A doboz tartalomra is rákérdezek, de nagyjából ami extra, az a Type-C usb kábel átalakító jack audio-ra, illetve a sim kártya tálca nyitó tű, az adapter és USB type-c kábelen kívül... viszont valami puha tokot is említenek a kínai leírásban.
-
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #19213 üzenetére
Jövő hétre terveztem, hogy elmegyek megnézni a helyi Xiaomi shop-ot Shenzhenben, hátha kirakták már ott megtapogatni.
-
tomic
addikt
válasz
<Adamsky> #19165 üzenetére
Soha nem kalibráltam.Nem is tudom hogy kell.3. kijelzőm van benne pedig. A másodikat mikor megvettem nekem sem működött a szenzor. Szerencsére leejtettem és vennem kellett egy másikat. Bele tettem és egyből ment.
Szervíz menü nálam nem jön elő.Hátlapot miui felirattal fehér színben nem tudjátok hol lehet még rendelni?
DrKapocs Én még veszek rá egy új hátlapot mert nagyon gatya. A kijelzőm megint besárgult,és középen van egy fehér csík szerű folt is rajt. Szóval rendesen le van lakva.Multkor megkérdezték,hogy átment rajta valami?
Szóval én lassan nyugdíjazom.Ma vettem barátnőmnek egy vadi új Huawei P9 Lite-ot. Baba kis készülék lehet átpártolok.Bár nem tudom mi a felhozatal ebben a kategóriában Xiaomiéknál. -
-
-
válasz
<Adamsky> #19088 üzenetére
Ha kifúrod, nem működik. Ami működik: kifúrod fólia nélkül, felteszel egy edzett üveg lcd "fóliát", majd azt sötétíted le a lyuknál. Kérdés hogy mivel tudsz üveget fúrni hogy ne repedjen el.
Magát a működést megtalálod Google barátod segítségével, azt hogy az érzékelő egyáltalán működik-e, egy másik mobil kameráján keresztül tudod tesztelni. Az infra fényt te nem látod, de a kamera érzékelő egy részét igen (lencse előtét infra szűrés, ebbe se mennék bele bővebben). Hívás indításkor egy másik mobil kameráján keresztül nézd meg közelről az érzékelőt (mikor szét van szedve, de lehet a sötétítésen keresztül is látszik).
Nálad inkább arra tippelnék, hogy a karcok belül visszaverik az infravörös fényt a mellette lévő bejövő fényt vizsgáló infraérzékelőre.Pl a Samsung ezért a két infra adó és vevő közé tesz egy műanyag keretet, tehát jobban zárja el egymástól.
Szerintem filcezz és nézzük meg mi lesz. -
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19079 üzenetére
A közelség szenzor nagyon érzékeny arra, hogyan illeszkedik előtte a kijelző ill az üveglap. Gyakorlatilag szemre kiszűrhető a hiba, mert ha a bal felső sarokban az üveg kiemelkedik a keret síkjából, vagy egy szintben van vele az jó eséllyel bezavar a közelség szenzornak. Az a megfelelő amikor az üveg a keret síkja alatt van ~0.5 mm-el. Sajnos nekem második Mi2S készülék rendelésnél gyárilag olyan gagyi kelezővel küldték, hogy a bal felső sarokban újonnan kiállt az üveg és állandóan szarakodott a közelségszenzor. Miután kicseréltem a 91$ kijelzőre a hiba megszűnt és azóta is pöpec. Te is ilyet vettél?
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19050 üzenetére
Köszönet Adibogyonak is!
(#19051) Disque:
Már xiaomi.eu is global szerverre csatlakozik úgy, mint official gloabal kiadások (eddig China szerver volt). Ezt nem Ingbrzy döntötte el, hanem mi is csak észleltük a jelenséget. Állítólag azért van, hogy a global usereknél ne legyenek kínai karakterek a Themes appban...
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky> #19005 üzenetére
Megalkuvó leszel, nem ismerek Rád. Te (is) mondtad mindig, hogy 5" alatti képernyőméret az ideális.
Na jó, csak vicceltem; tudom, 5" manapság már a nanomikrokicsi kijelző.Szűk 1 napig volt nálam a Redmi3s. A nagyobb kijelző egyértelműen jobb, ha bogarászol a telefonon, nem hurcolod, nem tenyérben hordod, nem zsebben, hanem ülsz és tapicskolod. Előny a Redminél. Viszont egyből kontrázott az mi2s, amikor kicsit hurcoltam kézben, zsebre vágtam, stb. Eleinte azt mondtam, hogy húúú, mennyivel jobb az 5", utána azt, hogy mennyivel rosszabb a hosszabb és szélesebb telefon.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #19007 üzenetére
Nagy látványos változások/feature-ök nincsenek benne (MIUI8 UI maradt), de under the hood már annál inkább. Mi5 megkapta az új Qualcomm MpDecision-t. Különböző CPU governor váltásoktól függően változik a CPU clock range, Idle állapotban downclocked governor-ra vált és 2 magot kikapcsol. Ennek a SOT huszárok nagyon örülnek...
Számítottam a multi-window feature-re, de sajnos erre egyelőre még várni kell...
Nagyon sokat foglalkozom mostanában a MIUI-val, része lettem China Alpha, China Beta Global Beta MIUI csoportoknak ahol QQi appon (zárt csoport) keresztül folyik a diskurzus 0-24. Közvetlen kapcsolatba kerültem a China MIUI Development Team-el így a bug fix átfutási idő sokat javult
És mindezt úgy, hogy végig hű vagyok a xiaomi.eu-hoz, ami a ROM tisztasága miatt nekem a legjobb alternatíva. Csak az van benne ami szükséges, semmi kínai, semmi bloatware, semmi fölösleg és semmi fölösleges modifikáció a hivatalos MIUI-hoz képest! Így szerencsére a MIUI rendszere úgy érzékeli a napi xiaomi.eu frissítéseim, mintha hivatalos MIUI ROM-ot használnék és frissítenék ami egyébként követelmény
Szóval nem unatkozom...
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18975 üzenetére
Ahhoz, hogy jövőbiztos is legyen a dolog - figyelembe véve, hogy a ROM-ok szinte minden update alkalmával egyre híznak - 2 x 4GB system partíció szükséges lenne, bár szerintem a seamless update azaz 2 system nem lesz már nekünk, ez csak a Google Pixel telefonokat érinti és azokat a készülékeket amik eleve Nougat-al jönnek ki...
-
Karavik
veterán
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18917 üzenetére
Ahol melózom ott semmilyen sávon nincs 4G szórás, csak 3G/H+ legalábbis Telekomnál biztosan így van, de ettől függetlenül én sose aggódtam a B20 hiánya miatt, böngészés közben nem érzek különbséget 3G - 4G között, a speedtest-re pedig nem szoktam verni a farkam
Melóhelyen kívül - ahol amúgy is WiFi-n vagyok - mindenhol van 4G, szóval a B20 hiányából abszolút semmit nem érzékelek...
Ezzel azért remélem kárpótollak valamelyest
(otthonról):
-
Lordus
senior tag
-
Neck
veterán
-
Lordus
senior tag
válasz
<Adamsky> #18902 üzenetére
Teljesen egyetértek, Kolléga!
Én sem értem, miért kell apple meg samu telefonokat majmolni. Pont azért vettem mi2s-t, mert egyedi, kínai, rohadt jó tudású és értékű telefon volt, saját ötletekkel lásd miui, lekerekített sarkak BEÁLLÍTHATÓSÁGA - nem kötelező érvényű(!) jó forma, jó tudás, jó minőség, jó akku stb... És lehetett röhögni a pajtásokon, akik 4x ennyi pénzért hasonló készüléket vettek és csak bámultak, hogy jéééé, egy kínai telefon ilyet tud?!?!
...Ma meg mit látok? majmolják, ráadásu pont azokat a telefonokat, amiket soha nem vennék a kezembe. (megjegyzem, feleségemnek céges iponeja van, mellette a saját mi2s és utálja ő is, mert használhatatlan, buta a mi2s mellett. pedig nem kicsit újabb...)
de nem megyek bele ebbe, a mondanivalóm lényege, hogy én azért szerettem a xioamit, mert xiaomi. nem azért, mert apple, vgy samu, vagy... bármi egyéb kópia/öszvér...
szerk: és sajnos butul!!!
ma is azt mondom, a v5 jobb volt.
Ma nem működik az autóm bt kihangosítójával - hála miui v8
tilinkózik éjjel, ha töltőre dugom - hála miui v8
nem lehet beállítani a lekerekített sarkokat - hála miui v8
késik a kapcsolás - hála miui v8
nem lehet választani a hangot az sms fogadás értesítéshez - hála miui v8
jangerő beállítási lehetőség sokkal rosszabb - hála miui v8 - nincs xposed, wsm tools...
és még sorolhatnám... -
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #18904 üzenetére
Pontosítok: Smartisan M1 és Smartisan M1L
B20 ?
-
Rawulf
őstag
válasz
<Adamsky> #18888 üzenetére
Én csak azt tudom, hogy jövő héten fog az Oppo és a Smartisan is új telefont a piacra dobni.
Kínai haverom ott lesz a Smartisan "premier bulin".
Vannak helyzetek, amikor az ember szeretne a sötétben fotózni (például egy csinos kínai lányt a KTV bárban, amelyikkel éppen randizom, stb...) és én nem szeretnék külön fényképezőgéppel szaladgálni (hülyén is néznék ki vele például ott).
Ahogyan néztem, ezekkel a duál kamerás telefonokkal egész jó képeket lehet lőni rossz fényviszonyok mellett. Ráadásul én Jiayu G4HG és MI2S kombóról akarok váltani. Hadd ne mondjam, hogy milyen képeket készítek velük ha nincs szikrázó napsütés...
Mivel csak 1-2 hetet leszek évente Magyarországon, ezért a magyar sim kártyához elég lesz egy Xiaomi Redmi 3S B20-as, míg a shenzheni és hongkongi sim kártyához akarok valami dupla kamerás telefont.
Ha pedig esetleg Szingapúrba, Malajziába, vagy az USA-ba (vagy megint Makaóba) kéne átmennem, akkor az éppen szükséges negyedik sim kártyát is a Redmi-be tudom passzintani.
Egyenlőre a Xiaomi 5S Plus legerősebb verziója a nyerő nálam, de megvárom a Mi Note 2 telefont is és hátha a Vivo is valamit dobbant.
Na és esetleg közben jöhet valami jobb B20-as dual sim-es variáció is... -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18883 üzenetére
Igen, igaz, de szintetikus tesztekben még így is elveri az Mi5-öt, a downclock pedig jótékony hatással lehet az akku fogyasztásra - csak próbálom a jó oldalát nézni....
Nyilván én sem adnám oda érte a kerámia Mi5Pro-m (amire 4 hónapot vártam), de ezek azért az Mi5S mellett szólnak:
- 3D ultrasonic fingerprint scanner
- nagyobb akksi
- nincs fizikai HOME gomb
- Camera szenzorméret / pixelszám arány (1/2.3 inch / 12Mpx) !!
- nagyon jó kezdő ár (sajnos tettek is érte - h/w hiányosságokra gondolok)Szóval azért nem annyira tré, de jobbat vártam én is egyébként...
Jövőre 2. negyedévben jön az Mi6 ami már 5G fogadásra is fel lesz készítve, én arra várok.
Redmi Note 3 Pro SE (Kate) is LTE B20 kompatibilis Xiaomi teló, de gondolom ez már neked nagy.
-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #18881 üzenetére
De az meg hardveres teljesítményben nem nagy előrelépés az a baj...
+ lányom Redmi3 telóján 3 hónap alatt teljesen lekopott a festék power és hangerő gombokról...elég gáz...most feketén virít az ezüst telón.Szvsz Mi5S 4GB van most nagyon jó ár/érték arányban, kapásból 100USD-vel kezdett alacsonyabb áron, mint anno az Mi5 4GB
-
escape
aktív tag
válasz
<Adamsky> #18813 üzenetére
Melóhelyről nem tudok driveot elérni, de sejtem, hogy a körítés alatt az adb-t és a teló usb drivereit érted.
Közben találtam neten is egy részletes leírást linkekkel. Végigpróbálok mindent, aztán hátha sikerül már végre megcsinálnom.
Köszönöm mindenkinek, ha nem megy, még lehet, hogy jelentkezem. Remélem előbb, minthogy a teló a betonon végezze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest