Hirdetés
- Megjelent a OnePlus 13T
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Itt a Redmi Turbo 4 Pro, az első készülék Snapdragon 8s Gen 4 alapokon
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hybe
csendes tag
Megérkezett az új kijelző a kerettel és a video -> Youtube alapján tényleg kb. 20 perc munka volt kicserélni.A legtöbb idő a hátlap leszedésével ment el, mert majdnem beletört a körmöm :-)
Köszönöm a bátorítást és a tanácsokat, illetve köszönet még Williamgrant és muchacoado fórumtársaknak is. :-) -
-
Tisztelettel szeretném egyszer és mindenkorra ezt a "látszódnak erős napfényben a rácsok" problémát feloldani. Ez nem azt mutatja hogy az LCD vagy a Digitizer shit lenne, hanem azt hogy egy adott technológiával készültek. A felület kapacitív illetve rezisztív módszerrel fogja az érintést érzékelni, utóbbi a modernebb technika, amely ráadásul újabban már több szintű kapacitást változást is tud mérni (pontosság és érzékenység változtatható dinamikusan is). A Sony Z3nál pl lehetőség van szoftveresen bekapcsolni azt, hogy kesztyűben is érzékeljen a digitizer.
Az hogy a felület kidolgozásán látszanak a pontok, vagy kockák az gyártó függő is (pl. ha az üveg és a kapacitív felület közé tesznek egy ragasztót, mikrofóliát stb. akkor nem látszik.
A Sony új mobiljain mindegyiken van ilyen ponthálózat, ettől nem lesz rossz minőségű a panel, lcd vagy digitizer. A nexusnál kockák vannak pöttyök helyett pl.
Az biztos, hogy ez nem hiba, de ha zavar bizonyos fóliák használata esetén nem látszódnak a pöttyök. Azonban ha ilyennel kapod az új (csere) LCD-det, akkor inkább örüljél, mert a legújabb technológiás kapacitív digitizert kaptad az üveglap alá, amelyre ráadásul nem tettek háttérfény csökkentést vagy torzítást okozó ragasztó fóliát. Ha pedig a telefon gyártója tett a vezérlőbe némi extra "okosságot", akkor ezzel új funkciókat is kaphatsz.Kikapcsolt Sony Z3 pöttyei:
Nexus pöttyei:
És igen, ahogy telik az idő a digitizer gyártók egyre jobb panelokat készítenek, amelyek ráadásul nagy valószínűséggel kompatibilisek az előzőekkel, így nem annyira meglepő ha az új panelodon más a vezérlő chip, stb, a csatlakozó meg ugyanaz.
-
Karavik
veterán
Nekem mindkettőből megadatott
Viszont nagyon remélem, kijelző csere után mindkettőtől megszabadulok...
Napokban akkora ghost touch jelenséget tapasztaltam, hogy a SwiftKey billt nem tudtam használni mert nem azt írta amit szerettem volna: flow írás közben, ha egyenesen húztam az ujjam a flow lenyomatot cikk-cakkban mutatta
De volt már olyan is hogy a naptár app megnyitása után a ghost átvette az irányítást és össze-viszza nyomkodta a napokat, lapozgatott a hónapokban. Fel is jegyeztem a napok számát amiket később feladtam ötös lottón
-
muchacoado
aktív tag
Érdekes hogy nem egyforma a te "eredeti érintő vezérlő chip" című képed az én saját hasonló témájú képemmel.
-
Karavik
veterán
nálam is szóba jött dragontt de a beexz meggyőzőbb volt nekem ezért én innen, az utóbbitól rendeltem...remélem jövő héten megkapom én is... Mennyi volt az átfutási idő rendeléstől számítva? Free shipping-el rendelted?
A rácsok egyébként az eredeti kijelzőn is látsszanak napfényben - ha ez vigasztal.
Köszi a képeket majd összevetjük az enyémmel, ha megjön...
(#12856) <Adamsky>
No problem!
-
-
Karavik
veterán
Köszi szépen mindenkinek, aki megosztotta az LCD kijelző témában szerzett tapasztalatait. Így már sokkal könnyebb lesz forrást találni. Remélem a kamera modul is eredeti lesz mert különben kérem vissza a pénzt. Ez volt az egyetlen kitételem, hogy eredeti legyen! A kijelzőben sem fogok kompromisszumot kötni, ha nem lesz eredeti azt sem fogom annyiban hagyni...
-
muchacoado
aktív tag
-
HanU
tag
A Mikey nem egy 100-as dolog hol működik hol nem. Valami rendszer programmal szerintem össze akad, mert ha hosszan nyomom akkor a Google keresés jön be amit nem is állítottam be. Amit beállítok azt meg nem hozza. A hangrögzítés jól működik, de a belőle megnyitott lejátszás abszolút bezavarja a mikey-t. Ennek még forrnia kell. Megbízhatatlan, egyenlőre szerintem egy felesleges cucc így ez a mikey.
-
HanU
tag
Letöltöttem az Mikey 1.4.2 multit úgy néz ki ezzel jobb.
-
Karavik
veterán
-
Képzavarban vagy kicsit. A TDB nem arról szól hogy az OTA hogyan frissít, hanem hogy a két rendszeredhez külön adat partíciót kapsz. Tehát a két rom ugyanazon adatokkal fog működni. Ez azért jó, mert pl ha folyamatosan követed a heti frissítéseket a miuiandroid.com oldalról, akkor előfordulhat hogy az egyik romba valami bug kerül így vissza tudsz állni az előző jól működőre. Hátránya hogy így csak egymással közel hasonló romokat tudsz használni a két rendszeren (pl. week és WiUI).
A TDB olyan, mintha két külön telefonod lenne egy vasban, külön adatpartícióval. Tehát ami az egyiken megtalálható a másikon nem feltétlen. Így lehet pl CM-et és KitKatot összepakolni.
Szerintem az utóbbi megoldás ésszerűbb, ha rendszeresen cseréled rajta a romot.
Az OTA-ról egy erősen szubjektív vélemény: hülyeség.És IGEN, keresztbe frissít!
Valószínűleg eddig ezt tette, csak nem vetted észre, hiszen nyomott egy rebootot, bejött az új csecse romod, minden adatod a helyén volt...
A cwm sokkal logikusabb, egyszerűbb és kezelhetőbb megoldás. Ráadásul nekem már volt olyan, hogy keresztbe frissítéss után széjjelszabott valamit és mindkét rendszer FC-zett folyamatosan. CWM-nél meg minden frissítés előtt nyomok egy mentést, így egyszerű az élet.Szóval CWM a "zIsten", OTA pfúj, TDB enable ajánlott.
ui:
Wajk helyett: Ja és persze használd a keresőt
-
peanar
senior tag
Hogyan is kéne pontosan ennek működnie, mert nálam nem csinál semmit?
Meg kell adni, be kell/lehet állítani, hogy mikor, minek mondja be a szövegét?
Ha igen, hol, hogyan??
Nálam annyit csinál, hogy a Beállítások/Nyelv és bevitel/szövegfellvasó kimenet példa meghallgatására rábökve elszámol 3-ig magyarul. -
peanar
senior tag
-
peanar
senior tag
Amit vagyula is mondott, tiltsd le a xiaomi névjegy szinkronizálást (egyszer engen is szívatott, mikor véletlenül bekapcsoltam)! Nekem a xiaomi fióknál csak a MiCloud üzenetek van bekapcsolva (a más /jelen esetben a párom/ xiaomi fiokkal rendelkezőkkel való ingyen sms küldés végett), az összes többi off! A névjegy képekkel így sohasem volt gondom, viszont én sem adtam külön csengőhangot egy névjegyhez sem, így arról nem tudok nyilatkozni.
Viszont ha már átméretezte valami a képeket és szinkronizálódott a google fiókoddal, akkor újratelepítésnél már a rossz képekkel ellátott névjegyeket tudja visszaszippantani.
A másik meg, a névjegy beállításoknál meg tudod adni, hogy melyik fiókod névjegyeit használja. Ha itt kijelölöd a google fiókod, lehet, megszűnik a baj.
Illetve a beállításokban van elrejtve a megduplázott névjegyek összevonása is, ami szintén segíthet, ha baj van!Megint kérdés FCR rommal kapcsolatban!
Te meg tudtad jeleníteni a Beállítások ikonját, ha igen, leírnád légyszi hogy hogyan! -
vagyula
senior tag
Nem is kellene,már tesztelem egy ideje
Én a Xiaomi fiókot egyáltalán nem használom, a névjegyek a google fiókban vannak tárolva, így romtelepítés után azonnal leszippantja a fiókbeállítás után és nem duplázódnak meg a névjegyek.
A fényképek nekem megmaradnak, viszont egyéni csengőhangot nem állítok be, azt nem tudom,hogy elmászik-e.
Szerintem tiltsd le legalább a Xiaomi névjegy szinkronizációt, főleg ugye, ha van google fiókod... -
kano
nagyúr
Elviekben, ha megtartod a feladóvevényt akkor azzal tudod igazolni, hogy azt Te adtad fel garos javításra. Elvileg...
De az is kérdés, hogy mikor fog nyitni ténylegesen EU-ban a Xiaomi szervizt? Ha egyáltalán fog... És az foglalkozik-e a kínából behozott cuccokkal? Szóval még sok itt a kérdés... -
Karavik
veterán
Szerk: Véletlenül a válaszra böktem, az új hozzászólás helyet, sry!
Először nem tetszett, hogy megszűnt az english/chinese miui android ROM release, mert kicsit idegenkedtem a multilang verziótól, a többnyelvű integrációtól, de most kellemesen csalódtam a multi-ban. Magyar nyelven használom és semmi gond vele, a fordítással sincsenek különösebb problémák (köszi Vagyula! ). Az akku idő is beállt nekem elfogadható szintre. Napi 1-2 óra telefonbeszélgetés mellett is megvan a 2.5-3 óra kijelző használat (email +böngészés) úgy, hogy én nem spórolok a beállításokkal. Nekem vagy a fülemen van a teló, vagy a kezemben nyomkodom, ritkán pihen a zsebemben...
Szóval nagyon fasza! Most már nem is állnék vissza az english/chinese - re.
Apróbb fordítási hibákat észleltem, mint pl. equalizer hangzáskép kiválasztásánál nem "megnyitás" lenne a megfelelő hanem "nyílt" és nem "összpontosított" hanem "fókuszált" de ez már csak finomhangolás... -
peanar
senior tag
Köszönöm, a múltkor már írtad a WSM tools progit, le is szedtem
Ez a progi lefuttatása után hol maradnak még cirill betűk, mik ezek a mértékegységek?
Nálad mit jelent a nagyon jó aksi idő, mert ugye ez relatív, hogy kinél mi a jó?A kameránál én a Normál módot használom, előtte én is tapasztaltam hasonlókat az autó fókusznál. A normál módnál max. megbököd a kijelzőt, hogy mire fókuszáljon és már teszi is a dolgát
-
Wajk
addikt
köszi
meg kell találnod a számodra megfelelő ROMot, van pár alternatíva
A WiUi ahogy mindig, saját magamnak készül, csak megosztom az eredményt.
Feltölteni nem nagy dolog és lehet valaki hasznát veszi...
Persze lehet rám "nyomást" gyakorolni, de eddig te vagy az első aki ezt az opciót hiányolta@all: a Téma Összefoglaló frissítve, pár új infóval, linkekkel többek között Vagyula ROMjai-hoz, stb...
-
Wajk
addikt
-
-
HanU
tag
Hú bakker, elég láma vagyok. Nem tudtam mi a téma és beleugattam. Bocs. Előző hozzászólásom és ez is bocs de OFF.
Valaki használta már m2(s)-en az LAGFIX fstrim opciót, illetve javult valami? Vannak ROM-ok illetve kernel amiben benne van.
[Kernel]
[WAJK 3.9.15 ROM]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- BESZÁMÍTÁS! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest