Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hriska
aktív tag
válasz
Williamgrant #11698 üzenetére
Igazán nincs mit!
Remélem sok szép élménnyel térsz haza!!!!!
Meg egy új telóval..... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #11697 üzenetére
Dobnál egy link-et? Eddig ott még nem szóltam hozzá, de erősen gondolkozom, hogy be kéne trollkodni egy kicsit.
Egyébként néztem ezeket a fotókat, amin bazi nagy Miui 6 logo, meg ment a nagy fotózkodás, szelfizés, stb.... de mire? Annyira szeretném érteni, de nem látom az okát.
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
bozarjoska #11696 üzenetére
Most újra olvasgattam a hivatalos fórumokat. Azért az MIUI-nak is van egy elvakult rajongótábora. Vagy ezek egy része "fizetett rajongó" lehet? Mert, annak ellenére, hogy semmi konkrétumot nem lehet tudni (azon kívül, hogy a hivatalos oldalt is lecserélték V6-ra, de a tartalom szinte tök ugyan az, mint a V5 esetében), egy csomó hozzászólás arról szól, hogy "massive improvement", "impressive", "cant wait", "awesome", stb.
Az értelmes kérdésekre pedig nincs válasz... azért én csak hozzászóltam, hogy nem látom még az új funkciókat... nem mintha egy hozzászólás számítana. :-)
(ui: már jönnek is az üzenetek, amik arról szólnak, hogy "agree") -
hriska
aktív tag
válasz
Williamgrant #11690 üzenetére
3G-2100
LTE-1800 (a 800-at még tesztelik ha jól tudom) -
Karavik
veterán
-
-
Sziasztok!
Egy kis segítséget kérek! Még otthon találtam egy jó oldalt ahol meg voltak adva a szolgáltatókhoz tartozó frekvenciák. Mivel itt nincs Google, ezért nem találtam meg.
A kérdés, a Telenor melyik frekvenciákon szolgáltat 3G-t és LTE -t?Köszi előre is!
Üdv: wg
-
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik #11687 üzenetére
Látom, nem csak én vártam többet...
Mindenhol az van, hogy "circles and lines"... értem, hogy körök és vonalak, de nekem tényleg nem jön be az ennyire, túlságosan is leegyszerűsített design. De ez tényleg lényegtelen lenne. Vonalszerű csúszkák? Majd mindig milliméterre pöckölöm (és mellébökök) egy mozgó autóban, buszon, vonaton... na ne.
Én azért titkon reméltem például egy S5-szerű energiatakarékossági bejelentést vagy egy "Knock Lock" jellegű képernyőlezárást. Vagy mittomén, egy kis medzsiket, valami újat. Mert egy továbbfejlesztett naptár, e-mail kliens, az óra áthelyezése egy sima heti rom frissítésbe is belefér, ehhez nem kell verziószámot ugrani.
Ehelyett viszont én tényleg csak egy optikai tuningot látok. Ezzel viszont az a baj, ha tényleg ennyi a lényeg, hogy ez van, akinek tetszik, van akinek nem.
Igen, eddig is hasonlított az iOS-hez. De ez nekem már soknak tűnik. Pont a múlt héten tettünk egymás mellé egy 4-es iPhone-t és egy Mi2s-t és nyomkodtuk a két telefont. Azért el kell ismerni, hogy azért "bárminemű hasonlóság nehezen hihető, hogy a véletlen műve". Ahogyan mondják is, hogy a Xioami Kína iPhone-ja (elfogadható áron), ez oké, de szerintem ezt nem így gondolta a nép, hogy másolják le az ottani dolgokat. Hanem valami újat, innovációt várnak, amit korábban az Apple nyújtott. Szerintem ezt egy kicsit félreértelmezték, hogy mit is várnak tőlük.
Ráadásul most volt ez a nagy esemény és ténylegesen legjobb esetben megkapom jövőre a rendszert. Valahogy éreztem, mikor kijött a JLB36. Minek egy újabb stabil rom, mikor napokon belül bejelentik a V6-ot?!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #11684 üzenetére
Épp az imént olvastam, hogy válaszolt Neked Ingbrzy. Jöttem is ide, hogy lássam a reakciókat. Engem személy szerint lehangolt a dolog...
Árulja már el valaki, hogy ennek a bejelentésnek mi a búbánatos francnak kellett - már jó előre - ekkora csinnadrattát csapni?(#11685) DrKapocs
Nagy +1!
Pontosan ezt akartam én is írni. Minden benne van ebben a hsz.-ben.Annyit tennék még hozzá, hogy ezzel a tempóval, mire kijön a KK, addigra "vághatjuk is ki a hóra", mert itt lesz az L-es droid, ami -- az eddigi információk alapján -- az eddigi legnagyobb ugrás lesz. Magyarán seperc alatt megint úgy le leszünk megint maradva a 4.4-el, mint most a legelső verziójú JB-vel.
-
janston
aktív tag
válasz
DrKapocs #11685 üzenetére
Egyetértek, egyenlőre nem látni semmi új funkciót vagy újítást egyáltalán. Bár van idejük bemutatni őket, ha vannak...
Szerintem viszont már a Mi2-val és a V5-el is iPhone-ra hajaztak, és ha ismerősöm azt mondta, hogy "ez tiszta iPhone" mondtam, hogy persze ezért is szeretem annyira, mert az iPhone szép is meg jó is (csak baromi drága és iOS sux). -
DrKapocs
őstag
válasz
Karavik #11684 üzenetére
Én egy kicsit csalódott vagyok a mai bejelentések kapcsán. Elolvasgattam a fórumokat, a xiaomi nyilatkozatait, de semmi konkrétum nem derült ki belőle. Ahogyan látom, ez egy "parasztvakítás" volt, max annyit tudtunk meg, hogy lesz V6. Nekem a V6 leegyszerűsített formavilága az eddigi képek alapján nem tetszik; persze tudom, témák lesznek dögivel. De mit tudtunk meg? Lesz MiCloud sync? Nem érdekel, annyi helyre lehet szinkronizálni. Lesz Permission, Calendar, Virus scan, stb. De ezek eddig is voltak!
Semmi extra újdonságot nem láttam a közleményekben. Arról sem szól semmi, hogy a "több energiatakarékossági opció" az mit takar?! Arról sincs semmi, hogy milyen android lesz! Értem én, hogy "színes lesz" és "letisztult", de semmi az optimalizációról, teljesítményről, igazán fontos dolgokról.
Mert az szép, hogy 300 komment van, hogy milyen szép a lockscreen, de ez piszokul lényegtelen. Ezt a lockscreent, akár most, V5 alá is be lehet állítani.Ami különösen nem tetszett, hogy állandóan az iOS-hez hasonlítgatták magukat, kicsit elimserve, hogy hasonlít rá. Eddig az volt az irányvonal, hogy az MIUI nem iOS koppintás. Most valahogy kicsit ez elveszett és ez baj. Én nem akarok egy koppintott iOS-t a telefonomra.
Dobjatok rám követ, de szerintem ez még szinte sehol sem tart, annyira rébuszokban beszéltek. Nem konkrétumokról volt szó, hanem sokkal inkább semmiről, illetve az ikonok színéről, lényegtelen dolgokról.
(Amúgy a JLB39 eddigi tapasztalataim szerint mostanában a legjobb stable romok között van. Sebességben a JLB33 érzésre kicsit talán jobb volt, de összességében a 39 sokkal jobb, sokkal jobban a kezed alá dolgozik - legalábbis az én szokásaim szerint. Jobb a böngésző és a naptár. És szerintem érezhetően takarékosabb az akkuval, ami talán a legfontosabb.)
-
Karavik
veterán
FYI:
Ingbrzy válaszolta ezt nekem KK alapú MIUI v6 hírekkel kapcsolatban:
"MIUI 6 will first be tested by 1000 beta tester, and the team will grow to 10000 people by August 22. MIUI 6 developer version will be open to public in the beginning of September. By the end of 2014, Xiaomi Mi 2/2S/2A, Redmi devices and Redmi Note will start testing."
Szóval, ha Mi2S hez csak 2014 vége felé kezdődnek a beta tesztek, akkor ebben az évben nekünk tuti nem lesz v6 csak jövőre (de legalább lesz...)
-
Lordus
senior tag
válasz
muchacoado #11680 üzenetére
ááá, dehogy. kínából rendelném. ide nem hozzák hivatalosan
bozarjoska: köszi!
megpróbálom felvenni velük a kapcsolatot, látom többen dolgoznak az ügyön!
-
Lordus
senior tag
Bocsánat, nem teljesen ide vág, de hol kereshetnék máshol Xiaomi gurut, ha nem itt...
Szóval végre megvásárolható a MI TV2
és már meg is vettem volna, de az eladó tájékoztatott, hogy egyelőre csak kínai nyelvű a készülék. Nem tudja esetleg valaki, hogy mikor várható rá firmware frissítés, ami már angolt is tartalmaz? Vagy ha nem lesz ilyen, akkor esélytelen valahogy angollá/magyarrá varázsolni? nekem kell egy ilyen tv
A MI2S után úgy vagyok vele, hogy nem lehet rossz választás...
-
Monyos
aktív tag
válasz
muchacoado #11674 üzenetére
Nálam official CM ROMnál volt ez. Valaki itt a fórumon írta, hogy neki meg weekly dev MIUI rendszerrel volt ilyen..
-
Karavik
veterán
válasz
muchacoado #11674 üzenetére
Igen, én jártam már így de egy korábbi miui verzióval. Bár szvsz tök mindegy milyen miui verzió, bármikor bármelyik verziónál előfordulhatnak váratlan meglepetések. Pár hete tiszta telepítéssel újratelepítettem mindent, most ok, de kitudja meddig...
Szerk:
Ill. az első furcsaság itt is van, néha random nincs vaku fényképezés közben hiába van állandóan bekapcsolva. -
válasz
Milestone2 #11658 üzenetére
ibuygou. $450.
Csak most érdekes.. Reg nélkül rendeltem, jött egy mail, hogy vették a rendelést, ha nyomon akarom követni, regisztráljak, és küldjem el mail-ben a rendelés adatait. Megtettem, azóta semmi.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #11668 üzenetére
Na, ha már így "témánál" vagyunk ....
Az index.hu-t -- mióta ez az új design van -- nem tudom teljes nézetben böngészni (semmilyen böngészővel). Hiába állítom át a "user agent"-et desktop-ra. Ja az említett oldalon nincs is link a teljes nézetre, mint itt a PH!-n. Ötlet, tapasztalat? -
Karavik
veterán
válasz
Monyos #11665 üzenetére
A kezdőképernyőn a kedvencek hivatkozásait nem lehet szerkeszteni csak törölni és újat létrehozni de akkor bukom a gyári prohardver ikont. A könyvjelzőknél természetesen működik az m betűs mobil nézetes indítás mert itt szabadon szerkeszthető, de elég primitív, hogy a kedvenceket nem lehet és csak az alkalmazás adatainak törlésével lehet visszaállítani.
-
Karavik
veterán
Telóról ezen a fórumon véletlenül ráböktem a lap alján lévő "teljes verzió"-ra. Azóta nem a mobil nézet jön be alapértelmezettként, akkor sem, ha a kedvencekből rábökök újból a "prohardver"-re. Mindig manuálisan kell átváltanom vissza mobil nézetre, pedig a böngésző szövege android.
-
Wajk
addikt
válasz
Milestone2 #11660 üzenetére
lehet a launchered nem tetszik neki
(nem tudom melyikekkel működik együtt, olvasd el az XDA topikot...) -
HornedReaper
senior tag
DX-en Európán belül is rendelhető pár Xiaomi apróság:
[link]30 USD fölött nincs posta, nincs vám
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik #11651 üzenetére
Kössz! Lehet manipulált kép, de némi reményre ad(hat) okot, hogy - hivatalosan - nem ragadunk 4.1.1-en.
(#11653) Barthezz2
No, de milyet?64 Gbyte-osat? Milyen hátlappal?
-
Rendeltem egy Mi4-et.
-
bzsolt99
tag
Sziasztok!
Aki szedett már szét ilyen telefont az meg tudja mondani az usb csatlakozó mennyire cserélhető?
Nekem már botrányosan nehezen tudom tölteni mert sehogy sem érzékeli ahogy bedugom a kábelt kezd frusztrálni.
Megnéztem külön lehet venni csatlakozott csak kérdés tudom e én házilag cserélni,mert nem tűnik bonyolultnak. -
<Adamsky>
nagyúr
Ja, biztos lesz téma, csak azért (is) nyavalygok, mert eddig nekem ezzel nem kellett vesződnöm. Tetszett a Miui úgy, ahogy van. Mindegy valamilyen megoldás (téma) csak lesz. Most őszintén? Hogy néz már ki ez az iránytű? Na, nem mintha olyan sokat használtam volna, de akkor is. Ilyet - mondjuk Corel-ben - 5 perc alatt csinálok. Notification menü és About? Jaj!
(#11647) Karavik
"... jönne végre KK alapú v6. Többen azt rebesgetik, hogy nem is lesz mi2s-re ... "
~ 17 millió emberrel csak nem babrálnak már ki. Hol olvastad?
Nem haragudnék meg, ha nekünk csak egy v5-ös KK jutna. -
Karavik
veterán
Engem különösebben nem izgat, hogy néz ki a felülete, csak már jönne végre KK alapú v6. Többen azt rebesgetik, hogy nem is lesz mi2s-re!
-
r4z
nagyúr
Jó ez a V6 téma
XDA-ról ingyen szedhető.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Egyik szemem sír másik üveg: More images of MIUI V6 show off its flat new look
De gyűlölöm ezt a nagyon sima, nagyon letisztult, nagyon minden irányvonalat. -
peanar
senior tag
válasz
ginola #11636 üzenetére
Biztonság/Engedélyek/ROOT jogosultságok. Itt nézd meg, hogy be tudod e kapcsolni! Illetve telepíts egy root jogot kérő alkalmazást és nézd meg, hogy működik e.
Vagy 1xüen telepítsd fel újra, válaszd a Yes-t...és persze akkor is csekkold le a rootot. Ha valami nem 100-asúl múködne, akkor lépj be cwm-be és tolj rá egy wipe chache, advanced-en belül wipe dalvik-ot. -
-
peanar
senior tag
válasz
ginola #11624 üzenetére
Rámehet nyugodtan, de van belőle csak angol, magyar verzió (persze tartalmazza a kínai nyelvet is)!
Ha valami mégsem működne, vagy nem úgy, ahogyan kéne, akkor utólag is rátolhatsz egy wipe chece, wipe dalvik-ot!(#11613) <Adamsky> válasza kzrca (#11612)
Abban(is) különbözik, hogy furniel kiirtotta a romból a Mivideo appot, és betette helyette az MxPlayert! Így persze hogy az nyitja meg a videókat, mivel az az alapértelmezett!Innen[link] tudjátok leszippantani.
-
muchacoado
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11626 üzenetére
Kipróbáltam, de nálam produkált néha fagyásokat, én pedig töretlenül keresem a tökéletes romot (lassan egy éve
)
és ezzel?
"Can Download and install paid themes for free, even without an account Xiaomi"Ez úgy van ahogy írja, a fizetős témákat ingyé' le tudod szedni account nélkül (magyar ember erre harap rá legjobban (énis oda voltam érte, csak miután kitárgyaltuk hogy előfordulnak bugok a témázástól elment a kedvem és az alapra visszaálltam
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
muchacoado #11621 üzenetére
Angolra fordítva számomra kicsit olvashatóbb volt, de kössz!
Ezekkel van valami tapasztalatod?
"Various Tweaks performance
- Added Sony Bravia Engine 2
- Added Sony Xloud
- Added BeatsAudio
- enlarge Number of sound levels"
... és ezzel?
"Can Download and install paid themes for free, even without an account Xiaomi" -
-
muchacoado
aktív tag
válasz
<Adamsky> #11617 üzenetére
Igen a 4pda a hivatalos oldala a romnak. Hogy miben más illetve mit tud, részletesen le van írva oroszul.
Google translate nem pontos sajnos a szakzsargonnál.
-
ginola
addikt
CM-nél sajnos szintén nincs foglalt jelzés, ha a másik emberke , akit hívok telefonál....
-
jilian
addikt
válasz
Barthezz2 #11615 üzenetére
Azért a Win az teljesen más tészta... csak jobb klikk... társítàs...
Hát igen a galéria maga egy program, ez az, mire jó, hogy nem tud más lejàtszóval kommunikálni?
Miui ide vagy oda.
Ha felteszel bármilyen más ROM-ot ott sem "kötelező" gyári lejátszót használni nem?
Fel is dobja, ha van választék playerek között.. (a gyári galéria!!)
(Lásd FCR MIUI)
Úgyhogy szerintem ez rossz érvelés volt!Ne értsd félre, nincs és nem is volt vele bajom. Csak azért akarom lecserélni mert nem tudom lock-olni a kijelzőt.
-
<Adamsky>
nagyúr
Annyira nem adta magát ...
Guglival szinte csak orosz oldalakat találtam. A 4pda tűnt a legértékesebbnek, de aztán találtam egy angol "mirror"-t is, csak a ROM-okról. A dátumok tanúsága szerint az "R65" ekvivalens a v4.8.8-al. Ezt meg tudod erősíteni? Tudna valaki vm. bővebb infót közzétenni, hogy mégis miben másabb az Furniel Custom Rom mint az alap miuiandroid-os ROM? -
válasz
jilian #11610 üzenetére
Nem azért, de én nem is értem, miért várod az ellenkezőjét
Ez olyan, mintha win alatt a media playerben nézegetném a videóim listáját, és azt várnám, hogy dupla kattra már a VLC nyissa meg..
A galéria már maga egy program, ami része a MIUI-nak, evidens, hogy a gyári, beépített lejátszó(ami szintén a MIUI része) fogja megnyitni a tartalmakat, és nem egy 3rd app. Szerintem.. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
jilian #11610 üzenetére
Bocsi, csak a jó szándék vezérelt ...
No, most megnéztem egy kicsit tüzetesebben (mert eddig csak osztottam az észt). A lényeg, hogy ha megfeszülök se tudom a Galery-t rábeszélni, hogy az MX -et használja. Minden mással működik a default app. beállítás. Plusz finomság, hogy az ES File Exp.-nek van saját default app. beállítása. Tehát, ha valamit "rendszer szinten" akarok alapértelmezetté tenni, akkor azt a File Explorer-ből kell csinálni.
Szumma-szummárum, felejtsd el a Galery-t, és használd helyette mondjuk a "gyári" File Explorer-t, a videók kiválasztására.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
jilian #11608 üzenetére
"... a fájlkezelő felajánlja és onnét indítva jó is."
Frankó. Akkor ott viszont mielőtt rányomsz, kattintsd be (alul), hogy az legyen az alapértelmezett. Jussunk el oda, hogy ha File Exp.-ből nyitod, akkor ne is kérdezzen, hanem rögtön indítsa az MX-et. Ha, ez meg van, akkor utána - talán - a Galery is azzal nyitja majd. -
jilian
addikt
válasz
<Adamsky> #11606 üzenetére
Hát ez az, a fájlkezelő felajánlja és onnét indítva jó is.
De a galériában sehogy sem tudom rábírni.
Töröltem már mindenhol az alapértelmezést, beleértve a galériát is. Most frissítettem a rendszert.
De semmi....Nem is értem (#11605) kzrca -nak hogyan lehet jó !?!
Melyik ROM van fent neked kzrca?
-
DrKapocs
őstag
Valószínűleg a JLB39 egyik legfontosabb újdonságára lettem figyelmes, bár visszanézve ez az innováció már a 36-ban is megvolt:
- A térerőt már nem 4 pálcikával jelzi, hanem 5 pálcika lett. -
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
jilian #11601 üzenetére
"Le is töröltem az MI videót, akkor meg azt írja, hogy nincs videó lejátszó...."
Érdekes. Honnan próbálod indítani a videókat? Én most a "gyári" File Explorer-rel és az ES File Explorer-rel próbáltam, de mindkettő dobott egy jó kis listát, hogy mi mindennel tudnám lejátszani a videót (mp4).
Próbáld meg másik lejátszóval is. Ja, én 4.8.8 miuiandroid-os ROM-on próbáltam.(#11602) redbiro
"... felülírták az alap android ezen funkcióját (mármint azt hogy szabadon választhatok, hogy bizonyos tartalmat mikor-melyik appal akarom megtekinteni) ..."
Utóbbi már ritkán futok bele ilyen problémába (nem is tudom mikor volt utoljára). Az biztos, hogy van némi kavar a rendszerbe. Van ugyanis az alkalmazás lista legalján egy "def. app. settings", ahol bizonyos (e-mail kliens, zenelejátszó, stb.) funkciókra meg tudod adni az alapértelmezett alkalmazást, de nem mindenre (pl. a videóra nem). Viszont a többire meg egyesével kell kibogarászni a megfelelő alkalmazást (mint bármilyen droidon). Jobb lenne egy központi lista. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- BONTATLAN Samsung Galaxy A32 5G 4/64GB FÜGGETLEN - FIX ÁR
- Iphone 14 ProMax Space Black 128GB Garanciás
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT Rampage SHIVA Zalman 500W
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest