- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #19626 üzenetére
Megtalálta, Mentségére szóljon a "recommendation" szóból én se a reklámokra asszociálnék.
Egyébként hihetetlen, de "gyári" mappákban is van lehetőség reklámokat nézni. Még szerencse, hogy ez is kikapcsolható, de azért ... na.
Köszi a segítséget!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #19623 üzenetére
Továbbítottam az infót, de a kolléga nagyon nem találja. Leírnád kérlek, hogy pontosan hol van? Esetleg egy screen shoot? Egyébként egy másiknak kollégának - talán Redmi 3x-en - Miui9 alatt (szintén global) pedig a saját folder-ei alján jelent meg reklám. Majd próbálok erről is képet betenni.
(#19624) DrKapocs
"... Nohon akku van benne ... " - hőérzékelő van benne?
Amit én vettem anno (ilyen gyári utánzat), az se volt rossz, csak kispórolták belőle az érintkezőt (mindig ugyanannyit mutatott). Így gyáron nem mertem bevállalni ... -
Alex kettő
csendes tag
válasz
Disque #19616 üzenetére
Ha a kijelző méretet tetszőlegesen hagyom, csak a teló méretet hagyom max. +5mm-re, akkor csak a Mi2 és Mi2S marad. Az Aquos azért esik ki, mert pl. nem cserélhető az aksija. Ez is egy nagy szemét megoldás a gyártóktól, hogy fél mm-rel vékonyabb lehessen a teló, ami meg szintén arra jó csak, hogy ne tudd rendesen megfogni.
És akkor minek 1080 x 2280 felbontás egy egérmozira? A 27"-os monitorom "csak" FHD mégis jobban használható.
Aztán persze ott van a MIUI, amiről már nem nagyon akarnék másra váltani és ez is csak egyre erősebb érzés, látva a mai kezelhetetlen, használati és biztonsági hibáktól hemzsegő, frissítést rövid ideig kapó vackokat.
Természetesen ez a saját véleményem, de mindenki olyan ipari hulladékkal szívatja magát és szórja rá a pénzt, amilyennel akarja. -
nyaki01
tag
válasz
Disque #19608 üzenetére
Üdv!
Igen, sajnos ezt már többen emlegették egyéb oldalakon is.
A lányom ma telefonált és adott több lehetséges jelszót, amelyekből az egyik pont működött, így birtokba tudtam venni a masinát.
Kikapcsoltam a Mi fiókot a telón, de még nem tudom, hogy a feleségem kártyájával fog-e működni.
Köszi -
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #19535 üzenetére
Ha igazán gyenge az akku, akkor már az sem segít, ha töltőn terheled, akkor is kikapcsol. Bár, tegyük hozzá, ez már a legvégső fázis, ilyenkor már semmire sem használható a telefon (nem menne a wifi, stb.). Még töltőről sem "bootol" be. Ez tuti, saját tapasztalat.
Nyaki: Szerintem tedd fel Karavik leírása alapján, pont úgy, ahogyan ott van. Ha úgy teszel mindent, nem lesznek hibák működés közben. Ha lépéseket kihagysz, ilyesmi lesz az eredmény. Szerintem - de csak tipp - a gyári recovery és az eu rom együtt nem nyerő páros, de én nem használom. Szerintem ez együtt nem okés.
-
Lordus
senior tag
válasz
Disque #19357 üzenetére
ez nem tilinkózás, az durva volt
ez már csak óvatos, halkabb hang, de ugye éjszaka nem kicsit zavaró...system appok törléséről nem tudok nyilatkozni, pedig nálam xiaomi.eu rom fut most (angol)
Hát, egyelőre nem térek vissza, hanem mostmár kkor megint kénytelen vagyok hetente frissíteni, ameddig nem lesz használható.
egyébként ha visszatérnék, akkor leginkább a v5-höz... még mindig az a legjobban testreszabható a wsm tools segítségével. -
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #19313 üzenetére
Én az mi2s-el kímélem a Redmi 4 Prime-ot. Edzőterembe, strandra, koszos helyekre (de még mindig tokban), stb az mi2s-t viszem, egész nap a neten lóg kímélve a Prime akkuját, navigációra szintén tökéletes. Foltos kijelzővel, hibás proximity szenzorral (nálam az üveg már a perem fölé emelkedett az MI feliratnál) is jól használható telefon. A Nohon akku pedig jól teljesít benne.
Lehet egy flakon kontaktspray segítene a proximityn.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #19228 üzenetére
Megérkezett az új akku. Battery fülön fix 23,5 C érték, szóval ebben nincs hőmérő. Behelyezéskor elég (túl) passzentos az akku, főleg így a Samsung Note eset után. Kijelenthető, hogy ez így elég gyenge minőségűnek tűnik. Érdemes/szabad ezt így használni egyáltalán? Főleg a hőmérő hiánya aggasztó számomra.
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #19226 üzenetére
Nem vagyok szakértő én sem, de az egy-egy tizedes feszültség eltérés szerintem sem számottevő. Nézegetve a gyári hálózati töltőt, azzal is felmegy néha 5,2-5,3V-ig a feszültség értéke. Ekkora eltérés nem létezik, hogy kárt okozhasson.
Igazad van, legalábbis nekem tetszik az elméleted, miszerint valami a hőmérővel lehetett. Mármint, hogy nincs. Az a plusz 1-1 tizedes eltérés, a meleg idő, az ablak mögötti elhelyezés, folyamatosan aktív képernyő magas fényerővel, aktív GPS kapcsolat, navigáció, az mind együtt valószínűleg túlhevítették a telefont. Jelezte is egyébként, hogy hűtsem le, de ezt már csak akkor vettem észre, amikor odaértünk. Hőmérő nem lévén pedig semmi sem védte a telefont a túlhevüléstől. Ezentúl nagyon figyelni fogok, hogy a klíma nyomassa a hideg levegőt a telefonra. Ez amúgy is könnyen megoldható, mert nekem a légbefúvóra van rögzítve a telefon, nem a szélvédőre tapasztva.
Feltettem a CPU-Z-t. A "Thermal" pont alatti utolsó érték sohasem változik, fixen áll 37,0 C-on. Szerintem ennek nem kellene jó esetben beragadni 37 fokon, mindig. Ráadásul összehasonlítva a Redmi 4 Prime-al, ott piszok sok hőmérsékleti értéket jelez, nem csak 3 darabot. Vajon az mi2s gyári akkujával is csak 3 értéket jelez ki, amiből csak 2 változik?
A "Battery" pont alatt lévő "Temperature" egyébként változik.
-
Disque
aktív tag
válasz
Disque #19141 üzenetére
Ezek után már engem is elkezdett érdekelni, a rejtély megoldásának magyarázata, ezért megvizsgáltam a telefont, a gyerek suliban van így most hozzáférek
A telefon egy kihajtható tokban van aminek kemény széle van és a teló sarkainál akad be.
Az üvegfóliától kb egy szintben lett a keret a kijelzővel, és mintha hozzáérne a tok rögzítési pontjához, ha nem is a sarkánál de az oldalánál a sarka alatt, lehet az szorítja le a kijelzőt a helyére, vagy legalábbis nem engedi felemelkedni. -
-
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #19044 üzenetére
A szerver központilag váltott át global szerverre amit xiaomi.eu automatikusan lekövetett (itt nem is volt más lehetőség)...azóta van van ez a változás, de cserébe lett font és ringtone választási lehetőségek a Themes appban (legalábbis Mi5 esetén). Természetesen az official global ROM esetén is ugyan ez a jelenség...
-
ginola
addikt
válasz
Disque #18992 üzenetére
Xiaomi Redmi 4 Prime 5.0"
5.0"
1080x1920 pixels
13MP
1080p
3GB RAM
Snapdragon 625
4100mAh
és
Xiaomi Redmi 3s Prime
5.0"
720x1280 pixels
13MP
1080p
3GB RAM
Snapdragon 430
4100mAh
és
Xiaomi Redmi 3 Pro5.0"
720x1280 pixels
13MP
1080p
3GB RAM
Snapdragon 616
4100mAh
Ezek maradtak versegyben A Snapi 430 mennyivel gyengébb, mint a 616? -
-
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #18837 üzenetére
Nekem nem ad ütemezési lehetőséget. Egy 4 kapcsolós menü jön be, hogy mit akarok némítani (media, alarm, vibrate, notif light). Ütemezés nincs. China dev rom.
Redbiro:
xiaomi.eu-s romra szerintem nem jön ota frissítés. Szedj le egy friss 8-ast és mennie kell. Cache, stb. törlés nem árt. (Én verzió váltáskor mindig toltam egy MiFlasht, de nem kell. Én jobban bíztam benne.) -
Lordus
senior tag
válasz
Disque #18837 üzenetére
Köszi, igen, meglett, kicsit a fordítás érdekes, de sikerült.
A tilinkozas meg egyszerűen borzasztó, én éjszakai bagoly vagyok, asszony marhara orült nekem ma hajnalban...Más
Wsmtools, mi toolshoz hasonlo tweakek léteznek erre? Gravitybox, xposed... Hátha ott tilthato lenne a tilinkozas. -
Karavik
veterán
válasz
Disque #18742 üzenetére
Hangerő LE gomb kétszer gyorsan megnyomva nekem is behozza a kamerát kikapcsolt kijelzőnél vagy képernyőzáron. Ez biztos MIUI8 hidden feature, csakúgy, mint az expand notification, ezek egyik changelog-ban sem szerepeltek, sehol nem voltak publikálva...
(#18749) Disque:
Nekem még egszer sem volt ilyen csak a LP70 topikból összegyűjtött infót tapasztalatokat osztottam meg. Úgy látszik minden eset más és más...
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #18347 üzenetére
Szerintem igen, mindaddig míg fel ne teszel újból hivatalos MIUI ROM-ot.
(#18348) <Adamsky>:
"ui: az mondjuk nem világos, hogy a global-t miért nem engedi"
ez nekem se, azt hittem ez sima ügy...arra gondolok, hogy csak azt a hivatalos MIUI kiadást engedi feltenni, ami aktuálisan telepítve van a telón, tehát ha stabil van fenn akkor csak stabilból újabb kiadást enged de eltérő kiadást global-t vagy developer-t már nem, hiába hivatalos. Ez lesz a magyarázat!
"ui2: így hogy nincs fastboot, meg MiFlash, kicsit ott lenne a zabszem a seggemben, hogy mikor szúrok el valamit és zárom ki magam a telefonból teljesen (?)"
Erre van az emergency download mode (EDL). Ez nem MIUI feature hanem Qualcomm, elvileg az összes Qualcomm SoC telókon alkalmazható
"Egyébként most képzeld el azt, hogy van nyitott bl-ed, de nincs mit feltenni rá"
Ez van most az Mi5 esetén, csak hivatalos MIUI selection-ből lehet válogatni
(#18350) DrKapocs:
Dev kiadást sem tudtam feltenni mert stabillal jött gyárilag a teló. De Mi2-nél próbáltam legutóbb 6.3.24 dev kiadásra APK mirror-ról feltenni 320dpi google play services és google play store apk-kat de FC-lett a vége
"Nem lehet fastboot romot sem használni MiFlash-el? Ez hihetetlen, ennyit szigorítani. Szóval, ha valami balul üt ki, lesz egy szép levélnehezékem otthonra."
EDL mód (emergency download mode) az egyetlen kiskapu
-
Karavik
veterán
-
Zamasun
aktív tag
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #17984 üzenetére
Természetesen igen, és köszi! Tervben van az USBC OTG átalakító is, de egyelőre nincsenek tartozékok az Mi5-höz az iBuygou-n. Azt írta Amanda, hogy ezek március 1-től kerülnek fel az oldalra...
Március 1. a hivatalos release date az Mi5-höz, szal addig biztosan nem küldik a telót, így legalább lesz esély, hogy egy csomagban küldjék a tartozékokkal majd.Az NTFS inkompatibilitással tisztában vagyok.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #17924 üzenetére
+1
(#17925) morfondőr
"Ez a dolog ezen a szinten már majdnem hogy nevetséges!"
Ennek fényében pláne nem világos, hogy mit csinál ott ez a Hugo Barra. Én sokáig abban reménykedtem, hogy ő lesz majd az, aki rákoppint a kis kínai fejére, de nem ... semmi, mintha ott se lenne. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #17736 üzenetére
Most olvastam el kicsit figyelmesebben az első két hozzászólást, és azt, amit DrKapocs idézett a #17721-ben. Ezek szerint a Mi2 még (!) nem érintett, de csak idő kérdése. Az újabb (Miui-s) ROM-ok pedig biztos, hogy fogják ellenőrizni az új bootloader meglétét, és ha valami nem OK .... + ott van a "signature check" az APK-k esetén. Szóval jó szét kell majd "borítani" a kínai ROM-ot, ha működő multisat akarnak belőle csinálni (ha egyáltalán ez lehetséges)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Disque #17734 üzenetére
" ... én sem értem, miért problémás, a zárt bootloader."
Annak aki nem ragaszkodik a Miui-hoz, semennyire. Viszont aki szeretné követni a heti frissítéseket és/vagy a multi-s ROM-ot preferálja a gyárival szemben és/vagy kellene neki a root ... no azok mind izgulhatnak, hogy mi lesz ennek a vége.
Én alapvetően - jelenleg - az első "kategóriába" tartozom, így a partvonalról szurkolok, hogy oldódjon meg a dolog. Ez - ha így marad, szerintem - senkinek se lesz jó hosszú távon.
Gondoljunk már bele, hogy honnan is indult a Miui, ill. hogy, miből lett a Xiaomi ... -
Karavik
veterán
válasz
Disque #17584 üzenetére
Kézzel vissza állítottam az ébresztési hangerőt oda ahol szokott lenni, majd újra telepítettem az 5.12.24-et és maradt a hangerő ugyan ott ahol hagytam...(multi angol). Szal ezzel nem tudtam reprodukálni, lehet hogy másik rendszer nyelv választás utána allítódik nullára...
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #17561 üzenetére
Leírásod alapján nyitottam neki egy új bug reportot itt: [link]
Ha esetleg van valami hiba üzenet, amit Mi Voice hívásindításkor kiír, akkor arról küldj légyszi egy képernyőmentést és csatolom azt is a riportba.
(#17562) kisbago:
A frissítés nem törli ki a már meglévő Mi fiók aktiválást, az marad aktiválva a frissítés után is.
-
DrKapocs
őstag
-
Disque
aktív tag
válasz
Disque #17499 üzenetére
Az asszony telóján is ugyanez a helyzet. (HM2014813)
Arról tudsz valamit, hogy a névjegyekben még régebben lehetett névjegykártya cserét kérni, be is állítottam egy videót, hogy azt mutassa ha én hívom az asszonyt, meg nála is ugyanígy, de azóta sem, frissült pedig a xiaomi fiókba be van állítva a szinkronizállás meg a elvileg minden amit írtak.
Amikor ezt bevezették, azt írták, hogy először csak az új felhasználók kapjáj ezt a funkciót, de azóta eltelt vagy fél év, elfelejtkeztek talán róla? -
Karavik
veterán
válasz
Disque #17403 üzenetére
Nem a Te hibád, csak kicsit szar a leírás, mert ez a lépés nem kell "fastboot reboot"
Amikor megvagy ezzel: "fastboot flash recovery TWRP_2.8.7.0_MergedPartitions.img"
után kikapcsolod a telót (hosszan power gomb, amíg fastboot nyuszi eltűnik)
majd belépsz a TWRP recovery-be (szokásos módon power+vol up egyszerre hosszan MI logóig)
és most jön a lényeg a TWRP kezdőképernyő:1. ha itt READ ONLY-t választasz, akkor csak 1x ki tudod próbálni a TWRP-t és reboot után visszaáll az MiRecovery
2. ha ALLOW MODIFICATION-t választasz (SWIPE RIGHT mozdulattal) akkor marad a TWRP tartósan.(#17405) tib78:
Tetszik nekem is nagyon állat! Ez legalább már helyesen írja ki a partíciós méreteket...remélem a backup restore is jól működik!
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #17346 üzenetére
Gondolom Mi4c-t akartál írni, mivel Mi4s nincs...
(#17347) DrKapocs:
pl. Games és MiStore, mert ezek is mind full kínaiak (nincsenek lefordítva angolra) és ezeket nem lehetett simán eltávolítani, de szerintem ami marad a normál módon eltávolítható kínai appok után az már nem vészes...
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #17344 üzenetére
Azért írtam, hogy relatív.. Redmi 2 Pro viszonylag új, Mi2S pedig 3 éves telefon. Nálam volt a kollégám Redmi 2 Pro-ja egy hétvégén, mert ROM-ot frissítettem neki, de AnTuTu benchmark teszttől eltekintve (20k vs 30k) érzésre is lassabb, mint Mi2s.
De abban gondolom egyet értesz, hogy tök értelmetlen Mi2S-ről Redmi 2 Pro váltani? (főleg, hogy ismered mindkettőt)...ez evidens szvsz...tehát, ha már vált az ember, akkor jobbra, erősebbre váltson, ne pedig ugyanolyanra vagy gyengébbre, mint az előző, mert különben csalódás lesz a vége...(innen indult a téma)...és ezt én csak pusztán jó szándékkal mondtam, hogy szvsz jelenleg Mi4c az ami ár/értékben a legjobb 5 colig...
...de én ezzel be is fejeztem az off topikolást, én biztosan tudom mire váltok
-
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #17181 üzenetére
Nekem kínai dev 5.11.12-vel a maps bekapcsolt permission manager mellett akkor is működik, punktum...
Ezen láthatod, hogy gps jelet talál:
Itt pedig láthatod, hogy elvesztette a gps jelet (beljebb jöttem a lakásba, itt már esélytelen volt, hogy holdat lásson):
Karavik:
Ezt az aláírós dolgot nem értem. Az én szegénységem bizonyára, de életemben nem írogattam még alá romot, zipet, azt se tudom, mi az... pedig szoktam módosítgatni rajta (font csere, naptár app cseréje, most gps.config csere). Leszedtem az 5.11.12-es kínai dev romot (zip). Kicsomagoltam, majd cseréltem a gps állományt. Winrarral csináltam belőle egy zip-et, felmásoltam a telefonra, az meg ette, mint kacsa a nokedlit. Nem panaszkodott az semmire, egyszerűen felment rá... pedig asse' tudom, mi az az aláírás. Én nem tudom hogyan megy a multilang romoknál ez a dolog, de az biztos, hogy az 5.11.12-es kínai dev rom esetében nem panaszkodott semmiféle aláírás hiányára a telefonom.Lassan kezdem tényleg azt hinni, hogy minden mi2s-nek saját személyisége van; és az "Én, a robot" című film nem fikció, hanem az mi2s-ek érző lények.
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #17160 üzenetére
Hidd el, nem a multiban van a hiba. Az előző alkalommal megszenvedtem vele... nem ment az iGO-m sem a kínai dev-vel, sem pedig a multilang rommal. Ugyan úgy feldobálta azokat a google hülyeségeket, hogy adjak neki engedélyt. Hiába adtam, valami oknál fogva nem ment. És nem a permission manager a hibás ezért. Ugyan az a jelenség volt az iGO-val, mint amit leírtál a goolge maps-nél. Pont ugyan ez. Még egyszer mondom, nekem a cserélt gps.config-gal egyből működött a maps, bekapcsolt permission manager mellett.
Feltöltök Neked egy gps.config állományt ide
Töltsd le, ez a JLB39-ből származó gps.config állomány. Megnéztem, gyakorlailag megegyezik azzal, amit Adamsky is linkelt korábban. Töltsd le a multilang romot is, tömörítsd ki, majd a system/etc mappában cseréld ki a gps.config állományt. Újra "zippeld" be, másold fel a telefonodra, majd mehet a frissítés. Frissít, bebootol, látszólag semmi változás, mert ugyan azt a romot tetted fel, mint amit jelenleg is használsz (persze a gps.config változott). És láss csodát... menni fog a maps bekapcsolt permission manager mellett is.
Adamsky:
Nem a kalózkodásom okán nincsenek fizetős appjaim. Egyszerűen nincs egy sem (na jó, talán egy) (majdnem) mind ingyenes. Szinte mindenre van free megoldás. Mivel rootot igénylő alkalmazásokat eddig nem használtam, így tényleg nem volt fizetős appokra szükségem.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Disque #17154 üzenetére
Nem stabil romot használok most, hanem a kínai dev romot (5.11.12). A stabil 7-ben, ahogyan itt olvastam, nem jók az ékezetes karakterek. Ezt meg lehetne oldani egy sima font cserével, de nem kínlódtam vele. Illetve az en.miui.com-on azt írták a fórumban, hogy a dev rom jelenleg jobb, mert több olyan javítás is van már benne, ami a stabilban még nem volt. Illetve a gps.config abban is cserés lett volna.
Google maps: Nem használom, de a kedvedért feltettem. Kíváncsi voltam rá, hogy a cserélt gps.config állománnyal is fennáll-e a leírt jelenség. GPS on, wifi on, permission manager bekapcsolt állapota mellett - a gps hozzáférést engedélyeztem neki. Nálam simán talált jelet, minden gond nélkül, egyből. Szerintem nálad is a gps.config állomány cseréje lesz a megoldás - iGO-nál is ez volt, kért és kapott engedélyt, de az sem segített. A csere után bekapcsolt permission manager mellett is hibátlanul muzsikál.
Karavik:
"Akkunak hasznos az biztos, viszont korlátozhatja háttérfolyamtok működését, wifi, gps, sync, push értesítések...stb." Pont ez a jó benne. Teljesen felesleges, hogy egy online rádió app a gps-t kapcsolgassa, hogy helyi tartalmakat ajánlhasson. Az épületben ráadásul úgy sem talál jelet, csak próbálkozik/merít. Ha jól beállítogatod, végignézed pontról pontra a szükséges és feleslegesnek ítélet engedélyeket, akkor nagyon jó dolog.
Kínai appok: Jelentős részben törölhetők, másik részük futtatása letiltható. A böngésző főoldaláról viszont tényleg nem lehet eltüntetni a csirkelábakat. Ezt a főoldalt mondjuk nem használom.
Fizetős google tartalmak: Erről nem tudok nyilatkozni, ilyenem nincs.
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #17122 üzenetére
Most 5.11.19-ből és 5.11.20-ból sikerült összehoznom egy olyan ROM-ot (először az életemben amikor nem csak mások ROM kiadásait tesztelem), hogy összevonja a partíciókat a fent említett módon és ennek megfelelően MiRecovery-ben is csak egy system-et mutat. Tehát nincs már csak "reboot to system" és kész, így már nem lehet még egyszer belefutni ugyanabba a hibába, hogy kiválasztjuk a "reboot to system two" opciót - amikor a második rendszer már nem is létezik! Az aláírást is megcsináltam hozzá (signed) simán telepíthető. Nekem most ez van fenn, ha kiakarod próbálni szólj.
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #17116 üzenetére
Vissza telepítettem fatsboot 5.11.12-t utána kétszer 5.11.19 xiaomi.eu ROM-ot. Összevonte a partíciókat de a recoveryben megmaradt a 2 system reboot lehetőség. Kíváncsiságból próba képpen rányomtam reboot to system two-ra, ekkor nekem is a fastboot kép jött be csak én ebből nem tudok sehogy kikerülni. Neked hogy sikerült? Hiába power+volume up hosszan...semmi vagy MI logo vagy fastboot kép
-
Karavik
veterán
válasz
Disque #17112 üzenetére
FYI:
Hatalmas a sötétség a két rendszer egyesítési procedúra, és ez ezt érintő változások körül, főleg kommunikációs problémákból adódóan. Adott egy bugyuta, zavaros, hiányos chinglish leírás, amit mindenki másként értelmez. Csütörtök este óta folyamatosan ROM-olok, szó szerint minden lehetőséget kipróbálva, online követve Ingbrzy utasításit, ADB LOG jelentéseket küldök minden egyes hibás telepítésről, 50x MiFlash telepítésen vagyok túl, és ugyanennyi recovery-s is. Kb. 2-3 órákat alszom éjszaka és a xiaomi.eu 5.11.20 még mindig nem kiadható (ez még mindig kísérlet alatt van).
Lényeg:
Elvileg az 5.11.19-nek egyesíteni kellene a rendszereket és az 5.11.20 csak optimalizálás lenne, de nekem egyedül csak wipe all MiFlash/Fastboot 5.11.20 telepítéssel sikerült egyesíteni őket, de ez után a xiaomi.eu 5.11.20 az istennek se megy fel. Mindig loop-ba kerül teló, amiből csak MiFlash-el lehet kihozni. Az kavar be, hogy a china 5.11.20 ROM odexed lett és gyakorlatilag minden gyökeresen megváltozott benne.
A xiaomi.eu 5.11.19 telepíthető azzal nincs gond, de ez meg nem vonja össze a rendszereket.Illetve ezt ki tudnád próbálni légyszi (userektől jött ilyen tapasztalat). Updater app-ból:
"install xiaomi.eu 5.11.19 to system1 to get merged system partition.. if system is installed to system2, you have to install 5.11.19 again and system partition will get merged successfully"
(én me tudom kipróbálni, mert nekem már egyesített a system és már csak egy rendszerem van, csak sajnos nekem ez még a kínai dev ROM)
Utána telepítsd fel légyszi Terminal Emulator-t a google play-ről, üss neki df parancsot, ha sikerült az egyesítés akkor ezt kell hogy lásd a system mellett: 1009,3MB, ha nem sikerült akkor pedig: 504,4MB
-
Karavik
veterán
-
twine
veterán
válasz
Disque #17085 üzenetére
Istenem....
Választhatsz szűzlányt, kecskét, vagy férfit...tiéd fele királyságomNem is tudod mekkorát segítettél...
A fejlesztői menüm aktív volt, csak a csökött kis agyam már megfeledkezett erről, hogy van itt is ehhez köthető opció...
És úgy tűnik a " publikus" képernyő zár menüpont, és a fejlesztői menüben lévő "kapcsolja egymást"...ezért fordulhatott elő, hogy kikapcsolta egyik a másikat,,, mikor én aktiváltam egy próba erejéig a lockscreent,,, és ezért nem tudtam aztán végleg kikapcsolni, mert .......Szóval nagy-nagy köszönet
(#17083) Karavik:
Köszönöm az ötletelést -
Karavik
veterán
válasz
Disque #17082 üzenetére
Az 5.11.20 beta ROM letöltése épp folyamatban van, de elvileg nem kell hozzá MiFlash/Fastboot újrahúzás (ezen csodálkozom egyébként...).
Most lesz az első kísérlet/teszt ezzel az új ROM-al simán updater app telepítéssel. Nagyon remélem nem bukom el a belakott rendszerem. Később beszámolok...
Ezzel kapcsolatos info itt: [link] -
Karavik
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- iPhone topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Trollok komolyan
- TV antenna és jelerősítés
- Honor 400 Pro - gép a képben
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bitcoin Miner Eladó Bitmain Antminer S19 JPro 104 Th 3150 watt
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4050 -1,5 év gari
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest