Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Megjelent a OnePlus 13T
- Minden téren tudott fejlődni a Motorola Razr 60 Ultra
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wajk
addikt
WiUi v5 KK 4.4.28 - játszós ROM
köszi Ivan-nak a portolásértMegjegyzés:
Nem nagyon volt időm, így csak pár általam fontosnak ítélt ponton változtattam a ROMon.Amiket változtattam:
- Google Play
- Google cuccok
- Google Location
- Google Keyboard
- kínai cuccok kiszedve (hogy a Google cuccok beférjenek)
- a tárcsázóból is
- a MiRecovery is
- pár apró optimalizálásu.i.: ha valami jól megy, azt nekem lehet megköszönni, ha valami nem, az sajnos Ivan hibája
Saját vélemény: kicsit többet vártam a KK alaptól, de ez még csak egy port és annak is csak az első fecskéje, szóval a helyén kell kezelni.
-
Wajk
addikt
válasz
<Adamsky> #9789 üzenetére
ha másra nem is jó, azért el lehet vele lenni, de naná, hogy a hivatalosat favorizálom én is
(#9792) ®abstract®: olyan ROM verziómról nem tudok, de itt megtalálod őket...
(#9794) parkasz: nálam is minden ok, TDB-vel.
(#9796) vornia: minimális idő kell azért tesztelésre
-
vornia
senior tag
válasz
®abstract® #9792 üzenetére
Diszkréten hallgat róla
biztos még teszt alatt van...
-
parkasz
senior tag
Áruljátok már el mi a gond a legújabb cwm-mel? Én a ClockworkMod Recovery 6.0.4.7-et használom, de semmi hátrányát nem tapasztaltam.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
®abstract® #9791 üzenetére
Tudtommal ez az, amelyik CDMA-t és WCDMA-t is tud.
-
®abstract®
őstag
válasz
®abstract® #9791 üzenetére
előző megy cwm 6.0.3.2 dualbooton?és a 4.25 EX romod honnan szedhető?
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... ha neked nincs értelme minek magyarázzam... "
Nyugi, nem a trollkodás volt a célom!
Sőt, pont azt szerettem volna kérni, hogy Te, vagy aki már próbálta, írja meg majd, hogy mit tapasztalt mindazon "jóságból", amit elvileg a KK-ra történő váltással kapnunk kéne: trim support (igaz, ez már 4.3-ba is volt), ART, Bluetooth MAP, stb.
"... örülni kellene, hogy elindult valami ... "
Örülök, csak kicsit szkeptikus vagyok azzal kapcsoltban, hogy ki tudja-e nőni magát ez a ROM addigra, mire jön a gyári, ill. hogy az itt előforduló hibák mennyiben tudják segíteni a gyári ROM fejlődését. Anno Desire-n elég rossz volt látni a sok "beta" cuccot. Ment a tesztelés (én is nem egyet próbáltam) reszelgetés, aztán jó esetben eljutott egy használható állapotig, de 100%-os ritkán lett, mert jött az újabb Android, és akkor azt kezdték el nyomni. -
tom81042
tag
Ha Wajk megcsinálja WIUI-nak, akkor már teszem is fel
Amugy kozel 1 ev utan meg mindig van 2 dolog amit ruhellek, raadasul tök alap dolgok szoval jo lenne ha a kitkat megoldaná:
1. A telefon ledje töltéskor fehéren villog. Ne villogjon, mert kurvafelesleges, és ami meg fontosabb hogy töltés közben nem latom ha uzenetem jon.
2. ha engem hivnak, akkor neha elofordul hogy iszonyat halkan hallanak, mintha vödörből beszélnék, es az egesz hivas alatt üvöltözni kell. Erre lehet az a megoldas hogy amint felveszi az ember hangosan kell beleszolni eloszor. De akkor is, mi a faszér kell üvöltözni? miért nem lehet alap, normális hangon (esetleg kicsit halkabban) beszélni ugy hogy azt a vonal masik felén ls hallják / megértsék? szutyok 10 éves nokia siman tudja ezt.. Az MI2S meg néha tudja, néha nem.... -
Wajk
addikt
válasz
<Adamsky> #9784 üzenetére
Csak csöndben kérdezem, hogy ennek mi értelme?
KK alapú Miui v5 ROM, ha neked nincs értelme minek magyarázzam...Talán most már tényleg hamarosan jön a gyári KK.
Mire alapozod? Valószínűleg igazad van, de a publikus verziót megelőzi egy teszt, azt pedig többnyire megelőzi egy tesztelésre hívás, azaz véleményem szerint min. 1 hónap mire érkezhet hivatalos KK alapú Miui ROM Mi2/S-re.Ez pedig még nagyon beta-nak tűnik.
Miből tűnik annak? Természetesen ez az első verzió és hordoz(hat) magában meglepetéseket, de ha nem is akarod kipróbálni, szerintem örülni kellene, hogy elindult valami. Ha másra nem arra biztos jó, hogy a hivatalos verzióban a most felmerült hibák gyorsabban orvoslásra kerülhetnek majd...Nekem eddig tetszik... megoptimalizálom majd egy kicsit
-
szuszinho
őstag
válasz
Milestone2 #9782 üzenetére
Te is letöltheted...
-
Wajk
addikt
-
parkasz
senior tag
válasz
muchacoado #9776 üzenetére
értem, akkor marad az, hogy megszokom.
végül is mindegy, de leglább háborgó lelkem megnyugszik
Köszi! -
peanar
senior tag
válasz
parkasz #9772 üzenetére
Böngésző adattörlésével próbálkoztál már?
Vagy böngésző/beállítások/speciális és vissza állítás alaphelyzetbe?
Még mielőtt nyomnál egy wipe datat is, adattörlés után megpróbálhatod pl root explorerrel kiszedni a romból a Brovser.apk+Brovser.odex fájlokat és a System/app mappában felül írva az ott lévőket, majd ad permissions és reboot.
Vagy próbálkozhatsz egy wipe chace ill advanced/wipe dalvik chace-el, mert így nem tűnnek el a beállítások, alkalmazások, csak a megváltoztatott képernyőzár háttere (ha megváltoztattad). -
parkasz
senior tag
Kész, feladom. Még mindig nem tűnik el az a vacak m.baidu kereső
korábban wajk mester tippjét próbáltam, de nem vitt sikerre.
vagyula féle jlb 29 van fennt.
tegyem fel újva wipe cache után? vagy backup és wipe data is?
esetleg a következő jlb-t várjam meg? -
DrKapocs
őstag
Ha esetleg valaki "fillérekért" matt (és jó) fóliát szeretne az Mi2s-re, akkor itt talál:
http://www.tinydeal.com/5-x-frosted-screen-protector-guard-for-xiaomi-m2-p-79856.html5 db, mai árfolyamon 832 Ft. Én nem vagyok nagyon fóliás, ez az első telefonom, amin fólia van, de ez a matt dolog nekem bejött (a gyári fólia volt ilyen). Semmi tükröződés, szinte semmi ujjlenyomat. Nyáron, teli napsütésben nem egy rossz dolog.
-
w333
félisten
Üdv. mindenkinek
Érdeklődnék hogy beszerezhető a MiUi beépített böngésző, ami működik nem csak MiUi romokon, hanem pl. 4.4.2 rendszeren is ... köszi
-
bojtix
tag
Azért nem tudom hova tenni a dolgot, mert vándorhiba. A jabra mondjuk BT 3.0-s és azzal volt a legkevesebb bajom. A xiaomi.com (még a múlt héten néztem a kínain) kiegészítői közt ezt sem találni meg, de másik hasonló jabra bt3-t igen. Gondolom a fizimiska hasonló bélés meg meg ugyan az...
Bár lehet, hogy tévedek.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
bozarjoska #9764 üzenetére
A kérdés, miért vetted anno pont a Mi2-t? Ha a méret miatt - ahogy én is - akkor azt hiszem egyszerű a válasz...
Ha viszont nem, akkor szerintem érdemes megvárni az "S"-t. A szóbeszéd szerint sokkal jobb, és szebb (!) lesz. Hogy mikor jön, azt nem tudom. Talán nyár vége. -
bozarjoska
őstag
szerintetek megéri váltani mi3-ra mi2s-ről?
vagy mi3s mikor jön, mit lehet róla tudni?
köszi -
peanar
senior tag
Szia!
Nekem a régi nokia kihang. szettemmel produkál hasonló anomáliákat, de azon 2.0BT verzió van, a telon meg ugye 4.0.
De teszteltem újabb, korszerübb k.szettekkel is és ot nem volt hibajelenség.
Párom régi Bt fülesét meg sem találta....lehet, nálad is valami hasonló a hiba okozója. -
Disque
aktív tag
válasz
muchacoado #9760 üzenetére
A weather BZ-nél próbáltatok adatok törlését csinálni?
Meg nálam az engedélyek kezelésénél a megbízom az alkalmazásban és az automatikus indítás engedélyezése is be van pipálva és működik rendesen a lock screenen is és az ikon is. (WIUI 4.4.11. de a többivel is ment.)
Magyar nyelvnél az alkalmazások - időjárásnál találjátok a nagyobb méretű az. -
muchacoado
aktív tag
Én egy nokia bluetooth headsetel próbáltam és ledöbbentem mikor kb 60 méterre is akadásmentes jel volt (persze nyílt terepen) az autósrádiómmal is hibátlan.
Valaki ki tudná szedni a jlb 33 gyári weather appot? Valamiért a BZ weather feladta a szolgálatot nálam ahogyan Barthezz2 kollégának is, próbaképp megnéztem az új jlb33-mat és ott hibátlan a gyári weather és benne vannak az EU városok is (úgy emlékeztem nincsenek scak Kínában jó a gyári).
-
bojtix
tag
Helló!
Pár hete használom és az én igényeimet teljes mértékben kielégíti (üzemidő, kamera, sebesség), de bluetooth füles problémával küzdök. Kikapcsolt wifi mellett több félét is kipróbáltam (MoGo Talk, Jabra easygo és egy gagyit) és 70%-ban ok, 20%-ban kicsi zaj és akadozás, 10%-ban vagy én vagyok érthetetlen vagy én nem értek semmit => átveszem telóra és minden rendben van.
A régi nokiával és baled-l működtek szépen.
Próbáltam JLB 28 és 29-t, majd Vajk "akkukimélő" romját és talán még ez a legjobb, de nem 100-s. Hasonlót más is tapasztalt? Olvastam, hogy már valaki küzdött az autós kihangosítóval... Megoldás nem olvastam utána.
Esetleg olyan füles amivel tuti megy?Előre is köszönöm!
-
Karavik
veterán
Tiltólistában az elutasítás hangja lehetőségek közül csak a foglalt beállítás működik, a többi nem. Érvénytelen MMI kód hibaüzenet a végeredmény, ha bármi mást akarok válassztani.
-
peanar
senior tag
Igen, listázza!
Az elképzelés nem volt rossz, több beállítási lehetőség van, illetve amit be kellett állítani rajta az sem óriási tragédia....csak ugye nem tudtunk róla, és ezért okozott cimp fórumtársnak (is) némi bosszúságot!
4.4.25 azaz a mult7 pénteki kiadású romról van szó.Kravik!
Téma/Kategóriák, alul Kevert/Zár stílusa, majd itt ráböksz a témára, feltolod kicsit és ott lesz a törlés -
Karavik
veterán
válasz
muchacoado #9721 üzenetére
Feltettem működik is, de ami zavar, hogy nem tudom hova töltötte le és nem tudom hogy kell eltávolítani, de már vagy 1 órája próbálkozom és nem találom a módját...
-
DrKapocs
őstag
Igazad lehet. Gyorsan wikipedia és goolge segítségével utánanéztem. Az egyszerű, közelítő eljárás szerint a lakhelyem magasságát figyelembevéve, stb, stb, stb 10,2-vel kell korrigálni, de ez csak a leegyszerűsített számítás. Valószínű nálad lesz a megoldás, a telefon a tengerszintre konvertálja az adatot. Köszönöm.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Dhampir #9734 üzenetére
Semmi extra szoftver nem kell hozzá. A gyári iránytűt elindítva ott van a pressure érték.
Az idokep.hu szerint felénk 1003-1004 hpa körüli a légnyomás. A telefonomon elindítottam az iránytűt, az érték 991,8+12 (amit hozzá kell adni). A telefon szerint nálunk a légnyomás 1003,8 hpa. Hajszálpontos (a 12 konstans értéktől eltekintve). -
Karavik
veterán
Sokat koptattam a szám ez miatt a MIUI Weekly ROM Releases fórumon, aztán végül csak sikerült elérnem, hogy hivatalosan riportláva legyen ez a bug Kínába. Eddig soha senki nem jelentette és nem is volt egyáltalán ismeretes számukra ez az alapvető hiba (nekem mindvégig úgy tűnt, ez a bug csak nekünk fáj... )
-
Karavik
veterán
Engem sem lehetett hívni magánszámról, de most már ok. Egyéni profilon belül kapcsolatok és ismeretlen számok alatt már lehet engedélyezni az ismeretlen és magánszámokat. Szóval egyedi igény szerint testre szabható. Ez pipálva! (...bár hozzáteszem, én sem értek azzal egyet, hogy alapértelmezetten miért van tiltva)
-
cimp
senior tag
Hát OK! De!
Ha van egy lista amit tiltani kell (és eddig így is működött) akkor tiltsa azt! És ez legyen az alap működés.
Most jött ki az új fícsör a tiltólistával kapcsolatban, és még néztem is, hogy elég hülyén adták ki mert ott van az eddigi működésnek megfelelő opció, de nem az az alap hanem az ami az ismeretlen számot is tiltja. Átállítottam de így is tiltja (még telepítéskor). Szóval ha mi úgy adnánk ki egy release-t, hogy aki az eddigi működést akarja az paraméterezze át a rendszert, akkor igen csúnya világ lenne. Ez most csak azért vérciki, mert (szerintem csak nekem rakták be ezt a bugot) nagy-nehezen sikerült felhívnom a "hivatalt" és mondták, hogy visszahívnak. Hát 4x próbálták mire észrevettem, hogy szar egész.Neked persze köszi az infot, és béta ROM-ot használók ne dühöngjenek. Csak megjegyzem ez egy elég nagy baki volt a fejlesztőktől. (Mondjuk én se vettem volna észre ha pont nem futok bele a fent említett szituba. Hacsak nem marad így, és mindenki belefut előbb-utóbb).
-
peanar
senior tag
válasz
Williamgrant #9733 üzenetére
Negatív!
-
-
Karavik
veterán
válasz
és Balewi:
köszi mindkettőtöknek, de mi köze ezeknek a lockscreen-eknek a WeatherBZ-hez? WeatherBZ -ből szedi az adatokat?
-
cimp
senior tag
A tiltólistát jól elcseszték az új verzióban. Ismeretlen számról nem tudnak felhívni!
-
DrKapocs
őstag
válasz
dorcssa #9722 üzenetére
Kedves Dorcssa!
Nemrégiben váltottam Samsung Galaxy Ace 2-ről erre a telefonra és nyugodtan mondhatom, hogy nem csalódtam; sőt, messzemenőkig felülmúlta a várakozásom. Nekem a 16 GB-os változat van, gyári stable rommal, jlb 29-es.
A képek számomra eleinte egy kissé szürkék voltak, kicsit többre számítottam ilyen téren. Azután megismerkedtem a telefonnal, átállítgattam a beállításokat és láss csodát; teljesen jó képek lettek. Én a gyári "default" javaslatokat kevésnek érzem, feljebb vettem az élességet, szaturációt, kontrasztot, mindent (úgy emlékszem nekem az sorban az 5, 7, 7 érték vált be), HDR-t sztenderd módon bekapcsolva tartom. Nincs összehasonlítási alapom, nem próbáltam a 32 GB-os változatot, de a 16 GB-os teljesen jó, legalábbis számomra. És az tuti, hogy nagyon gyors a kamera.Zene téren az Ace2-es fülesét használom hozzá. Minőségi váltás, felfelé. Gondolkozom egy igazán jó fülesen, de még sajnálom rá a pénzt. Majd meglátjuk, hogy alakul.
Más téma: Szokta figyelni valaki a telefon légnyomás adatait? Szépen dolgozik, követi a változásokat is, hajszálpontosan leköveti az időkép adatait, egy apró hibával. Állandóan, hajszálpontosan 12 hpa-val alulmér. Nem nagy durranás, alsós matek hozzáadni az értékhez 12-őt, de ez miért van?
-
balewi
aktív tag
válasz
-
Lordus
senior tag
december végi romom van. megoldották már végre, hogy ha hívok valakit és foglalt, akkor foglaltat jelezzen?
köszi -
dorcssa
csendes tag
Még abszolút nem késő, mivel nem rendeltem még meg. Az a helyzet, hogy a Nexus 4 16 gigája is elég, és ugyan tudom hogy a 32 gigás változat hátlapi kamerája 13mp és nem 8, szerintem a 8 is bőven jó.
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy a hangminősége milyen? Zenehallgatás is fontos lenne nekem pl.
-
muchacoado
aktív tag
-
balewi
aktív tag
válasz
®abstract® #9718 üzenetére
Hát nálam az ikon is, az óra is és a lockscreen is jól működik vele.
-
®abstract®
őstag
válasz
muchacoado #9714 üzenetére
a beta 23 utániak a záróképen se mutatták az értékeket..
-
Tomaak
csendes tag
CWM telepítésnek menetében kérnék segítséget.Korábbi hozzászólásokban olvastam hogy ne a legújabb verziót töltsem le.Letöltöm...,és utána?
Persze aki csinált ilyent annak gyerekjáték lehet!! -
Karavik
veterán
válasz
muchacoado #9714 üzenetére
Nekem működik a live ikon faszául mindaddig, míg a "jelenlegi helyszín" át nem vált egy másik, új helyszínre, pl. utazás alkalmával. Utána törlöm az alkalmazás adatait és működik újra a live ikon a köv. helyszín váltásig...
...de mi lehet az ikon kód és hogy lehet változtatni?
-
balewi
aktív tag
Egy ideje nem szinkronizál a gyári böngészőm az asztalival. Egyszerűen nem jövök rá miért.
-
Karavik
veterán
WeatherBZ v4.9.9 beta 37 verziót használom és az a problémám, hogy az asztalon lévő dinamikus ikonja gyakran beragad. Ez a beragadás konkrétan akkor jelentkezik, amikor a "jelenlegi helyszín" megváltozik és beállítja az új helyszínt, pl. utazás közben. Sokat levelezek a fejlesztővel javaslatokkal és bug-okkal kapcsolatban, de erre a bug jelentésemre azt írta, hogy ez nem alkalmazás hiba és azt javasolta változtassam meg az ikon kódot:
"this is not app related bugs, try to change your icon code."
Ebben tudna valaki segíteni, hogyan is kell ezt megtenni?
-
zsolt008!
Szakmai topikban tilos hirdetni!
-
parkasz
senior tag
válasz
Milestone2 #9700 üzenetére
Azt nem mondta melyik havit kell megvárja
Annó és sem egyet vártam meg mire hozzájutottam. Lassan el is kell kezdenem spórolni a közvetkezőre, hátha lesz mini változat a közvetkező szériából
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Nők, nőügyek (18+)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- RoboCop: Rogue City teszt
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest