- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #19125 üzenetére
2 óra 20 perc kijelző idő, 2 napos használattal jó?
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #19122 üzenetére
Azért rendeltem az általad ajánlottól, mert elégedetten nyilatkoztál róla!
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #19120 üzenetére
Ugyanez....
Rákérdezhetnél -
szoke12
őstag
válasz
Makszimusz #19105 üzenetére
Köszi!
Szóval valami baja úgyis lesz?
Már rendelem is a következőt... -
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #19115 üzenetére
Szerintem teljesen azonos lesz azzal, amit te is itt megosztottál
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #19111 üzenetére
Teljesen olyan csomagban jött, mint a tied, amit mutattál!
A fólián az adatok is stimmeltek, sőt. -
szoke12
őstag
válasz
Makszimusz #19101 üzenetére
-
szoke12
őstag
válasz
Makszimusz #19099 üzenetére
Igen, azt láttam... Végül megrendetem ezt, remélem, hogy nem lesz gond. Úgy látom ezeket a képeket több helyen is felhasználják, szóval nem tudom, mennyire mérvadó, mert azt írja, hogy új, amit árul...
Egy hónap múlva kiderül -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #19095 üzenetére
Bocsi, eladó (mármint a kijelzőé). Ugyanis nyomtunk egy dispute-ot. Pontosabban az egyik kolléga.
Úgy látszik a nátha kezd az agyamra húzódni. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #19089 üzenetére
Dehogy akarom kifúrni, csak elméleti síkon érdekelt a dolog...
"Samsung ezért a két infra adó és vevő közé tesz egy műanyag keretet..."
Jaja! Találtam egy ilyen videót a neten, hogy az emberünk levágott egy kis darab szigetelő szalagot, majd égetett rá két lyukat pákával, majd az egészet betette a "bontott" kijelzőbe, és jó lett."Szerintem filcezz és nézzük meg mi lesz."
Fogok, de most egy-két napot mindenképp várok, hogy mit mond a vevő (nem akarom addig szétbarmolni). Aztán veszek filcet és polírt, és hajrá.(#19091) ginola
Az "SD-kártyán" kívül mindent. -
válasz
Makszimusz #19089 üzenetére
Ja és persze Chip Spray forever!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #19087 üzenetére
Kössz a tippet! Nem tudom, hogy mikor lesz erre újra időm, ill. kedvem vele foglalkozni, de abban igazad van, hogy egy próbát tényleg megér. Ha sikerült, akkor mindenképp jelzem.
" ... Polírozás nélkül is rá mehetsz a fekete filccel ... "
Nem igazán vágom, hogy hogyan is működik ez a proximity sensor, de itt az esetemben nem pont az a baj, hogy "nem lát ki"? Vagyis úgy érzékeli, hogy folyamatosan van előtte valami.
Innen nézve az alkoholos filcezést is túlzásba tudom vinni nem? Illetve mi lenne (természetesen csak elméleti síkon) ha kifúrnám az előlapot? Akkor nem működne? -
szuszinho
őstag
válasz
Makszimusz #19059 üzenetére
Ránéztem ebayre, de elég nagy a szórás árakban. Meg tudnád mondani, kitől vetted? Köszi!
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #19041 üzenetére
Milyen az akku?
-
szuszinho
őstag
válasz
Makszimusz #19041 üzenetére
Várom a tapasztalatokat, mert mostanában gondolkodom azon, hogy kellene venni, amíg lehet, mert ki tudja meddig bírja még az eredeti...
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #18756 üzenetére
Keress meg priviben kérlek
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #18607 üzenetére
-
bojtix
tag
válasz
Makszimusz #18580 üzenetére
.... múlva neki is állnak!!! 😈
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #18491 üzenetére
Williamgrant:
Sygic: Nálam is gyakran volt FC, ezért is repült annak idején. El is játszotta a bizalmam.Adamsky:
Nem tudtam, hogy tud a Google szövegfelolvasója magyarul. Le is szedtem. Kicsit furcsa a hangja, de biztos meg lehet szokni. Végül nem ezzel volt a gond, nem is a vocalizer TTS motorral, hanem a wiman by TTS állománnyal (ez egy igo ux). Ez vélhetően nem szeret együttműködni a mostani romokkal, pedig eddig tökéletesen jó volt. Egy darabig felolvassa az érkezési időt, utána behal mindenféle beszéd a navigáció során. Érdekes, mert állítólag aries-hez készült az állomány, gyakorlatilag nem működik. A sima androidhoz készült, régebbi verzióval tökéletes.Karavik:
Én mókolok továbbra is. -
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #18488 üzenetére
Szerintem a kisebbséghez tartozhatsz, mert az összes ismerősöm ezt használja már, soha senkinek nem volt gondja vele...
-
tib78
tag
válasz
Makszimusz #18437 üzenetére
Vissza raktam a régi foltos kijelzőt, eddig jó. Ha holnap is jó lesz marad.
-
Bazs-
tag
válasz
Makszimusz #18426 üzenetére
Köszi a segítséget.
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #18362 üzenetére
Nem mertem, mert szerintem gond lenne belőle. Az biztos, hogy elég sok kínai app-nál ott a lehetőség a "disable" parancsra, de a MiCloud, MiVoice, MiBackup, MiCredit, MiDrop, stb. ezek nem tilthatók. Az AppStore sem.
Neck: szerintem kellene már Neked egy MiFlash-es tiszta telepítés.
-
GS S
csendes tag
válasz
Makszimusz #18258 üzenetére
Sajnos visszaromlott a mikrofon állapota. Csak hogy továbbra se legyen egyértelmű, épp amikor romot frissítettem. Közben rájöttem, hogy van egy ultrahangos mosó a munkahelyemen. Szerintetek alkohollal érdemes beledobni az alaplapot?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #18260 üzenetére
... jaj, de jó lenne
Én spec. a kamerát is beáldoznám, egy jó méretért cserébe.
(#18261) Karavik
Óó, no problem. Én szívesen átadom a dicsőséget. Az a lényeg, hogy sikerült a kollégának segíteni. Egyébként az csak az én pronyóságom (na, jó talán csak szükséges szakmai tudás hiánya), hogy nem tudtam elképzelni azt a hw. hibát, aminek hatására normál üzemmódban a miki rossz, kihangosítva pedig - szinte - tökéletes." ... itt írtam elsőnek a koszt, mint a hiba forrását ... "
Mondjuk itt - ha jól értem - nem egyszerű koszról van (volt) szó.Más: Xiaomi Mi 5 review
Még csak átfutottam, de a lényeg, hogy jó lett a cucc. Végre az audio részre is odafigyeltek ...
Ja, menet közben a specifikációt is javították. Most már nyoma sincs B20-nak.Egyébként érdekes, hogy mennyire nem fontos a támogatott 3G/4G frekik kihangsúlyozása a tesztekben. A fenti review is minden mást fontosabbnak ítél, pedig azért végső soron ez egy telefon, nem?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #18258 üzenetére
Jelentem, ma (is) tanultam valamit, és nem néztem be ide hiába.
Ha, már OFF ...
Gondolom láttátok a kis szifont. Nagyon remélem a sok kis kínai ma este álmatlanul fog forgolódni, mert ők is valamilyen ehhez hasonló kis készüléket akarnak, és beindul a "másoló üzem" -
GS S
csendes tag
válasz
Makszimusz #18236 üzenetére
Ott a pont! Óvatosan megbirizgáltam egy gyengébb mágnessel, nagyságrendekkel javult a helyzet! Ami érdekes, hogy egyébként patika tiszta volt a telefon mindvégig, ennek ellenére valami szenny belekerült. Még nem tökéletes a hangja, de már használható. Egy picit erősebb mágnessel még futok egy kört...
-
Lordus
senior tag
válasz
Makszimusz #18238 üzenetére
Akksit innen NE:
aliexpress - HaoMingSen electronic commerce co., LTD
ez hamisítvány, mindemellett reggel 7-kor vettem le a töltőről és 10-re kifújt.amit Karavik ajánlott, az árából ítélve eredeti, de egyelőre a 26 usd fáj
-
GS S
csendes tag
válasz
Makszimusz #18227 üzenetére
Erre gondoltam korábban én is, hátha egy korábbi rendszer még nem használja a hátsó mikrofont, vagy a zajkezelést. Vagy valami mást. Egy nagyon korai fapados romot felraktam, de nem fullra állítva. Akkor vágtam haza a partíciós táblát. Vagymit... A mikrofonon nem segített, Lehet, megpróbálom újra, de fullra állítva. Bár nem tartom valószínűnek, hogy egy korai rom lekezel egy későbbi romban aktivált funkciót, de hátha.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #18227 üzenetére
Én is erre (hogy nem hw. hiba) gondolok, de nem merte kijelenteni, hogy "tuti". Ja, régi ROM-al, másik rendszerrel (nem Miui) és/vagy tiszta telepítéssel (ami most, hogy "megszűnt" az SD-je, elkerülhetetlen) kellene próbálkozni.
(#18228)
Nesze neked cserélhető aksis telefon.(#18229) Lordus
Ja, én is így állok az aksimmal. Biztos nem tud már annyit mint új korában, de egyenletesen merül, nincs jele cella hibának. Viszont én is szeretnék - a lehetőségekhez mérten - biztosra menni, és ha cserélni kell, akkor tudni, hogy honnan érdemes beszerezni az újat. -
Lordus
senior tag
válasz
Makszimusz #18228 üzenetére
igazából jó az akksim, csak már 2.5 éves, a telefont eszem ágában nincs lecserélni, ezért szeretnék egy új akksit.
sajnos én is ettől féltem, hogy esélytelen lesz egy eredetit kifogni, főleg úgy, hogy ne egy beragadt régi legyen...
szóval ami van, még jó, így használtat nem vennék, de lassan (értsd fél éven belül) valszeg meg fogja adni magát, nem akarok az utolsó pillanatig várni... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #18172 üzenetére
Idézném magam: "Így már van némi értelme." - értsd: én valószínű sose használnám, mert ahogy írtad, egyfelől ott van a telepítési lehetőség közvetlenül a play.google.com -ról, másfelől pedig a különböző backup programok, amik nem csak az adott alkalmazást, hanem a hozzá tartozó adatokat is képesek visszaállítani.
Viszont, - és ez itt a lényeg (!) - lehet másnak hasznos lesz. Sajnos olyan irányba halad a Miui, aminek könnyen az lehet a vége, hogy se recovery (így NAND backup), se root (így a fenti app-oknak is lőttek). Erre az esetre, ha legalább lesz egy gyári megoldás, amivel menthetőek az alkalmazások (és az adataik is!), akkor az talán képes lesz "menteni" a kialakult helyzetet (is). -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18129 üzenetére
Nem változott semmit a véleményem attól még, hogy pontosan leírtam amit Te csak tudni véltél...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18125 üzenetére
Én meg azt látom, hogy nem érted a lényeget, miszerint nincs szükség egy adott témával kapcsolatban érték nélküli, kioktató jellegű, álszent és magasröptű beköpésekre, ha már segíteni nem tudsz, vagy nem akarsz.
Leszögezhetjük, hogy általában senki nem saját pénzének ellensége, mindenki szeretne kedvezőbb feltételekkel vásárolni, és ennek függvényében forgalmazót választani, amihez senkinek semmi köze és amitől természetesen még senki nem lesz bűnöző, sőt magának a vásárlás tényének semmiféle büntetőjogi következménye sincs és nem is lehet még legkisebb mértékben sem.
Legrosszabb dolog ami történhet, amivel mindenkinek - mint törvénytisztelő állampolgárnak - tisztában kell lennie ill. számolni kell lenni azzal a ténnyel, hogy várva várt csomagját célországba érkezve áfa és vámkezelhetik, és a vásárlásról szóló igazolásokat, mint PayPal számla, bankszámla kivonat a NAV részére be kell szolgáltatnia. Továbbá a "GIFT" jelelölésű csomagok sem garancia a vámkezelés elkerülésére, ill. amennyiben adott csomag véletlenszerűen megúszta a vám és áfa kezelést, akkor a vásárlónak bejelentési kötelezettsége van a NAV felé. (Ez mindenki saját erkölcsi megítélésén múlik, amihez itt megint csak senkinek semmi köze!)
Ez alapján kell kalkulálni az áfa és vámköltségeket, mindenki számára érthetően megfogalmazva: [link]
Szép jó reggelt!
-
Zamasun
aktív tag
válasz
Makszimusz #18125 üzenetére
Mi történt veled, ezelőtt jobb fej voltál.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18121 üzenetére
Nem, az a mega giga lol szvsz amit művelsz épp most itt, az erkölcscsősz és a törvény elkötelezett védelmezőjének szerepét eljátszva (amit ráadásul elég rosszul csinálsz) és használva nagy szavakat, mint ÁFA csalás, jogszabálysértés, EU törvények...stb. stb., csak mert valakinek telefonvásárlási szándéka van a jövőre nézve és ezzel kapcsolatban a forgalmazó által közölt feltételekről mertek (mertünk) beszélni elméleti síkon...omg, itt valóban mekkora brutális kegyetlenséggel, előre megfontolt és aljas szándékkal elkövetett többszörös bűntett esete forog fenn
Nemrég amikor a z3c-t vetted Mi3 áron (ezeket a szavakat használtad), akkor pedig arra buzdítottad a jó népet, hogy kis ügyeskedéssel bárki megveheti nettó áron...Ups! ...de semmi baj, akkor épp más szerepben voltál
Kíváncsian várom az állásfoglalás végeredményét!
Ui:
Innentől csak az ügyvédem jelenlétében nyilatkozom
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #18121 üzenetére
Akinek Sony érdekeltsége van, annak mindig igaza van.
A vámbiztosításnál továbbra is az a helyzet, hogy az eladó fizeti meg a terhet, e nélkül pedig a vásárló... mondom a vásárló! Szépen, jogkövetően vámeljárás alá helyezteti, hogy mindenki boldog legyen. Ennyi.
Ezt a témát ugorjunk mostmár. -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18118 üzenetére
Giga LoL! Attól még, hogy vastagon írod még nem lesz igazad...
Az, hogy itt egymást segítve megosztottuk, hogy Mi4S-t melyik boltban, milyen feltételekkel forgalmaznak az egyáltalán nem törvénytelen, sem jogszabályellenes, sőt, még csak fórum szabálysértésbe sem ütközik:
Idézem az ÁSZF III/10.2-t:
"Jogszabálysértés (vagy arra buzdítás), például rágalmazás, becsületsértés, kegyeletsértés, közösség elleni izgatás, rémhírterjesztés, közveszéllyel fenyegetés, önkényuralmi jelképek használata, nemzeti jelképek megsértése."
Erről pedig itt szó sincs!
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #18113 üzenetére
A vámbiztosítással semmi gond, mivel ez nem vám, pontosabban áfa elkerülés. Hiszen ebben az esetben az eladó átvállalja ezen terhek megfizetését, kvázi ez nem adóelkerülés!
Tehát nem kifogásolható jogilag sem etikailag, sem fórumilag stb. -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #18065 üzenetére
"Annál a résznél bennem is eltört valami. Mondjuk a megcsalós következtetés vonal is új szintre vitte a gondolatsort." Ekkor jöttem rá, hogy túl konzervatív vagyok. Öregszem biztos, nem indít meg bennem semmit ez a hányós szex dolog, nem éreztem, hogy ki kellene próbálnom. Az ilyenekre mondják azt hiszem, hogy többet megtudtam, mint szerettem volna.
De nagy volt a megcsalós gondolatmenet is. Egyenes logikával simán levezethető volt.
Elephone B20: Szerintem megy. Kollegámnak nem p9000 van, de az tudja. Viszont a képek elmondása szerint nem nagy minőségűek, bár az nem is sony kamerás.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18069 üzenetére
Sajnos nem, kipróbáltam anno. Ez az egy, ami nagyon hiányzik nekem a MIUIv5-ből...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18067 üzenetére
Nem. csak az Mi2-ből került ki valami miatt MIUI6-ra történő váltáskor, a többi nagytesó S800-tól felfelé tudja...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #18046 üzenetére
"Felemás igazság ez ... "
Véleményem szerint mindegy, hogy melyik szolgáltató, melyik másik szolgáltató hálózatát használja. A lényeg, hogy ha a telefonodat nem csak a fotelből használod (ahol mondjuk épp B3 van), akkor egészen változatos helyeken futhatsz bele B20-ba (bármelyik szolgáltatónál!)" ... majd a nagy freki teszt megmondja, legalábbis azoknak akik nem snapdragonos telóval szaladgálnak..." - azoknak is.
Ott van az általam link-elt leírásban a módszer. Igaz, sajnos root kell hozzá. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #18035 üzenetére
Te, Telenor-os vagy? Tudtommal ők is erősen használják a Band20-at ...
"Snapdragon 805 óta minden snapi chipset szinten tudja a 3CA-t."
Akkor ezek szerint a downclock-olt Mi 5 még annyit sem tud, mint a 805? Nem teljesen vágom ezt a 2CA / 3CA dolgot. Utána kéne olvassak...(#18037) Karavik
Mi az, hogy "Pro" és "Advanced"? Ezt már az előbb is kérdezni akartam. Nem csak "sima" és "Pro" van?(#18037)
" ... kioktatóan léptek fel ellenem amikor megkérdőjeleztem amit írtak ... "
Én ebben a pillanatban mondtam volna vissza rendelést, és a következő képpen mutatkoztam volna be: Do you know me? I'm the CUSTOMER!"Egyébként Ingbrzy is azt írta erre a kérdésre, hogy ezt csak akkor tudom meg biztosan, ha már kezemben lesz a teló és letesztelem."
Ezt el sem hiszem, hogy valaki képes volt így leírni.Egy 500$ telefonról beszélünk ... ba***ák+
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18035 üzenetére
Thx a lot!
Így most már gyakorlatilag mindent tudunk az Mi5 ről!
Továbbá ez még egy érv a downclocked alap (standard) változat ellen.
Közben érkezett újabb info Mi5 rendelésekkel kapcsolatban iBuygou Amandától:
"I just get news from xiaomi offical that only color white of 32G and 64G will be release on 1st March, other colors may delay some days , as well as 128G version .. please kindly be noted this .. :rolleyes::rolleyes:"
Szóval csak standard (32GB) és advanced (64GB) verziók jelennek meg marc 1-én, ezek is csak fehér színben. Páran már jelezték is egyből akik előzőleg más színt rendeltek elő, hogy jó lesz nekik a fehér is
(#18036) <Adamsky>:
Természetes ők mondták, de semmi gond, csak kioktatóan léptek fel ellenem amikor megkérdőjeleztem amit írtak.
...azért szurkolok, hogy neked legyen igazad, ill. a GSMArena-nak és Phonearena-nakEgyébként Ingbrzy is azt írta erre a kérdésre, hogy ezt csak akkor tudom meg biztosan, ha már kezemben lesz a teló és letesztelem.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18022 üzenetére
"Nem gondolod komolyan hogy Amanda nő, ugye?
Az összes kínai webshopon mindenki női neveken kommunikál.
"
De...az gáz...mert iBuygou Celine-vel és YoYo-val pl. sokáig tartottam a kapcsolatot WeChat-en és Skype-on. Hosszas írogatás után már azt vettem észre, hogy egymás szexuális szokásáról beszélgettünk (ki, mit, mikor, hogyan, hányszor borotvált, szőrös...stb.) majd kitárgyaltuk szexuális kulturális különbségeket is európai vs. ázsiai (közöltem, hogy nekünk magyaroknak annyira nem jön be a hányós szex, mert zsíros kaja után magas a gyomorsav
), aztán a végén már képet is kért tőlem (magamról) és én is tőle, a képen egy lány volt
....azt mondta tetszem neki
...és küldött usb otg kábelt ajándékba és MiKey-t is...
-
Neck
veterán
válasz
Makszimusz #18022 üzenetére
Ugyan már, te tudod a legjobban, minden kínainak van európai neve.
Ezek az én kollégáim pl.:
Jiaying --> Janine
Zhenzhen --> Jennifer
Zhaoyun --> Charles
Guanxia --> Cassie
Zhengyue --> Connieetc.
-
Zamasun
aktív tag
válasz
Makszimusz #18011 üzenetére
Legalább a Sony javítaná fel saját készülékeikben a modult szoftveresen vagy valahogy. De ezek szerint ez valahogy nem sikerül.
-
Zamasun
aktív tag
válasz
Makszimusz #18005 üzenetére
Igen, ezert is varom az elso teszteket. A 4C egeszen gyönyörű kepeket kepes kesziteni... ha tokeletesek a fenyviszonyok. Egy kicsit is felhomaly van, a kamera becsődöl. 1.9-1.7-es ( S6-S7-G4-G5) optika a millionyi szoftveres fícsörrel nagyon-nagyon hianyzik.
A masik dolog, hogy ha mar uj flagshipnek hirdeti magát, megújulhatna a miui is valamicsket az uj keszuleken. Ugyanazok a funkciok, beallitasok lesznek kamera téren, ebben biztos vagyok. (Tudom, a kamera nem minden egy telefonban, de mar otthon szeretném hagyni a kompaktomat. S7-el ezt megtehetnem, csak az nem miui, en pedig ezt szeretem.)
Mellesleg Z5c hogy teljesit fotozas terén? -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18006 üzenetére
Igen, ezt én is így gondolom, de érzésem szerint biztos lesz pár negatív user akiknek ez a változás sem fog tetszeni...
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #18005 üzenetére
"Ugye tudod hogy ez egy akkora általánosítás, ami a masszív hülyeség szintjét veri?
OMG
"
Általánosításnak általánosítás, de közel áll az igazsághoz, mint a bugyi a legjobb dologhoz a világon
Ezt egyrészt tudom, mert a párjuk velem csalják őket
, másrészt pedig tanultam...
"Z5? Az egy batár nagy szar, még ha Z5C-t írtál volna...
De amúgy az sem.
Küldj már egy linket az ibuygou-ra arra a telóra"Természetesen rád való tekintettel Z5C-t akartam írni, de letelt a szerkesztési idő mire észrevettem
Parancsolj, itt a link az Mi5 Pro-hoz: [link]
"Ez a kerámia nem törékeny nagyon? Vagy a 810-es problémáiból kiindulva biztosra mennek, ha melegszik, az fícsör lesz egy tojással.
"
Általánosságban a kerámia, mint anyag az ütésszerű dinamikus terhelést nem nagyon bírja, mint ahogy az üveg sem, viszont keményebb mint az üveg, így a hordásból adódó karcoknak ellenállóbb. Tervezetten leejteni nem szándékozom
Egyébként itt a marketing duma hozzá, ami szerint strapabíró: [link]
Ha melegedni fog, akkor hordozható kerámia főzőlapom is lesz egyben"PayPalon kizárólag a saját bankit érdemes használni. Volt már olyan hogy neked jobban váltották?
"
Nem, de mindig leellenőrzöm
"Amúgy szerintem jó áron vetted és remélem mielőbb megkapod!"
Köszi! Bár már iBuygou Amanda közölte velem 2 nevető smiley kíséretében (egyből miután előrendeltem), hogy pont a Pro verzió kiadása késni fog pár napot a tervezett március 1-hez képest
Ez legyen a legnagyobb baj....majd beszámolok tapasztalataimról...
"Amúgy igen pofás telónak lesz Karavik hamarosan gazdája, remélem nem szívja meg a kamera modullal mint oly sok xperia tulaj.
Lehet én is veszek egyet végül."
Huga Barra lőtt pár képet vele, azok elég meggyőzőek, letöltöttem teljes méretben elemzésre - szal előjelek ezzel kapcsolatban jók.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #17981 üzenetére
"Nagyon helyes, egy fél országot mentettél meg a Chip Spray + Sűrített levegő kombó okozta hw haláltól."
...csak egy 1 dolláros mikrofonnak lett annyi tőle, a hw halálát közvetlenül a párom okozta, közvetve pedig én
Ettől eltekintve a rendszernek jót tett, + 5000 extra pont az AnTuTu-ban
"Az ilyen mentalitású emberek nélkül Adamsky nem tudna jó alaposan végiggondolni mindent, majd mások szívása árán egy picit jobban dönteni, vagy legalábbis biztosabban."
Akkor már megérte!
Viszont azok a személyiségtípusú emberek, akik mindig mindent alaposan végiggondolnak, mindenen hosszasan rágódnak és döntéseiket sokára, alaposan megfontolva hozzák meg, ők általában negatív értelemben vett normális, biztonságos, hétköznapi életet élnek. Az ilyen a személyek beleolvadnak a tömegbe, jellemzően szürkék, unalmasak, ezért párjuk folyamatosan megcsalja őket
"Amúgy a Home gombos ujjlenyomat olvasás szerintem a második legrosszabb"
Mit ahogy mondottam volt, a fizikai home gomb nem az esetem, de tökéletes telefon nincs (kivéve Z5
), mint ahogy tökéletes nő sem, csak olyan van, hogy kinek melyik a legjobb! Ebből kiindulva én közben meg is rendeltem számomra a legjobb telefont, az Mi5 Pro-t (128GB ROM/ 4GB RAM) az iBuygou-tól.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #17482 üzenetére
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #17487 üzenetére
Itt a válasz, nem olvastad el!?
(#17483)
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #17482 üzenetére
Ok, megdumáltuk.
Első felhívásodra:
Az nem idézet volt, csak én tettem idézőjelbe, hasonlatként miszerint: "Ha minden igaz, 2.5 GHz-en tudja, 5 GHz-en nem. (Mivel vesszővel van felsorolva, úgy érti a gyártó ahogy akarja.)"
Tehát a xiaomi poénból teszi a frekvencia választás lehetőségét a rendszerbe.Mellesleg miért gondolod olyan biztosan, hogy nem képes rá?
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #17471 üzenetére
Ha maga a sávszélesség korlátozva, vagy leterhelve van, akkor mitől lenne a feltöltés 60MBit fölött?!
Te tudsz ilyen értéket mutatni az xperiadon?Sajna otthon ezt nem fogom tudni tesztelni, hogy lejátszik e wifin keresztül 4k-s videót a youtube-ról a smart samsung tv, mert ahhoz biztosan gyenge az otthoni sávszélesség, és a router is gyenge ehhez, de a kedvedért megemlítem az Mi4c topikban, hátha valaki le tudja tesztelni a megfelelő körülményekkel.
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #17465 üzenetére
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #17445 üzenetére
Akkor azt meg is spórolnám, hogy megy vagy nem 5GHz-en, mivel látom időközben sikerült magadat is megcáfolni.
"Külön gyönyör lenne egy speedtest.net, sőt igazából az is elég."
Ez kb.8-10 m-re a router-től mérte, (képes voltam megkérdezni, hogy melyik ez az eszköz) a haver számítógép boltjában, ahol még kb. 40 pc, laptop, mobil, tablet, macbook, ipad stb. meg a fene tudja, mi használta még.
És igen be van állítva a router, hogy csak 5 GHz-en szórjon (ezért aztán nem is fogja az adást az összes cucc a boltba, arra van egy public wifi) -
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #17447 üzenetére
Az a topic Mi4C vs 5GHz WLAN issue topic, mert az Mi4C tulaj nem tudott csatlakozni AC 5GHz routerhez. A Xiaomi mini router pedig csak példa arra, hogyan kell csatornát váltani 64-re, ami a javaslat szerint megoldja ezt a problémát .
...egyébként tényleg csak a 64-es csatornán csatlakozik az Mi4C AC 5GHz WLAN-hoz, vagy ez hülyeség?
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #17445 üzenetére
Router configban az 5GHz band beállításai alatt a csatornát 64-re kell állítani és úgy már fel fog csatlakozni az Mi4C:[link]
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #17435 üzenetére
-
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #17432 üzenetére
Az értem, hogy Mi2S-el nem tudsz AC / 5GHz-es WiFi-hez csatlakozni, de azt nem értem, hogy Mi4C-vel miért ne tudnál?? Mi4C 802.11 a/b/g/n/ac WiFi szabványokat tudja és Dual Band (2,4GHz / 5GHz) frekvencia sávokon tud csatlakozni WiFi-hez.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #17414 üzenetére
Erre még elfelejtettem reagálni:
"Az sem hátrány hogy 5GHz-es frekin tudja az AC szabványt, mivel olyan perverz vagyok hogy a telefonomról nem másolom fel a videókat, hanem dlna szerverként lejátszom a tévén egyből"
Ilyen perverzióm nekem is vannak, de ez Mi2S-el is simán megy, igaz 2,4GHz frekin és N szabvány mellet, viszont a Full HD-s felvételeket szaggatás nélkül játssza le így is. Sőt, én olyat is tudok szintén Mi2S-el DLNA hálózatból, hogy telefonon keresztül kiválasztom a PC-n lévő filmek közül valamelyiket (Full HD mkv), és lejátszatom a TV-n vagy akár a telón (bár utóbbinak nem sok értelme van a teló kis kijelzője miatt).
Telón lévő Full HD-s felvételek TV-n történő lejátszására a Wireless Display-t (Miracast) is tökéletesen megfelel és működik (ezzel csak az a baj, hogy így direktben minden megjelenik a TV, akár egy nemkívánatos üzenet is miközben a család ellőtt büszkélkedünk a felvételeinkkel)
"Az FM rádiót nem veszem elő, mert ez övön aluli lenne az előző hozzászólások alapján, ráadásul én speciel nem is használom soha."
Ezzel én is így vagyok, soha nem használtam 3év alatt FM rádiót egyszer sem, csak beta ROM teszt erejéig kapcsoltam be...
-
Karavik
veterán
válasz
Én tudom, hogy az Xperia Z5c-től jelenleg nem nagyon van jobb teló a kompakt kategóriában, ezt nem is vitatom, de Ginola-nak kíváló ár/érték arányú teló kell 5 col méretig Mi2S leváltására, nem pedig a legdrágább, idézem:
"Lassan cserélem az Mi2s-t, mit ajánltok helyette, max. 5-os méretben, ami azért ár/értékben kiváló, és veri a mostanit? "
Ez a teló pedig szerintem most az Mi4c, és én személy szerint 5 col-ig ezt választanám. Z5c árából 2db Mi4c jönne ki, hardveres teljesítményben pedig alig marad el az Mi4c a z5c-től - én így mérlegelek!
Ahogy Te is utaltál rá, minden ember más szűrőn keresztül látja a világot, én pl. a jövőben messze elkerülöm az 5 col alatti telefonokat, nekem 5,2-5,7 col az optimális, maximális hardverrel, jó ár/érték arányt szem előtt tartva továbbra is...Rendben...azt, hogy az S810 SoC miatt lenne rossz választás a z5c azt visszavonom, de azt továbbra is tartom, hogy az Mi4C vitathatatlanul jobb/ár érték arányt képvisel...
-
vicces1
aktív tag
válasz
Ezt "lájkolnám" csak az gond, hogy rajtad kívül(8milla emberkefromhungária) mindenki 60ezerrel többért venné az xperia-t, ez meg csak a "menőknek" pálya.
Tehát ez tuti nem érv az Mi4c ellen, nem beszélve a duál slim - ről. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Ha, nem is mindig, mindenben értünk egyet, de most örülök annak, hogy ezt, így leírtad.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #17411 üzenetére
Nem volt fikázva egyáltalán (inkább csak az S810-et érte némi kritika), csak érvek és ellenérvek voltak felsorakoztatva ginola által felvetett készülékváltás és ár/érték témában, melyben az Mi4c-t jobbnak ítéltük meg.
Hírek szerint az Mi5 az S810 miatt nem jött ki tavasszal (inkább megvárják az S820-at) az LG G4 pedig inkább kijött az S808-al, mint az S810-el...
S810 esetén nem a melegedés a fő probléma, hanem az, hogy a melegedés hatására drasztikusan romlik a SoC hatásfoka. Egyébként az S810 rossz híre eléggé rányomta a bélyegét a készülékeladásokra is sz idén... -
szoke12
őstag
válasz
Makszimusz #17265 üzenetére
Rendben, jobban körül írom... Amit keresek, az nem egy szoftver.
Ahogy írtam, a telefont egy monitorra szeretném kötni, közvetlenül(!). Nincs közte egy számítógép. (Hidd el, kutattam már eleget a screencast, miracast, widi, stb témában...)
Ez gyanítom, hogy csak vmi mhl/usb --> vga+rca/jack+otg adapterrel fog menni. Valaki próbálkozott-e már ilyen probléma megoldásával ennél a készüléknél? Mert tudom, hogy sok fajta megoldás van, de nem tudom, melyik működik a mi2-vel.
Van-e esetleg olyan konkrét átalakító, amit valaki használ már itt ehhez, mert akkor nyilván olyat vennék, amivel van már tapasztalat.
Pl az előző telefonomhoz vettem egyet, de nem tudta produkálni a jelszintet, így egyből berhelhettem. Ezt a hibát nem akarom elkövetni mégegyszer. Érdekelne, konkrétan mely átalakítókkal van már tapasztalat.Nyilván itt digitális jelet, sőt, összeszűrt jelet kell analógra konvertálni, ezért sok a hibalehetőség, és a veszteség.
ui: A topik nem csak a romozásról szól.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #17240 üzenetére
Ja az más...CM12.1 based on Android 5.1.1 ennyit tudok róla....
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #17131 üzenetére
Utánaolvasgattam, itt a fórumra is rákerestem, de nem vagyok szakértő TWRP témában.
Jól értem, hogy a TWRP alkalmas többek között arra, hogy teljes backupot csináljon?
Gyakorlatilag képes tükrözni a telefon "teljes tartalmát" (akár az SD-t is) például egy pendrájvra? -
Disque
aktív tag
válasz
Makszimusz #17133 üzenetére
Én Nexus 7-en használom a TWRP-t és igen szerintem a legnagyobb előnye, hogy OTG-s pendrive-ra tudok menteni, onnan romot telepíteni, nem kell a tablett belső tárolójával foglalkoznom.
Szerintem jobban járnánk, ha a romokat ezentúl TWRP-ből tudnánk telepíteni. -
twine
veterán
válasz
Makszimusz #17105 üzenetére
Inkább ide ömlengtem,
Mert rommá offoltam így is a topicot -
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #17072 üzenetére
Már-már könny szökött a szemembe... az iGO-m talál holdat és rá is csatlakozik MIUI7 alatt. És tartja is a jelet.
Megoldás: kiszedtem a JLB39-ből a gps.config fájlt, letöltöttem a kínai dev zip romot, abban kicseréltem a gps.config állományt. És voálá, működik, egyből talál jelet, tartja is.
Williamgrant, Karavik, Adamsky, ginola!
Köszönöm a segítségeteket! -
buca84
őstag
válasz
Makszimusz #17054 üzenetére
Szétszedtem, de minden a helyén. Repedés nincs. Egy vastag plüss tokban is van, ha megy valahova, illetve még szilikon tok is van rajta. Talán ezért nem repedt meg.
Van külön akksi töltöm és két akksim is. Mindkettő fullra töltve, de semmi. Meg se nyekken. -
buca84
őstag
válasz
Makszimusz #17052 üzenetére
Melyik csavarokat kell leszedni ehhez? Az összeset, ami a kereten van és azt us ami a SIM foglalt mellett? A MI logóval takartakat is?
Ha nem egy kábel csúszott ki, akkor mi lehet a gond?
-
Gerr'y
senior tag
válasz
Makszimusz #17044 üzenetére
Nwm működik sajnos, amint felpakolom a zip-ben levo ket legkisebb file-t rogton meghulyul a telefon es folyamatosan dobalja a hibauzenetet: Google play services has stopped working.
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #17044 üzenetére
Kössz az ismertetőt de felfogtam
Mint írtam volt vala vele, rájöttem magamtól a megoldára a "barátunk" sem kellett hozzá -
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #17038 üzenetére
Hm..
na ez eszembe nem jutott volna, hogy ennyin múljon.Amúgy mit tudtok az alap kameráról,lesz valaha bővített mód újra?
-
ginola
addikt
válasz
Makszimusz #17033 üzenetére
Szia
Gondolom nehéz volt értelmezni, hogy magyar!
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #17033 üzenetére
AHa,.,,
NA most jó helyre ment
Bár az egeresútmutató kimaradt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #17024 üzenetére
"A filcezés működött egy csomó esetben már LCD csere után."
Aha, akkor az érzékelő előtti felület fény (?) áteresztő képességén bukhat el a dolog. Az se jó, ha sok (mondjuk az ember lyukat fúr az előlapra), de az se, ha kevés (leragasztásra kerül)?
-
tomic
addikt
válasz
Makszimusz #17002 üzenetére
Most lett cserélve a kijelzőm.Lehet azzal van a baj?
Hogy érted,hogy alkoholos filcel be kell sötétítsem, Mármint hol?fo_di Azt hol találom?
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16911 üzenetére
Egy kis gyönyörűség OnePlus X (ceramic): [link]
-
tomic
addikt
válasz
Makszimusz #16893 üzenetére
Akkor a fólia lesz a ludas. Most cseréltem kilyelzőt és a gyàri van még rajta mîg meg nem jön a màsik.
Tudsz,vagy tudtok nekem valami tippet arra,hogy a böngészőben ne ugorjon fel annyi reklàm ablak? Chomot hasznàlok.
-
Karavik
veterán
válasz
Makszimusz #16882 üzenetére
"tehát a multilangosok szabtak el valamit, mert a kínai romban ez a bug nincs"
Köszi az infót, ha ez tényleg így van, akkor nem kérdés, bár Ingbrzy váltig állítja, hogy kínai ROM a probléma forrása. Az lenne a biztos, ha valaki feltolná most a kínai dev ROM-ot és elindítana egy backup-ot...
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #16871 üzenetére
amúgy nem vagyok miui fan, csak a mi2s-m óta használom.Előtte a motorollákon mindig valami aosp rom volt
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #16871 üzenetére
Mivel nincs Sonym..nem keserítesz el,
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #16866 üzenetére
Elhiszem,hagyjuk is inkább--
volt amit gugliztam pl eu-s fastboot rom, nem találtam,ezért gondoltam hátha csak nekem nem nyílt meg a kereső óriás teljes mértékben,vagy van valami "rejtett" titok....
mondjuk egyedül a fastboot romot kérdeztem, a one handed utána jött.De igen működik, köszönöm a tippet, az egeres megoldás is király volt. ( Karavik mámint a one handed mode)
így legalább tudok névjegyeket szerkeszteni,ébresztőt állítani..stb..stb )
Köszi evribadia power gombot meg elengedtem, már párszor használtam a recovery-t, ezért nem értettem miért nem lép be..
Tegnap este 5x próbáltam....ma persze most ebben a pillanatban MŰKÖDÖTT!! -
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #16863 üzenetére
Köszi...!
de kissé kevésbé cinikusan illetve ironikusan is segített(él) volna.
Nem mellesleg, kis idő múlva magam is rájöttem (volna).Eddig talán nem mindig kértem szájbarágós segítséget..
Ha napi 8 órában mások helyett kell gondolkodnod (pl gugliznod) már nem mindig marad energiád a sajátodéra.)
-
balewi
aktív tag
válasz
Makszimusz #16843 üzenetére
Összevont partició van, 18 giga üres hellyel.
Még a billentyűzet is visszaállt az eredetire.
Tényleg jó lenne már egy stabil változat, kezd elegem lenni az apró, de annál idegesítőbb hibákból. -
neil_mullen
aktív tag
válasz
Makszimusz #16827 üzenetére
mármint mirecoveryvel nem? (ezért kerestem a cwm-et) de ha ugy sem, akkor mire való ez a dual bootos dolog?
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Makszimusz #16815 üzenetére
köszi... még csak pár órája foglalkozom vele, de jól szűrtem le hogy az ujabb romok (most a 7-est raktam fel) sokkal kevésbé testre szabhatóak mit a régiek(v5)? pl az értesítési sávot sem tudom ugy beállítani már...
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Makszimusz #16801 üzenetére
valaki mi2 höz tud nekem linkelni drivert? nem tudok felmásolni rá semmit...
-
vicces1
aktív tag
válasz
Makszimusz #16812 üzenetére
Ja! hát fő a jókedv, nevetés!
-
DrKapocs
őstag
válasz
Makszimusz #16799 üzenetére
Igazad volt, nem nő a végtelenségig a folt. Nem mondom, hogy hozzá lehet szokni, inkább azt mondom, hogy kis toleranciával lehet vele élni.
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Makszimusz #16799 üzenetére
ennek örülök.
lcd sem vészes, találtam már 5000 től... akkor valszeg pár nap és egy boldog mi2 tulajdonos leszek
-
neil_mullen
aktív tag
válasz
Makszimusz #16797 üzenetére
köszi, ertem. igen azt olvastam, de engem nem érint... meg ugye a proci kicsit gyengébb, de az se nagy baj. viszont ahogy látom, ez a foltos/befojt kijelző szériahiba, ez tovább szokott terjedni?
-
vornia
senior tag
válasz
Makszimusz #16793 üzenetére
Mindig megtart(hat)od az előző évit?Tyűűű 10 év után mennyi zsebre lesz szükséged?
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Makszimusz #16791 üzenetére
Ja, az más, ha, ingyé van.
... de a Z3C maszek, nem? És, ha elvonatkoztatunk a rendszertől, akkor milyen? Mondjuk az nálam nagy pozitívum, hogy nem üveg a hátlap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air Megbízható társ a mindennapokra!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest