Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozarjoska
őstag
válasz
bozarjoska
üzenetére
már megtaláltam ezt a micloud üzeneteket a micloud fiókban de nem lehet kikapcsolni pedig minden mást igen vagy csak én vagyok a béna
jó vak voltam megvan
-
peanar
senior tag
A MiKey jo a Mi2/S-hez is, vagy csak a Mi3-hoz?
-
Karavik
veterán
Arra van valami megoldás, hogy 3 betűs navigációs szoftver használata közben stabilabb legyen a műhold kapcsolat? Legújabb verziót használom, egyetlen gondom, hogy ha nem tiszta terepen vagyok (pl. fák, épültek közt... stb. vagy borús időben, gyakran elveszíti a műhold kapcsolatot majd pár mp. után újra talál, de elég idegesítő. Köszi előre is! (Lehet, hogy bizonyos sys.txt bejegyzés orvosolná...)
-
szabz
tag
ha sikerül felküzdenem cm -et akkor az azt jelenti h rootolva lesz a telom?
csak a miui mellé tudok felrakni, a 2es particióra v. önálló 1ke rom -ként is lehet felrakni?
Érdemes küzdeni vele? -
bozarjoska
őstag
Wajk!
az új romodban mi az az akkumlátor beállításoknál? -
<Adamsky>
nagyúr
Minden jó, ha a vége, jó.
...de azért különös.(#9990) peanar
"Teljesen gyári rom, az ota frissítésekkel." - sbazsi
Szerintem JLB34.0 lesz az, nem pedig a legfrissebb development ROM. Hogy innentől kezdve mit lehet csinálni? Gondolom CWM sincs fenn. A gyári recovery-ben asszem van cache törlési lehetőség. Azt meg lehet próbálni, ha az sem, akkor - ahogy írtad - esetleg a teljes (angol/kínai) ROM rátolása az Updater (Rendszerfrissítés) programmal. -
peanar
senior tag
Tudom, hogy ez nem bazár, de nincs valakinek eladó MiKey-e!?
Ha igen, légyszi írjatok priviben!
Csak mert ha jól emlékszem, valaki itt egyszerre többet is beszerzett...
Köszönöm, és bocsi az ilyen jellegű kérdésért! -
peanar
senior tag
Milyen appokból lép ki?
A 4.5.9 verzió van fent? Ha igen és ota-n frissült, akkor megpróbálkozhatsz a teljes rom feltelepítésével...egy az egybe mehet rá, mert az ota frissítésre sokan sokszor panaszkodnak.A frissítés ikont eltüntetheted, mégpedig úgy, hogy húzd le az állapotsort, ha nincs közvetlenül ott, akkor az Egyebek-nél keresd meg a szinkronizál ikont. Először bökj rá hosszan, ha feljött a Fiókok és szinkronizálás oldal, Szinkronizálás engedélyezése legyen bekapcsolva. Ha megvan, lépj ki, majd ismét húzd le az állapotsort, keresd meg a szinkronizál ikont, majd addig bökdösd, amíg Auto Szinkr. felíratot nem látsz. Ha ez megtörtént, akkor elvileg el kéne tűnjön a körbeforgó ikon

-
sbazsi
veterán
A telefonom 1-2 napja szórakozik.
Eddig csak egyszer-egyszer fordult elő, hogy kilépett a progiból, de most kb harmadszor nem dob ki egy progiból.
Na meg jobb fent ott a frissítés/szinkronizálás ikonja (körbenyíl). Még akkor is, ha minden appot lelövök.Mit tegyek?
Teljesen gyári rom, az ota frissítésekkel.
-
cimp
senior tag
válasz
janston
üzenetére
Nekem is hasonló kínlódás volt mire visszament a múltheti verzió. Nekem nem hibával állt le, hanem egyszerűen beragadt a telepítés. Újraindítás után meg nem indult el. Ebben az állapotban a kk is csak wipe meg mindenféle törlés után volt hajlandó felmenni, de az felment. Így, hogy fent volt a 4.5.9 wipe + cache + dalvik... és így nagynehezen elindult az előző verzió telepítője. De nagyon sokáig futott. Úgy nézett ki, h megint beragadt, de aztán nagysokára csak lefutott. De a gyári frisítéstelepítőből lehet nem kínlódott volna ennyit, csak az eszembe se jutott.
Fastbootnál az első betallózandó bat filéből háromféle is van. Van közte egy olyan ami mindent legyalul a telóról és úgy telepít.
-
peanar
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A xiaomi.eu-n írják ezt az okosok! Illetve a frissítés menetében is updater van írva...
Én is a cwm egyik régebbi verzióját használom, bár eggyel ujabbat az általad használtnál és nekem sincsen semmi bajom vele!Kravik!
Tudom, h.a MiRecovery 1 systemet használ, én csupán arra lettem volna kívánvsi, hogy ezt a frissítési módszert miért nem említik sehol, hisz az is gyári megoldás!? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
janston
üzenetére
Huh, lemaradtam valamiről? Neked milyen telefonod van? 4.5.9 csak Mi3-ra van, nem?
Karavik, peanar
Mi ez, hogy nem javasolják a CWM-et? Mióta, melyik verziót és miért nem? Nekem mondjuk egy egészen régi van fenn (majd meg is nézem melyik), de eddig nem volt vele gondom (ezért is nem frissítettem). -
DrKapocs
őstag
Nem tudom, hogy vagytok vele, de néhány nap tapasztalatából azt mondom, hogy a JLB34 kicsivel talán "éhesebbnek" tűnik a 33-hoz képest. Nem jelentősen, de nekem úgy tűnik. Optikai csalódás nem kizárt, az is lehet, hogy ennyivel a szokásaim változtak...
Illetve még egy észrevétel a 34-hez. A Power Scheduler eddig (még a 33-ban is) szépen váltott az előre definiált battery configurations -ok között. A 34-ben ez a váltás már nem automatikus, hanem feldob egy értesítést, és ha feloldom a képernyőt elkezd 20 másodpercről visszafele számolni. De ha nem oldom fel a képernyőt, a váltás nem történik meg ótómatice. Szerintem ez baromság, mármint ha szándékos változtatás. Nyilván egy ütemezőben azért adom meg a változtatási igényem (pl éjszakára álljon át airplane módba vagy battery saver -re), hogy ezt megcsinálja magától; reggelre pedig már álljon vissza. Annak semmi értelme, ha fel kell oldani a képernyőt hozzá és ekkor kezdi végrehajtani. Ha már feloldom a kijelzőt, én magam is meg tudom csinálni...
Esetleg valakinek van hasonló tapasztalata ezen a téren?
-
Karavik
veterán
MiRecovery csak a system1-re tud frissíteni.
Én a rendszer stabilitás szempontjából a legoptimálissbb megoldást választottam: updater app-al mindkét system-et ugyanazzal a ROM-al frissítem hétről-hétre, így nekem mindig ugyanaz a ROM van fenn mindkét rendszeren (nyilvános bug-okon kívül nem is volt soha semmi gondom eddig...) -
-
-
Karavik
veterán
Acid konkrétan azt irta a CWM használatára és a dalvik cache törlésre, hogy "bulshit" és "waste of time"! Mert a dalvik cache törlése automatikusan megtorténik minden ROM frissítés után.
Acid:
"You never had to wipe anything when installing MIUI! Wipe dalvik is bulshit because it's done automatically after rom install. "Egyébként előzőleg már többször hangoztatta Acid és Ingbrzy a xiaomi.eu fórumon, hogy csak OTA vagy Updater app-on keresztül elfogadott ill. javasolt ROM-ot frissíteni (CWM-et kifejezetten nem javasolják...)
-
Tex
senior tag
Sziasztok!
Ma csatlakoztam én is egy 2s16-al.
JLB21-el érkezett multi stable, gapps rajta volt gyárilag. Ellenben tartalék akksi nem volt benne.
Eddig nagyon jó, eredeti.
A kérdésem: A jlb34 felrakásához kell xiaomi account? -
peanar
senior tag
Valamiért eltűnt az előző irományom, így leírom még1x
de az is lehet, én bénáztam valamit
Én is tapasztaltam ezt pár verziónál, pl. az előzőnél is! Nálam a 4.5.9 (még) nem produkált hasonlót.
Szerintem telefon, rom és nem utolsó sorban Téma függő.
Mint ahogy (#9961) <Adamsky> írta, én is mindeig meglépem azokat a wipe-okat, bár a xiaomi.eu-n Acid azt írta, hogy azonos verziónál nem kell wipe! -
janston
aktív tag
Hali!
Felraktam a 4.5.9 KK verziót, majd vissza akartam rakni a sima 4.1JB-t, de hibaüzenettel elszáll a CWM bármivel próbálkozom. Milyen mód van a helyreállításra?Köszi!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Azért a KK-ban volna pár dolog, ami jól jönne, és még kicsit gyorsabbá is tudná tenni a telefont. A Miui v6-tól én kimondottan félek
Az a lilás színvilág, ami az eddig napvilágra került képernyőkről visszaköszönt, nagyon nem az én világom. Persze skin-ezhető, de akkor is. Alapból azért uniszexnek kellene lennie, nem?(#9957) tomic
Kizárt. Nem lenne szabad akadnia. Nekem legalábbis nem szokott, bármiből is lépek ki. Egy cache + dalvik cache törléssel megpróbálkozhatsz, de lehet az lesz a vége, hogy újra kell majd húznod a rendszert. Egyébként én is mindig rátelepítek, de nem OTA-n keresztül, hanem CWM-ből, és az előbb említett cache törléssel. -
tomic
addikt
válasz
muchacoado
üzenetére
Nagyjából mondhatom mindegyik. Mintha a GPU kevés lenne.
-
tomic
addikt
Érdeklődnék mitől van az,hogy egy egy alkalmazás megnyitása illetve bezárásakor nem folyamatos a kép hanem akadozik. Olyan mintha erőlködne.
A legfrissebb rom van rajta. Egyébként mindig ráfrissítem a régire a frissítés menüből.
Érdemes időnként totál újra húzni vagy ez normális jelenség? -
<Adamsky>
nagyúr
" ... az ES File Explorer szerint ~16.5 GB a foglalt hely ... "
És mennyit ír szabadnak (ld. előző hsz.-em)? Elvileg ~7,3 Gbyte-nak lennie kéne még.
Mit látsz a Settings-en belül? Ott írja a 23 Kbyte-ot? Az "internal storage" alatt hogyan oszlik meg az available és a total?Az ES File Explorer is listázza ugye méret szerint a könyvtárakat. Mi mondjuk a három legtöbb helyet foglaló, és mi van benne?
-
kzrca
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A válaszokat köszönöm. Azt sejtettem, hogy a 23,87 GB- felüli rész hogyan van és mennyire elérhető.
Viszont az továbbra is problémás, hogy az ES File Explorer szerint ~16.5 GB a foglalt hely, ehhez képest nincs semmi szabad helyem, és a Settings/Storage is azt írja hogy nincs szabad hely. De nem tudom hogy mi foglalja a helyet.
-
<Adamsky>
nagyúr
... és bozarjoska. Köszönöm a választ!
Féltem egy kicsit, hogy lesznek gondok az új KK, de az, amit bozarjoska link-elt, nagyon durva. Csak azt tudom elképzelni, hogy a srácok gőzerővel reszelik a ROM-ot a Mi3s (vagy tudom is én mi lesz) alá, és ezért lett ez ilyen, amilyen.
Na, bekukkantok egy kicsit a Mi3 topicba, hogy lássam, hogyan vélekednek a többiek.

-
bozarjoska
őstag
-
cimp
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
V5 Maradt. ART-ot meg egyszerűen nem bírtam megtalálni. Fejlesztői lehetőségek közt nem volt ott. Vagy olyan vak vagyok, hogy nem leltem. Igazándiból semmit nem tapasztaltam ami olyan sokkal jobb lett volna. Az említett probléma miatt pedig visszaálltam a múltheti ROM-ra.
-
<Adamsky>
nagyúr
.. no, és milyen a KK? A Miui maradt V5? ART, low-power audio playback (egyáltalán, HW szinten támogatott ez?) ?
Majd ha időd engedi referálj légy szíves egy kicsit, hogy milyen.
-
cimp
senior tag
válasz
Karavik
üzenetére
Tehát a navigációban keresésnél rányomsz a mikrofonra, és nem azt írja ki, hogy sajnos leállt az egész kóceráj? Mert nekem mindig ezt írja amíg fel nem rakom a hivatalos gapps-ot. Persze ezt csak egyszer kell a frissítések nem vágják haza. És MI3-on most android váltás volt.
-
<Adamsky>
nagyúr
Nálam az említett ES File Explorer a következőket írja (az sdcard0-ra):
Total: 23,87 Gbyte
Used: 14,73 Gbyte
Avail: 9,13 Gbyte" ... a Settings --> Storage alatt nézem, a Misc kategóriára ír 13 GB-ot ... "
Egyéb, nem beazonosítható cuccok. Ez nálam 7,5 Gbyte, de itt is a színes csík fölötti részt kell nézni, ami 25,63 Gbyte egy "32 Gbyte-os" változatnál.A 3,7 GB a "data" partíció. Arra egyébként nagyon kíváncsi leszek, hogy ha majd valaha kijön a KK, akkor fognak-e (tudnak-e?) majd ezen a felosztáson változtatni. Ez ugyanis eléggé hely pazarló. HTC-n és Nexus-on láttam, hogy ott bizony úgy van megoldva, hogy a teljes tárhelyen osztozik a "data" és az "sd-kártya".
-
kzrca
tag
Sziasztok!
Az hogy lehet, hogy a Mi2S-em összes tárhelyéből (23,87 GB) mindössze ~23 kB szabad hely van, holott az összes ott lévő mappa és a gyökérkönyvtárban lévő fájlok összes helyfoglalása ~16,5 GB - az ES File Explorer SD Card Analyst funkciója szerint is ez a helyzet.
Ha a Settings --> Storage alatt nézem, a Misc kategóriára ír 13 GB-ot, ami nem tudom hogy micsoda.
További kérdésem:
- hogy lehet, hogy a Settings --> Storage alatt a nagyobb partíció 25,63 GB, de akármelyik fájlkezelő már csak 23,87 GB-t lát?
- A telefonban lévő 32 GB többi része hogyan érhető el? Van a két partíció: 3,7 GB + 25,63 GB (ugye ez utóbbiból ténylegesen csak 23,87 GB-t látok). Ez összesen: 29,33 GB. Hol a többi? -
Karavik
veterán
FYI:
Miui4.5.9-ben van már Barcode scanner integrálva. Eszközök mappába került alapból... -
cimp
senior tag
Van benne, de egyik MIUI-ban sem működik a beszédfelismerés azzal a gapps-al ami benne van. Az előzőbe is fel kellett tegyem a stock gapps -ot (gapps-jb-20130813-signed), hogy működjön. De erre a pa_gapps-stock-4.4.2-20140503-signed nem meg fel az említett hiba miatt, a pa_gapps-modular-mini-4.4.2-20131214-stripped-signed meg ugyanúgy nem tartalmazza a hangfelismerést mint ami gyárilag benne van.
-
cimp
senior tag
Felraktam a 4.5.9-et, de nem találok hozzá normális gapps -ot.A fullos nem megy fel, (insufficient space..) A minimállal meg nem működik a szövegfelismerés.
-
®abstract®
őstag
válasz
muchacoado
üzenetére
az extra melegedés lehet romfüggő is.
-
peanar
senior tag
És is az én megyek + még a cigyS tükörképét nyúzom és nálam sincs semmi probléma!
-
Gez02
tag
Próbáld meg esetleg akkor a Power Saving/Energiatakarékos Teljesítmény beállítást használni...
az utolsó 2km-t már így tettem meg, de túl kevés volt hogy kiderüljön használt-e - majd hazafelé, aztán beszámolok
(#9924) <Adamsky>
a töltő MM-os szintén, de eddig nem volt gond vele - mondjuk csak simán töltöttem vele korábban, futó alkalmazások nélkül nem tűnt lassabbnak mint a gyári hálózatia nap nem sütötte, viszont bumper tokban van ami nyilván nem segíti a hűtést
azért ért váratlanul a dolog, mert a defy-n korábban jártam már hasonlóképp és nem gondoltam volna, hogy ezt a sokszor erősebb gépet is így leterheli
a defy-n túl meleg volt az akkunak, és emiatt teljesen leállította a töltést ami azért elég gáz volt, mikor a cél állomás előtt pár km-el kimerült teljesen, és még a töltést sem vette mert melege volt
(ott 40 fok volt a határérték ha jól emlékszem) -
bozarjoska
őstag
na mi3-ra megjön ma a 4.4 :-)
-
<Adamsky>
nagyúr
" ... még 1A-es töltőn is lassacskán de fogy az akkuból a nafta ahelyett, hogy töltődne ... "
Wazze-t nem, de mást navit használok. Itt tehát - szerintem - nem a Wazze-n van a hangsúly, hanem azon, hogy megy egy közepes (vagy nagy) erőforrás igényű app., be van kapcsolva a képernyő, a telefon tölt, és kevésbé szerencsés esetben még kapja hátulról a napot is a szélvédőn keresztül. Ezekből következik, hogy sajnos bizony melegedni fog.
Az pedig, hogy nem tölt, az - normál esetben - csak annak tudható be, hogy vagy nem 1A-s a töltőd, vagy ha annak hirdeti magát, akkor vm. gagyi / rossz minőségű cucc. Nálam az előbbi történt. Amatőr módon anno vettem egy töltőt az MM-be, ami - mint később kiderült - nem is 1A-s, ennek megfelelően nem is tudta rendesen tölteni a telefont. Egy szó, mint száz, kérj kölcsön vagy vegyél egy másik töltőt, és nézd meg azzal.(#9922) gF
Szerintem normális körülmények között egy jó töltővel ilyen nem fordulhatna elő. Akármi is fut a telefonon, annak bizony fel kellene tudnia tölteni magát.
Nem próbáltam (!), de azt tudom elképzelni (ld. fentebb, amit írtam), hogy a készülék túlmelegszik, és ilyenkor visszább veszi a töltést (vagy ki is kapcsolja azt), azért, hogy ne sérüljön az akksi, és / vagy a készülék.
Nekem a (nagyon) régi Pocket Loox 720-as PDA-m ilyenkor ki is írta, hogy "melege van", és ő bizony le is kapcsolta a töltést. -
cimp
senior tag
Most, hogy mondod. Ritkán használok navit, de egy hónapja körül kellett és gondoltam kipróbálom a waze-t. Nálam is ez volt a jelenség. Olyan meleg volt, hogy még elkaptam az ujjam a kijelzőről mikor hozzáértem. És töltőre dugva merült.
Azt a [moderálva]! Itt panaszkodtam a múltkor, hogy éjféltől reggelig lemerül meg melegszik azt hittem beszart az aksija.... Amikor neki adtam az asszonynak az volt neki az első, hogy felrakta rá a waze-t. Újrapakoltam az egész rendszert, kikapcsoltam a gps-t és azóta megint fasza. Csak az a furcsa, hogy amíg nem kapcsoltam ki a gps-t addig ugyanúgy zabált az újratelepítés után is! Most vissza van kapcsolva és jó, csak a ki-bekapcsolgatástól mintha helyrebillent volna valami benne!
Finomabban!
[ Módosította: Barthezz2 ]
-
Gez02
tag
Sziasztok!
használ valaki waze-t?
most jutottam olyan adatcsomaghoz, hogy wazezhatok, de azt tapasztalom, hogy rettentő mód melegedik a telefon, zabálja az akkut, még 1A-es töltőn is lassacskán de fogy az akkuból a nafta ahelyett, hogy töltődne
-
cimp
senior tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Az, hogy a töltő hány amperes az csak annyit jelent, hogy max akkora árammal terhelhető. 100A -est is ráköthetsz, mert az a lényeg, hogy az 5V az adott terhelésen mennyi áramot hajt át I = U/R. Ezt a készülék csak lefelé tudja korlátozni. Azzal, hogy növeli az eredő ellenállást, vagyis csökkenti az aksira eső töltőfeszültséget. Ha a készülék úgy van tervezve, hogy 5V -on 1A-el tölt akkor 1A-esnél nagyobb teljesítményű töltővel sem fog jobban tölteni.
-
-
batai15
félisten
Sziasztok, esetleg valaki nem tudna küldeni egy modolt téma apk-t? úgy tudom az kell ahoz hogy menjenek a nem marketről származó témák. Vagy esetleg valaki tudna segíteni ?igaz hongmira kell, de a metódus ugyan az lehet.

-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Nem vagyok egy elektronikai szaki, de én úgy tudom, hogy 2A-s töltővel se fog gyorsabban tölteni. A Mi2 1A-rel tud tölteni (annyit vesz fel, ha tud).
Karavik és peanar,
Köszönjük a leírást! Egyszer biztos nekem is hasznos lesz. Egyelőre viszont én nemes egyszerűséggel kikapcsoltam a blokkolást, mert szerencsére se SMS-be se telefonon nem kapok SPAM-et (ill. néha be-be fut egy-két "porszívó ügynök", de azokat nem tudnám úgyse előre kiszűrni) -
vicces1
aktív tag
Sziasztok, a gyári mail-el vannak gondjaim, már vagy 3 frissítés óta fehér karakterekkel ír a fehér alapra, nem tudom pontosan mikor kezdte, de hogy sehol nem tudok rajta állítani az biztos, már hetek óta tökölök vele. Ja és angol nyelvű lett azt kb. két frissítés óta csinálja. Amúgy is rosszabb lett szerintem mióta megváltoztatták a felületét olyan Gmail-esre. Azon gondolkodom, hogy lecserélem valami másik lev. programra. Az ehhez használt e-mail címem fontos, mert ez a céges, ugyan szinkronizálva van a Gmail-el, de céges leveleket erről a saját fiókról kéne küldenem, viszont úgy elég sz.r, hogy nem látom mit írok be. Volt ilyen valakinek?
Most az uccsó 4.4.25 fut. -
-
Autley
csendes tag
Szép jó estét Mindenkinek!
Tudtok-e valami megoldást már a magánszámról érkező hívások fogadására? A Karavik és peanar kollégák által írt megoldás nálam sajnos nem működik (saját tiltólista létrehozása és ott minden engedélyezése), ugyanúgy nem tudom fogadnia a magánszámos hívásokat. Vagy csak én vagyok a nagyon láma, ezért kérhetnék egy teljesen szájbarágós leírást. Előre is köszönöm a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen TV-t vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Fotók, videók mobillal
- Vivo V70 – a stílus érték?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

...de azért különös.

(ott 40 fok volt a határérték ha jól emlékszem)

. Köszi.