Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzrca
tag
válasz
Karavik
üzenetére
Bár neked lenne igazad!
A tények:
- a telefon nem frissítés közben, hanem tökéletes működésből kb. fél óra leforgása alatt szállt teljesen el (részletek ebben a hsz.-ben)
- a telefon semmire nem reagál, nincs kép
- ennek megfelelően se recovery menü, se fastboot mód sincs
- akármilyen töltőn van, semmi LED visszajelzés nincs ha benn van az akksi
- ha nincs benn az aksi, egy pillanatra felvillan a LED pirosan a kábel csatlakoztatása után -
Karavik
veterán
Mi2s-t nagyon nehéz téglásítani! Falhoz kell vágni ahhoz (enyhe túlzással). Fastboot módba beenged? Töltés közben villog a led normálisan (lassan) ahogy kell? Ha ki van sütve az aksi teljesen, akkor töltés első fázisában gyorsabban villog a led rövid ideig, ilyenkor be sem lehet kapcsolni a telót. Nekem ez az idő idáig max 5 perc volt.
-
DrKapocs
őstag
Az örök térerő és 4G birodalmába költözött... füsttel működött és miután az kiszállt belőle, többé nem volt hajlandó egyetlen wifi hálózatra sem csatlakozni. Az sms legyen vele útján.
(Egyébként nekem is a hosszú töltés tűnik a legjobb megoldásnak. Azért én nem nagyon hagynám magára a töltés alatt ezek után, nehogy tábortűz legyen belőle. Amikor megkaptam az ibuygoutól a zsír új telefont, annyira le volt merülve az akku, hogy egy igencsak hosszadalmas töltés kellett neki, piszkutálás nélkül. Kicsit meg is ijedtem az elején, hogy jó drága téglát vettem Kínából.)
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Milestone2
üzenetére
-
kzrca
tag
Hát sajnos tényleg úgy tűnik hogy meghalt a telefonom

A vakon MiFlashelés látszateredményre sem vezet már. Elindítanám, és már a folyamat elején kiírja a MiFlash azt, hogy: A rendszerhívásnak átadott adatterület túl kicsi.
Teljes tanácstalanságban vagyok. Valamelyik nagyon hozzáértő Úriembernek nincs valami mentő tippje? Valami forced flash? Vagy akármi? -
Sziasztok Urak!
Na végre magyar levegőt szívok, nem kis örömömre.
Kezdjük ott, hogy senkinek nem ajánlom hogy nagy reményeket fűzzön ahhoz, hogy bármilyen cuccot olcsóbban beszerezzen mint amit a megbízhatóbb netes oldalakon fellel.
Először is, az hogy minden hamis, nem vicc. Konkrétan: voltam olyan Samsung Store-ban, ahol a legújabb modellek voltak, minden csecsén nézett ki, nagy certificate tábla hogy minden eredeti, fullos dizájn stb, majd gyanús lett a Galaxy Gear 2 bekapcsolásakor felvillanó szöveg. Felmentem a Samu kínai oldalára, a bolt nem szerepelt a hivatalos eladó helyek listáján. Másnap visszamentem, kőkeményen elkezdtem alkudni és villámsebességgel lehetett egyes modelleken 1000 yüant alkudni. Szóval minden fake volt. A nagy piacról nem is beszélve, mindenki iphone 5-öt árult, beats fülhallgatót, "eredeti" xiaomi battery packot, telefonokat stb. A 250. Mi3-asnál már rájöttem hogy van aki a dobozt hamisítha profin, van aki a készüléket, van aki a szoftvert moddolja faszán. Volt olyan telefon, aminél konkrétan nem jöttem rá hogy hamis-e, egyedül az ára volt hihetetlenül alacsony. Szóval tuti az volt az is.
A jó öreg trükkök, hogy majd teszünk rá play-ről antutut, halott ügy. Google szolgáltatások nem mennek, a kínai store linkje pedig eleve fake letöltő oldalra visz, láttam TD mi3-at, amelyik 48.000 pont felett teljesített antutu teszten.
Szééép... 
Voltam a Xiaomi főhadiszállásán, beszélgettünk ott dolgozóval is. A lényeg: egyszerűen nem tudsz olcsóbban venni xiaomi terméket mint amennyiért a neten árulják mert mindenhol házhozszállítás van. Tehát a MI store-okban rendelni tudsz készüléket, átvenni nem. Ha át tudod venni, akkor hamis.
Ha esetleg nem hamis, akkor drágább mint amennyiért a neten meg tudod venni.
A xiaomi épületben lévő wifi egyébként az egyetlen egész kínai túránt során, ahol volt minden. Google szolgáltatások, Facebook, twitter, minden. A kedvencem amúgy az volt, hogy amint a pekingi reptéren fellépsz az ingyenes wifire, a MIUI-s telefonod azonnal elkezd szinkronizálni, úgy hogy a szinkron le van tiltva!!!
Tehát szépen töltöget valami infót a nagy testvérnek. Én alapból a 3.8.23-al tolom még mindig az akku idő miatt, a system 2-n valamelyik újabb wiui volt. Átléptem, az is orrba szájba szinkronizálni kezdett.
Szóval ne legyen illúziónk.
Finom kis célzással ezt a xiaomi is megerősítette, kvázi ők egy kis szolgáltatás sziget a nagy kommunista államban és igen jó kapcsolataik vannak a vezetéssel. Tehát cuki kémmobilokat fejlesztenek a nagyfőnöknek!Személy szerint magamnak és másnak sem hoztam semmit. Mindenki így járt a legjobban, az tuti!
Azt javaslom, ha tudtok menjetek ki pár napra, az élmények többet érnek mint bármilyen telefon.

Pár jó tanács:
- Hétközben menjetek mindenhova, nem vicc hogy rohadt sokan vannak. Hétvégén a kis tartományokból a parasztok felmennek a városba, és brutál sorok állnak a tiltott város előtt, a nagy fal felé vezető buszmegállóban. Utóbbiban konkrétan 3 teli busz után még kb. 500 embert számoltam.
- Kp-t vigyetek, a bankkártyákkal pénzhez jutni nehéz, néha az automaták elnyelik, stb.
- Utcai árustól kaját SOHA! Enni csak étteremben szabad, mert a tologatós kocsik mindegyike vérhas büfé. Itt a szalmonellát, a hepatitist, a vérhast és a többi cukiságot egyben tudod megvenni, de tény hogy rohadt olcsón.

- Az éjszakai élet izgalmas, jó, de a buli negyedet érdemes elkerülni. Minden drága, mindenki kurva, mindenki kurvát akar rád tukmálni. A kollégiumok környéke egészen más, diáklányok, egy része beszél angolul, és itt Te vagy az egzotikus...
A többit ki lehet találni! 
- Szállodát körültekintően válassz, mindenhol kell foglalót letenni, soha ne kártyával fizess. (tehát legyen nálad dollár bőven)
- Van meki, subway, kfc, minden. Itt lehet enni, csak nem érdemes.
HotPot étterem javasolt, próbálgatni a kajáldákat érdemes.
- Turistákat a rendőrök és katonák nem piszkálják, de ha valamit mutat, vagy mond érdemes rá hallgatni.
- Csak igazi taxiba érdemes beszállni, ismertetőjegye: a vezető csak címet kér, nem akar előre megegyezni a fuvardíjról, taxi órája van, ami 13 yüanról indul. A hátsó ablakokban 2,3 felirat van, az a km díj. Minden más taxis átver, meglop, stb. Riksások szintén kerülendőek, tolvajok.
- Bazárban alkudni kötelező: Pl. egy 1900 yüanra tartott eredeti selyem köntös 30 yüanért cserélt gazdát. Egy 300 yüanra tartott minden féle mobil típushoz passzoló kábelköteg 10 yüanért.
- Alapvetően igaz, ha többet rendelsz, minden olcsóbb. Szóval ha valamiből kell 10 db otthonra, vagy a családnak veszel 20 apróságot, akkor alkudj az 1 db-ra, majd 10-re és 20-ra végül. Az utolsó árat pedig tartsd ki, ha nem adja ott kell hagyni, szinte mindenhol utánunk jöttek végül. Ahol nem, ott később újra lehet próbálkozni.Ha bárkinek bármilyen konkrét kérdése lenne, nagyon szívesen állok rendelkezésére privátban is.
Üdv: Wg
ui, pár kép csemegének

-
Kész a Mi4 teszt. Innentől a korrektorokon és Kalandoron múlik, mikor kerül ki.
-
Karavik
veterán
Tudja valaki, hogy lehet utólag telepített gapps-ot eltávolítani CM11 ROM alól. Ki szeretnék próbálni egy másik gapps-ot...
-
kzrca
tag
válasz
Barthezz2
üzenetére
Napközben töltőn hagyom, este küzdök vele kicsit. Ha semmi eredmény, holnap reggeltől jövő hétig hagyom a töltőn
.Augusztus utolsó hétvégéjén a fővárosban leszek, akkor lehet hogy majd megkérek egy kedves jelentkezőt, hogy fussunk össze, és nézzük meg hogy mit szólna a telefon egy másik akksihoz.
-

-
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Kipróbáltam mindent semmi nem segít, csak egy másik telefon... Ezt a játékot buktam, de legalább nem volt drága...
Még az Ok Google from any screen detection sem működik, most ezzel szenvedek CM11 alól. Átállítottam a system nyelvet English US-re + mindent ahogy kell, de csak Google Search app-ból működik az Ok Google.
-
janston
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy okos órát a telóhoz? Elképzelhető, hogy a nagyobb gyártók órái nem kompatibilisek a Xiaomival? -
kzrca
tag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Tegnap éjszaka megpróbáltam a vakon flashelést. Telefont rákötöttem a gépre, részéről semmi reakció. MiFlash lát valami eszközt, én meg arra ráküldtem egy flasht. Többszöri próbálkozásra hibaüzenet nélkül végigment, és előjött az Mi logó a telefonon, de nem ment tovább. Itt rá bírtam venni a telefont hogy tényleg kapcsoljon fastboot módba, majd újra Flash jött, ezúttal már rendesen kiírta a MiFlash, hogy mi történik. Ezután be bírtam bootolni a telóval, nyelvválasztás, egy két képernyőnyit még engedett tovább, aztán előjött egy bezárhatatlan FC. Irány a recovery menü, gondoltam wipeolok mindent, aztán meglátjuk mi lesz. Na azóta megint se kép se hang, onnan kilépve még volt egy kis Mi logó, majd a következő bekapcsolási kísérletkor már az sem. Ekkor volt kb hajnali 1, ma munka, szóval hagytam.
Majd ma este próbálkozok újra, de eléggé kétségbeesett vagyok. Mi lehet a baj oka? Akksi? Kétlem. További tippek? Leginkább az itteni lelkes és hozzáértő csapatban tudok már csak bízni...
-
ginola
addikt
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik
üzenetére
No, ez igazán érdekes. Komoly összegben mertem volna fogadni, hogy ott megy. Viszont, ha még fenn van (mondjuk, ha már nincs, akkor pedig a ZIP-ben) a CM11, akkor nézd már meg légyszi, hogy mi van a build.prop-ban. Mert elképzelhető, hogy ugyanaz, mint a miuiandroid-os ROM-ban, és talán-talán igaza lesz Acid-nak, hogy csak azt az egy dolgot kellene átállítani.
(#11771) kzrca
Hogy áll a telefonod? -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
és Peanar:
Nem működik CM11 alól sem! Annyi a különbség csak, hogy itt nincs FC csak egyszerűen megragad a játék betöltése "loading" közben és nincs tovább. MIUI esetén pedig loading közben FC. A játék fejlesztője pedig nem ír vissza! Konklúzió, ne vegye meg senki ezt a játékot mi2/s-hez, mert nem fog tudni vele játszani!
-
<Adamsky>
nagyúr
A 700 mAh a Mi2-nek nagyon kevés. Pontosabban, ha használni is akarod töltés közben (pl. navigáció). Nyilván Te csak töltötted, de akkor is érdemes egy rendes 1A-s töltővel próbálkozni. A gyári töltőd hol van?
Valahol azt olvastam, hogy akksi nélkül is be kéne kapcsolnia (nyilván az 1A-s töltővel). Pontosabban elindulni nem fog, de a Mi logo-nak meg kellene jelennie. Meg is van, itt.(#11772) tom81042
Én még a Desire-mhez vettem egy külső Ghoo Power (5200 mAhs akksit). Azért ezt, és azért nem plusz gyári akkut, mert nekem rendszerint túrázás közben merült le. Ilyenkor, mikor navigálok, és még log-olom is az útvonalat, akkor nem opció a kikapcsolom-kicserélem-elindítom folyamat. De persze ez is - mint sok minden - függ a felhasználói szokásoktól. -
tom81042
tag
Én most vettem egy ilyet
A 3000 mah-osat feleslegesnek tartom, ha hosszabb ideig tolto nelkul vagyok, akkor inkabb viszek egy ilyen tartalek aksit a zsebemben.
Ha szerencsed van akkor csak az aksi halt meg, probald meg egy masikkal, vagy huzamosabb ideju toltes utan bootolj be CWM-el es full wipe utan tedd fel az egyik backupot!
-
kzrca
tag
válasz
muchacoado
üzenetére
Itthon egy 700 mA-es töltőm van, a munkahelyemen van egy 1 A-es is. Most is jobb híján a töltőn csücsül, de megpróbálom majd az erősebbel is. Bár ez a 700 mAh-s töltő hozta már vissza az Mi2s-t, amikor csontra lemerült. Az a félelmem, hogy most nem ilyen jellegű a baj.
Egyébként bár fastbootba nem tudom rakni a telefont, a MiFlash lát valami eszközt amikor rácsatlakoztatom a gépre. Vajon ha elindítok egy flasht, mi történik? Gondolom, mivel a telefon nem fog adatokat fogadni, semmi.
-
kzrca
tag
Urak!
Segítségre lenne szükségem:
Ma túrázás közben teljesen meghalt az Mi2S telefonom. Részletesebben:
Térerőmentes területen kirándultunk, ezért bekapcsoltam a repülőgép módot, hogy tovább bírja, mert fotózni viszont sokat akartam. Elkezdett szarakodni a kamera app, először az elkészült képek közül csak minden 2-3. lett rögzítve, majd FC-k sora. Akkumulátor ~50 %-on. Pár újraindítás sem segített a problémán. Na mondom, jól behülyült, hagyjuk a francba, kikapcsoltam. Kicsivel később a GPS miatt be akartam kapcsolni, és akkor már sekép-sehang. Természetesen az újraindításokkor meg ezúttal is próbálkoztam a rövidebb-hosszabb ideig tartó akkueltávolítással is, de semmi eredmény.
Most itthon ráraktam a töltőre (hátha...), és semmi reakció, még csak a jelző-LED sem világít. Az egyedüli élet, amit produkál az az, hogy ha eltávolított akku mellett csatlakoztatom a töltőt, egyszer felvillan a piros LED.Eléggé kétségbe vagyok esve, hogy végleg eltávozott a telefon. Valakinek valami ötlet? Olyan elképzelhető, hogy egyik pillanatról a másikra meghal valami a telóban (CPU, tárhely, akksi)?
A segítségeteket előre is köszönöm!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Karavik
üzenetére
.. és peanar
Itt van Karavik fórum bejegyzése, és Acid válasza. Én a build.prop -ot utoljára a HTC-men bütyköltem, de -- ha jól emlékszem -- nekem sikerült a "futó rendszer" alatt is kicserélnem (újraindítás persze kellett).
Karavik: a ".bak"-ot a Root Explorer hozza létre, amolyan biztonsági mentésként. Ha reboot után is ugyanazt látod a build.prop-ban, mint amit korábban módosítottál, akkor - elvileg - az az aktív beállítás. De, ha még így sem működik, akkor megpróbálhatod adb-vel, vagy a teljes ROM újbóli feltételével. Viszont biztonsági mentést mindenképp csinálj, mert a build.prop mókolása könnyen boot-loop-hoz vezethet. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Köszi, hogy kipróbáltad! Mindkét helyre írtam, de Acid szokás szerint elintézte annyival, hogy ez "application issue", de ott fórumon is többen jelezték, hogy nem megy nekik se. A Google Playen pedig elolvastam minden kapcsolódó hozzászólást, de ott mindenki elégedett rajtam kívül, szóval csak nekünk Mi2/S tulajoknak vagy MIUI felhasználóknak nem megy. Jó lenne tudni mi a helyzet CM11 ROM-al...
-
barackle
tag
sziasztok! van esetleg valakinek elfekvőben mi2s-re eladó fehér, flip-es tokja? vagy csak flip-es? vagy csak fehér?
köszi! -
Karavik
veterán
Real Drift Car Racing játék még mindig nem fut nálam (ugyan úgy FC minden loading közben) . Nem igaz hogy nem tudják javítani! De utálom, ha valamiért feleslegesen adok ki pénzt.... Ha valaki talált rá megoldást írjon pls.
-
ginola
addikt
Mikor lesz V6 MI2S-re...
-
Wajk
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
nem látszik, a hsz-emben a kép amit linkeltem?
(amúgy a v5-ös lockscreen lett kicsit átdolgozva, finomítva) -
<Adamsky>
nagyúr
Bocs, de nem tudtalak követni

Hogyan néz ki a "flat"-esebb design Mi3/Mi4-en? Kinézetre olyan, mint a Miui 6-os lockscreen, csak a már korábban megszokott funkcionalitással (shortcut-ok)?".. de speciel én sokszor használom a többi gyorsikont is nem csak feloldok ... "
Én is. És nagyon régóta várom már a Miui-tól, hogy ezek a shortcut-ok testreszabhatóak legyenek (de hiába)Egyébként itt találtam viszonylag sok screen-shot-ot: MIUI 6 on Mi 3 Initial Impressions Itt pedig kicsit bekukkantott a tesztelő a motorháztető alá is.
Úgy látom a fain "kazettás magnónak" is búcsút inthetünk (az pedig inkább előhozta a wow-ot mindenkiből, aki látta
)
A gizchina-s srác is készített egy mini review-t. A design-t illetően szemlátomást nem akart egyik oldalra se állni, viszont az új funkciókat ő is hiányolta,Ja, csak nektek, csak most: Xiaomi Ultrabook

-
Wajk
addikt
válasz
<Adamsky>
üzenetére
a Lockscreen-t látva engem sem fogott el a "most azonnal akarom" érzés, amikor pár hete megjelent a kissé flat-esebb designal megáldott v5 lockscreen MI3/Mi4-re, na azt azon nyomban elkezdtem átportolni a Mi2-nkre.
az nekem sokkal jobban bejön...
(bár lehet adok majd esélyt annak az újnak is, de speciel én sokszor használom a többi gyorsikont is nem csak feloldok)
-
parkasz
senior tag
Barthezz2 grat a mi4-hez!

kérhetünk tesztet?
Én is megvártam, hogy kijöjjön, de az mi3 valahogy jobban bejön, így arra váltok, az asszony megkapja az mi2-t. orbitális különbségek nincsenek küztük szerintem -
válasz
Milestone2
üzenetére
Igen, ok, ez is jogos. Mivel nekem nincs még saját családom, igy ezt nem mondhatom.
Csak válaszoltam a kérdésére. -
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Hát, én csak nem bírtam megállni, hogy hozzá ne szóljak a küldött topikhoz. :-)))
""Same hardware, but the improvement is amazing."
Are you crazy???Antutu 23900 points - probably conserve mode in case of MI3.
Antutu 34700 points - probably normal or performance mode.Not comparable!"
-
DrKapocs
őstag
válasz
bozarjoska
üzenetére
Igen, ezt az előző bemutatóban is figyeltem. De nem elég jó a felbontás ahhoz, hogy egyértelműen látszódjon. Az oké, hogy felébredt a kijelző a "koppra", de vajon egyáltalán le volt zárva?
Mert szerintem nem, csak a fény aludt ki.Világító gombok MI4-en:
:-)))
Emlékszem, hogy a Sony telefonomon nem világítottak a gombok. A Samsungon, ha este használtam, piszokul zavart, hogy ott világítottak. Ki is kapcsoltam. Itt, az MI2-nél nem világít, nem is kellene.
Ilyen ez, kinek mi tetszik. Csak legyen egy "kapcsoló", amivel rendezheti kedvére a júzer vagy lúzer. :-)<Adamsky>
"s az Isten barma ezt még ki is posztolja" Ez hatalmas!!!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs
üzenetére
"Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy azért mégiscsak az ázsiai piac a Xiaomi fő területe..."
Ez - sajnos - nagy igazság. Mondjuk ha nem csak dísznek vették magukhoz Hugo Barra-t, és rövid vagy hosszú távon szeretnének más piacokra is belépni, akkor azért nem ártana egy máshogy gondolkozni."Nem tudtam eldönteni, hogy a fickó bénázott (új neki a rendszer) vagy maga a V6 nem elég kezes még ... "
Erre nem mondok semmit.
"Az külön tetszett, ahogy bemutatta a 34400 körüli pontot, utána 35000 lett. Ha kétszer lefuttatom az antutu-t, akkor sem lesz ugyan az a pontszám."
Jaj, ne is mond! Olyan "tesztelők" vannak ebben a beta csapatban ...
Az egyik ilyen szuper tesztelő előbb lemérte a v5-öt AnTuTu-val (mert mint tudjuk ez a "selling point") valószínűleg energiatakarékos üzemmódban (dobott is neki ~24e pontot egy Mi3-on
), majd az új 6-os Miui-t normál vagy performance módban. És az Isten barma ezt még ki is posztolja. -
DrKapocs
őstag
MIUI6
Ízlésekkel (tetszik vs. nem tetszik), illetve érzelmekkel (szeretem vs. nem szeretem) nem lehet vitatkozni. Ez szubjektív megítélés kérdése, így az MIUI6-ra is igaz. Azért azt sem szabad elfelejteni, hogy azért mégiscsak az ázsiai piac a Xiaomi fő területe, az ottani igények az elsődlegesek.Valószínűleg, úgy 100%-ra tenném az esélyét annak, hogy lesz olyan téma, ami az 5-ös verzió formavilágát fogja visszahozni azok számára, akiknek nem tetszik a 6-os külsőleg.
Figyeltem a fickót a MI3 és V6 kombóval. Nem mindig azt csinálta a rendszer, amire ő gondolt. Nem tudtam eldönteni, hogy a fickó bénázott (új neki a rendszer) vagy maga a V6 nem elég kezes még. Az külön tetszett, ahogy bemutatta a 34400 körüli pontot, utána 35000 lett. Ha kétszer lefuttatom az antutu-t, akkor sem lesz ugyan az a pontszám. :-)))
Én inkább a plusz funkciókat hiányolom.
Elméletileg, pusztán elméletileg, megoldható lenne a koppintással történő képernyőfeloldás? Én elfogadnám a kicsivel gyorsabb merülést is érte.MI4
Egészséggel használd! Én megértelek, én is hasonlóan szoktam gondolkozni.
Nem szórom el a pénzt piára, cigire, "könnyűvérű nőkre", kártyára
; akkor másból (legyen az bármi, ami tetszik), akkor abból legalább olyat veszek, ami tetszik, amit szeretnék. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Most nagyon gonosz leszek (bocsi
), de mitől is jobb ez most Neked, mint a Mi2?Miui6:
A notification count a lockscreen-en még döglött (rögtön az elején). A notifications, és a quick setting nekem még valahogy mindig "nem adja ki". Az "egyszerű design" egy dolog, de miért nincs rajta egy ici-pici szín se? A settings-be bezzeg kiszínezték az ikonokat. Ja, meg döntögethető 3D-ben az óra (He? Minek? "Stunningly Simple"?). Úgy látom a mobil adatfogyasztás visszajelzése a notif. alján is az "egyszerűsítés" áldozata lett. -
AnTuTu-ban 35906 pontot gurít. Ezzel első.
Szerk.: Még 2x futattam a tesztet, másodjára 34xxx, harmadszorra 33xxx pontot dobott. Fene se érti, de többet nem futtatom, mert a végén még lemegy Mi2 szintjére
Kamera teszt alatt mit értesz? Fényképezgetni most nem nagyon van időm sajna. Majd szerda után.
-
Nos. Szép nagy

Ezzel a fém kerettel baromi masszív, nem nyekereg, nem hajlik, elég minőségi. A hátlap olyasmi mint a Mi2 esetén(legalábbis a fehérnél), de mégsem egészen olyan, némi kis mintázat felfedezhető rajta, ha döntögetve van.
Kijelző gyönyörű. Első blikkre nagyobb a fényerő, mint Mi2-n, meg szebbek a színek valamelyest. A gombok világítanak.Így hirtelenjében.. Bárkit érdekel valami, kérdezzen.
-
válasz
<Adamsky>
üzenetére
A csávónak a videón ugyanis nagyon nem akart összejönni (2:15-től). Simogatta, dörzsölgette a kijelzőt, de csak unlock-olni tudta a telefont
Igen, én is néztem, de azt tegyük azért hozzá, hogy nem a végleges verziót tesztelte, ha jól néztem.Azt kell mondjam nagyszerű példát hoztál (az én elméletem erősítésére
).
Igen, tudom, de még mindig azt mondom, hogy én meg spec a számot szoktam nézni. De akkor lehet egyedül vagyok vele. Tudod, a sebességhatár is számmal van jelezve, nem 60%-os gyűrű van a körön
A zenelejátszó része jogos. Én Play-t szoktam még használni, az előfizetésem miatt. Ki fog derülni, használható-e. Ha igen, akkor viszont szerintem jobb így.
A témákat a miuiandroid.hu írta. Mármint, hogy ennyi van már. Kiderül.
Az alján elvileg világítanak a gombok, egy videóban mintha láttam volna, de fél óra múlva itt van, akkor megmondom

(#11729) Karavik:
Igen, tudom, majd szeptembertől lesz. Annyira nekem nem hiányzik. Egyrészt, a Vodafone-nak nincs is ha jól tudom, másrészt nekem tök elég 42 Mbps telefonon. Itthon nincs ilyen netem. Én annak örülök, hogy a 900MHz-es HSPA-t tudja végre Mi2 után.(#11727) Wajk: Lesz, szerdától itthon vagyok úgy is jövő hétig, lesz rá időm

-
Karavik
veterán
Most néztem az ibuygou-n, hogy az Mi4-ből sincs Európában működőképes LTE verzió. Csak annyit írnak, hogy később lesz de a megjelenési dátum egyelőre ismeretlen...
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
"Erre van a zseb mód..."
Jogos! Bár a Sense ilyet nem tudott, szóval ezért örültem annyira, mikor átrajzolták a lockscreen-t.
Azt, hogy a kis köröcske húzgálásával meg lehet nézni az értesítéseket közben én is megtaláltam. Vakartam is a fejem, hogy ez most hogy? A csávónak a videón ugyanis nagyon nem akart összejönni (2:15-től). Simogatta, dörzsölgette a kijelzőt, de csak unlock-olni tudta a telefont, valamint -- legnagyobb meglepetésére -- elindítani a kamerát. Mind1, majd elválik, hogy mi a trükk. Egy dolgot viszont -- attól függetlenül, hogy ki mit és hogyan használ -- kijelenthetünk, hogy ez a lockscreen így erős közepes.".. ahogy a KRESZ-ben se feliratok, hanem táblák vannak.. "
Azt kell mondjam nagyszerű példát hoztál (az én elméletem erősítésére
)."... tudtommal egy másik droid rendszer sem jelzi sehogy sem a RAM-ot itt..."
Akkor a Miui se tegye? A jó / hasznos dolgokat meg kellene tartani, és nem visszasilányodni a középszerűségbe.Amit a notification / quick setting-re írál, azzal nagyjából egyetértek. Vannak dolgok, amik jobb helyre kerültek, ez tény. Az, hogy most a zenelejátszó vezérlőjének állandóan ott kell-e virítania, jó kérdés. Szóval ez akár még jó is lehet, de (!) csak akkor ha kezel bármilyen 3rd party alkalmazást (ami def. player-nek van mondjuk beállítva), és / vagy kikapcsolható. Én speciel PowerAMP-ot használok. A gyári lejátszó nálam egy percet se ment. Ha azt nem tudom majd az említett helyről vezérelni, és még eltüntetni se tudom, akkor ez egy gyűlöletes fícsör lesz nekem (és még sok más felhasználónak).
" ... állítólag már van ~5000 téma v6-ra .. "
Meglepő. Jóformán még a felületet is alig ismerjük, de már ennyi téma lenne? A próféta szóljon belőled!A Mi4-el kapcs. már volna is rögtön egy kérdésem: Világítanak az alján a gombok?
Egyébként használd megelégedéssel!
-
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Elég baj az. Utasítottam már el (vagy éppen feloldottam a telefont) úgy hívást, hogy nyáron a vékony rövidnadrág zsebéből húztam ki a telefonom
Erre van a zseb mód, többek közt. Aláírom, a hivatkozások hiányozhatnak valakinek, nekem mondjuk pont nem. De mint írtam, igazából a videóból nem derül ki, erre van-e lehetőség. A kis köröcskére meg nézd, mit találtam: [link]Bár tévednék, de nagyon úgy néz ki, hogy nem.
Erre meg akkor a fenti link választ ad. Ebből meg akkor még jobb is lehet, mint előzőleg, mert ahogy nézem, nem csak hívás/sms lehet ott.Ezzel nehéz lenne vitába szállni. Szerintem nem véletlenül találták fel a grafikonokat, diagramokat. Ha, csak úgy behozom a task-manager-t, már a szemem sarkából látom, hogy mi a helyzet. A számokat explicite ritkán nézem.
Ez meg szerintem szokás dolga. Igaz, nem véletlen vannak grafikonok, ahogy a KRESZ-ben se feliratok, hanem táblák vannak, de szerintem itt hogy egy kördiagram, vagy egy szám amit meg kell nézni, teljesen mindegy. De kinek mi.Megmagyarázom
Arra próbáltam itt virágnyelven rávilágítani, hogy az X-nek így egyedül semmi értelme. A v5-ben legalább ott volt körülötte egy kör, ami vizuálisan mutatta, hogy mi a helyzet a memóriával. Itt meg alapból nincs kör, csak a memória felszabadításánál fut úgy látom ugyanaz az anim, mint v5-ben.
Értettem, jogos, de ez lenne a legnagyobb baj. Mondjuk teszem hozzá, akár diagram, akár szám, akár bármi, tudtommal egy másik droid rendszer sem jelzi sehogy sem a RAM-ot itt.1:0 oda. Ezzel az érveléssel nem tudok vitatkozni

Őszintén, most a jót nem tudom agyon ragozni, de legyen. Nekem tetszik a szimpla felület, hogy nincs semmi, csak ami lényeges, és ott kell legyen. Ez ilyen. Emellett, alulra került a X, azaz egy kézzel is lazán ki lehet takarítani az összes értesítést, nem kell a felső sarokba kotorászni. Beállítások ikon dettó. Fix helyet kapott a zenevezérlés, és nem az értesítések között foglalja a helyet. Nálam ez is plusz pont. Még ha 3rd lejátszókkal is megy, az csak hab a tortán. Plusz görgethető a kapcsolók panel fel-le, így gyakorlatilag minden odafér.Ja és állítólag már van ~5000 téma v6-ra is, szóval szerintem megoldható lesz a v5 kinézet is

-----------------------
Ja, és elvileg "on the way" a Mi4-em, bár tracking-et még nem kaptam, se választ arra, mikor adják végre fel, de az oldal szerint már feladták

Ha megjön, és eljő a szeptember, választ adhatok minden kérdésre. Már készül a cikk logoutra
Ja hogy ibuygou-n ott a DHL tracking is, és ma fél 8kor már kicsekkolták Pesten
Azt hiszem írnom kell egy újabb mail-t Linzea-nek, hogy sorry for my question 
-
Devily
tag
válasz
Karavik
üzenetére
Updaterrel megoldottam. Köszönöm!

Végül is az aktuális multilang került föl rá. Utána visszaállítottam az előző rendszermentésből a beállításokat, appokat. Szépen visszajött minden. Egy dolgot hiányolok ebből a verzióból:Hová lett az energiatakarékos üzemmód? (amikor nem kell izmozni, akkor az üzemidő érdekében azt szoktam használni)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
"... gondolom neked a Wp/Win8 felülete sem tetszik ..."
Ezt jól sejtetted. A hideg kiráz, ha rágondolok.
"Azt a kis köröcskét szerintem sehova sem lehet húzni jelen esetben, ahogy mondja is ..."
Elég baj az. Utasítottam már el (vagy éppen feloldottam a telefont) úgy hívást, hogy nyáron a vékony rövidnadrág zsebéből húztam ki a telefonom (HTC Desire, Sense 2-es azt hiszem). Akkor még egy ilyen csíkot kellett fel vagy éppen le húzni, attól függően, hogy az ember mit akart. Utána jött a gyűrűs megoldás, ami ilyen szempontból már sokkal biztonságosabb volt, és lehetőséget adott gyors link-ek elhelyezésére is a lock screen-en."... egy sms/nem fogadott hívás esetén oda lehet-e egyből ugrani, azt meg ugye ennyiből nem láttuk ..."
Bár tévednék, de nagyon úgy néz ki, hogy nem. Unlock-olni tudod a telefont, meg elindítani a kamerát. De, ha mégis, akkor úgy kell, hogy kikísérletezd, mert semmi nem utal rá, hogy mi a tökömet kellene ahhoz csinálni, hogy mondjuk rögtön a tárcsázóba találjam magam.
Ha pedig már itt tartunk. Nem tudom, hogy a legújabb CM mit tud, de a HTC-en levő CM 10.1-es ilyen szépen mutatja a link-eket. Szóval nem igaz, hogy ne lenne jobb. Ja, és ez változtatható!"...mikor világosan ott áll, hogy mennyi a szabad ..."
Ezzel nehéz lenne vitába szállni. Szerintem nem véletlenül találták fel a grafikonokat, diagramokat. Ha, csak úgy behozom a task-manager-t, már a szemem sarkából látom, hogy mi a helyzet. A számokat explicite ritkán nézem."Mellesleg ahogy láttam, takarításkor itt is ott a köröcske."
Ja, de ott már minek? Körbe pörög, oszt' kész. Nem mutat semmi. Ennyi erővel az X is pöröghetne."Meg ha a bazi nagy X a helyet foglalja, akkor az a kör nem? Nem értelek.."
Megmagyarázom
Arra próbáltam itt virágnyelven rávilágítani, hogy az X-nek így egyedül semmi értelme. A v5-ben legalább ott volt körülötte egy kör, ami vizuálisan mutatta, hogy mi a helyzet a memóriával. Itt meg alapból nincs kör, csak a memória felszabadításánál fut úgy látom ugyanaz az anim, mint v5-ben."Seprű vs X csatában meg nálam az X nyer. Windows alatt se egy seprűvel zárom be az appokat."
Csak itt nem egy app.-ot zársz be, hanem úgymond kisöpörsz minden fölösleges cuccot a memóriából. Az angolban is inkább a "clean"-t használják, mint a "close"-t, ebben az esetben."Notification / quick settings:
Rohadt jó lett. Részemről ennyi."
1:0 oda. Ezzel az érveléssel nem tudok vitatkozni
" ... nem értem, miért olyan elképzelhetetlen, hogy valakinek ez tetszik .. "
Nem, nem! Ezzel kezdtem, hogy próbáljunk - amennyire csak lehet - az új "flat design"-tól elvonatkoztatni, és nézzük a használati értékét. Na, ez utóbbi nálam a lockscreen-en csúnyán elvérzik. A "notification / quick settings" tényleg más tészta..."Nekem pl a CM kinézete nem jön be egyáltalán ..."
Ebben egyetértünk. A Miui (a jelenlegi) sokkal szerethetőbb, viszont van néhány apróság, amit nyugodtan átvehettek volna a Miui fejlesztői a CM-ből, ahelyett, hogy almáékat majmolják (akik pedig - részben - a picipuhától vették az ihletet az "egyszerűsített" kinézetre).Ja, az egészet nem kifejezetten csak Neked szántam ám. Kíváncsi lennék a többiek véleményére is. A végén könnyen kiderülhet, hogy én ülök fordítva a lovon.

-
válasz
bozarjoska
üzenetére
Nem azt mondom. CM alatt is alapból, ha a képernyő jobb oldaláról balra csinálsz egy swipe mozdulatot, elindul a kamera. Épp mint most v6 alatt.
-
Karavik
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
Köszi az infót, ezt eddig nem is tudtam...
-
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Nem értek veled egyet, de azok alapján amit leírsz, gondolom neked a Wp/Win8 felülete sem tetszik. Nekem az is.
Lockscreen:
Ízlések és pofonok, de a feloldáson kívül én sosem használtam egyik másik irányt sem. Azt a kis köröcskét szerintem sehova sem lehet húzni jelen esetben, ahogy mondja is, talán a notificationök számát jelöli a benne lévő szám. Az, hogy mondjuk egy sms/nem fogadott hívás esetén oda lehet-e egyből ugrani, azt meg ugye ennyiből nem láttuk.
De ha már CM. Ott pl mi jelzi, hogy jobbról húzva kamera van, vagy honnan tudom, hogy jobbra/balra mi van? Az se jobb ilyen szempontból
Azt meg szintén nem tudtuk meg a videóból, hogy a beállításokban lehet-e valamit állítgatni.Task manager:
hogy néz már ki az a task killer "X", és az x/y available szöveg alatta - Szerintem pont jól. Eddig sem nagyon érdekelt, hogy egyik másik témánál milyen kör/négyzet/rombusz/háromszög/anyámnyila milyen színnel köröz körbe, mikor világosan ott áll, hogy mennyi a szabad. Mellesleg ahogy láttam, takarításkor itt is ott a köröcske.
Meg ha a bazi nagy X a helyet foglalja, akkor az a kör nem? Nem értelek..
Seprű vs X csatában meg nálam az X nyer. Windows alatt se egy seprűvel zárom be az appokat. Azzal a ház előtt seprem a járdát.Notification / quick settings:
Rohadt jó lett. Részemről ennyi.De lehet, hogy én is csak egy fizetett MIUI szurkoló vagyok, mert tetszik az új felület. No offens, nem akarok senkivel vitatkozni, pláne nem ízlésen, csak nem értem, miért olyan elképzelhetetlen, hogy valakinek ez tetszik.
Nekem pl a CM kinézete nem jön be egyáltalán az össze vissza ikon/embléma/piktogram marhasággal. De MI2(S) esetén ott a lehetőség, hogy akinek az tetszik, használja azt. -
Karavik
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
Arra gondolsz, hogy ROM frissítés után CWM megkérdezi: "rom may flash stock recovery, disable recovery flash?"
Mert itt akár yes-t, akár no-t nyomtam, nálam mindig maradt a CWM. -
Devily
tag
Sziasztok!
Legalább fél éve nem jártam erre. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen módon tudom a telefonra visszavarázsolni a gyári recovery-t?
"Recovery" címszóra keresve rengeteg találat van, nem találtam meg a nekem kellő infót.
Decemberben faraktam egy CWM-et és egy akkori Mokee 4.4-et a telefonra. Most úgy döntöttem, hogy inkább visszatérnék a gyári dolgokhoz, mivel ritkán tudom bütykölni a drágát. Azóta még a MIUI-t sem frissítettem, pedig úgy látom, hogy sok jó újdonság van benne!

Előre is köszönöm a segítséget!
-
Neck
veterán
válasz
bozarjoska
üzenetére
Most komolyan erre vártam/tunk?
Szegény fickó nem is tudja, hogy miről beszéljen 10 percen keresztül... De annak is a nagy részét elviszi az antutu.
Ez egy nagy 0. Semmi fejlesztés, ahol meg mégis változott, hátrányára, mert szerintem tök ronda, és még olvashatatlanabb is lett.
Az egyetlen plusz feature ami tetszik, az a Task Killerben lévő processzek ikonról élővé nagyítása.
By The Way:
Valakinek van már tapasztalata ezzel? MiBand
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2
üzenetére
Nos a design-ról vitatkozni tényleg nehéz ...
Ezért én megpróbáltam az átláthatóság / funkcionalitás oldaláról közelíteni az új felületet. Majd meg fogom nézni még 1x a videót, amit bozarjoska link-elt, de már elsőre feltűnt egy-két dolog.
Lockscreen: annyira "szimpül" lett, hogy az embernek (a videót készítő csávónak se) fin*ja sincs arról, hogy a kis köröcskét bizonyos irányba húzva mi fog történni. A kamerát pl. jobb szélről indított "gesture"-el kell indítani. De miért? Mi ebben a logika? Miért kellett a kör mozgatására megjelenő kis shortcut-okat száműzni? Miért nem testreszabható a lockscreen (lásd Cyanogenmod ROM-ok már vagy "1000 éve")? Miért csak azt a rohadt gyümölcsöt másolják?? Ááá...
Task manager: jópofa, hogy most már nem csak ikonok vannak, hanem előnézet is, de, hogy néz már ki az a task killer "X", és az x/y available szöveg alatta? "Szimpül" mi? Kérdem én, melyik átláthatóbb egy kör, amin egyetlen pillantással látszik, hogy ha fogyóban a memória, vagy egy ilyen szöveges megjelenítés? Ki is kellett írniuk alulra, hogy "available", mert annyira nem (feltétlenül) egyértelmű, hogy ez most itt mi is. Arról nem is beszélve, hogy így az a bazi nagy "X" csak a helyet foglalja. Még egy utolsó kérdés: mi szimbolizálja jobban a memória "kitakarítását"? Egy seprű vagy egy béna "X"?
Notification / quick settings: tudom, azzal kezdtem, hogy a design-on nem kéne vitatkozni, na, de mégis...
Konkrétan ettől a színtelen, szagtalan, íztelen felülettől rám köszönt a depresszió: Szia!
Az előbbi ellentételezéséül pedig 10 perc környékén ott az a lavorkék clock widget...(#11703) DrKapocs
Köszi!
57 oldalnyi "like"? Jaj-jaj. Lehet be kellene már oda tenni egy-két kritikus(abb) hangvételű hozzászólást... -
válasz
bozarjoska
üzenetére
Köszi

Nekem a design az rohadtul bejön(kivéve az akkujelző, nem is értem miért ilyen..), viszont mást tényleg nem nagyon tudtunk meg..
-
DrKapocs
őstag
válasz
<Adamsky>
üzenetére
Persze, én ide írtam:
http://en.miui.com/thread-34895-1-1.htmlJelenleg 57 oldalnál jár a kommentek özöne. De tucatnyi fórumot nyitottak neki. Ezen kívül jópár helyen lehet szavazni is, azt is megtettem. Nem is a trollkodás volt a célom, nem is olyan stílusban írtam, csupán leírtam a véleményem (semmi újat nem látok). De akad azért néhány hasonlóan kérdő felvetés.
-
tib78
tag
Sziasztok!
Mi-tools problémám lenne. Egyik pillanatról a másikra valamiért nem működnek a gombokra beállított dolgok. Dupla menü, és hosszan nyomás.
Leszedtem-visszaraktam már, adatokat töröltem, újra beállítottam, semmi változás. Valakinek javaslat? Szeretem azzal lezárni a telót, gombnyomogatás nélkül... -
bozarjoska
őstag
Ha esetleg érdekel valakit itt van v6 egy mi3-on
https://www.youtube.com/watch?v=Q0P2t8XrWDE
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VR topik
- Autóhifi
- Parfüm topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Iphone 12 Green (64GB) eladó!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A36 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 1TB SSD, 4K multitouch + TOLL (ELKELT)
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Crosshair VIII Extreme alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Kösz a részleteket és a hasznos beszámolót.

Kezdjük ott, hogy senkinek nem ajánlom hogy nagy reményeket fűzzön ahhoz, hogy bármilyen cuccot olcsóbban beszerezzen mint amit a megbízhatóbb netes oldalakon fellel.
Szééép... 
Tehát szépen töltöget valami infót a nagy testvérnek. Én alapból a 3.8.23-al tolom még mindig az akku idő miatt, a system 2-n valamelyik újabb wiui volt. Átléptem, az is orrba szájba szinkronizálni kezdett.
A többit ki lehet találni! 

Azt hiszem írnom kell egy újabb mail-t Linzea-nek, hogy sorry for my question