- Ultrafényes Pixel karórák érkeznek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Karavik
veterán
válasz
Gabó75 #11869 üzenetére
Úgy, hogy bárkit hívok, felveszi de nem tudunk beszélni, mert az én telóm továbbra is csak kicsöng. Ugyanez a helyzet, ha engem hívnak, felveszem, de nem tudunk beszélni, mert a hívó félnek továbbra is csak kicsöng a telója. Mihelyst átváltok MIUI-ra a probléma megszűnik és tökéletesen tudunk beszélni. Párom telójával kísérletezgettem tegnap óta, már a ROM-ot is újra telepítettem párszor tiszta telepítéssel, többféle gapps-al is próbálkoztam és nincs változás...sajnos! Csodálkozom mert régebbi nightly kiadásokkal működött normálisan a Viber.
Sokat használom, mindenképp szükségem van a Viber-re! -
Karavik
veterán
válasz
Gabó75 #11835 üzenetére
Valóban gyorsabb, de azért funkcióban, szolgáltatásokban elmarad a MIUI-tól. Itt van pl. pár alap dolog, amit én leginkább hiányolok CM11-ből: nincs szenzoros véletlen használat elleni védelem, nem lehet letiltani képernyőzáron az értesítési panelt (mindig lehúzható), nem működik a wifi display (screen cast), nem lehet a szolgáltató nevét megjeleníteni az értesítési sávon, nincs hangfelvétel lehetőség beszélgetés közben, nincs rejtett üzenet lehetőség...stb.
Persze van pár dolog ami fordítva igaz, hogy CM-ben megvan és a MIUI-ban nincs és nagyon jó lenne, pl.: kiterjesztett képernyő, speciális újraindítás, testreszabható képernyőzár hivatkozások, töltés közbeni LED visszajelzés az ertesítésekről... Kettőből lehetne egy jó ROM-ot összegyúrni szvsz! -
ginola
addikt
-
Karavik
veterán
válasz
Gabó75 #11103 üzenetére
Az én voltam, de nem lényeg. Már az is valami, hogy M1cha legalább foglakozik a problémával és törekszik megoldásra!
FYI2All:
Úgy néz ki a DoubleTap2Screen nem fog össze jönni. Jelenleg tesztelés alatt van de bugos nagyon és nem is lesz tökéletes soha szvsz, mert olyan kijelző kell hozzá ami natívan támogatja ezt a feature-t:
Info:
[link] -
Monyos
aktív tag
-
szuszinho
őstag
-
Attipapa
aktív tag
Na ez történt velem az új FCR ROM-al! Hozzá sem nyúlok, wifi kikapcs., csak adat van bekapcsolva és 30 perc múlva már csak 97%. Ezt a multinál nem tapasztaltam! Visszatettem a 3.12.13-at és most egy óra múltával is 100%.
A 3.12.13-at hogy lehetne shell rootolttá tenni? Az FCR is meg a 4.4.1 is rootolt, de ez nem.(nem a bekapcsolható root jogosultságról beszélek!) -
Karavik
veterán
-
Attipapa
aktív tag
Nekem ötödik napja van meg ez a csodás telefon, de úgy a 3.12.6 vagy Iván-féle 4.4.1,most pedig éppen 21 órája a 3.12.13 rommal, tökéletes az akku fogyasztása. Igaz, hogy 90%-ban telefonálásra használom, GPS és adatforgalom(nincs a közelben 3G) bekapcsolva. Simán 2 napra elég az energia telefonáláshoz,pár perces helymeghatározáshoz,rövid hangouts- csevegéshez. Ettől jobbat nem is lehet elvárni,vagyis nekem így jó. Kicsit túl van misztifikálva ez az akku téma, már én is kezdtem megijedni,- mikor végigolvastam a topikot,- féltem,hogy nem fog kibírni egy napot sem. Az extrém használat azért nem hasonlítható össze egy mindennapos kommunikációra történő használattal. Ez a telefon, elsősorban telefon, aki ettől több dologra használja, az meg este rádughatja a töltőre, és reggel kezdheti elölről
Az 5 és fél óra kijelzőidő azt jelenti ugye, hogy ennyi ideig tartottad a kezedben 24 órából? Istenem, ha ennyi szabadidőm lehetne!! -
tom81042
tag
Ennek orulok, mondjuk jobban belegondolva a torrentezés is kinyirja a routert, de az azert mert sok szalon kapcsolodik, es elfogy a szál. A nyolcadik F5-re mikor kap szálat, akkor ugy töltődik be az oldal mint a huzat.
Te meg vidaman netezgetsz mikozben masolsz egy 1 gigas file-t szamitogeprol a telora, kb 10 percig?
Még a végén kiderul hogy olyan facebook uzenetet is tudsz irni, ami azonnal odaér -
tom81042
tag
Ja igen, es ujabban az Airdroid is csinal olyanokat file masolaskor, hogy nem latom hogy hol tart a masolas, a csuszka felmegy 100%-ra azonnal, majd ugy marad, de kozbe a fajl meg masolodik, a telon irja hogy 1.2MB / sec az adatforgalom.
A masik meg hogy total kinyirja a wifit, ha a laptoprol masolok valamit a telora, akkor addig a laptopon nem jon be semmi, total hasznalhatatlan lesz az internet. Igazan meg lehetne oldani hogy mondjuk 1MB-al masoljon, a maradek 200k-t meg adja mar oda netezesre...
Persze ez is siman lehet hogy csak nalam szar, pl a regi router miatt...
-
-
Jól teljesít csak hibásan működik, ergo semmirevaló. Nálam a gyorsgombok vannak beragadva, nem tudom a wifit kikapcsolni, BT bekapcsolni, stb.
(#7649) szuszinho
Csinálj már screenshotokat a telóról minden lépésnél, arról amit csinálsz... És hogy hol akadsz el. Küldd át akár priviben.
-
peanar
senior tag
-
-
nem rossz, de a testreszabási opcióknak csak egy rész van benne.
kicsit belementem a a cm témába a napokban, elmondom mire jutottam, alább a sorrendet amin végigmentem, illetve az ok amiért váltottam.
mokee 10.2 -> 48 órán belül 2x is előfordult, hogy nem éledt fel a telefon a power gombra, csak reboot segített.
cofface 10.2 -> a customizálás törekédét tartalmazza (pl nem lehet a status bart átlátszóvá tenni)
losp 10.2 -> nem megy a gyári exchange kliens (itt is van custom hiány, pl locksreen shortcutokat nem lehet beállítani)mindenből a legutolsó verziót telepítettem, mindig full wipe-pal.
van még ez, amit nem próbáltam, illetve a micha féle, de az nekem a kamera hiánya miatt mindenképpen kieső.
a lényeg, hogy sajnos mindig vissza kellett mennem a miui-ra, mert mindenhol volt valami ami nem tetszett.
-
-
leszilaci
csendes tag
"Hogy érted, hogy nem tudtad beilleszteni az apple termékek közé?"
- miui alat nem tudtam összehangolni az exchange naptárat, hogy a 2 hétnél régebbi bejegyzéseket mutassa.
Google naptárat sikerült beállítani, miután feltelepítettem a google calendart, és a gmail programot is, majd a gmail program beállításainál 1 évet kellett beállítani szinkronra, és így nem csak a leveleket, de a naptárbejegyzéseket is behozta.
M1cha-féle 10.2-ben nem volt gond az exchange naptár beállításaival, ott rögtön működött (de a google naptárhoz annál is le kell tölteni, be kell állítani a gcalendar-t és gmail-t)
Kár, hogy nincs kamera abban a romban.
Stock 4.1.1 androidot, qdt14-t 1-szer próbáltam feltenni, akkor kínai csirkelábakkal fogadott, és nemhogy fejből-vakon tudjam, de még soha nem állítottam a nyelvbeállításokat stock androidon.- miui jegyzetfüzete nem átjárható az ios notes-ával.
Feltelepítettem a Gnotes app-ot, ami ezt a funkciót tudja:
"Also, you can add notes via Gmail by sending the note content (include attachments) to your Gmail, and add the label "Notes" to the mail. It will be synced to your device next time you open GNotes."
Magyarul:
Az ios notes programja, ha beállítjuk, hogy gmail fiókba szinkronizálja a jegyzeteket, akkor azokat a "Notes" mappába rakja.
Ez a kis program okosan ki tudja olvasni a régi, ios-szel készített jegyzeteimet.
DE
Visszafelé sajnos már nem működik, azaz ha ezzel a progival csinálok egy feljegyzést, azt nem látja az ipad notes alkalmazása.(állítólag van egy fizetős alkalmazása: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.dayup.inotes&hl=hu free verzión még kipróbálnám, de ezt a pénzt inkább elfagyizom
egyébként drágábbak a programok googleplayben, mint applestore-ban. )
Tudom, van más jegyzetelős program, ami androidon is, és ios-en is működik, sőt akár windowson is fut. Pl.: evernote, vagy microsoftos one note.
- apple tv2-vel nem kompatibilis, nem lehet airplayben átlökni az adatot (képet, zenét, videót, mirroring funkció)
Persze, el is adhatnám a maradék 2 ios eszközömet, és akkor nem kellene kínlódnomHa 10.2 rom-mal a telefon minden funkciója működne, akkor a jegyzetfüzet dolgot leszámítva -átállok pl one notera-, (meg a halk zenelejátszás, de ez semmiség számomra) használnám tovább.
Iszonyatosan gyors az a rendszer, teljesen laggmentes, tetszik a holo sötét, puritán felülete. Olyan "tyűbammeg dejó" a miui után. Simán azt használnám 1. rendszerként.Az adta meg a lökést, hogy megvegyem az i5-t, mikor M1cha bejelentette, hogy kifogyott az ötletekből a kamera életrekeltésével kapcsolatban. Nomeg jött egy nagyon jó ajánlat i5-re.
szóval:
miui rommal naptáram nincsen, de kamerám van.
cm10.2 rommal naptáram van, de kamerám nincs.
melyik ujjamba harapjak?Mi2s eladó
-
Geree
senior tag
igen, ezaz: [ROM][JB][4.3] CyanogenMod 10.2
-
-
<Adamsky>
nagyúr
Kössz szépen a választ!
Asszem nem úszom meg, hogy személyesen is kipróbáljak / "teszteljek" párat. Nekem HTC Desire alatt az AOSP-s (CM 10.1-es, 4.2.2-es) ROM-ok, -- az AOKP-k pedig még inkább -- teli voltak ilyen plusz dolgokkal. Ezért is szerettem őket. Eszembe jutott valami, hogy milyen jó lenne pl. ha az óra nem kék lenne, hanem fehér a status bar-ban, akkor át tudtam még azt is állítani. Az egy más kérdés, hogy a holo felület egy kicsit depissé tesz ezzel a kék/neonos fekete felülettel
Viszont amit még mindig nem értek, hogy ez mitől CM? Most vagy CM vagy Nexus ROM port, nem?
Itt a CM 10.1, nem 4.2.2-es droid-ot, a 10.2-es 4.3-at jelent?
Tényleg, AOKP-s ROM-al találkoztál már?Milestone2
Ne félj a kínai rendeléstől! Megbízható helyről kell rendelni (itt a fórumba fogsz találni párat), és pár napon belül nálad a cucc. Én azt tapasztaltam, hogy nagyon segítőkészek (ibuygou). Az e-mail-re nem erősségük válaszolni, de chat-be pikk-pakk jön a válasz. Rendelés előtt érdemes mindig rákérdezni, hogy tényleg van-e a kiszemelt termék raktáron, ill. ha kell, mindent tisztázni velük.
Egyszer - talán - lesz magyar forgalmazó is, de én arra nem várnék a helyedbe.
Ja, még egy! Egy PH!-s kolléga írta itt a fórumba pár hsz-el korábban, hogy megválna a pár napos Mi2S-től, mert neki túl nagy(?). Olvass vissza, kérdezz rá, hátha meg van még neki. -
<Adamsky>
nagyúr
"... nem történik valami váratlan, akkor mégvárom a MI-5, MI-6-ot.:-) Ez a sebesség nekem elérte a tökéleteset. A mérete pedig a legkezelhetőbb számomra."
+1
Lehet hülyén hangzik, de nekem megéri azt a felárat (pl. a Mi3-hoz képest), amiért a legkisebb, és ebben a méretben a leggyorsabb (!) telefon. -
peanar
senior tag
Tudom,láttam,hogy belinkelted,már akkor le is töltöttem
Csak azért kérdeztem,hogy miben más,mert ezt a verziót még nem próbáltam.
Ami a dualboot switch appot illeti,nekem is a (#4653) jilian által belinkelt van meg (ha nem találod,belinkelem én is),de mivel egy ideje kikapcsoltam a dualboot opciót,nem tudtam lepróbálni,hogy működik e vagy sem. -
-
any11
csendes tag
-
Karavik
veterán
Az még csak hagyján… ha ez lenne a legnagyobb probléma, örülnék neki! Engem sokkal jobban aggaszt ez:
Ha Viber-en beszélek valakivel és közben mobilhálózaton keresztül van bejövő hívásom amit felveszek, akkor a Viber-es hívófelet a vonal túlsó végén nem teszi tartásba, hanem vonalban marad és mindent hall amit beszélek a mobilhálózaton hívó féllel. Sőt eközben én is mindent hallok amit a Viber-es hívófél beszél.
A hab a tortán, ha közben vissza akarok váltani a Viber-es hívásra, nem tudom megtenni mert a kijelző fekete (inaktív) marad, bármit nyomok nem segít. Szóval nem tudom megszakítani a Viber-es hívást. Meg kell várnom még a Viber-es hívófél a vonal túlsó végén megszakítja a vonalat.Apróbb hibák még: Viber frissítés után elérhetőek új smiley-k, amiket nem tud megjeleníteni a teló.
Viber supportnak is és Ingbrzy-nek is írtam levelet ezzel kapcsolatban. Viber support nem sok jóval kecsegtetett, kimásoltam a lényeget egy hosszú levélből:
„We are working around the clock on testing compatibility in devices and applying the proper adjustments. Despite our efforts, you can understand that it is not possible to test all Android devices available worldwide. However, we do flag all strange behaviors, and adjustments are carried out very quickly. Once we are confident that the fixes are stable, we release another update as soon as possible.”
és a végére ez:
„We do not officially support custom ROMS of any kind.”
-
Rover623
félisten
De ha gondolod, másik példát is hozhatok: még megboldogult számtech kiskeres időszakomban vásároltunk az ország egyik legismertebb nagykeréből több raklapnyi monitort. Kamion megérkezett, kipakoltuk. Ahogy teljesíteni kellett a projectet, bontottuk szét a raklapokat...nos, csak a szélső dobozokban voltak monitorok, a belsőkben szivacstömbök között szép darab téglák!
Ennyit a "megbízható" boltról...csóri nagykernek köze nem volt hozzá, így kapták az európai elosztó központból, mint kiderült. Azt sosem tudtuk meg, hogy a gyár és az elosztó, vagy az elosztó és a hazai importőr között cserélődött ki a dobozok tartalma. -
Rover623
félisten
Sok-sok éve vásárolok az ebay-en...eddig mindig azt kaptam, amit rendeltem. Semmire nincs garancia ilyen esetekben...szerintem.
Itthon sem. Max. nagyobb pofával mehetsz vissza az eladóhoz, ha nem teszik vmi. Már ha van hova...
(Friss példa: autó klímát hozattam rendbe tavasszal egy ismert és országos szervizhálózat tagjával. Két hónap múlva megadta magát a cucc. Visszamentem hozzájuk, mivel a számla megvolt...ill. csak mentem volna, mert közben megszűntek...a csoport kivonult kis hazánkból!)
-
Sajnos nem... Anysoft keyboardot használok, és a mi2 4.3 colja és az samsungok 4.3 colja más arányból jön össze. A régi sgs2-mön tökéletesen tudok gépelni, a mi2n pedig majdnem minden szót elgépelek. :-( Baromira idegesít. Csak pár mm, de gépeléskor rengeteget számít. Nem tudom ezen túltenni magam, mert állandóan a szavakat javítgatom... Belefáradtam. :-)
A find 5 mini milyen képarányú lesz? Lesz rá miui? -
peanar
senior tag
Különösen engem sem,én nem használom ezt a funkciót
Megnyitod a tárcsázót (a híváslistát látod), pl.:ha van elmentve Gabó névjegy a telefonodban,elkezded bepötyögni a számokat 4(G),2(A),2(B)....akkor kidobja a névjegyet!
A kérdésem arra irányult,hogyha mondjuk van egy ékezetes betűvel kezdődö név elmentve, pl.: Éva, akkor ha elkezded bepötyögni: 3(E),8(V)...akkor kidobja e a névjegyet
vagy Füli,ebben az esetben elkezded bepötyögni az F U betűket (3,8) és hogy ezt megjeleníti e!?
Remélem érthető -
-
Wajk
addikt
azért írtam azt, hogy "alapban nincs támogatva"
(#3489) jilian: hát igen, azért 1,5ó az még vékonyka.
de reméljük jó úton haladnak a fiúk...(#3490) janston: igen, azt én is figyeltem, hogy nagyon jó alvókája van a készülékünknek, eléggé rendben van... talán új CPU felügyelőkkel (governor) lehetne javítani a használat közbeni fogyasztáson is, de ez még a jövő zenéje. Még azzal kell gazdálkodnunk amink van
-
r4z
nagyúr
Zárt helységben mindkettő kisüti a szemed, de kültéren a MI-2 sehol nincs a One X-hez képest. Tudom, mert egy évig One X-em volt, és a legnagyobb nyári napsütésben, és hóban is tisztán láttam a kijelzőt, a MI-2 messze nem ilyen fényes. Forgatásnál nem torzulnak a színek a One X-en, a MI-2 szürkésedik, főleg, ha sarokból nézed. Nekem az SLCD2 színei is valahogy jobban tetszettek, más volt a szaturáció (próbáltam állítgatni a MI-2-t, de nem éri el azokat az élénk, de még természetes színeket, mint a One X, és nem olyan kontrasztos se). Egyedül a feketéje jobb a MI-2-nek, valamint mélyebbre lehet húzni a fényerőt, nem vakít sötétben a minimál.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Samsung Galaxy S24 FE 128GB dobozos 12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SzoftverPremium.hu
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest