Hirdetés
- Mobil flották
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zamasun
aktív tag
válasz
®abstract® #14091 üzenetére
Kicsit pontositok. Most mar biztos h read only modba kapcsolt a belso tarhely. Fotót nem tudok kesziteni, fajlkezelobol sem nyit meg semmit sem. Ujrainditani probaltam, illetve a miui forumrom egy zipet talaltam amit fel lehet flashelni, de mivel read only, nem tudok rá irni semmit. Ami erdekes, hogy a play storebol tudok letolteni alkalmazast, amit fel is telepit. Ezek kivul semmi sem irhato, masolhato rá.
-
-
Karavik
veterán
Várom Dr Kapocs mikor fog örvendezni a holnapi nagyszabású, vadiúj feature-nek, ami nem más mint a Calendar sync to MiClud
. Mert ez is aztán top priority a javából
(#14090) krizsotamas:
Ha PC-ről törölsz, a telón csak akkor látod a változást miután újraindítod a telót. Nekem is volt már ilyan...
-
zdanee
őstag
válasz
®abstract® #14095 üzenetére
Én általában csak a cache részt használom, a program-partíciót amúgy is csak az tisztítja, a többi az adatpartíción garázdálkodik. Valahol tényleg van benne olyan, hogy megkeresi a nagy fájlokat, de ott is van egy lista és ki lehet jelölni, hogy miket ne keressen. A cache ürítés teljesen veszélytelen.
-
janston
aktív tag
Üdv!
A minap egy olyan gondba ütköztem, hogy nem tudom frissíteni a programokat, mert azt írja, hogy nincs elég tárhely a készüléken. Lehet ezt orvosolni Xiaomi módszerrel vagy egyszerűen túl sok app van a telón?
Köszi!
-
Zamasun
aktív tag
A telóm ma nem enged törölni semmit, mintha read-only módba váltott volna. PC-n törli az adott fájlokat, ha megnézem telón, ott meg ottmarad. Rendkívül idegesítő a dolog, van erre megoldás ?
-
válasz
HornedReaper #14088 üzenetére
Naiv!
-
HornedReaper
senior tag
De jó, már van Lollipop 5.1 is... 5.0 talán nekünk is lesz 1 éven belül
-
-
szuszinho
őstag
Hogy lehet a MiCloudban az sms szinkronizálást bekapcsolni küldött sms nélkül? Még egyszer sem küldtem, és működött, most viszont sms-t kér az aktiváláshoz. (MIUIHU 5.2.27.)
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #14073 üzenetére
"... nem az igazi ez a V6, nem jött még el az én időm, hogy váltsak rá ..."
Kifejthetnéd (még jobban), akár privátba, ill. ahogy gondolod.(#14076) Williamgrant
Hát, tesó, Te már elvesztél. Ez egy igazi "coming out" volt a javából.Totálisan meg lettem arról győzve, hogy a v5 vs. 6 boncolgatását inkább engedjük el.
Bájdövéj, hogy áll a Miui fejlesztés Z3C-re? -
Karavik
veterán
válasz
HornedReaper #14078 üzenetére
Örülök, hogy mindent összevetve azért tetszik és annak is hogy a MIUI6 tábort erősíted tovább.
Egyébként a hangerő gombokkal fel lehet ébreszteni a telót, erre van beállítási lehetőség a gombok menüben. A MIUIv5 camera apk-t pedig át lehet hozni MIUI6-ba, írták feljebb, hogy hogyan. A böngészőre egyelőre 3rd party app a megoldás, erre nincs jobb ötletem...
-
coal56
csendes tag
válasz
ginola #14080 üzenetére
Amennyire én tudom, a xiaomi.eu-s nem megy fel CWM-ből, de majd az okosabbak pontosítanak.
A miuiandroid.hu-s témához: Kb. 3 hónapig használtam xiaomi.eu-s romot, de minden frissítés után ki kellett vakarnom jópár kínai cuccot, és meguntam (ez még V5 volt), így átálltam WIUI-ra, ami ugyanúgy a xiaomi.eu-s romon alapult.
Amikor megszűnt, akkor jött az sMIUI, kb. november óta azt használom. És ez megy TDB-vel és CWM-ből simán feltolható. És ebben nincsenek kínai holmik, illetve a xiaomi framework opcionálisan telepítékor választható (én nem szoktam). Ez is a xiaomi.eu-n alapul. -
ginola
addikt
válasz
Williamgrant #14079 üzenetére
LEhet az lesz, az simán Furniel CWM-ből fel lehet tenni, ugye? Nem kell semmi hókuszpókusz
-
-
HornedReaper
senior tag
válasz
Karavik #14075 üzenetére
Nekem egy hete irja hogy van OTA frissites, de a jelenlegi szepen fut. Amugy tetszik a V6, tenyleg sokkal jobb az akkuido. Antutu belakva 31850 pont. Eddig meg csak egy program nem telepult, de Play-rol a legfrissebb verzioja szepen fut. FC 2-3x volt eddig, de a programokat ujra elinditva futottak szepen. A fenykepezo app nem tetszik, ill. Hangero gombra is jo lenne bekapcsolast engedelyezni. 4.4 alatt a bongeszok mintha butabbak lennenek, kevesebb a beallitasi lehetoseg.
-
ginola
addikt
válasz
Williamgrant #14070 üzenetére
Miuiandroid.hu-s Romot használok Furniel CWM-ből telepítve. Full wibeot mindig csinálok.
Leggyakrabban edzés után veszem észre az öltözőben, hogy jé nem kerestek, de amint feloldom a képernyőzárat, látom, hogy kerestek, volt olyan is, hogy záron sem jelezte, hanem csak a híváslistában láttam.Lehet újra húzom mindkét rendszert és remélem akkor megoldódik!
Apropó a MIUI mellet melyik ROM-ot ajánlott használni, ami azért elég jó. MIUI-ból a gyári, smiui, vagy a magyar fórumos ajánlottabb?(Ivan-féle Lolli nagyon gyors, tetszene is, de eléggé fapados.)
-
válasz
<Adamsky> #14071 üzenetére
Nyugodtan vitatkozhatunk. Én funkcionalitást, komplexitást, használhatóságot, ergonómiát, testreszabhatóságot, stabilitást, gyorsaságot, megbízhatóságot egyben tekintem egy általam erősen szubjektív katyvaszban.
Ebben az általam kreált igényrendszerben a MIUI-t semmi sem tudja felülmúlni, és az általam sokat átkozott kínai fejlesztők babkrém generálta szelének közelébe sem ér fel sem az aosp, sem a cm. Mivel ezt egyáltalán nem objektíven tekintem, ezért is írtam le előre nemes egyszerűséggel hogy erről nem vagyok meggyőzhető.Így az általam amúgy szeretett Z3C egészen tűrhető böngészőjéből pötyögve a bal szemem sarkán apró könnycsepp villan fel ha a jó öreg miui-ra gondolok.
Sok baj van vele, és sok mindent szarul csinálnak a fiúk Kínában is, de azért még mindig az általam használt legjobb rom. Ez van. Néha ha nem látja senki, elbújok a ház egyik sötét üres zugába és titokban nyomkodom a mi2-esem 10-15 percig, eldobálom a zsepiket, alsónadrágot váltok és élem tovább az életem.
-
DrKapocs
őstag
Atyám, vétkeztem, gyónni szeretnék... egy gyenge pillanatomban engedtem a kísértésnek és visszaraktam a V5-öt. Még mindig nem az igazi ez a V6, nem jött még el az én időm, hogy váltsak rá... hosszú üzemidő ide vagy oda, mindegy, hogy este hány %-ra töltök rá... arra jöttem rá, hogy ami nekem fontos, az nem működik tökéletesen a V6-ban. Akkor miért is van fenn?! Az sem érdekel mennyi a szabad ram. Viszont, így visszatérve szerintem a v5 több dolgot is fürgébben tölt be, pl kezdőképernyő, beállítások.
Atyám, parázna is voltam, meg úgy 30 évnyi bűnt is letudnék, ha már itt vagyok... igen, elmondok este 10 Xiaomit, és 20 Made in China -t.
-
Neck
veterán
Kérdés: az OTA nektek se működik? Nem találja a frissítést, a múlt hetit, és az ehetit is ZIP felmásolásával tudom csak feltenni.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Williamgrant #14070 üzenetére
".. a puritán, fapados CM-re (MIUI-hez képest mindenképp) akinek MIUI official futhat a telefonján."
Kedves Williamgrant, ezzel muszáj vitatkozzak.
Először is bontsuk ketté a dolgot: design és funkcionalitás
Előbbi meglehetősen szubjektív. Utóbbival kapcsolatban viszont - szerintem - sok vitának nincs helye. Azt örömmel olvasom, hogy a 6-os KK-s Miui (ami nem győzőm hangsúlyozni, hogy nem "gyári") üzemidő bajnokká kezd válni. Viszont, ha visszakanyarodunk az eredeti kérdéshez, akkor azt kell mondjam, hogy a "tudását" illetően még az elődtől is messze van, nemhogy a CM-től (vagy mondjuk a CM alapú MoKee-tól). Nem így gondolod? Én meggyőzhető vagyok, csak picit fennakadt a szemem, mikor pont a testre szabhatóság ill. funkcionalitás terén soroltad hátrébb az AOSP-s ROM-okat a 6-os Miui-hoz képest.Ja, és még egy érdekes adalék. A heti ROM-ok fórumait olvasva néha olyan érzésem támad (főleg az itteni pozitív beszámolókat olvasva), hogy a mi "special edition" ROM-unk messze a legjobb 6-os Miui. Főleg a Mi3-as tulajok körében elég sokan szidják a rendszert, ill. panaszkodnak "battery drain"-re(!). Szóval lehet addig jó nekünk míg meg nem jelenik a hivatalos / gyári ROM. Ez a veszély persze egyelőre úgy néz ki, hogy nem áll fenn. A Lollipop-os ROM tesztje kínos csöndben zajlik(?).
-
válasz
ginola #14066 üzenetére
"de szintén néha ezt csinálja"
Milyen sűrűn? Amikor éppen csinálja írd már fel a rendszerességét.Első tippem az lenne, hogy nem volt wipe az előző frissítés óta, és beragadt valami cache-be.
Wipe Cache, és Wipe Dalvik Cache talán orvosolja. Második tippem az energiagazdálkodás körül keresgélne. Teszteld hogy ha változtatod Performance és Energy saver stb között, van-e változás. Negyedik tippem szoftveres bug lenne, pl hogy fut valami a háttérben ami "elveszi" a notification ledet a többi apptól (vagy szétpörgeti a háttérben a procit, de akkor battery drain is lenne ezzel a párhuzamosan).
Utolsónak gondolnék hardverhibát, érintkezési problémát, de ennek esélye szinte a nullához konvergál.Esetleg ha Wipe-ok nem oldják a meg a problémát (teszteld) dobj át egy logot a telóról. Ennek elkészítése:
1. Telefonon beállítandók: Developer options ON, Android Debugging ON a telefonon
2. PC-re Android SDK telepítése (vagy annak adb része valahonnan)
3. Telefont pattintsd fel USB-n keresztül a számítógépre.
4. Indíts egy parancssor ablakot (CMD) és futtasd így (android SDK útvonal esetén):
"C:\Program Files\Android\sdk\platform-tools>adb devices" Itt ha a lista nem üres, mehetsz tovább. Ha üres, akkor csekkold az egyes pontot és hogy fennt van-e a gépen az összes Android USB driver.
5. Futtasd (CMD) ezt a parancsot (azonnal ahogy a problémát észleled)
"C:\Program Files\Android\sdk\platform-tools>adb logcat -d > C:\Temp\csudalatoslogfajlocskam.txt"A csudalatoslogfajlocskam.txt-t másold fel valahová, és adj hozzá linket priviben és add meg hogy a hiba után mennyi idővel készült a log.
A CM romoknak személy szerint 0, azaz ZÉRÓ értelmét látom Xiaomi eszközökön. Soha nem fogom fel és nem vagyok meggyőzhető arról hogy mi szüksége van egy olyan telefon tulajdonosának a puritán, fapados CM-re (MIUI-hez képest mindenképp) akinek MIUI official futhat a telefonján. Ha minden áron szopatni akarnám magam, akkor AOSP romot tennék fel (vagy Hrivnyába fektetném a pénzem), ezért nem érdemes a CM-mel tornázni. Ettől függetlenül nagyra tartom a dev fiúk munkáját.
(#14068) vicces1
Nagyon sok mindent kibír, talán csak a chip spray és a sűrített levegő ami bizonyítottan azonnal öl.
Amúgy még van egy utolsó hardveres unbrick szalmaszál ha minden szoftveres hibát elkövetett a telefon buheráló, de azt már csak akkor érdemes elővenni, ha tényleg minden csődöt mondott. (tapasztalatom az hogy ilyenkor azonban már hw hiba van, és semmilyen trükk nem segít, vascsere a megoldás.)
"[...] jófejek, jók a dumák, van tudás, és inteligencia"
És persze meglepően jól látod Te is a fórumozókat. -
vicces1
aktív tag
válasz
Williamgrant #14065 üzenetére
Kösz a részletes leírást, javaslatot!
Persze, a mentések megvannak, most derül ki mimindent bír egy hamisítatlan kínai Mi2s
Igen, lehet elsőnek visszaállok V5-re, aztán legközelebb betartom a szabályokatKaravik.
Köszi neked is, majd jelzem, ha megoldódott.
Most már befejezem ezt a témát, mert ha valaki idelátogat azt hiszi ez egy problémás teló, pedig abszolút nem. Amúgy is élmény ez a topik, meg a fórumozók jófejek, jók a dumák, van tudás, és inteligencia. Kevés ilyent láttam. -
Karavik
veterán
válasz
vicces1 #14063 üzenetére
Igen helyreállitja a recovery-t mert integrálva van a fastboot ROM-ban. Nagyon nehéz téglát csinálni mi2s ből, szinte lehetetlen.
Egyébként furcsák a tapasztalataid mert a xiaomi.eu - n anno többen megerősítették, hogy működik a Flashify és amit az orosz csávó írt, de kivétel mindig akad...
Szvsz hagyd a CWM-et, és a backup restore-t is, legyen egy normális jól működő tiszta rendszered! -
ginola
addikt
válasz
Williamgrant #14065 üzenetére
Az mitől lehet, hogy néha jelzi az értesítő led a hívásokat, üziket néha nem?
Próbáltam másik MIUI-val is, de szintén néha ezt csinálja, nem értem.
A CM12-őt próbáltad, ha igen milyen tapasztalataid vannak?Kössz a múlkori Ivan Romot, elég gyors!
-
válasz
vicces1 #14063 üzenetére
Ha van benne recovery.img akkor igen. Bár annak fényében hogy most milyen problémával szembesültél, ebben sem lehetünk biztosak.
Egyébként valamit nagyon elszabhattál, talán többször is... A helyedben először szépen visszaállnék egy v5-re, és ha megnyugodtam hogy nem sikerült téglásítani a telefonom (ami szinte tuti hogy így van) akkor állnék neki tiszta fejjel a v6 telepítésének (pontosan követve azt a nyamvadt leírást, amit nem véletlen írtak le.
)
Recovery install most feleslegesnek tűnik (mivel úgyis v6-ra állsz át), de azért Itt van a m1cha féle utolsó v5-höz való tavalyról - ha esetleg nandroid mentésed lenne a régi rendszeredről.
Ebben a hozzászólásomban leírtam a lépéseket és képpel illusztráltam, téged a "Ha nem megy akkor gyalu" mondat utáni részek érdekelnek. Ha mégis tiszta v5-re állsz vissza CWM-ből akkor ezek a lépések fognak kelleni.
Ha eleve v6-tal akarsz indítani és kihagyod a v5 állomást (csak a teszt miatt érdekes) akkor annyi, hogy először a fentebbi miflash során először ezt a romot töltsd fel, és csak utána azt amivel majd használni akarod a telefont. De amúgy ez is le van írva a dev mi2 v6 fórumokon.
WordPeace!
-
vicces1
aktív tag
MiFlash-ből a Fastboot ROM helyreállítja a Recovery-t egyébként?
Csak mielőtt téglásítanám az eddig a V6 váltás mizériáig tökéletes telefonomat. -
vicces1
aktív tag
Ez a Flashify nem jött be, az eredeti Recovery-t eltüntette, de a CWM se indul, kvázi jelenleg nincsen Recovery a telón. Mondom sebaj, majd a mai frissítéssel javul a gyári. Hát nem! update-el ugye képtelenség V6-ra recoveryt tenni, az új ROM telepítés nem javítja, tehát megint gyalulhatok mindent MiFlash-el elölről.
Ja, és persze ahogy elcseszett mindent ez a "Fosifly" választható opció benne, hogy visszaállítja az eredeti Recoveryt, na ekkor jelzi, hogy vásárold meg.
Nekem kellett volna persze figyelmesebben átnézni. A Play-en szinte csak + visszajelzései vannak, de ez így gáz.
Aztán lehet, hogy továbbra is valami probléma van a készülékkel, mert kézi indítással már eddig se nagyon ment a Recovery csak az update menüből, bár összefüggést nem látok. -
Karavik
veterán
válasz
vicces1 #14050 üzenetére
közben megtaláltam a direkt linket Furniel CWM R11-hez: [link]
...és megtaláltam Alek Romankov Orosz fórumtárs leírását is a telepítéshez, amit anno nekem küldött PM-ben Tapatalk-on:
"This is direct link to zip file that contains recovery.img you need to flash.
Warning! Enabling TDB lead to wipe your /data. Make backup! The best way is:
1. Export your contacts to SD, then to PC
2. Make backup by Titanium Backup and build in backup both (Titanium backup usefull if you decide to instal CM into 2nd partition) copy it to PC
3. Copy all your data (photos and etc.) to PC to be secured.
4. Use Flashify to backup original recovery in case to rollback, and flash R11 CWM
5. Go to recovery -Advanced-Enable TDB (it ask to move or wipe data, but actually wipe it, but we have a backup don't we?)
6. Boot into system.
7. Warning all next flashing need to do under CWM with point to partition to flash! MIUI Updater will flash each time next partition (You're in 1th it flash 2nd)
good luck! "Ha a mentéseket leszámítom 3 lépés az egész!
-
Karavik
veterán
válasz
vicces1 #14050 üzenetére
Fastboot furniel r11 verzió tutira felmegy MiFlash-el. Többen megerősítették a xiaomi.eu-n. Mobilról vagyok most nem tudom linkelni, de orosz oldalon van a link, Google kidobja.
Ui:
Ha nem akarsz MiFlash-el kínlódni akkor a Flashify appal is fel tudod tenni könnyedén a furniel cwm r11 image fajlt. Ez is megerősítve. -
vicces1
aktív tag
Nem tudom én vagyok ennyire béna, de ez a CWM r11 se megy fel update-ből V6-on.
Ahogy a fórumokon látom nem csak nekem van vele gondom, konkrétan lehetetlen feltenni a telefonról 4.4 alapra a CWM Recoveryt (mindegy melyiket)
De van itt más bibi is !
Hova tűnt a fejlesztői opció!?Mert ez kell a Flash-hez, itt kell engedélyezni!
-
Karavik
veterán
válasz
®abstract® #14047 üzenetére
ha offline vagy akkor kell gps kapcsolat, azaz ki kell menni kültérre
-
vicces1
aktív tag
-
coal56
csendes tag
válasz
vicces1 #14042 üzenetére
Háát, én 1x tettem fel a CWM-et azóta 1x frissítettem és ennyi. Nincs ötletem miért nem megy fel MI recoveryből.
Jut eszembe: ehhez a 6.0.5.1 furniel féle recovery-t próbálta vki? Az sMIUI-ban is benne van, de csak MI3/MI4-hez, és nekem nem is ajánlja fel.
Van belőle MI2-höz való? Linket pls... -
Karavik
veterán
MIUI5.3.6 full changelog: [link]
....azért akad még jó pár fix és optimalizálás is a képszerkesztés feature mellé!
-
vicces1
aktív tag
válasz
coal56 #14040 üzenetére
Szia, feltettem volna az sMIUI-t, de most meg a MiRecoveryből nem akar felmenni a CWM Recovery. Lehet sérült valami, mert kézzel pl. be se tudom kapcsolni a recovery-t ( h.fel+Power) villog csak a Mi logo.
Pedig tegnap már CWM-ből telepítettem, de ahogy felment a friss ROM és a Backup-ok, visszaállt az eredeti Recovery, most meg az istennek se akar felmenni a CWM. A rendszer backupokat nem kellett volna visszatenni, de már mindegy, most nem álok neki megint mindent legyalulni. -
Karavik
veterán
válasz
<Adamsky> #14035 üzenetére
XDA-n még nem vettem fel vele a kapcsolatot. Egyelőre nem is tudok a developer fórumba írni, mert kell 10hsz-t lőni előtte genaral topikokban.
(#14036) DrKapocs:
Még mielőtt vércukorszinted kiüti a plafont
, várjuk meg holnap a teljes changelog-ot
Bármi megtörténhet még a teljes changelog-tól függetlenül is
Egyébként újabban tényleg nagyon lassan és kimérten csöpögtetik a feature-ket, ráadásul azok is rendre értelmetlenek számomra... -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
DrKapocs #14036 üzenetére
Azt hittem már leszoktál a changelog olvasgatásról.
A clean & simple filozófia erre is igaz. Nem szabad a felhasználót felizgatni. Egy hét, egy pici változás. Szerinted, mi történne, ha egyszer a Xiaomi odavágna egy komolyabb changelog-ot (mondjuk egy olyat, mint amit coal56 link-elt a #14031-ben)? Sokan epilepsziás rohamot kapnának. -
DrKapocs
őstag
Na ilyenkor megy fel a vércukrom.
5.3.6 Changelog Preview: Brand new image “Edit” functions in GalleryMost őszintén, ki az, aki telefonon szerkesztgetni a képeit? Alig várom, hogy a szaturációt és társait a telefonon szerkeszthessem... mit neked Photoshop, véged van, a Xiaomi bevezette az "new edit fuction"-t... Egy újabb "must have" feature...
-
vicces1
aktív tag
válasz
coal56 #14031 üzenetére
Köszi, ezt én is kipróbálom majd sys2-re, vagyis már "majdnem" kipróbáltam, csak pont ezt a választható cuccokat hagytam ki (normál telepítést választottam) és így nem sok értelme van a gyárihoz képest.
Más: Végül is valóban nem volt tökéletes ez a V5-re "ráfejelés" bár működött, de nem ajánlós megoldás, háttérbe "zizegett" a rendszer, ette az aksit (gondolom akadt a másik system-el) stb. Na mindegy, arra jó volt, hogy láttam a V6-ot. Most szabályosan Fastboot alatt feltettem V6alapra, pár napot próbálom, de ha nem szeretem meg (egyenlőre nem, de változhat) akkor simán visszatérek V5-re, mert nekem az tökéletes volt, még ha nem is istenkirály az akuidő.
Ami elfogadhatatlan számomra a gyári böngésző, mert a V5-ben én azt használtam és megszoktam (a nyitóoldal televolt pakolva a leggyakrabban használt oldalak ikonjával, itt meg semmi lehetőség rá, könyvjelző menü egy ótvar! kedvencek nincsenek. Viszont elég gyors.
Na de ezek még az első benyomások. Pár nap aztán kiderül, hogy marad e.Ja az aku időtől egyenlőre nem vagyok elájulva, most éppen 10% ment le fél óra alatt, remélem beáll.
-
coal56
csendes tag
válasz
DrKapocs #14028 üzenetére
V5 kamerát itt találod:
http://xiaomi.eu/community/threads/app-2014-07-03-miuicamera-for-non-miui-roms.23190/
Mondjuk ez egy csupasz apk, tehát én be szoktam másolni a '/system/priv-app/'-ba, a régi helyére - MIUICamera.apk néven. Aztán restart.
Valahol régebben megtaláltam zip-ként is (másik verziót), ami CWM-ből feltolható, de azt nem próbáltam. -
coal56
csendes tag
válasz
ginola #14029 üzenetére
Itt találsz róla mindent:
http://xiaomi.eu/community/threads/rom-kk-v6-smiui-5-2-27-aroma-init-d-multilang-center-clock-a-lot-more.25985/röviden:
no pre-FastbootInstallation needed ! (aries,taurus)
AROMA Installer
Center-Clock MOD (iOS Style)
CPU Freq Limitation ( see more here CPU-Limit Script )
Disable Volume adjustment BEEP
CRT-OFF Screen Animation
VolumeBoost (aries)
init.d Support
PhilZ Touch Recovery (aries)
True Dual Boot
AdBlocker (patched hosts File) (HowTo)
busybox
CWM Recovery (aries,cancro)
fstrim (FileSystemOptimization)
Zipaligned APKs
Qualcomm optimized Xperia Z3 libs
Optimized build.prop
Optimized battery Life
Optimized GPSAroma installerrel műxik, tehát a plusz cuccok választhatók installkor, hogy beleteszed-e. Kábé az első verziótól használom (itt ajánlotta vki), komoly gondom sosem volt vele. Péntekenként van új verzió.
És a fórumon ha írsz neki, akkor elég gyorsan válaszol, és sokszor megcsinálja amit kér az ember (múltkor vki kérte hogy ne zenéljen amikor töltőre dugja az ember, a következő release-ben már benne volt).
Wajk (respect) WIUI-ja talán picivel kifinomultabb volt, de azért sebsch1991 is egyre ügyesebb. -
Karavik
veterán
Micha végre elkezdte nagy erőkkel hegeszteni a Lollipop alapú CM12-őt Mi2/2s-hez: [link]
2015.03.02 kiadás a legfrissebb. Valaki próbálta esetleg?
-
ginola
addikt
sMIUI mivel több mint a miuiandoid.hu-s Miui?
-
DrKapocs
őstag
válasz
Williamgrant #14022 üzenetére
Én is kezdhetném úgy, hogy alapvetően nem értek egyet Williamgrant fórumtársammal (de hozzáértését elismerem), a múltból adódóan nem fogunk várhatóan Húsvétkor egymáshoz locsolkodni menni, de jelen esetben egyet kell értsek Veled.
Ez így van, a V5 ideje egyszerűen leáldozóban van.
"Azokat akik naptár, e-mail és ki tudja még mi miatt picsognak, magam sem értem. Adott egy rootolt telefonod, nehogymár' ne tudj választani az app marketen (vagy legyünk őszinték, torrenten) lévő csilliárd szoftverből..." Igazad van, nem orvosolhatatlan problémák ezek, én nem is ezt mondtam. Egyszerű 3rd appal javíthatók. Csak hiányolom a Xiaomi elszántságát, akaratát, mittoménmilyét, hogy kijavítsa hónapok alatt ezeket a kis - de sok esetben bosszantó - hibákat. Egy csomó ember jelzi ezeket az en.miui.com-on; amire nagyjából annyi a válasz, hogy "need more information". De lehet irreális elvárásom van, hiszen az mi2s nem fiatal modell. Más gyártó még ennyit sem tesz a régi modellekért.
Egyetértés van.
MÁS:
V6-ra V5-ös kamera: Ez viszont új nekem, erről nem olvastam még. Ez működik?
Én próbáltam más appokat a kamera jobbá tételére, szerintem szutyok volt mind. Nem lőttek túl jó képet, valami gebasz minddel volt -
-
coal56
csendes tag
válasz
<Adamsky> #14024 üzenetére
Az sMIUI-ban asszem az oneplusone kamera appja van, próbáltam még a camera FV-5-öt, és a cyanogenmod appját is, mendegyik arányhelyes képeket csinált (nem volt sem nyúlás, sem csúszás).
Én V6 alatt egyébként a V5 kameráját használom, mert - nekem - jobban fókuszál mint a V6-é és meg is tartja azt. Vagyis pont ellentétes a tapasztalatom mint az előttem szólóké (semmit sem buzeráltam a beállításokban, csak éles képeket szeretnék). Érdekes...
.
-
<Adamsky>
nagyúr
(#14022) Williamgrant
" ... nem tudsz rá alternatív kamera appot tenni. Tudtommal nincs most olyan app a marketen, amivel a v5 kamera app funkcióit úgy tudod elérni hogy közben nem csúszik, nyúlik, rövidül, stb. a képed. Kvázi nem tudod a gyári alkalmazást lecserélni."Ezzel kapcs. megerősítést kérnék a 6-os Miui-t használóktól.
-
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #14022 üzenetére
Egyetértek, főleg az utolsó bekezdés tetszett a legjobban, kb nekem is ez a feelingem
Viszont az 1. és 2. pontban említett bugok valóban léteztek a MIUIv5-ben, saját magam is tapasztaltam nem egyszer. Emlékszem Muchacoado kolléga is megerősítette anno...és még páran...
-
Alapvetően nem értek egyet DrKapocs fórumtárssal - ez már aligha fog változni, a múltat figyelembe véve.
DE...1. PIN kéréses problémám soha nem volt. Azért kapcsoltam be anno a pin kérést, mert annyian panaszkodtak rá. Nálam nem volt restart (vagy ha igen, nem vettem észre és nem pin kéréssel indult).
Mondjuk a romokat nem cseréltem minden frissítéssel, az tény.2. Térerő vesztéssel sem találkoztam, illetve igen, de ezt eddig az összes mobiltelefonom produkálta a legelső Ericsson 198GH óta.
3. Battery drain nem csak az ucsó v5 verziókban volt, hanem nagyjából minden második és harmadik weeklyben is. Sőt, az első v6-ok is hulladékok voltak ilyen szempontból. Szóval szerintem az csak hiú ábránd hogy innentől kezdve a v6 takarékosan fogja az akksit kezelni. Persze tévedjek!
4. Fókusz probléma. Kb ugyanaz a történet, mint a battery drain esetében, ha belenyúltak szinte mindig el is szabták.
Azonban azt még hozzátenném, hogy Wajk mi2-es telefonjában lévő kamera modul konkrétan szar volt (hol fókuszált, hol nem, többnyire nem). Onnan tudom, hogy én cseréltem ki, mielőtt tovább adtam rajta.
Ezzel kapcsolatban ugyanaz a meggyőződésem (tapasztalatom) mint az SGS2 esetén anno. Minél többször ejted el, koppantod oda valamihez a telefonod (ledobod az asztalra stb.), annál nagyobb eséllyel lesznek ilyen problémáid. Konkrétan a saját mi2-esem az általam preferált ezeréves rommal az irodámban ugyanazokkal a feltételekkel (ugyanaz a világítás a mennyezeten, ugyanaz a friss wipeolt rom) most fényévekkel nehezebben talál fókuszt (és konkrétan 10-ből 4x homályos képet készít).
Emiatt cserélem a sajátomon is a kamera modult, mert volt szerencsém látni mennyivel megbízhatóbb a fényképező funkció a telefonon az újjal. Az SGS2 annyival volt jobb, hogy kattogott mint az állat mikor fényképeztél, és tudtad hogy itt az idő modult cserélni.A v6 kamera app menüjével szerintem sincs semmi baj. Főleg azért mert én is a "rábökök és már legyen is egy frankó kép" híve vagyok. Viszont az is tény, hogy vannak akiknek van arra igénye hogy buzerálja még a telefonján is a kamera beállításokat, ezzel játszik, szereti a végeredményt megkomponálni. (én inkább a párommal játszok egészen mást, de hát nem egyformák az igényeink.
)
Na utóbbi usereknek visznont azért szívás a v6 puritánsága, mert nem tudsz rá alternatív kamera appot tenni. Tudtommal nincs most olyan app a marketen, amivel a v5 kamera app funkcióit úgy tudod elérni hogy közben nem csúszik, nyúlik, rövidül, stb. a képed. Kvázi nem tudod a gyári alkalmazást lecserélni.Azokat akik naptár, e-mail és ki tudja még mi miatt picsognak, magam sem értem. Adott egy rootolt telefonod, nehogymár' ne tudj választani az app marketen (vagy legyünk őszinték, torrenten) lévő csilliárd szoftverből...
A v5 fanoknak az ideje egyszerűen leáldozóban van, hiszen nem lesz több frissítés. Kb. azt érzem mint anno mikor megjelent a Windows Vista. Tényleg szar volt mikor megjelent (v6-ra is igaz), azonban ahogy jöttek a frissítések egyre jobb lett. A "vérXPsek" az utolsó időszakban is szidták, mikor kijött a Win7, mindegyik fellélegzett, hogy igen, végre meghalgatták a problémáikat és vígan átültek a Windows 7-re átnevezett Vistára (aminek a kernele 99%-ban a Win7 első verziója volt
). Lehet ki kéne adni a v7-es MIUI-t és mindenki happy lenne.
-
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #14007 üzenetére
Engem teljes mértékben hidegen hagy, hogy valami mögé odabiggyesztik-e, hogy "stable".
Én főleg saját véleményre hagyatkozok, illetve adok az itteni fórumozók véleményére is (természetesen azokéra, akik huzamosabb ideje használják)
Ezek alapján számomra stabilabb a V6, mint a V5. Főleg a Karavik által jelzett problémákra hivatkozok én is (PIN kérés, térerő vesztés, battery drain az utolsó verziókban).
A kissé fapados kamerára pedig külön kitérnék:
Az opciók hiánya engem is zavart. Kb 5 percig.
Aztán rájöttem, hogy össze-vissza állítgatások nélkül, korrekt képeket csinál, és ami ennél fontosabb, fókuszproblémák nélkül. Ezt a problémát, ha jól emlékszem, még Wajk is említette, 1 évvel ezelőtti V5 alatt, sosem sikerült kijavítani.Nekem ugyanis gyakran 4-5 alkalommal kellett rátapicskolnom V5 alatt a kijelzőre, mire éles lett a kép. Makró módban néha teljesen képtelen volt fókuszálni. Ez V6 alatt megszűnt, van, hogy "bökés" nélkül is jó a fókusz, de kettőnél többször sose kellett még "böknöm". Ez sokkal többet ér, mint az opciók. Ha állítgatni akarok, előveszem a "rendes" fényképezőgépem
-
Karavik
veterán
válasz
coal56 #14017 üzenetére
Igen tudom, de nekem az MiFlash-el nincs semmi bajom. Tiszta telepítéshez - főleg ha más az android főverzió - mindig ezt használom, és akkor MiFlash-t használnék, ha ez a MIUI6 telepítésnek nem lenne követelménye.
Véleményem szerint (általános igazság) akkor jogos egy reklamáció, ha előírásnak megfelelő és rendeltetésszerű használat mellet észlelünk problémát, ezért ne reklamáljunk olyat pl. hogy nincs kép a TV-n, ha háttal ülünk neki mert azt hisszük falra vetít képet
Ez utóbbi nem neked szólt...
-
-
vicces1
aktív tag
válasz
Karavik #14013 üzenetére
Visszaolvasok olvasok előtte
bőven amennyi belefér az időmbe, mielőtt a géniuszokhoz fordulok segítségért.
zdanee kösz
Egyenlőre Recoveryben újra full wipe után hibátlan felment az ota ROM, wifi megjavult, minden működik 1000el szinkronizál stb. tehát NEM VOLT MiFlash
ha probléma lesz később azt sem hallgatom el.
Pá! -
Karavik
veterán
válasz
Williamgrant #14012 üzenetére
+1
Jogos, de mégis mindig akad valaki, aki csak write only módban használja a fórumot
-
-
Karavik
veterán
válasz
vicces1 #14008 üzenetére
Tipikus user error! Hivatalosan az első MIUI6 telepítést MiFlash-el kell megtenni mindent legyalulva. Ez garantáltan a legjobb, lebiztosabb út a MIUI6-hoz. Nemhivatalos (nem javasolt) de működő módszer pedig Furniel felé CWM r11 alól telepítés TDB-vel. Utóbbi esetben is kell full wipe telepítés előtt és után.
Más egyéb módon nem tudod kipróbálni problémamentesen a xiaomi.eu multilang MIUI6-ot! -
zdanee
őstag
válasz
vicces1 #14008 üzenetére
Felfrissítetted v5-ből, igaz? A rossz hír, hogy MiFlasherrel kell feltenni a v6-ot (csak amikor v5-ről frissítesz, utána kapod rendesen at OTA frissítéseket), a jó, hogy nem olyan bonyolult: [link]. Elsőre én is benéztem. Backupot készíts, mindent töröl, és a 'system settings' részről ne csinálj backupot!
-
vicces1
aktív tag
Szevasztok, jó késő van, de mindegy.
Feltettem a V6-ot, most nem részletezem, hogy mi tetszik, mi nem. Mondjuk ez a böngésző önmagában is elegendő, hogy a kukába kívánjam az egészet. Viszont 3-4 órája sz..ok, hogy nem megy a wifi, kivan fagyva az ikonja a beállításoknál mintha be lenne kapcsolva, de nincs, és semmire nem reagál a csúszka sem. Az uccsó múlt hetit tettem fel, majd holnap próbálkozok még, de egyenlőre baromi mérges vagyok magamra, hogy ezzel szívatom az agyam mikor valami tökéletesen működött! -
DrKapocs
őstag
Értem már, de félreértés van közöttünk. Szerintem Te erre a mondatomra írtad a dolgokat:
"Én nagyon örülnék bármilyen stabil verziónak a V6-ból."Én a stabil verzió alatt a "stabil" megjelöléssel ellátott ROM-ot értettem, amiben kvázi már nincsenek hibák (stable rom). Én mindig is ezeket használtam, nem használtam a developer romokat. Kicsit később kaptam meg az újításokat, de nálam mindig működött patentul minden, minden stabil volt, végigment a tesztfázison. A stabil és developer romok között a fő különbség nem az általad említett ordenálé hibák voltak (ahogyan olvastam azért a developerben sem voltak túl nagy hibák), hanem inkább az, hogy minden "stabilan" ment, kiérdemelte a stabil megjelölést. Oké, elismerem, a stabil romokban is voltak hibák, de azért gondolom, hogy kevesebb.
Jelenleg ilyen stabil rom nincs mi2s-re a MIUI6-ból. A Xiaomi is ezt írta:
"MIUI 6 special edition for Mi 2/2S/2A is not perfect yet, so we've decided to develop it based on Android L later." Van special edition, de stable (stabil) nincs.Szerintem, amíg az általam fontosnak tartott dolgokat nem javítják (különösen a böngésző gyengesége, de én ide sorolnám a kissé fapados kamerát is, stb.) addig ez a rom nem érdemel stabil megjelölést. Nyilván az vitatható, hogy a naptár widgetnél fontos-e, hogy a művészi színhatás az olvashatóság rovására menjen. De a lockscreenen lévő zenelejátszó vezérlői is fontosak szerintem, annak ellenére, hogy soha nem használom őket. Egyébként megjegyzem, hogy a kihangosítás utáni halkulós dolog nem megoldott, nálam újra előjött. Valahogy a zenelejátszó is bekavarhat, vagy nem tudom mi, ahogyan korábban írta is valaki. Egy biztos, nem hardver gond. V5 alatt nem áll fenn.
Az általad felsorolt pontokban tökéletesen egyetértünk, ha ezek nincsenek, akkor az ... nevezzük finoman instabilnak. Ezek nélkül nem is rom a rom, az általad felsoroltak jelentik a generikus terméket.
Én abban a pillanatban lezúztam a telefonról azt a romot, amelyikben a Google Account eltűnt a listáról. Ha ez nem megy, lehet az a rom akkuidőben borzasztó jó, számomra nem játszik.
Szerintem kicsit mást értettünk a "stabil" szó alatt.
PIN kód hiba: Nem vitatom a létezését, sokan írták, létezik. Nálam nem jött elő, az okát nem tudom, hogy miért. Ausztráliát sem láttam még, mégis elhiszem, hogy létezik.
-
Karavik
veterán
MIUIv5 vs. MIUI6 témára reagálva, szerintem sokkal durvább hibák vannak a MIUIv5-ben, pl:
1. térerő vesztés vagy 2G-3G hálózat váltás utáni PIN kód kérés, ami után szépen nem voltunk elérhetőek mindaddig, míg újra meg nem adtuk a PIN kódot. Erre az volt a megoldás, hogy ki kellett kapcsolni a PIN kérést a biztonsági beállításokban.
2. előfordult olyan is, hogy se SMS-t se hívást nem lehetett kezdeményezni se fogadni. Ez volt a legalattomosabb hiba, mert a térerő max-ot mutatott, tehát látszólag minden rendben volt a hálózattal, csak épp csodálkoztunk, hogy miért nem hív senki! Ilyenkor a mobilhálózat beállításokban a hálózat típusai mind inaktívak voltak.
3. Battery Drain: reggel 7-kor levettem töltőről a telefont és aznap este 6-kor már imádkoztam, hogy kibírja hazáig.Szóval nekem ezek a hibák sokkal kritikusabbak a rendszer stabilitás szempontjából, mint a MIUI6 összes aprócska "szépséghibái" együttvéve.
Funkciókat összehasonlítva pedig, amit a MIU6-al nem lehet megoldani a MIUIv5-el pedig igen, az mindösszesen ennyi:- Mi camera lassított felvétel
- képernyőzáron zenelejátszó vezérlésA többi 3rd party appal megoldható. That's all folks!
-
Neck
veterán
válasz
DrKapocs #14001 üzenetére
Ki tudnád emelni a lényeget, jelesül mitől lesz számodra stabil egy ROM (V6)?
Mi az, amire vársz, hogy stabil legyen?Segítségül leírom az én szempontjaimat, hogy számomra mitől instabil egy ROM:
* Alapfunkciók hiányoznak / nem működnek / FCznek (telefonálás, WLAN, Browser, fájlkezelés, kamera, adatkapcsolat, Google Play, zenehallgatás, stb).
* Annyira lassú, hogy akadályoz a napi használatban
* Magas akkufogyasztás.
* Nem vagyok elérhető bármilyen ok miatt (végül is ez egy telefon, nem?)PINkód beírásos probléma: az, hogy nálad nem jött elő, azt mutatja, hogy tökéletes lefedettségű környéken vagy. Előbb-utóbb elő fog jönni, majd meglátod
Attól, hogy néhány számodra fontos feature hiányzik a ROM-ból, nem lesz instabil, mivel több felhasználó ezen a fórumon is napi szinten használja.
-
-
DrKapocs
őstag
Eléggé összemostad a dolgokat, nem vagyok benne biztos, hogy pontosan értetted, hogy miket írtam le. Én a helyedben elolvasnám újra az általam írtakat és az általad írt hozzászólást. Kevés összefüggés van közöttük. De lássuk:
"Mielőtt jönnél a naptár widgettel és az egyéb rendkívül "fontos" igényeddel - nem ettől lesz instabil egy ROM, ha nem tetszik, használj 3rd partyt, vagy vegyél egy noteszt, de emiatt nem váltani egy ennyire jó akkuidejű, gyors és reszponzív ROMra szerintem hiszti."
Senki nem mondta, hogy a naptár widget és a "fontos" igényeim miatt lesz egy ROM instabil. Ezt nem is értem. A fontos igényeim a használhatóságot növelik, számomra. Az édeskevés, ha egy ROM csak stabil, ettől több kell.
Én már csak ilyen "hisztis" vagyok. Bár szerintem csak vannak jogos elvárásaim, olyanok, amik a V5 alatt kifogástalanul működtek. Semmi extra. Az, hogy mi a fontos és mi nem egy user számára, szerintem ezen felesleges vitatkozni. Nekem igenis fontos pl. a naptár app és nem, eszem ágában sincs noteszt használni. Ez kb. olyan mintha azt mondanád, hogy szar a GPS a telefonban egy szoftveres bug miatt, nehogymár a Xiaomi javítsa ki, használj inkább Te térképet... mé' eddig is jól megvoltak vele az emberek... Ugyanilyen fontos a kihangosítás is számomra; segíti a munkámat. Mint ahogyan az is, hogy az olvasott cikkeket el tudjam menteni offline formában (böngésző gyengesége - Pocket). Ez persze lehet, hogy másnak totál lényegtelen. De, továbblépve, mivel én például nem használok mobilhálózaton adatforgalmat, ez azért ne jelentse már azt, hogy az adatforgalommal kapcsolatos dolgok, beállítások totál feleslegesek mindenki számára, mert nekem nem fontos. Kvázi, aki az adatforgalommal kapcsolatos észrevételek ne legyenek már hisztinek minősítve. Ki nem szarja le, hogy a telefonon nem megy az adatforgalom, engem úgy sem érint, örüljünk neki, hogy az akku jól bírja... Nekem lényegtelen az FM rádió, de nem nevezném hisztisnek azt, aki a gyengesége miatt mondjuk köhögne... lehet, hogy ő minden nap hallgatná és valami gebasz van vele. (Nem, nem mondtam, hogy az FM rádióval gond lenne, vagy az adatforgalommal, csak példát hoztam.)
"3rd party app": No azért ne kelljen már minden apróságra 3rd party appot feltenni basszus, csinálja meg szépen a Xiaomi!
"Emellett én nem térnék vissza V5-re" Ha figyeltél, akkor pont azt írtam, hogy a V5 bármilyen jónak tartott általam, meguntam. Olvass vissza.
"PINkód beírásos hiba" Nem mintha ettől stabil lenne egy ROM. De hozzáteszem, egyszer sem találkoztam vele. Nem mintha sokszor írkálnék PIN kódot, éjjel-nappal megy a telefonom; csak nagy ritkán újraindítások alkalmával kért kódot. Akkor hibátlan volt.
"Hálózateldobás": Korábbi fórum téma volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- Mobil flották
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- Politika
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- 5K-s monitor a ViewSonic portfóliójából, akár Mac-ekhez is
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-roller topik
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Így lehet neked Teljes Magyar Logitech Craft Billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest