Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerazzurri95
tag
Szia,
Én ezt a pakkot rendeltem innen, nem is olyan rég (mert a régi akkum megadta magát). Eddig nincs vele semmi gond.DHL-el pár nap alatt megjött.
-
-
-
Az a durva, hogy saját tapasztalatom szerint (amit én láttam Pekingben idén nyáron) a Xiaomi termékek fogyasztó piaca a 16-25 évesek közöttiek, legalábbis telefon tekintetében. A szemem majd kiugrott, úgy bámultam hogy kinek milyen telefonja van a metrón, áruházban, utcán stb. Brutál hogy állandóan a kezükben van, gyakorlatilag ha nyitott szemmel jársz, szinte minden második ember telefonját felismerheted.
Saját mini "kutatásom" alapján az utca népe márkaeloszlása telefonok tekintetében:
1. Samsung vagy annak valamilyen klónja. (a legmenőbb telefon akkor a Samsung W2013-2014 modellek voltak, amibe a mai napig halálosan szerelmes vagyok)
2. Noname, vagy alig ismert kínai márkák.
3. Nagy márkák: LG, Sony, HTC, Apple vagy ezek klónjai
4. Xiaomi
5. NokiaPersze ez nem jelent más számára semmit én akkor Xiaomi fanként mentem, egy Mi2-essel a kezemben és bámultam hogy kinek milyen telója van. Szóval kb. ugyanúgy mint nálunk az Apple termékeire, van rá brutál hype és fan tábor, de azért ne felejtsük el hogy a Xiaomi a saját hazájában kurta drágának számít. Annyi pénzért ott 4 ugyanolyan, vagy jobb műszaki paraméterekkel rendelkező noname telefont adnak!
Ja és a Xiaomi HQ épületében a recepciósnak egy Mi3-asa és egy W2013-asa volt a pulton. -
-
-
Wajk
addikt
ha jók az infóim egy egyszerű irodai lyukasztóval ez a hiba orvosolható, ha úgy alakul.
Én amúgy nem használok fóliát, szeretem az üveg tappintását, meg egyszer még Defy koromban két órát szöszmötöltem, megtakarítottam az üveget, direkt fényben mm-ről mm-re átnéztem, felhelyeztem a fóliát, szépen kinyomogattam a buburékokat, amikor minden jónak tűnt elkezdtem lefejteni a kis papírjánál fogva a második réteget, óvatosan húztam, ráfeszítve, hogy minden ok legyen. Végül lejött, gyönyörködtem a végeredményben izzadva kicsit és kifáradva. Olyan szép sima volt és buborékmentes, mintha rajta sem lett volna a fólia, aztán elfogott a gyanakvás és jobban megnéztem és tényleg nem volt rajta a fólia
Fogtam és az egészet bevágtam a kukába és örültem a szépen megtisztított telómnak... -
-
<Adamsky>
nagyúr
Na, akkor had' trollkodjak egy kicsit. Minek az FHD 4.5"-re? És miért jó az unibody? Szerintem jobb ez így, hogy cserélhető a hátlap. A 4GB RAM is csak az e-pénisz méregetésnél jöhet jól.
Legyen keskenyebb, lehessen kicsi vagy nagy akksit beletenni, legyen benne SD-kártya, esetleg legyen dual-SIM-es.(#11102) Wajk
Tegyük hozzá, hogy sajnos! Ez ugyanis előrevetíti azt is, hogy a Mi2s lesz így az első és utolsó Xiaomi telefonom. Pedig egyMi3Mi4 Compact-ra majd szívesen váltanék. -
<Adamsky>
nagyúr
Van logika abban, amit írsz. Magam is valami hasonlóra gondoltam. Addig viszont míg valami biztosat / hivatalosat nem olvasok róla, nem fogom bekapcsolni. Ott van viszont ez a kis pop-up ablak (a sec. center indításánál) teli kínai szöveggel, amiről megint nem tudni túl sok mindent. Gyanítom ez ugyanaz, ami a sec. center beállításai között van (felülről a második).
-
Monyos
aktív tag
Igazából én csak a beállitások közül hiányolom azt a lehetőséget , hogy be lehessen állitani a háttéralkalmazások számát, egy limitet.
Bár most belegonáhdolva, lehet mégsem lenne megfelelő megoldás , hiszen ha akár beállitok egy 5-ös limitet, attól még az az 5 program ugyan úgy zabálja a telefont a háttérben....
Tehát a lényeg nem az háttéralkalmazások számán van, hanem azt nem a korábban megszokott módon teszi háttérbe, hogy a fogyasztást minimálisra tegye, hanem , mégha nem is real-time-ba fut, ott marad és folyamatosan várja , hogy igenis Ő még futni fog ugyan onnan , mint ahol kiléptél.
És ahogy irtad is , ez sebességen nagyon sokat dob, de ezzel arányosan csökken is az akkuidő. Aztán ugye kinek mi...
-
tom81042
tag
milyen mellébeszélés?
Unokatesom kint él izraelben, es mikor kint voltam, megvettem. Pont. Van rola szamla, papir minden.
Nem hozhatom haza a telefonom es hasznalhatom rajta az IGO-t tovább?
Nem lehet itt izraeli magyar kettős állampolgár aki ilyen szoftvert használ?
Nem lehet hogy valaki Izraelbol ir?
Az eg vilagon semmi illegalis es semmi warez nincs abban, ha én itt az Izraelben vásárolt full EU map-os androidos IGO-mrol beszélek, ami az MI2S-emen fut.
Akkor lenne szabálytalan szvsz, ha valaki linket tenne be hogy na innen lehet letolteni, vagy barmilyen törésről beszélne.
De attol hogy a sajat (pont épp Izraelben) megvásárolt szoftveréről beszél valaki az egyaltalan nem szabalytalan, bármit is gondol róla pár moderátor.
-
Wajk
addikt
2GB nem elég neked?
amúgy a 801 mellé 3GB dukál, remélem annyi elég lesz.
A pletykák szerint fizikailag kicsit kisebb méret és kicsivel nagyobb kijelzővel jön a Mi3S, fizikai paraméterkben a Mi3 a Z1-re hajazott. Ha most a Z2-re+fizikai gombja is lesznek az már eléggé az élvonal...(#9178) <Adamsky>: most őszintén mi ütött mostanában akkorát? nálam semmi...
-
®abstract®
őstag
-
-
Karavik
veterán
...tegnap én is kipróbáltam V4A-ot, és a helyzet az, hogy fülhallgató nélkül, csak beépített külső hangszórón hallgatva hatását, semmilyen pluszt nem tesz hozzá. Sőt, minőség tekintetében inkább sokat ront a helyzeten! Ráadásul "Extra Loud" bekapcsolása után még sokkal inkább halkabb lesz, mint hangosabb! Azzal a beállítással a legjobb, ha nincs bepipálva semmi csak "Enable V4A speaker FX powered on" A többit mind alapértéken kell hagyni.
-
-
-
Neck
veterán
-
Neck
veterán
Az az előnye, hogy a kutatásaim szerint ez a problémája az autóhifinek.
Amióta TDB ON, azóta más hibaüzenetet ír, mint simán 1db MIUIval.
Most szeretném az 1 DB LOSP-s felállást kipróbálni, ugyanis még mindig nem tettem le arról, hogy működjön a HIFI a telefonról MTP-vel. Galaxy Ace 3-mal ugyanis kiválóan működik.Az a teóriám, hogy eddig a MIUI miatt nem működött, most meg a TDB miatt nem működik.
-
-
tom81042
tag
Nekem mondjuk 720p a tv is. Egy az egyben mehetne at a kep.
De akkor ezek szerint a tobbi telefon is ugyanigy van megoldva? Azaz egy 800X480 -as S2-es telot ha radug a user a full hd-s tv-re, akkor full hd-ban meg tudja nezni az 1080p-s filmet? Azaz a telo lejatssza ful hd-ben a fájlt?
-
Lordus
senior tag
áhááá, köszönöm (a múltkori segítséged is, amikor a 2 system bekavarodott. azóta szuperül működik
)
egy dologban még megköszönném, ha segítenél/tek:
CWM-mel csináltam egy backupot. (3.12.20)
felraktam a 3.12.27-et
a backupból csak a datát visszaállítottam és minden működik is szuperül, de azok az appok, amik nem voltak a 3.12.20-ban, csak a 3.12.27-ben, azok még sincsenek meg. (valami weatheresre emlékszem meg volt még, de nem tudom a nevüket.)
Tehát olyan, mintha a data visszaállításával nem csak a régieket írta volna vissza, hanem a meglevő újdonságokat törli is egyben. ezt nem lehet valahogy kiküszöbölni?ui: akkut illetően eddig jónak tűnik a 3.12.27, igaz nem sokat használtam ma a telefont, de nem is csak az asztalon feküdt. reggel vettem le a töltőről és most 89%-on van. (persze gsm only, 5 perc játék, 5 perc wifi, 10 perc telefonálás, 5 perc fotózás, amit ma összesen használtam)
-
Neck
veterán
Az az érdekes, hogy mielőtt hozzányúltam volna a telóhoz, Error 23-at (Ismeretlen formátum) írt, most mind a két rendszerrel (MIUI, LOSP) Error 19-et (kapcsolódási hiba).
Hogy lehetne valahogy másképp MTP-zni a telóval?
Bréking:
LOSP-be bootolva Windows alatt sincs semmi (USB debug on/off alatt se). Tölt a telefon, de nem érzékeli a csatlakozást, nem tudok MTP-zni.MIUI alatt megy. Nektek hogy működik?
Lehet ezért nem megy a Pioneer fejegységgel?
-
Neck
veterán
Csak azt nem értem, hogy ahogyan az USB, az MTP is egy szabvány. Akkor hogy a viharba nem látja a fejegység? A MIUI alatt arra a baromságra gyanakodtam, hogy amikor PC-vel dugom össze a telefont, látszik egy CD a Xiaomi kínai szoftverével. Arra gondoltam hogy hátha azt látja a fejegység. De hogy LOSP alatt miért nem megy, na arról fogalmam sincs. Kernel szintű cumi lenne?
-
Neck
veterán
Pont ezért lenne jó, ha működne a fejegység MTP-vel. Ahogyan a Pioneer elvileg támogatná is. Mivel akkor ha olvassa a zenét a telefonról, közben a telefon tartalma elérhető (pl valamilyen navigáció). Egyelőre az LOSP-vel se akar működni, bár most már más hibát ír ki. Megpróbálom az USB debug módot, hátha.
-
tom81042
tag
En csak azt szeretnem tudni hogy vajon mi elonye van ennek az MTP-nek a sima paraszt megoldassal szemben? Mert hatranya az van dogivel: CWM recovery-vel nem mukodik a mount usb storage opcio, windowsba neha szarakodni kell a driverrel , mig a sima storage mod meg olyan hogy csak radugom es megy.
Nem latni hogy milyen sebesseggel masolok a telorol / telora. stb. -
Neck
veterán
Az a baj, hogy ehhez nem jár BT, csak előkészítés van benne. BT adapterrel megy, ami plusz 30 rugó...
Csak tudnám, hogy akkor miért írják hozzá, hogy 4.0-tól felfelé kompatibilis...
MOD: A másik fejegység, amire ki tudom cseréltetni, az egy Pioneer MVH-160
Arra van esély, hogy ezzel működik?
-
Wajk
addikt
-
Wajk
addikt
nem próbáltad még a legfrissebb verziót
komolyra fordítva:
próbáltam már pár készüléken a MIUI-t, az AOSP ROMok gyorsabbak voltak mindegyiken természetesen.
A MIUI-s srácok által betett fícsöröknek ára vande én nem tudok lemondani róluk
még...
(#6848) jilian: ha nem kell majd az appok indulásakor extra munkát végezni a rendszernek, annak az akksi is fog örülni. Én azt szoktam mondani, hogy a teljesítményből és az akksiidőből sosem elég
-
kano
nagyúr
Ugye ebben a verzióban nincsenek csirkelábas karakterek?
-
-
<Adamsky>
nagyúr
-
-
peanar
senior tag
Hát,talán tud valaki segíteni,aki ezt a romot használja! Én még nem próbáltam,nem tudok hozzászólni....
Ha a többi user nem tapasztal ilyet,akkor próbáld meg egy full wipe-al újratelepíteni.
Itt van,amiről beszéltem,de kétlem,hogy itt ez a fix segítene
Max gulglizz rá,hátha találsz a szóban forgó romhoz valami hasonló megoldást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi újdonsága, napjaink legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Kár, hogy Magyarországon hivatalosan nem lehet beszerezni.
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Black & Decker töltőt keresek
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest