- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Egy óra, két rendszer
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- iPhone topik
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
Zamasun #19320 üzenetére
Én kicsit továbbmegyek: nem is olyan nyilvánvaló, hogy mást használ az ember. Én vígan elvagyok az Mi2-essel. Ez az első telefonom, amiben 2 GB RAM csücsül, emellett nekem a CPU és a GPU is bőven elég mindenre, amire a telefont használom (plusz jó a GPS és a kamera is). A mérete pedig - számomra - verhetetlen. Néha elgondolkozom egy nagyobb kijelzős készüléken, de amikor farmerben is kényelmesen zsebrevágom, és még akkor sem törik ketté a kijelző, ha leülök, akkor mindig eldöntöm, hogy amíg működik, addig marad!
-
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #18398 üzenetére
Igen ezzel nem árt vigyázni, mert "wipe system" törli a ROM-ot, azaz az OP rendszert a telóról. Legegyszerűbb FAT32-re formázott Pendrivera felmásolni a ROM.zip-et, OTG kábellel rádugni a telóra és install via USB OTG...de emlékeim szerint van ADB sideload lehetőség is...
Esetek legnagyobb többségében factory reset bőven elegendő (wipe data+wipe dalvik+wipe cache)
-
válasz
Zamasun #18127 üzenetére
Nem változtam sokat. Ha hülyének néznek, nem szoktam jó fej lenni. Bár nyugodtan azt gondolsz rólam amit csak akarsz.
(#18128) Karavik
A magasröptűséget inkább hagyjuk... Mert az általad írt hányós szexes, borotvált vs. szőrős részek, a csajozós sztorik és a megfontolt vásárlók = lúzerek akiket megcsal a párja típusú eszmefuttatások úgy kellenek egy szakmai fórumba mint egy falat kenyér? Viszont a vámmal kapcsolatos mondandód tartalmi része egész sokat változott két nap alatt. Végülis az új információt befogadni a gondolatainkba abszolút erény.Így ebéd után, egészségedre!
Viszont én nem foglak tovább etetni!
-
válasz
Zamasun #18009 üzenetére
A Z5 széria is egészen gyönyörű képeket tud készíteni... ha tökéletesek a fényviszonyok.
Más esetben kb ugyanolyan hulladék képet készítenek mint a Xiaomi telefonok (
), egy iPhone 5-6 és SGS5-6-hoz képest (s7 f1/7-hez képest már nem is merem említeni).
Az éjszakai fotók inkább gázok mint vállalhatóak. Viszont eszméletlen jól stabilizál 4k videózás terén, és villám gyors az autofókusz. Tehát nincs a sok telóra jellemző fókusz vesztés és homályos kép probléma. Nagy kár hogy rohadt keveset videózok telóval. -
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #18002 üzenetére
Mi5 Pro (128GB ROM/4GB RAM) = 483,99 USD
+ 1 év hozzáadott garancia = 5 USD
+ DHL szállítási költség = 17 USD
+ Csomagbiztosítás = 2 USDÖsszesen = 507,99 USD
PayPal fizetésnél saját banki konverziót választottam, de természetesen előtte csekkoltam mennyi lenne PayPal konverzióval is, ami szerint 149.617.- HUF lett volna a teljes költség. Banki konverzióval ez pár ezer forinttal kevesebb lett, azaz 144.213.- HUF (szóval érdemes az utóbbi opciót választani annak aki vásárláson töri a fejét)
-
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #17998 üzenetére
Az első a fő app ami required, második pedig a kiegészítő az NTFS adathodozók írás/olvasásra:
1. Total Commander
2. USB plugin for Total Commander(#17999) <Adamsky>:
hezitáltam kicsit én is a szín miatt a pro és advanced edition között, de inkább úgy döntöttem, hogy nem mondok le a 4GB RAM-ról (bár lehet 3GB is elég lett volna - az advanced nem underclocked csak 1 GB RAM-al kevesebb és 64GB ROM-al kevesebb)
-
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #17990 üzenetére
JS USB OTG app-ot már én is javasoltam amikor ez a kérdés felmerült az Mi2S kapcsán, de egyébként NTFS működik USB plugin for Total Commander kiegészítő appall is, ráadásul ez utóbbi használatával írni is lehet az OTG csatlakoztatott külső NTFS adathordozókra, míg a JS USB OTG csak olvasni tudja azokat
-
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #17994 üzenetére
Azért tettem bele az Mi2S árát is, amiből látszik, hogy önmagukhoz képest nem szálltak el az árral...Mi2S is flagship volt anno.
Kevesebb pénzért ott van a Redmi3, Redmi Note 3 Pro, Mi4C, Mi4S szintén jó ár/érték arányú telók
(#17989) <Adamsky>:
Igen. Pro-ból csak fekete van és nem is lesz más szín a fekete kerámia hátlap miatt. A másik két Mi5 modellből van fekete/fehér/arany
-
<Adamsky>
nagyúr
-
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #16685 üzenetére
"Előre sajnalom azonban, hogy a camera app tuti h marad ilyen puritan ebben is"
Azt ne sajnáld, mert az Mi4c-ben már nem olyan puritán camera app van, ugyanis Snapdragon 800 SoC-tól felfelé már ilyen finomságok találhatók a MIUI camera app-ban:
- HDR Video
- Automatic night scene recognition
- Slow Motion 720p
- UbiFocus
- Action camera object tracking
- Chromaflash
- Gradienter
- Peaking focus
- Shutter speed up to 32sec
- Tilt-ShiftGrat a telóhoz így előre is!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zamasun #16562 üzenetére
Ez épp egy mai hír. A valóság alapja erősen kérdéses, mindazonáltal a Xiaomi-ból kinézem, hogy csinálnak egy szifonba oltott "Edge"-es (görbített szélű kijelző) készüléket, iOS-re hajazó Miui-val. Ezáltal megteremtve az "ultimate phone"-t, amire mindenki titkon vágyik
Kis, kompakt készülékre a Xiaomi-tól szerintem ne számíts. -
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #15892 üzenetére
Visszatettem a legfrissebb SwifKey-t default témán hagytam, hátha ez okozza az FC-t de így is napi 2-3x előjön ha sokat használom. FC előtt mindig elfeketedik a bill. Kimenő üzenet forgalaom összesen kb 500 db/nap (SMS+Viber+WhatsApp+Hangouts)
Szerk:
Akinél nem jelentkezik lehet csak azért van mert nem használja annyira intenzíven...
Itt az FC log eleje csak a lényeg (mert hoszú nagyon):
java.lang.OutOfMemoryError: Failed to allocate a 829452 byte allocation with 536308 free bytes and 523KB until OOM
at dalvik.system.VMRuntime.newNonMovableArray(Native Method)
at android.graphics.Bitmap.nativeCreate(Native Method)
at android.graphics.Bitmap.createBitmap(Bitmap.java)
at com.touchtype.keyboard.view.l.getCanvas(DrawnKeyboardView.java:307)
at com.touchtype.keyboard.view.l.d(DrawnKeyboardView.java:247)
at com.touchtype.keyboard.view.l.onDraw(DrawnKeyboardView.java:236) -
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #15892 üzenetére
Köszi, mert az ai.type bill amúgy is kezd már az agyamra menni! Én csak swipe bevitelt használom és ezen a téren a SwiftKey messze verhetetlen. SwiftKey-nél bőven elég, ha csak trehányan húzogatom az újjam a bill-en akkor is kitalálja, hogy mit szerettem volna írni, az ai.type billt pedig mértani pontossággal kell ujjazni...
-
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #15642 üzenetére
"Azonban amióta lollis a MIUI, a Camera FV-t elindítva az előlapi kamera képét mutatja és változtatni sem lehet."
Camera FV-5 tökéletesen működik lollis MIUIv6-5.0 alatt és simán lehet váltogatni a front/back camera között oda vissza. Ha állítva tartod a telót akkor felső széltől lefelé kell egyet swipe-olni! That's all!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zamasun #15642 üzenetére
"Azonban amióta lollis a MIUI, a Camera FV-t elindítva az előlapi kamera képét mutatja és változtatni sem lehet ... "
Óóó! Annyira rövid ideig volt anno fenn a 6-os Miui, hogy nem is próbáltam rajta a Camera FV-5-öt. Azt hittem, hogy ott nincs vele gond, és ez csak az Ivan féle AOSP gyengesége. Ezek szerint tévedtem, és ott se megy.Pedig aLollipop egyik nagy újdonsága / erőssége a komolyabb kamera vezérlés lett volna. Kár ...
(#15638) Attipapa
"Már jelezték mások, de sajna nem mozdult rá."
Fenébe! Hol / melyik fórumba olvastad? Kicsit push-olni kéne ..."Annyit írt,hogy több programmal még nem működik együtt ez a ROM."
Nofene! Mi nem megy még? Akkor én még lehet szerencsés vagyok, hogy csak ez a kamera app. nem megy? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zamasun #14832 üzenetére
O.K. de akkor most -- kivételesen -- lőj 4:3-ba, és azt vágd meg, ha kell 16:9-re. Azt ugye tudod, hogy utóbbi "kevesebb"? Magyarán a 16:9 nem szélesebb a 4:3-nál, hanem a laposabb. Remélem érthető voltam.
(#14834) Karavik
Hogy sikerült 12 Mpx-est lőnöd? A max. 13 Mpx. A sorban következő - nálam - 10 Mpx. -
Karavik
veterán
válasz
Zamasun #14828 üzenetére
...és tényleg, Ingbrzy-nek igaza volt! Mostanáig próbálgattam különböző camera app-okat és mind ugyanazt az eredményt hozta, azaz 16:9 módban csak 1920x1080 felbontás választható!
De már nem görcsölök ezen tovább, átállítottam 4:3-ra, ezzel viszont gyári kamera app-al is jön a maximálisan elérhető 12MPX
MIUIv6-L 5.4.23 gyári MIUI kamerával lőttem pár képet 4:3 mode 12MPX (már nem olyan rossz): [link]
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zamasun #14100 üzenetére
"Ami erdekes, hogy a play storebol tudok letolteni alkalmazast ... "
Annyira nem. Az a belső tárhelyet használja, nem az "SD"-t.Ments le mindent (!) az "SD"-ről, majd próbáld meg formázni a beállítások alól. Ha megy, akkor re-boot után mehet minden vissza, ha nem, mert hibát dob, akkor gond van ...
-
-
muchacoado
aktív tag
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Zamasun #7189 üzenetére
Működik az, csak kicsit sután. Legalábbis a két héttel ezelőtti dev. ROM-ban még csak a FAT32-es partíciót ismerte. Ez azért mégsem olyan nagy gond, mert a jelek szerint néhány más készüléknél is hasonló a helyzet, ezért is található pár szoftveres megoldás a Play-en, hogy NTFS-t is ismerje. Egyébként kicsit cinkesnek érzem ezt, mert a szüleim Concorde tablet-je mindenféle trükközés nélkül látja az NTFS-t (is).
Nekem végül működött, de hosszasan nem teszteltem. -
vagyula
senior tag
válasz
Zamasun #4090 üzenetére
Szerintem semmi szégyenkezni valója nincs a Mi2S kamerájának makró módban.
Itt látható,hogy az 1.képen a felső részre míg a 2.képen az alsó részre van fókuszálva, értelemszerűen ott élesebb a kép. (Katt a képekre az eredeti mérethez)
Beállítások:
13Mp
képminőség :kíváló
Fókusz: makró
Élesség: 2
Kontraszt 6
Telítettség 7Megnéztem egy fullhd rajzfilmen,hogy mikor adja vissza "ugyanazt a színt" a kép,mint amit a tv-ben látok.Nálam ez vált be.
Más:
Láttátok a böngészőben a címjegyzéknél és a kedvenceknél a linkeket?Vagy fel sem tünt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Overwatch 2
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Autós topik
- Android szakmai topik
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- E-book olvasók
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- iPhone X Silver 64Gb Kártyafüggetlen - FaceID OFF, vadonat új akksi, Lcd kijelző
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 12GB RAM / 512GB ROM (Garancia 2026.04.10-ig)
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest