- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
-
Mobilarena
Ár-érték arányban verhetetlen a Xiaomi Mi2, napjaink egyik legerősebb hardvere mellett a MIUI is jobb, mint valaha. Ha kérdésed van a készülékkel vagy a használatával kapcsolatban, kérlek előbb olvasd el ezt az összefoglalót.
Új hozzászólás Aktív témák
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #16934 üzenetére
" ... lehet még ugyan úgy CM-et meg hasonlókat is tenni nem, csak annyi változik, hogy 1 system lesz?"
Nem, nem egy system lesz (marad kettő), hanem a data és az sdcard0 fog egy - közös - területen osztozni. Egyébként az XDA-n (ide is link-eltem kicsit korábban) már láttam olyan megoldást is, hogy merged partíció és egy system (ahogy írtad), de ennek még utána kéne olvasni, hogy mi is használja ezt ki, ill. hogyan is működik.
Egyébként lehet Miui-n kívül mást is (nekem is AOSP van), de oda kell figyelni, hogy az adott ROM mit támogat. Az ugyanis nem magától értetődő, hogy mindkettőt (osztott és egyesített) fogja.
Neked még meg van a Mi2? Azt hittem Mi4-el nyomod.
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #13438 üzenetére
Na, dobj még rá valamit, mert szemlátomást gyér az érdeklődés
Egyébként nagyon fogok röhögni, ha ezek tényleg kiadják januárban az L-t, még mielőtt a Mi4 megkapná
Persze az csak egy "szpesöledisön" lehet, de akkor is. De, ha mégis megcsinálják. Mi jóra lehet még az első - nyilván erősen beta - release-től számítani?
Az a helyzet, hogy most már túljutottam azon a fázison, hogy ezen idegeskedjek, hogy mi lesz. Ha nem Miui, akkor CM, Omni, MoKee. Szeretem a Miui-t, de nehogy már én legyek a telefonért, ill. a rendszerért. -
zdanee
őstag
válasz
Barthezz2 #13445 üzenetére
Például a grafikon nagyon szép, de ha lenne hozzá tengely, mértékegységek, stb, le is lehetne olvasni. Csak a minimum és a maximum van feltüntetve. A csapadék régen szintén jobban leolvasható volt. A háttér most statikus kék, régen az időjárás szerint változott, most csak az ikon változik. A napkelte/napnyugta rész az oké.
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
Barthezz2 #13424 üzenetére
Igen, de ott nem tudok mindent, részletesen állítani (contact, chrome, app data, calendar, stb.). Egy részüket folyamatosan szinkronban tartom, míg más részüket soha sem szinkronizálom össze, mert csak duplikációt eredményezne. Ráadásul, én egy régebbi gmail klienst használok, nekem ez jobban tetszik. Ott még szűkebb a beállítási lehetőség, mint az új verzióban. Oké, erre lehet mondani, hogy frissítsek (de ez sem oldaná meg a fenti gondok jelentős részét).
Emellett a yahoo kliensem is régebbi. Ide csak a magán jellegű értesítések jönnek (hírlevelek, értesítések, stb.). Frissíteni nem is szeretném ezt a verziót, mert ez betonbiztosan stabil, alig eszik ramot, gyors és mindent tud, ami nekem kell. Nálam ez is eltűnt a szinkron account listáról - konkrétan nem maradt semmi, csak a gyári levelező. Ezen a frissítés sem segít.
Csak, hogy tetőzzem a problémákat, már-már olyan irreálisnak (???) mondható igényeim vannak, hogy éjszakára és nappalra nem akarok mindig szerencsétlenkedni az átállítgatásokkal. Sőt, az már-már sci-fi kategória, hogy még napszakon belül is váltogatnám a dolgokat, többször is.
Valahogy nem szeretek az éjszaka közepén egy túlbuzgó, aludni nem tudó adminisztrátor hírlevelére vagy "Boldog új évet!" üzenetére ébredni. Egyszerűen auto-sync be vagy ki, esetleg néhány helyen pipa be vagy ki.
-
Karavik
veterán
válasz
Barthezz2 #13422 üzenetére
Igen, csak éppen a Google fiók eltűnt onnan!
Infó:
http://en.miui.com/thread-72537-1-1.html
Ettől függetlenül minden Google-val kapcsolatos szinkronizálas működik tökéletesen, mint eddig, csak a Google fiók nem látszódik az összes fiókban, így nem lehet onnan testreszabni a szinkronizálasi beállításokat - szvsz ez a gondja DrKapocsnak...is.
-
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #12975 üzenetére
Igazából az a dev-es, amit használsz, azt már így -- hogy megjelent egy stabil -- nevezhetjük végleges változatnak, és ez itt a lényeg. Nyilván ezt is lehet -- és ahogy látom kell is -- még fejleszteni, de az "irány" már adott. Én csak abban bízok, hogy mire felhagynak a v5 support-al, ill. a CM11 is 12-re vált, addigra kicsit jobban kiforrja magát. Az mondjuk más kérdés, hogy ha szipi-szupi is lesz, az akkor is "csak" egy jó KK-s ROM lesz. Magyarán a legoptimistább forgatókönyv is elég pesszimistán hangzik. Kéne ide egy kisebb csoda, na!
(#12976) Williamgrant
Na, jó, de melyik cégről is beszélünk? -
válasz
Barthezz2 #12969 üzenetére
Igen! Hivatalos magyar disztribúció, országos hálózattal. Bemész a legközelebbi IT garázs céghez, és tud neked rendelni. Az ár kb a beker + árrés + áfa. Ha ismerős vagy, 5% árréssel megúszod, ha van céged akkor az áfát leírod vagy visszaigényled.
Szóval igen, mostantól bárkinek lehet Xiaomi telefonja, normális magyar garral. Ráadásul ez a disztribútor erős retailben, szóval simán lehet pár nap múlva hogy a Media Marktban is lesz belőle, de a neten webáruházak tele lesznek, az tuti!
-
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #12961 üzenetére
Az a baj, hogy kezdeti nagy tervek (legalábbis, amit itt-ott olvasni lehetett, akkortájt, mikor Hugo Barra-t leigazolták) ellenére a Xiaomi szemlátomást tojik az EU-s és amerikai piacra. Perpill. úgy tűnik nem is nagyon kell görcsölniük az előbb említett piacok megszerzésével, mert Kína és India minden legyártott készüléküket elszipkázza.
A lépést viszont tartani kell a konkurenciával (Meizu pl.), így egyszerűen kell egy még "nagyobb / erősebb" telefon, amibe akár már vm. 64 bit-es SoC van.Más:
Hogy ketyeg -- az immáron már "final" -- 6-os? Vannak még performancia gondok? Kamera szoft? -
Attipapa
aktív tag
válasz
Barthezz2 #12745 üzenetére
Akkor költözz ide a Zempléni Hegységbe és rájössz, hogy hiába az akarat, mert az adatkapcsolat az maximum GPRS, és sokszor még az is megelégedéssel tölt , hogy tudok telefonálni 1-es 2-es térerővel :-)
Gondolhatod, hogy milyen sebességű a net ilyen térerőnél!
De e miatt nem válnék meg az "okostelefon"-tól :-). Vegyek egy "buta" telefont?
Ha már térerőt nem ad a T-..., legalább jó telefonom legyen !Majd egyszer ide is eljön a XXI. század!
Ja: a többi szolgáltató is csak ezt nyújtja! -
Lordus
senior tag
válasz
Barthezz2 #12745 üzenetére
én is ezen filóztam, mikor megvettem, hogy kell-e nekem ilyen, ha igazából csak telefonálok rajta
wifit használok sokat, de mobilnet nincs.
egyébként én csak azért vettem meg, mert tetszett. kijelző méret (tepsi kizárt), ritkaság, személyreszabhatóság(!!!), szép forma, és kommunikál a gyári kihangosítómmal, stb...
Felőlem lehetne 1.3 ghz-es is, meg tudhatna kevesebbet... de legyen személyre szabhatócsak ezért
ui: egy olyan extrákkal felszerelt passatom van, amiből nincs még egy az országban. talán hetente, de inkább kéthetente 1x használom. ezért felesleges ilyen autót tartani, de az is tetszik
-
Karavik
veterán
válasz
Barthezz2 #12488 üzenetére
Ok, maradjunk a korai beta megnevezésnél, de ez a lényegen nem változtat (idézem magam):
"...ha valami most még nem úgy működik ahogy kéne, vagy valamit még nem lehet átállítani/beállítani úgy ahogy szeretnénk (pl. kapcsolók sorrendjét) az most még egyáltalán nem mérvadó."
Hétről-hétre változik a helyzet...ma még nincs, holnap lesz
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #12444 üzenetére
Itt a garancia bukása a kisebb gond. Nekem legalábbis az lenne. Anno a HTC Desire-m is, kb. két hét után root-oltam. Az volt az első droid-os készülékem. Míg vásárlás előtt az volt a legfontosabb, hogy olyan helyen vegyem, ahol adnak rá rendes garanciát, addig vásárlás után -- ahogy egyre jobban kezdetem megismerni a rendszert -- felülkerekedett bennem a "kocka", és beáldoztam a garanciát.
Viszont -- és ez itt a lényeg -- a készülékek 99%-ánál a root-al (a garancián kívül) nem vesztesz semmit. A Z3-asoknál viszont a kamera látja kárát. És ez már annyira nem funny. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #12285 üzenetére
Melyiket? A Mi2-t és a Mi4-et? Lehet ott tényleg nincs különbség. Én egy kolléga Note 3-jával mértem össze a Mi2s-em, és míg utóbbi ugyan hangosabb volt (egy kicsit) addig a Note 3 tisztábban szólt. Én egy AKG K450-et használok, azzal próbáltam. Egy M7 vagy M8-ra nagyon kíváncsi lennék. Ja, meg az MX4-ről hallottam nagyon jókat.
(#12284) Karavik
Szép-szép, de ez már -- nekem -- nagyon böszme. Én legutóbb az egyik kollégánál ilyet láttam. Először csak mosolyogtam a nevén, aztán mikor kézbe vettem, arcomra fagyott a mosoly. Nagyon össze van rakva, és igazi minőségi benyomást kelt (fém mindenhol). Azoknak akik azzal jönnek, hogy csak az unibody ház lehet elég masszív, azoknak mind kiutalnék egy ilyet. Tényleg döbbenet. Két hátránya van: nagy, és nehéz, mint a sár. -
Wajk
addikt
válasz
Barthezz2 #12212 üzenetére
A Xiaomi neve alatt fut, szóval nem az Ivan neve alatt, de a kiszivárgott verzió erősen építkezett még arra. Véleményem szerint Ivan munkáját karolta fel a Xiaomi és ad meg neki minden támogatást.
Meglátjuk mi sül ki belőle... bár most olyat is olvastam, hogy a "Special" version mellett lesz 4.1-re épülő Miui 6 Mi2/S-re. Szóval van kavar rendesen, olyan érzésem van, hogy ezzel a Special verzióval akarják betömni a userek száját amiben nem lesz feltétlenül minden funkció 100%-os, de lesz egy stabil, de 4.1 M6 is.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #12160 üzenetére
"... viszont én még mindig nem tudom megbocsátani neki sok hiányosságát ..."
+1
A többi csak porhintés.
Lehet sántít a hasonlat, de az milyen lenne már, hogy a köv. Ferrari 458 Italia-ba nem lenne manettino azzal a felkiáltással, hogy a többség úgyis csak pávázásra használja az autót, és ha ne adj Isten mégis race mode-ba vált, akkor az első pár méter után felkeni magát a szalagkorlátra (ami ugye -1 esetlegesen visszatérő vevő). Lenne helyette fix. blokkolás és kipörgésgátló. Egy pár embert lehet nem zavara, de jó páran sikítva húznának át a konkurenciához.(#12161) DrKapocs
"... a fő gond az, hogy egy kicsit magas volt az elvárásom, annyira beharangozták ezt a V6-ot ... "
Frászt! Ez 6-os Miui, nem 5.0.0.1a
Felteszem a nagy kérdést: Jelenlegi állapotban (!) mi tud többet (a készülék most legyen egy Mi4)? Egy gyári KK-s v5-ös Miui vagy egy 6-os Miui? Előbbiből egy kis skin-ezéssel "pikk-pakk" lehet 6-osat csinálni. Utóbbiba belevarázsolni a v5-ös tudását nem menne ilyen gyorsan. -
-
DrKapocs
őstag
válasz
Barthezz2 #11925 üzenetére
Szóval kezdjek megbarátkozni a gondolattal, hogy az utolsó ROM a telefonomon a JLB39-es? Persze, ha kompromisszum kész vagyok a funkcióvesztésre (a körök és vonalak gyönyörűséges formavilágáért cserébe, amivel már tele van hócipőm), akkor lehet csokis androidom.
Azért ez komolytalan, hogy egy 2 GB RAM-os, Snap600-as telefonon 4.1-es droid van...
-
bozarjoska
őstag
válasz
Barthezz2 #11925 üzenetére
Nekem is jobban tetszik a v6 és teljesen igazad van lebutították sajnos, bár már kezdek hozzászokni hogy ez van, 1-2 dolog nekem nem hiányzik mert nem használtam (tudom más igen) de tényleg van olyan amit nem értem minek szedtek ki hisz miui védjegye volt hogy minden szart be lehet állítani most meg elég keveset
-
válasz
Barthezz2 #11866 üzenetére
De persze ha kikerül tényleg pénteken, úgy is írok majd róla, Mi4 cikk mellé nem is árt.
Egyébként azért vannak ám benne fincsi dolgok is, úgyhogy részemről abban reménykedem, hogy még nagyon beta, és idővel fogják csiszolni, így remélhetőleg ami eddig volt, minden vissza is kerül.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11837 üzenetére
Kössz szépen a Miui 6-os összefoglalót!
Részemről jöhet további infó a témát illetően ide, ebbe a topicba.
Végigolvastam, amit írtál, de sajnos nálam még mindig vesztésre áll a 6-os (pedig Isten a tanúm, próbálom a jót meglátni benne, de ...).Amin fennakadt a szemöldököm (értsd epic fail nálam):
"A zene app ... Lockscreen-en nem vezérelhető."
"Az értesítési sávban fix helyen lévő vezérlő ... google play lejátszóval ... nem megy."
Hiába tették ki a quick settings-be "fix"-re (az?), ha a vezérléséhez állandóan ki kell nyitni a telefont. Ez így nagyon nem frankó! Mint azt korábban írtam, az én elvárásom szerint ennek a "vezérlőnek" működnie kell 3rd party-s lejátszókkal is, különben fabatkát sem ér."... értesítések, mindenhez csak a 3 pötty látszik, és nem lehet állítani, hogy ne így legyen. A szokott beállításoknál csak az állítható, hogy legyen-e értesítés"
Igaz, hogy sosem állítottam át, de a funkciók számát ne csökkentsük már le a "Stunningly Simple" jegyében."Task manager a menü gomb rövid megnyomására jön elő, hosszan nyomva itt-ott ellátja a menü funkciót, de sok helyen nem."
Ez tuti valamilyen "beta bug". Más egyszerűen nem lehet!"A kijelzőre hosszan nyomva nem jön be a rendezés, két ujjas kicsinyítéssel jön csak elő(menü gombra se jön fel a szokott menü, mert ugye nincs menü gomb)."
Erre már csak ezt "írom"... a többi nyomdafestéket nem tűrő lenne.
(#11849) Karavik
Ürülök, hogy összejött, de azt gondolom vágod, hogy nem ez az igazi megoldás. Legalábbis erősen kétlem, hogy az normális lenne, hogy egy beta státuszú fícsört (ART) kell bekapcsolni ahhoz, hogy menjen. A build.prop módosítás nem segített?(#11850) Barthezz2
" ... v6 alatt szinte 0 beállitási lehetőség van a kamerához. Azt se tudom milyen felbontásban vesz.."
Na, ennyit a "Visually Stunning, Stunningly Simple"-ről! Lassan kezdek sugárba h***ni, ha meglátom ezt a szöveget. Értem én, hogy a kevesebb néha több, meg legyen egyszerű, és átlátható, de azért ne essünk már át a ló túloldalára.(#11851) Karavik
"Futtatási környezetet lehet váltani dalvik <--> ART vagy alapból ART?"
Ebben szinte egészen biztos vagyok, hogy nem. Egy valag más beharangozott újdonság se működik (még) a 6-os alatt. (Mondjuk ART - tudtommal - v5 alatt se volt Miui-ba). -
válasz
Barthezz2 #11810 üzenetére
Legyünk őszinték, nagyjából tojnak a mi2 tulajdonosokra.
Azóta kijött két új modell, tessék azt vásárolni.
Mondom ezt úgy, hogy szerintem az utolsó jó méretekkel rendelkező Xiaomi telefon a mi2 széria volt.
Nem is nagyon zavar már, ha kijön a z3c szeptember 15-ig arra rácuppanok, ha nem, akkor meg áttelepülök a z1c-mre (amire eddig csak azért nem települtem át, mert ott voltak az ígéretek hogy jön a 4.3 alapú v6, ami meg úgy néz ki nem rohan.). Elvileg a V6-tal lesz 4.3+ port alap, tuti lesz valaki aki megcsinálja ezekre a sonykra is.
A Ghost Touch miatt igyis/úgyis csere lesz előbb utóbb. Mi3 és Mi4 kijelző méretei miatt nálam nem befutók, azért erősen remélem hogy egyszer még az adattolvaj gyártó barátunk is fog 5" alatti készüléket gyártani, erős hardverrel. -
kzrca
tag
válasz
Barthezz2 #11786 üzenetére
Napközben töltőn hagyom, este küzdök vele kicsit. Ha semmi eredmény, holnap reggeltől jövő hétig hagyom a töltőn
.
Augusztus utolsó hétvégéjén a fővárosban leszek, akkor lehet hogy majd megkérek egy kedves jelentkezőt, hogy fussunk össze, és nézzük meg hogy mit szólna a telefon egy másik akksihoz.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11734 üzenetére
Most nagyon gonosz leszek (bocsi
), de mitől is jobb ez most Neked, mint a Mi2?
Miui6:
A notification count a lockscreen-en még döglött (rögtön az elején). A notifications, és a quick setting nekem még valahogy mindig "nem adja ki". Az "egyszerű design" egy dolog, de miért nincs rajta egy ici-pici szín se? A settings-be bezzeg kiszínezték az ikonokat. Ja, meg döntögethető 3D-ben az óra (He? Minek? "Stunningly Simple"?). Úgy látom a mobil adatfogyasztás visszajelzése a notif. alján is az "egyszerűsítés" áldozata lett. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11725 üzenetére
"Erre van a zseb mód..."
Jogos! Bár a Sense ilyet nem tudott, szóval ezért örültem annyira, mikor átrajzolták a lockscreen-t.
Azt, hogy a kis köröcske húzgálásával meg lehet nézni az értesítéseket közben én is megtaláltam. Vakartam is a fejem, hogy ez most hogy? A csávónak a videón ugyanis nagyon nem akart összejönni (2:15-től). Simogatta, dörzsölgette a kijelzőt, de csak unlock-olni tudta a telefont, valamint -- legnagyobb meglepetésére -- elindítani a kamerát. Mind1, majd elválik, hogy mi a trükk. Egy dolgot viszont -- attól függetlenül, hogy ki mit és hogyan használ -- kijelenthetünk, hogy ez a lockscreen így erős közepes.".. ahogy a KRESZ-ben se feliratok, hanem táblák vannak.. "
Azt kell mondjam nagyszerű példát hoztál (az én elméletem erősítésére).
"... tudtommal egy másik droid rendszer sem jelzi sehogy sem a RAM-ot itt..."
Akkor a Miui se tegye? A jó / hasznos dolgokat meg kellene tartani, és nem visszasilányodni a középszerűségbe.Amit a notification / quick setting-re írál, azzal nagyjából egyetértek. Vannak dolgok, amik jobb helyre kerültek, ez tény. Az, hogy most a zenelejátszó vezérlőjének állandóan ott kell-e virítania, jó kérdés. Szóval ez akár még jó is lehet, de (!) csak akkor ha kezel bármilyen 3rd party alkalmazást (ami def. player-nek van mondjuk beállítva), és / vagy kikapcsolható. Én speciel PowerAMP-ot használok. A gyári lejátszó nálam egy percet se ment. Ha azt nem tudom majd az említett helyről vezérelni, és még eltüntetni se tudom, akkor ez egy gyűlöletes fícsör lesz nekem (és még sok más felhasználónak).
" ... állítólag már van ~5000 téma v6-ra .. "
Meglepő. Jóformán még a felületet is alig ismerjük, de már ennyi téma lenne? A próféta szóljon belőled!A Mi4-el kapcs. már volna is rögtön egy kérdésem: Világítanak az alján a gombok?
Egyébként használd megelégedéssel! -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11712 üzenetére
"... gondolom neked a Wp/Win8 felülete sem tetszik ..."
Ezt jól sejtetted. A hideg kiráz, ha rágondolok."Azt a kis köröcskét szerintem sehova sem lehet húzni jelen esetben, ahogy mondja is ..."
Elég baj az. Utasítottam már el (vagy éppen feloldottam a telefont) úgy hívást, hogy nyáron a vékony rövidnadrág zsebéből húztam ki a telefonom (HTC Desire, Sense 2-es azt hiszem). Akkor még egy ilyen csíkot kellett fel vagy éppen le húzni, attól függően, hogy az ember mit akart. Utána jött a gyűrűs megoldás, ami ilyen szempontból már sokkal biztonságosabb volt, és lehetőséget adott gyors link-ek elhelyezésére is a lock screen-en."... egy sms/nem fogadott hívás esetén oda lehet-e egyből ugrani, azt meg ugye ennyiből nem láttuk ..."
Bár tévednék, de nagyon úgy néz ki, hogy nem. Unlock-olni tudod a telefont, meg elindítani a kamerát. De, ha mégis, akkor úgy kell, hogy kikísérletezd, mert semmi nem utal rá, hogy mi a tökömet kellene ahhoz csinálni, hogy mondjuk rögtön a tárcsázóba találjam magam.
Ha pedig már itt tartunk. Nem tudom, hogy a legújabb CM mit tud, de a HTC-en levő CM 10.1-es ilyen szépen mutatja a link-eket. Szóval nem igaz, hogy ne lenne jobb. Ja, és ez változtatható!"...mikor világosan ott áll, hogy mennyi a szabad ..."
Ezzel nehéz lenne vitába szállni. Szerintem nem véletlenül találták fel a grafikonokat, diagramokat. Ha, csak úgy behozom a task-manager-t, már a szemem sarkából látom, hogy mi a helyzet. A számokat explicite ritkán nézem."Mellesleg ahogy láttam, takarításkor itt is ott a köröcske."
Ja, de ott már minek? Körbe pörög, oszt' kész. Nem mutat semmi. Ennyi erővel az X is pöröghetne."Meg ha a bazi nagy X a helyet foglalja, akkor az a kör nem? Nem értelek.."
MegmagyarázomArra próbáltam itt virágnyelven rávilágítani, hogy az X-nek így egyedül semmi értelme. A v5-ben legalább ott volt körülötte egy kör, ami vizuálisan mutatta, hogy mi a helyzet a memóriával. Itt meg alapból nincs kör, csak a memória felszabadításánál fut úgy látom ugyanaz az anim, mint v5-ben.
"Seprű vs X csatában meg nálam az X nyer. Windows alatt se egy seprűvel zárom be az appokat."
Csak itt nem egy app.-ot zársz be, hanem úgymond kisöpörsz minden fölösleges cuccot a memóriából. Az angolban is inkább a "clean"-t használják, mint a "close"-t, ebben az esetben."Notification / quick settings:
Rohadt jó lett. Részemről ennyi."
1:0 oda. Ezzel az érveléssel nem tudok vitatkozni" ... nem értem, miért olyan elképzelhetetlen, hogy valakinek ez tetszik .. "
Nem, nem! Ezzel kezdtem, hogy próbáljunk - amennyire csak lehet - az új "flat design"-tól elvonatkoztatni, és nézzük a használati értékét. Na, ez utóbbi nálam a lockscreen-en csúnyán elvérzik. A "notification / quick settings" tényleg más tészta..."Nekem pl a CM kinézete nem jön be egyáltalán ..."
Ebben egyetértünk. A Miui (a jelenlegi) sokkal szerethetőbb, viszont van néhány apróság, amit nyugodtan átvehettek volna a Miui fejlesztői a CM-ből, ahelyett, hogy almáékat majmolják (akik pedig - részben - a picipuhától vették az ihletet az "egyszerűsített" kinézetre).Ja, az egészet nem kifejezetten csak Neked szántam ám. Kíváncsi lennék a többiek véleményére is. A végén könnyen kiderülhet, hogy én ülök fordítva a lovon.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11704 üzenetére
Nos a design-ról vitatkozni tényleg nehéz ...
Ezért én megpróbáltam az átláthatóság / funkcionalitás oldaláról közelíteni az új felületet. Majd meg fogom nézni még 1x a videót, amit bozarjoska link-elt, de már elsőre feltűnt egy-két dolog.
Lockscreen: annyira "szimpül" lett, hogy az embernek (a videót készítő csávónak se) fin*ja sincs arról, hogy a kis köröcskét bizonyos irányba húzva mi fog történni. A kamerát pl. jobb szélről indított "gesture"-el kell indítani. De miért? Mi ebben a logika? Miért kellett a kör mozgatására megjelenő kis shortcut-okat száműzni? Miért nem testreszabható a lockscreen (lásd Cyanogenmod ROM-ok már vagy "1000 éve")? Miért csak azt a rohadt gyümölcsöt másolják?? Ááá...
Task manager: jópofa, hogy most már nem csak ikonok vannak, hanem előnézet is, de, hogy néz már ki az a task killer "X", és az x/y available szöveg alatta? "Szimpül" mi? Kérdem én, melyik átláthatóbb egy kör, amin egyetlen pillantással látszik, hogy ha fogyóban a memória, vagy egy ilyen szöveges megjelenítés? Ki is kellett írniuk alulra, hogy "available", mert annyira nem (feltétlenül) egyértelmű, hogy ez most itt mi is. Arról nem is beszélve, hogy így az a bazi nagy "X" csak a helyet foglalja. Még egy utolsó kérdés: mi szimbolizálja jobban a memória "kitakarítását"? Egy seprű vagy egy béna "X"?
Notification / quick settings: tudom, azzal kezdtem, hogy a design-on nem kéne vitatkozni, na, de mégis...
Konkrétan ettől a színtelen, szagtalan, íztelen felülettől rám köszönt a depresszió: Szia!
Az előbbi ellentételezéséül pedig 10 perc környékén ott az a lavorkék clock widget...(#11703) DrKapocs
Köszi!
57 oldalnyi "like"? Jaj-jaj. Lehet be kellene már oda tenni egy-két kritikus(abb) hangvételű hozzászólást... -
-
jilian
addikt
válasz
Barthezz2 #11615 üzenetére
Azért a Win az teljesen más tészta... csak jobb klikk... társítàs...
Hát igen a galéria maga egy program, ez az, mire jó, hogy nem tud más lejàtszóval kommunikálni?
Miui ide vagy oda.
Ha felteszel bármilyen más ROM-ot ott sem "kötelező" gyári lejátszót használni nem?
Fel is dobja, ha van választék playerek között.. (a gyári galéria!!)
(Lásd FCR MIUI)
Úgyhogy szerintem ez rossz érvelés volt!Ne értsd félre, nincs és nem is volt vele bajom. Csak azért akarom lecserélni mert nem tudom lock-olni a kijelzőt.
-
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11511 üzenetére
OK, most már látom, hogy mire gondoltál. Igen, az a havi nézet tényleg bug-os. Nálam is júli. 31-től mutatja, pedig nekem 26 van beállítva.
(#11512) buca84
Ami így elsőre feltűnt, hogy a második kép tanulsága szerint az akksis üzemidő 98%-ban "ébren" volt a készülék. Valami nem hagyta "alukálni"a telefonod. Annyit tegyél már meg légy szíves, hogy csinálsz egy ugyanilyen képet, de a felső sorban lévő óra ikont átváltod a másodikra (usage).
A többieket kérdezném -- mivel én nem a gyári launcher-t használom, hogy az normális, hogy a MiHome ennyit ébresztgeti a telefont? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11509 üzenetére
... nem szoktam. De látszik is, mikor valami "hiba van a mátrixban", mert olyankor nem (pl.) 8+ alkalmazást látok, mint mondjuk egy órával korábban, hanem csak egyet v. kettőt. Most tesztelem a "7.25"-öt, hogy ott mi a helyzet. Kíváncsi vagyok.
Azt, hogy meddig tart a számlázási időszak, azt Te tudod megadni a beállítások között. Ugyanott, ahol a limit-et (Mbyte-ban), ill. hogy a limit elérésekor mi történjen. -
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11499 üzenetére
Nálam a "data usage / stats" működik elég furán. Bizonyos idő után nem jeleníti meg az összes alkalmazást csak max. kettőt (a System Apps-ot mindig mutatja).
Aztán ott van még e "statusbar settings"-en belül a "notifications" ill. azon belül a "custom notification settings". Itt a megjelenő alkalmazások listája valami valami büdös mód laggol. Ez utóbbi már a korábbi ROM-ban is biztos jelen volt.(#11498) buca84
Miuiandroid-os ROM-ot. -
Milestone2
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11469 üzenetére
Sajnos három kölyök mellett én mindig csak vánszorgok a TOP telefonok után, mindig csak akkor tudom megvenni, mikor már tulajdonképpen nem is TOP...ez van. Most az Antelife-n már 200EUR körül van a 16GB-os szürke Mi3, lassan talán meg tudnám venni, addigra már a Mi4 a TOP...az meg a másik kérdés, hogy kintről rendelni még mindig nem merek...
-
Milestone2
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11465 üzenetére
Én olvasom ezt is (Mi2), meg a Mi3 rovatot is, reménykedem, hogy hamarosan lesz Mi3 olyan áron amit már meg tudok venni ("W.Grant kapitány" most van kinn Pekingben - vagy már vissza is jött- kíváncsi vagyok mit mennyiért lát esetleg hoz) de most egy kicsit kétségbe estem, hogy ennyire lehúzzák az eddig elégedett tulajok a 4.4-et...(persze nehéz így dönteni, okosnak lenni, mert elégedetlenkedők mindig vannak...)
-
-
DrKapocs
őstag
válasz
Barthezz2 #11275 üzenetére
Én egyetértek Veled. Mivel tényleg van nála már keményebb hardver, így szerintem is jobb lett volna az Mi3s név. Ennek már amúgy is van hagyománya, ráadásul inkább egy továbbfejlesztett Mi3-as ez a telefon; illetve elkerülhető lett volna a gyors ugrás a számokban (fél év múlva jön az 5-ös verzió?). Ezzel kicsit szerintem elássák az Mi3-at. Ahogyan én a képeket nézem, nekem tetszik, nekem igényesnek tűnik. Nagyon is, tetszik.
Számomra az 5" már túl nagy, nekem ez a 4,3" az ideális, de ez az én véleményem. Valahogy azt érzem, hogy gondban leszek, ha ez a telefon tönkremegy. Most azt mondom, hogy nekem nem kell 5"-os telefon, viszont erős hardver igen, elfogadható áron. Nem nagyon látok ilyen kritériumok mellett jobbat az Mi2s-től. De egyébként kinek mi tetszik, mi az elfogadható. Viszont az 5" -t nem értem. Ez európai piacokra szerintem nagy, ha a mainstreamet nézzük. Oké, nem ez a fő piac, de mégis sokat eladnak összességében ide is. Az ázsiai piacokra viszont kicsi, ahogyan látom az ottani trendeket a webshopokon keresztül. A fórumokat olvasva elég sokan csalódottak, hogy nem 5,5"-os.
Egyébként nem feltétlenül értem azokat a hozzászólásokat, akik arra panaszkodnak, hogy az Mi4 "gyenge" hardvert kapott. Mi az az app, ami számára nem elég egy ilyen teljesítményű processzor, 3 GB RAM? Ráadásul valahol azért a teljesítményt és a fogyasztást is összhangba kell hozni. Az Mi2s sokkal gyengébb, mint ez, de még semmi sem akasztotta meg nálam. De tény, nem vagyok nagy játékos. A legkeményebb valami driftes játék volt, mondjuk attól azért melegedett rendesen.
Egyébként engem az érdekelne, hogy az Mi2s vajon megkapja-e az MIUI6-ot? Remélem nem tanulják el a Samsungtól a dolgokat, hogy "ugyan bírná a hardver, de már régi modell, így nem adjuk ki rá". Egy világ omlana össze bennem, nagyot csalódnék a Xiaomiban.
(Illetve még annyi; láttátok, 7 USD az akku az Mi2s-be az ibuygou-n?)
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
Barthezz2 #11275 üzenetére
Nem fogunk megkövezni.
(én biztos nem) Ízlések és pofonok. Én telefoncserénél próbálok -- amennyire csak lehet -- racionálisan dönteni. Nézzük...
Az alapján, amit eddig tudok róla,
előny (az első kettő kivételével a többi számomra annyira nem is fontos):
- jobb kijelző
- alsó hangszóró
- jobb kamera
- gyorstöltési lehetőség
- NFC
- LTEhátrány:
- méret
- súly
- beépített akksi
- (még mindig) nem bővíthető
- a 64 Gbyte-oast kéne vegyem
- a gombok (még mindig) nem világítanak
- hátlap (az én ízlésem miatt) azonnali cserére szorulna
- USB még mindig "csak" 2.0... és a fekete leves. Az iBuygou-nál az említett 64 Gbyte-os 479$
Ha számomra minden szempontból tökéletes lenne, akkor is szívnám a fogam, hogy kiadjak ennyit, de így...(#11273) Jerusalem
No, áruld már el, hogy mi volt a trükk. Vagy a legújabb CWM-et ezek szerint nem lehet rátenni a gyári recovery-re?Érdekes lenne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpársportok
- Valami baja van a tápomnak
- Autós topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hobby elektronika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest