- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Yettel topik
- A holnap határán: itt van minden új Galaxy promóképe
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pedig a 3.11 is gond nélkül látja 7-et is akár és vica-versa
, amúgy csak a szoftverkezelőből telepítettem a grafikus sambát, amúgy van vmi alap szolgáltaás ami telepítve van, tehát ezen felüli csomag, de hiába szedem le a csak a grafikus sambát az eredeti állapot nem áll vissza, gondolom jól átírt vmi konfigfájlt, amit aztán uninstallal sem állít vissza, próbáltam teljes purgálást is terminálból és utána csak az alap csomagot tettem vissza, de hiába...
-
Köszönöm ez így elsőre elég soknak tűnik (úgyhogy most biztos nem ásom bele magam, a gép meg megy el holnap, úgyhogy marad így), winek a 3.11-től - (9x-en, 2k/xp-én át) - 7-ig rém egyszerűen látják egymást, ill. a Mint is látta legalább Windowsokat, amíg nem tettem fel a grafikus felületű Sambát, az totál bezavarta, uninstall meg nem segít, de úgy látszik Linux alatt jobban meg kell gondolni mit telepít az ember, mert utána kb. minden 2. esetben nem lehet visszaállítani az eredeti állapotot.
-
-
tothmaxy182
őstag
Persze a célnak tökéletesen megfelel, tényleg nem láttam még ennyire gyors OP-rendszert.
Hát pl ha átállítod a Panel méretét, majd (hogy ne nézzen ki bénán) utánaállítod a menüikon és a Panelen lévő ikonok méretét, akkor azok eléggé elkezdenek pixelesedni. Én ilyesmire gondoltam. Nekem alapból elég kicsi a Panel magassága, jobban szeretem, ha jól olvasható, és Mint alatt minden szépen követi is a Panel méretét, szépen skálázódik, de Lubuntu alatt nem. De mondom, ez szőrszálhasogatás, a célnak ez is megfelel... -
tothmaxy182
őstag
Igazából a Mint Xfce nekem teljesen bevált. Azután meg már csak kíváncsiságból próbálgatom a dolgokat. Pl ezt is. Persze tudtam, hogy puritán lesz, hiszen itt a gyorsaság a fő szempont, de azt nem hittem, hogy ennyire...
Itt-ott tényleg bántóan pixeles.
Szintén a hétvégén próbáltam az Ubuntu 13.10-et. Az meg a másik véglet. Az nekem már túl csicsa, és túl van variálva az egész. Azt sem szívesen próbálnám meg elmagyarázni egy szülőnek!
Eddig a Mint-ek jöttek be a legjobban, mind kinézetre, mind gyorsaságra...
-
quailstorm
félisten
Az lett volna a lényeg. Mert ha menne a 11.2, akk a legfrissebb pepper is. érted...
11.1 tényleg csak a béna régi oldalakra jó, ahol az animált fejléc flash például. Játékok kérik az újabbat.Engem a chrome frissít, elszáll nagy pofonként ért az tuti. Vesztettem a linuxba vetett hitből. De persze, financiálisan nem éri meg, google meg leszarja.
Csak chromimumban meg az xajax nem megy, szal delmagyar.hu is bugos... -
quailstorm
félisten
A 11.2? FX5200 ugyanúgy szarik a flashre, nem támogatott. CPU szinten 11.2 óta kell SSE2 LINUXON, CSAK LINUXON.
Pepperhez is kell. És az univerzális Debian-Ubuntu chrome sem megy 32-es verzió fölé, SSE2 hibával. FFOX LASSÚ.De azt hiszem ezeken a körökön túl vagyunk.
Én meghagynám az XP-t Athlon XP esetén az tuti. Ha lenne hely... -
sh4d0w
félisten
Valószínűleg azért nem érzed gyorsabbnak, mert az I/O-alrendszer már limitál. Én sem érzem gyorsabbnak a kétmagos AMD-met, mint a 3200+-os A64-et, de gyanítom, hogy ez a HDD-nek és az ODD-nek köszönhető. Ha csak SSD lenne, nyilvánvalóan érezni lehetne, de vegyes a diszk alrendszer és ha nem a rendszerpartícióhoz nyúlok, bizony érezni, hogy a HDD mennyivel lassabb.
-
Elims
veterán
A telepítéssel nincs gond,erre a gépre is én raktam fel ezt a xp-t,ennyit konyítok hozzá. :-)
Az új rendszerre nehezemre esik váltani,nagyon. :-(
Még lehet,hogy utolsó esélyként kipróbálom ezt a gépemet egy 2gb-os ram-mal,azt hallottam több helyen,hogy 2gb ram kell a win7-hez.Ezt az órajelet nem tudtam...akkor félregondoltam én ezt a dolgot.
Á,húzni nem húznám (pedig az alaplap biztos elbírná,én kondiztam újra kb.két éve).
Nem használom semmi olyasmire ami indokolná a húzást.Jól működött eddig. :-((((Köszi!!!
-
OK, átmentem ezzel a kérdéssel, közben egy másik lájtos gépen (K7S8X, Athlon Xp 2500+, 768 MB Ram, 8500LE, 120GB ATA) is megpróbálkoztam a Mint-tel (XCFE, egymagos gépen nem is érdemes komolyabbal próbálkozni), a sebességgel első blikkre nem is lenne gond, viszont egy viszonylag rövid idő után szétesik a kép, főleg a betűk/karakterek, szóval ezek után nem mertem feltelepíteni (megnéztem Peppermintel is, azzal is ugyanezt a helyzet). Ez "szokásos" Linuxos Ati nyavalya, esetleg a Sises chipkészlet nem a szíve csücske, vagy vmi egyéb dolog amire nem is gondolnék.
-
Találtam a saját mappa dokumentumok között is egy dosbox.conf fájlt és kiderült, hogy ez vonatkozik a menüben levő indítóikonhoz. Sikerült NTFS particiót is mountolni (/media/partíciónév/elérési út), csak előtte csatolni kell a kívánt meghajtót. Viszont, hogy ezt ne kelljen minden egyes indításnál megtenni letöltöttem vmi nfts configurator nevű progit, azóta nem is kell, viszont azóta meg sem a tálcán (helyek) sem a saját mappában (media) nem érhetőek az ntfs meghajtók, egyedül a Krusader látja őket.
Hogy lehetne újra láthatóvá tenni őket, ntfs configuratort állítgattam, majd uninstalláltam, de nem segített.
-
-
-
Teljesen mindegy, hogy online vagy vmelyik lejátszóval megy a film, mindig bejön közben a képernyővédő.
Dosbox automatikusan csinálja meg a konfig fájlját (a fenti paranccsal dosboxon belül) a home könyvtár .../dosboxba, sajnos bin könyvtárból meg nem enged semmit kitenni az asztalra, mountolást is csak ami a home könyvtáron belül van engedi, bármi mást, akár a linux, akár ntfs partíciót azt nem találja. -
joelke HU
őstag
Ha nincs setupja, akkor nem telepítem :-P Gondolom driver baja lehet, mert Windows 8.1 Pro -val minden hiba nélkül muzsikál. Vezetékes meg a wifis net is.
Bocsi, elfelejtettem a szerkesztés gombra nyomni, az előzőhöz kellett volna írni, folytatásban.
Pfff... ilyennel még nem találkoztam. msivel igen, de olyannal nem, hogy nem engedte futni a Windows. De gondolom azt az ízét kell elindítani, amit a linuxban terminálnak hívtok, talán futtatás a neve, de nem vagyok benne biztos, csak ritkán használtam.
-
-
-
Gondolom azt már ha meg is találom így utólag hiába tenném fel, előbb akkor most még driverpróbálgatásba fogok, honnan/melyikeket érdemes kipróbálni (amd honlapján találtam egy 9.3-as 64bites Linuxosat kezdetnek)? Amúgy ha megtalálnám a megfelelőt és utána újrahoznám a Mintet, nem zavarodik be a grub (persze biztos ami biztos alapon, törölném a partíciót amin van)?
-
-
A Krusader gond nélkül feltelepült, szimpatikus is, csak még nem jöttem rá, hogyan láttassam vele a helyi hálót, total commandernél a meghajtóknál van, de ennél csak a meghajtók láthatók.
Más, nem lehet a paranoiás állandó jelszókéregetést vhogy kikapcsolni.
Teljesképrenyős feliratos online videolejátszós sz@pásra nincs vkinek tippje, majd másik vgaval még megpróbálom, lehet az Ati szívat. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Én mondjuk azért szeretek játszani is, a "desktop" disztrókon meg ugyan legyen már szabad játszani is egy kicsit.
A Pécsi vásártér meg jah, valakinek nagyon kell a területe, kíváncsi vagyok mikor zárják be teljesen...
quailstorm: ha a játék is képbe kerül, akkor összeraknám a lóvét egy olcsóbb APU-s gépre.
-
-
quailstorm
félisten
biztos néha kell neki valami játékhoz vagy programhoz, hetente 1x
Régi géppel nem túl szerencsés 2000 körüli játékokkal se vakaródzni linux alatt. Pláne a ha SiS, S3, Intel, nagyon régi AMD. De asszem Gef4 alatti kártyára sincs driver. Márpedig egy GF3-mon még a CS source is megy -
-
Oo, tenyleg 4 verzio volt: Lenovo W5xx, Dell Mxxxx, HP 85xxW, rMBP. A Lenovo volt a legolcsobb, utana a Macbook, utana a tobbi. Es persze a Macbook volt a legkonnyebb, stb., meg meg sose volt elotte Macem, es azt hittem, hogy ezek tenyleg olyan jok, mint ahogy mondjak. Hat nem.
Mindegy, mostmar ez van.
-
Ja, csak amikor a ceges gepet kaptam, akkor ugy nezett ki, hogy kelleni fog az OSX, de aztan kiderult, hogy megsem. En szivesebben hasznalnek barmi mast. Mondjuk teny, hogy IPS kijelzos laptop 16G RAM-mal nem nagyon volt mas egy evvel ezelott, csak a boszme nagy Dell meg HP workstationok..
-
> Meg azért akkor megint, mi volt a macerásabb?
Hat, megkozelites kerdese. Az itthoni PC-men a legujabb Linuxok majdnem mindent felismernek, de tokeletesre nem lehet megcsinalni (amivel baj van: videokartya, eger (!), aztan van egy viszonylag speci kulso DAC-om, meg a Garmin sportcuccaim vevoje sem megy). Windowson meg kell par drivert telepiteni, viszont minden 100%-os.
Mivel alapvetoen Linux alatt szeretek dolgozni, ezert sokaig probaltam dual-bootolni, de kicsit gazos, hogy amikor visszaerek futasbol, es fel akarom tolteni a netre a GPS-adatokat, akkor at kell bootolnom Windowsba. Szoval vegul maradtam a virtualis gepnel, ami teljesen megfelel teljesitmeny szempontjabol + tokeletesen megy az osszes hardverem.
Most mondhatod, hogy figyelni kell a hardverre, de mondjuk a futooramat vagy a bringacomputeremet nem akarom (es nem is igazan lehet) OS-hez igazitani.
Tenyleg sok fugg az egyeni korulmenyektol, en pl. masszivan utalom a mindenki altal istenitett OSX-et, barmit hasznalok, csak azt ne kelljen, a Macbookomon se indult mar el honapok ota
-
USB support volt az XP-ben, USB 2.0-hoz kellett SP1.
> Hát nekem a 2004-es gépemet igen rendesen tele kellett drivereznem amikor XP-t tettem
Megintcsak semmi koze a Linux vagy Windows 'josagahoz' -- nyilvanvaloan az osszes zart forrasu drivert (altalaban) nem integralhatnak az NT kernelbe, magatol ertetodo okok miatt.
BTW, nem tudom, figyelitek-e az MS frissen bejelentett open-source dolgait, erdekes fejlemeny szerintem (a Roslyn az kifejezetten eros lepes...)
-
Sdi
addikt
Azért, ha alapból az SP3-as xp-t telepítetted, az már elég sok hardvert felismert a régebbi gépeken. Amikor a win7 megjelent és feltelepítettem az akkori aktuális gépemre, szinte semilyen drivert nem kellett hozzáadnom.
Kb. 1999. óta próbálgatom a linuxokat is, nagyjából tisztában vagyok a fejlődésével. Nem azzal van a bajom, hogy valaki linuxot telepít, használ és örül neki / ezt is debianról írom /, hanem az, hogy mellette fikázni kezdi az adidig használt / de már idejétmúlt / rendszerét. Egyébként, ha a microsoft nem erőltetné az xp leváltását, még mindig sok helyen és gépen használható lenne. -
kispx
addikt
Moderátort keresek a FÓRUMHOZ! (kiemelt téma)
Nem valószínű, hogy olvassa. Pár az utóbbi pár oldalt rollbackelni lehetne. -
nyisziati
veterán
@hcl: "Egyébként abból, hogy a Fraunhofer írt egy levelt a fejlesztőknek, akik zárt forrású suftvert fejlesztettek, hogy következik az, hogy a nyílt forrású fejlesztéshez nem tették ingyenesé? Sehogy?"
"To make ... products using the [MPEG Layer-3] standard and thus our patents, you need to obtain a license under these patents from us."
Hol olvasol itt kivételt? Ha tudsz ilyet az open source-ra, linkeld."Az vajon feltűnt neki, hogy a drágalátos MS ellen hány trösztellenes és egyéb eljárás zajlott?"
Én nem az MS-t védem, hanem az xp (számomra és több itteni hozzászóló számára) egyszerűbb felhasználhatósága mellett érvelek.@Tomtyi: te legalább továbbolvastad a cikket? Mert nem azt írja, "csak az USA-ban", hanem "at least in the USA". Egyébként szerintem nincs normális ember, aki szerint legális az, hogy brute force-szal feltöröd a DVD másolásvédelmét és nyugodtan megnézed a filmet. Itt a Prohardveren is többen idézték már a fórumon a másolásvédelem megkerülésének büntethetőségéről szóló passzust. Nézd meg, egy DVD elejen hány oldalon keresztül figyelmeztetik a nézőt a másolás tiltásáról (meg egy csomó egyéb korlátozásról).
@ CPT. Pirk: köszi a linket, de nyilván nem véletlenül nem kerül be egyik disztróba se kétes jogállású szoftver. Nyilván a jogászok jobban tudják ezt nálunk. A flash esetében is.
........................./\
@hcl, @tomtyi : |@floatr: "There are a lot of good codec packs out there, but a lot contain illegal codecs. K-Lite Codec Pack (Standard) contains nothing but legal and clean codecs. Here you can find a list of all components that are included in the pack."
"Download: K-Lite Codec Pack Standard 9.9.0 | 13.7 MB (Freeware)"
Nédd mán! Há ingyenes oszt legális! A windóózzon! Gyűűű mégse illegális! -
törölt tag
"Igaz, nekünk nincs fotónyomtatónk."
Nekem van. HP Photosmart D5460. És működik.(#743) nyisziati
Site report for www.howtogeek.com
Site http://www.howtogeek.com
Domain howtogeek.com
IP address 208.43.115.82
IPv6 address Not Present
Domain registrar dreamhost.com
Organisation A HAPPY DREAMHOST CUSTOMER, BREA, 92821, US
Hosting country US
Külön neked kiemeltem.Ha innen letölthetek Flash-plugint, akkor jogosan használhatom? Vagy neked closed source==resticted on Linux? Vagy tényleg nem tudod már, miről beszélsz, csak vagdalkozol?
"Akkor linkelek egy forrást, amiből kiderül, hogy a Linux által használt "libdvdcss" egy brute-force támadással feltöri a DVD védelmét néhány másodperc alatt, és így játsza le"
Te legalább a címét elolvastad? Feltűnt, hogy mi az? Mi nem az USA-ban élünk, így itt azok a szabályok nem érvényesek. -
nyisziati
veterán
Figyelj, nem tudom, miért nem érted, hogy nem arról van szó, hogy a Linux szar, meg "nem ismerünk mást". Egyszerűen rengeteg minden nincs rá, ami egy júzernek fontos (nekem pl. a nyomtatóm TÖKÉLETES működése és TELJES kihasználása órákig tartó guglizás, kínlódás nélkül, finomgörgetés az egérgomb lenyomásával, pár játék stb.)
Legális XP-t egyébként utoljára 10 éve vettem, azóta nem is kellett más (úgy tudom azóta is tartják a 25 ezres árat egyébként). Mellé Open Office-t használok (nem túl nagy örömmel, mert az se 100%-ig kompatibilis a Worddel).
A baj azzal van, amit írtál: " Miért fizess olyanért, ami helyett van, ami ugyanazt tudja? "
NEM TUDJA UGYANAZT. Pláne, ha nemcsak böngészni akarsz. De már egy sima böngészőben is, hogy futtathasd a kedvenc flash-es játékod, négy sor kell a terminálban (Fedora). Ja és a stock böngészőben (Konqueror) MÉG EKKOR SEM MEGY, installálni kell a Mozillát. Ezt (és az ehhez hasonlókat) nem nyeli be a júzerek ~90%-a (én sem).
MP3-MP4 lejátszás 2014-ben? Ja, ez nincs benne a live lemezben, keress liberális repót a disztródhoz, és rakd fel Synapticból. Egy win felhasználónak ez kínai - és valljuk be őszintén jóval macerásabb, mint egy codec pack next-next-finish felrakása.
És mellesleg elgondolkodhatsz azon, hogy míg büszke vagy a Linux teljes ingyenességére, addig a "liberális repó" lényegében azt jelenti, hogy nem fizetnek licencdíjat a formátum "open source" használatáért (vagy egyszerűen nem kötöttek szerződést a jogtulajdonossal), ezért rakhatod ezt fel ingyenesen a gépedre (kvázi intézményesített kalózkodást támogatsz).
-
Syl
nagyúr
Volt egy HP Photosmart C6180 multifunckiós kütyüm (szkenner, hatpatronos nyomtató, fax).
Windows 7-hez egy 350 megás rettenetet kellett telepíteni, ami bő fél órás játék volt, még SSD mellett is. És persze két-három havonta meg kellett ismételni, mert a control center "elfelejtette" a nyomtatót.
Ubuntun "egy csöppet" egyszerűbb volt:
- nyomtató hozzáadása
- hálózat
- az egyetlen tétel kijelöl
Kész.
A szoftverközpontból még felraktam a pár megás HPLIP eszköztárat és a cucc azonnal tudott mindent amit windows alatt is. -
nyisziati
veterán
Na akkor segítek a nekifutásban, mert úgy látom, másodjára sem megy.
Mit írt Syl az #592-ben?
"Nyilván rengeteg olyan szoftver van, amit nem írtak meg linuxra, de ez mióta az OS hibája?"
Költői kérdés, a válasz egyértelműen: NEM. Vagyis NEM az OS hibája, hogy egy progy nem létezik rá.
Mit írtam én erre?
"Így van". Vagyis helybenhagytam a választ (más kérdés, hogy akkor kiknek is a hibája a nemlétező drájverek/progyk kérdése - lusta gyártóké, ezerfelé aprózott disztrók programozóié stb.)
Ezután jött a konzekvencia:MIVEL nem az OS hibája, hogy egy csomó minden nincs rá, ezért az emberek, akiket NEM ÉRDEKEL, kinek a hibájából nincs printer drájver/játék/etcetera az OS-re, a 90%-uk más OS-t választ.
ENNYI - és nem több. Nincs ideológia, csak kőkemény realizmus és fogyasztói igény. Ld. Android -kiváló példája, hogy lehet Linuxból célzott befektetéssel és erőfeszítéssel iparági konszenzust csinálni (meg hatalmas bevételt - jó lecke Mark Shuttleworth-nek).
@Syl #692: A fentebbi érvelés alaposan kettétöri az "ultimate igazság"-ot.
-
tothmaxy182
őstag
Nekem Astrához a legközelebbi élményem azt volt, hogy a munkahelyem kiküldött Németországba 2 hétre egy 3-4 éves H Astrával. Valahogy nagyon nem éreztük egymást a kocsival. Baromi gyengének tűnt, nem húzott (pedig azért a német autópályán az nem hátrány) az 1.6-os benzines motorral. Komolyan kb egy szinten volt erőben az én 80 lóerős Fiat Puntommal!
Amúgy tudnék élni egy Astrával is (főleg egy 3 ajtós J Astrával), nem volt rossz autó, de azért vezetési élményről nem beszélnék...
Na de abbahagyon az offolást!!! -
Syl
nagyúr
Én már számos alkalommal beírtam az ultimate igazságot:
Ha egy hardver nem megy windowson, akkor az a hardver gyártójának a hibája.
Ha nem megy linuxon, az természetesen a linux hibája. A linux sz*r!/irónia off.
(#691) tomtyi
Én mondjuk nem tegnap vizsgáztam (be se merek gondolni hány év[tizede] volt), de abban az időben teljesen normális volt, hogy másik autón ment a vizsgavezetés, mint az oktatás. Csak egy "apróság": a tanuló autón az index bajuszkapcsoló automatikusan visszakapcsolt, a vizsgaautón nem. Figyelmesség
-
törölt tag
"veszel egy autót..."
Öreg fejjel (47) tettem le a jogsit autóra, úgy, hogy valóban sosem vezettem előtte autót. Motort 15 éve, de azért "kicsit" más. Az utolsó órára (vizsga előtt 3 nappal) összerogyott az az autó (diesel Thália), amin tanultam, és vezettem végig. Egy majd' 20 éves benzines Astra volt az alternatíva. 0 szervókormány, kezelőszervek kicsit másképp (pl. a világítás), egész másképp reagáló pedálok, váltó. Jó volt.
Ehhez képest cseppet sem ment rosszabbul, sőt, igazából akkor élveztem először a vezetést.
-
nyisziati
veterán
"Gratulálok
Miért lenne az OS hibája?"Én meg neked gratulálok, lehet, hogy profi fotós vagy, de szövegértésből egyes. Fuss neki még egyszer, hátha megérted, amit írtam.
"Amúgy ha valamit nem írtak meg Linuxra, az nem jelenti azt, hogy nincs arra feladatra progi.
"
Van, ami létezik, csak sokkal nagyobb macera, eltérő, vagy nemlétező funkciókkal, segédprogikkal stb. Pl. a fotónyomtatómhoz az xp-s proginak (ami a legkényesebb ízlést is kielégíti) megfelelő linusos verzió nincs. Arról nem beszélve, hogy fedora alatt még a hibaüzeneteket (!) sem jeleníti meg az op. rendszer, csak villog a nyomtató. Na ezután veregesd a fejed a falba.
-
Syl
nagyúr
máskülönben csak megy, és megy, és megy.
Persze ubuntunál egy-egy frissítés után előfordulhatnak izgalmak
Hat hónapja nyúzom az elementary-t de még nem sikerült megborítani. Se frissítéssel, se kézi ügyködéssel. Pedig néha szoktam benne hegeszteniA múltkor pl. wine-t fordítottam, mert ki akartam próbálni a photoshop-ot. És megy hiba nélkül.
-
King Unique
titán
"akkor nem fog google-zni, mert ott a csempe, és nem tudja bezárni"
De tudna, mert ott a fránya Charms Bar--->keresés--->metrós IE, vagy ott Kezdőképernyő katt, sőt Alt+Tab itt is műxik, v előbbi bal Charms Bar-on megtalálja asztal környezet ikonját is stb...szal van lehetősége bőven "kikerülni a szorítóból", más kérdés, h ezekkel tisztában van e (vsz nem minddel...), sokan ilyenkor lemerevednek és néznek, mint a boci.(#623) Syl: ja, szép lenne sokaknak, de MS célja nyilván a megismertetése, ezért sem támogatnák a full kiírtását
Linux meg Linux, ott lehet variálni az igaz, de Windows ugye más.Tudom, h te már rég ráuntál. -
King Unique
titán
"Úgy érzem, sokan iszonyodnak a gondolattól, hogy egy operációs rendszerről ismereteik legyenek."
Most nem akarom megint felhozni a "régi dolgokat", de pont ez a baj Win8 használatánál is. Sokan viszolyognak attól, h alapvető egyszerű dolgokat esetleg beállítsanak, amik ismerete azért elvárható lenne, v google-ban pár perc rákeresni, ahelyett, h egész nap facebookot túrja:
- kezdőképernyő helyett--->asztal (tálca---tulajdonságok--navigáció)
- fájlok társítása, ne a metrós, hanem desktop kép /-videónézegető (jobb klikk a fájlon -->társítás / alapértelmezett programok)
- modern app bezárása--->Alt+F4, ezt minden win user csak ismeri
- charm bar kikapcsolása ((tálca---tulajdonságok--navigáció)
- start gomb bal klikk / Win+X--->leállítás /újraindítás, ha nagyon hiányzik neki--->start menü pótlók, csomó ingyenes van, google ad rá bőven találatot.90 %-ban ezek miatt lett lehúzva, mondhatni megbuktatva a rendszer, ilyen triviális dolgok miatt...a többi: driver-hardver inkompatibilitás és gondok egy dolog, de egy új rendszernél ez benne van sajna. Talán MS-nél se gondolták, h ez ekkora nehézséget okoz majd sokaknak, 8.-án jön majd Update 1, ezeket alapértelmezetten beállítva, de vsz már nem sokat dob rajta, mert már bemocskolták kellő képpen, vmint sokan alapból frissítést is kikapcsolják, mert vmi okos ismerőse azt tanácsolta (láttam sok helyen)...
De ez igaz Linuxra is vmilyen szinten, h kezdők (win userek) idegenkednek attól, h vmi újat kell tanulniuk, akár menet közben beállítaniuk és ezért nem váltanak rá, inkább maradnak Windowsnál.
(#597) VIPowER : így van, egy ici picit kell azért érteni hozzá
, csak az a baj, h nagyon elbutult a mai társadalom...pl. TV, net miatt. Utóbbi jó, hogy van persze, de sokaknak annyi a gépes tevékenysége: bekapcs--->Facebook, Skype, Twitter--->kikapcs. Aztán már, ha egy picit gondolkodni kell, v csinálni, beállítani vmit, az már nem megy....fikázzuk a rendszert. Nyilván nem várható el, h mki professzionális szinten értsen hozzá, de egy kicsi hozzáértés kell, csak ez sincs meg sokaknál, pici utánajárási szándék se, ez a legnagyobb gond...
-
floatr
veterán
A TV egy wine wrapperes megoldás, nem a legoptimálisabb. Mondjuk lehet h én nem értettem igazán h pontosan mi a kérdés: linuxról elérni egy windows-os gépet, vagy magát a linuxos gépet elérni. Utóbbira vannak csőstül megoldások VNC-alapon.
Szerk: ja látom. Erre az alap rdesktop a legjobb. Be kell lőni hozzá egy sort, ami indítja, aztán egy kattintás az egész.
-
VIPowER
őstag
Lehet én vagyok szerencsés, de nekem még nem volt dolgom Win 8-cal.
"" pedig nem hülye, csak nem érdekli. Neki az kell hogy működjön és kész."
Akkor ne akarja használni... Olyan nincs hogy csak működik, muszáj egy ilyen cucc (számítógép, okostelefon, autó) használatához, hogy ismereteid legyenek róla. (Pl. autó esetében, hogy mit kell bele tankolni? Váló fokozatai mit csinálnak? Miért nem szabad bizonyos esetekben menni mint állat?)"Ez meg addig pont nem érdekel amíg keresek vele.
-
quailstorm
félisten
jaaj, az még jobb volt
LG GT540, az SW frissítőt még le tudod szedni, ugyan nem az LG oldaláról, de elég könnyen, aztán az meg kitörli a telót és nem csinál semmit, mert ugye kapcsolódni azt nem tud a semmihezMegtörtént eset, még a topicjába is írt olyan aki így járt. Így kell ezt nem?
-
quailstorm
félisten
egyforma a sebessége
Amikor unokatesóm megvette a lenovo Y500-at, akkor neki is ikononként töltött, meg tetű volt, most SSD-vel repül, de akkor csak csorgatta a nyálát az én HDDm által nyújtott teljesítményre
lehet a Win7-vista se lenne nálam olyan rossz ha ezen a vinyón lenne, és szerintem ezeknél a 8-8.1 kevesebbet darál
XP meg egyáltalán nem -
Tamás88
őstag
Akkor az ott rajta lévő előtelepített szemetek miatt lassú a gép, Szedd le azokat, ha rajta vannak. Nekem a Windows 8.1 gyorsabban tölt be, mint a 7-es ráadásul egy IDE 7200rpm-es hdd-n van rajta. Ubuntuval kb. azonos sebességgel tölt be, azt leszámítva, hogy bejelentkezés után már nem reszel az Ubi, kikapcsolásnál viszont mindenképp az Ubi győz (sata2 5400rpm hdd).
-
King Unique
titán
Mármint Symantec, hát pl. Police-t gyakran átengedi...
Gyorsabb volt, v sem, alapból a 8 nem lassabb a 7-nél, az, h esetleg SEP 7-re jobban van optimalizálva, kevésbé terhelve a rendszert működött, az más. Szerintem másik EP / ES lehet megoldás lenne.
Vinyóreszelés nemtom mért van, ha nem a SEP-re gondolsz, akkor 8 pl. gyakrabban futtat karbantartást, de én azt is üresjáratban vettem észre, menet közben nem is nagyon figyeltem, h jobban "reszelt volna". -
King Unique
titán
Már megint ez a "szar a nyóc + 1 ok"...nálam egyik notin 5400-as HDD-vel (win 7 / 8 / 8.1) nem tapasztalok negatív sebességbeli különbségeket 8-casok javára
, egymagában felpakolva meg egyértelműen gyorsabb a 7-esnél.
SSD-n meg nyilván hasít mindegyik.(#477) sh4d0w : mint mondtam, sokféle tesztlabor van, sokx különböző eredményekkel. Megint más a valós használat közben esetlegesen bekapható vírusok lehetősége, mint a célzott támadás, amit ezen hackerek is bemutatnak.
(#477) sh4d0w : Mint: nem vagyok nagy Linux user, de amiket végigpróbálgattam, azok közül egyértelműen a Mint jönt be az egyik legjobban.
, Ubuntu kevésbé...Viszont XP nyugdíjazása után egy vérbeli Windows home user továbbra is Redmond felé fog kacsingatni és vsz Win 7 /8.1 / 9 fog (idővel) felkerülni a gépére. Linuxra egy szűkebb réteg fog véglegesen átállni, még ha megvan az az előnye is, hogy csak rendszert kell cserélni és gépet nem kell bővíteni.
-
Érdekes. Nálam a munkahelyi inteles gépen (Core2 E8400), és az Atthoni AMD-s gépen is gyors a Win8.1.
A munkában egy 320GB Samsung Sata2-es winyóról bootol, otthon meg egy 1TB-os Sata3-as Seagate-ről.
A Chakra linux nálam sokkal lassabban bootol, de az általános működésben nem veszek észre jelentős különbséget, mivel mindkettőnél azonnal történnek a dolgok.
Mondjuk, én nem használok Win8-on sem külső tűzfalat, sem víruskergetőt, kikapcsolom a backup szolgáltatást, és a swap file-t is fix méretűre állítom, mert az átméretezgetés valóban nagyon belassítja a rendszert. -
"A winnyóz nyóc meg a nyóc pont egy halál HDD-vel, akármilyen gépen."
Érdekes, nálam hasít a win 8.1 és előtte a sima 8 is gyors volt. Seagate 1TB olcsó winyóval, egy AMD APU-n 8GB Ram-mal, de 1,4GB memóriánál sosem foglal többet - kivétel, ha egyszerre megy a Mudbox, 3dsMax, Photoshop, stb., de ez természetes..
Sokkal gyorsabb, mint a Win7.Emellett én is linux felhasználó vagyok, mert jobban szeretem és jobban megbízom benne, de azért vágom, hogy a Win8.1 is gyors rendszer. Szerintem egy modernebb gépen hozza az XP sebességét.
-
Vladi
nagyúr
Komolyan besírok már a jútúbtól. Eskü megy az erőlködés szoftveres oldalon, hogy el tudják adni az új kacatokat.
Most ezt hidd el:Anno volt egy 2500+-os barcis gépem. 756 mega rammal, vagy mennyivel. Na az a proci tudott ~1800 Mhz-t meg 32 bites volt. Ma már körberöhögnék.
Volt rajta egy centos 5. smplayerrel nem, de terminálból mplayerrel indítva akadás nélkül ment a 720p videó! Full screenben is. Hol volt még akkor hardveres gyorsítás... mit tudott az nv fx 5200? Semmit.
Úgyhogy nem értem ezt az egészet. A flash csak szívatja az embert. A htpc-mben meg volt egy 8200-as nv chip. pure videó, meg uvd3-as enginee mindent visz ami kell az embernek. Ilyen luxus dolgok mint 3d csak a fejemet fájdítja.
Szóval kiakasztóak, én mondom.
-
törölt tag
Na és ugye kellett rá várni több mint 4 évet. Mivel az SP1 után telepített frissítések már több GB többlet adatot jelentettek a rendszerpartíciókon, ami eredetileg úgy lett volna kipucolva, hogy jön az SP2. Viszont nem jött, és a jelek arra mutatnak, hogy a Windows 7 lesz az új XP.
Érdekességként a Windows Vista tulajdonosok már nem kapták meg ezt a lehetőséget, sőt náluk parancssorból kell az SP-k után is takarítani: Takarítás a Windows Vista Service Pack 1 & 2 telepítése után
Illetve Vistán és egyébként az összes ezen a vonalon fejlesztett rendszerre igaz, hogy van egy kényelmetlenebb "kézi" megoldás is Windows\SoftwareDistribution Folder Cleanup Automation
XP-nél is lehet kézzel törölni a sok szemetet. Amúgy az XP nyugdíjazásának egyik legnagyobb hozadéka, hogy az IE 8 is kikopik végleg. Marad a 9/10/11 támogatva
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest