Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Rimuru
veterán
-
törölt tag
"Akkor ezt a kiegészítőt próbáld már meg hozzáadni a firefoxhoz :"
Most komolyan, kell ilyenekkel jönni?
Te meg próbáld meg ezeket:
PrintPDF
Gnotifier
Kinek nagyobb? Az én apukámnak meg CSÉB-je van.
BTW minek akarnék FF-ből indítani bármi más programot, mikor a menüben egy kattintásra ott van minden cucc?
De erre a Windowson sincs szükség, úgyis bárki elindíthat bármit bárhonnan bármikor. És még csak FF sem kell hozzá.
És a végén colomb2 telitalálata.(#604) emvy
Nyilván a probléma része az egy klikkre frissíthető teljes rendszer is.(#615) EarL 007
Megnyugtató és biztató.(#616) King Unique
De azt azért érzed, hogy ez fordított irányban is így működik: akik Win fórumokon lehülyézik a júzert, mert nem hajlandó ezen egyszerű dolgokat megcsinálni, azok paprikavörös fejjel kelnek ki a Linux ellen, mert esetleg hasonlóan egyszerű dolgokat kellhet azon is megcsinálni. Itt azért felmerül a kérdés, hogy ezek az emberek vajon Windows eladásból és karbantartásból élnek-e?(#617) colomb2
-
cadeyrn
aktív tag
Nem tudod UGYANAZT megcsinálni, mert nem írták megy UGYANAZT a programot.
Máshogy tudod megcsinálni, mert ez egy másik rendszer. Scriptből, magától, klikkre, gombra, amire akarod, de máshogy. Vagy írd meg; ha neked erre van szükséged, akkor meg kell írni / fizetni kell vkinek, hogy megírja, mert látszólag másnak nem kell.
Ennyi.// rage off, még nem ittam kávét ma, bocs
-
Na akkor mégiscsak tudsz scriptet írni.
Amúgy azzal mi van, amikro a csoda winnyóc huszadszorra akar települni egy tök átlag Core2-re? Közli, hogy nincs driver. Hogy mihez, azt nem
Aztán huszadikra ugyanaz a telepítő felmegy." pedig nem hülye, csak nem érdekli. Neki az kell hogy működjön és kész."
Akkor ne akarja használni... Olyan nincs hogy csak működik, muszáj egy ilyen cucc (számítógép, okostelefon, autó) használatához, hogy ismereteid legyenek róla. (Pl. autó esetében, hogy mit kell bele tankolni? Váló fokozatai mit csinálnak? Miért nem szabad bizonyos esetekben menni mint állat?) -
Syl
nagyúr
Értő olvasás?
Hol írtam én, hogy minden probléma 5 perc alatt megoldható?
Idézem mit írtam: akik nem hajlandóak 5 percet guglizni egy probléma megoldásáért, maradjanak csak vindózon!Nyilván rengeteg olyan szoftver van, amit nem írtak meg linuxra, de ez mióta az OS hibája?
(#591) tothmaxy182
windowson a telepítés után kb 2 napom elmegy mire használható lesz a gép
Csak óvatosan ezzel a kijelentéssel, mert majd kapsz a képedbe. A "szakértők" majd jól megmagyarázzák neked, hogy fél óra egy vindóz újratelepítése.
-
tothmaxy182
őstag
Jaj Öreg, tudod én mennyit szoptam Windows alatt, hogy pl egy nyomtatót vagy egy webkamerát működésre bírjak??? Tök ugyan ez a szitu. Ha nincs hozzá program/driver, akkor baszhatod, mindegy hogy windowst vagy linux-ot használsz.
Tegnap telepítettem újra a win7-et a lap-topomon. Vért izzadtam mire mindent működésre tudtam bírni (pl a hangerőgombokat a billentyűzeten).
Ellenpélda, hogy míg windowson a telepítés után kb 2 napom elmegy mire használható lesz a gép (programok/driverek tömkelege), addig Linux alatt szinte mindent felismert automatikusan. Persze amit nem, azt jó eséllyel később sem fogom tudni működésre bírni.
Szóval az éremnek két oldala van, légyszíves vedd észre mindkettőt. -
És vajon Windows alatt nem fordulnak elő ilyen problémák? DE.
Mert nekem nagyon sok időm megy el az ismerőseim idióta windózainak a rendben tartására.
(Kezdve a 8 alatt sokszor feljövő világoskék képernyővel, ami nem a kék halál.)Scriptet meg egy gondolkodó ember pillanatok alatt megtanul írni. Ha nem, akkor ha talál működőt, simán beteszi egy file-ba, és ennyi.
Amúgy én sem vagyok programozó, csak mérnök, mégis tudok scriptet írni.
Igaz, a melóhelyen nagy király voltam, amikor adatbázis "programozóknak" írtam pár .bat file-t, pár egyszerű dolog automatizálására. Azoknak is csak a fizetése programozói.@ksanyo : Ha egyszer megoldod, akkor tána addig működik úgy, ahogy megcsináltad, amíg úgy nem döntesz, hogy újrarakod. Nem azért fogod újrarakni, mert megborult, hanem max. mert új gépet vettél
-
Rimuru
veterán
Nem azt mondom, csak ő úgy csinálta. Ha tudod hogy terminálban milyen paranccsal lehet állítani akkor egy bash script tökéletes lehet (lényegében sorban leírod miket változtatnál).
Én meg Windowsban nem tudom megcsinálni azokat amiket szeretnék pedig nagyon egyszerűek Linux alatt. -
Rimuru
veterán
Írsz rá szkriptet, kis programot amit meghívsz a panelről (vagy meghívsz egy már működő programot). Ismerős C programot írt fényerő szabályzásra (kb 15-20 sor).
Firefoxba mi a nagy szám? ugyan azt tudja Linuxon mint Windowson.ksanyo: Látszik hogy nem használsz terminált, egyébként tudnád hogy nagyon jó eszköz.
-
dabadab
titán
Valoszinuleg gyorsabban, mint ha Windows alatt kellene megoldanom ugyanezt.
Most egyebkent teszteltem is, kb ot perc volt (az xrandr-rel lehet allitani brightnesst, egy taskbaros gombot / hotkeyt definialni ra meg egy sor).
Egyebken pont ma futottam bele egy olyan problemaba (minden user lasson egy network printert), hogy az volt a megoldas, hogy konzolban kiadom a "cscript prnmngr.vbs -ac -p "\\server\printer"" parancsot - ja, nem Linux, Windows XP
-
ksanyo
tag
"Nem egy problémáról van szó, és nem 5 percről."
Sajnos így van. A sokszorosát bele öltem. Tudtam örülni annak is amikor valamit sikerült. De van amit meg órák napok keresgélésével sem.
Sőt azt végképp nem értem hogy valami elcseszett kapcsolót miért nem tudnak kitenni a felületre, miért kell a parancssort csesztetni állandóan? -
Nem. Felzabálja.
512Mb-al egy SP3-as XP használhatatlan. Tapasztalat.Live módban akkor lehet gyorsab egy kis igényű disztró, ha befér a ramba, és nem kell állandóan a winyót reszelni. De nem feltétlenül van így.
A winnyóz nyóc meg a nyóc pont egy halál HDD-vel, akármilyen gépen.
-
tothmaxy182
őstag
Amíg megnyit egy alkalmazást, az beletelik 4-5mp-be, e utána már sokkal gyorsabb. Sajnálom, hogy nem hiszel nekem, de el nem tudod képzelni, hogy mennyire belassult az XP. Amikor anno megvettük a gépet, hasított rajt az XP, azóta eltelt 9-10 év, és úgy hiszem hogy a rengeteg patch és frissítés, javítás rendesen megnövelték az XP gépigényét. Hiába telepitem újra.
-
tothmaxy182
őstag
Viccesnek találod? Én sajnos nem... Valami valószínűleg a háttérben zabálja a RAM-ot, de már leszarom, nem szórakozom azzal, hogy kiderítsem az okát. A totál frissen feltelepített XP kb egy hónapig használható, utána úgy belassul, hogy mire elindítja a Firefox-ot az kb fél perc... És a Firefox mondjuk 3 füllel gyakorlatilag totál meg is öli a rendszert...
petipetya: Linuxon a System Monitor alkalmazással...
-
floatr
veterán
A betűk problémája ott kezdődik, hogy a windows alatt használatos csomagban licencköteles (!) készletek vannak, de nyilván mindenki ehhez szokott hozzá. Ez probléma egy átlagos disztróban, de általában annyival ki lehet védeni, hogy telepíted őket, pl. ubuntu származékokban (bocs, én azt használok) konzolban
sudo apt-get install msttcorefonts
vagy az adott rendszer telepítő szoftverével megkeresed ezt a msttcorefonts csomagot, és telepíted. Ez letölti neked külső forrásokból a betűkészleteket, és innentől a böngészők sem úgy fognak tartalmat megjeleníteni, hogy te érzed magad kínosan.
De az való igaz, hogy problémamegoldást hamarabb találsz a konkrét topicokban.
-
-
KAMI911
senior tag
Hali,
Esetleg próbáld ki XFCE-vel. A Linuxnak van egy olyan előnye, hogy ha nem jön be az egyik felület, kipróbálhatsz egy másikat.
Ha feltelepíted a mint-meta-xfce csomagot a cinnamonos gépedre, akkor fent lesz mindkettő és a login ablaknál tudsz közöttük váltani a Munkameneteknél.Viszont az is lehet hogy valami szoftveres gond van. Nem jön fel induláskor ey olyan ablak hogy a cinnamon szoftveres módban van, illetve nem lehet hogy eleve olyan módban indul a CInnamon valami hiba miatt?
-
KAMI911
senior tag
Sok fajta megoldás van a fényerő változtatására:
apt-get install xbacklight
xbacklight -dec 10VAGY
echo 15 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness
VAGY
xrandr --output LVDS1 --brightness 0.5
Esetleg a panelra is ki tudsz tenni fényerőszabályzót (és még sok minden mást is)
Panel üres részén jobbklikk: Kisalkalmazás hozzáadása a panelhez -> Brightness
-
-
Biztos hogy lehet. A fényerőszabályzás megy scriptből, az tuti. Ami megy scriptből, azt ki lehet tenni parancsikonra, vagy LIRC funkcióra...
Mondjuk a pontos módját nem tudom, sosem csináltam még LIRC konfigot, de az tuti hogy meg lehet csinálni.Bár sztem a távirányító gombjaihoz helyből hozzá lehet rendelni LIRC parancsokat, amik a fényerőt állítják...
-
DS39
nagyúr
hülye kérdés. de ezeket miért kell állítanod folyton, hogy gyors elérésű parancsikonra van szükség?
én egyszer beállítom a Windows-ban a színsémát, ha kell a default videolejátszóban még lehet szabályozni, de azt is csak egyszer kell, és jó minden filmhez. a fényerőt meg a Fn+F2/F3-mal vezérlem függően attól hogy milyen a környezeti fény.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest