- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- iPhone topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
teleahocipöm #1044 üzenetére
Ha nem akarod magad agyonszopatni, akkor Debian, Ubuntu vagy Arch alapú linuxokkal kezdesz.
-
Syl
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #785 üzenetére
Próbáltam már meggyőzni. Sőt, régebben telepítettem is neki egy linuxot. Szerintem akkor az egyszer volt elindítva, amíg ott voltam.
Vindózon meg olyan lehetetlen dolgokat csinál, hogy a hajam égnek áll. Például: online zeneoldalakról (Grooveshark, Spotify stb.) szedi le a zenét valami spéci programmal. Ez persze valami fizetős hekk program, amiért ő természetesen nem fizet (szoftverért fizetni?!) hanem krekkeli.
Szóval, őszintén, nem is akarom hogy közöm legyen a szoftveres dolgaihoz(#789) Tamás88
Évek óta nem használok optikai cuccot. USB3 dokkolóban vinyó(k) meg a NAS.
-
Syl
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #782 üzenetére
Természetesen folyamatosan megy a nyavalygás, hogy egyes weboldalakra nem tud bemenni, az újabb szoftvereket nem tudja telepíteni. Amit mégis sikerül, azzal sok a probléma, lassú, lefagy. "Biztosan valami olyan kódot raktak bele, amivel rákényszerítik a frissítésre".
És állandóan valami régi (pár éves!!!) chrome-ot meg firefoxot keres, mert ezek az újak már sz*rok. -
-
Syl
nagyúr
Húha, valakinél éhen halt az agyrágó bogár
-
Syl
nagyúr
Volt egy HP Photosmart C6180 multifunckiós kütyüm (szkenner, hatpatronos nyomtató, fax).
Windows 7-hez egy 350 megás rettenetet kellett telepíteni, ami bő fél órás játék volt, még SSD mellett is. És persze két-három havonta meg kellett ismételni, mert a control center "elfelejtette" a nyomtatót.
Ubuntun "egy csöppet" egyszerűbb volt:
- nyomtató hozzáadása
- hálózat
- az egyetlen tétel kijelöl
Kész.
A szoftverközpontból még felraktam a pár megás HPLIP eszköztárat és a cucc azonnal tudott mindent amit windows alatt is. -
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #703 üzenetére
És az a baj, hogy a vindózos szoftverek készítői nagyon rájátszanak erre az "átlagos felhasználóra".
Csak egy példa, ami éppen hétfőn esett meg velem itt az irodában.
Gép bekapcs, bebootol, erre jelez az avast hogy van frissítés (a programhoz). Kirakja a nagy táblát, sok dumával. Pici szürke gomb ami az ingyenes antivírust frissíti, és bazi nagy zöld ami a teljes, fizetős csomagra ápgrédel. Állítom hogy 100 emberből legalább 95 beszopja a nagy, zöld gombbal. -
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #701 üzenetére
csak "megy és használjuk"
Tavaly előtt egy barátom a kiöregedett XP-s dektop gépét egy laptopra cserélte. Nem egy számítógép zseni a srác, plusz ott a zasszony meg a gyerek, akik szintén naponta több órát nyüstölik a gépet.
Nos, erre a gépre akkor 12.04-es Ubuntut raktam, szépen beállítottam rajta mindent, megmutattam a szoftverközpontot stb. És azóta nem kellett vele foglalkozni! A gép csak megy-megy-megy... -
Syl
nagyúr
Én már számos alkalommal beírtam az ultimate igazságot:
Ha egy hardver nem megy windowson, akkor az a hardver gyártójának a hibája.
Ha nem megy linuxon, az természetesen a linux hibája. A linux sz*r!/irónia off.
(#691) tomtyi
Én mondjuk nem tegnap vizsgáztam (be se merek gondolni hány év[tizede] volt), de abban az időben teljesen normális volt, hogy másik autón ment a vizsgavezetés, mint az oktatás. Csak egy "apróság": a tanuló autón az index bajuszkapcsoló automatikusan visszakapcsolt, a vizsgaautón nem. Figyelmesség
-
-
Syl
nagyúr
válasz
petipetya #650 üzenetére
Meg utánaolvasni sem szégyen.
Így voltam pl. az előbb említett photoshoppal. Kíváncsi voltam, vajon be tudom-e üzemelni. Hazahoztam az irodából a CD-t, beírtam a gugliba "elementary os photoshop" és a megoldás ott volt az első linken. Oké, volt némi terminálos copy&paste, de a cucc hibátlanul működik! -
Syl
nagyúr
máskülönben csak megy, és megy, és megy.
Persze ubuntunál egy-egy frissítés után előfordulhatnak izgalmak
Hat hónapja nyúzom az elementary-t de még nem sikerült megborítani. Se frissítéssel, se kézi ügyködéssel. Pedig néha szoktam benne hegeszteniA múltkor pl. wine-t fordítottam, mert ki akartam próbálni a photoshop-ot. És megy hiba nélkül.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #625 üzenetére
Az MS célja ezzel az egész fürdőszoba csempés desktop vindózzal az volt, hogy majd szépen lenyomják sok százmillió felhasználó torkán és akkor remélhetőleg fellendül a mobil/tablet piacuk is.
-
Syl
nagyúr
válasz
King Unique #621 üzenetére
Igazi választási lehetőség akkor lenne, ha azt a sz*r lapos felületet egy kattintással le lehetne cserélni (mint linuxon)
-
Syl
nagyúr
Értő olvasás?
Hol írtam én, hogy minden probléma 5 perc alatt megoldható?
Idézem mit írtam: akik nem hajlandóak 5 percet guglizni egy probléma megoldásáért, maradjanak csak vindózon!Nyilván rengeteg olyan szoftver van, amit nem írtak meg linuxra, de ez mióta az OS hibája?
(#591) tothmaxy182
windowson a telepítés után kb 2 napom elmegy mire használható lesz a gép
Csak óvatosan ezzel a kijelentéssel, mert majd kapsz a képedbe. A "szakértők" majd jól megmagyarázzák neked, hogy fél óra egy vindóz újratelepítése.
-
Syl
nagyúr
válasz
#19617792 #314 üzenetére
Akkor az én gépem nem tud erről a 'nem létező driverről', mert másfél éve köszöni szépen hibátlanul teszi a dolgát
Persze ha erre a gépre windowst rakok, akkor kell hozzá egy 150 megás intel vga driver, ami a tálcáról lassabban nyílik meg mint a PhotoShop(#319) Vesa
És ki mondta neked, hogy melós gépet kell linuxszal kiváltani?
Nyilván aki dolgozik a gépen és van pénze Maya/Max-ra, az alkalomadtán tud venni új gépet, új OS-sel. -
Syl
nagyúr
Ja és a terminálos telepítésről csak egyet!
Fogjunk négy ingyenes, multiplatform programot (KeePass, Transmission Remote GUI, VLC Player, Dropbox) amit én napi szinten használok (itthon linuxon, az irodában win7-en).
Mind a ketten telepítsük fel ezeket. Te windowsra én pedig linuxra.
Melyikünknek egyszerűbb? Gyorsabb?
Én csak ennyit írok be a terminalba (vagyis egy txt fájlból bemásolom):
sudo apt-get install keepass2 transgui vlc nautilus-dropbox
És garantáltan megvan egy perc alatt.
Te ennyi idő alatt meddig is érsz el? Elindítod a böngészőt és elkezded kiguglizni az első appot.Grat! Valóban a windowsos módszer a jobb, gyorsabb, biztonságosabb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Jogász topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nyaralás topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest