- A Mate 70 Pro+ és Mate 70 RS a Huawei titánjai
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Tesztpadon az exynosos Galaxy Z Flip7 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Felteve ha nem Grub2-d van, ami az uj rendszereknel altalanos. Grub2 eseten bemesz a /etc/grub2.d-be, ott van jopar fajl. A fajlok menupontoknak felelnek meg, pl.
10_linux
20_linux-safe
40_os-prober
50_memtest... vagy valami ilyesmi. Ha atnevezed pl. a 40_os-probert -t 05_os-prober-re, majd tolsz egy
sudo update-grub
-ot, akkor onnantol az lesz a legelso. -
válasz
Apollo17hu #845 üzenetére
Az lesz a gond, szerintem, hogy a pendrive kapasbol nem FAT32-re van formazva. A Windowsnak latnia kell a fajlokat.
-
Oo, tenyleg 4 verzio volt: Lenovo W5xx, Dell Mxxxx, HP 85xxW, rMBP. A Lenovo volt a legolcsobb, utana a Macbook, utana a tobbi. Es persze a Macbook volt a legkonnyebb, stb., meg meg sose volt elotte Macem, es azt hittem, hogy ezek tenyleg olyan jok, mint ahogy mondjak. Hat nem.
Mindegy, mostmar ez van.
-
Ja, csak amikor a ceges gepet kaptam, akkor ugy nezett ki, hogy kelleni fog az OSX, de aztan kiderult, hogy megsem. En szivesebben hasznalnek barmi mast. Mondjuk teny, hogy IPS kijelzos laptop 16G RAM-mal nem nagyon volt mas egy evvel ezelott, csak a boszme nagy Dell meg HP workstationok..
-
> Meg azért akkor megint, mi volt a macerásabb?
Hat, megkozelites kerdese. Az itthoni PC-men a legujabb Linuxok majdnem mindent felismernek, de tokeletesre nem lehet megcsinalni (amivel baj van: videokartya, eger (!), aztan van egy viszonylag speci kulso DAC-om, meg a Garmin sportcuccaim vevoje sem megy). Windowson meg kell par drivert telepiteni, viszont minden 100%-os.
Mivel alapvetoen Linux alatt szeretek dolgozni, ezert sokaig probaltam dual-bootolni, de kicsit gazos, hogy amikor visszaerek futasbol, es fel akarom tolteni a netre a GPS-adatokat, akkor at kell bootolnom Windowsba. Szoval vegul maradtam a virtualis gepnel, ami teljesen megfelel teljesitmeny szempontjabol + tokeletesen megy az osszes hardverem.
Most mondhatod, hogy figyelni kell a hardverre, de mondjuk a futooramat vagy a bringacomputeremet nem akarom (es nem is igazan lehet) OS-hez igazitani.
Tenyleg sok fugg az egyeni korulmenyektol, en pl. masszivan utalom a mindenki altal istenitett OSX-et, barmit hasznalok, csak azt ne kelljen, a Macbookomon se indult mar el honapok ota
-
USB support volt az XP-ben, USB 2.0-hoz kellett SP1.
> Hát nekem a 2004-es gépemet igen rendesen tele kellett drivereznem amikor XP-t tettem
Megintcsak semmi koze a Linux vagy Windows 'josagahoz' -- nyilvanvaloan az osszes zart forrasu drivert (altalaban) nem integralhatnak az NT kernelbe, magatol ertetodo okok miatt.
BTW, nem tudom, figyelitek-e az MS frissen bejelentett open-source dolgait, erdekes fejlemeny szerintem (a Roslyn az kifejezetten eros lepes...)
-
válasz
CPT.Pirk #811 üzenetére
Igen, az uj kernellel sem tokeletes, par napja probaltam.
@hcl: linuxra a nyilt forrasu dolgokat nyilvan at lehet forgatni 64 bitre, ez nem a Linux architekturalis nagyszerusegebol fakad, hanem a nyilt forras elonyeibol. Viszont pl. a digigram hangkartyam tamogatasa megszunt Linux alatt, a regi driver persze nem megy, mert zart forrasu volt...
-
Az X800-al annyi lehet a gond Linux alatt, hogy az egy eleg eros kartya volt, eleg magas maximalis hotermelessel. A Linuxos nyilt driver (radeon) egyik legproblemasabb resze az energiagazdalkodas -- a legujabb kerneleken altalaban manualisan beirt boot parameterrel (radeon.dpm=1) be tudod kapcsolni a nagyjabol mukodo automatikus orajelallitast. Ezzel kb. mukodik, bar messze van a Windowsos szinttol (gyakorlatban ez magasabb fogyasztast es hangosabb ventilatorzajt eredmenyez). Ha nem kapcsolod be, akkor teljesen gaz.
Az fglrx-et is meg lehet probalni (zart forrasu driver), nekem azzal mostanaban nem voltak jo tapasztalataim, hogy ugy mondjam.
-
válasz
CPT.Pirk #808 üzenetére
Sose hirdettek ugy, az XP-Vista valtaskor alapvetoen megvaltoztak a driver modellek. A Vista-W7-W8 sorozat altalaban elegge kompatibilis egymassal, mert az igazan nagy valtozasokat a Vistanal leptek meg.
Teny viszont, hogy a WDF erosen javasolja a forward compability-t, emiatt tenyleg nagyon sok XP-s driver megy W7-en gond nelkul. A te Aureal Vortex 2-d eseteben (feltelelezem, hogy errol beszelsz) szinten van tamogatas W7 ala, de csak 32 bitre -- az eredeti driver ugyanis tenyleg kompatibilis elorefele, viszont csak ugyanazon az architekturan (32 biten). Az lehet, hogy nem kene szamonkerni az OS gyartojan, hogy 64 bites OS tamogasson regi 32 bites drivereket.
-
Vannak egyebkent jobb kezdemenyezesek (Chocolatey), csak alacsony a tamogatottsaguk -- meg a Windows/Mac filozofia az az, hogy a fuggosegeket osszecsomagoljuk a szoftverrel. Ennek egyebkent van elonye is. Asszem per pillanat a Windowsban a side-by-side divik, azaz egy konytarnak N verzioja fel lehet telepitve; OSXen meg kb. minden
statikusmellecsomagolt. Emiatt a .MSI-nek nem kell tul sok mindent tudnia -- a legnyilvanvalobb dolog, ami hianyzik, az a kozponti tarolo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest