- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
quailstorm
félisten
"A GetDataBacket nem fogja zavarni, hogy most Linux partíció van rajta, mert látni fogja, hogy hol vannak NTFS-ses fájltöredékek."
Akkó jóvan. Mondjuk én már minitool partition wizarddal is találtam és állítottam vissza törölt partíciót. De azt nem tudtam hogy EXT-en is kezd valamit.
Kétségtelen tény hogy a partícióhatár pár fájlt érint, de az oprendszer nagyobb területet vágott ki magának mint amekkora az XP volt, ott előfordulhat zűr esetleg.
Egyébként 120GB adatot hoztam vissza getdatabackkel mikor az SP1-es XP 128GB-os limitje életbe lépett a 250-es HDD-n. De az NTFS volt ugye.
-
quailstorm
félisten
Szerintem nincs. Eleve a partícióhatár átszeli a régi adatpartíciót. Ha visszaállítanád a táblát, akkor is csak töredékfájlok maradnának meg.
És valóban, az ajánlott programok most egyáltalán nem mennének. linuxon még nem is kellett adatot mentenem ,azt se tudom mivel kell -
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
Én tudtommal ha törölsz egy primary partíciót akkor az alá csatolt másodlagosnak is tűnnie kell.
Viszont lehet partíciót konvertálni/átformázni is EXT4-re akkor nincs gáz tutira.Mindenesetre a beépített parted alapú cuccal meg lehet oldani. Meg minitol partition editor server editionnel.
-
quailstorm
félisten
Lehet partíciókat tömöríteni linux alól amíg az adat engedi (elveszi az üres helyet) és abból csinálni másikat. Vagy törölni azt ahol a 7 van most és helyére a linux.
A gond ott kezdődik ha a win7 partíciója elsődleges, és az alá rendelt logikai a másik partíció. Akkor bukod az egészet ha a win7 helyére kerülne a linux. -
quailstorm
félisten
Az lett volna a lényeg. Mert ha menne a 11.2, akk a legfrissebb pepper is. érted...
11.1 tényleg csak a béna régi oldalakra jó, ahol az animált fejléc flash például. Játékok kérik az újabbat.Engem a chrome frissít, elszáll nagy pofonként ért az tuti. Vesztettem a linuxba vetett hitből. De persze, financiálisan nem éri meg, google meg leszarja.
Csak chromimumban meg az xajax nem megy, szal delmagyar.hu is bugos... -
quailstorm
félisten
A 11.2? FX5200 ugyanúgy szarik a flashre, nem támogatott. CPU szinten 11.2 óta kell SSE2 LINUXON, CSAK LINUXON.
Pepperhez is kell. És az univerzális Debian-Ubuntu chrome sem megy 32-es verzió fölé, SSE2 hibával. FFOX LASSÚ.De azt hiszem ezeken a körökön túl vagyunk.
Én meghagynám az XP-t Athlon XP esetén az tuti. Ha lenne hely... -
quailstorm
félisten
Akkor jó. Én simán az ablakok mozgatására gondoltam hogy az is akad(GeForce 4-gyel csinálja például, de nem nagyon durva). Míg Win7-en tuti megy vele az aero. De majd kiderül. Videókkal is lehet baj. Főleg csíkozás meg fHD-nál lag.
4500m sokkal komolyabb tudtommal.Javaslom hogy mielőtt nekiesel nézd meg live módban. Nehogy a Windows törlése után legyen pofára esés valami miatt.
-
quailstorm
félisten
Az elírás, nem tudom hogy. XP ilyet nem is tesz, az 1GB úgy alapból ha megpakolom napi használatra.
Linux akart lenni. És Ubuntu 64 bit tapasztalat. Még a Unitys fullos bloat Ubuntu is kevés RAMot eszik.XPSP3+NOD32 meg 800-900MB bootkor...
Ezért van az Athlon XP gépben 1.5GB RAM. Most linuxszal ha 1GB-ig felmegy akkor már sok lap van nyitva chrome-ban.Csak az a gáz, hogy míg nálam a gyenge gépben az 4-es GF-hez van támogatott zárt driver, amivel még így is pocsék XP-hez képest, addig az Intellel 0 teljesítményre lehet számítani.
-
quailstorm
félisten
Mibe fogadunk hogy a 2 számunkra érdekes kommentelő rosszul crackelt warezt használ?
BTW egy rakat appnak kell a frissítés, nem beszélve a 7-hez érkezett kompatibilitási cuccokról, meg pl a tegnapi 8.1 update 1-ről ahol nem kell kutakodni mi történt mert tolja bele a képedbe. Neembaj, majd lehet bérelni a gépét 100Ft-é...
-
quailstorm
félisten
válasz
CPT.Pirk #889 üzenetére
És az meddig fog tartani? Nagyon szívesen raknék anyám gépébe 6xxx vagy 7xxx-es nV-t, de abból normálisat több ezer HUF-ért vesztegetnek.
Egyébként tényleg gyenge az FX5200, de azért kivittem vele a HL2-őt, a Far Cry-t elkezdtem, Feléig elvittem a Prince Sands of Time-ot, kivittem a Portalt, Cs1.6, Half-life 1, Mortyr2, CoD1-2, NFS Carbon. Return to Castle Wolfenstein, Quake1-3. Valamire jó volt az.
Még asszem belenyaltam vele a Doom3-ba is, laggolt, meg a WoW Lich Kingbe. Az 800x600-ba ment. -
-
quailstorm
félisten
biztos néha kell neki valami játékhoz vagy programhoz, hetente 1x
Régi géppel nem túl szerencsés 2000 körüli játékokkal se vakaródzni linux alatt. Pláne a ha SiS, S3, Intel, nagyon régi AMD. De asszem Gef4 alatti kártyára sincs driver. Márpedig egy GF3-mon még a CS source is megy -
quailstorm
félisten
kösz, de egyébként erre is van egy oldal őt használom
-
quailstorm
félisten
jaaj, az még jobb volt
LG GT540, az SW frissítőt még le tudod szedni, ugyan nem az LG oldaláról, de elég könnyen, aztán az meg kitörli a telót és nem csinál semmit, mert ugye kapcsolódni azt nem tud a semmihezMegtörtént eset, még a topicjába is írt olyan aki így járt. Így kell ezt nem?
-
quailstorm
félisten
egyforma a sebessége
Amikor unokatesóm megvette a lenovo Y500-at, akkor neki is ikononként töltött, meg tetű volt, most SSD-vel repül, de akkor csak csorgatta a nyálát az én HDDm által nyújtott teljesítményre
lehet a Win7-vista se lenne nálam olyan rossz ha ezen a vinyón lenne, és szerintem ezeknél a 8-8.1 kevesebbet darál
XP meg egyáltalán nem -
quailstorm
félisten
válasz
CPT.Pirk #525 üzenetére
3GB
Fel van véve videóra, az asszem 12.10. És az volt a bajom, hogy nem intelligens, mint a windows, és az új ablakot mindig feltolja a pofámba, míg windows a háttérbe nyitja ha sokáig nyílik az app és mást kezdek csinálni. Ezért vettem fel. Csak meg kell keresni. Kell?
-
quailstorm
félisten
Ez, ez amit én tapasztaltam. Csak nekem az occsó HDD az Toshiba.
XP-hez. Régi gépen, vagy akár a sajátomon a 7-esnek az a bottleneck, hogy a HDD-k régiek, és laassúúú. XPSP3 meg 60% vista. Vagy több. Annak a gépigénye már azonos a 7-essel. Csodálkozni emiatt nem kell. De Athlon64x2-őn, C2D-n hasít most is. Béna vinyóval AthlonXP-n meg 1,5GB RAMmal sem indokolatlanul rossz.
-
quailstorm
félisten
válasz
tothmaxy182 #495 üzenetére
Nálam éppen a 4 éves, több giga mobildriverrel megpakolt XP teljesít szolgálatot, és GYORS. Win8.1 mellett ez gyors OS még a gépemen. Igaz a boot az 3~5 perc is lehet mire teljesen befejezi a sok driver és autorun miatt, de utána hibátlan.
-
quailstorm
félisten
-
quailstorm
félisten
válasz
Den Hadnagy #310 üzenetére
Nekem ilyen nincs, bug lehet, vagy állítsd meg a videót váltás előtt, lehet háttérbe játssza azt is. AthlonXP-n ilyet nem csinált.
-
quailstorm
félisten
válasz
Den Hadnagy #307 üzenetére
felejtsd el a bongeszos youtubeot azon a gepen, minitube kliens telepits elvileg van taroloban
-
quailstorm
félisten
Na várjál má, hé. Amit meg te írtál, nagy arányban tökéletesen alkalmasak Win7-re, megfelelő RAM mellett.
Egy P4 celeron, vagy egy AMD Athlon XP esetén elfogadom, hogy kényelmesebb tud lenni a linux, HA működik. De persze a 10éves VGA miatt XFCE laggol, AthlonXP-n meg appkompatibilitási problémák hegyei vannak SSSE2 hiánya miatt.
Windowsnál ez az állandó baszkolódás a frissítésekkel, megöli a régi gépet. Meg helyigényes. Szóval tényleg egy (nálam debian 7), vagy ubuntu utólag telepített LXDE-vel (lubuntu nem LTS!!!!!) elég jó megoldás a problémára.
A dual boot meg azért kell ha valami fos csak XP-n megy tényleg. Egy PNA miatt most is XP-ről írok, cuccaim közt írt relatíve modern géppel...
Faterom meg nem bír átszokni. Bár most 2GB RAMmal jobb is az XP-n a netélmény 30 tabbal. De az is 100% Win7 certified AMD PC.
Ja és annyit írnék még hogy a "fos" AMD athlonXP géppel, linux VLC-vel mennek fullHD MKV-k is...
-
quailstorm
félisten
Plusz nem szembesül azzal amikor leül a gép elé, hogy kiment a kontroll a kezibű, CPU százon, és a rendszer valami halaszthatatlan tevékenységbe kezdett kérdés nélkül.
Akkor van szopás ha felrak valami frissítést ami megszünteti a supportot a hardveréhez, és nem megy valami. Az a szopóroller hardcore edition. -
quailstorm
félisten
Melyik flash?
Mert azon a gépen a pepperflash el se megy, tehát szinte 100% hogy 11.1, annak meg a támogatottsága meg lassan a nullával egyenlő, a népszerű online flashszarokhoz a 11.5 volt az első lépcső ahol bukó volt a linuxos flash google nélkül.
Nem mellesleg a 11.1 windowson is gyors, viszont azzal a CPU-val windows alatt elmegy a legújabb flash is, igaz, tetű.(#53) vinibali: ablakpofozás van benne? Win+nyíl, vagy mint ami gnome3-ban van, eltéped jobbra, és kirakja arra a felére a képernyőnek. Nekem az kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BenQ PD-3200-U Monitor - Designer 4K 32"
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest