- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Videón a Z Flip7 méretes külső kijelzője
- Mobil flották
- Huawei P30 - kell ennél több?
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
Új hozzászólás Aktív témák
-
joelke HU
őstag
De, a medibuntusoknál írta, csak így az egész leállt illetve el sem kezdődött a frissítés. Mindegy is, mert aztán a Petra változatot felraktam, mert gyorsan kellett egy működő, nem az én gépemen teljesít szolgálatot. A lényeg, hogy az rendesen frissült. Tudom, hogy ez csak júliusig jó, de a haverom régi gépe ezzel tud csak elfogadható sebességet produkálni. Ismerkedni jó lesz a 16, ha bevállik, akkor a 17-es végleges, stabil verzióját teszem fel neki, már, ha addigra elkészül. Ha nem nyeri el a tetszését, akkor kukázva lesz a régi gép és jöhet egy újabb, ami már viszi a Windows 7-et normálisan.
-
-
-
cadeyrn
aktív tag
megosztások linux minten: Linux mint simple file share
-
Pedig nem bonyolult
Inkább az a csoda, hogy a winek látják egymást, nekem mindig azzal volt bajom
1. gép tája a 2.-at, de a 2. nem látja az 1.-t, és spec esetek.
Amúgy nem kell jobban meggondolni, mit telepítesz, csak ha nem tudsz valamit, akkor előtte olvasni... Van pár féle Samba csomag, most ha te felülírtad valamivel azt a klienst, ami ment, akkor ne csodálkozz, hogy mondjuk egy töküres konfiggal nem megy
Az eltávolítás meg sudo apt-get purge programneve , és akkor mindent leszed.
-
törölt tag
Vagy az /etc/samba/smb.conf vagy /home/teneved/.config/samba vagy /home/teneved/.samba vagy /home/teneved/.a_grafikus_program_neve alatt találod meg a beállítófájlokat. Ha a saját mappabéli fájlokat törlöd, mondjuk akkor, amikor a program még nincs törölve, akkor nem egy tönkrement programot kapsz, hanem egy frissen telepítettel egyenértékűt.
-
Google.com és van ezer tutorial.
Nem kell megijedni tőle.
Amúgy én egyszerűbben oldaom meg; egy mc-t (Midnight Commander, kb. Norton Commader) indítok sudoval, aból már azt csinálok, amit akarok, és már át is tudom írni a Samba konfigot, ráadásul a szerkesztője elég felhasználóbarát.
Mndjárt ideteszek egy /etc/samba/smb.conf -t : itt van
Elolvasod, és mindenhova oda van írva, mi mit csinál. Ami előtt # vagy ; van, az ki van kommentezve, szóval azt nem veszi figyelembe.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem túl rég azzal szoptam, hogy Win7 az istennek se akart bemenni egy régi XP-s gép megosztásba. Átmentem Chakrára, az meg simán elérte a megosztást és le tudtam menteni mindent. Ehhez a részéhez nem kellett telepíteni semmit, valszeg neked se kell, hanem az XP oldalon van valami gubanc.
A Samba megosztás konfigolása viszont kicsit pain in the ass kategória, mert az egyszerű otthoni megosztástól az igen komoly szintig ugyanaz az egy konfig fájl szerkesztése a megoldás. Egészen más Linux ág, de a wikiben sok hasznos dolog van a sambához: [link]
A többi infó meg angolul a samba említett config fájlában van benne példákkal a végén. -
-
-
-
-
Ha a Krusader mindenféle gksu vagy sudo nélkül el tudja indítani jól, akkor nem. Az indítóban azt kell megadni, hogy /program/elérési/útja/programnév (lehet, hogy kell elé . ) és paraméternek gondolom a konfigfile-t várja (esetleg elérési úttal) a Dosbox.
Ezer éve használtam Dosboxot Linuxon, de általában a legtöbb programot így kell meghívni.Vagy csinálj egy scriptet. Egy file-ba tedd le hogy :
#!/bin/bash
dosboxindítóparancssormentsd el, adj rá futtatható jogot. Terminálból a ./filenév-re el kell indulnia a dosboxnak.
Erre is kitehetsz indítót. -
-
-
Konfig :
https://www.google.hu/#q=ubuntu+dosbox+config+file+location
Szerintem le van írva, hogy melyik a default konfig file
De ha kézzel kell megadni, hogy melyik a konfig, akkor csinálsz egy ikont a desktopra, vagy a menübe, ami meghívja a dosboxot a megfelelő konfigfile-al.Mountolnia kéne a más partíciókról is a könyvtárakat is... Az nem a boxtól függ, keres egy elérési utat, az oprendszer odaengedi...
"Harmadik kérdésem, pedig, hogy teljes képernyős videólejátszáskor, hogy lehet elkerülni ne induljon el a képernyővédő, anélkül, hogy kikapcsolnám persze.
"
Alapból így kéne lennie, de milyen lejátszó? VLC-nek pl. van opciója, ami kikapcsolja. -
Dosboxos kérdéshez visszatérve, találtam egy parancsot (config -writeconf dosbox.conf) ami létrehozza a config fájlt (a Home könyvtáron belül), szerkeszteni is tudom, de csak akkor használja a benne foglalt beállításokat ha Krusederrel megkeresem a dosbox.bin-t (a Bin könyvtárban) és úgy futtatom manuálisan, ha simán a menüből akkor olyan mintha nem is létezne a konfig fájl. Másik kérdés ezzel kapcsolatban, hogy mountolni csak /home könyvtárban lévő dolgokat enged, ntfs partíción levő könyvtárat esélytelen?
Harmadik kérdésem, pedig, hogy teljes képernyős videólejátszáskor, hogy lehet elkerülni ne induljon el a képernyővédő, anélkül, hogy kikapcsolnám persze. -
No végigpróbálgattam a Mint disztrókat, és úgy néz ki XCFE 64bit megfelel az elvárásoknak
, az összes Cinnamonban szereplő nyűg megszűnt, az online feliratos videókat, és az srt-és feliratokat is gond nélkül lejátssza, ráadásul sokkal több és jobb progik telepíthetők rá, szóval Linuxnál is igaz, hogy nem feltétlen az újabb a jobb, főleg az ilyen régebbi hardvereknél.
-
Ha nincs megoldás a problémára, akkor hajlok rá, hogy másik disztrót próbáljak ki, kérdés melyik fog menni X800-al vagy melyik verzióban lehet drivert csereberélni, ha nem menne? Mate-hoz van friss verzió, KDE, XCFE-hez csak tavaly nyáriak, szerintetek melyikkel próbálkozzak? Nem ragaszkodom a Minthez sem, a lényeg, hogy egy A64 3200+, 2GB-os, X800Pro-os gépen lehessen netezgetni, online videót nézni, alap dolgokat csinálni (igazából az Xp-vel tökéletesen megfelel erre a célra a gép, szóval ha nem járna le a támogatása, nem is igen foglalkoznék egy másik rendszer telepítésével, most a Cinnamont próbáltam ki első körben, de nem jött be sajnos, az Xp köröket ver rá ezen a gépen).
-
-
-
-
Beraktam egy Nvidia FX karit próbaképpen és teljesen megszűnt a feliratos online videós szívás, szóval szinte biztos, hogy a beépített Ati driver fos, mert egy 9800-as Atival is ugyanazt a csíkozást csinálja. Nincs esetleg vmi egyéb linux driver ilyen X800 Agp alá.
A belassulás viszont ugyanúgy megmaradt, nincs vmi rendszervisszaállító alkalmazás mint win esetében, vagy egyszerűbb simán újrahúzni inkább? -
-
Nemtom, nem használok ilyesmit. Windózon is meg Linuxon is jó nekem a beépített filekezelő, az legalább mindenhol van... Általában olyan gépeket kell mókolnom, amiken nincs még semmi, és esetleg fel se tehetsz TC-szerű kétpanelest, mert mondjuk a cég nem engedi.
amúgy próbáld meg neki beírni a smb:// -t, mert általában azzal hivatkozol a helyi hálóra. Amúgy Dolphinból vagy a beépített filekezelőből megy a háló?
@cadeyrn : Nem tudom, mire használja, pl. képeket utómunkázni tök elég...
-
Nyiss egy terminált, kezdd el begépelni, hogy double commander, és az első pár betű után nyomkodd meg a TAB-ot. Fel kell dobnia a parancsot, ami indítja.
Pötyögd be, és ha erre elindult, akkor ott van az, csak nem a menüben.
Csinálsz neki parancsikont, és jóidő.@Tamás88 : Én egy Acer Aspire 3050-ben cseréltem most procit 2 magos 1.9GHz-esre, 2GB RAM-mal. Ismerősé lesz, win7 ment rá. Ugyanilyen, mint amit tomtyi leírt. Mondjuk annyira nem tetű, de igen-igen lassú.
-
-
Ma belevágtam a 64 bites Mint telepítésébe Xp SP3 mellé a korábban említett gépre (Foxconn NF3 250 mobo, 3200+ A64, 2GB DDR400, X800Pro agp, SB Audigy, 200GB Sata), minden probléma nélkül fel is kúszott rá, viszont még eléggé idegen a dolog, vhogy lakájosabbá kéne tenni;
- leginkább a fájlrendszer ismeretlen/szokatlan, jó lenne egy Gnome kommander, de se manuálisan (letöltöm a csomagot, kicsomagolom, de nemtudom mit kéne indítani utána) se a szoftverkezelőből nem tudom feltelepíteni (ha kiválasztom, látszólag települ, de aztán fogalmam sincs hova)
- online videók lejátszásakor full képernyőn ilyen vízszintes szürke sávok/csíkok mennek keresztbe, ez mitől lehet? (Xp alatt tökélesen működik a fullképernyős videolejátszás)
- az alaplapi Ac97 hangkarit használja elsődlegesnek, hogyan tudnám átállítani az SB Audigyt elsődlegesre, vezérlőpultban semmi ilyesmit nem találtam, szóval azt sem tudom hol keressem.
Kezdetnek ennyi, ha ezeket a kérdéseket nem itt kéne feltennem, akkor kérlek irányítsatok át a megfelelő topikba. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
A nyílt driver megy magától. Ezt a paramétert kell hozzáadni a kernel paramétereihez: radeon.dpm=1, ez kapcsolja be az energiagazdálkodást.
Ha a proci 64 bites, akkor mindenképpen azt tenném fel. Hátrányod nem nagyon lesz belőle. Víruskereső meg kb. akkor kell, ha Wines partíciókat akarsz pucolni vele. -
Az X800-al annyi lehet a gond Linux alatt, hogy az egy eleg eros kartya volt, eleg magas maximalis hotermelessel. A Linuxos nyilt driver (radeon) egyik legproblemasabb resze az energiagazdalkodas -- a legujabb kerneleken altalaban manualisan beirt boot parameterrel (radeon.dpm=1) be tudod kapcsolni a nagyjabol mukodo automatikus orajelallitast. Ezzel kb. mukodik, bar messze van a Windowsos szinttol (gyakorlatban ez magasabb fogyasztast es hangosabb ventilatorzajt eredmenyez). Ha nem kapcsolod be, akkor teljesen gaz.
Az fglrx-et is meg lehet probalni (zart forrasu driver), nekem azzal mostanaban nem voltak jo tapasztalataim, hogy ugy mondjam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest