- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Mobil flották
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjtr
aktív tag
válasz
KAMI911 #1137 üzenetére
processor : 0
vendor_id : GenuineIntel
cpu family : 6
model : 15
model name : Intel(R) Core(TM)2 CPU T5500 @ 1.66GHz
stepping : 2
cpu MHz : 1000.000
cache size : 2048 KB
fdiv_bug : no
f00f_bug : no
coma_bug : no
fpu : yes
fpu_exception : yes
cpuid level : 10
wp : yes
flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts aperfmperf pni dtes64 monitor ds_cpl vmx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm lahf_lm dtherm tpr_shadow
bogomips : 3324.80
clflush size : 64
cache_alignment : 64
address sizes : 36 bits physical, 48 bits virtual
power management:Hát segíts, én nem látom a magok számát
-
válasz
KAMI911 #1133 üzenetére
Igen néztem azt a leírást, de nekem nem volt ott jobb klikkre a megosztás (XCFE), telepítettem a nautilus-share-et, na onnantól nem tudott többé bejelentekzni, vmi gnome hibával elszállt, szóval csináltam egy friss installt és nem zargattam tovább a dolgot.
Más a korábban említett K7S8X-es gépre felhúztam egy Lubuntut (a 8500-ös radírt cserélni kellett (egy Ti4200 volt kéznél), mivel a Puppyn kívűl semmilyen disztrót nem evett meg, se Arch, se Debian alapút, állandóan szétestek a betűk, csak a windówst szereti), viszont a flash palyert (Athlon Xp) és az nvidia settingset (geforce4) downgradelni kellett benne, hogy lehetne beállítani, hogy ne akarja mindutalan frissíteni őket? -
Persze, úgy próbáltam, a midnightot is így találtam meg, valószínűleg nem kompatibilis a Mintel egyik sem.
Tim82: Köszi a tippet, de ez már csak holnapra marad, mondjuk enélkül még ellennék (amúgy sem tud csatlakozni a helyi wines hálóra, szóval akkor marad a win alatti másolgatás), a fő gond viszont ezek a keresztbe felvillanó szürke sávok feliratos videók alatt, ui. pont ilyesmire is lenne használva ez a gép, így viszont tökéletesen alkalmatlan rá, nem tudom, hogy ez driver gond-e vagy beállításbeli, tökéletesen idegen terep. -
-
törölt tag
Nálam a cikkbeli "magyarországi" linknél izmir... kezdettel jön be egy oldal még mindig. Ha az egeret fölé viszem, az eredeti cím látszik alul, de erre a törökre megy. De csak a linuxmint.hu/letoltesek/ formában, az alapoldal és a többi link ott jó, de a letöltés link ott is rossz. Az egeret fölé víve ugyanúgy a jó linket mutatja, de klikkelve rossz. https:// formában meg egy éve lejárt biztonsági tanúsítványt jelez az FF.
-
VIPowER
őstag
Feltettem ezt az XFCE nevezetű csodapónit, de hogy még azzal is mennyit kellett szenvedni hogy alul legyen a "panel" ami a win-ben a tálca. Szerintem direkt szopatják a windowsról áttérni próbáló usereket.
A lényeg hogy most valóban fürgébb mint előtte, de annyi probléma van még vele hogy már unom. A hangpobléma, a betűk ocsmányak, akármit csinálok 1280×720-as felbontásban pocsék is marad, a Firefox alapból yahoo keresőt akar rámtukmálni, mert természetesen alapból Google nincs (persze meg lehet rendszabályozni), a fényerőszabályozó nem működik, az Nvidia beállításokban hiába állítom be a fényerőt kontrasztot...., minden újraindításnál elfelejti, stb... Pedig én türelmes ember vagyok, plusz kedves vagyok és jószívű (pláne ha iszok).
-
VIPowER
őstag
Oké, azt még megpróbálhatom, viszont más gond is van.
Hibaüzenet nincs egyébként. Az egyik, hogy pattog a hang ha a hangerőt szabályozom (iszonyú idegesítő), a másik meg hogy az a kisalkalmazás amivel "legalább" a fényerőt lehetne állítani nem működik. Viszont a Minitube még az 1080-as videókat is akadásmentesen lejátsza, ami fura. -
-
-
VIPowER
őstag
Engem ugyanilyen megoldás érdekelt volna mint ez : [link] De végül is már nem számít. Feltelepítettem a MINT-et, de az XP-hez képest olyan lassú ezen a gépen mint a dög (pedig SSD-n van, a Win nem). Úgyhogy marad ez egyelőre, hacsak nem vesztek nekem egy új gépet, mert a sok sörözés miatt nem jut rá.
-
-
anulu
félisten
már bocs, de ??? X2 4400+ -ról beszéltem. amit anno sok-sok havi részletre vett cuccokból pakoltam össze. nem nevezném "fene nagy jólétnek".
az atomos cuccokról meg a kezdetektől lehet tudni, hogy valahol a "semmire sem használható", "ipari hulladék" illetve "pénzkidobás" háromszögben helyezkednek el.
-
Elnézést, de én az első (3 és fél soros) bekezdésnél azért egy kicsit többet vártam volna, ha ilyen kiemelt (alcím) szerepet kapott a dolog (és igen, elolvastam az elejétől a végéig - ezért is írtam, amit).
Mellesleg ha már kifejtés, és amiért fel lett vetve általam, ami: mindenki azt mondja, hogy április 8-tól azonnal zombigép lesz minden XP; holott ez úgy hülyeség, ahogy van. Senki nem próbál semmi bizonyítékot hozni, csak tényként le van írva, hogy végetér a támogatás -> zombigép lesz az XP-s rendszer. Ha ez igaz lenne (ami messzemenően nem igaz; de tegyük fel), akkor érthető lenne az azonnali váltás (akkor viszont tényleg nincs helye az 'először szokjuk meg, aztán majd szépen lassan átállunk' dolognak, mert minél előbb teljes váltás kellene). Viszont ez úgy hülyeség, ahogy mindenhol le van írva, és ahogy minden 'szakértő' ennyire eltúlozza a helyzetet. A vírusok sem maguktól másznak be a gépre, a rootkitek sem, a trójaiak sem, a malware-ek sem, .....
Vagyis akinek eddig sem volt zombigépe, az meg tudja oldani, hogy ez után se legyen (és akkor meg felesleges ezért az indokért a váltás), akinek meg eddig is zombigépe volt (és fel sem tűnt neki), az a Linux-on is benyalhat bármit (lásd pl. a mostanában kirobbant a coinokat bányászó Linuxra 'szakosodott' vírusokat).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest