Új hozzászólás Aktív témák
-
pjtr
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #1148 üzenetére
linux-headers-3.11-2-686-pae --- Header files for linux 3.11-2-686-pae
linux-headers-686-pae -- Header files for linux 686-pae configuration (meta-package)
linux-image-3.11-2-686-pae -- Linux 3.11 for modern pcs
linux-image-3.11-2-686-pae-dbg Debugging symbols for linux 3.11-2-686-pae
linux-headers-686-pae -- Linux for modern pcs (meta-package)
linux-headers-686-pae-dbg -- Debugging symbols for linux 686-pae configuration (meta-package)Itt melyiket válasszam?
Köszönöm a segítségeteket
Sose volt még 64 bites rendszerem, a notimban csak 1.5 Gb memória van, ez nem gond?
Megmondom őszintén, tanulni raktam fel, ha 10x újra kell majd telepítenem, az sem gond
-
pjtr
aktív tag
válasz
CPT.Pirk #1143 üzenetére
Frissítéskezelőből a csomag frissítést választva talált 8 db csomagot:
Update Pack 8
2014.02.04
Update libpng12-dev first if it is installedIf you have libpng12-dev installed, you need to update it first before proceeding with the upgrade:
apt install libpng12-dev
[sudo] password for lnx:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
Az alábbi extra csomagok kerülnek telepítésre:
zlib1g-dev
Az alábbi ÚJ csomagok lesznek telepítve:
libpng12-dev zlib1g-dev
0 frissített, 2 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
Letöltendő adatmennyiség: 481 kB.
A művelet után 1.050 kB lemezterület kerül felhasználásra.
Folytatni akarja? [I/n] i
Letöltés:1 http://debian.linuxmint.com/latest/ testing/main zlib1g-dev i386 1:1.2.8.dfsg-1 [214 kB]
Letöltés:2 http://debian.linuxmint.com/latest/ testing/main libpng12-dev i386 1.2.49-5 [267 kB]
Letöltve 481 kB 2mp alatt (208 kB/s)
Selecting previously unselected package zlib1g-dev:i386.
(Adatbázis olvasása ... 159103 files and directories currently installed.)
Kicsomagolás: zlib1g-dev:i386 innen: .../zlib1g-dev_1%3a1.2.8.dfsg-1_i386.deb ...
Selecting previously unselected package libpng12-dev.
Kicsomagolás: libpng12-dev innen: .../libpng12-dev_1.2.49-5_i386.deb ...
Processing triggers for man-db ...
Beállítás: zlib1g-dev:i386 (1:1.2.8.dfsg-1) ...
Beállítás: libpng12-dev (1.2.49-5) ...Ez most nem tudom mit csinált, de a konzolban lefutott
Alul azt írja ki, hogy a rendszere naprakész.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #1118 üzenetére
Az, de érdekükben is áll. Azon sem csodálkoznék, ha kötnének a Microsofttal egy együttműködési megállapodást, miszerint nagyobb tételben vásárolnának kedvezményes áron korszerűbb Windows operációs rendszert, amit azon ügyfeleik kapnának promóciós ajánlatban akik vállalják, hogy a Bank ügyfelei maradnak meghatározott ideig. Az Aegonnal például volt egy megállapodásuk, én azon keresztül csatlakoztam hozzájuk, és pár hónap múlva jóvá is írtak 10000 Ft-ot a számlámon:-)
-
válasz
CPT.Pirk #1101 üzenetére
Pedig az aztán egyáltalán nem ördöngősség, a 7 alapbeállítása kicsit paranoiás, de kb 2 kattintás és már megy is megosztás Xp és 7 között.
Amúgy köszönöm a sok linket a témával kapcsolatban, át fogom nyálazni, hátha kiokosodom tőle.
+ Most toltam fel egy Albacomp laposra (Pentium M 2.133, 512mb-32mb integrált S3, persze egy ramszlottal nehogy könnyen bővíthető legyen) XP mellé a Peppermintet, amivel végre használható lett, mert még XP SP3-al is katasztrófa lassú volt. Téma volt a Win frissítések, hát az SP3-at sokan azért nem tették fel, mert az 512 megás gépeket teljesen megfektette, szóval 1 GB alatt nem igazán volt értelme szenvedni vele.
-
-
joelke HU
őstag
válasz
CPT.Pirk #975 üzenetére
Meg is válaszoltad kb. Magyarul nem igazán van róla infó. Meg az Ubuntu gyermekeinek barátságosabb a szoftverközpontja, mint a Manjaro-é. Meg ahogy mondtad ez inkább professzionális linuxozóknak való nem pedig kezdőknek. Egyébként haverom is inkább az elemantery os felé hajlik, de sem a vezetékes sem a wifis net nem megy vele. Nem tudjuk hogyan telepíthetnénk drivert rá. Broadcomos a wifi a honlapjukról leszedtem a linuxos drivert gz.tar-ba volt csomagolva, asszem, de ami benne van azzal nem tudok mit kezdeni. A Windows-nál megszoktam a setup.exe fájlt klikk rá azt next, next és kész, de itt semmi ilyen. A szoftverközpontból lenne a legkényelmesebb, de vezetékes net nélkül az se megy. Szóval így lett Manjaro, mert az látja a vezetékest, a wifis drivert meg leszedtem a szoftverközpontból.
-
-
quailstorm
félisten
válasz
CPT.Pirk #889 üzenetére
És az meddig fog tartani? Nagyon szívesen raknék anyám gépébe 6xxx vagy 7xxx-es nV-t, de abból normálisat több ezer HUF-ért vesztegetnek.
Egyébként tényleg gyenge az FX5200, de azért kivittem vele a HL2-őt, a Far Cry-t elkezdtem, Feléig elvittem a Prince Sands of Time-ot, kivittem a Portalt, Cs1.6, Half-life 1, Mortyr2, CoD1-2, NFS Carbon. Return to Castle Wolfenstein, Quake1-3. Valamire jó volt az.
Még asszem belenyaltam vele a Doom3-ba is, laggolt, meg a WoW Lich Kingbe. Az 800x600-ba ment. -
Apollo17hu
őstag
válasz
CPT.Pirk #855 üzenetére
De nem értem, BIOS-ban kétféleképpen is kipróbáltam.
Először úgy, hogy a first boot device-t USB-re állítottam, majd úgy is, hogy vmi parancssoros képernyőn rákérdezett, hogy konkrétan honnan akarok bootolni, és ott is USB-t választottam. Mindkét esetben figyeltem a pendrive-ot: egy fél másodpercre felvillant, mintha olvasni próbálná, de utána a Windows indult el. Rejtély.
-
-
válasz
CPT.Pirk #811 üzenetére
Igen, az uj kernellel sem tokeletes, par napja probaltam.
@hcl: linuxra a nyilt forrasu dolgokat nyilvan at lehet forgatni 64 bitre, ez nem a Linux architekturalis nagyszerusegebol fakad, hanem a nyilt forras elonyeibol. Viszont pl. a digigram hangkartyam tamogatasa megszunt Linux alatt, a regi driver persze nem megy, mert zart forrasu volt...
-
válasz
CPT.Pirk #808 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, az X800-on egy IceQ hűtés van, szóval a hangerővel nem lesz gond, a fogyasztás kérdéses, de ez még idlében nem veszi vissza órajelét ha minden igaz, persze a fogyasztását azt biztos.
Egyébként a drivere automatikusan feltelepül vagy utólag kell telepíteni, ill. erre gépre (3200+ A64, 2GB ram) már érdemes a 64 bites verziót feltelepíteni vagy marajak inkább a 32 bitesnél? Vírusirtót milyet lenne érdemes feltennem? -
válasz
CPT.Pirk #808 üzenetére
Sose hirdettek ugy, az XP-Vista valtaskor alapvetoen megvaltoztak a driver modellek. A Vista-W7-W8 sorozat altalaban elegge kompatibilis egymassal, mert az igazan nagy valtozasokat a Vistanal leptek meg.
Teny viszont, hogy a WDF erosen javasolja a forward compability-t, emiatt tenyleg nagyon sok XP-s driver megy W7-en gond nelkul. A te Aureal Vortex 2-d eseteben (feltelelezem, hogy errol beszelsz) szinten van tamogatas W7 ala, de csak 32 bitre -- az eredeti driver ugyanis tenyleg kompatibilis elorefele, viszont csak ugyanazon az architekturan (32 biten). Az lehet, hogy nem kene szamonkerni az OS gyartojan, hogy 64 bites OS tamogasson regi 32 bites drivereket.
-
-
Syl
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #785 üzenetére
Próbáltam már meggyőzni. Sőt, régebben telepítettem is neki egy linuxot. Szerintem akkor az egyszer volt elindítva, amíg ott voltam.
Vindózon meg olyan lehetetlen dolgokat csinál, hogy a hajam égnek áll. Például: online zeneoldalakról (Grooveshark, Spotify stb.) szedi le a zenét valami spéci programmal. Ez persze valami fizetős hekk program, amiért ő természetesen nem fizet (szoftverért fizetni?!) hanem krekkeli.
Szóval, őszintén, nem is akarom hogy közöm legyen a szoftveres dolgaihoz(#789) Tamás88
Évek óta nem használok optikai cuccot. USB3 dokkolóban vinyó(k) meg a NAS.
-
tothmaxy182
őstag
válasz
CPT.Pirk #782 üzenetére
toth@toth-desktop ~ $ sudo apt-get install xrdp
[sudo] password for toth:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
xrdp már a legújabb verzió.
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 9 nem frissített.
toth@toth-desktop ~ $ xrdp
It looks like xrdp is allready running,
if not delete the xrdp.pid file and try again -
Syl
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #782 üzenetére
Természetesen folyamatosan megy a nyavalygás, hogy egyes weboldalakra nem tud bemenni, az újabb szoftvereket nem tudja telepíteni. Amit mégis sikerül, azzal sok a probléma, lassú, lefagy. "Biztosan valami olyan kódot raktak bele, amivel rákényszerítik a frissítésre".
És állandóan valami régi (pár éves!!!) chrome-ot meg firefoxot keres, mert ezek az újak már sz*rok. -
-
quailstorm
félisten
válasz
CPT.Pirk #525 üzenetére
3GB
Fel van véve videóra, az asszem 12.10. És az volt a bajom, hogy nem intelligens, mint a windows, és az új ablakot mindig feltolja a pofámba, míg windows a háttérbe nyitja ha sokáig nyílik az app és mást kezdek csinálni. Ezért vettem fel. Csak meg kell keresni. Kell?
-
-
-
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #340 üzenetére
A többit hagyjuk most...
"Az SSD drága és nem éri meg, a következő cuccom HHD lesz."
De ehhez annyit, hogy 2014-ben, amikor tizenpár ezer FT-ért kapsz olyan SSD-t, amin kényelmesen elfér az OS azt mondani, hogy drága, tekintve az előnyeit... hát nem éppen osztatlan állláspont. Az SSD nem arra való, hogy a játékokat azon tároljuk.
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #334 üzenetére
6. Idézek innen: "Linuxon ez kevésbé probléma, mert ott ha azt mondod egy csomagkezelőnek, hogy pl. --purge akkor ~semmi nem marad utána. vagy pl. --autoremove --autoclean és teljes takarítás is el van végezve. (Debian vonal apt-je, Arch vonal pacman-je esetén asszem -rscn a kapcsoló ehhez)
na ezt csinálja utána egy Windows ilyen nemes egyszerűséggel."Kérdés: a nem Linux guru felhasználó, akiknek ez a cikk szól például, szerinted kitudja majd adni ezeket a parancsokat?
Esélyesebb,hogy nem, aztán max a az applikációkat a különböző disztribuciók csomagkezelőiben aminek annyi neve ahány féle, grafikus felületen leszedik, a dzsuva meg ott marad.
Ellenben leülteted példának okáért a nyugdíjas mamikát egy Windowszos géphez, amin ott van egy ilyen Iobit vagy N360, aztán a beavatkozása nélkül is levégzi ha nem is 100%-osan a feladatát. Vagy megmutatod neki, hogy nézd csak ott van a CCleaner ikonja hetente egyszer indítsd el mami az ingyenes verziót (a fizetős automatikusan takarít megint).
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #327 üzenetére
2. Azt kellett volna írni, mert voltak/ vannak olyan programok, (pl Battlefield 2), ami a termékkulcsot is beírták a reg.adatbázisba. Orignnel nem tudom mi a bajod, szerintem korrektek annak ellenére, hogy Amerikában méltatlan módon megszavazták őket zsinórban kétszer a legrosszabb társaságnak (ahol a COD kiadó érdekes módon nincs mögötte sem meg előtte sem). Battlefield sorozat miatt nekem amúgy sem kerülhető ki
3. Ez most nem az @ polirozós verseny, de:
4. Nekem bőven elég az, hogy a hanyag programozók ide vagy oda, a rendszer évek után is gyors és stabil. Ebben oroszlán része van az MS-nek, a Norton-nak, A CCleanernek és nekem is
6. A Norton 360 nekem ingyenben volt, illetve az egyik 4k-ért, olcsóbban jutottam hozzá mint a NIS-hez, és mivel úgyis Symantec védelmi programokat használok, így nekem plusz program telepítését nem jelentette, csak a NIS helyett az N360 települt, amit nagyon megszerettem, és a jövőben is N360-at fogok használni a fő gépemen. Persze lehet, hogy marad egy pár elárvult bejegyzés, de tudod mikor számított ez? Az egy magos rendszerek korában a 2000-es évek első felében, meg amikor a Vista eleve lassú volt (az akkori HW technológia kezdetlegessége miatt) és az MS is szenvedett a Ready Boost meg hasonló cuccokkal. Az SSD-k előtti időben.
Értem én, hogy szerinted nem így van. Szerintem meg igen
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #317 üzenetére
"Elég tipikus hogy ha uninstallálsz valamit akkor a kulcsok fele ottmarad a regeditben és pár mappa is a rendszer partíció eldugottabb helyein."
1. Az én gépeimhez, csak az én családtagjaim férnek hozzá, idegen nem.
2. A kulcsok 90% Steam és Origin kulcs, amik már aktiválva vannak a fiókomon
3. Nem néztem utána, hogy registryben nálam mennyi van bent, de a második évét taposó Windows 8.x rendszeremen szinte valamennyi eddig telepített program aminek kulcsa van, az most is telepítve van a rendszerre.
4. A reg.adatbázis mérete, töredezettsége, stb nem a kulcsok számától nő, hanem a programok egyéb felesleges bejegyzéseitől, amik ott maradhatnak. Viszont ez is csak HDD-nél számít emberi érzékszervekkel is mérhetően. SSD-nél nem veszed észre.
5. Szoftverteszt: IObit Advanced SystemCare PRO 6 – 1. rész - IObit Uninstaller például erre is való ( Ezt én csak Windows 7-en használom)
6. Időnként a Norton 360 automatikusan elvégzi a reg. adatbázis karbantartását is úgy ,hogy mielőtt bárki írná, hogy nem engedné a Windows közelébe egyik harmadik féltől származó programot sem, mert megborulhat az OS, ettől nem fog. -
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #215 üzenetére
Azért van két jó eszköz, hogy a felhasználónak ne legyen erre sem gondja. Az egyik a lemezkarbantartó, ez az XP-ben is benne van, de a Windows 7-től kezdődően komfortosabb.
A másik az XP-re is elérhető CCleaner: mielőtt bárki azzal jönne, hogy reg.adatbázis berhelészés stb... tud olyat is, de alapból nem piszkálja, csak külön kérésre. Alapértelmezés szerint csak takarít, és azt is biztonságosan.
-
MaxxDamage
félisten
válasz
CPT.Pirk #251 üzenetére
Esetleg tudnál nekem mondani egy megfelelő verziót (Ubuntu vagy ami megfelelő lenne, nem ismerem egyiket se) amivel megfelelően használhatók a 2 CPU-s gépek ?
Netezés , film és egyéb apróságokra lenne néha használva, ja és USB-s WiFi kártya (ez lehet okoz némi problémát) mikor anno linux beindult akkor hardwer felismerési / telepítési problémák miatt nem is használtam azt a rendszert... /netezni nem tudtam akkor pl. /L
-
törölt tag
válasz
CPT.Pirk #173 üzenetére
Hát egyrészt az Audigy régebbi darab mint az X-FI XtremeMusic.
Audigy 2 topicja 2002-ben indult itt a fórumon.
Az én XtremeMusic kártyám is még PCI-os és 2006-os, aztán van hozzá Windows 8.x gyári Creative Driver. Lehet persze, hogy Windows 9-hez már nem készítik majd el. Amúgy az rémlik, hogy már a Vistánál gond volt az Audigy kártyákkal.
3D/EAX hangzás Windows Vista rendszeren
Na most nem tudom mennyire ismered az X-Fi XtremeMusic-ot. Ez az a kártya ahol Windows alatt van egy ilyen:
"Mielőtt a Windows rendszerhangjain kívül bármit meghallgattunk volna az X-Fi-vel, szemügyre vettük az üzemmódváltó kapcsolót, amely újdonságként jelenik meg a Creative hangkártyakínálatában. Az X-Fi annyira bonyolult processzor, hogy programozók az erőforrások megfelelő csoportosítása érdekében kénytelenek voltak a különböző feladatköröknek megfelelően paraméterezni. Ennek megfelelően jöttek létre az „Entertainment”, „Audio Creation” és „Game” üzemmódok, melyeket egy látványos panelen keresztül kapcsolgathatjuk kedvünkre."
Linuxon ez sem volt elérhető (legalábbis amikor néztem)
Királyok zenésze, zenészek királya
(#170) hcl:
"Avermedia H7..- akárhányas hibrid kártyát én is próbáltam, de azt az Avermedia se tudta beazonosítani, és windózon sem volt hozzá olyan driver, amivel a digitális része ment volna 7 alatt."
Hát nem mindegy hogy melyik, én azt hiszem csak 8 alatt próbáltam ott nem volt vele gond. HDMI-n keresztül jön be neki az STB jele.
"Na meg ha neked vannak olyan hardverid, amire a gyártó nem adott ki drivert, akkor nem annyira az OS a hibás ám..."
A gyártók általában azért nem készítenek Linuxra saját drivert, mert a PC-s piaci részesedés alapján úgy ítélik meg, hogy nem gazdaságos. Ha meg is teszik, kiadnak egy forráskódot, aztán úgy fordítja rá a felhasználó ahogy akarja.
A 6 évet az alapján írtam, hogy kb mikor volt nálam dual-bootban rendszeresen fent. Utána még telepítgettem a szomszédnak
-
calocsay
tag
Az 1GB a Microsoft hivatalosan közölt rendszer igénye. 64bit-ről ne is beszéljünk, mert annak 4GB RAM alatt semmi értelme. Ha meg már van 4GB RAM a gépedben, netán ennél több, akkor nem az alacsony rendszer igény fog mozgatni a Linux irányába. Általánosságban a nagy többségnek 1-2GB RAM biztosan van a gépében, vagyis az az érv, hogy mert a Linux alacsonyabb igénnyel is elszalad, elvérzett. Nehogy félre érts, nem rossz a Linux, en is használom, helyenként, de önmagában az xp támogatásának hiánya nem motivál a Linux felé. Annak ésszerű a váltás, aki csak böngészik, zenét hallgat. De ő sem ússza meg sokáig hardver bővítés es csere nélkül. Ha meg újat vesz, telepített Windows 7 a befutó, ami jelenleg a legjobb operációs rendszer a magán véleményem szerint, ami elérhető az átlag embereknek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Macska topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Megjelent a The Last of Us Part 1 PC-s kiadása
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- ASUS routerek
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest