- Milyen okostelefont vegyek?
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Tamás88 #1051 üzenetére
Na, ezt nem tudtam, hogy így fel lehet frissítgetni a Linux Mintet. DVD olvasóra nem nagyon volt szükségem, amikor meg már kellett volna, addigra az egész PC-t csere érett lett, így nem akartam többet belefeccölni. Most előbb kipróbálom a Lubunut és ha az nem tetszik, akkor megnézem PCLinuxOS MATE, Linux Mint 12 verzióját, lehet, hogy a Peppermintet is. Köszönöm a segítséget!
-
teleahocipöm
senior tag
A PCLinuxOS-t volt az, ami kinézetre, a kis gépigénye, a telepítés egyszerűsége, megfogott, ja és CD-n elfér, mert az asztali gépen nincs DVD és nem indul usb-ről sem. Ha a MATE verziót rakom fel, akkor nincs a magyarnyelv és a LibreOffice problémám, de gondoltam az LXDE verzió gyorsabb lesz. Egyébként sokáig a Linux Mint-et nézegettem, de csak dvd-n fér el, így kiesett, sok más verzióval együtt. Bár a dvd hiánya megoldható win-ből telepítve, az Ubuntut is így tettem föl, de jobb, ha meg van CD-n.
Köszönöm a segítséget, a Lubuntut megnézem, így rápillantva elfér CD-n. -
teleahocipöm
senior tag
Még egyérdekesség, hogy a PCLInucOS telapítése után a noti tapitadja két ujjas görgetést is lehetővé tete,
jelentős kényelmi újjítás az egér nélküli használatnál, de a frissítések a magyar nyelv és kényszerű kernel frissítés után ez a lehetőség megszünt
,
Hogy lehetne a tapipadnál a kétujjas használatot visszaállítani? -
teleahocipöm
senior tag
Üdv!
Felraktam a notira próbaképpen egy PCLinuxOS 2013 LXDE -t, (most LiveCD-ről írok egy asztali gépen) könnyen ment, könnyebben, mint gondoltam, magyar nyelv beállítás segítséggel, de meg oldódott.
A böngésző érezhetően gyorsabban tölti be az oldalakat, a youtube nem akad, igaz rövid klippeket néztem, hangosabb a gép, felismeri a régi EPSON Stylus C42UX nyomtatót és nyomtatási parancs után azonnal nyomtatni is kezd, eddig ez nem így volt.. De..
akadtak gondjaim még vele:1, a LibreOffice-t feltelepítése, hát..
. nincs a csomagkezelőben. Letöltöttem a saját oldalárol a csomagokat, majd egész nap a feltelepítésevel kisérleteztem, csomagkezelő, terminál paracsok beírásával, de legtöbbször csak egy új üres mappát hoztam létre. Na mindegy sok weblapot át kellett olvasnom, de sikerült.a végére a root terminálban beírt pár karakteres paracs kiadásával telepíteni.
2, Nincs vírus és spyware védelem, a csomagkezelőben sem találni a Clam-on kívűl mást. A Clam egy vicc, az időzítést sem jegyzi meg, Jelzi,hogy réen volt frissírve, de nemcsinál semmit. Futtatva először talált 4 fenyegetést, amiket karanténba tettem, majd 60-at, amiket nem lehetett, és közülük sok clam fájlnak látszott.
Tetszik a PCLinuxOS 2013 LXDE, de lyan linux kellene, amihez van víruskereső, spywarevédelem, és elfut régi gépen (P4 3GHz proci, 1,5GB RAM, alaplap 133Mhz busz, CD-író)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Futás, futópályák
- Peter Kiss: Somogyi internet rádió INR 5000/BK
- Milyen okostelefont vegyek?
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Apple asztali gépek
- Hobby rádiós topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest