Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
bounty123 #5403 üzenetére
Köszi kipróbáltam, de úgy néz ki, hogy a frissen kicsomagolt telefonomnak hibás a kijezőjének a teljes bal széle :S
Kérdezné még valamit: Hogyan lehet USB Mass Storage módba tenni a telefont? Mármint, hogy pc-ről tudjak fel-le másolni usb kábelen keresztül, mert nincsen kártyaolvasóm. Köszi
-
-
Totyasrác
tag
válasz
bounty123 #5180 üzenetére
"nem kell rootolni a custom rom-hoz" - "rootolás csak akkor kell, ha az eredeti T-s szofton vagy bármilyen más nem rootolt rendszeren akarsz root jogokat."
Így van. A MoDaCo-s custom ROM-ok alapból rootoltak. Semmi egyéb nem kell, Amon Ra recovery felrakása után a custom ROM feltehető, gól. Ha el akarja valak itüntetni a nyomokat, akkor készülékmenüből a dec. update felrakása megoldja.
-
re-d-evil
tag
válasz
bounty123 #5010 üzenetére
És melyik verzióra? Mert nálam a gyárin "memória" hiányában nem volt hajlandó települni. Igaz, nem szedtem le egy-két kisebb app-ot, még így is egy csomó olyat kellett leszednem, amitől nehezen váltam meg. 45 MB volt a szabad... Mennyi kéne még?
De azt mondják, amúgy is akadozna... -
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #4528 üzenetére
Kösz.
Kipróbáltam. Sajnos nem lehet lecserélni az alap böngészőt a dolphinra.
Van egy French valami fájl ebben a ROM-ban. Már töröltemA gyáriban gondolom van valami magyar amitől a pl widgetek magyarul írnak ki dolgokat. Meg a nyelv beállításoknál is ki lehet választani ugye az English (HUN)-t. Szóval erre gondoltam.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #4511 üzenetére
Oks. Az odex fájlokat is törölni kell? Mi az az odex fájl?
Látom, hogy van olyan, hogy FrenchPack.apk. A gyári ROM-ból nem lehet a magyar-t kimásolni és berakni ide? Néhány dolognál lehetne magyar nyelv.
Az miért van, hogy beállítottam alap böngészőnek a dolphint és ha a google search-el keresek akkor a default browsert nyitja meg.
Lehet kipróbálom, hogy ha a dolphin-ra lecserélem a system-ben a browsert akkor mit csinál.
Összeomlik vagy akkor az lesz az alap. Persze átnevezem a fáljt.Töröltem pár appot amit nem használok.
-
szente
addikt
válasz
bounty123 #4484 üzenetére
tök hülye vagyok,kifejtenéd bövebben?akár privibe is...
most nem érek rá utána nézni,mert izgatott lettem,hogy
lehet,hogy én halucinálok,de mükdödik a multi touch a pulse-on
,a phone my pc alkalmazás alatt.két újjal tudok benne zoomolni.llaszlo:engem is a számomra fölösleges dolgok kiszedése érdekelne.
bár lehet,hogy nem sokára megy a pulse és spica jön a helyére.nem tudok olyan sebességet kihozni a pulseból mint,amilyet szeretnék...
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #4484 üzenetére
Én is leszedtem vizBattery volt fent. Most kíváncsi leszek, hogy mennyire merül majd. Eddig sem merült túlságosan. 2 napot simán kibírt. És volt benne telefonálás, wifi-s net stb. Azért használni is szoktam a telefont nem csak úgy "fekszik".
Az összes widgetnél kikapcsoltam az automata frissítést. Mert azok is szívták az aksit.Hogyan lehet kiszedni a Road-sync-et meg a fölös appokat? Mert ezt már én is kerestem, de még nem találtam. Igaz nem fektettem bele túl sok energiát.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #4102 üzenetére
Bountynak igaza van. Pl a dolphin browser legùjabb változata sokkal gyorsabb, mint az előzőek vagy a gyári. De mi lenne, hogy ha nem támogatná az 1.5öt? Vagy pl ha az 1.6 v 2.0 gyárija szintén sokkal jobb? Azèrt már simán kellene a frissítès. És 2 év alatt még rengeteget fog fejlődni az android. És addig ezt a telót kell használnom.
Linuxnál óriási fejlődések vannak akár fél év alatt is. Nem tudom mivel tud többet a 2.6.29es kernel a 27estől, de tuti, hogy jobb. A gyári ROMmal még telefonként is és egyéb téren is elég gyenge a teljesítmény. Ha ezt megoldaná az új kernel akkor a Tnek és a huanak is érdeke a frissítés.
Nem hinném, hogy az lenne az érdek, hogy visszavigyék a telót és kicseréltessék meg javítgassák.
Ha még mindig olyan gáz lenne, mint amikor megvettem akkor tuti cseréltetném vagy vissza kérném a pénzemet mivel jogom van hozzá. Az más kérdés, hogy azt hazudják, hogy nem lehet. -
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #4051 üzenetére
oke, de a 'tiszta telo' abban az esetben, ha a t-mo romra teszed a vanillat, nem allja meg a helyet, hiszen kulonbozo tipusu rom-rol upgrade-elsz.
paul pedig sjnos ugy tunik, hogy baromira nem er ra az egyszeri user problemajaval foglalkozni, a legtobb jelzett hibat nem is igazan torekszik kijavitani. peldaul azt is beleirja a rom leirasokba a mai napig, hogy 'no wipe required', holott mi, hetkoznapi userek rudjuk, hogy ez nem igaz.
-
sippet
senior tag
válasz
bounty123 #4046 üzenetére
ha egy t-mobile-os felületű gyári vagy custom romról váltasz vanillára, miért nem szükséges az új rom telepítése után egyből wipe-olni? én nem értek a linuxhoz, hogy hogy működik, de azt látom logikusnak, hogy ha egy más típusú romról váltasz, akkor az új rom telepítése után az előzőnek a beállításai bekavarhatnak. hiába wipe-oltad azt a romot, mielőtt feltetted az újat, mégiscsak egy másik típusú romról van szó, saját felépítéssel, egyéni felülettel, ami egy részét átmentheti az új romba is.
épp ez lehet az oka annak, hogy hiába wipe-olják az emberek a t-mobile-os romjaikat, mielőtt felteszik a vanillát, mégis utána állandóan belefutnak a force close-okba, aztán amikor rászánják magukat, hogy oké, legyalulják az egészet, akkor ezek megszűnnek. szóval gyakorlati bizonyíték van rá, hogy mégiscsak wipe-olni kell az új romot, bár elméletileg lehet, hogy valóban nem kellene. márpedig ez idegesítőbb, mintha fordítva lenne.
mi tűnik el az új rom wipe-olásakor? titanium backup és google maps. mindkettőről kell tartani egy apk-t a memóriakártyán, és húsz másodperc alatt föl lehet őket telepíteni, ha szüksége van rá az embernek. szóval ez nem igazán ütős indok a telepítés után wipe ellen.
de mondtam, annak, aki itt korában arra panaszkodott, hogy hiába wipe-olt telepítés előtt, mégis állandóan force close üzeneteket kap, amikor pl. a contacts/groups-ra bök, szóval neki fizetek pár sört ha wipe-olja a készüléket, és továbbra is fennáll a hibajelenség. ami az mcr vanilla első bétája óta létező probléma akkor, ha telepítés után nem volt factory reset.
-
bounty123
őstag
válasz
bounty123 #4045 üzenetére
Komolyan véve egyébként a 3 és a 4 nem kellhet ezekből. Backup, wipe, új rom, restore a sorrend. Az lehet, hogy okozhat gondot, ha a titanium visszatesz az új rom-mal nem kompatibilis beállításokat. Én csak a fontos programokra nyomtam data restore-t. Jónéhány app pedig maga is tudja menteni/visszatölteni a beállításait, pl. acontacts.
Totya: a titanium nekem nem tette vissza az sms-eket, contactokat, erre használj külön bacup progit, sms & call backup néven fut asszem. contactokra pedig ott a google sync.
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #3930 üzenetére
"llaszlo: akkor nem tudom, nálam mi okozta, de az tuti, hogy most jó.
Simán 'kézzel' állítom, a /system/sd/userinit.sh -ba tettem parancsokat, amik beállítják Egy magyar srác tök jó blogbejegyzése alapján.
pl. echo 122880 > /sys/devices/system/cpu/cpu0/cpufreq/scaling_min_freq"És nálad nincs olyan lassulás amit írtam? Valami progi azt írta, hogy 160MHz alatt már veszélyes lehet, mert fagyhat a teló.
Valamit állítottál még ezen kívül?Link: Magyar oldalon nem értem miért kell angolul írni. Nem értek belőle szinte semmit.
-
Totyasrác
tag
válasz
bounty123 #3930 üzenetére
Szia!
Eddig nem jelent meg nekem a hsz-od, érdekes...
Szóval ha nem partícionálom az SD-met, és nem tolom az app2sd-t, akkor nem lehet ilyen gond? Az jó. Majd utólag kap ext-et meg app2sd-t, elsőre elleszek a mostanival is (bár zavar a kis tárhely, de a sebessége miatt akarom feltolni az 1,7-et)
Köszi!
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #3926 üzenetére
Nálam megy a compcahce és teljesen normálisan merül az aksi. Melyik progival állítod a cpu frekit? Nekem most 245-re van az üresjárat. Volt lejjebb is, de amikor hívásom volt, vagy csak használni szerettem volna akkor nagyon lassan reagált.
A compcache-t hol lehet ki-bekapcsolni? -
llaszlo
veterán
-
Pter_
tag
-
Akron99
aktív tag
válasz
bounty123 #3746 üzenetére
A második-ra feléledéssel meg lennék elégedve.
Nekem mostanában fel sem éled (és persze némán 'csörög'), majd hívás végén felvillan, hogy azért ne maradjak nyugodt, mert van egy nem fogadott hívásom
..a következő bejövő hívásnál meg már rendesen megszólal ...nem értem. -
Pter_
tag
válasz
bounty123 #3722 üzenetére
A call logra meg az smsre van külön progi, az nekem tökéletesen működött.
Nem tudja valaki véletlenül, hogy hogy kell telepíteni a wavesecure packot, hogy a romba legyen? Lehet utólag is, vagy még a rom felpakolás előtt kell valahol elhelyezni a fileokat. Nem találtam erről leírást:-( Egyébként használja valaki, érdemes felpakolni a gépre? -
mr.geeZ
aktív tag
válasz
bounty123 #3660 üzenetére
Köszi, valóban használhatóbb a gyári billentyűzet, és az ékezeteket is támogatja, -igaz, kisebbek a gombok, és nem nagyítja ki a lenyomott betűt. Eltartott egy darabig, amíg rájöttem, hogy a billt átállítani csak egy szövegmező nyomvatartásával lehet, a beállításokban nem...
Sajnos az általad említettek közül az egyik annyira trial, hogy már le is járt, a másikat meg nem találtam meg (pedig a mobilon megnyitottam az androidlib-en a zacsit, de úgyse volt fenn, lehet 1.6 kell neki).Ti mikor mertetek először feltenni nemgyári romot? Erősen gondolkozom a memóriahiány miatt. Magenta-kijelölés, touchpal és a csigalassú kontaktkép-görgető sem kell, Modaco vanillát javasoltok?
Bár előbb a december update-et kellene feltenni, de sem a magyar, sem a modacorol letölthető nem ment fel valamiért, lehet előbb letörlöm az ext2 partíciót a kártyáról, lehet azt nem szereti... -
Indy
tag
-
Eclips21
őstag
válasz
bounty123 #3364 üzenetére
akkor jó hogy nem vártam
recovery módba rakni a telót eredeti t-mobilos rommal csak úgy lehet ha mindig felrakjuk a kék képernyős módban a superboot-ot majd az amonra recovery? mert ha superboot nélkül próbálom feltenni nem látom a menüben meg valami adb-t is olvastam hogy azzal lehet de az mi a fene?
mi az a superuser permissions? a menüben van benne vagy az azért van mert valaki már nem tudom ki egy másik androidos teló superbootját linkelte be és én azzal csináltam először jah és remélem ez nem nagy gond
ezek felvilágosítása jól jönne
-
magnusheron
tag
-
zs0lt33
csendes tag
válasz
bounty123 #3262 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy milyen ROM-ot használsz? Ez kiváló eredmény, nálam ennél sokkal rosszabb
Beutiful Widgets (legújabb, óra+időjárás) lehet az oka a gyors merülésnek? top nem mutat ki nagy cpu terhelést, de valami biztos szívja az áramot...
Kameránál a remegés érzékelő programokkal konkrétan nem tudtam fényképezni, folyton közölték, hogy remeg a kezem, ne igyak annyit
nagyon lassú nálam a képérzékelő, esélye sincs követnie a mozgást, sem a kis remegést
-
zs0lt33
csendes tag
válasz
bounty123 #3245 üzenetére
Kamera nevetséges a mai napig. Kb. SonyEricsson K750i szintjén van, pedig az egy 4 éves készülék.
Mozgásszenzor remeg mint a kocsonya, de már legalább pontos (régen iránytű félre mutatott, bubble-ben egyik tengely invertálva :-o)
GPS régen szaggatott, lassan talált jelet, most megint ránéztem, egész jó, cserébe a google maps hülyült meg (se keresést, se tervezést nem enged --> crash), tegnap varázsoltam fel egy Sygic navit, meglátjuk, hogy így már jó-e bármire is...
Akksi továbbra sem bírja 1 napnál tovább, a töltöttség kijelző pedig őrültségeket ír ki, olyan ingadozásokat, hogy az hihetetlen. Van amikor 30%-ról lemerül 15 perc alatt, van amikor "feltöltődik" 35%-ra - persze anélkül, hogy áramot kapna
Trackball csak szimplán gagyi, de funkcionálisan használható.
(szerk: megjelenés második napján vettem a Pulse-t, az eredeti ROM-om november előtti volt - tragikus, most MCR 1.5-öt használok - elfogadható, de még bajos)
-
sippet
senior tag
-
llaszlo
veterán
válasz
bounty123 #3157 üzenetére
Igen meg volt. Csináltam egy factory resetet most jó. De csinálni akartam egy backup for root users backupot és utána jött elő.
Illetve több programom megsérült az SD-n. Ext2-vel nem volt ilyen gondom. Most azon gondolkodom, hogy újraformázom ext2-re aztán vissza a progikat. -
-
norbesz74
aktív tag
válasz
bounty123 #3040 üzenetére
Igen benned csak a rossz indulat volt meg azt is nagyon rosszul adod elo. Sajnos az elsonel se mesterkedtem semmit csak rossz gomb kombinaciot hasznaltam. Mikor a hivatalos oldalon tettem fel elotte meg se probaltam a hackokat. Es ha olvastalvolna kicsit utana nem is erdemes feltenni a buheralt hackokat es nem a negativ hozza szolast vartam volna. Igy ebben a formaban sajnos keszulek csereben vagyok hajlando megvalni. Sot volt sziponom amit 12x hazavaGtam, de erdekes modon sose sikerult haza vagnom teljesen, mert mindig sikerult hard resetalnom. Ezt meg azt se
-
Joeker67
aktív tag
válasz
bounty123 #3026 üzenetére
Elhatároztam magam és felraktam a Modaco-s 1.6-os romot,
teljesen jól működik, sokat gyorsult a telefon.Gondoltam én is kipróbálom a 3d-t de nálam sem találja a játékot,
pedig barscennerrel is próbáltam az androlib-ról.
Felraktam a Market enablert, de azzal sem találja.Az enablernél nálad mik a beállítások?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Home server / házi szerver építése
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Macska topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB Jótállás: 2026.10.24.-ig Állapot: 10/10 Független
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy S21 FE 128GB Graphite. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP377
- Samsung Galaxy s23 256GB !!! (Snapdragon Gen 2-es SOC) Cream színű gyári gari + carbon szálas tok.
- Újszerű Xiaomi 13T 8GB+256GB 1 év Garanciával! Alpesi kék!
- ! 1 ÉV GARANCIA ! Független Samsung Galaxy Z Flip 4 128B Pink Gold. WWW.TRUSTPHONE.HU - FLP388
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest