- iPhone topik
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Egyedülálló akkumérettel futott be a OnePlus Nord CE5
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Watt25
veterán
Én is megvárom még a március környékén lejáró két évemet. De ez érdekes, mert számomra elképzelhetetlen ezután, hogy nem Androidos telefont vegyek. Én úgy érzem, hogy bármi más csak visszalépés lenne, és ez a sztenderd. Jól látható, hogy a programfejlesztők szemszögéből is átveszi a vezető helyet az Android, lévén ebből a platformból lesz (vagy már van?) a legtöbb. (Mármint eladott darab.)
Meg arról nem is szólva, hogy én is fejlesztek Android-os programot. -
Khelben
nagyúr
Érdekes, hogy eddig milyen jók voltak a custom romok, most hirtelen mindenki visszatér a gyárira.
Jók voltak játszani, de a megbízhatóság sosem volt az erősségük. Nekem pl a gps miatt kellett visszatérnem a gyárira, mert hosszabb utak után a custom rom elfelejtette a gps-t és csak a teljes újratelepítés segített.
-
Watt25
veterán
Ja, én meg a DMC-nél.
Pedig még az UK T-Mobile adós nekünk egy javított 2.1-gyel... Amit októberre ígértek. Az lenne a legnagyobb csoda, ha az még kijönne. Mondjuk még utoljára felkeverné az állóvizet.
Mindegy, úgy érzem, ezzel a telefonnal teljes mértékig ki tudom húzni, amíg le nem jár a 2 évem. Aztán nézek majd akkor valamit.
A problémám most inkább az, hogy új helyre költözött a cég, és nincs rendesen térerő ahol ülök. De ez nem a telefon hibája, a mögöttem ülő, iPhone-os is ugyanúgy szív a T-Mobile-lal. (Érdekes, hogy Voda térerő sincs nagyon, de Telenor van.) -
Pocok256
veterán
Ja értem. Hát idáig 4-5 fülesen teszteltem és mindegyiknél más hangerő a max. Szóval igencsak sokban függ a fülestől is. Legalábbis mint laikusként meg tudom ítélni. PowerAmp -ot használok amúgy meg és azzal elég durván fel lehet tekerni a füles hangerejét
(nem mellesleg fényévekkel jobb is mint az eredeti zenelejátszó
)
-
Sh4rKy
senior tag
-
bucsupeti
senior tag
Én is hasonlóan jártam az FLB 1.5-el. Először jöttek a hibaüzenetek a keyboardra, majd indulás után folyamatossá vált a WAIT gomb nyomogatása.
Ezután visszatértem Impalaman vanilla romjához, majd néhány nap után feltettem újra az FLB 1.5-öt. Ekkor csak az első indításkor jött a keyboard hiba, utána már nem jött semmi egyéb és azóta is minden rendben megy. Nem értem én sem.
Természetesen full wipe volt mindig.Ja egy másik téma. Nemrégiben bukkantam rá a egy újabb ADW alapú home-ra. A neve LiveHome. Most ezt használom. Témázható, fel tudja venni az aHome és openhome témákat stb.
-
Watt25
veterán
Jó, akkor annak "örömére", hogy (közvetve) te már két szolgáltatónál is érdekelt lehetsz a dologban, már majdnem állatorvosi ló esete, tehát hívd fel a Pannon-t is meg a T-t is, kérdezd meg őket és a választ megoszthatod velünk is, mert most már én is kiváncsi vagyok. (Arra is, hogy az ügyfélszolgálatos tud-e egyáltalán egyértelmű választ adni a kérdésre, vagy nem fogja érteni, hogy mit akarsz.
)
-
Watt25
veterán
Szerintem nem jól tetted fel a kérdést, mert valszeg nem vagy tisztában az A-GPS lényegével, és tényleg valami egyéb adatforgalom volt a telón keresztül, ami miatt ilyen számlát kapott. (Még ha fizetni is kéne az A-GPS által generált forgalomért, akkor sem hiszem, hogy ekkora összeg kijöhetne rá, mert tudtommal az A-GPS csak a feléledéshez használja az adótornyoktól kapott információt, utána már "saját lábán" áll. De ez nem biztos.)
-
llaszlo
veterán
Sok időjárás appot megnéztem. És volt ami nem ment. Azt, hogy honnan szedi az adatokat nem tudom. A BW is van, hogy működik és nem attól függ, hogy milyen verzió, mert én egy régit használok. És mivel van olyan város amivel működik és van, hogy amikkel nem mindig így csak a szerverre tudok gyanakodni. Mivel a hőmérsékletet és az előrejelzést letölti, de az aktuális adatokat nem kapja meg az app.
-
syl5
őstag
ez így már mindjárt másabb...
-
sippet
senior tag
jajj istenem. amit te mondasz, az a rom mennyisege, ez a telepitheto programoknak es nehany alkalmazasnak a tarhelyeul szolgal.
ami a telefon idonkenti beszaggatasat, lassusagat eredmenyezi, az az alacsony ram, a task killer programok ennek a felturbozasara szolgalnak. barmelyik task manager kiirja az aktualis erteket, de ha felteszel egy rendszerfigyelo programot, azt is meg tudod neznj, hogy melyik epp futo alkalmazas/service/process zabalja.
-
syl5
őstag
Hogy csinálod??
Nekem általában 20-22 Mb szabad memória között szokott ingadozni...ha nyomok egy kill all-t(persze a pandahome, beautiful, battery status, profiles, pure grid calendar figyelmen kívül hagyásával), akkor is legjobb esetben 35-38 mb-ot kapok.Melyik MCR van fennt? Vanilla, vagy T-style? Meg milyen programok?
Más:
Úgy tűnik megválok a T-style-tól...Elég valószínű, hogy Indy-nek is Vanilla van, meg biztos húzza is le a teljesítményt a Canvas...
Na szóval. Most ugye minden progim az sd-re van telepítve. Hogyan tudom azt megcsinálni, hogy ha felteszem a Vanillát, akkor utána ne kelljen minden progit újra egyesével feltelepíteni? És ezt úgy szeretném, hogy a programok beállításai, és tartalmai is megmaradjanak, tehát pl.: handcent-nél sms-ek, acontacts-nál contact-ok, stats-nál a statisztikák. A Titanium backup-al tudom hogy van lehetőség batch backup-ra, meg restore-ra; de ez a beállításokat is elmenti, valamint a tartalmat is; vagy csak lementi a progit apk-ba, és visszatelepítés után újra mindent lehet beállítani, stb?
Az ext partícióval mi legyen? -
Sh4rKy
senior tag
érdekes, nekem kétszer indult újra a telóm és nem tudom miért... mindkettő miután leraktam a telefont, és most hogy így olvastam a mágneses problémád a telefont mindig a gép hangszórói mellé raktam le ilyenkor, amik méretes darabok... lehet akkor nálam is a nagy mágnes zavarta be?
-
sippet
senior tag
-
Joeker67
aktív tag
Nálam bekapcsolt 3g és Background Data melett normálisan működik, viszont amikor felraktam az Aurora nevű progit utána sokszor szakadozott a hang és volt, hogy nem
értették a másik oldalon, hogy mit mondok, ezért le is szedtem. A furcsa csak az, hogy közben mintha foglalná a sávszélességet a progi, mégsem nagyon generált adatforgalmat.
Másnál volt hasonló tapasztalat? -
llaszlo
veterán
Jogilag nem pontosak a fogalmak.
1. Mi az, hogy jelentéktelen hiba?
2. A 15 nap az naptári nap vagy munkanap? És ez csak a B pontban szerepel.
3. "aránytalan többletköltséget eredményez" vagyis a csere a javítással szemben jóval többe kerül. Erre szoktak hivatkozni, hogy ezért nem cserélik. Ilyenkor kell határozottan ragaszkodni a cseréhez, meg elkérni a vásárlók könyvét. Azt nem szeretik.Az eddigi T-s tapasztalataim jók ilyen téren. Legalábbis ha nem egy viszonteladóhoz viszik a telót. Az összes olyan üzletet be kellene zárni, mert felháborító amit ott művelnek a vásárlókkal.
-
llaszlo
veterán
Adamho és Indy:
Én cseréltettem volna a telefont. Legalábbis ragaszkodtam volna a cseréhez. Ha nem akarják cserélni akkor vásárlók könyve. És az a minimum, hogy az üzletvezető foglalkozik veled. Még ekkor is elküldhetik javíttatni, de 30 napon belül kötelesek válaszolni az általad tett panaszra. Ha nem elfogadható a válasz akkor lehet menni a fogyasztóvédelemhez. Azt meg nagyon nem szereti egyik cég sem. -
Totyasrác
tag
Nekem az elején csak 2G-re volt állítva, a Data Service meg alap, hogy állandóan megy. A gyári ROM-mal sem volt semmi ilyesmi észrevétel. Az 1.7 és 1.8 ROM előtt is meg azóta már jellemzően 3G-n megy, nincs sistergés.
Akku nekem 2 napot elketyeg normál használatban. Ha órákat netezek (fórumok stb
) akkor egy nap, ha navigáltatok... Azt nem tudom, mert azt csak kocsiban, és töltés mellett
-
llaszlo
veterán
Ha az átvételi jegyzőkönyvön semmi sincs arról, hogy karcolt vagy sérült volt a telefon akkor ne vedd át. Ha nem akarják elismerni, hogy ők karcolták meg akkor azonnal írj a vásárlók könyvébe, mert így hivatalos nyoma marad. Aztán lehet erre hivatkozva árleszállítást, vagy cserét kérni.
Minden szervíznél 2 hét az előrelátható javítási idő. Technikailag sem tudják sokkal hamarabb javítani. Mivel először elküldik a szervíznek, ez legalább 1 nap, aztán ott még átveszik és ha sorra kerül a teló 1-2 napon belül, akkor beviszgálják ha nincs külső mechanikai hatásra vagy a nem rendeltetésszerű használatra utaló hiba akkor javítják majd tesztelik, hogy jól működik-e majd azután küldik vissza +1 nap. -
sippet
senior tag
errol en ertekeztem mar itt korabban, es akkor is azt irtam, hogy (nem teszteltem alaposans de) megfigyelesem szerint akkor jelentkezik ez a problema, ha beszelgetes kozben allitod a beszelgetes hangerejet. tehat ha nem eleg halk/hangos, akkor erdemes meg akkor nyomkodni, amig kicsong, mert a kapcsolat letrejotte utan mar nem szabad piszkalni.
persze lehet, hogy nem ez az ok, de kellene par hivast csinalni vele, es probalgatni, hogy tenyleg igy reprodukalhato-e a problema.
-
llaszlo
veterán
Írtam, hogy pár városnál jól működik pl: Bp, Győr stb. máshol meg nem.
De egy másik widget szintén a kecskeméti időjárást meg ugyanazokat amit a BW nem jelzi. Gondolom ugyanarról a szerverről tölti le az adatokat. Tehát a szerver a sz@r és nem a widget.
Mi az a koxx3? Olyan mintha valami drog neve lenne. -
sippet
senior tag
pl. azert nem, mert ha custom romot telepitettel, akkor ujrainditas utan mindig kell nyomni egy repair-t az ext particiora. valaki ha jol emlekszem a multkor itt a topicban konkretan erre panaszkodott, hogy o kikapcsolja ejjelente, aztan bekapcs utan mindig indithatja ujra emiatt. nem pont te voltal az?
masreszt egy ilyen telonak inditas utan kell vagy 2 perc, mire bebootol, es hasznalhato allapotba kerul, ami kombinalva az elozo problemaval azert mar eleg jelentos ido tud lenni.
egyebkent az android ugy van kitalalva, es szerencsere ugy is van megcsinalva, hogy nincs szukseg ra, hogy idonkent ujrainditsd, mert annyira belassulna. errol ha jol vettem ki a korabbiakbol, akkor bounty tudna meselni. szoval felesleges varni a "friss" oprendszerre.
az aksi kimeleserol meg az jutott eszembe, hogy biztos vagyok benne, hogy a bootolas tobb energiat lesziv a telepbol, mintha egesz ejjel airplane-be raknad.
-
sippet
senior tag
airplane modban 2 %-nal tobbet nem merul 8 ora alatt, ugyhogy az akkun nem sporolsz. es mivel ilyenkor a radiokat deaktivalod, basztatni se fog senki.
ez ilyen regi beidegzodes egyebkent, hogy telefont ejszakara ki kell kapcsolni. okostelefonok koraban mar nem igazan praktikus gyakorlat.
-
Totyasrác
tag
Mi volt a bajod a Beautiful időjárásával? Nekem teljesen bejött... (Bár 7végén próbáltam a "Geolocation"-t bepipálva rávenni, hogy Orosháza környékén keressen valamit, de nem sikerült... Mondjuk volt vagy -10°, így túl sok időt nem hagytam a GPS-nek, de azért... Ettől eltekintve nekem bőven elég. Ha rábökök, a köv. 3 napot kiadja előrejelzésben.)
-
sippet
senior tag
én még az elején találkoztam ezzel a hibajelenséggel, és bár nem próbáltam utána szándékosan reprodukálni, de úgy vettem észre, hogy akkor jelentkezik, ha beszélgetés közben megpróbálod állítani a hívás hangerejét. a hangerő változik tőle, ahogy kell, lehet hangosítani és halkítani is, utána viszont random módon folyamatosan "susogni" kezd a telefon, amit én nem hallok, csak a másik fél.
azt tudom tanácsolni, hogy hívás előtt állítsd be a hangerőt, vagy esetleg azt, hogy tárcsázás közben, tehát még mielőtt létrejönne a kapcsolat, akkor nyomkodd, hívás közben már ne.
valaki akinek van hozzá egyébként türelme, tesztelhetné, hogy helyes-e a teóriám.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB fekete, szép állapotban
- iPhone 15 Pro 128GB Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4355
- iPhone 11 Pro 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4354
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest