Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Nubia Red Magic 10 Pro - erő van, nyelvtudás nincs
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armahun
addikt
Drop test: ok
Kb 1.5 méter magasról betonra, Cruserlite tette a dolgát.
-
-
Dejó!
Felhívok valakit, nem veszi fel, elveszem a készüléket a fülemtől és sötét marad a képernyő
Így nem tudom letenni a hívást. -
válasz
jokerman7 #21793 üzenetére
Egy egri barátomnak 11k-ért javították a törött kijelzős Z1C-jét, ott az anyagköltség és munka is azonos a Z3C-vel, így azt (és a már említett alkatrész árakat) vettem alapul. Egyszerűen bement pár GSM boltba és megkérdezte mennyiért csinálnák meg. Mindent nem lehet Internetről olcsón megúszni.
-
jokerman7
csendes tag
válasz
Williamgrant #21792 üzenetére
hát egyenlőre egy hirdetést találtam 17ért de minden gsm és hasonló boltokban 30 35 de van ahol 40ért hirdetik
közben a cordon is visszaírt hogy 35ért javít.....
majd valami lesz.... lehet ebből az lesz hogy veszek honor7-et 50ért
-
válasz
jokerman7 #21791 üzenetére
Nem tudok sajnos. Az ár tipp volt, de a 30k elég vicces összegnek tűnik annak fényében hogy milyen ára van a használt Z3C telefonoknak.
A Te készüléked az adott hibával kb. 15-20k körül érhet, javítva sem ér többet 30, max 35k-nál. Tehát egy 30k-s javítás gazdasági totálkár. -
jokerman7
csendes tag
válasz
Williamgrant #21790 üzenetére
12-15k szuper lenne
azt hittem 30+al kell számoljak.... esetleg tudsz vagy tud valaki ajánlani helyet Pesten (vagy Szegeden)?
-
-
válasz
geccoblaze #21786 üzenetére
Én gyalulnám és próbálnék egy régebbi verziót. Ha azzal is csinálja, akkor jó eséllyel nem is cserélték ki az akkut.
-
-
jokerman7
csendes tag
Üdv.
Sajnos betört a telefon kijelzője és az érintője is hibásodott, de a kijelző rendben van. Azt szeretném kérdezni hogy ilyenkor hova érdemes fordulni? A cordonhoz esetleg(még majdnem 8 hónap garanciám lenne rá ha ez számít)? vagy valaki tud ajánlani olyat ahol minőségin dolgoznak? illetve ha az LCD-t nem kell cserélni akkor mennyi szokott az ára lenni?Válaszokat köszi
-
geccoblaze
aktív tag
válasz
Williamgrant #21785 üzenetére
Gyári 6.0.1
23.5.A. 1.291 -
válasz
geccoblaze #21782 üzenetére
Melyik rom?
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Volt anno egy ilyen Z3C telefonom. Rendkívül elégedett voltam vele, mindaddig, amíg beázás miatt tönkre nem ment. Az én hibám, mert bevettem a marketing rizsát, hogy ez egy vízálló készülék. Utána volt egy Z1C helyette amit nem szerettem. Hiába szinte ugyanz, mint a Z3C, mégse tudtunk megbarátkozni.
Aztán kaptam egy Galaxy A3 2016-ot. Annak ellenére, hogy mindenki áradozik erről, szerintem egy rakás szar ez a készülék. Össze-vissza működik és csinál hülyeségeket. Elképesztő dolgokat művel. Nem használom sokat mégsem bír többet egy napnál. Ugyanolyan használat mellett a Z3C-t 3-4 naponta töltöttem, ezt meg csoda ha valamelyik este nem kell töltőre rakni. Esti 70%-ról reggelre lemegy 50-re, anélkül, hogy hozzányúlnék.A lényeg, hogy agyf@szt kapok ettől a samsungtól és hiába céges, inkább vennék magamnak valami használható készüléket. Mivel az 5'' alatti méret követelmény, almásat pedig elvből nem akarok venni, ezért nagyjából marad a Sony. Melyikben érdemes gondolkodni, Z3C, Z5C vagy XC?
-
geccoblaze
aktív tag
Nos, a Cordon által kicserélt akksival se az igazi a teljesítmény. A régi 4-6 óra SOT helyett 2-3. Ráadásul már sokadik töltési ciklusnál tartok, és még mindig azt csinálja a teló, hogy megy 30-40 perc SOT-t 100% töltöttséggel, majd egyszer csak ~70-80%-ra esik, és onna fogy tovább és néha további lépcsős esések is előforulnak. Nem tudom, mi lehet ez.
-
-
unravel
őstag
válasz
Williamgrant #21779 üzenetére
Ez paranormális.
megnyomogattam a mágnest, nem éreztem mozgást, de az egyik kábel működőképes lett.
Azért vettem drágán, mert gyorsan kellett, nem akartam egy hónaopt várni.
Van még egy dokkolóm is, kipróbálom... -
válasz
unravel #21776 üzenetére
Ránézésre ez az ún. "Brazilos töltőkábel". Elég jól kapaszkodó fajta, nézd meg hogy nem-e kihúzta (kitépte) a telefonból a mágnest. Tehát a készüléken lévő mágnest megnyomod a készülék közepe felé és ha érzed hogy beljebb csúszik, majd utána tölt, akkor az volt a probléma.
Nekem van ilyen töltőkábelem 2 éve, plusz Wsken-ek. Egyikkel sem volt még soha semmi baj.
Ráadásul elég drágán vetted. -
-
unravel
őstag
Na cső!
Cruzerlite tokot használok ami a mágneses töltőnél lukas, az usb-snél nem. Emiatt a mágneses töltés a legkényelmesebb.
Rövid időn belül már a második kábel megy tönkre. Rácuppantom és nem történik semmi. Mi a szösz?
Van aki réges régóta használ mágnestöltöltőt és nem krepált be? -
válasz
Williamgrant #21774 üzenetére
Miért?
-
-
Megint levált az előlap a még garanciás és egyszer már javíttatott telefonomról.
-
válasz
Juckos1979 #21771 üzenetére
Gyári beállítások visszaállítása mindig felmerülő javaslat. Mentsd az adataid a telefonról, és megpróbálhatod.
-
Juckos1979
újonc
válasz
Williamgrant #21769 üzenetére
Hali!
Megnéztem és nem szűrődik ki semmiféle fény, illetve nem ad ki a bal felső sarok semmiféle nyekergő hangot. A diagnosztika fülben mind a fényérzékelő mind a kül közelség érzékelő megfelelően működik. Igaz a fül közelség érzékelő csak berreg, a kijelző nem lesz fekete. Ezt nem tudom hogy jó e így. Esetleg egy rednszervisszaállítás segítene a dolgon? Ez a probléma azóta áll fenn mióta az NFC probléma jelentkezett. Ott leszedtem a Telenor Wallet progit - ott az NFC hioba megszűnt. Előre is köszi a segítséget!
-
válasz
check75 #21762 üzenetére
és (#21764) sanyi0627
Nekem továbbra is hardveres hibának tűnik, hívnék rá újabb futárt. De nézzük meg a szoftveres lehetőségeket.
Tegyetek fel egy régebbi romot flashtoollal és teszteljétek hogy a hiba megvan-e. Ha igen, akkor nyugodt szívvel lehet újra kontaktusba kerülni a Sony és Cordon ügyfélszolgálattal. Az egész munka max 10 perc, ennyit megér. -
válasz
Juckos1979 #21766 üzenetére
Nyomkodd meg óvatosan a kijelző bal felső sarka részénél az LCD-t. Ha cuppogó hangot ad, esetleg teljesen sötét szobában fény szivárog az üveg szélénél, akkor kijelző elválásos probléma.
-
-
Juckos1979
újonc
Sziasztok!
Köszi a segítséget - Telenor Wallet volt a ludas - mióta leszedtem, 1x sem jött elő. Viszont a következő hibával szembesültem. Valakit felhívok és a képernyőm elsötétül. Így nem tudom letenni a telefont a hívás vége után. A távolságszenzor működik - diagnosztikában kipróbálva. Esetleg tudná valaki a hiba okát? Lehet csak szoftveres a probléma gyökere? Előre is köszönöm! Üdv! -
sanyi0627
senior tag
válasz
Armahun #21763 üzenetére
Nálam is van.
Nincs bekapcsolva az a funkció,sose volt.Valójában ez olyan,hogy egyik pillanatban még rezeg,minden oké.Következő érintésnél már nem.(de olyankor semmi egyéb!se érintés,se hívás,semmi)
Van hogy fél napig rezeg és utána adja meg magát...Van hogy ezzel kezdem a napot...és semmi sem segít rajta.Aztán vagy pár óra vagy csak néhány perc és újra rezeg.Aztán véget ér az öröm....mert ismét megadja magát...
-
check75
csendes tag
válasz
check75 #21712 üzenetére
Nos, köszi mindenkinek a segítséget. A telefon megjárta a szervizt (nincs hardveres gond, nem is volt) és követve néhány itteni és a szervizben is kapott tanácsot megvolt a gyári adatvisszaállítás (ez mondjuk egyébként is ráfért). A hiba viszont ugyanaz, a rezgés vagy van vagy nincs. Ilyenkor milyen teendő van? Van valami egyéb ötlet?
-
sanyi0627
senior tag
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Holnap készülök a készüléket szervízbe vinni...
Viszont a készülék belső memóriájáról nem tudom lementeni gépre a képeket,"meghatározhatatlan hiba"...
Valaki találkozott ilyennel?Gondolom alaplaphibás ....köszi
-
McAdam6
aktív tag
Nálam is előjött ez az NFC-dolog: valamelyik bankos alkalmazás (nálam az Erste) a ludas.
-
Csari93
aktív tag
Hahó! Egy kis segítséghez szeretnék folyamodni: utolsó hivatalos ROM van a telefonon, egy ideje érezhetően gyengébben bírja az akksija (a telefon nem régi és nem töltöm naponta, szóval nem hiszem, hogy akksi gyengülés), a fogyasztásnál mostanában a képernyő előtt van az Android rendszer első helyen, gyanítom ez a gond.
Kérdés, meg lehet azt valahogyan tudni, hogy mi rejlik mögötte? Vagy van olyan takarító program, ami nem humbuk, hanem esetleg tud ezen segíteni?
Egy változás történt mostanában, vettem egy MiBand-et, tehát a BT be van kapcsolva, de elvileg 4.x a szabvány, nem kéne sokat fogyasszon, de persze lehet, hogy ez lesz, főleg ha a bluetooth folyamatomat Android rendszer fogyasztásába könyveli.
Köszönöm előre is! -
-
sanyi0627
senior tag
Sziasztok.
Újra mennem kell a szervizbe.
Szeretném az sms-t, stb mindent lementeni...Milyen alkalmazást töltsek le hozzá?
Köszi -
ottesz
aktív tag
Nincs. Alapon reset után is csinálja.5.1.1-nél nem. De így is köszönöm!!!!!!
-
ottesz
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.. Valami ilyesmi a gondom. Veszek egy launchert(csak még nem tudom melyiket) és ott be tudom tenni a memóriába és majd meglátjuk. Javaslatot elfogadok....
-
vicze
félisten
-
ottesz
aktív tag
VIDEÓ
Ilyen hibával találkozott már valaki? Már régebben írtam, de most fel is vettem. A Facebookból nem tudok kilépni. Más dolgokat indít el. Már volt rendszer újra tétele, alapbeállítás, de nem változik semmi. És csak a Facebooknál csinálja ami nagyon idegesítő.
Vagy ha vissza terszem az 5.1.1-et akkor nem csinálja....Csak ott meg idegesít a rendszerfrissítési üzenet... Azt ki lehet kapcsolni? -
laolaj
aktív tag
A Companion felajánl olyat mentésnél, hogy névjegyek naptár kontakt.. stb.
meg hogy képek és külön videók. Csak az elsőt pipáltam ki és ezek szerint az appokat is le akarja szedni ebben az esetben ahogy mondtad.Majd letöröltem azokat az Appokat amiket nem használtam jó ideje és amik fölöslegesek, így felszabadult annyi hely hogy a mentést betudta fejezni. Miután elkészült észleltem hogy már nem annyira meleg a telefon mint előtte. Vártam még egy kicsit és azóta is megy. Újra indítás nélkül.
Az utolsó frissített Appot legelsőnek leszedtem utána is még vígan újra indult magától. Ezek szerint valamelyik másik volt a ludas, de csak napokkal később jött ki rajta ez a hiba. Most sok mindent legyalultam a telóról. Remélem nem fordul elő újra, bár ha App okozta akkor bármikor befigyelhet.
Köszönöm mindenkinek aki tippet, ötletet adott. Remélem esetem másoknak segítség lesz a későbbiekben.
-
laolaj
aktív tag
válasz
Williamgrant #21727 üzenetére
Tehát 2 lehetőség van?
1. gyárira visszaállítani
2. Softver UpdateEgésznap próbálom lementeni az adatokat de valahogy a Companion nem fejezi be a műveletet.
Hiba: Bizonytalan tartalmak nem menthetők.
(Mentésre kerülne: névjegyek, üzenetek stb.
semmi videó vagy képek.) -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Williamgrant #21727 üzenetére
+1
Egy próbát megér, ha nem oldja meg, akkor hw hiba lesz.
-
-
laolaj
aktív tag
válasz
holozis_HUN #21725 üzenetére
és mi a baja?
Mások is írták hogy a gyári visszaállítás nem segített.
-
laolaj
aktív tag
Sziasztok
Gondom lenne a Z3 Kompaktommal.
5.1.1 Loll.Ma délelőtt használtam vígan. Majd frissítettem a VPN appot, használtam is. feltettem tölteni.
Délután arra lettem figyelmes hogy akad és fagy.
- Rendszer UI nem reagál leállt
másik program is stb.
Majd magától újra indult. Többször is. Kikapcsoltam és feltettem újra tölteni. 2 óra múlva még mindig ez volt a gond. Többször is újra indul, de PINt nem kéri.Olvastam itt a fórumban hogy egy app lehet a ludas. Le is szedtem. - Még mindig újra indul.
Rendszer UI gyorsító tárat töröltem.
Csökkentett módban kis ideig volt de nem volt baja.
Vissza normálba, új app törölve és még mindig újra indul.aLogcat felragva, de nem vagyok beljebb.
Mi lehet a gond? Hogy tudom orvosolni?
-
-
lumiauser
újonc
Én is régóta szemezgetek a Z3 Compact-tal, mert nagyon szimpatikus a kis mérete és az erős hardver, de nem mai csirke már és ők is szóba kerültek:
http://pdadb.net/index.php?m=device&s=compare&ids=10618.8826.6727Az zavart össze, hogy a Z5 Compact-ban elvileg erősebb proci van, mint az utódjában. Egyébként ebben is melegszik a 8994, mint a HTC-kben vagy itt nincs gond a hőelvezetéssel?
-
vtomi2
őstag
válasz
Williamgrant #21719 üzenetére
Szóval akkor erre jó a TA partíció
köszi a segítséget, ma este kipróbállom.
-
-
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy garivesztés nélkül fel-e lehet már oldani a bootloadert? CM-et szeretném kipróbálni, de még van 1,5 év garim nem kockáztatnám csak emiatt.
-
geccoblaze
aktív tag
Óriási piros pont a Cordonnak. Dec 21-én, 2 nappal a gari lejárta előtt bevittem a telót a gyengélkedő akksi miatt. Fel voltam rá készülve, hogy karácsony miatt el fog húzódni a javítás, de ma, dec 27-én, a leadás utáni harmadik munkapon elkészült a teló. Akksit cserélték és a repedt hátlapot is. Utóbbival így spóroltam 10K-t. Kíváncsi voltam, hogy esetleg lesz-e belőle új teló (p. XC), de erre nem sok esélyt adtam, és őszintén lehet, hogy a gari idő végén egy vadiúj akksival jobban járok, mint egy nem flagship XC-vel. Remélem, másnak is jól zárul és indul az év!
-
pakfong
tag
Sziasztok!
2015.01.13-án mobilkereskedes.hu-ról lett véve egy z3c. Döglődik a kijelzője, érintősávot nem lehet legörgetni. Viszont a telefon is és xperia care is azt írja imei alapján, hogy nincs rá garancia. Számlán egyértelműen rá van írva, hogy 2 év garancia. Ez hogy lehet? Nem én voltam a vevő, használtam vettem, de a számla meg minden papír nálam van, és most garanciáztatni szeretném. A webshoppal beszéljek szerintetek vagy küldjem egyből a cordonnak?
-
-
check75
csendes tag
Sziasztok,
Az a gond a telómmal, hogy a rezgőmotor random működik. Néha igen, néha nem, ha igen, akkor minden helyzetben, ha nem akkor semilyenben, de inkább a nem működik dolog a jellemző. Nem alkalmazásfüggő a dolog, ez az egy biztos. Elhalálozik a rezgőmotor vagy valamilyen szoftveres dolog lehet az ok szerintetek? Másutt gyári beállítás visszaállítást javasoltak, de ennek addig nem kezdenék neki, amíg nem zárható ki a hardveres gond.Amennyiben a rezgőmotor a gond, nnek cseréje mekkora meló (akkumlátorhoz is hozzáférnek ezalatt esetleg)? Mert akkor összekötném a dolgokat...
Köszi előre is. -
nonosmr
csendes tag
válasz
Williamgrant #21710 üzenetére
Megoldótott. köszönöm a segítségeket
-
-
nonosmr
csendes tag
válasz
Williamgrant #21703 üzenetére
Ezt meg is csináltam, most jelenleg van egy pre rooted rom feltéve (6.0.1) és amikor felraktam ezt feltettem twrp-n keresztül a supersu-t is. de a twrp amint beinditom a systemet eltunik. nem lehet behozni, mintha az nem is létezett volna. próbáltam manuálisan is, próbáltam ndr utils-al is, próbáltam gépen keresztül parancssorba beirtan is. valakinek ötlet hogy miért tűnik el a twrp azon nyomban hogy felraktam egy romot?
-
-
paxm
aktív tag
Köszönöm szépen a gyors választ!
-
Rom zipje SD-re, majd Reboot to Recovery
Full backup az egész rendszerről külső SD-re. Ezután wipe mindent kivéve internal és external SD. Install 5-ös Slim, restart. Minden adatod ami nincs felhőben vagy SD-n elveszíted.
Ha van Titanium Backupod és ric defeat szint megvolt előtte, akkor lehet appokat egyenként menteni, garantáltan lesz FC-s köztük, de akár ezzel is lehet próbálkozni. A tiszta ügy a hsz elején lévő módszer. -
paxm
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit bizonytalan vagyok, ezért inkább kérdezek.
Jelenleg wajk slimm 3.6 van a telefonon, viszont visszatenném a slim 5-öst. Hogy fogjak neki, TWRP wipe-ban miket töröljek hogy ne legyen gond? Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv. -
-
marilllyo
veterán
Srácok! Régebben voltak képek fa hátlapról a telcsihez. Szeretnék rendelni de nem találom a linket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BinX
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Black Használt, újszerű állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest