Hirdetés
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Yettel topik
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
GaborGh
őstag
válasz
GaborGh
üzenetére
Update 2:
Szenzaciosan jo es gyors ez a Sony szerviz (nalam 5*-os az ertekelesuk
), 16-an vittek el es ma reggel mar keszhez is kaptam (5 napig kellett csak nelkuloznom a keszuleket!) egy zsir uj, foliazott, 0 perces Z3 Compact telefont 

Ha el szeretnem adni, mennyit lehet most kerni egy gyari fuggetlen, 0 perces Z3C-ert?
-
ottesz
aktív tag
mennyit érhet egy ilyen teló most 6hónap garanciával.....
-
demars
addikt
-
nji
aktív tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Köszi a tippeket.
Nem rootolt a telefon.
A garancia nem veszik el a Kingroot-tal? Vagy azt még vissza lehet csinálni valahogy?Tényleg jó lenne letörölni a letörölhetetlen alkalmazásokat. Az akku statisztikát is megnézem, de gondolom azok fogyasztanak sokat, amiket mindenki gyakran használ: facebook, instagram, gmail.
A slim romok elvileg optimalizáltabbak mint a gyári romok? Lassan lejár a garancia, majd akkor már bármit megpróbálok, csak gyors legyen és ne legyen tele felesleges dolgokkal.
-
Nem írtad hogy rootolt-e a teló, úgy veszem nem az.
A 76 alkalmazásból elég ha 1 van, amelyik zabálja az erőforrásokat. 5.1.1-re megpróbálhatsz a legfrissebb Kingroot segítségével root jogot szerezni. (nem emlékszem melyik verzióig lehetett)
Ha az megvan, felteszel egy system app remover-t vagy disablert és az összes olyan ismert nevű appot amit te nem használsz (pl: Play újságos, Play videó, Play zene, Szoftverfrissítés, Xperia Lounge stb. stb. stb) letiltod vagy letörlöd. Előbbivel root nélkül is megpróbálkozhatsz, de nem lesz egyszerű menet, egy halom app nem tiltható, de attól még szemét.
Plusz az akkumulátor statisztikában nézd meg hogy melyik alkalmazásod fogyaszt sokat. Ha pl. olyan van a harmadik-negyedik helyen amit nem is használsz, töröld. -
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Flashtool-lal felteszel egy kitkatot vagy Lollipopot és meg van oldva.
-
MrChris
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Jótól kérdezed
6-os volt a telómon, a leírásban lévő 4.4.4-re cserélte, majd arra került a slimm 6-os. Így kigyomlált (ami a célom volt) rootolt teló lett zárt bootloaderrel. -
nji
aktív tag
sziasztok,
egy-két ötletre lenne szükségem:
5.1.1 van a telefonon, frissíteni nem akarok.76 alkalmazás telepítve, 3 GB hely a belső tárolón, képek , videok SD kártyán, elég sok alkalmazás is. A fontos alkalmazások természetesen a telefonon vannak.
A rendszer 600-650 MB RAM-ot használ, az alkalmazások 400-at, szabad memória 700 körül. A háttérből ki szoktam lőni mindent, de a cache-t soha nem törlöm.
Néha viszont nagyon lassú. Sokat kell várni mire bejönnek a kattintott dolgok.Mit kell ilyenkor ellenőrizni? Miket szedjek le? Gyári visszaállítást nem szeretnék, de gyorsabb telefont igen.
Miért lassú, ha van szabad belső tárhely és szabad memória is?
Köszi a tippeket!A fórumban rákerestem a "gyorsít" "gyorsítás" szavakra, tehát valami új tipp érdekelne. Nem rossz ez a telefon, csak valamiért lassú lett.
-
MrChris
nagyúr
válasz
HELLAFLUSH
üzenetére
Topik összefoglalót olvasd, én aszerint csináltam hétfőn. Azóta nem volt újraindítás, se gubanc.
-
HELLAFLUSH
őstag
sziasztok! friss Z3C tulaj vagyok és olyan kérdésem lenne, hogy a 23.5.A.1.291-et, hogyan tudom rootolni? nézegettem az XDA-t de valami olyasmit találtam, hogy a régebbi kernelt kell vissza dobni és azután lehet rootolni aztán mehet vissza a kernel...ez valoban így van? köszönöm előre is a segítséget.
-
válasz
sesshou
üzenetére
Gyakori hibák: lcd ragasztás elválik, usb fedél gumi tömítés leszakad a sok nyitogatás miatt.
Mindkettő alkatrész igénye filléres, 1000 Ft alatti. A munka része szervizes függő, de otthon is javítható ha van ilyen jellegű tapasztalatod.
Ha nem akarsz romolgatni, ott a gyári. -
-
sesshou
senior tag
Feleségemnek szeretnék egy ilyen telót venni láttam hogy 40 környékén már lehet kapni vodásat vagy függetlent. Egy kifejtős kérdésem lenne. Mik a gyakori hibák amikre figyelni kell? hallotam hogy a belső hangszóró be szokott krepálni ennek a cseréje nem garanciálisan lehetséges? mennyibe kerül?
Esetleg van más dolog amire figyelni kell?
Van olyan rom (preferálva a gyári) ami szépen ketyeg és nem kell hozzá piszkálni? feleségem nem szereti ha folyton telepítgetni kell a telefonját.
Előre is köszönöm

-
válasz
Armahun
üzenetére
A nap végére 70-50% között vagyok. Szerintem a régi kiszedett akksim is tudta volna, mert közben rájöttem hogy volt egy hibás xposed modulom és a drónom szoftvere is zabálta éjjel-nappal. A modult letiltottam, a drón szoftvert pedig fagyasztottam (nem törölhetem mert akkor mi a túróval vezérlem a cuccot).
Szóval az új akksi frankó, és valószínűleg a régi is.
-
Armahun
addikt
Williamgrant: Milyen a telefon az új aksival, érezni a javulást?
-
G@be22
tag
Sziasztok, lehet tudni, hogy mi jön vissza gariba ez helyett az ipari hulladék helyett?
4x Gari... kicsit unom... -
vtomi2
őstag
Sziasztok! Nektem slim 5.0-n mennyit fogyaszt a rendszer, mert nekem az utóbbi hetekben 2-3x annyit mind a képernyő (2 óra 10%, rendszer 46%...) esetleg vmi tipp? Vagy rakjam újra a rendszert?
Szolgáltatót váltottam, aminek jobb a 3g-s lefedettsége, úgyhogy folyamatosan 3g-n vagyok, előzővel csak ha netezem akkor kapcsoltam át rá, de nem hiszem, hogy az ennyivel megnövelné a fogyasztást.
-
Armahun
addikt
válasz
KatyTech
üzenetére
Ahhoz, hogy ne vesszen el a root, úgynevezett prerootolt romot kell telepítened már nem a flashtoolal, hanem a készülékedre telepített recovery segítségével.
Összefoglalóban találsz linket gyári pre romokról.
Vagy sokunk által használt Wajk fórumtárs jóvoltából módodítottat:[link] -
KatyTech
aktív tag
Zárt bootloaderes telót hogy tudok rootolni, 6.0.1 -es android van rajta.
Ezt próbálta már valaki?
-
MrChris
nagyúr
Az miért van, hogy a kamerát elindítva felajánlja, hogy menti a fotó helyét, kipipálom, hogy többet erre ne figyelmeztessen, de minduntalan újra ezzel jelentkezik. SLiMM 3.8 van rajta.
-
KatyTech
aktív tag
Leszedtem egy D5803_23.5.A.1.291 Android 6.0.1_Customized CE1 1288-7915.ftf nevezetű romot, 1,6gb, feltehetem?
-
waccamár
senior tag
Igen, SliMM rom, 2 M-el
és megvolt a wipe dalvik/cache is :S És mivel MM, így ha jól tudom alapból ART, és váltani sem lehet.
Ha nincs más ötlet, akkor lehet megpróbálkozok még egy reinstall-al. Csak akkor felrakok már végre X év androidozás után egy Titanium-ot, mert még sosem használtam
-
waccamár
senior tag
3.8-as Slim-et tettem fel ma, és beállítottam, hogy az SD-kártya eszköztárhelyként funkcionáljon. Az egy dolog, hogy -9708736512B-t ír szabad helynek ha rámegyek, viszont sokkal nagyobb baj, hogy nem tudok fotózni a gyári kamera app-al, mert azt írja a memória nem érhető el, és nem is tudok mást választani
Találkozott már más ilyennel? Google Photos-al pl. működik. El kell engednem a gyári alkalmazást, vagy van valami megoldás? -
MrChris
nagyúr
válasz
Max1mus
üzenetére
Az lesz.
Más. Eddig egy vékony átlátszó szilotok volt rajta, most bevásároltam egy brutál tokot, van valakinek ilyen? Sejtettem előre, hogy nincs lyuk a mágneses töltőnek, élesítem is a pengét
Mivel elég törékeny ez a teló és nem csak íróasztalnál dolgozom ezért kellett egy masszív cucc rá, de nem fedeles. Jó vastag szilikon, kemény lappal van erősítve a hátulja ami tükör fényes, pedig a képeken inkább matt fekete, vagy homogén bőr hatásúnak látszott. Szeretek barkácsolni ha találok valami szép kemény bőrt, vagy jó velúrt, kicserélem. -
GaborGh
őstag
válasz
Max1mus
üzenetére
Update 1:
Remek ez a garanciafutar, holnap mar viszik is a telefonom ingyen es bermentve, jo lenne ha cserelnek egy Z5 Compactra...

Sajnos nagy valoszinuseggel beazas okozza a hibat, mert ma reggel csapviz alatt ismet letisztitottam a telefonom es rogton utana megint foltos lett a kijelzo, az elso kamera is beparasodott, valamint egy darabig nem eszlelte a telefonom az SD kartyat sem, viszont a nyomas senzor szerint, nem szokik a levego sehol, szoval nem ertem...
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! TWRP-vel nem boldogulok -.-
4.4.4 alatt megvan a root, az Összefoglalóból idáig jutottam.
És most tenném fel a TWRP-t, hogy fel tudjam tenni a Slim Rom-ot.
- Recovery-be bebootolni semmilyen módszerrel és gombkombinációval nem tudok
- Quick Reboot app-al hiába megyek rá, hogy Reboot to Recovery, simán újraindul.
- TWRP Manager alkalmazással akartam feltenni a recovery-t. Install Recovery-re kattintva letölti, rákérdez hogy felrakja-e, rámegyek hogy igen, és kiírja hogy something went wrong, vagy már telepítve van, vagy pedig valami hiba volt, akarok-e recovery-be bebootolni. Rányomok hogy igen, de persze nem sikerül, simán újraindul.
- Official TWRP alkalmazással sem sikerül. Kiválasztom az eszközt, és a fájlt, rámegyek hogy Flash to Recovery, Flash Completed Succesfully, de mégsem jó -.-Valaki tudna valami megoldást javasolni?
-
MrChris
nagyúr
A dupla értesítési lehúzást át lehet valahogy állítani régi vágású szimplává?
-
-
bunkomen
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy másnál is előfordul-e, hogy stabil internet kapcsolat megléte mellett érkezik egy bejövő hívás, aminek a lebonyolítása után várni kell, hogy magához térjen az LTE újra. Ez normális?
Illetve mit ajánlotok az usb ajtó cserére? Ebay 800ft, speedshop.hu elvileg eredeti 1-2ezer (itt érkezett egy vélemény hogy nem is eredeti), vagy garanciába visszaküldés és hetekig telefon nélkülözés egy ilyen apróság miatt.
szerk: Ha az ebayes a helyén marad szépen, de nem garantált a vízállóság az sem probléma. Már vagy 3x beáztattam a telefont, többet nem rakom vízbe... Van egy raklap garancia papírom már beázás miatt

-
-
válasz
Kekmen
üzenetére
Arra is van esély, hogy csak lecsúszott a szalagkábel a főpanelról, de sajnos arra is hogy az új kamerával sem lesz változás ha az alaplap oldalán történt meghibásodás.
Maga a kamera modul kb. 4000 Ft-ból megvan ha magadnak rendeled, egyébként nem annyira vészes saját magadnak is kicserélni, lehet találsz mobil szervizet ahol megoldják. Szerintem a Cordont nem érdemes ezzel keresni, mert olyan árat kapsz hogy annyiért használt Z3C-t veszel lassan. -
GaborGh
őstag
Sziasztok!
A Szlovak Orange-nal vasaroltam a telefonom 2015 decemberben, most vettem eszre, hogy a kijezo az SD kartya feloli reszen 2*0,5 cm reszen elszinezodott, nagy valoszinuseggel vizet kapott, a kerdesem az lenne, hogy ez garanciaban javitja a Sony es ha igen hova erdemes inkabb vinni, Szlovakiaba a vasarlas helyere, vagy inkabb itthon szervizeltessem, hol jobbak a tapasztalatok ez ugyben?
Nehany perce elvegztem a nyomas tesztet is rajta, eszerint vizallonak kene lenni, mert nyomkodasra valtoznak folyamatosan a sensor ertekek.
Egyetlen indikatort talaltam a sim kartya mellett, a telefon bal oldalan legalul, szep hofeher, nincs elszinezodve, szoval nem ertem hogy azhatot be a telefon, ajtocskak folyamatosan zarva vannak, mindig magnesesen toltom...
Viz alatt nem volt, csak folyo viz alatt tisztitottam.Szerintetek ezt garanciaban javitani fogjak, erdemes probalkoznom es ha igen hol?
Koszi elore is a segitseget

-
Kekmen
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem észre, hogy a hátlapi kamera nem működik. Még pénteken fotóztam vele.
Az alkalmazás megnyílik, de csak sötétség van és ha képet készítek, az elkészült kép nem nyitható meg.
Az elülső kamerával nincs gond. Csináltam egy gyári visszaállítást, hátha. Nem segített. Tartok tőle, hogy szervíz lesz a dologból.
Arra lennék kíváncsi, tudja-e valaki, hogy mennyibe kerülhet egy kameramodul csere a Cordonnál?
Nagyon szeretem a telefont, de ha gazdaságosan (20 ezer Ft +) nem javítható, akkor másikat kell vennem.
A legdühítőbb a dologban, hogy most, február 12-én járt le a garancia, de ezen már meg sem lepődök manapság. -
-
Akku használatban elég szélsőséges dolgokat tapasztalok, egyszer gyorsabban merül a kicsike egyszer meg alig akar merülni. Ugyan az az alkalmázás 1 óra használattal levesz 2-4%-ot máskor meg 15% (zene), videólejátszásnál is előfordult most hogy egy 20perces 720p tartalom leszedett 15%-ot máskor ez 5%-nál megállt. Akku infónál nem vettem észre semmi kirívót, más is tapasztalt hasonlót?
-
-
MrChris
nagyúr
Most újra tettem a 4.4.4-et, megycsináltam a TA-t, Dual Recovery(B) Combined(/B). Most rootolt van NDR Utils viszont ebben olyan van, hogy Reboot to Primary Recovery, más recovery nincs, TWRP bepipálva.
Felmásoltam a Z3C-lockeddualrecovery2826-RELEASEcombined\D5803_23.5.A.1.291_R2D_SLiMM_3.8.zip-et.
Most akkor válasszam a Reboot to Primary Recovery-t?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Marathon (2025)
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bluetooth hangszórók
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkPad T460,14,HD,i5-6300U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11,DUPLA akku
- Surface Pro 7+ i5-1135G7 16G 256GB 1 év garancia
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
), 16-an vittek el es ma reggel mar keszhez is kaptam (5 napig kellett csak nelkuloznom a keszuleket!) egy zsir uj, foliazott, 0 perces Z3 Compact telefont 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
6-os volt a telómon, a leírásban lévő 4.4.4-re cserélte, majd arra került a slimm 6-os. Így kigyomlált (ami a célom volt) rootolt teló lett zárt bootloaderrel.
Az elsők közt vettem, nem akartam úgy járni hogy pár hét múlva újra bontani kelljen emiatt.
Mennyit olvastál vissza?

Találkozott már más ilyennel? Google Photos-al pl. működik. El kell engednem a gyári alkalmazást, vagy van valami megoldás?