Sony Xperia Z3 Compact - jó, hogy kompakt

Bevezető, tartozékok

Szép és jók a mai tepsitelefonok, és igaz az is, hogy a multimédiára éhesebb felhasználók jobban ki tudják élni magukat ezeken a készülékeken. A phabletek térnyerése nem véletlen, több statisztika szerint is lassan ugyanannyi óriáskijelzővel szerelt mobil talál gazdára, mint amennyi laptopot vásárolnak, ami azért elég meglepő eredmény, ám jól mutatja, mire van szüksége a felhasználók igencsak nagy hányadának. Nem szabad viszont megfeledkezni arról a piaci szegmensről, amibe olyan júzerek tartoznak, akik inkább valami kisebb kütyüre vágynának, ám ettől még nem feltétlenül szeretnének elesni a csúcskategóriás eszközökben lévő bivalyerős hardvertől.

Sony Xperia Z3 Compact kézben tartva
[+]

A gyártók is ráébredtek arra, hogy tényleg nem szabad kizárólag méretes megjelenítővel szerelt telefonokat készíteni, hanem minden igényre figyelni kell. Így alakultak ki a "mini" névtoldalékot kapó masinák, csak aztán ezeknél is elgurult a gyógyszer, és a kicsiből nagyon nagy lett, a Lenovónál még az öt hüvelykes modellek is aprónak számítanak, ám nem véletlen, hogy az LG már nem merte használni a mini kifejezést a G3 kistestvérénél .

Sony Xperia Z3 Compact vs. Sony Xperia Z1 Compact
[+] Sony Xperia Z3 Compact vs. Sony Xperia Z1 Compact

Ráadásul ezeknek a telefonoknak a többsége messze nem érte el a zászlóshajók teljesítményét, egészen addig, míg a Sony ki nem adta a Z1 Compactot, mellyel aztán elég nagyot robbantott, végre az erő és a kompakt méret egy eszközben manifesztálódott. Az óriási siker után viszonylag sokat várt a japán gyártó, az Xperia Z2-nek nem volt kistestvére, a Z3-nak viszont lett, méghozzá az elődhöz hasonló, Z3 Compact megnevezéssel. A Sony pedig tovább tökéletesítette a koncepciót, szebb lett a formaterv, elképesztően jó lett a rendszersebesség, és még üzemidőben is átlagon felülit nyújt a telefon.

Sony Xperia Z3 Compact doboz
[+]

A doboz viszonylag egyszerű, a megnevezésen és a termékfotón kívül nem láthatunk rajta mást. A csomagolást alulról kell kibontani, a telefon és a tartozékok elhelyezése pedig most is elég gusztusosan történt, mindennek megvan a maga kis fiókja. A fekete, fehér, zöld és narancssárga színekben elérhető készülék mellé egy microUSB kábelt, egy 1,5 amperes töltőfejet, egy headsetet, valamint többnyelvű használati útmutatót pakoltak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés