Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megkapja a fotós különkiadást a Nubia Z70S Ultra is
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csari93
aktív tag
válasz
Csari93 #22351 üzenetére
Sziasztok, a múltkor írtam, hogy merül a telóm, mint az állat. Töröltem a gyorsítótárat, ahogyan tanácsoltátok, de a megoldás egy-két napra rá, véletlenül jött:
Az Outlook app vagy fiók frissítés az, ami merítette, azért töröltem le, mert a cégben a magán telók számára korlátozták az email elérést külön Microsoft céges profil regisztrálása nélkül (egyszerű, de szarság), így valószínűleg nonstop eredménytelül akart szinkronizálni, bár ennek semmi jelét nem mutatta. Ettől függetlenül valószínűleg azelőtt is irreális fogyasztása volt az outlook fiókozásnak, mert ennyire jól régen bírta a telefonom, az egészen biztos... csak azért írtam le, hátha más is félig feleslegesen tartja a telefonján.
Üdv! -
Csari93
aktív tag
Szia!
Köszi szépen, gondoltam, hogy a gyári beállítások visszaállítása segíthet, de gondoltam hátha van simulékonyabb.
Ezt a gyorstárazást megcsinálom, ezzel igazából semmit sem vesztek el, ugye?vtomi2: köszi, sajnos semmi ilyesmiről nincs szó, egyedül az állandó BT bekapcsoltság, ami az utóbbi időben változott egy Miband miatt. De én alapvetően az az ember vagyok, aki kikapcsolja, amit épp nem használ, nem az, akinek nonstop bekapcsolva van wifi mobilnet gps bt, stb. ha kell, ha nem.
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok, súgjon nekem légyszíves valaki, ha tud. Legfrissebb Telekomos ROM-om van, hetek óta baromira merül a telefon, állandóan az Android rendszer van első helyen fogyasztásban. Most épp egy nap készenléttel és 1 óra 40 perc kijelzőidővel merült le, nem normális...
Kigyomláltam az összes fölösleges programot, a felesleges gyáriakat tiltottam, a másik android fiókot töröltem róla, hátha, de semmi.. Csomószor újraindítottam már, mondván biztos valami be van ragadva.
Köszönöm előre is!Ui.: 20% alá nagyjából sosem volt merítve a telefon, meg túl sok töltési ciklus sem lehet benne, mert mindig legalább 2 napig bírta nálam, mostanában azt hittem, hogy mégis az akksi kezd gyengülni, de látom, hogy az Android rendszer szívja..
-
Csari93
aktív tag
Hahó! Egy kis segítséghez szeretnék folyamodni: utolsó hivatalos ROM van a telefonon, egy ideje érezhetően gyengébben bírja az akksija (a telefon nem régi és nem töltöm naponta, szóval nem hiszem, hogy akksi gyengülés), a fogyasztásnál mostanában a képernyő előtt van az Android rendszer első helyen, gyanítom ez a gond.
Kérdés, meg lehet azt valahogyan tudni, hogy mi rejlik mögötte? Vagy van olyan takarító program, ami nem humbuk, hanem esetleg tud ezen segíteni?
Egy változás történt mostanában, vettem egy MiBand-et, tehát a BT be van kapcsolva, de elvileg 4.x a szabvány, nem kéne sokat fogyasszon, de persze lehet, hogy ez lesz, főleg ha a bluetooth folyamatomat Android rendszer fogyasztásába könyveli.
Köszönöm előre is! -
Csari93
aktív tag
Srácok, nálatok hogy teljesít az akksikímélő üzemmód? Nálam elég szignifikánssan gyorsabban merül vele a telefon, elsőre nem tűnt fel, viszont az utóbbi egy-két napban nagyon, annyira, hogy újra is indítottam egyszer, nem-e ragadt benn valami process.
Kérdés, hogy kíméli-e egyáltalán az akksit a megoldás, amivel többször kell töltőre dugni a telót... azon felül, hogy elég frusztráló a használata is. -
Csari93
aktív tag
Nekem is felugrott most a szoftverfrissítés. Most épp töltődik a telefon, hogy lehessen frissíteni.
Ezen a töltésoptimalizáláson kívül mit fog tudni?Egyébként baromi furcsa amit írtok, hogy az az optimalizálás, hogy leszedi a töltöttséget max 90%-ra. Ezt meg lehetne tenni gyárilag, de egy frissítés keretein belül (opcionálisan) csökkenti a kapacitást nekem elég fura. Nem arról van szó, mint az új Sony-knál, hogy ha éjszaka töltöd, csak reggelre küldi fel 100-ig?
Egyéb: Valamelyikőtök említette feljebb az Android 7.0-t, a mobilaréna cikkje alapján nem lesz nekünk..
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok! Melyik az a program, amiről sokat írtatok, hogy jelentősen növelni lehet vele az akksiidőt 6.0 alatt? Illetve, van arról valami összefoglaló, hogy kell jól beállítani?
Most jött vissza a telefonom Cordonból, rosszul csukódó ajtókkal, rossz szenzorokkal és jack kimenettel adtam be, ahogy nézem új kijelzőt is kaptam, meg az egész keretet lecserélték, aminek nagyon örülök, mert volt rajta sérülés. Két fóliával, 6.0-val jött, boldogság.
Két hete még negatív véleményt tudtam volna írni, elsőre visszadobta a Cordon egy hülyeséggel a telefonom, javítás nélkül.. Z1C-ről cserélték nekem Z3C-re és a Z1C papírjával küldte el a Telekomos nő a telefont, tollal ráírva az új IMEI, azok meg visszadobták hogy eltérő telefontípus.. mintha nem ők adták volna helyette.Kipostázták a lakcímemre, hogy állhassak újra sorban a Telekomnál.
-
Csari93
aktív tag
válasz
Williamgrant #17887 üzenetére
Köszi a segítséget. Igen, üvegből csak a Nillkin játszik.
Szívesen használom tok nélkül, csak féltem. Amikor az első üveget is megtörtem rajta, pont a szerencsétlen sarkára esett, van a sarkon egy pici sérülés, remélem nem vágja rá a szervíz, hogy fizikai sérülés miatt nem működnek a dolgok.
Én is gondoltam már rá amúgy, hogy valami arra menő szalagkábel szakadt meg, azért nem működik rejtélyesen ott semmi, de a szenzorok teljesen egybeesnek a frissítéssel. -
Csari93
aktív tag
Egy jó ideje nem jártam erre, de most lenne két kérdésem, meg a tapasztalataim is megosztanám.
Szóval anno Z1C gariztatása során lettem Z3C tulaj, örültem neki, vettem hozzá rögtön Nillkin tokot és Nillkin üveget, gondoltam így tökéletesen boldog leszek a telefonnal. Sajnos nem így lett, a Nillkin tok magától eltört a könnyített részeken, és mostanra már a sarka is le van emiatt törve. Az első Nillkin üveget valahogy megtörtem, ez nyilván az én hibám, a következő már törötten érkezett kínából, így mivel nem akartam még egyszer 3-4 hetet várni az ebayes vásárlásra, vettem itthon xprotector üveget, ami nem kerekített a széleken, és a hülye kivágásaival elég csúnyán néz ki.
Közben a telefonon magától elromlott a jack dugó, és egy teljesen fölösleges szoftverfrissítés óta nem megy se a közelségszenzor se a fényszenzor. Tehát igazából semmi nem működik a telefonon ami a bal felső sarkán van.Ráadásul az ajtajai újkora óta elég rosszul csukódnak, de az alsó a rosszabb és azt legalább takarja a tok.
Úgyhogy most megint beadom gariba, mind a négy felsorolt hibával, meg rendelek rá új tokot, új üveget, aztán ugyanabban reménykedek, mint mikor először megkaptam.
És a két kérdésem:
-Tudtok olyan ebayes vagy bármilyen hirdetést linkelni, ami vékony tok, jó marad tőle a telefon fogása, de nem teljesen kemény műanyag, mert az alá csúnyán bemegy a por. A Nillkin tok teljes csalódás, illetve van egy vastag szilikontokom, de azt nagyon rossz fogni, meg van egy vékony kemény tokom, ami átlátszó és mögötte csúnyán porosodik.
-6.0 mikorra várható már? telekomos vagyok..Köszi!
-
Csari93
aktív tag
válasz
Quasi_modo #16399 üzenetére
Remek.. köszi a visszajelzéseket, nem tudom akkor mi lesz.
-
Csari93
aktív tag
válasz
Quasi_modo #16390 üzenetére
Teljesen, és eddig nem is volt semmi anomália.
-
Csari93
aktív tag
válasz
demars #16379 üzenetére
Srácok, reggel volt egy pár megás szoftverfrissítés, újra sem indította miatta a telefonom meg semmi, csak állapotsávban láttam, azóta viszont sem a közelségszenzor sem a fénymérés nem működik. Tehát nincs auto fényerő és a fülemmel kinyomkodom a hívásokat.
Más is tapasztalt ilyet? T-s vagyok, újraindítás nem oldotta meg, service menut még nem néztem, hogy ott működnek-e.Szerk.: a proximity service menuben sem kapcsol, ha a fényszenzornak az ambient light a neve, arra meg azt írja, hogy nem támogatja a telefonom..
-
Csari93
aktív tag
Lehet tudni, hogy mikor jön nekünk 6.0? Függetleneken már van? Összepárosítanám egy Cordonba küldéssel, hogy ha csak egyszer kelljen újra belaknom.
(Bár a jack javításhoz talán békén hagynák a rendszerem, ha külön kérném) -
Csari93
aktív tag
Múltkor írtam már a hibás jack csatimmal kapcsolatban..
Véleményetek szerint mi a helyes eljárás? Ha szervízben tudják javítani, megcsináltatnám, de nem tudom, ilyenkor a Cordon egy esetleges későbbi garanciáztatáskor rájön-e, hogy már szerelték a telefont, plusz gondolom ha egy sufni szervízben megbontják, oda a vízállóságom..
Egy hónapra most viszont semmiképpen sem szeretném Cordonba küldeni a telefont...Kinek volt már ilyennel dolga, mit javasoltok? Köszi!
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok!
Egykét hónapja már nem követtem a fórumot, most viszont problémám van..
Hiába dugtam bele több jack dugót is a telefonomba, egyiket sem érzékeli. Van esetleg valami szoftveres letiltása, vagy csak hardveres probléma lehet?
Vagy szokott valami használni ennek orvoslására? Én átfújkodtam, hátha esetleg poros-koszos, de nem használt.Ha HW probléma, és javítani kell, mit tudok tenni? Garanciáztatás miatti egy hónapot szeretném elkerülni.
Előre is köszi a véleményeket.
-
Csari93
aktív tag
2-3 hét használat után a Nillkin tokom USB ajtó fölötti vékony része kettészakadt/tört...
Boldogság -
Csari93
aktív tag
válasz
Melanor #14278 üzenetére
A Nillkin kábel könnyen hajlik, szerintem nem lesz gond!
A dokkolót annyira nem csípem, ráadásul már megjött a Nillkin tok meg üveg.
Még egy sim-kártya ajtót kell rendelnem, és akkor azt hiszem minden megvan, amit akartam.. az Ebayes ajtók (ahogy néztem, az összes hirdetőnél ugyanaz a szöveg + kép van) megegyeznek a genuine, parts4repair.com-os darabbal, vagy jobban járok ha innen rendelek?
-
Csari93
aktív tag
Véleményetek szerint mennyire ajánlott vagy nem ajánlott olcsó töltőkábellel és rácsatlakoztatható másneses töltővel tölteni a telefont?
Kinéztem ebayen egy 3 méteres (gagyit találtam csak ilyen hosszúságúból) kábelt, meg a 300 forintos mágneses convertert a végére, ami több bajom is megoldaná, nem kéne ajtót nyitogatni és töltés közben sem csak röghöz kötve lehetne használni.
Használ valaki ilyen átalakítót, vagy aki mágneses töltővel tölti, komplett kábelt vett? Megfelelő erősségű a mágnese? A gagyi kábellel+dokkolón lassabban fog töltődni, gondolom, de emelett szenved bármi hátrányt ebből?
Köszi!
-
Csari93
aktív tag
Srácok biztos tapasztaltátok már a problémát: Valószínűleg valami programfrissítéshez van köze, mert ma reggel kiírta, hogy a What's New meg a Videó frissíti magát és azóta folyton random lezárja magát a telefon használat közben, pár másodpercenként, használhatatlan ilyenkor.
Biztos, hogy valami softwarees hiba, mert a Z1C-n is megvolt és olykor halálra idegesített, mikor előjött, de most mióta a Z3C megvan, ~1 hete, most jött elő először, most viszont nem tudom használni.Melyik program csinálja ez, mit tiltsak le a gyíkba?
Köszi szépen!
-
Csari93
aktív tag
Tudtok segíteni a prioritás mód rendes beállításában? Már anno 5.0.2 alatt sem sikerült a Z1C-vel, ott 5.1.1 alatt ezt ki is vették, aztán most a Z3C-ben újra ott a kis csillag, ha simán csak némításra kapcsolok és be vannak kapcsolva a kivételek.
Számomra ez a funkció egy feladatra lenne alkalmas, azt szeretném elérni, hogy a hívások rendesen zenéljenek, de a Messenger üzenetek(tehát értesítés hangok) némuljanak. Ez arra lenne jó, hogy a munkahelyemen be lehessen kapcsolva a mobilnetem, viszont ezt nem sikerült beállítani, ha a Hívásokat kivételbe teszem, a Messenger is pittyog.
Természetesen itt nem kell a Messengert nézni, lehet az Viber vagy bármilyen játék értesítései, ki mit használ, egyszerűen nem értem, hogy ha már van ilyen mód, miért nem rendesen a hívásokat és értesítéseket lehet külön állítani, aminek szerintem a legtöbb haszna van. A többi beállítás ezzel kapcsolatban szerintem teljesen haszontalan.Előre is köszi a segítséget!
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok!
Holnap érkezik a Z3C-m a Z1C helyett, szeretnék hozzá minél előbb előlapi Nillkin üveget és Nillkin Frosted tokot hozzá.
Ha valaki árul ilyet, mert esetleg eladta a telefonját, vagy lehet valahol magyarországról rendelni, kérlek ne tartsátok magatokban az infót.
De ha ilyen nincs, viszont tudtok esetleg olyan oldalt, ahonnan nem 3 hét alatt jönnek meg a cuccok(eu warehouse), annak is örülök!Köszi előre is
-
Csari93
aktív tag
válasz
VMatteo #13039 üzenetére
Igen, emlékeztem, hogy valaki árul, akkor megvan, hogy Kroni.
De látom Te is, ha visszakapnám a telefonom, majd én leszek igényes és megveszem a tiéd.Mennyire vastag amúgy? Mitől király a fogása? Csak mert a mostani tokomnak sem kifejezetten rossz a fogása, sőt, de ettől még egy bumszli vastag szilikontok, túl jó nem lehet.
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok!
Leadtam a Z1C-met garanciába, és a tendencia szerint lehet, hogy Z3C-vé növesztik, mire visszakapom.Kettő kérdésem lenne: Van itt olyan, aki eredeti Nillkin üveget, mágneses töltőt és/vagy Cruzerlite Bugdroidot árul? Előre megrendelni nem merem, mi van, ha mégsem ilyet kapok alapon, viszont utána nem szeretnék 3-4 hétig várni rájuk, szívesen rendelném magyarországról.
Másik kérdésem: Azért is érdeklődtem a Cruzerlite iránt, mert itt mindig dícsértétek, hogy ez a telefon megérdemel egy rendes tokot, de mitől jobb egyébként, mint egy relatíve noname? Pontosabban illeszkedik, nem megy alá a por? Nem olyan vastag, jó marad tőle a telefon fogása?
Köszi!
-
Csari93
aktív tag
Sziasztok!
Olyan ügyben kérném a segítségetek, hogy az imént felhívott egy barátom, Z3 Compactot, vagy iPhone 6-ot ajánlok-e neki.
A helyzet az, hogy nekem Z1C van, neki viszont eddig is iPhone volt, míg össze nem tört.
Én jó szívvel nem mernék neki Androidot ajánlani, mivel ismerem, viszont effektíve nagyon jó telefonnak tartom a Z3C-t, és én magamnak azt vennék inkább. Na meg persze árkülönbség is van azért a kettő között.
A tesztből gyakorlatilag mindent meg lehet tudni a telefonotokról, csak annyit kérdeznék, hogy a Lolli frissítés rontott-e valamit a felhasználói élményen (természtesen gördülékenységben gondolom)?
Nekem a Z1C-n azért folyamatosabb volt a Kitkat, és érdekelne, hogy véleményetek szerint ajánlható-e a telefon egy i6-tal szemben, vagy vegyen iPhone-t, és ő is garantáltan boldog lesz, meg én is, mert nem hallgatom majd, hogy nem tetszik neki.Köszi szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest