Hirdetés
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- iPhone topik
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
nonosmr
csendes tag
Üdv.
[link]
Ez alapján egyszer már sikerült megoldanom 6.0.1-en a rootot, a twrp-t, backupot, mindent. De sajnos egyik napról a másikra eltünt a twrp és a backupot meg letöröltem (korábban)
Viszont, nemtudok rájönni hogy hogyan tudtam megcsinálni.
A fenti összefoglaló alapján nem sikerült, mivel 4.4-re kapok csak root jogot, és onnantól nemtudom hova tovább.
Valaki tudna segíteni?

-
fclub
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Egyetértek a kettővel előttem szólóval!
Nem olyan túl régen az 512-re is azt mondták, hogy mindenre elég.
Ha most vesz valaki egy telefont 2 év hűséggel, és addig meg is akarja tartani, 2 gigával halott lesz a végére, de a gazdája is az idegtől. ☺
Gondoljunk csak a Facebook rendszerigényére...
Ez így van kitalálva, ahogy a pc-knél is. -
válasz
szabakaa
üzenetére
Na ha ennyire feltűnő a különbség, akkor megoszthatnod a tapasztalatod.
A "majd rájössz" típusú kijelentések stílusjegynek jók, információt viszont nem hordoznak.
Olvasok rendszeresen, tisztában vagyok vele hogy a plusz RAM milyen előnyökkel járhat. Viszont azt gondolom hogy ezek az előnyök nagy része értéktelen és érdektelen jelenleg a felhasználók jelentős részének, ezért kérdeztem Tőle hogy a jövőre nézve milyen előnyöket lát a 3 GB RAMban a 2 GB-vel szemben. Azon kívül persze hogy több.
-
demars
addikt
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Beszélgessetek, ne a telefont buzeráljátok!

-
Flind
senior tag
válasz
Max1mus
üzenetére
És annak mi a menete, felhívom őket a problémával ők meg küldik is a futárt? Cserekészülék lehetőség van?
Nem túl kevés, elvagyok vele, de mint írtam a jövőre nézve fontos lenne a 3, tekintve hogy ma már 6-tal jönnek a flagshipek. Szóval ha vennék biztos nem vennék már 2-eset, de mivel ingyen van nem panaszkodhatok.

-
Flind
senior tag
Sziasztok!
Kontakthibás a Z3C-m jack portja, és rászántam magam az új telefon esélye miatt hogy leadom szervizeltetni. (Egyébként semmi problémám nincs vele, egy másik is van itthon azzal sincs, másfél éve használom.) Future-proofság miatt izgat az új telefon, meg kéne már az N ami nekünk jelenleg csak BL nyitással van és bughalmaz.
Egyébként sokkal jobban tetszik mint az XC, meg így a drága tokom sem tudom tovább használni, de azért vonzó a 2 évvel fiatalabbság. Z5C az tetszik, igaz RAMban marad 2GB ami pedig fontos lenne, de ha ingyen van nem panaszkodhatok, legalább másban fejlődés.
X-et is elfogadnám amit írt hogy kapott valaki.
Szóval hol adjam le? Még ma jó lenne. MediaMarktos. Közvetlen Cordon nem játszik mert szegedi vagyok. MM ügyfélszolgálat vagy Xperia Care?
Cserekészülék nélkül is megvagyok mert van itthon más, de azért nem ártana, nem tudom melyik opciónál lehet kérni.
Köszi! -
-
-
válasz
ottesz
üzenetére
(#21679) ottesz
LOL.
Több sebből vérző elmélet.
A Sony sem gyárt, csak gyárttat. Valószínűleg valamelyik foxconn leány rakja össze a készülékeket, amelyek nem mennek át a teszteken, soha nem jutnak ki a gyár kapuján. Ha a hibás készülékek javításra kerüln(nén)ek, akkor pedig refurbished jelzővel eladnák őket.
Valószínűleg egyszerűen küldenek a szervizeknek egy nagy zacskó XC-t ha már nincs alkatrész utánpótlás az előző modellekhez. -
ottesz
aktív tag
válasz
Armahun
üzenetére
Én szerintem ez az "új" készülékcsere úgy alakul, hogy a készülék valami oknál nem megy át a gyártósoron a minőség ellenőrzésen valami hiba miatt. Oda adják a szervíznek ők megcsinálják és kiadják cserekészüléknek. Mert ha "zsír új" miért nem bontatlan csomagban adják a vásárlónak? Ez csak elmélkedés.....
-
skiskett
csendes tag
Sziasztok!
Mostanság vettem észre, hogy álló helyzetben írok a telefonba, és a bal szélső gombok nem működnek rendesen.
A diagnosztikában futtattam az érintőképernyő tesztet (pára törlés), és sehogy nem tudom letörölni a bal szélét a kijelzőnek 1-2 mm szélességben.
Találkozott valaki ilyennel?
Hard reset segíthet, vagy mindenképpen szerviz? -
válasz
marilllyo
üzenetére
Dehogy... Szerintem semmit nem számít, inkább rosszabbak az esélyek. Adott egy szolgáltató, visszadobjuk neki hadd bohóckodjon az ügyféllel. Ha a Cordonnál van cimbi az javíthat az esélyeken, de arra meg igen kicsi az esély. A jó út az 1-es módszer, vagy alternatívaként személyes bevitel. Aztán ha visszaadják és nem tetszik, sokkal könnyebb a helyszínen hőbörögni és jegyzőkönyvvel visszadobni.
-
marilllyo
veterán
válasz
Max1mus
üzenetére
Hát ha tényleg van ismerős a T-nél az számíthat. Nekem is van ott egy jó barátom és az előző telómat (Huawei p6) kétszer küldte vissza majd elintézte, hogy visszakapjam az árát (próbálták elbliccelni a javítást egy softozással).... Tipikus. Meg azért a leadásnál számíthat az is, hogy "nyilatkozik" a papíron, hogy tapasztalták ők is a hibát.
Nem tudom... -
válasz
holozis_HUN
üzenetére
1-es út egyértelműen.
-
holozis_HUN
addikt
Garanciáztatnám a telóm (Z3), de egy általános kérdéssel fordulnék hozzátok.
Szerintetek hogy érdemes gariztatni?
1: Sony Care-en keresztül bejelentem az igényt, jön a futár, elviszi.
2: T-Mobil-ba beadom a telót személyesen (van ott ismerősünk).Hiba(k): Nem tudja a teló bekapcsolni a Wi-Fi-t. Ha esetleg sikerül, akkor is eldobja amint megnyitok valamit, ami használná is. Nagyon rossz, csak mobilnetezni tudok. Újraflasheltem, gyári beállítások visszaállítása, stb mindent próbáltam, még régebbi rendszert is felrakni, semmi. Már amikor kibontottam, akkor is az volt, hogy a felső hangszóró hangosabb, az alsó halkabb. Minőségkülönbség is van. Eléggé szarul szól, MM-ben hallgattam egy Z3-at, nem így kellene szólnia. Illetve aksi is sokkal gyengébb, ezt is jelenteném, hátha kapok újat

Garancia tart: 2017.06.25. Részletre vettük a T-Mobil-ban, ajándék fejhallgatóval.
Remélem tényleg megcsinálják rendesen és hibamentesen. De amit nagyon-nagyon remélek: Kapok egy Xperia XZ-t
Itt sorozatosan olvasom, hogy X Compactot adnak. Remélem kapok egy XZ-t 
-
-
Armahun
addikt
Esetleg ha valaki szeretné, ismét 125 forint a Nova Prime.
-
peppi001
csendes tag
Srácok!
Lenne most egy lehetőségem, hogy lecseréljem a Z3C-t egy Z5C-re. Viszont a Z5C-nek valahogy más a kijelzője. Nem olyan kontrasztos, mint a Z3C-nek. És a színek is mások.
Alapból a sonys kékes hátterem van és eléggé eltér a 2 telefon képe.
Ez beállítás kérdése lehet? A Z3C-n slim 4.1 van. Esetleg amiatt jobb?Peppi
-
Armahun
addikt
Urak.
Slimm-be szeretném visszatenni az eredeti rádió alkalmazást.
Ha törlöm az apk-t és egyet kibányászok egy módosítatlan rom-ból majd telepítem az járható út?
Sima rátelepítést nem engedi. -
válasz
szbxvr
üzenetére
Full backup után elvileg full restore nem kéne hogy bootloopot okozzon. Ha mégis, akkor valami más gebasz lesz, pl. cache-t nem állítanék vissza de a régit előtte törölném. TWRP verziót nézd ahogy jelezték.
Ha mégis marad, akkor flashtool flash a régi alapverziós romot, root, majd restore. -
szbxvr
tag
Hogyan tudnám kiküszöbölni a bootloop-ot egy twrp restore-nál hogyha egy korábbi főverzióra downgrade-elek?
-
KYZRR
őstag
Ha valaki esetleg hiányolja a tartozékokat az XC mellől, annak itt egy lehetőség.
[link] -
fclub
tag
válasz
Max1mus
üzenetére
Köszi, úgy fogok tenni!
Imádom ezt a telefont, sokkal jobban tetszik, mint az XC, de emiatt a kijelzőelválásos nyűg miatt örülnék, ha arra cserélnék, nem szeretnék még egyszer belefutni ebbe a hibába!
Az elmúlt 18 évben kb. 30 mobiltelefonom volt (nagyrészt párhuzamban kettő, egy céges, egy saját), de ez az első, amit szervizbe kell vinnem.
Hozzá teszem, egy évnél ritkán használok tovább telefont, de volt, hogy fél év után, tehát legtöbbször még garanciaidőn belül lecseréltem. Ezt a készüléket is márciusban vettem, ilyen rövid idő után, egy felsőkategóriás telefontól fáj egy ilyen hiba. Nem a Sony-t akarom lehúzni, eszemben sincs más márkára váltani, de ezt a típust rendesen elrontották ezzel a kijelzős dologgal...
-
fclub
tag
Sziasztok!
Közelségérzékelő szenzor hibáját okozhatja kijelző elválás?
Ha netán az a gond, van valakinek Telekomos tapasztalata az utóbbi hetekről, hogy elválásnál javítanak, cserélik...ha cserélik, mire?
Mondjuk nagyrészt headszettel használom, most a karácsonyi dömping alatt nem fogok bemenni, megvárom a január közepét. -
vicze
félisten
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Kicsi esélyt látok rá, hogy támogatja, mivel a MTK SoC-ok általánosan nem támogatják az MHL-t, és nem is látok semmi hivatalosat erről.
De nyilván kell támogassa, különben az életben nem jön ki rajta videojel, nem csak a kábelen múlik, hanem ez egy protokoll szabvány. -
tutuhawer
őstag
Itt (is) szoktam olvasni: http://www.mhltech.org/devices.aspx?tid=2
-
tutuhawer
őstag
válasz
CortezX
üzenetére
Hey
Én már 3 hete izmozok a vodafone-nal, a biztosított készülékemet akarom javítattni, már volt a kezemben egy szakvélemény a Cordon Electronicstól is, amibe semmi szakmai érvelés nincs, csak az, hogy a károsodás 33 000 Ft , és hogy a cserét javasolják. A Vodafone Győr Plaza baromira nem ajánlott fel nekem csak Samsung galaxy A5(2016), Huawei Nova és Vodafone Smart lószart.
Nem tudtam elfogadni, és mondtam , hogy kérem, javítsák meg a kifelzőt, ami 33 000 Ft károsodás kb, ahogy írták.
Nem tudom, az Xperia X tud-e MHL szabványt... Nem ír ilyesmit egy oldal sem. -
szbxvr
tag
Már megoldottam.
-
szbxvr
tag
Feltoltam egy romot amiben az újabbik xposed installer van telepítve nem a 3.0-ás alpha..
Na most az xposed telepítőben van olyan lehetőség hogy zip telepítés.
Rá merjek nyomni, vagy inkább maradjak a régi jól bevált twrp-s zip installnál?Kicsit tartok ettől a beépített keretrendszer telepítőtől mert úgy néz ki mint anno 4.2.1-en amikor csak egy gombnyomás volt a telepítése a tabletemen.
-
unravel
őstag
Feltöltőkartyas Vodafoneos vagyok Budapesten. A 4G elérhető nekem? Gyorsabb a mobilnet ha aktív az Lte ikon?
Illetve mit jelent a H+ a hálózatnál?
-
CortezX
aktív tag
Üdv!
Én is egy X-et vettem át tegnap a hétfőn kijelző elválás miatt (Vodafone-nál) leadott Z3c helyett. Nekem mondjuk dobozában küldték, de tartozékok nélkül. A méretet még szokni kell, de kényelmesebb, mint a Z volt anno.
-
Mobilos
újonc
válasz
Armahun
üzenetére
Elírás roothot = roothoz.
Na meg van a root is a szencségit...

Ott csesztem el, hogy a FlashTool megynitása után követelte, hogy vegyek ki mindent a "firmwares" mappából csak úgy ment tovább a prog. Én kivettem, de aztán nem tettem be semmi.
Köszönöm szépen a segítséget!

-
Williamgrant
Igaz, igaz. Plusz a Sonyt hibáztattam.
Igy utólag már én is röhelyesnek látom magam.
Mérgelődtem hogy a sok új egésztéglák közt nehezen találtam egy számomra is megfelelő kisméretű telót (ami már egyre ritkább) és mikor meglett, az arzba nyomultak a "haszontalan" programok... - na meg root ügyetlenkedésem.
De örülök hogy a mobilarenaba nem csalódtam.Peace
-
válasz
Mobilos
üzenetére
Nem fikáztam, de majd próbálj meg egy gázszerelőt kihívni azzal a problémával hogy a kazánod "valamit" csinál. Nehéz lett volna úgy bővebben segíteni hogy azt sem tudod mit jelent amit írsz. DOS ablakban nincs piros hibaüzenet, de ha lett volna is, tudtommal Uri Gellernek nem Z3C-je van és ritkán látogatja a topikot.

Szóval néhány örök jó tanács:
- Ha hibád van pontosan írd le vagy ha van screenshotod azt tedd be. (ahogy végül megettted és láss csodát egyből kaptál ötletet)
- Először minden egyes topik Összefoglalóját olvasd el. (amit ha megtettél volna, a hibádon túljutsz).
- Szakmai témában nem illik privátban terhelni másokat. (ahogy azt Arni is jelezte)
- Relax... Szuuu... szaa....
-
Armahun
addikt
válasz
Mobilos
üzenetére
Ha rootolni szeretnél azt nyugodtan garanciavesztés nélkül megteheted, csak ha szervizbe viszed akkor kell visszatenni a készülékre egy gyári romot.
Sajnos csak bizonyos verziószámú romokat lehet rootolni.
Pár hozzászólással feljebb a kolléga linkelt egy .575-re végződő marcsira való módszert.
Ha nem ez van a készülékeden, akkor érdemes az összefoglaló alapján végigmenni a root folyamaton.Ha van már a telefonodon root+ reco onnan gyakorlatilag azt teszel fel amit akarsz.
Gyári prerootolt romok linkje ott az összefoglalóban.
Módosított gyári rom 5.1.1 vagy 6.0.1Ezt a készüléket romcserével nem lehet függetleníteni.
Egyébként nyugodt szívvel be merném linkelni a függetlenítés menetét, aki azt végig tudja csinálni megérdemli hogy ingyen megoldja.A legegyszerűbb ha kifizeted a szolgáltatónak azt a 6 ezer környéki összeget, bár a bootloder akkor is zárt marad.
-
Mobilos
újonc
válasz
Armahun
üzenetére
...Csak tudom hogy az "okosítás" illegál és nem szeretik a modik nyilvánosan beszélünk róla. ?
A rendszer 6.0.1 és ezt downgrader-ni kell hogy rootolni lehessen. Legalább is ezt olvastam róla.
Amiért rootolnám; van több prog. ami számomra teljesen felesleges és van egy ami letiltás után is frissíti magát és push üzenetet küld szal nem lehet lelőni ( What's New) Gondolom Sony művek.Maga a készülék nagyon jó méretileg (nem szeretem a lapos téglát). És főleg ebben a méretben ritka az üzenet led visszajelzés és az OTG.
-
Mobilos
újonc
Sziasztok.
Z3 com. 6.0.1
Végig olvastam az összefoglalót és többször megpróbáltam az "okosítást" A Sony ráállt a védelemre szal mindig hibát írt ki (piros betűkkel) a dos ablakban.
Bocsi ha nem vagyok forumkorrekt, de így a végén meg kell kérdeznem hogy tud valaki segíteni? Személyes találkozás és "meggyógyítaná" a készülékem. (BP, és megegyezés szerint kp.)
Köszi aki segít! -
kr1sz
csendes tag
Sziasztok!
Elképzelhető, hogy volt róla szó, de sajnos most annyi melóm van, hogy nincs időm visszaolvasni, de nagyon kéne valami ötlet, mert kell a telefonom a munkámhoz. Lassan egy-két hónapja azt tapasztalom, hogyha telefonálok a másik fél egy pont után nem hall engem, majd egy idő után visszajön a hangom. Headsettel ez a probléma nem áll fent, volt valakinek hasonló gondja? Nem dobálom a telefont, egyszer összetört, akkor megcsinálták, mindent cseréltek gyakorlatilag. Előre is köszönöm a segítséget!
-
szbxvr
tag
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére

-
-
válasz
BogyóBP
üzenetére
Lassan fél éve jársz ide, ontod a rinyát és fikázást magadból, de veszel egy Z2-est ami saját szavaid alapján "gyakorlatilag ugyanolyan" módon működik mint a Z3C, de nem olvasol rendesen utána, sem ezt sem a Z2-es topik összefoglalóját nem olvasod el, emiatt bukod a DRM kulcsaidat. Persze utólag érdeklődsz hogy milyen módon lehetne visszaállítani, mire kiderül hogy mivel nem volt mentésed a TA partícióról - tehát sehogy - újra idejössz és egy "vigyázzatok" hangvételű félrevezető információt beböffentesz.
Nem vagy te egy kicsit? Vagy nagyon?
1. Olvasd el légy szíves az Összefoglalót.
2. Olvasd el légy szíves a Z2-es topik összefoglalóját.
3. Ha valamihez nem értesz, először kérdezz aztán cselekedj.Köszönöm!

-
BogyóBP
addikt
Ne rootoljatok mert bukni fogjátok a DRM kulcsokat és a TA particiót aztán bye bye egy jópár speckó funckió. Bootloadert se nyissatok.
-
RETRO-G
tag
válasz
demars
üzenetére
Köszönöm, azt olvastam, csak kicsit elbizonytalanított, hogy a rootolást Kitkatről írja le. Ha jól értem, akkor MM esetében is ugyanez a folyamat, tehát downgrade nem kell előtte? Flastoollal rootolt rom telepítése és utána a Dual recovery, TWRP, aztán a SLIMM telepítés? Bocs, ha értetlen vagyok, csak most csinálom z3c-n először...
-
Armahun
addikt
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Neten nézegetve utángyártott kijelző kerettel 15 körül mozog, gyári 30, új telefon 60.
-
demars
addikt
válasz
Dr. 444Hertz
üzenetére
Addigra már nem lesz rajta gari.
Tehát nem fogják cserélni.Retro G: összefoglaló megvolt?
Ott ilyen és hasonló "megoldások" vannak leírva. 
-
Új hozzászólás Aktív témák
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- CES 2026: A Hohem kompakt SSD-je telefonos USB-elosztó is
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Cyberpunk 2077
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Robotporszívók
- További aktív témák...
- Akció! Bontatlan Sandisk SSD Plus 2TB
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓ! ASUS ROG G16 (2025) G615LR 16 - Ultra 9 275HX 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070Ti 12GB WIN11
- Egyedi névre szóló karácsonyfadísz rendelhető! 3D Nyomtatott!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

X-et is elfogadnám amit írt hogy kapott valaki.

Itt sorozatosan olvasom, hogy X Compactot adnak. Remélem kapok egy XZ-t

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Tehát nem fogják cserélni.
Ott ilyen és hasonló "megoldások" vannak leírva.