Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Nubia Red Magic 10 Pro - erő van, nyelvtudás nincs
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
-= Sony Xperia Z3 Compact =-
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Chris Kiki #20795 üzenetére
Na most miért vagy ilyen gonosz? Vagy nem tudtad, hogy Williamgrant jósdát üzemeltet?
Mondjuk a végére csak kiderül milyen telefon van napi szinten használatban, de most akkor jön a következő kérdés: átvágták a vásárláskor? Z3c-t adtak el és Z1c-t kapott kézbe? Kezdek belezavarodni
-
szbxvr
tag
Ez azért így elég komoly volt estére emberek
-
Chris Kiki
senior tag
válasz
Williamgrant #20794 üzenetére
Nem hiszem el!
-
Tehát azt hittétek a külföldről vásárolt Z1C készüléketekről hogy a magyar telekomnál vásárolt Z3C, amire Marshmallow szoftvert akartatok innen frissíteni.
Most ha azt írom hogy éreztem az Összefoglalóval kapcsolatos gondolatmeneted elején hogy valami hasonló lesz a végére, akkor úgysem hiszi el senki. -
-
teo77
őstag
válasz
Williamgrant #20785 üzenetére
Köszi, ez volt a hunyó!
D5503. Ez Z1C. Azt hittük, Z3C.Erre nem is kész frissebb rendszer. Max lesz unofficial rátéve. Köszi szépen! 👋
-
teo77
őstag
válasz
Williamgrant #20785 üzenetére
Köszi szépen! Hamarosan válaszolok.
-
demars
addikt
válasz
Williamgrant #20788 üzenetére
Én is így gondolom, de állitja, hogy nem volt jó egy kártya se benne, csak a sony. Most már mindegy, rendeltem neki is samut.
-
-
demars
addikt
Hali!
Rendelnék ebayről sd karit. Nekem is és két cimborámnak is. Az egyikük állítja, hogy az sp készüléke csak a sony kártyát fogadja el, a többit eldobálja. Viszont ahonnan szoktam rendelni ott nincs sony. Én vennék egy samsung evo 32 gb-osat. Használ valaki itt ilyet? Tőle szoktam rendelni, korrekt és megbízható eladó! -
-
teo77
őstag
válasz
Williamgrant #20783 üzenetére
Itthon vette. Függetlenül, nem is Telekomosan.
Hogy van feltűntetve a lokalizáció? -
-
teo77
őstag
Ja, és nem kap 6.0 frissítési értestést! (Telekomos) Kint van már, nem? Vagy csak a PC Companionnal használható?
-
teo77
őstag
válasz
Williamgrant #20775 üzenetére
Igen, valóban benne van. De logikai összefüggés nincs az összefoglaló leírásban a három dolog között. (DMR kulcsok és Bootloader nyitás, TA mentés). Szóval, ha ez a beszélgetés nem folyik le köztünk, nem tudom meg, hogy, ha bootloader-t szeretnék nyitni, akkor mit kell lementsek előtte, hogy megmaradjanak sértetlenül a kulcsok. Tehát valóban le van írva, de egy z3c újonc nem fogja megtudni a leírásból, hogy mi is az óvintézkedési teendő, ha erre adja a fejét. Nem kekeckedésként vagy védekezésként mondom ezt, hanem pusztán észrevételként. És, hogy ismételjem magamat, én is támogatom az összefoglaló olvasását.
És ha tudom, hogy ez lesz, elolvasom előre az öf.-t.Más.: párom panaszkodik arra, hogy rendetlenkedik a telója kamerája. (z3c). A kamera adatokat töröltettem vele. Mást tehet a minőségjavítás érdekében? Esetleg más (akár fizetős) szoftver használata is? Köszönöm!
-
válasz
Dr. 444Hertz #20779 üzenetére
Mivel a mobil nézet kvázi használhatatlan, a legtöbben asztali nézetről vagyunk.
-
-
Azért azt hozzátenném, hogy mobilnézetben nincs összefoglaló. Egy mobilos fórumnál meg előfordulhat, hogy éppen mobilról nézi azt az ember.
-
-
demars
addikt
Szia!
Mindenféle támadó szándék nélkül: Ez is benne van az összefoglalóban! ( TA mentése) Eléggé nagy hangsúlyt kapott!
Emiatt szoktuk az összefoglaló olvasását javasolni, hogy ne kelljen minden részletet elmesélni naponta ezerszer ( nem engem fáraszt, hanem aki összeszedte az egészet) -
PACSA75
őstag
Nézegettem videókat a 7 es nougat ról, én nem látok látványos változásokat, nem reszketek érte, persze az ember jól érzi magát, ha a telójára jön a frissítés, mert úgy érzi hogy még nem egy elavúlt modellel rendelkezik, de én személy szerint jól vagyok így.
Valaki írjon majd néhány szót a nyugatról, mivel jobb, mint elődje. Előre is köszi. -
teo77
őstag
válasz
Williamgrant #20757 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, tudom, hogy a kulcs elvesztése okozza a kamera minőségének romlását. De azt nem tudtam, hogy a TA-t lehet menteni. -
vicze
félisten
válasz
Armahun #20767 üzenetére
Mielőtt megint orbitális baromságok terjednének el tisztázzunk pár dolgot!
NINCSEN semmilyen hivatalos információ miért nem kap(ha nem kap) 7.0-ás frissítés a S800-as sorozat, KIZÁRÓLAG találgatások vannak.
Jelenleg a legelfogadhatóbb elméket a következő:
Google kötelezővé tette a CTS-ben (szükséges a Play Store cert-hez) a fájl szintű titkosítást, ehhez AES128-at használ.
Mivel az ARMv7-es utasítás készletben NINCS hardveres gyorsítás a fenti titkosításhoz, így amennyiben egy ARMv7-es készüléken futtatnánk a CTS-hez kötelező feltételekkel az Android 7.0-et, a felhasználói élmény drasztikusan romlana, mivel hardveres gyorsítás nélkül rengeteg erőforrást felemészt a AES128 kezelése. Tejesen felelőtlen lenne bármelyik gyártó részéről is Android 7.0-t kiadni bármelyik ARMv7-et készülékre.
Ezt a kitételt Google igen későn rakhatta a CTS-be, hiszen több Sony készülékre is elérhető volt a N beta ROM többek közt a Z3c-re is.ARMv8-as utasítás készletben már van hardveres gyorsítás a különböző titkosítások számára köztük az AES128, így az erre épülő SoC-k számára nem jelent gondot a CTS kitétel.
Persze fel elhet hozni a S805-at ami ARMv7-es, DE ez a SoC rendelkezik egy külön titkosítási modullal ami képes a hardveres gyorsításra, így megfelelő sebességet biztosít. Itt meg kell jegyezzem, hogy ennek ellenére a Nexus 6-ra mai napig nem jelent meg az Android 7.0.
Fentieket kivéve minden más jelenleg a bullshit kategóriába sorolandó.
-
Armahun
addikt
válasz
Quasi_modo #20765 üzenetére
A google kihagyta az n verzióból a telefonban található processzorhoz szükséges kódot.
-
-
ViSAS
senior tag
válasz
Dr. 444Hertz #20758 üzenetére
Maga a 2 év nem akadály, ha a Sony-n múlik lett volna official N.
-
-
CzGabesz
újonc
válasz
Dr. 444Hertz #20754 üzenetére
Sziasztok! Nálam a gyári MM is az eddigi 2 nap helyett 3 napot hoz, 4-5 órás kijelző idővel. Stamina módban meg sima 4 nap. Viszont lenne egy kérdésem, az értesítési sávban ki tudom kapcsolni a Stamina üzemmód aktiválva értesítést?
-
-
nonosmr
csendes tag
válasz
Dr. 444Hertz #20758 üzenetére
és akkor igy külön nem a hivatalos rommal sem lehet majd megoldani annak futtatását?
-
A hozzászólásaid rendre tartalmaznak fél vagy fals infókat, érdemes az általad leírt keresési módszerekkel felszedni plusz ismereteket. Nem az egyedi kernel miatt romlik a kamera minősége, hanem a TA partíción található egyedi kulcs törlése miatt, ami a bootloader nyitással jár együtt.
Maga a kulcs elvesztése - így a bootloader nyitás is - csak akkor visszafordíthatatlan folyamat, ha előtte a TA-ról nem volt mentés. TA mentés root hozzáféréssel lehetséges. Tehát root érdekében Sony esetén nem éri meg bootloadert nyitni, azonban ha már van root jogod más módszerrel, erősen javasolt a TA mentése és biztos helyre másolása. Ha ez utóbbi is megvan, minden további nélkül lehet bootloadert nyitni, custom kernelt használni. A mentett partíció helyreállításával majd egy gyári rom flashelésével a készülék gyári állapotra állítható (a BL záródik is). -
nonosmr
csendes tag
Üdv.
Az összefoglalón belül nem igazán találtam ilyet, sem az utolsó 3-4 oldalban. 7.0- lesz erre a készülékre? Vagy ha már van, honnan tudnám előszedni? -
AtHoS
nagyúr
válasz
Csari93 #20753 üzenetére
Alapból talán 20%-kal kevesebb energiaforrással tudsz gazdálkodni ugye (90% fölötti és 10% alatti rész). Amúgy nálam, igaz nem gyári 6.0.1 a szokásos használatommal jelenleg 4 nap üzemidővel 56% az akku, ebben 2,5 óra telefonálás és 53 perc kijező idő van (volt vagy fél óra navigáció is, de wifi nagyon kevéset volt használva)
-
-
Csari93
aktív tag
Srácok, nálatok hogy teljesít az akksikímélő üzemmód? Nálam elég szignifikánssan gyorsabban merül vele a telefon, elsőre nem tűnt fel, viszont az utóbbi egy-két napban nagyon, annyira, hogy újra is indítottam egyszer, nem-e ragadt benn valami process.
Kérdés, hogy kíméli-e egyáltalán az akksit a megoldás, amivel többször kell töltőre dugni a telót... azon felül, hogy elég frusztráló a használata is. -
-
demars
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #20749 üzenetére
Ráadásul egy elég jól összeszedett leírás amit napi szinten karban tartanak ( hála Williamgrant-nek )
-
Egyfelől meg tudlak érteni, de gondolj bele, mindenki az összefoglaló elolvasása nélkül kérdezne itt, olyan kérdések tömkelege zúdulna itt a fórumozók fejére, amikre egyébként simán választ lehet találni a többször említett szövegben.
Azért van az az iromány, hogy ezt elkerüljük. -
teo77
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #20747 üzenetére
Az ember megválaszthatj, hogy kérdést tesz fel, vagy máshol - esetleg az összefoglalóba - keres választ. Kereshet akár a Google - el is. Szíve, joga, hogy hol keresi a választ. Persze, én is jó dolognak tartom az összefoglalót. De most (kivételesen) nem akartam egy olyan összefoglalót végigböngészni, ami nem az én telómról szólt. Specifikusan keresek. Na, de mindegy is. Ha ezt tudom, hogy ilyen vitát kavar, elolvasom az egészet. Az kevesebb energiámba, energiánkba kerül.
-
Sajnálom, ha bántó volt számodra néhányunk hozzászólása, de:
megjegyezném, hogy az összefoglaló nem dísznek van. Ott van összefoglalva a legtöbb itt elhangzott kérdésre, felmerült problémára a válasz.
(És ha eme összefoglaló átolvasása után is - ahol egyébkén ki van emelve, hogy fölösleges és veszélyes a bootloader nyitása - még mindig kíváncsi lennél a kamerás dologra, biztos, hogy külön kiemelted volna, hogy pl. mindenképpen szeretnél bl-t nyitni, és akkor nem zúdult volna a fejedre a sok "olvasd el az összefoglalót" szöveg.) -
MC Pite
veterán
Ettől tovább romlana?
Megnéztem asszony új céges alsóközépkategóriás A3-asát... Na, mindegy, mindenki tudja, csak már elszoktam attól az eredménytől.
Eredetileg azért jöttem, hogy megírjam úgy néz ki az alternatív google services normálisan működik, újra 3 napot bírt.
-
teo77
őstag
Van helye annak, hogy ajánlják az összefoglaló elolvasását. De a hangnem, ahogy "kérte" valaki, az csípte a szemem. Ugyan miért mondja meg valaki szinte utasítva, hogy olvassam el az összefoglalót? Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy van - e romlás abban a bizonyos esetekben a kamerát illetően. Nem akartam egy teljes összefoglalót átbogarászni.
Köszi a választ, amúgy! És tényleg, csak az egyedi kernel esetében megy el a kamera minősége. -
AtHoS
nagyúr
Ha így fogalmazol:
"Williamgrant: de nem romlik a kamera minősége, hogy prerootolt romot teszek fel? A bootloader nyitás miatt." [link]
ne csodálkozz, hogy a topik összefoglaló olvasgatását emlegetik számodra, mivel egyértelműen az jön le, hogy abban a hitben vagy, hogy prerootolt ROM felrakásához nyitni kell a boot loadert, pedig ez nem így van
-
teo77
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #20741 üzenetére
Ki mondja, hogy kell nyitni?! Már régen régen tudom, hogy nem kell root - hoz! Én arról beszélek, hogy ha az ember nyit bl-t, akkor, abban az esetben változik - e a kamera minősége?
Szövegértelmezés 1-es, leülhetsz!
Persze, lehet, hogy nem voltam egyértelmű, akárhogy is próbáltam pontosan fogalmazni. Abban az esetben elnézését kérek.
Ami meg a hangnemedet illeti, semmi szükség az ilyesmire. De jó, felőlem így is beszelhetunk! -
-
teo77
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #20728 üzenetére
Az Xperia Z3 bootloader nyitás a DMR kulcsot elvesztését, és így a kamera minőségének erős romlását okozza. (Z3 - topik összefoglaló). Ezért feltételeztem, hogy a Z3C-nél is lehet ilyen gond. Vagy ez nincs így? Nem tapasztalni ilyet? Nem az én telóm, én csak megcsinálnám barátnőmnek
-
Wajk
addikt
válasz
lcee79 #20727 üzenetére
ha van raktáron, akkor egy héten belül, ha rendelni kell akkor tovább tart. Írj mailt, pár napon belül nekem válaszoltak anno.
(#20730) szbxvr: kb. a fejlesztés alatt 98x tettem már fel a ROMot, de eddig egyszer sem láttam ilyen üzenetet. Concept ROM volt fönnt, az szokott még bekavarni, vagy ha a Recovery verzió nagyon eltérő... esetleg a letöltött ROM vagy OTA hibás (zip)
(#20705) szbxvr: az új Google Play Services egyrészről sok javítást tartalmaz, de a stabilitása nem a legjobb. a következő verzióba a 9.4.52-es fog bekerülni, ami az eddigi tesztek alapján sokkal jobban muzsikál.
-
szbxvr
tag
Miért nem engedi a telefon a recovery flashelést?
Ezt írja:
Installation is complete!
Updating partiton details...
Failed to mount '/system' (Device or resource busy)
...done
Valaki nem tudja hogy mi ez?
SLiMM 3.3 -
A root semmit nem változtat a kamerán, ha a felrakni kívánt romban nem más a kameraszoftver, mint a gyári rendszerben.
A root csak egy jogosultság a telefon birizgálásához.
(Vagyis ha kedved tartja, akár el is ronthatod a kamera minőségét, de ahhoz át kell írnod a programot.) -
lcee79
addikt
Mennyi a reális javítási idő a kijelzőproblémára?
Másfél hét nem elég?
Se cordonos se gls-es üzenetek nem jöttek, úgyhogy ebből már csak jövő héten lesz valami -
teo77
őstag
válasz
Dr. 444Hertz #20718 üzenetére
Williamgrant: de nem romlik a kamera minősége, hogy prerootolt romot teszek fel? A bootloader nyitás miatt. -
Szirtimorc
senior tag
Azt kérdezném, hogy támogat-e egyszerre különböző gyártójú egeret és billentyűzetet a BT porton?
-
unravel
őstag
ki volt a srác akinek a fiókban tárolva betört a kijelző?
én tegnap elejtettem. ma pedig hátsó zsebben többször ráültem. -
-
-
teo77
őstag
válasz
Williamgrant #20712 üzenetére
Rikxjeee, Visas, Williamgrant, köszönöm a válaszokat!
Megnézem az összefoglalót.Williamgrant: arról nem szól a fáma, hogy 6.0-ára van - e root és, hogy milyen.
No, de találtam anyagot róla, neten. Köszi! -
-
gurabli
őstag
Sziasztok!
Van valakinek jól bevált eBay (vagy más) linkje olyan eladóhoz, aki gyorsan szállítja a Nillkin 9H+ üvegfóliát?
Valamint hátlapra is keresek üvegfóliát, lehet Nillkin (ha jól tudom, oda nincs csak 9H), szintén kérnék egy linket.Lehet akár európai eladótól is, ha normális az ár.
Köszönöm!
-
lcee79
addikt
válasz
Williamgrant #20695 üzenetére
x compact jobban hasonlít a z3c-re, az jobban bejön.
De mondjuk örültem volna a sony részéről egy amoled kijelzőnek...
meg alul a navigációs bár lehetne képernyő alatt... (akkor a mostani hibám nem is létezne, amiért szervizben van)
Az a baj ezeket leginkább csak a samsung adja, pedig ez meglendítené akármelyik gyártó eladását.
Sok ismerősnél ez a 2 hardverelem ott van a lista élén, amiért inkább samsungot választaná a sony vagy más gyártó terméke helyett. -
szbxvr
tag
Sziasztok!
SLiMM 3.3 alatt más is tapasztal nagyon durva fagyásokat?? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A japán gyártó újra egy kompakt házba csomagolt készülékkel rukkolt elő, mely elődjéhez képest még szebb formatervet, és még erősebb hardvert kapott.
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
Boldog Karácsonyt minden Z5C tulajnak!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- OLED TV topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BinX
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ShieldUp Fóliavágógép tartozékaival
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest